Uppdatering om magen.

Ringde för att rådfråga min barnmorska idag angående hur jag mår. Att jag blivit så mycket sämre de senaste veckorna och hon tyckte jag skulle kontakta förlossningen. Fick en tid till läkaren på specialmödravården där jag berättade om mina problem med yrsel,huvudvärk,hjärtklappning och att jag är så matt att jag knappt orkar röra mig.
Hon gjorde bara ctg-kurva och tog blodtryck som visade sig vara bra på mig, så ja jag och bebis mår bra på pappret. De är skönt men även frustrerande eftersom jag mår som jag gör.

Bad henne göra en koll på om något hänt, hon sa att tappen var inte tillräckligt mogen för att man skulle kunna göra en hinnsvepning men att hon skulle be min barnmorska göra en svepning på onsdag (om dom gör det i Alingsås)
Annars fick jag gärna komma nästa vecka och hoppas livmodertappen mognats tillräckligt för att dom ska kunna utföra en hinnsvepning. (Som kan leda till att en förlossning sätter igång)
Själv håller jag tummarna att den lilla undersökning dom gjorde ska ha irriterat och börjat dra igång något iaf.

Bit ihop eller bryt ihop lever jag efter mer än vanligt nu.
Mina nära o kära känner inte igen mig, Emmelie med massor av energi ligger på soffan helt utslagen och orkar ingenting. Nej nu måste bebisen komma snart <3


Pirrigt.

Godmorgon!

Ny vecka och ny dag vilket innebär en dag närmare bebis och slutet på denna graviditet. Har dragit på mig en förkyldning och mådde riktigt dåligt hela dagen igår. Ska ringa och rådfråga så att det inte kan va så att min blodtryck höjts ytterligare och det är därför jag ligger däckad ännu mer än vanligt.

Ska sysselsätta mig med sånt skoj som att städa lite här hemma medans Ebba är på dagis. Om jag ens orkar upp ur soffan vill säga. Packa BB väskan så den äntligen är på plats, för trots att det inte känns så så kan ju faktiskt förlossningen dra igång när som helst.. Känns lite pirrigt, man känner efter för minsta lilla, samtidigt som jag är rädd och tror denna bebis är lika envis som storasyster var och vill stanna ett tag till i magen.

Tänk att Ebba snart är 3 år, och att vi snart har en liten till här hemma. Herregud vart har åren tagit vägen?
Ska bli spännande och se om nya är lik Ebba som liten <3

En timma bakåt.

Godmorgon söndag och vintertid!
Tycker allt det är ett himla meck att ställa om klockan och blir bara jobbigt med nya rutiner när man är förälder. Hade gärna struntat i att ställa om, men har insett att världen inte kommer anpassa sig efter mig :)

Kan även glatt meddela att vår lilla fröken sovit hela natten i sin säng och bara vaknat sisådär fyra gånger! De är ett framsteg och jag hoppas verkligen det håller i sig. Hon har ju inga svårigheter alls att somna i sin säng, de är först efter ett par timmar hon vill in till oss och vaknar stup i kvarten.

Idag vankas dop på eftermiddagen, innan dess får vi försöka ut och underhålla oss lite. Frisk luft kanske gör nytta även för min förkyldning.

Ingen bra start.

Något är galet, Ebba vaknar så otroligt många gånger per natt så jag är helt slut! Det känns som om bebisen redan hade kommit och är uppe och skriker om nätterna. Upp emot 15 gånger per natt vaknar vår stora tjej nu, och jag vet inte varför. Utvecklingsperiod?
Det är inte så att hon bara gnäller för att sedan somna om, nej hon kan verkligen säga emot o vråla rent ut sagt.
Jobbigt för henne också!

Så nej ingen vidare morgonen, ni vet huset är stökigt, och jag trött. Som om inte de vore nog så vaknar jag med världens munsår som svider och kliar.
Nja bättre start kunde vi fått på denna lördag, hoppas dagen fortsätter bättre iaf.

Godmorgon.


Läskigt värre enligt Ebba.

Storhandlingen avklarad och här är mitt och Ebbas fynd. Så vi hade en trevlig eftermiddag med att försöka skära ut denna bauta pumpa. Lättare sagt än gjort tro mig.

Nu ska vi göra hemmagjord pizza och gotta oss med, tills idol serveras dippade grönsaker - Det är fredag!


