Känner inte igen henne längre.

Maskinerna med tvätt går för fulla muggar, bebiskläder som ska säljas på loppisen tvättas tillsammans med all annan tvätt.
Hur mycket man än städar och plockar så tar de aldrig slut, de är ett evighetsgöra.
Jag hoppas att vakna upp med ett bättre humör imorgon och att min dag blir bättre.

Föressten, min vilestarka dotter har blivit förbytt. Visst har hon haft stark vilja jämt men när hon inser att hon inte fått som hon vill så har de skrikits o gapats lite men de har iaf gått och bortleda henne ifrån de hon surar över.
Fram tills i Lördags, hon fick ett riktigt utbrott när jag va nere i källaren och rensade. Hon skrek så häftigt och extremt så Johan fick komma ner och hämta mig. Man får inte röra henne, hon skriker tills hon nästintill spyr och just då är de BARA jag som kan trösta henne.
Samma sak hände imorse, och sedan i eftermiddags fast då mot mig och de va bara pappa som gällde.
Efter utbrotten är hon helt slut och himlar med ögonen, faktiskt riktigt obehagligt att se.

Så snälla låt morgondagen bli bättre, och en aning mindre utbrott tack.

En arg Ebba, ja fråga mig inte vad fingrarna ska upp i näsan och göra men tydligen är de viktigt att göra så när man är sur.


De är inte okej.

Jag vägrar bli behandlar hur som helst. Att gång på gång få ta massa skit och aldrig ett uns av tacksamhet för de jag gör varje dag.
Dagen började kaotiskt och resterande av dagen har jag varit grymt deppig. Försöker skaka av mig de och bara gå vidare, men när är de min tur att få höra att de du gör är bra?

Nej fy tusan allt jag vill är att lägga mig ner och dra täcket över huvudet. Inga glada inlägg idag inte, men alla dagar blir inte som man väntat sig.


Fy fy fy..

Illamående av tröttheten, ja för Ebba vaknade 05:20! Att få sova till 06:00 tycker inte jag är mycket och innan de är under all kritik. Dessutom är de en lång dag i skolan idag så jag är inte hemma förens efter fem i eftermiddag.
Så ja man kunde fått en bättre start på veckan om man säger så.

Men men nya tag med träning och kost och tillsammans kan vi väl alla försöka sköta oss?
Träna, äta bra och framför allt må bra? Kom igen vi klarar de med hjälp av varandra!

Nej fy inlägget blir kort, ser dubbelt av trötthet.

Hoppas på solsken idag med, de kanske piggar upp mig.

Sol åt Sverige.

Jag hoppas att solen fortsätter visa dig mer och mer nu framöver. Även om de är kallt så känner jag hur kroppen verkligen tar åt sig av all sol, att man behöver de där lilla ljuset för att få extra ork och energi. Jag är nämligen väl medveten om att vintern kommer fortsätta ett par månader till och ser ingen mening med att hoppas på att våren ska dyka upp bara för de börjar töa. Så mer sol åt Sveriges befolkning.

Säger natti. Och förresten hur går de med era kommentarer? Här anstränger jag mig att ha fram kameran och så hör jag inte ett knyst :(


Swisch.

Som jag misstänkte, swisch och så var dagen förbi.
De har vandrats ner till ankorna och matat dom, vi har vart på kalas och jag har vart iväg och ridit någon timma.
Börjar känna mig säkrare på hästryggen nu igen, inte lika nervös för att åka i backen längre.

Så välkommnar jag en ny vecka imorgon? Nja knappast, en dag till av ledighet hade faktiskt vart behövligt för mig. Men denna veckan ska de tränas och brännas kalorier i mängder, så kanske jag blir av med de jag ätit upp mig från denna veckan.

Bilder från promenaden imorses.




Tog vara på tiden.

Tog vara på att vi steg upp tidigt idag. Ja efter lite kaffe och mys i soffan så begav vi oss ner till köket för att baka scones. Ebba älskar att baka och hjälpa till, bara de att de har en tendens att bli tusen gånger stökigare än om man gör de själv.. Men de är de helt klart värt.

Nu sover dockan och i ugnen står fisken och tillagar sig, efter lunch blir de kalas hos syrran.
Solen skiner förresten =) Har då redan vart ute och promenerat och tagit vara på en del av den, tycker ni borde göra detsamma.


Besvikelse gentimot mig själv.

Det spelar ingen roll vilken dag i veckan de är, nej min väckarklocka väcker mig ALLTID klockan sex ändå.
Förstår inte varför hon vägrar sova längre trots att hon är uppe längre om kvällarna, nej hon är en morgonpigg liten skit vår dotter!

Veckans sista dag kommer nog gå i ett rasande tempo. Min syster fyller 22 år idag så vi ska dit på lite fika någon gång efter lunch. Ska försöka hinna med en sväng upp på hästryggen i eftermiddag med och sen innan man vet ordet av så är dagen förbi och över.

Imorgon måste jag ta tag i mig själv igen. Va fan håller jag på med? Tränar inte och äter långt ifrån som jag borde. Varför ska de va så jäkla svårt att ha disiplinen att låta bli? Har jag ingen karaktär för de längre? Blir så  otroligt besviken på mig själv.


Rätt bra.


Värre kan man ha de en lördagskväll.
Hela familjen satt framför barnen i bullerbyn och åt varma mackor. Ebba njöt verkligen av att få sitta framför tvn och äta och mmade tacksamt åt maten. Helt underbart och se och jag har verkligen världens finaste dotter.
Hör hur hon snarkar lätt ifrån sin säng nu och allra helst hade jag velat krypa ner jämte henne och hålla om henne hårt, mitt hjärta svämmar över av kärlek, men stackarn ska få sova ifred.

Kvällen spenderades framför -I rymden finns inga känslor- med dipp och grönsaker.
Man har de rätt bra trots allt.


Det är svårt att förstå.

Blogginläggen blir färre under helgen och nu har även jag haft tid ifrån datorn.
Direkt när simhallen öppnade så tog jag och Ebba oss dit och badade , plaskade och myste! De är så roligt och hitta på saker med henne när man märker hur mycket hon verkligen uppskattar de.

Efter badet mötte syrran och hela familjen upp oss och vi tog oss en promenad hem till mig och fick äntligen rensat ut alla barnkläder som vi ska sälja på loppisen den 26/2. Man blir minst sagt nostalgisk när man plockar bland allt smått och jag kan verkligen inte förstå hur de är möjligt att hon varit så liten!

Resten av kvällen spenderas med familjemys, varma mackor (syndigt) och sedan filmkväll.
Precis så som lördagar ska spenderas!
Hoppas ni får en mysig kväll, och en lång sovmorgon imon =)

Mycket av kläderna sparades självklart, som man bara inte kunde göra sig av med. Så förhoppningsvis kommer en liten lillasyster till familjen i framtiden <3

Man får försöka göra de bästa.

Lördag! Ja och jag försöker göra de bästa med att kliva upp klockan 05:59, jag har tänt de nya ljuslyktorna med vaniljljus och sitter med kaffet i handen medans Ebba kollar på Emil och griseknoen. Ja allra helst hade jag nog legat kvar i sängen till halvåtta iaf men de skulle min flica aldrig gå med på.

Klickar in på tv4 och ser att Anders Bagge åkt ut Lets dance, tycker verkligen inte han förtjänade de. Gillade Bagge. Därimot Björn och Alexandra borde åkt ut förlängesedan.
Vilka håller ni på?

Nåväl, får försöka underhålla Ebba som inte alls tycker de är intressant och kolla film idag. Tusan också jag skulle köpt något pyssel på panduro igår! Har ni pysseltips till tvååring?

Nu på morgonen med nya ljuslyktan från indiska:


Thanx good its Friday!

Mjukisbrallorna är på och man sitter bekvämt i sitt hörn i soffan. Grymt skönt att de är fredag håller ni inte med?
Besöket på Allum gav fina nya ljuslyktor till vardagsrummet + en urgullig mössa och halsduk till Ebba och en baddräkt till henne så vi kan besöka simhallen snart igen.
Så ja shoppingen blev billig, och de är ju bra.

Ska kramas och lukta lite på min nybadade flicka som sitter så snällt och fint i soffan och myser med lite ostbågar. Fy tusan henne har jag gjort bra!

Två av de nya lyktorna, myspys!

Håll tummarna.

Nyss hemkommen ifrån skolan och jag tror engelskan gick bra, eller ja jag blir aldrig riktigt nöjd men jag vet med all säkerhet att jag kommer klara mig och väl över de.. Och visst borde man vara nöjd med de?

Ebba sover middag och jag ska börja med lunchen innan de sedan bär av till Partille, Allum för att shoppa! =)
Ska bli riktigt skoj för de va grymt längesedan jag gjorde något sådant utan barn. Så hoppas att kunna fynda riktigt ordentligt.

Håll tummarna =)


Tur jag lyssnar på förnuftet.

Jag slocknade på lillsyrrans rum innan nio igår, totalt slut antar jag. För visst blir de lättare att koppla av när man är hemmifrån och inte har massa måsten?
Nåväl är glad jag kom iväg för de behövs ibland.

Kan säga att jag är grymt sugen på att skolka idag och de händer inte ofta. Men förnuftet säger till mig att gå och tur är väl de, för förut hade jag nog lyssnat på den delen som säger åt mig att skolka och skita i allt.

