Vilken härlig dag.

Klarblå himmel och fem timmar på stranden.
Varken jag eller Ebba klagar på det helt underbara vädret och jag vill inte höra nån annan göra det heller. Är ni varma så svalka er i en dusch eller vid vattnet!

Kvällen avslutades med grillning här hemma och det är fortfarande helt ljummet ute, helt jäkla underbart.
Nu laddar jag batterierna ett par timmar för imorgon lovas sol igen och jag ska njuta som en dåre innan jag går på och jobbar mitt dygn 14:30.
Njut alla ni andra med för regnet förväntas komma tillbaka redan på fredag =(


Kusinerna Nea och Ebba!


Fullt upp denna helg.

Hinner inte riktigt med att uppdatera.
Efter midsommar har vi haft fullt upp med tex utfkykt till Universeum, lite dansande och igår firade vi min pappa som fyllde 50 år.

Jobb står på mitt schema idag och solen skiner så hoppas på att få spendera mycket tid utomhus.
Nu äntligen kommer sommaren!

Som vi har väntat!


Midsomar.

Andra ultraljuds undersökningen gick bättre och hjärtat är fin fint på den lilla inneboende i magen.
Inte heller denna gången låg den helt optimalt eftersom den ligger o kikar rätt neråt min rygg och har sin rygg uppåt min mage, envis och ville inte flytta på sig denna gången heller.

Idag bär det av till pappa för riktigt traditionellt firande av midsommar.
Sill,potatis,midsommarkrans (som jag beställt på blomsterlandet till Ebba), dans och massa härliga vänner.

Hoppas ni alla får en fin dag och att regnet håller sig borta (och gärna lite sol men de vore la att kräva för mycket?)




För första gången:

Får jag för första gången presentera lillebror/lillasyster som gömmer sig i min mage.
Så otroligt cool upplevelse så de är inte klokt. Där inne ligger en liten bebis som har allting en människa ska ha men bara behöver växa och utvecklas lite fler veckor.
Den låg med huvudet strax jämte min navel på vänstra sidan och fötterna på min blåsa (de förklarar sparkarna långt ner  o att jag är så kissenödig)
Dock så låg den i ett läge så min moderkaka gjorde så att de inte kunde undersöka hjärtat , så ska tillbaka imorgon och hoppas den då ligger i ett bättre läge så de kan kolla hjärtat ordentligt!  Och inte gömmer sig så vi får se lite mer och får nån mer bild!
Bf är detsamma så 13 November beräknas den vara färdigbakt!

Sötaste lilla profilen!


21 juni, äntligen!

ÄNTLIGEN!
Idag är dagen jag räknat ner till i flera veckor.
v 20 och de är dags för ultraljud och få kika på vem som gömmer sig i magen (men nej vi ska inte ta reda på kön) Är bara orolig att allt ska stå rätt till, man vet ju ingenting innan man gjort detta.

Så håll tummarna för mig 08:40!


Imorgon är det dagen D!

Jag har finbesök ifrån Norge!
Min allra bästa och närmsta vän har intagit min soffa för att övernatta tills imorgon.
Jag är van vid att ha henne nära hela sommarhalvåret men man får va glad för de stunder man får träffa henne numera.

Ska spendera dagen på bästa möjliga vis, tror vi tar en sväng till Nolhaga nu på morgonen och låter Ebba göra av med lite energi ;) Får passa på för ÄN regnar de inte.
I eftermiddag är de en liten miniutbildning för ett hjälpmedel vi använder till en av våra brukare, sen imorgon är de DAGEN D, ULTRALJUD - ÄNTLIGEN!!
Läste om en som liksom jag gjort ett tidigt ultraljud och då fått se sin bebis, på stora ultraljudet fanns två bebisar, en de hade missat. Haha jag beställer en, de räcker nog!


En sak som jag hatar.


Känner mig typ som min lilla dam gjorde för ett par dagar sedan.
Jag HATAR att sitta stillla och inte göra någonting.
Jag vill ha saker och göra morgon till kväll för annars mår jag dåligt. Att sitta inne och bara ta de lugnt eller slappa passar inte mig alls, får ångest av bara tanken.
Idag är en sån dag då alla andra tycks tycka de är skönt att bara va, medans jag mår skit och desperat försöker tiden att gå genom att göra ingenting.. Det går sådär!


Klick klick.