Snart är jag en sån mamma jag vill vara igen.

Jag knatade runt på stan igår, kvällsöppet. Riktigt mysigt! Facklor stod och lös i mörkret och mängder med folk som var shoppingsugna på sin löning. Kunde dock inte shoppa alls eftersom det var något fel med swedbanks kort.
Tur att jag har en mamma som lånade mig 100kr iaf, kom hem med små tossor till lilla bebisen och två par strumpor. Så nu har lillen ett litet set med matchande strumpor, body, byxor och en liten snutte. Tänk att den snart är på utsidan här hos oss <3

Någon tog sig in på min facebook sida igår. Ni har väl läst om alla lösenord som är på vift? Att folk har hackat sig in?
Därför vill jag uppmana er alla att byta lösen på era olika sidor så det slipper hända fler.

Hoppas på energi och på att få må någorlunda bra idag, vill så gärna leka och springa runt med min dotter men som de är just nu får jag sitta och titta på när hon leker eller stå jämte om man är ute. De är inte en sån mamma jag är eller vill vara. Vill vara delaktig och vara med och leka  - Lillebror/lillasyster kom ut!


Kämpar med vilan.

Okej jag kämpar med att vila. Nog är jag trött alltid. Känner de nu när jag börjat va hemma och inte kör i 180 hela tiden. Känns som om jag har en sjukdom på väg i kroppen, ni vet sådär hängig och ont i leder o allt. Men men slutet av graviditeten och de är ju sådant man kan vänta sig.

 

Ikväll blir de en stund in till staden för lite kvällsshopping, iaf fönstershopping =)


Ordinerad vila fram till förlossning.

Läkarbesöket igår gjorde mig egentligen inte direkt klokare. Ett stigande blodtryck så det ska vi hålla extra koll på framöver, sen visade det sig även att jag hade vita blodkroppar i urinen så provet blev skickat på odling.
Sjukskrivning 2 veckor framåt och ordinerad VILA. Nåväl jag ska göra mitt bästa.

Nu sparkar vi igång denna dag, ska ta en temp på Ebba som hade feber igår eftermiddag/kväll. Tror det är öronen som spökar då hon vart förkyld i en vecka.

Hoppas ni får en härlig höstdag<3


Det där med att lyssna.

Igår när jag hämtade Ebba så var en såndär eftermiddag då nästintill allt man sa gick in genom ena örat och ut genom andra.
Hon testar sina gränser vissa dagar.
Tog oss en promenad ner till torget för att kolla på statyen och låta Ebba berätta om den. (Dom har ett arbete på förskolan som heter "Vår stad" där dom lär sig mer om Alingsås och går på utflykter och tittar)

Hittade iaf en minst sagt passande sten på vårat torg och Ebba va snabb att fråga:
- vad står det mamma?
-Lyssna står det.
-Det står att man ska lyssna på sin mamma?
- Precis Ebba...
- Men de gör jag.       (Sötunge, ja du lyssnar men kanske lite sämre ibland)


Dags att komma ut, vecka 38.

OKej bebis, nu är det dags. Ut ska du!
Senaste veckan har jag börjat må sämre och sämre. Började med yrsel och det har hållt i sig så fort jag stressar för mycket. Nu innan helgen fick jag ta av mig förlovningsringen och hela kroppen har verkligen samlat på sig otroligt mycket vätska, vilket resulterar i ännu mer smärta och huvudvärk. Johan har dessutom spenderat sin första natt på soffan pga att jag snarkar (som jag gör pga vätskan)

Det är på många sätt underbart att vara gravid, och de stunder jag inte känner någon smärta eller så så njuter jag av de liv jag har i magen som rör sig och verkligen är en färdig liten människa där inne.

Men som sagt, kom ut nu! (Skönt jag har läkartid imorgon och får kolla upp yrsel + vätskeansamling)

Så när tror ni han/hon behagar att komma ut?

Liten dos av energi.



Vi försökte oss på bion igår. Hon var full av förväntan och satt med sin lilla popcorn och sin dricka, tyckte det var väldigt farsinerande att tvn var så STOR.
Men som ni ser på bilden så har min dotter en aning dos med energi, så vi fick gå innan bion var helt klar.
Nåväl det blev en upplevelse för henne iaf och något som hela familjen kunde göra tillsammans.

Dags för dagis och jag ska försöka röja här hemma idag, samt vila eftersom jag knappt kan sova om nätterna längre pga graviditeten.