Ångest pga att jag inte vart på gymmet sen i Lördags, försöker intala mig själv att de gör inget Emmelie. Alla kommer ur fas ibland och jag har trots allt haft idrott i skolan och gått mina minst 10 000 steg om dagen.

Trevlig Fredag alla mina underbara läsare, blir alltid lika glad av era kommentarer!
Föressten, vad ska ni äta ikväll?


En jobbig situation men de kanske ger bra resultat.

Mamma ringde och tyckte jag och Ebba helt spontat skulle komma och sova hos henne, så ja så fick de bli!
Är mer bekväm hemma egentligen men en natt iväg gör la ingen skada + att jag får skjuts till skolan och Ebba slipper gå till de magsjukedrabbade dagiset =)
Imorgon efter skolan så gäller ju shopping , ska bli riktigt trevligt och jag hoppas att kunna finna.

Mitt besök hos skolans kurator gick bra. Han utstrålar ett sånt himla lugn och jag tror han kan vara riktigt bra och prata med. Han frågade mig frågor som jag inte kunde svara på vilket gjorde mig lite irriterad och illa till mods.
De är grymt jobbigt och blottande att sitta och öppna upp sig för en främmande människa. Men efter ett par besök hoppas jag han har kunnat hjälpa mig få ordning på min ångest kring mat och allt.
Kanske blir jag en helt ny människa? ;)


Så bra iniativ!


Jag säger de igen, fy fan va bra de är när man på sidor på facebook kan köpa helt nya märkeskläder till reducerat pris. Tror en viss fröken kommer va jätte fin i dessa t-shirts tll sommaren.
Dessa är från polarn och pyret.

Lovley!


Tänk om man kunde hjälpa dom alla.

Jag säger godmorgon utan att vara de minsta pigg, även denna natt så vaknade Ebba runt midnatt och pratade, var halvpigg och kunde inte komma till ro. Riktigt frustrerande eftersom det enda man vill är att sova nattetid.

Dagen känns riktigt lång men jag tror den kommer flyta på ganska bra ändå eftersom vi ska se på film på några av lektionerna. Sen imorgon är de ju äntligen fredag! Och då bär de av till Allum för att  shoppa tllsammans med syster och plastsyster. Ska bli skönt att lämna Ebba med sin pappa och bara åka iväg och tänka på sig själv för två timmar.

Idag är samtalet med kuratorn, nervöst men de ska nog gå bra. Måste komma över all dena ångest för mat och motion.. De tar otroligt mycket energi att gå och må dåligt över en sådan simpel sak.

Förresten, vi har planer på att skaffa katt. Tänk så mysigt! Ha en liten goding som vill ligga och gosa om kvällarna + att Tilda (hunden) aldrig blir helt själv. Folk från höger och vänster ber mig ta deras katter, åh tänk om man kunde hjälpa dom alla?

Tilda och vår förra katt Borat som vi tyvärr fick göra oss av med när jag va gravid. Men han har de bra nu=)

Baka baka..


Besöken idag har avlöst varandra, och imellan två besök hann vi med att baka en sockerkaka jag och Ebba.
Sånna där små grejer kan hon uppskatta något oerhört mycket.
Smakade en ytterst liten bit och vi lyckades nog ganska bra för endast en liten smakbit kvar av hela kakan=)

Fick precis höra en riktigt hemsk sak och jag håller alla tummar och ber till högre makter att allt går vägen och löser sig.
Förstår inte att sånna här grejer händer i ens närhet.


Att man kan vara så rädd.

Haft finbesök av min kära vän Malin nu, alltid trevligt när de kommer hem folk hit och hälsar på.
Magen hennes hade växt ordentligt och man blir bra avis på allt underbart dom har framför sig.

Hämtade en Ebba som var på strålande humör på dagis idag och hon sprang hela vägen hem. Nu börjar hon dock bli trött så jag antar att sömnen kanske inte var den bästa idag.
Fick mig en chock när dom på dagis sa att de enast vart 8 barn där! Va beror de på? Jag hoppas innerligt att de inte beror på magsjukan! När hon nämde detta kände jag genast hur jag började kallsvettas och magen drog ihop sig. Hur tusan är de möjligt att frukta något så mycket som jag gör med kräksjukan?

Nytt besök inväntas när som, trevligt!

Härliga bebis magen!

Veckans kortaste-

Veckans kortaste dag bestående av endast två lektioner, underbart! Efter skolan blir de besök av två vänner, så jag hoppas detta kommer bli en bra dag.

Jag ser fram emot mitt möte med min hälsocoach som jag fått genom skolan, riktigt bra deal att få en alldeles egen coach i tio veckor! De blir ju fördelar för både dom och mig. Tillsammans med besök hos kuratorn och dom så kanske man kan få ordning på tankarna kring maten. För denna ångest för minsta lilla felsteg tar på krafterna något oerhört!

Nej nu vaknade gullungen och de är dags att få lite morgongos! Pussar och massa prat med sin dotter de är livskvalite de.


Jag blir otroligt illa berörd.

Jag blir så otroligt ledsen och berörd när jag ser på pogram som Sofias änglar. En levnadsglad pappa som gör allt för sina döttrar, som har en högsta önskan om att få se dom växa upp och få de bra.
Så kommer cancermonstrerna och flyttar in i hans huvud. Varför drabbar detta människor? När fan är de dags att hitta ett botemedel? Har vi inte kommit tillräckligt långt i utvecklingen för att klara av de?

Varför varför varför får denna sjukdom fortfarande existera år 2011?
Nej fy fan man ska sluta klaga och vara tacksam för att man är frisk!




Ett stort steg för mig.

Jag fick gjort en del av mina måsten. Handlat lite grejer så jag klarar mig någon dag till innan storhandling och att dammsuga av golven och fått gjort disken. Fy satan va tråkigt de är med sånt där hushållsarbete alltså! Hade jag haft möjlighet så hade jag anställt en som kom o tog lite mer grundligt en gång i månaden iaf.

Kommit av mig lite med träningen, eller ja jag hade idrott igår och tränade i Lördags. Men sålänge man kör sin vardagsmotion och inte fuskar alltför mycket så antar jag att man kanske håller sig på vikten man befinner sig på. Men hjärnspökerna dom ropar och skriker på mig många gånger dagligen och samvetet får sig en rejäl törn så fort jag inte följt mig till punkt och pricka. Har faktiskt bokat in en tid med kuratorn på skolan på Torsdag och ska snacka lite med han om matnojorna och stresshantering.. Det är ett stort steg för mig och jag hoppas han kan hjälpa mig hitta någon lösning på problemet.

Kom igen Emmelie, du ska nå dina mål!! Pepp pepp pepp!


Här kom den.


Idag damp min vinst ner i bredlådan, skoj!
Nu ska jag bara veta i vilken ordning och hur allt ska användas.
Veckans värstingdag är gjord och nu håller vi tummar och tår att resterande flyter på bra och går fort.

Borde städa och borde gå till gymmet, men frågan är om jag orkar?


Klarade jag de då så klarar jag de nu.

Jag mår illa av trötthet och ögonen går i kors. Ebba vaknade runt midnatt igår och verkade inte vilja somna om. Nej jag skulle sjunga lille katt, jag la mig i hennes säng ihopp om att hon skulle somna och tillslut lyfte jag henne till vår säng men inte ens de hjälpte, hon låg och vred och vände på sig och var vaken ena stunden för att sedan sova ett par minuter fram tills 03.
Sömn har stor betydelse och jag kräks snart av trötthet.

Tips på hur man snabbt vaknar till liv och behåller fokus hela dagen?
Fast iofs klarade jag spädbarnstiden med vakna nätter och skrik förjämmnan så klarar jag de här med.


Jag längtar något otroligt.

Jag längtar efter precis allt med sommaren!

-Att vakna upp en morgon då man bestämt en heldag vid stranden för att inse de är mulet.
- Dundrande åska.
-Sommarregn i mängder.
-Klibbig rygg efter kokheta dagar.
-Solbränna som svider.
-Sand på alla kläder och i sängen.

Ja och alla fördelar med för den delen.
Ljusa långa kvällar/nätter. Långa dagar på stranden och mängder med frisk luft.
Blommande ängar och ljummet vatten..
Snälla kom hit, jag är i behov av dig!










Jag antar ni förstår min längtan? ;)


Vardags motion gör skillnad!

Hemma igen efter en minst sagt hektisk dag i skolan. Otroligt mycket som ska hinnas bli klart och många gånger undrar man hur de är möjligt att hinna med allt och samtidigt prestera sitt allra bästa?
Nåväl veckans allra längsta dag är gjord och vi fick gått en promenad på långrasten för att sedan avsluta dagen med ett pass idrott och basket, så därav 16907 steg gångna hittils. Vardagsmotionen de där lilla är viktigt och gör skillnad!

Ebba verkar ha haft de jätte bra hemma hos Della. De har busats målats och badats badkar. Sov gjorde hon dessutom 1,5 timma. Bra där, synd bara att hon måste utsättas för risken med kräksjukan imorgon genom att bli lämnad på dagis igen. Håller verkligen alla tummar och tår att de lagt sig efter helgen och att de är ett gäng friska ungar där nu.

Ljusen är tända och Lotta på bråkmakargatan går på tvn, nu ska jag och världens finaste dotter mysa innan läggdags<3

Fick hem kläderna köpta på en begagnad sida som var NYA, de ni =)

Inte jätte peppad.

Nej hörrni visa att ni finns! =)

Dålig update igår men efter Ebba somnat så la jag mig på soffan under en filt och kollade film. Försökte bli av med förkyldningen genom att vila, gick sisådär kan jag påpeka =) Men men sålänge de bara är snorigt så klarar jag av skolan.







