Mål och profil

såhär står de om förskolan Ebba kommit in på.
Nå va tycker ni?
Ska ringa imorgon o be om o få komma dit på besök för o känna av hur de känns o hur de verkar.


Vi arbetar med estetisk verksamhet där musiken står i centrum för att barnen skall mogna och utvecklas i en respektfull och demokratisk anda och miljö.

Musiken är en omedelbar konstart som går över alla språk och det krävs ingen speciell mognadsgrad

Musikprofilen går som en röd tråd genom hela dagen utifrån barnens egna önskningar och lärarledd planerad verksamhet.

Uppleva, skapa, sjunga, och dansa är nyckelorden på vår förskola. Då vi arbetar utifrån förskolans läroplan Lpfö-98, där det bland annat står att varje barn skall lägga grunden för ett livslångt och lustfyllt lärande, är det en tillgång att använda musik som medel för att nå fram till våra mål. Med musik och skapande av olika slag tränar vi språkutveckling, matematiska mål, kroppsuppfattning, samspel med varandra, självkänsla med mera. Vi arbetar med att göra barnen medvetna om sin egen påverkan av vår ljudmiljö. Musiken har också ett eget värde då barnen får delta i aktiviteter där vi jobbar med musikens grundstenar puls, takt och rytm och tillsammans få känna glädje i sång och spel.

Vi har även valt att arbeta med TAKK (tecken som alternativ och kompletterande kommunikation), vår kompisregel (du skall vara en sådan kompis som du vill att kompisen skall vara mot dig) och medveten rörelseträning.

Det finns också stort utrymme för barnens egen lek där de i samspel med kamrater och under vuxnas överinseende har goda förutsättningar att utvecklas.

Det är viktigt för oss pedagoger att se till barns olika behov och tillsammans med föräldrarna jobba för och värna om att förskoletiden blir positiv, tillitsfull och trygg. Pedagogerna skriver varje år en arbetsplan utifrån läroplan och facknämndprogram.

Varje barn har en ansvarspedagog som kontinuerligt har en dialog och planerade utvecklingssamtal med föräldrarna om barnets situation, utveckling och trivsel. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0