Hoppas ni får en bra start på veckan!

En familjedag står på schemat.



Idag vill jag ha en riktig familjedag.
Något som är uppskattat från lillskruttan, och gärna något som jag som tjock och med foglossning kan vara med på. Vi har pratat om att åka skriskor (Men då hade ju jag fått agera fotograf vid sidan om isen) Det hade vart helt okej, men verkar inte som om man kan hyra skriskor i hallen.
Bio står också eventuellt på listan, Ebba har aldrig vart på bio och jag vet inte om hon kan sitta stilla en hel timma under Nalle Puhs film.

Något ska vi göra som en hel familj iaf, allt för världens finaste lilla Ebba.

Mer förberedelser.

Ebba och jag sov hos mamma/mormor igår. Lite mysigt att passa på och göra sånt nu innan bebisen har kommit. Uppskattat från Ebbas sida men jag har inte kunnat sova inatt, har haft möjlighet men har helt enkelt inte kunnat komma till ro alls.

Haft massor med besök idag, innomhus lek eftersom vädret vart sådär grått och höstigt. Fått äran och gosa med en bebis på snart en månad. Kände mig dock lite panikslagen när jag gick omkring med han och han skrek (Minns Ebbas första månader då hon skrek konsant)

Kära syster har vart på Ullared och inhandlat lite som hon tyckte var nödvändigt inför bebisens ankomst. Hon är nog mer noga med förberedelserna än vad jag är. Jag känner lite att jag tar det som det kommer, men skönt att ha det mesta färdigt iaf =) Nu ska bara BB-väskan packas fullständigt med.

Kolla söta nallen hon virkat då? Påminner att man om man vill kan beställa nallar,sängmobil,mat osv av min syster till en billig peng.


Ett allvarligt snack med..



Okej lilla lillasyster/lillebror där inne, nu är det dags att ansluta sig till världen här utanför. Storastyster Ebba längtar och har ju ropat till dig att komma ut i flera dagar nu, har du inte hört?
Din mamma börjar få lite väl ont av att du ligger där inne och gottar dig, jag lovar utsidan är bättre <3

Besök hos barnmorskan.

Gårdagens besök hos barnmorskan gick fint.
Bebisen växer och min kropp känns som en 90 årings, så då är väl allt som det ska eller?
24 pannor upp! Men som barnmorskan och många andra undrar - Vart har det satt sig?
Visst är magen stor men jag är inte jätte svullen i övrigt. Magen låg nu mellan översta och mellersta kruvan och min barnmorska tror inte på en jätte-bebis (som jag varit orolig för)

Så nu är det dags att komma ut, för allt är planerat inför förlossningen osv.

På tal om annat, skolan lär jag nog lägga på is nu. Hemma idag igen efter att återigen fått massa yrsel och inte mått bra när jag var där igår. Stress är inte bra för någon, men särskillt inte för någon höggravid.

Gud vad jag älskar denna tjej, helt otroligt att hon är min:



Mysigt!



Det mysiga med detta huset är ju lätt mina fönster.
Och det mysiga med höstens mörker är ju det mysiga skenet som blir av alla tända ljus och lampor. Om man ska försöka se något positivt med denna årstid ;)

Dags att återgå till vardagen.

Kolsvart och regnet smattrar mot rutorna, hade väl kunnat varit mysigt om det inte vore för att man var tvungen att ta cykeln till dagis och sedan vidare mot buss.
Hela dagen låg jag hemma igår, försökte öva mig på att ligga i soffan och bara ta det lugnt. Konstigt att man ska tycka sånt är svårt, men efter två dagar hemma så känner jag att nu måste jag till skolan igen. Även om det är först nu som jag inser hur trött jag faktiskt är i kroppen och i huvudet.

Gjorde något dumt igår, mätte mig runt magen på de tjockaste stället 127cm, slå det om ni kan ;)
Ja jag känner mig en aning höggravid förtillfället.

Malin och barnen kom igår, hon bjöd på suchi och orkade umgås med mig trots att jag bara låg på soffan. Fina fina vänner är jag tacksam jag har<3


En till dag och samla krafter.