Såg denna film igår när jag låg och försökte kurrera mig -Life as we know it och jag tycker att har ni tid över så är detta en trevlig liten komedi att fördriva tiden till.


Nåväl Ebba ska få vad med moster idag, åka buss dit med sin pappa och bara få några timmar själv där borta. Tror de kommer va bra och att Della möjligtvis kanske kommer va lite trött i huvudet av allt hennes prat sedan=)









Ska surpla i mig kaffet och göra mitt allra bästa för att vakna till liv. Ska försöka se möjligheter med måndagar istället för att vara bitter över att helgen är över. Haha men de är faktiskt lättare sagt än gjort när man sitter här trött förkyld och inte alls sugen att gå iväg och prestera i skolan. Men -Ny vecka nya möjligheter.. Och de bästa av allt.. En vecka närmare våren!


Typ såhär jag ser ut när jag inser de är måndag ;)


Jag lyckades.

Yes tillsammans med min syster fick jag bli av med lite av mitt shoppingbegär.
Och dessutom på rea! Alla kläderna till Ebba betalade jag strax över hundra kr för och för min tröja och örhängen de fantastiska priset 76kr! De ni. (+ att jag beställt massa nytt till Ebba från facebook sidor där man köper begagnade kläder)

Dock är måendet sämre nu efter att jag tog mig typ en halv semla, inte bra. Äter man semlor får man kroppsform som en också. Så va fan ska man stoppa i sig den för?
Ut och vandra med barnvagnen!


Tystnad.


Nu är de återigen lugnt och stilla i huset.
Besöket har återvänt till Borlänge och dotter + sambo ligger och sover.
Här sitter en mamma och snörvlar som tusan, förkldning -check!

Tystnad ett par minuter till, sedan kommer Della och Nea på besök.
Kan folk förresten sluta kräkas?
Överallt spyr de folk om min rädsla blir större o större för varje gång jag ser något om de.
Jag vet att de finns fler än jag som är fullkomligt livrädda för de, även om de är få.

Usch.


Kaffe, miljoner och lösningar.

Börjar dagen med en cappochino , riktigt gott trots att jag inte direkt känner smaken pga att näsan är helt täppt.
Full rulle med Eba som roar sig med att gå skottkärra med farmor genom hela huset, haha tänk om man själv hade sån energi direkt på morgonen=)

Vill hitta på något idag, åka iväg och shoppa för alla mina miljoner på banken typ =) Nej men vill fynda. (Men de lyckas jag aldrig med ändå, aldrig aldrig att jag hittar något nedsatt på rean) Önska jag vore lite mer som min syster som alltid kan roffa åt sig mängder av kläder till nedsatt pris.

Har antagligen löst det där med magsjukan på dagis imorgon, Ebba får gärna vara med sin moster och sin kusin ett par timmar. Gör verkligen allt för att komma ifrån bacillerna i längsta mån.
Tror Ebba kan tycka de vara mysigt att vara med dom med ett par timmar, undra om Della tycker de är lika mysigt med en energisk tvååring som aldrig är tyst bara? =)

Jag med de söta kusinerna.


Mycket frisk luft, härligt!

En härlig dag som gått i raketfart. Vi har varit på besök hos pappa och varit ute i skogen och promenerat med Kusin-Lena och massor av andra. Härligt att se Tilda springa lös och leka med andra hundar (hon som alltid annars är livrädd)
Till middag åt vi alla tacos och nu sitter vi här och försöker varva ner.. Snart dags för sängen för Ebba som egentligen är övertrött vid detta laget.

Men resten av kvällen då? Antar att de bara går en himla massa sport på tvn?
Söndag imorgon, jag är inte redo för att de snart är skola igen. Jag vill dessutom inte lämna Ebba på dagis alls när jag vet att kräksjukan är där och härjar.
Jäkla vinter, någon kräksjuka finns minsann inte på sommaren!


40 minuter.

Jag har gjort min ansträning för dagen i form av spinning. 40 minuters svettandes och ett jäkla trampande utan att komma en enda centimeter framåt. Nåväl några kalorier har man förbränt iaf, men sådär himla roligt va de inte idag eftersom jag inte alls gillade musiken hon spelade. Och ni andra som spinner vet att musiken har stor betydelse!
Ut o njut i solen och ta vara på er lördag.


Roliga ord från en tvååring.

Direkt när jag kliver upp får jag mig världens skratt ifrån Ebba.
-Hanna bebis i magen, spotta ut han! Tänk vilka roliga grejer dom säger. Och tänk om de vore så enkelt att föda barn =)

Lördag och Ebba är förkyld som attan, jag känner mig lite snorig jag med men de är ingen fara i sig så jag kör på och drar och tränar när gymmet öppnar idag.
Sen tar vi oss och åker på besök till pappa och umgås lite, ska bli trevligt.
Känner på mig att detta kommer bli en bra dag, Hoppas ni andra kan få börja dagen med ett lika stort skratt som jag fick. -Ebba du gör min dag<3


Långväga besök.

Så dagen går emot sitt slut.
Besöket från Borlänge har anlänt och nu sitter Ebba med farmor i soffan och myser med lite ostbågar.
Alla hennes julklappar som vi inte fick med i julas kom med i bilen nu och allt va som nytt för Ebba igen som överlycklig och tackade glatt över alla saker ännu en gång.

Så ikväll blir de lugnt och slappt framför Lets Dance, imorgon blir de besök hos pappa och förhoppningsvis lite träning på morgonen imon.

I detta nu, tyvärr blev Ebbas öga lite konstigt efter att ha tagit bort röda ögon.

Fan fan fan!


Det här var en av raderna i Ebbas veckobrev ifrån dagis!
Känner direkt hur jag börjar svettas, må illa och bli fullkomligt livrädd! För mig finns inget värre på denna jord än kräksjukan och finns de någon Gud så får han ta mig fan skona mig ifrån den.


Woho jag vann en tävling! jag som aldrig v...

img_0807 (MMS)

Woho jag vann en tävling! jag som aldrig vinner något, tack tack tack:)


Smart!

Godmorgon fredag, du är välkommen vill jag lova!

Hoppas kunna hitta någon att umgås med ett par timmar i eftermiddag, så att Ebba har någon och leka med.
Skulle behöva få städat här hemma lite mer grundligt igen men jag får sätta Johan i arbete så kan jag kanske bara behöva ta golven när jag kommer hem.


Vill tipsa er alla med barn att bli medlemmar i de nya grupperna på Facebook, man säljer begagnade kläder till varandra. Har faktiskt fått klickat hem en heldel nytt från Villervalla nu. Och som sagt kläder är dyrt och märkeskläder håller ju faktiskt lätt för att användas en gång till.

Nu ska ni få höra på något , jag har blivit förkyld! De händer aldrig, är världens friskaste människa som inte haft feber sen 2005 och innan dess lika många år sedan. Men en talle i näsan har väl ingen dött av? ;)

Ebba i en av en av sina fina klänningar från Villervalla.


På tok för varmt!

Efter dagens träning är jag helt skakig! Ja träningen i sig var inte jobbigare men de va så sjukt varmt inne i salen så jag blev alldeles yr. Känner mig fortfarande lite tagen måste jag säga.
Efter en dusch och lite yogurth nu så hoppas jag snart att piggna till ett par minuter innan de är dags att krypa ner i sängen.

Besök ifrån Borlänge anländer imorgon kväll, blir mysigt och jag får passa på och få sovmorgon. (som om jag kan sova längre än till sju ändå)
Jag behöver Fredag och som de känns just nu så är jag inte ens redo att kliva upp ur sängen imorgon.

Bara att göra sin engelskaläxa och sedan krypa ner och slappa framför någon film, de behöver jag efter dagens ansträngning och 16137 steg!

Ebba kollar i leksakskatalog och säger: Den vill Ebba ha, pappa köpa den. ;)


En liten färgklick.

En morsa som är mätt och trött och egentligen mer än redo för att lägga sig i sängen. Hoppas bara jag sitter i en liten matkoma för jag har ju bokat in mig för att zumba nu ikväll.
Varför äter man när man är mätt? Jag menar bara för de är gott? De är inte gott efteråt!

En dag kvar sen slipper vi skola för två dagar, grymt välbehövligt för man tänker så otroligt mycket varje dag.
Så dags att fortsätta dansa loss till Mora träsk här hemma =)

Härligt att det äntligen kommit tulpaner till affärerna igen, de gör så mycket med en sån färgklick på bordet!

Man kan aldrig bara åka med och göra saker på rutin.

Jag står inför en dag fylld av lektioner som tar på krafterna.
Jag hoppas alltså innerligt att dagen går i ett rasande tempo så man får komma hem till sin skatt igen.
Vissa dagar funkar skolan riktigt bra och vissa dagar vill man bara hem och dra täcket över huvudet, men jag antar att de är så alltid även när man har ett jobb, skillnaden är bara att man kan inte bara åka med och göra saker på rutin i skolan, utan man måste vara skärpt och tänka hela dagarna. (Blir förhoppningsvis smart;)

I Helgen väntas kanske besök ifrån Borlänge fick jag reda på igår och även kanske ett besök hos pappa så Ebba får testa åka fyrhjulning.
Isf efterlyser jag Lena till Lövhult så vi får passa på och ses o säga hej medans jag är i trakterna!

Just nu: (ja fråga mig inte)


Försöka duger.