Jag har suttit och suktat efter massor av saker på den där inredningssidan sen jag hittade dit och idag gjorde fingrarna en beställning alldeles av sig själv!
Några förvaringsboxar och en tavla till Ebbas nya rum (som blir här uppe i vardagsrummet framöver för att vi ska ha både Ebba o lilla bebis nära vårt sovrum)
Till resten av huset blev de en rosa liten medicinlåda (uuuur-söt) och en fin bricka med budskap till en av mina ljusstakar.  Nåväl jag är fattig som attan men om man köper lite lite åt gången så kanske man tids nog kan lyckas fått ordning på sitt hem?

Regnet smattrar mot rutorna och i staden är de potatisfestival vilket innebär tivoli och massa stånd på stan att gå och kika runt i , ska in o titta men väntar på uppehåll.

Kan även meddela att jag gjort mitt första dygn på jobbet mellan 15-08:30 och sedan vidare på kurs mellan 09-12:00. Jag har aldrig tidigare varit ifrån Ebba sålänge och hon hade vaknat o ropat efter mig under natten. Igår när jag kom hem så sa hon - vill inte du ska jobba mamma , ledsen jag blir då!
Lillstumpan, de gör så ont men jag måste ju!

Bebben i magen har dessutom börjat sparka så de snart kan anas på utsidan , syster och blivande moster Della tror sig känt en rörelse igår. Och på Tisdag är de ultraljud - ÄNTLIGEN!


Ebba älskar att hjälpa mormor och gamlemormor i landet, en riktig liten lanttös!


Underbara ting.



Alltså på riktigt jag är in looove!
Hur mycket fina grejer som helst på denna sida och jag skulle lätt kunna klicka hem för tiotusentals kronor på direkten.
Tur jag börjar mitt jobb idag och jobbar fram tills v32 för lite av dessa saker från denna sidan ska hem till mig.
TIPS TIPS TIPS =)

HÄR


En brakfrukost!

Ska göra mig och Ebba en dunderfrukost för frukost är dagens bästa mål!
Förstår inte hur man kan ogilla att äta frukost, jag hade blivit galen!

Skitregnväder idag! Usch!
Jag är så beroende av vädret för att må bra så det är inte sant, allting blir lättare med lite solsken inte sant?

Imorgon är de dags för min första dag på jobbet, alltså jag är fan nervös! Jag tror att de kommer gå bra men är ändå nervös eftersom man trots allt arbetar själv och jag kommer vara borta över natten.
Provet jag lämnade in igår ang deligationen gick bra, alla rätt! Så nu får jag ge medicin iaf.

Magen växer så det knakar eller vad säger ni?
Man kunde precis börja ana när jag väntade Ebba i samma vecka, men då var jag iofs minst 10 kilo tyngre än nu med..


Ett prasslande.


Försökte desperat ligga och dra mig några minuter till men det gick sisådär.
Satte på tvn till Ebba och la mig i sängen bara för att slippa kliva upp direkt när hon vaknade 05:45, hör hur de prasslar och frågar vad hon gör -Ingenting! får jag till svar.
Smyger upp o ser henne hittat en chipspåse med några smulor kvar som hon sitter och mölar i sig, riktig liten skitunge det här =)

Solen skiner idag, äntligen! Vädret har vart lite sisådär de senaste dagarna men idag hoppas vi på uppehåll och solsken så vi kan vara ute och njuta hela dagen.

Ta vara på er söndag alla ni som jobbar vanligtvis.. Själv har jag snart haft två veckors sommarlov men på onsdag börjar allvaret och min första dag på sommarjobbet, nervöööst!


Ebba har redan energi så det räcker;)











Usch!

Tycker det känns ganska obehagligt när man stiger upp och möts av tre polisbilar som står utanför lägenhetshuset här på gården.
Fortfarande fyra timmar senare är två bussar som är de tekniska kvar och undersöker och tar kort.
Sånt ska inte hända här, och inte på min gård!
Hittade länk om vad som hade hänt HÄR.

Usch säger jag bara..

Just nu:

Ogillar starkt.

Regnet öser ner tillochfrån och jag har ingen insperation alls att gå ut eftersom jag inte äger ett par ordentliga regnkläder.  Men min fröken här hemma har energi så det räcker och blir över så i ett svagt tillstånd råkade jag lova henne att vi skulle ta tåget till badpalatset ett par mil härifrån. Ebba blev eld och lågor och började genast prata om allt hon skulle packa med.. Sen slog de mig..
JAG i badkläder nu? När man är gravid i v 18 och fortfarande inte har någon direkt snygg form på magen och känner sig allmänt fet. Ångest som attan för jag är inte bekväm att vistas i sånt i vanliga fall ens.