Höstrusk som heter duga. Ni vet det är mörkt, blåser och regnar.
Är glad jag bestämde mig för att va hemma ännu en dag. Men ångesten över att vara hemma är inte och leka med. Jag borde ju vara i skolan! Samtidigt som jag fått mail från lärare som sa jag utan problem kan va hemma eftersom jag har så bra närvaro annars.
Jag måste bara intala mig själv att jag inte borde va där på heltid just nu om det inte känns okej. Nej bebisens och mitt mående måste gå först.  Och ska jag vara ärlig så är de inte ultimat att plugga när man är i v 37, för hjärnan är inte på tipptopp och att hantera stressen är typ omöjligt.

En dag till och samla lite krafer, sen imorgon kör vi på ett par dagar igen.

Mitt lilla bustroll får gå till dagis ett par timmar ändå
(Ja jag vet de är inte okej, men hur annars ska jag kunna vila upp mig?)

En hemma dag.



Har vart hemma idag. Barnmorskan sa nämligen att min yrsel mycket väl kan bero på stress, mina nära o kära tycker också att jag ska ta det lite lugnt och inte köra på så hårt.
Så dagen har tillbringats hemma, lite städ och lite vila.
Färsk annanas sägs ju göra under för att förlossningen ska starta, kiwi är väl järnrikt? Och till det en kopp hallonbladste (som också ska va bra för förlossning osv)

Försöka duger!

Folk blir som tokiga när det är gratis.

Och helgen var förbi!

Men solen har vart framme och det har gett oss extra energi. Tydligen skulle vi ta vara på de vi haft för nu sägs de blir regnigt igen framöver.
Hösten kan va bra vacker när färgerna är som klarast och solen skiner, men de där blåsiga, regniga och mörka dagarna kan la kvitta?

Hela eftermiddagen igår var vi på torget för och kolla när grannyran var här. Folk va som tokiga och visade ingen som helst respekt för barn eller för mig som stod med magen i vädret, nej de knödde sig fram för att nå korvstånden som var gratis. Och knödde sig fram för att stå bra som dom får synas på tv, folk är så kamerakåta och helt extrema så fort det blir något som är gratis.

Funderar på att ta en hemmadag idag, min kropp behöver vila och likaså mitt sinne. Orkar inte stressa med skolan, måste börja tänka på mig själv i första hand.

Ebba från igår - gratis ansiktsmålning är fina grejer!

Söndag.

Jag känner mig rätt färdig med att vara tjock, gud vad jag längtar till vår lilla familjemedlem behagar att komma ut och jag kan få min kropp för mig själv igen. Vem är den lilla där inne? Är det en han eller hon? Är det någon som är lik sin storasyster? Nyfiken!

Idag hoppas vi på en bra dag, postkodsmiljonären är i stan eftersom det är vinst på ett postnummer nära oss. Så får gå in till stan och titta på de rackarna som kammar hem miljoner.
Fika och städ står på schemat med, slutar man någonsin plocka? Tycker inte man gör annat och ändå ser det ut som ett bombnedslag på två röda igen.

Dags för en brakfrukost - lätt dagens bästa mål mat!


29 dagar kvar tills BF

Idag går jag in i vecka 37, jag är verkligen inne på slutspurten av denna graviditet kan man säga.
I det stora hela tycker jag de gått fort, men vissa perioder har det gått i slowmotion. Som de där första veckorna när man var konstant trött och kräktes som attan. Och nu här i slutet när foglossningen och sammandragningarna hindrar mig från att vara rörlig.

Denna veckan kan man läsa om att barnet väger 3kg (min väger säkert lite mer) och att den är helt redo för ett liv utaför magen. Ja och det har ju jag fått konstaterat av min läkare redan förra veckan, att vår lilla inneboende är redo att komma ut nu.

Tror jag ska ta tag i att packa bb väska idag och inhandla lite mer blöjor och salvor att ha på lager här hemma. För jag är inte riktigt redo OM den skulle behaga att komma ut snart, hade inte syrran vart här och satt upp skötbord och säng så hade det garanterat fortfarande stått nere i källaren.

Skärpning nu Emmelie!
Och en liten notis, att bowla när man är gravid i nionde månaden är inget att rekomendera. (En aning öm sen igår)


Fredag


Cykeln är sönder, de är minusgrader och jag veta tusan hur vi ska hinna GÅ till dagis.
Dels för att jag går sakta men även för att Ebba inte alltid har tid att gå framåt.
Inser även att det är dags att sätta igång värmen här hemma, kan inte dra på det längre :(
Suck, nu börjar de dyra månaderna.