Efter att ha sprungit på badet kört lite styrka och kört ännu mer kondition så hade jag lite tid över.
Ja jag försökte koppla av och ta tillfället i akt.
Lade mig i massagesängen och försökte stänga ögonen och koppla av.
Jag lyckades lite, men mestadels av tiden tänkte jag : Måste plugga, vad ska jag laga för mat imorgon? Hur ska jag hitta motivationen?, och har de gått tio minuter snart?

Känns inte som de gjorde någon jätte stor nytta ;) Övning ger färdighet antar jag, haha!
stegen för idag är 12700.


Äntligen börjar de släppa.

Jag har fått träna idag trots att jag var opepp och nu i efterhand måste jag säga att de känns bra. Men jag har tappat lite motivationen och jag vet inte varför. Antar sånt går upp och ner.
Vi har även haft besök här av pappa (morfar) och Mattias (plast morbror?) och Ebbas rädsla för Mattias börjar ÄNTLIGEN släppa lite. Hon har nämligen vart så rädd att hon bara skriker, blundar och vägrar ens va i samma rum som han. Men idag har de släppt och jag hoppas vi kan fortsätta ha de så.

Det damp ner en tidning i min brevlåda förut idag så efter berget med disk och en dusch så ska jag tända massa ljus och försöka mig på att koppla av och läsa den.
Jag måste lyssna på kroppen som försöker på alla sätt och vis att säga:Emmelie ta de lugnt!, men jag vet bara inte HUR. Snart hoppas jag kunna få den hjälpen och lära mig konsten att koppla av och coola ner.



Dela med er.


Det här har jag sysselsatt mig med efter att jag kom hem från skolan.
Det kostar att ligga på topp, men nåväl nu har vi förhoppningsvis mat för ett litet tag framåt.
Skulle bli jätte glad om ni delade med er av era favoritrecept!
Snabbt och lätt ska de gå.

Nu ska jag mysa och leka med min underbara dotter, kanske slå på stort och bygga en koja och på så sätt skingra tankarna från annat.


Ett försök till ändring.

En dag med endast två lektioner idag och de är behövligt för mig.
Folk runt omkring mig börjar oroa sig för mitt stress och därför har jag tagit ett steg för att ta tag i de.
Man mår ju inte bra själv av att ständigt stressa heller och jag läste i en bok igår och upptäckte massor av fysiska reaktioner man kunde få av stress som jag upplevt de senaste.
Nej skärpning Emmelie, men med hjälp så hoppas jag kunna ta tag i detta.

Söta söta Ebba hon sitter här och berättar i detalj vad som kommer att hända i filmen vi ser. De är helt otroligt som hon utvecklats de senaste veckorna.
Gud vad jag älskar denna lilla männsika!

This is me.


Denna låt sammanfattar mitt mående idag.
Försökte göra de bästa av dagen men den blev skit.
Jag stressar upp mig för mycket och nojar mig över varenda kalori jag stoppar i mig.
Så jag skippade mötet , gymmet och vägningen och stannade hemma istället.

Kom igen nu Emmelie!


Helvetes jäkla skit rent ut sagt.

Huvudvärk som heter duga efter en minst sagt hektisk dag i skolan.
De är så mycket som måste bli klart och jag känner hur paniken växer inom mig, mitt hjärta går på högvarv medans jag försöker hinna med alla måsten.
Sen kommer jag hem och föreder mig på lite mer avkoppling men går de?
Nej för Johan har lämnat hela huset som ett bombnerslag! Det är blött över hela badrumsgolvet efter att han ha börjat byta vatten på akvariet (som inte är fullt) De är disk överallt och Ebba har yogurth som har klibbat ihop hela håret.
Och som grädden på moset så har hon lite feber och är gnällig med, herregud ge mig styrka!

Febrigt och gnälligt.


Kan jag hantera smärtan?

Det är inte helt fel att kunna börja dagen med en god latte nu när man har en kaffemaskin, dock får man nog tänka sig för rätt ordentligt för de är lätt gjort att samla massa onödiga kalorier bara genom att dricka de.
Får bli en om dagen max tror jag!
Skönt är de iaf att inse att man redan har gjort veckans längsta dag och kommer hem i normal tid istället.

Ska se om min docka vill hjälpa mig att städa här hemma idag, behöver göra ett ordentligt röj och om hon får sina städsaker så kanske de är möjligt att jag får lite gjort med.
Handla är ett prio på listan med för kylskåpet börjar snart eka..

Men ikväll ska de brännas kalorier, fy fan va jag vill svettas!

Förresten undra om jag ska få tummen ur att tatuera mig snart? Vill så otroligt gärna men är fullständigt livrädd! Vågar inte! Har mailat tatueraren och de kostar 500kr att skriva in Ebba över handleden. Undra hur ont de gör bara?

Sötnosen, tänk att hon redan är blöjfri. Min stora duktiga flicka -Jag är två år , som Ebba brukar säga.


Besvikelse.


Stegen är gjorda men de senaste dagarna har de inte gått så bra.
Nej jag har tappat fokus lite och det har slinkit ner mat som jag absolut inte vill stoppa i mig eftersom jag vet de ger konsekvenser på vågen.(Nej jag har inte fuksat extremt men kan ha tagit ett knäckebröd fastän jag egentligen inte är hungrig och smakat någon enstaka pommes osv) Små grejer som också är dåliga liksom!
Men varför gör man de då när de endast skapar ångest?
Nej fan imorgon innan vägningen och mötet ska jag ta mig fan till gymmet och springa!
Besviken på mig själv!


Längtar men inte just nu.

Jag bytte idrottsdag i skolan, kände att de va lika bra att få den längsta dagen gjord direkt. Så idag har jag ingen ångest inför att de är Tisdag och lång dag imorgon.
Gud va nojig jag varit de senaste dagarna, har mått så konstigt. Yr och illamående och allmänt hängig tillochfrån.
Började misstänka jag va gravid trots minipiller, men de är jag INTE och de är skönt! Visst vill jag ha syskon till Ebba mer än något annat men helst efter jag är klar med att läsa upp gymnasiet iaf.

Men jag måste säga att jag längtar till den dagen jag är gravid igen, känslan av att man har något levande inom sig och allt man har att se fram emot.
Men men först om sisådär 1,5 år =)


Loppis för er föräldrar!

BarnLoppiS

Gustav Adolfs skolans matsal 26/2 kl.10-13,30 Nu är Det dags igen för en barnloppis i Alingsås! Kom och shoppa kläder för alla tillfällen, leksaker, skor, böcker eller varför inte bara mingla bland vänner och skapa en ny tradition av loppisar i Alingsås. Kontakta oss för mer information

Tyvärr är alla borden uppbokade, men skicka ett mail om ni vill stå på reservlistan.

Lina; 0739-389887 Emelie; 0739-591205
 [email protected]
 Fika kommer att finnas till en billig peng

Här ska jag och min syster sälja en heldel så jag tycker ni ska komma dit och fynda.


Försöker trycka bort ångesten.


Godmorgon, ny vecka och nya möjligheter inte sant? (försöker så gott jag kan trycka bort måndagsångesten)
Får se om de blir någon skola för min del idag, beror helt på om fröken här hemma är feberfi.
Det är fyra grader varmt här idag med och de ligger vatten överallt på snön som förvandlats till is, jag hade varit jätte glad för de om jag visste att detta va sista gången  vi såg snö för denna vintern, tyvärr är de nog ingen vår tö som kommer redan.

Jag önskar mina läsare en fin start på en ny vecka-Ta vara på den<3


Det fungerar som avslappning nästan.

Jag är hemma och jag överlevde ridturen även denna gången. Helt underbart att ha fått möjlighet att rida igen. För som jag sa innan, när man väl är uppe på hästryggen så existerar inte alla andra måsten på något knepigt sätt blir de lite avkoppling för min del.
Efter lite påtryckning och peppning ifrån min vän så vågade jag mig på att gallopera mer denna gången och de gick faktiskt bra. Bara att jag behöver bli lite övertalad att jag  faktiskt minns hur man gör =)

Nåväl febrig tjej här hemma ligger runt 38.38,5 så får se hur de blir imorgon med skola för min del. Kan ju hoppas att det bara är något tillfälligt.


Sockersött.

Haft besök av en vän och hennes son nu på morgonen. Duktiga som vi är så trotsade vi regnet och de 3 plusgraderna och isgatan och gav oss ut en sväng. Barn med blöta overaller men med mycket mycket skratt fick göra av med en hel del energi.
Dom leker jätte bra när de inte finns leksaker dom kan bråka om, ja för de är antingen så att dom bråkar tills någon skriker eller ser ut så här:

Hur söta är dom inte då?


Sista lediga dagen.

Godmorgon!
Min chans till att sova aningen längre och Ebba chockar med att sova tills halv sju och efter de kan jag inte somna om. Låg kvar och försökte på alla sätt och vis somna om men insåg de va lönlöst.

Gick alla mina steg igår närmade 13 000 faktiskt och idag ska jag nog inte träna men därimot ta mig en sväng upp på hästryggen igen. Riktigt kul att få den chansen att börja rida igen. De är ju faktiskt en bra träning de med och väldigt bra på så sätt att just då tänker man inte på något annat, mn är i nuet och fokuserar på det man gör och de är bra för mig som alltid stressar.

Jag tror dagen kommer gå bra för jag har planer och den kommer gå fort.
Vad gör ni sista dagen på veckan för att ta vara på er ledighet?


