Hur är man funtad då egentligen?

 
Tillfälligt med kattunge. 12 veckor och bedårande. Min syster kom med honom för dom som hade han innan hade tänkt skjuta honom för de kunde inte ha fler katter. Hur tusan är man funtad då liksom? Vill man inte ha fler katter så ser man till att kastrera dom eller ge sin honkatt p-piller, svårare än så behöver det  inte vara?
Jag blir så otroligt arg på människor som inte lägger någon som helst värde i djur. Så han får bo här sålänge. Känner jag mig själv rätt så blir han kvar, men på riktigt två barn, två hundar och två katter? Känns aningen mäktigt även om det egentligen inte blir mer o hålla koll på med ännu en katt eftersom de är såppas självgående.
 
Njuter av att gosa så får vi se om han blir kvar eller ej. Behöver jag säga att Ebba är helt frälst?

En bit på väg.

Nya rutinen är att nattetid vakna vid ca 01 och då ha otroligt svårt att somna om, att sedan göra morgon strax innan fem tycker Hugo är en strålande ide. Jag äe mindre glad i hans nya rutiner, man tycker ju nämligen att det snarare borde ändras åt det bättre hållet än sämre när han närmar sig nio månader.
 
Fortsätter med städet idag, hade nämligen en snäll syster och snäll mormor som kom och hjälpte mig påbörja röjet här hemma igår. Min gaderob som innan slängts in grejer i är nu fint organiserad tackvare syrran. För jag är sån som gömmer saker i skåp, raddar upp saker kring väggarna och är allmänt oorganiserad helt enkelt.
 
Får se hu mycket det blir gjort idag och om jag kan hjälpa till lite mer. Igår var nämligen Hugo övertrött och mer mammig än annars. Så att lägga ifrån mig honom eller att låta nån annan underhålla honom kom inte på frågan.
 
Såhär ser det ut på morgonen, Hugo börjar åla omkring till diverse saker för att sedan komma o vilja bli upplyft snarast möjligt.

Oförståligt.

 
Hur är det möjligt för tre barn på 2,3 och 5 år kan vända uppochner på hela Ebbas rum?
Paniken inombords som jag känner när de ligger saker så överallt. Phu, tur att de inte brukar se ut såhär hos Ebba.
 

Stressig start på veckan.

Ny vecka och nya tag eller vad säger man?
Ska börja med att ringa försäkringskassan eftersom något blivit riktigt galet denna månad och jag fått endast 1500kr.
Pengar har sån otrolig stor betydelse och jag bara känner stressen inför om dom inte kan hjälpa mig, de är ju inte kända för att vara så sammarbetsvilliga på de stället.
 
Måste börja göra ett flyttstäd här, för det är så otroligt stökigt trots att jag lägger minst 1 timma om dagen till städning. Antar att djuren gör att det blir otroligt mycket stökigare än innan, annars hade jag ju inte dammsugit varje dag tex.
Älskar mina hårbollar men de enda minuset med djuren är just dessa hårstrå som är preciiiis överallt.
 
Makeover på dom kanske? Hehe nej skämt o sido men en dusch till dom var och ordentlig genomborstning!

Tips.

 
Har börjat se dessa filmer nu och jag tipsar er att se dom! Somnade ifrån denna igår så får fortsätta att se resterande delen ikväll. Kvällstrött som attan så passar ju mig perfekt.
 
 

En glad överraskning.

Igår regnade det så extremt vissa stunder, jag hade seriöst aldrig vart med om att det kunde regna så mycket. Vilken tur att precis under tiden då vi kastade ris och det skulle åkas häst och vagn så var det uppehåll och solen visade sig.
Idag hade jag väntat mig samma väder men vaknar till en blå himel och sol, det ger energi!
Får passa på att röja snabbt som attan här under förmiddagen och sedan ge oss ut till närmaste lekplats en stund, för när vädergudarna säger regn så brukar de inte ha fel dessvärre.
 
Har en fråga till er, vilka är ni? Hur länge har ni följt mig?
Finns det något ni hade velat jag skrev om? Iofs är ju detta en dagboksliknande blogg med inriktning familj så jag lär knappast ändra stuket.
Kram till er!
 
 
Finaste rosor som står på vardagsrumsbordet som jag köpte på lidl av alla ställen. På tal om blommor, behöver köpa nya till varje fönster och startade med ett par rosa orkider till vardagsrummet - vilket lyft!

Bröllop!