Positiv jag känner mig idag!


Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Min syster har tagit ett väldigt fint iniativ!

Oktober är den rosa månaden.
Månaden då alla gör något för att stödja bröstcancerfonden!
Jag skänker alltid en summa till bröstcancerfonden.

Nu är det så att jag vill att mina fina läsare oxå ska hjälpa till!

Hon har virkat sina egna "rosa bandet" och tänker nu sälja så många hon bara kan!
Dom kostar 40 kronor och 30 kronor av dom går till bröstcancerfonden!
Så hör av er om ni vill köpa min systers egna "rosa bandet"


(Ska dom skickas tillkommer porto på 6 kr)


Torsdag, en av veckans tuffaste dagar.

Tog oss en busstur genom stan igår, Ebba gör inte det allt för ofta så det var mycket uppskattat ifrån hennes sida.
Vandrade runt i stan och hon var så glad och berättade vad statyen på torget hette, blir bara så ledsen att min kropp verkligen inte var med på noterna igår. Ont som attan och sammandragningar som kom ofta, antar att de senare på kvällen övergick i förvärkar. (Men vet inte säkert för det var inget jag upplevde med Ebba)

Nåväl idag är de en lång dag, Tisdagar och Torsdagar tycker jag alltid är tuffast, så nu håller vi tummar och tår att det går fort och att vi är hemma snart igen.


Jag vet att det jag gör duger!

Man blir verkligen ledsen när människor tar alla chanser det får till påhopp, och att sedan säga att de är för att hjälpa är ju ren och skär skitsnack.
Vad får de ut genom att trycka ner en annan människa? Nåväl jag skiter i de nu och tänker inte ödsla tid att publicera personens sista kommentar som jag fick, som var rena påhopp om hur otrygg dotter jag hade och vilken dålig mamma jag var.( Jag har dessutom goda aningar om vem det va som skrev dessa påhopp, trots att den fegisen gömde sig genom att vara anonym )
Jag VET jag är en bra mamma för Ebba och jag är helt säker på att ingen annnan hade gjort det bättre än jag.


Endast två lektioner i skolan sen hoppas vi att de är uppehåll så jag och Ebba kan försöka spendera ett par timmar utomhus efter dagis och skola, frisk luft gör susen!

Dansklänningen är på och det dagliga myset med lillebror/lillasyster:

Alltid ska det vara någon som vet bäst.

Har fått jätte många tips ang napp, men alltid ska de vara någon som tror sig göra på bäst sätt själv och sedan inte vågar stå för de.
För att klargöra vissa saker för dig:

känns som du har större problem än napp??? Att hon fortfarande kissar i sängen kanske vore bra om hon hade blöja. kanske inte är redo än. och att hon vaknar hela natten tycker du ska konsentrera dej på det istället för att göra ännu en ny grej för henne. hon måste ju inte ta dom största stegen hela hela tiden låt ungen va.låter som hon är stressad och därför hon inte sover odentligt. hon är väll knappt 3 klart hon vill komma till mamma och pappa på natten, som alla andra barn. som sagt hon är 3 inte 7. och med tanke på att bäbise kommer snart hade jag inte tagit bort hennes napp nu då har hon inget som gör henne liten när du tagit bort allt annat låt henne bestämma när hon är redo som sagt hon är knappt 3 inte 7 sluta pressa henne du kommer bara knäcka henne när hon misslyckas som tex kiss i sängen, hon blev ju ledsen inte okej då är hon ju inte gammal nog att fatta att man kan göra misstag och uppenbarligen känner hon inte att hon är kissenödig i tid:) ta detta rätt och bli inte hysterisk. tacka för att folk äns bryr sig såpass att man säger något inte lätt att se sig själv. så inget namn eller email får du av mig orkar inte med massa skit. lycka till och jo jag har barn själv så ja ja vet hur det är.

1: Ebba valde själv att sluta med blöja strax efter att hon fyllt två år och har vart blöjfri sedan dess. (nattetid sen kanske mars) Och olyckor händer inte ofta (inte ens en gång i månaden), och  när de gör det så säger vi att det inte gör något. Så nej ingen som helst press.

2: Ja jag stör mig på nappen, jag tycker de ser otroligt illa ut med barn som springer omkring med napp i mun hela dagarna. Ebba får endast ha när hon sitter och slappar och sover, och nej vi vill inte att hon ska ha napp tills hon är sju år. Som många kommit med som förslag så ska vi se om hon vill ge till tomten nu i jul.