Inte fy skam de heller.

Blir hemma kväll idag trots allt. Tanken var att jag tillsammans med Malin och Sanna skulle käkat lite gott och kollat film. Men nej jag känner mig hängig igen. Kommer och går detta och jag hoppas de går över snarast för jag vill och behöver vara pigg och alert!
Nåväl att bädda ner sig under en varm filt och kolla på en bra film är inte fy skam de heller.
Jag tror jag behöver de med, lugn och ro i min ensamhet.
Hoppas ni andra får en mysig kväll.

Kvällens film:

Dagen har gått i rasande tempo innefattand...

img_0817 (MMS)

Dagen har gått i rasande tempo innefattande träning, besök och en sväng till mc donalds med en vän. Barnen var grymt nöjda vill jag lova. Ibland får man unna dom sådant. Tror de kommer bli en bra kväll:)


De är ingen självklarhet.

Jag tror knappast de kan vara hälsosamt att vareviga dag 365 dagar om året få kliva upp innan klockan sex, nej imorgon ska fan sambon upp med Ebba om jag så ska sparka ut han ur sängen! För inte kan de vara någon självklarhet att jag som morsa ska kliva upp? Nej jag kan också vara trött och få behöva sova till iaf halvåtta en morgon.

Nog om sömnbristen! Måste pallra mig iväg till gymmet idag för igår va första gången jag inte uppnådde mina tiotusen steg. Åt mat som var lite onyttigare och pang på kom ångesten. Så idag blir de att pulsa bort till gymmet och stå och bränna lite kalorier!

Härlig ålder de här som Ebba är i när hon är på sitt goda humör, för fy tusan vad hon pratar och va roliga grejer hon säger =)
Godmorgon.

Ni fattar grejen va? TRÖTT morsa och pigg och alert dotter.


Jag gör sommar.


Lill-tjejen har fått sitt mys och sover nu gott i sängen.
Mamma försöker sig på att göra lite sommarmat nämligen grillspett i ugnen och en sallad fylld med feta ost och soltorkade tomater. Är trött på vintern och tar till alla knep för att göra lite mer sommar här hemma.
Lets dance om fyra minuter och ljusen är tända.

Trevlig fredag mina kära vänner<3


Välkommen hit.

Oj va denna dagen gått i slowmotion. Har inte riktigt mått bra, känt mig yr lite illamående och allmänt hängig. Så borde nog skippa träningen idag för jag tror att jag kommer tröttna inom snar framtid annars.
Ebba är på strålande humör och de är fredag så får helt enkelt ge fan i att känna efter mer än så.

Fick pratat med min kära Becka och de värmer, du är min bästa vän och du kan ALLTID prata med mig gumman. Kommer aldrig dömma dig för något. (ville bara påpeka detta)

Väl hemma står denna goding på köksbänken, Woho här ska de drickas kaffe! -Du är hjärtligt välkommen!


Riktig nedräkning!

Det är fredag kan ni tänka er?
Jag började nedräkningen redan för ett par dagar sedan. Grymt välbehövligt med två dagars ledighet. Ska ta vara på denna helg och göra saker som jag inte annars kan göra.
Ikväll blir de god mat och Lets dance och i helgen har jag inga direkta planer, men hoppas kunna hinna med något besök hos någon.
Kanske en heldag ute hos pappa med fyrhjuling och korvgrillning?

Nåväl blogg.se har vart nerlagt en halvtimma därför har jag inte hunnit lika mycket som jag borde.
Dags för en dusch, -Tjing!


Det är kul och kul är bra!

Nu har de rörts på fläsket igen och förhoppningsvis finns de inte mkt fett kvar att ta av om ett par månader.
Jag har svingat på höfterna och skakat mina behag i 60 minuters zumba, och jag säger de igen : FY FAN VA KUL DE ÄR!
Man ler och man är helt dyblöt av svett efteråt. Rolig träning=bra träning!

Så nu när jag gjort nästan all nytta som jag borde göra under dagen så inser jag att jag har en sak till kvar: Engelska läxan. Så borde nog ta tag i den eftersom jag tagit tag i kropp, handling,Ebba och hem (men de ser lika illa ut igen)
Läxa var de ja..

Såhär ser man ut 15 minuter efter ett 60 minuters långt pass.

Hemskt!

När bussen väl började rulla ifrån terminalen kände jag i fickan och märkte jag glömt min telefon hemma!
Fick lite lätt panik men insåg att de inte var mycket att göra eftersom skolan ligger en bra bit hemmifrån.
Och nej de har inte vart skönt att vara utan den (som många påstår) De har vart hemskt!
Helt sjukt vad beroende man är av något sådant.. Väl hemma igen så hade jag bara ett missat samtal från mamma (som jag hade bett ringa) Så så populär var jag.
Känner ni pikarna alla som har mitt nummer? ;)


Nu blir de mys och städning resten av eftermiddagen, sedan ska jag försöka komma iväg till gymmet och köra en timmas zumba med.



Nedräkning.

Jag börjar nedreäkningen för helgen nu. Första veckan är kanske lite extra tuff efter lovet och allt?
Har ingen aning om vad jag ska hitta på under helgen med någon stackare kan man säkert hitta att umgås med =)
Har lite ont i hjärtat för att Ebba kommer få vara på dagis till halvfyra idag, de är längre än vanligen men finns inget annat alternativ då både jag och Johan går sent.
Får helt enkelt ha onsdagar som våran dag när vi båda slutar tidigt och gör något riktigt mysigt framöver.

Faktum är att jag faktiskt har en aning träningsvärk idag, fråga mig inte varför men så är de. Är la inte van att köra gym. Men ikväll hoppas jag att jag förhoppningsvis kan hinna med ett pass zumba. för de är på de passen man svettas allra mest.

På återseende =)
Förresten, tipsa mig gärna om lite nya bloggar att följa och kika in hos. Men INGEN REKLAM på min blogg.
(Hur många gånger ska man behöva skriva de?)

Förresten i mitt fönster i vardagsrummet har alla blommor fått vårkänslor och har mängder av knoppar eller blommor. Jag misstycker inte =)

De va som fan.


Någon har varit väldigt duktig idag minsann.
Promenad till och från gymmet i väldigt raskt tempo tar 20 min en vända. Sen har jag sprungit på en maskin i 30 minuter för att sedan avsluta allt med lite vikter.
Jovars jag har gjort mitt för dagen.

Over and out.


Årets första!

Dagen gick i ett bra tempo trots att jag inte hade något planerat. Hämtade Ebba och mottog massor av beröm ifrån dagis. Att hon pratar så bra och verkligen lyser som en sol och försöker sjunga med i sångerna och göra rörelserna. Vi tog en promenad hon och jag strosade runt hand i hand och pratade (Förstår ni att de faktiskt går att gå och prata med henne? Att man får svar? Betyder de att hon är stor?)

Vi köpte med oss årets första semla hem och tände ljus i köket. Uppskattat som tusan av Ebba och jag satt och nästintill dreglade när jag såg hon mumsa på den. Men jag erkänner jag tog den sista sista biten av torr bulle som hon lämnade kvar.

Besökt gymmet och har samlat massor av steg, men herregud min mage är tom och ekar så nu blir de käk. Grekisk sallad kanske?

Någon var sugen..


Haha, riktig liten buse som sitter inne med massor av grimarser.

Onsdagar är härliga.


Maten är i magen. Jag är mätt och nöjd. Onsdagar är härliga för dom är korta i skolan.
Men nu då? Inte kan jag sitta och vänta ut tiden på att kunna gå till gymmet?
Dags att hämta min sötnöt på dagis först och främst, sen får vi se vad hon behagar att hitta på.


Lill-Lördag.

Det har kommit ca en dm snö till inatt och de öser ner fortfarande, jag som hade lyckats få lite vårkänslor de senaste dagarna när de börjat töa. Konstigt eftersom jag vet att vintern är långt ifrån slut ännu.
Ebba vaknade långt innan klockan ringde och jag är seg som attan, att ungen kan vara så sjukt morgonpigg?

Kort dag i skolan idag, grymt välbehövligt eftergårdagens stressiga dag. Efter skolan så kommer Marie hit, var alldeles för längesedan vi sågs! Sen ska jag försöka få med mig någon till gymmet så jag får röra på mig lite och bränna lite kalorier, för fy än är jag inte nöjd med mina resultat!

Jag har verkligen inget vettigt att blogga om så lika bra att avsluta, min hjärna har inte vaknat ännu.
Hoppas ni andra får en fin dag, lill-lördag och allt =)


Framsteg.. ÄNTLIGEN!

Som jag har stressat idag! Mitt nyårslöfte var att försöka varva ner och ta de lite lugnt. Och jag har brytit de ganska rejält innan.
Men jag behöver konkreta tips om HUR man slutar stressa?
De är tusen saker som ska göras i skolan, de är möten som ska gås på, hemmet ska städas och Ebbas ska tas hand om. Hur får man de 24 timmarna att räcka till?
Och gärna utan att få en hjärtinfarkt på köpet! De är inte bra detta..

Men en positiv sak. ÄNTLIGEN har de blivit framsteg på vågen igen!
Efter att ha stått och stampat i evigheter på 61 kilo så hade jag ramlat ner på 59,5 och fått en fettmassa som minskat från 19kg till 17kg och muskelmassan hade ökat! BRA BRA BRA!
Helt ärligt så tackar jag stegräknaren, man blir så attans peppad av den.