Jag cyklade i panik till stan och köpte mig min första baddräkt, ser förhoppningsvis att jag är gravid och inte bara tjock. Vad gör man inte för sin lilla ögonsten..


Och så kom regnet..

Godmorgon!

Har sovit som en kratta inatt, dels för värmen och dels för att jag har drömt om jobbet som jag ska börja nästa vecka. Att jag ska tabba mig o göra hundratusentals fel och att de ska bli kaos av allt. Inget jag tror kommer hända egentligen men i drömmen var de så verkligt och varje gång jag vaknat i drömmen så fortsatte jag automatiskt analysera vad jag kunde göra bättre och hur de nu var man skulle göra.

Regnet är här, de senaste dagarna har vi haft underbar värme även om solen inte visat sig på ett par dagar. När Ebba slog upp sina blå vid sextiden så var de alldeles svart i sovrummet fortfarande vilket tyder på kass väder.

Mysigt att jag börjar känna mer och mer rörelser från magen nu. Känns som en liten höna som pickar till där innifrån och jag känner de oftast dagligen nu. Måste ju vara bebis eller hur?
Med Ebba började jag inte känna dagligen förens efter v 25, men då var de ju rejäla knuffar också nu är de mer pickande men va kan de va om inte bebis liksom? Den ligger nog i säte för sparkarna är alltid långt långt ner..
Längtar som en tok till ultraljuder för att få reda på att allt står rätt till.

Fiffi vår katt blev kastrerad i tisdags , stackarn har haft jätte ont men har faktiskt blivt mer kelig sen dess. Hon kryper upp och lägger sig jämte och spinner gott - mysigt!


Sista dagen med sol.

Hm vilken vecka är jag i egentligen? Enligt läkaren så var jag i vecka 8+3 när jag gjorde tidiga ultraljudet så utifrån de borde jag va i vecka 19 nu , men enligt mitt bf som är 14 nov så är jag i vecka 18.
Nåväl liten kula börjar de allt bli inte sant?
Usch nojar mig för stor viktuppgång även denna gång , men med en 2,5 åring som springer omkring så hjälper la de att jag kanske inte slutar på 24kg upp även denna gång.

Solen lyser, ta vara på den för imon ska det bli sämre igen!


Spring i benen.


Blir alldeles varm i hjärtat när jag ser min flicka.
Hur kan de va möjligt att älska någon så mycket? Och hur tusan ska jag kunna älska kommande lillasyster/lillebror lika mycket?
Är de ens möjligt?

Finaste Ebba med spring i benen så de räcker för hela Alingsås <3


Sjukgymnasten verkar ha pajat den.

Vi har fått lite välförtjänt solsken de senaste dagarna och därför har jag absolut inte suttit vid datan och hängt.
Sen har jag lyckats paja ryggen, eller inte jag utan sjukgymnasten.
Var i Tisdags hos sjukgymnasten för att kolla att de inte är foglossning jag börjat få (får ont i svanken efter att jag har gått bara en liten bit) Dom sa att nej de är inte foglossning och gjorde massa olika övningar på mig, skulle böja mig på olika sätt o dom vred benen i olika vinklar.
 Efter de är min rygg paj och jag kan knappt gå alls utan en extrem smärta, så igår fick jag gå till läkaren och få starka smärtstillande utskrivet. Känns skit!

Graviditeten flyter på, vecka 18 och jag längtar som en tok efter ultraljudet om några veckor eftersom jag känner mig så sjukt nojig! Vill bara få de överstökat och sedan sluta oroa mig.
 Har inte gått upp så mycket i vikt än vilket också känns kanon (de gjorde jag nämligen med Ebba) Har gått upp ca 4,5kg och helt ärligt så tror jag jag hade gått upp minst hälften av de om jag ändrat kosten så även om jag ej va gravid. (innan åt jag ju minimalt med kolhydrater och fett) Medans jag nu äter normalt, så som sagt i stora hela är jag nöjd över den viktuppgång eftersom jag antagligen hade gått upp en del bara genom o sluta äta som jag gjorde innan.

Massa svammel känner jag. Avslutar innan jag fortsätter och skriver en hel novell..



Mammas lilla bustroll som senaste veckan haft väldigt stark vilja och energi som räcker till ett helt dagis ;)