Uppskattar att folk med åsikter vågar stå för dem och lämnar namn, blogg eller mail. Annars blir det ganska mycket som påhopp enligt mig.
Tack alla er andra ;)


Vilken natt.

Vilken natt!
Ebba envisas ju fortfarande med att sova hos oss efter ett par timmar i sin egen säng.
Vaknar runt ett av att hon säger att hon är kissenödig och hinner inte ens sätta mig upp innan hon kissat ner hela sängen. Stackarn blir ledsen såklart, så de blev och hålla på och lägga ut handukar och försöka göra bästa av situationen inatt. Sen efter de har hon vaknat och vart ledsen minst en gång i timman! Undra hur tusan det ska gå med en liten bebis hemma igen när storsasyster fortfarande inte sover hela nätter? Kommer vara mer död än levande.

Nåväl, vi hann duscha bort allt kiss i morse och är väl nu någurlunda redo för en lång dag.


Tips mottages tacksamt hur man slutar med den där nappen? Hatar den! Hon har ju den inte när hon leker eller något sådant men skriker efter den så fort hon är trött eller liknande.

överansträngd!

Igår rörde jag nog min stackars kropp för mycket. Att promenera har länge vart uteslutet pga foglossning och sammandragningar. Igår gick jag vid tre tillfällen promenader (inte långa men tillräckligt för att det ska kännas idag)
Sista promenenaden höll vi på o förfrysa. Energin för Ebba va på topp så det va bara och ta på sig och traska ut.
7 grader, blåsigt som attan och piskande regn, en timma vandrade vi omkring på stadens gator och kikade runt.

Väl hemma värmde vi oss med varm oboy och kvällsmat framför barnpogrammet , mysigt!
Idag känner jag faktiskt egentligen att jag borde va hemma, har ont i magen och mår inte bra. Men men skam den som ger sig!


Hösten har kommit för att stanna.

Det är frost ute, så hösten har verkligen kommit för att stanna.

Bebisen lever rövare igen precis som den brukar, hickar sparkar och försöker nog komma ut genom skinnet på mig. Så gårdagen måste den haft en liten svacka.
Jag börjar bli lite otålig, särskillt efter gårdagens ultraljud när dom konstaterade att bebisen är helt klar för ett liv utanför livmodern.
Iofs har jag lite kvar att ordna, packa bb-väska, inskaffa lite mer blöjor och hyra bilbarnstol ifrån bvc.

Det är ännu en gång söndag, jag vill inte helgen ska ta slut redan. Nåväl, får ta vara på denna dagen så bra vi kan då.


Från gårdagens utevistelse på gården:



Förlossningen

Har vart inne på förlossningen idag på besök. Bebisen har nämligen varit ovanligt lugn sedan igår och därför ville man att jag skulle in och kolla att allt var bra.
Och ja allt var bra =)
Enligt ultraljudet så är bebisen helt fullt utvecklad och redo att komma ut, den låg där inne och andades.
Först trodde dom att jag var i v 34+ något enligt journalen men läkaren ansåg att jag var i 36 fulla veckor.
Så ja nu får bebisen gärna komma, eftersom den är helt redo för det =)

Läkaren kunde även tydligt se kön och man var grymt sugen på att låta han berätta när han sa han såg var det faktiskt va som gömde sig där inne.


Äntligen fredag!

Hela gårdagen satt jag på föreläsningar om psykisk ohälsa, intressant men ganska långdraget när man sitter i tre timmar.
Hektiskt som attan med att hämta Ebba och lämna henne hos sin mormor innan jag skulle vidare till min barnmorska på mvc.

Och ja den där vidrigt äckliga blutsaften gör skillnad! Järnvärdet hade gått upp ifrån 100 till 117 på två veckor vilket är kanon.
Bebisen har dessutom fixerat sig, och jag är inte förvånad eftersom alla vart på mig om hur mycket magen sjunkt de senaste.

Kvällen spenderade jag med en kompis på ett cafe i stan som hade kvällsöppet. Vi beställde räkmackor och satt och lyssnade till underbar musik som en bekant spelade under två timmar.
Aningens seg idag bara, och det känns nästintill som om bebisen ska ramla ut - De gör ont! Men men det ÄR fredag!!