Dags att göra allt i sin makt att varva ner och trycka alla måsten åt sidan för att sedan äta kvällsmat.
Tips mottages gärna hur ni andra stressiga människor varvar ner.


STRESS

Jag är så jäkla stressad.
Detta är veckans längsta dag och nu när jag äntligen kommit hem så inser jag att jag har glömt väskan med plånbok och allt i skolan!
Hade väl vart lugnt om de inte vore så att jag ska på möte klockan 17:45 och väga mig osv..

Stress stress stress, hjärtat hoppar ur bröstet på mig snart.

Jag gillar det inte alls men det kunde varit värre.

Är en aning stel efter att inatt ha krypit ner i Ebbas lilla säng när hon inte kunde sova. Hällre stel än trött inte sant?
Jag står inför veckans allra längsta dag! Kommer knappt få träffa Ebba idag eftersom jag inte är hemma förrens 17-tiden och ska på möte hos xtravagansa klockan 17:45.
Ni kanske förstår att Tisdagar är en dag jag ogillar skarpt?

Jag är ändå tacksam över att jag studerar, tänk de som är ensamstående eller har heltidsjobb båda två och är tvungna och lämna barnen på dagis mellan 07-16.
Men ändå när hon har tid mellan 08-15 varje dag så känns de länge! (Iofs blir hon nästintill alltid hämtad 13:30-14:00) Nu har mitt jäkla schema utökas med en till lektion och de innebär att Ebba kommer få va på dagis till 15:30 på Torsdagar. Dom på förskolan träffar min flicka mer än mig och de känns inte bra, men som sagt jag kunde haft de värre.


Kan jag kan ni!

Trots skola så har jag rört på mig. Ja jag har gått mina steg.
Trots att jag skippade träningen, tiotusen steg om dagen klarar ni alla andra med! Pepp,pepp pepp!
Hemmet är något renare än innan och likaså jag efter en dusch.
Ljusen är tända och på bordet står ett knippe lila tulpaner, inte fy skam.

Det slår mig att ni varje kväll får se mig osminkad och som mest sliten, men men de bjuder jag på!


Låt tiden gå fort.

Oj dagen har gått fort!
Men fy satan va segt de va med lektioner nu igen efter att hjärnan har vilat ifrån allt sånt nu ett par veckor.

Skulle egentligen gått iväg och zumbat nu ikväll men skippade de. Dels för att jag inte fick med mig min syster och dels för att de faktiskt behövdes städas här hemma lite.
Så nu vet ni vad jag ska göra med min kväll =) Tänk va skönt de hade vart och ha en städerska, och en diskmaskin!

Tänk vad skönt att det ÄNTLIGEN går åt rätt håll nu, de blir ljusare och ljusare för var dag och jag hoppas de sista hemska månaderna med vinter går fort för jag är i extremt behov av mer ljus för att orka och må bra.
Vintern är ju inte min årstid alls egentligen.

Så jag drömmer mig bort lite..


Kaffepaus efter en liten promenad på raste...

img_0780 (MMS)

Kaffepaus efter en liten promenad på rasten. Ser ni att jag nästan redan gått ihop mitt minimum på dagliga steg? Ingen lugn paus i skolan kan jag tilllägga, pang på bara!


Tillbaka till sina rutiner.

Idag ska vardagen rulla på igen, skolan ska börja och man ska komma in i sina vanliga rutiner igen.
Ebba ska till dagis och jag kommer få spendera många timmar ifrån henne. Jag är inte de minsta sugen, jag vill fortsätta vara hemma och umgås med min flicka! De enda positiva med att skolan börjar är la att jag vet vad jag ska göra under dagarna och slipper få fullständig panik när jag inte har något planerat.
En positiv sak till - Vi kommer få pengar inom snar framtid! Sjukt välbehövligt eftersom utbetalningen var i November sist!

Så en dag i skolan sen ikväll blir de ett pass zumba. Så önska mig lycka till. Och peppa mig så motivationen finns där för skolan.
De lär nämligen behövas.

Godmorgon förresten!


What a day!

Jag har gått mina steg trots att jag knappt rört mig alls. Men tackvare promenaden till gymmet och 30 minuter på en konditionsmaskin så lyckades jag samla ihop dom.
Men jag säger de igen, what a day!
Det har känts som om tiden stått stilla och jag har bara trampat på stället.

Skola igen imorgon, ska tillbaka till de där stället och kämpa. Det har vart skönt och grymt behövligt med ett lov.
Nu blickar jag framåt och hoppas jag klarar att hålla kämparglöden uppe fram tills nästa lov.

Soff-läge!



Försöka leva efter detta.


Måste bli bättre att tänka såhär.
Försöker men visst är de lättare sagt än gjort?
Lyckas ni?


Allt känns lika dystert som de ser ut idag...

img_0776 (MMS)

Allt känns lika dystert som de ser ut idag. Söndags feeling-check!


Tråkigaste dagen genom tiderna.

Årtiondes segaste dag. En sån dag då jah känner att jag vill klättra på väggarna.
Åkte bort till mamma ett par timmar och somnade allihopa när Ebba skulle sova, vilket behövdes antagligen efter nattens dåliga sömn.
Stegräknaren står typ på noll och humöret med, så jag tar mig en promenad på isbanan och se om jag överlever vägen tll gymmet utan att bryta några ben.
Behöver göra av med energi, behöver sätta lurarna i öronen och bara tänka på mig själv en timma.

Vad gör ni en tråkig dag som denna?

Frukosten blev av, men tre olika sådanna. En för mig en för Johan och en för Ebba.

Lite lagom dyster.

Igår kväll när jag skulle lägga mig så började de med att Ebba vaknade lagom till att jag precis somnat. (inte ovanligt alls)
Efter de började jag höra ett konstant dunkande och gick upp för att säga till Johan sluta , men de va inte Johan.
Nej de där jäkla störande ljudet kom ifrån att snön på taker smälte och sakta började hacka sig neråt för att sedan ramla av taket o låta BOM!
Och jag kan inte koppla bort sånna ljud, fy tusan va trött jag är idag!

Sista dagen som ledig, imorgon drar vardagen igång igen och jag ser inte alls fram emot de faktiskt. Antar att man efter ett par dagar vänjer sig igen och tiden rullar på men ändå.

Så sista dagen som ledig borde man ta vara på, men frågan är hur?
Regnet faller och de är isbana utomhus.. Suck.

Johan får sin vilja igenom, idag blir de till dom stekt ägg bacon och korv till frukost. (tror Ebba kommer äta lite yogurth ist) Lite skoj att testa göra olika saker om helgerna, testa ni med!



Man höjer sina krav allt efter som.

Idag har de där med motion inte gått något vidare alls. Ute har det regnat hela dagen och snön har smällt och blivit till en isbana med vatten på, nästintill omöjligt att gå ut även om man velat.
Men jag satte ett mål på att nå 10 00 steg om dagen och de har jag hållt men man strävar ju alltid efter att bli bättre och höjer sina mål hela tiden.
Antar att stegen kommer bli bra mycket färre när skolan börjar, ja då sitter man ju bara på arslet halva dagarna.

Nopp de dåliga samvetet börjar krypa på så imorgon får jag nog ta mig en sväng till gymmet och svettas någon timma - De behövs!

Dags för film, tända ljus och mys i soffan med vovven.


Försök uppnå dina drömmar.


Försök att uppnå dina drömmar, vad de än kan vara.
Inga drömmar är omöjliga att nå men man måste våga satsa och våga chansa.
Jag vet ännu inte vad min dröm är, har ingen som helst aning om vad jag vill göra med min framtid.
Men fram tills jag vet så pluggar jag och hoppas att de kommer en dag då jag inser vad jag faktiskt vill.
Så ni som vet vad ni vill, vad väntar ni på?


Har haft trevligt besök här hemma. Alltid ...

img_0751 (MMS)

Har haft trevligt besök här hemma. Alltid trevligt men extra skoj en regnig dag som denna.


Uppskattat.

Ebba och Johan uppskattade mina ansträngningar med att göra Amrekanska pannkakor.
Mysigt att lyxa till de lite extra på helgen, ja även om jag inte fick ta del av dom.
Undra va man ska göra imorgon? Scones? Johan röstade för stekt bacon och ägg, vet dock inte om fröken Ebba uppskattar de lika väl.

Nåväl mätta i magen gav vi oss ut till pulkabacken , halvägs där började de regna ordentligt. Mindre skoj. Men men frisk luft har vi fått iallafall och jag har gått ihop ca 5000 steg-Woho!




En brak-frukost!

Det känns som omöjlighet att vakna till liv idag, har försökt i en timmas tid men ögonen bara faller ner gång på gång. Att hålla Ebba vaken längre om kvällen är totalt onödigt, fröken slår ändå upp sina blå klockan sex eller strax innan.

Tänkte göra en brakfrukost till Johan och Ebba idag, testa göra Amerikanska pannkakor. Hoppas dom uppskattar de, ska sitta o glo på dom medans jag nyttigt och duktigt sörplar i mig min havregrynsgröt :)
Efter frukosten kanske man ska orka sig bort till närmsta lekplats med Ebba i pulkan och låta henne åka i backen ett par vändor.

Som sagt trött mamma=kort inlägg. Men godmorgon =)


Fredagen går emot sitt slut.

Kvällen börjar gå emot sitt slut, ja ska jag orka stiga upp imorgon med en morgonpigg Ebba så borde jag verkligen krypa till säng snarast.
Men kvällen har iallafall tillbringats framför Lets dance med tacos och de extra lilla extra ikväll var att dippa grönsaker. Man måste verkligen försöka med gott samvete att ibland kunna äta något man gillar extra mycket och då valde jag de nyttigaste av de sakerna.

Ebba firade Fredag genom att äta popcorn och kolla på cirkus på tvn -Mamma jag rida elefant.
Lättare sagt än gjort dockan min, men en vacker dag lovar jag att jag ska ordna så du får rida elefant.
Jag vill att alla dina drömmar ska slå in , jag ska jobba för de <3

Ja och stegen blev gjorda dom med för den delen. Tog i som bara den på challenge-passet idag och jag känner hur musklerna värker ikroppen.
Nu väntar sängen.  Natti.




Något att tänka på.


Lite shopping.

Vart iväg hos mamma hela morgonen sen tog vi oss en sväng på stan och hittade lite smått och gott.
Stegräknaren står redan på 13298 och det INNAN jag har tränat, så kanske de ligger runt 20 000 steg till kvällen - Dubbelt upp mot vad man behöver.

Shoppingen tre tröjor till Ebba för 60 kr beganat -Bra! Tjuren och hunden är sånt jag tänkte börja samla på som man kan köpa någon liten lite då och då, för dyra är dom små djuren! Napparna var min morbror snäll och köpte i Danmark eftersom dom bestämt att sluta tillverka dessa nappar i Sverige och de är de enda Ebba tar. Ja och så unnade jag mig själv en tröja på rean, de händer inte offta!


Det varade bara ett kort tag.

Det där med att Ebba gav mig sovmorgon till klockan sju varande inte direkt länge, nepp nu är vi tillbaka till vanliga vanor att stiga upp klockan sex igen - Jäsp!
Hade velat komma iväg på ett besök i simhallen med fröken nu idag eller i helgen, hon har tjatat så om de så jag vill verkligen göra de innan skolan och all stress börjar igen.

Stel i kroppen idag, men i eftermiddag blir de ett pass challange (stationsträning) Sen kan man nog unna sig att dippa lite grönsaker ikväll.
Helt otroligt att man är så fast i att gå ner i vikt och att man inte är nöjd som man är. Jag ser verkligen inte ner på andra överviktiga men jag vill verkligen inte va de själv och jag intalar mig själv att gå jag ner och väger ett visst antal kilo så kommer självkänslan stiga.
Nopp nog om vikt, dags för kaffe!

Ni vet väl att genom att följa mig på bloglovin så kan ni lätt hålla koll på alla uppdatteringar och få ett mail om när jag bloggat. Perfekt, så leta upp mig där =)


Livet är en fest.


Det här med att försöka gå ner några kilo är fan inte lätt.
Men jag har gått en bra bit över mina 10 000 steg om dagen och jag är nöjd.
Trött, nyduschad och allt jag vill är att äta något flötigt så som varm macka med smält ost, men icke sa nicke, här sitter jag istället med mitt vanlijte utan mjölk och socker och mumsar lätt youghurth med musli - livet är en fest!


Ärlighet varar längst.

Imorse sa Ebba till mig - En lillebror skulle jag vilja ha, de tycker jag om.
Ja jag säger då de, jag är redo att få en till till nästa sommar sisådär, men Johan lär la bli redo om först tio år.
Tjata på din pappa Ebba.
För visst är de mysigt med syskon? Och ännu mer sugen blev man efter att ha rensat bland alla pyttesmå kläder som Ebba hade som nyfödd.

Sen sa min snälla ärliga dotter även att jag luktar illa, jotack jag har svettats gärnet efter 60 minuters zumba, blir väl att skona allmänheten och duscha.


Rensning av alla Ebbas o Neas kläder pågår...

img_0725 (MMS)

Rensning av alla Ebbas o Neas kläder pågår. Vad ska säljas och vad ska sparas för kommande barn? Kläder i mängder men förhoppningsvis får vi sålt lite så vi kan unna oss själva något rejält för pengarna:)


Ont i rumpan.

Sovit som en kratta inatt igen pga en dam som vaknat flera flera gånger. (varför säger man kratta förresten?)
Snön vräker ner ute så att ta sig till andra sidan stan för att hälsa på syster med familj blir ju minst sagt ett träningspass, puttta vagnen i oskottad snö är ingen lek vill jag lova.

Rumpan värker med, eller ja sittbenen. Känns som två stora blåmärken på skinkorna efter ridturen igår. Tyvärr har jag inte så mycket fläsk på rumpan som skyddar antar jag, men annars är de lugnt med träningsvärk hittils.

Tipsar verkligen alla om att skaffa en stegräknare. Man blir grymt peppad att nå ett visst antal steg och vardagsmotionen är ju verkligen superviktig! Har en känsla av att jag kommer samla ihop en jäkla massa steg idag eftersom de är både långpromenad och ett zumba-pass på schemat.
Så gå in och kika HÄR och bli lika förälskad som jag i de små apparaterna.

Måste klaga lite på er, kom igen med kommentarer! Ni är många läsare men få som kommenterar.

Stolt mamma och stolt moster!


Skam den som ger sig.


Om inte detta gör så att vågen börjar peka neråt så vet jag inte vad jag tar mig till.
Jag äter nyttigt som bara den och bara godkända saker, jag kollar maniskt på min stegräknare och jag besöker gymmet.
Visst fan borde jag tappa de där ynkliga 6 kilorna om jag fortsätter såhär?
Skam den som ger sig!


Fartfyllt precis som jag gillar!

Fart och fläkt hela dagen lång, precis som jag gillar att ha de.

Lämnade Ebba på dagis och hon fick va utan blöja där hela dagen. Dom tyckte absolut att om hon väl börjat så fortsätter dom gärna ha henne utan blöja och de gör inget om de händer en olycka ibland sålänge vi har ombyten med oss. En gång hände en olycka, bra jobbat! Sötnosen hade blöjan på sig när vi va och handla och började hysteriskt ropa -Baaajs (som hon gör när hon behöver kissa) Hon ville absolut inte kissa blöjan så duktiga tjejen väntade tills vi betalat och kissade på kundtoan istället.

Riktigt skoj att komma iväg och rida och göra något som jag själv verkligen längtat efter. Nog var man nervös alltid men när jag väl kom upp på hästen så försvann mycket av nervositeten och mycket fanns nog kvar i ryggmärgen. Tog de dock väldigt lugnt idag men hann iaf testa på alla tre gångarter. Träningsvärk efter detta imorgon?

Nåväl, stegen är redan uppe i 14900, haha 10 000 steg om dagen är nästan löjligt enkelt. Så får nog ut och bränna mer kaloirer på en promenad ikväll.

Hoppas ni haft en bra dag, och ta vara på morgondagen som är röd och mys med er ledighet <3

Ny säng har stora tjejen fått med, om hon va stolt? En aning..


Woho jag överlevde ridturen och jag hann o...

img_0716 (MMS)

Woho jag överlevde ridturen och jag hann och testa på alla gångarter, heja mig!


Finns saker som inte är lika skoj med barn.

Det som inte är lika charmigt med att ha barn är när de vaknar klockan 05:00 och vägrar somna om.
Dagen blir så otroligt lång och de blir offtast gnälligt pga trötthet från deras sida. Så ja morsan klunkar i sig kaffe här hemma för att ens orka hålla ögonen öppna.

Ebba ska till dagis idag, hon har inte vart där sen 21 December och nu får hon en dag idag för att sedan inte börja förens på måndag igen, jullov för henne med.

Och jag ska iväg på äventyr vill jag lova. Idag är dagen D! Ska upp på hästryggen igen efter tre år. Riktigt skoj ska de bli samtidigt som jag är nervös, har jag glömt hur man gör? Antagligen kommer jag ihåg allt efter ett tag eftersom jag red under hela min uppväxt och även hade egen häst.
Sen är de ju träning med, woho!

Sist jag satt på hästryggen, haha vilken jäkla förändring jag genomgått, är faktiskt bra mkt snyggare efter jag fick barn ;) (taget med en uuuurkass kamera)


Rosig om kinderna men nöjd.

Inkommen efter en promenad i snön/regnet och de känns riktigt gött faktiskt! Rosig om kinderna och känner mig nöjd över att jag kom ut trots vädret.
Visst jag nådde bara till 8200 steg idag efter promenaden men eftersom jag först satte på mig den typ 14:00 så är jag övertygad jag gått mina 10 000 steg.

Imorgon är de dags för dagis för Ebba, får se hur dom ska göra med de här med blöja men skulle kännas dumt om hon måste ha de där. Nu har hon vart blöjfri dagtid innomhus i två dagar och säger offtast till när hon behöver gå på toa, annars är de bra och påminna henne då och då och gå och sätta henne på toan. Visst måste dom väl kunna ordna de på dagis?

Nåväl, dags för kvällsmat en kopp vaniljte och krypa ner under filten och tända massor av ljus.
Trevlig kväll!

Pryder en hylla i vårt kök för att jag ska påminnas att tro på mig själv, men fy tusan va SVÅRT de är!

Anlänt.


Yes min söta lilla fina stegräknare anlände idag efter lunch och nu när Ebba somnat sen så ska de ut och jagas steg trots att de är snöblandat regn och blåser ute.
Jag är på gång!


Alldeles för rastlös för mitt egna bästa.