Syskonmatchning.


Ber om ursäkt för usel kvalité

Första syskonmatchningen inhandlad.
Kan va roligt och ha några enstaka plagg i samma tycker jag, och dessa från villervalla är ju bedårande!
Dock osäker på om dom kommer kunna ha dom samtidigt trots allt eftersom den Ebba ska ha ser alldeles för stor ut.
Nåväl villervalla har underbara kläder och de är lätt och beställa eftersom de inte är så könsuppdelat men ändå färgglatt!


Drömmar och längtan.

Har drömt om kommande förlossning inatt. Ja långdragen blev den och allt gick inte riktigt som det skulle.
Mord skedde utanför sjukhuset som jag plötsligt var en del av och hela situationen var la kanske inte så som jag önskar min nästa förlossning ska bli.
Nåväl jag längtar tills det startar! Ni vet där man börjar ha sådär lagom ont och inser att ja nu händer något, jag längtar dock inte till värkarna som gör att man skriker och att krysta fram bebisen.
självklart längtar jag som en tok efter när allt är klart och man får upp sin bebis på bröstet och får ringa runt och berätta vem som gömt sig i magen..

Det känns som en evighet tills jag får uppleva detta..

Ebbas o mitt första möte:

Ännu lite mer nytt.


Syster har gjor ännu en mobil till mig att hänga ovanför skötbordet.
Lite rymd-tema, riktigt coolt!
Undra va hon ska få göra till mig nästa gång? Förutom filten då =)

Gillar starkt!


Onsdag.

Vi har onsdag, jag har alltid gillat onsdagar. Lill-lördag och många gånger i jobb har jag haft lediga dagar. Nu innebär de endast två lektioner och att jag får sluta klockan 12, behövs faktiskt just nu.
Dagarna ser likadana ut, det där med att ta vara på varje dag är vekrligen inget jag gör nu, varje dag längtar jag till kvällarna.
Men idag ska jag ta mig fan ta mig iväg och hitta på lite roligheter, förhoppningsvis snosa nyfödd bebis och bli ännu mer sugen på att min ska behaga komma ut några veckor tidigare än planerat.

<3

35.

I brist på ork så bjuder vi på denna.
Nu börjar tiden sakta ticka neråt, snart är det faktiskt en till här. Fast som alla vet är ju de sista veckorna som längst oftast. Kanske tur jag har fullt upp så jag slipper räkna ner till BF.

Hickas som attan i magen nu som vanligt, där är lillen lik sin storasyster.
Underbart att man fått sådär svårt att sova om nätterna nu som man oftast läser om att man får i slutet, som om jag inte är trött annars menar jag ;)


Sött och mjukt!


Min syster gör dessa söta små figurer.
Helt underbar att Ebba kan leka affär med dessa istället för alla dessa plastsaker.
Hon gör även och säljer till billig peng, så hojta till om ni vill lägga en beställning.

Jag är såld på dessa saker iaf, tur vi har någon händig i familjen för jag hade då aldrig haft tålamod till detta.


Återigen måndag.

Helgen är över och vardagen är återigen här. Jag skulle nog behövt ännu en dag att återhämta mig efter helgens besök. Inte för att jag inte gillar det men det blir ju intensivt att vara så tätt inpå varandra en hel helg och att jag är höggravid bidrar nog också till min trötthet.
Nåväl bara att bita ihop och köra på, det är måndag och jag kan inte göra ett dugg åt saken.

Hade en mysig dag igår tillsammans med pappa och Christina. Var ute i skogen och eldade massor av ris och grejer. Ebba sprang omkring och hjälpte till och vi grillade korv.
Nu kör vi, snart är det helg igen!




Snart.



Mysiga förberedelser gjorda. Lådorna under skötbordet ska fyllas upp med pyttesmå kläder och mer blöjor och apoteksartiklar ska läggas ovanför.
Nu börjar nedräkningen på allvar, snart är vi en till i familjen <3

Besök från norr.

Vi har besök från Borlänge, gör ingenting mer än att umgås.
Solen skiner och sånna här höstdagar ska man ta vara på, det tycker jag nog vi gjort idag. Även om jag får lite panik över att inte åka iväg och hitta på massa saker så har jag haft en trevlig dag.

Käraste syster va här i morse och hjälpte mig fixa det första inför bebis ankomst. Spjälsängen och skötbordet är på plats!