Alltså jag är en rastlös människa, hatar att inte ha något att göra och blir stressad över att bara sitta och vänta av tiden dagtid. (kvällarna går bra)
Måste lära mig varva ner och bara tycka de är okej att ibland händer de inte saker.
Fy satan blir stressad av bara tanken, men ska försöka och börjar därför genom att lägga mig och läsa en bok medans Ebba sover och maten står på spisen.

Snart får vi ju besök av syster och denna godning med!

Jag är inte redo än.

Har haft en Tilda sovandes på min kudde hela natten, riktigt mysigt måste jag säga.
Det har kommit mer snö här, sålänge dom plogar så det går att komma utanför dörren med vagnen så fine men tyvärr brukar dom vara dåliga på de.

Jag börjar få lite lätt panik, snart början skolan! Jag är inte redo att gå tillbaka dit än på ett tag. Nej jag vill vara kvar hemma en vecka till, ska väl visserligen inte klaga för dom som inte studerar får ju inget jullov alls.
Är lite förvånad över Ebbas utveckling under detta lovet, ja hon pratade mycket innan men nu är hon en riktig pratkvarn och går utan blöja om dagarna här hemma.. Hennes nyårslöfte 2011? Att bli blöjfri? ;)


Jag har lärt mig uppskatta staden.

I närheten av vårt hus.

Jag bor rätt bra här i Alingsås.
Förut när jag va yngre ville jag alltid här ifrån, detta var en håla och alla visste allt om alla. Tänk va de kan ändras inte sant?
Ebba föddes och jag insåg vilken fin stad och vilket bra ställe och växa upp på.
Allting inom gångavstånd ,lekplatser,sjöar och skog.
Nej fy fan storstadslivet är inget för mig, vill jag någon gång besöka de så tar ju de bara 40 minuter med tåget till Göteborg.


Yes I did it!

Jag satt och trampade på den där jäkla cykeln under passet och visst var de jobbigt men inte så jobbigt som jag hade väntat mig och som alla tjötar om att de ska vara.
Nej så efter spinningpasset var över så gick jag in och körde några övningar inne i gymmet med. Känner dock nu att de tog på krafterna iaf för jag är yr i huvudet och matt i kroppen. Blir att gå ner och slänga ihop en grekisksallad till middag.

Men jag är taggad att följa detta nu och lägger över ljudboken imorgon på iphonen och går ut och går en sväng när Ebba somnat. Förhoppningsvis har stegräknaren kommit med för fick nyss ett mejl om att den redan var utskickad.

Vad har ni för nyårslöften?

Härlig bild från promenad med syster i höstas, jag saknar ljuset då man kan gå utanför dörren om kvällarna utan att de är bäcksvart. Ljusare tider kommer.. jag vet men är otålig!

Sött och praktiskt!


Klick klick en rosa stegräknare är på väg hem till mig.
Vill verkligen få ordning på allt och då kan de ju vara bra att ha en sånhär som talat om hur jag skött mig och hur mycket fett jag förbränt.
Undra dock om den reagerar som steg när man står på gymmet o kör motionsmaskinerna eller spinning?

Nåväl den är rosa och söt om inte annat =)


Ännu större!


Liten har blivit ännu större.
Idag började hon dagen med att kissa två gånger och sedan bajsa på toan!
Förstår ni ? Vilken grej!
För er som inte har barn så fattar ni nog inte grejen över allt ståhej, men de är STORT.
Fatta min flicka lär sig nya saker för varje vecka och innan jag vet ordet av har hon väl flyttat hemmifrån med.
Ibland längtar man tillbaka till att ha en liten bebis och ligga och snosa på, tur att jag planerar syskon i framtiden då.. Ska bara få med Johan på planerna med, undra hur de ska gå?


Inte fullt lika pigg idag.

Godmorgon kära vänner, idag gör kaffet lite extra inverkan eftersom fröken krånglat lite halft här inatt.

Har planer på att besöka lekplayset här istan tillsammans med en vän och hennes son efter lunch, perfekt ställe för barnen att göra av med lite energi även om jag själv tycker de är alldeles för dyrt och alldeles för litet för att dom ska kunna ta 90kr för inträde.

Har tillsammans med min syster bokat in mig på ett bord på barnloppisen som kommer framöver. Måste se till att rensa tillsammans med henne och se vad vi ska spara till kommande barn och vad som ska säljas. Förhoppningsvis tjänar vi en slant och kan unna oss något skoj tillsammans (de behöver mammor ibland)

Nej fy jag svamlar bara..

På tal om annat, tipsar om en perfekt liten present att ta med och ge bort. Uppskattat!

Dags att göra något jag inte gjort på tre år.

Nuduschad och med en mage som skriker efter mat sitter jag här och inser att detta har varit en bra dag.
Ebba har pratat som bara den och varit en riktig liten solstråle. Helt otroligt att man numera kan ha ett samtal med henne och hon svarar..
Frågade henne blandannat va vi skulle köpa när vi gick och handlade och fick svaret:Popcorn tycker jag om, och choklad.

Fick precis veta att på onsdag ska jag med en bekant och rida på en av hennes hästar. Ska bli så jäkla roligt eftersom jag själv inte ridit sen innan jag blev gravid med Ebba, tre år sedan nu! Undra om de sitter i ryggmärgen? Jag har ju trots allt haft en egen häst.
Skoj ska de bli iaf.

Just de, mat va de ja..

Förstår ni hur stor hon blivit? Herregud vart tog min bebis vägen!

Jag kom iväg och tränade, känns riktigt br...

img_0689 (MMS)

Jag kom iväg och tränade, känns riktigt bra nu i efterhand. Riskerade dock livet på köpet. Hatar nämligen att cykla vintertid och jag gör de aldrig, men jag trampade iväg på den där sabla cykeln och trampade iväg mot gymmet på isgata, men tänka sig jag överlevde! Magen är tillfälligt mätt efter en shake men sedan blir de middag och en varm dusch! -bra  jobbat Emmelie!


Bra start.

En promenad i de härliga vädret tillsammans med en vän och hennes barn är en bra start på dagen.
Barnen får göra av med energi och morsorna får tjöta av sig. Tålamodet blir bättre när man inser att alla tvååringar kan va lika trotsiga.
Ut och få lite färg om kinderna ni med, de är skönt!




Bortskämd.

Jag börjar bli bortskämd och jag tackar och tar emot för varje ynka dag med detta nya beteendet från Ebbas sida.
Tidigare har hon alltid vaknat runt 05:30-06:00 men nu sedan vi var i Borlänge har hon sovit mellan 06:30-07:30, de är verkligen en enorm skillnad och dagarna känns lite mer lagom långa - Heja heja!

Ser fram emot besöket på gymmet i eftermiddag, sätta mp3n i öronen och svettas och försvinna i sin egna värld.
Om inte annat är de skönt när man är klart och inser man gjort lite nytta för kroppen.
Planerna är även att ladda iphonen med en ljudbok och promenera de dagar jag inte tränar.
Haha man är varje år lika taggad och tror varje gång att -Detta året klarar jag mina löften!, dock brukar de ge sig redan runt Februari, haha men 2011 är kanske magiskt och året då alla drömmar kan gå i upplevelse!



Som det ska vara.

 



Lax med med sås som smakade gorgonsola och god sallad till de, är mätt.
Disken är diskad, julen är borttagen och allt känns som vanligt igen - Jag gillar som vanligt.


En första dag på året.

Och så har första januari snart passerat, har faktiskt vart en bra dag och jag har haft fullt upp precis som jag gillar. (Men ärligttalat jag måste lära mig varva ner ibland med)
Tog mig ett ryck imorse och plockade ner julen, visst är de mysigt att sätta upp de men lika skönt är de att bära ner allt i källaren igen.

Gick bort till mormor för att säga hejdå eftersom hon ska ut och resa ett par veckor, där fick Ebba göra av med massor av energi när hon lekte med Erik.
Fick sällskap på en rejält promenad med så har faktisk rört mig de jag behöver för denna dagen.

Med gott samvete ska jag slänga ihop någon god och nyttig laxrätt och kolla bröllops fotografen ikväll som går på tvn ( ni som inte sett den, SE DEN)

Eftermiddagens sista stund tillbringade vi såhär, (taget med min kassa gamla kamera)


Vårkänsla mitt i vintern.

Solen skiner ute och de är två grader varmt. Ja hade jag inte vetat bättre så hade jag trott att de var våren som var på väg. Riktigt skönt och man får liksom vårkänslor mitt i vintern. Att de är fullkomligt glashalt och blåser storm tillochfrån bryr vi oss inte om.
En mysig start på nya året helt enkelt och ingen bakfylla så långt ögat kan nå (eftersom jag inte druckit sen september, haha)

God fortsättning önskar vi mina fina läsare.


Tvåtusenelva.

Nytt år då!
Vaknade lika tidigt som vanligt men en aning tröttare eftersom jag självklart inte kunde somna pga alla raketer igår, så ja jag var vaken när det nya året kom in.

Idag kommer min pappa och hans sambo Christina hit och firar en försenad jul, blir mysigt.

Vi har inga som helst planer för dagen och detta är väl en dag då allt är stängt och 90% av Sveriges befolkning ligger hemma och är bakis (glad att inte tillhöra dom)
Får busa en massa och plocka ner julen för nu är jag trött på skiten, tur att jag enbart har julgardiner och adventsljustakar så de är fort fixat..

Förresten, någon som vet ett bra ställe man kan lämna in ett trasigt objektiv på lagning? (där dom tar humana priser)
Får panik på mit baouta stora och kan inte fota innomhus med de. Så måste få ordning på mitt gamla!