Att sitta stilla och vara tyst när man är 3,5 år gammal är inte det lättaste. Men hon skötte sig riktigt bra på bröllopet Ebba, även om hon busade lite tyst,
Och vilket bröllop sen, allt var så fint och planerat in i minsta detalj. Bara en sån grej som att riset man fick för att kasta var inpackat o snörerna runt var märkta med deras namn och datum.
Nära att tårarna kom när de marscherade in och man såg lyckan i deras ögon, att dessutom Michelle sjöng gjorde ju det inte lättare att hålla borta tårarna. Otroligt vackert och jag klarade mig utan att böla =)
Synd jag ej kunde vara med på festen efteråt, men att kånka med Hugo när han är så strulig som det är på kvällarna hade bara vart jobbigt.
 
Att vara med pappa och moster hade gått bra för Hugo, men han hade vart väldigt gnällig. Ja det har han vart hela dagen efter natten som varit så han var nog inte värre med dom än med mig. Nästa gång får vi testa så jag o Ebba kan få komma iväg på en fika i stan någon timma , tjej-tid helt enkelt.
 
Stort grattis till min syssling Evelina och hennes numera man Kenneth - Lycka till!

En mindre god morgon.

Godmorgon.
Hugo har ålat omkring och haft svårt att komma till ro under hela natten. Huvudet värker och himlen är alldeles grå, inte världens bästa start på dagen helt enkelt.
Några koppar kaffe senare och rejält med frukost så kanske jag är människa igen.
 
Idag ska jag på bröllop, min syssling gifter sig och de ska ha ett stort kyrkbröllop. Johan ska antagligen ha Hugo. Första gången för Hugo med sin pappa själv. Undra hur det ska gå? Lättare att bara ha med Ebba när vi åker iaf, henne kan man ju hålla någorlunda tyst.
 
Nej får ta gnällspiken här nu, han är som bekant så grymt mammig så han vill hänga på armen hela tiden. Lägg till ett stycke trött unge med efter denna natt med extremt lite sömn och ni kan räkna ut hur det låter här hemma...
 
 
 

Vackra fina.

Tänk att denna lilla jänta är min!
Blir alldeles varm inombords. Denna söta, aktiva och envisa tjej har legat i min mage i mer än nio månader. Fantastiskt!
 
Nu blir det fredagsmys och en av Liza marklunds filmer.. Tur man är glömsk när man läst böckerna!

Besegrad av min bebis.

Försöker dagligen med maten och att amma till endast mellis. Så här är resultatet. Han skriker när han får mat i munnen och ogillar det starkt.
Burkmat går något bättre än hemlagat och vid en bra matning äter han ca 1/4 dels burk. Tråkigt eftersom jag verkligen VILL laga eget och tror att eget är bättre än burkarna även om burkar sägs vara detsamma.
Jag är inte det minsta orolig för vikten, att han inte skulle gå upp som han ska, nej för det vet jag han gör.
 
Mammig som bara den, är vid mina ben och gnäller o drar. En period som jag vet han kommer över snart men kan vara lite påfrestande när man i mitt i den.
 
Annars fortsätter sömnen som den alltid gjort, morgon gjorde han idag 04:45 och jag försökte desperat på alla sätt o vis få han o somna om till strax efter 06:00 då jag gav upp och erkände mig besegrad av min bebis på 8 månader..

Besegrad av min bebis.

Försöker dagligen med maten och att amma till endast mellis. Så här är resultatet. Han skriker när han får mat i munnen och ogillar det starkt.
Burkmat går något bättre än hemlagat och vid en bra matning äter han ca 1/4 dels burk. Tråkigt eftersom jag verkligen VILL laga eget och tror att eget är bättre än burkarna även om burkar sägs vara detsamma.
Jag är inte det minsta orolig för vikten, att han inte skulle gå upp som han ska, nej för det vet jag han gör.
 
Mammig som bara den, är vid mina ben och gnäller o drar. En period som jag vet han kommer över snart men kan vara lite påfrestande när man i mitt i den.
 
Annars fortsätter sömnen som den alltid gjort, morgon gjorde han idag 04:45 och jag försökte desperat på alla sätt o vis få han o somna om till strax efter 06:00 då jag gav upp och erkände mig besegrad av min bebis på 8 månader..

Sol, sol vad jag älskar dig!

 
Älskar att vakna till klarblå himmel och värme! Likadant denna morgonen och jag vet vart vi ska spendera dagen. Härligt att dessutom bo nära en sjö, tar bara fem minuter att gå till första bästa strand. Igår morse drog vi dit efter Hugos första sovstund och va där en sväng innan lunch.
Ebba fullkomligt stormtrivs vid vattnet och skulle nog kunna vara vareviga dag där om det vore okej väder.
Så idag satsar vi på att vandra till playan och ta med mellis så vi kan vara där ett par timmar! Kanske tillochmed morsan ska ha med sig badkläder?
 Tanken på att visa mig i badkläder skrämmer ju skiten ur mig men på den stranden är det många barnfamiljer så borde la egentligen inte bry mig ett skvatt. magen må vara degig men jag har haft de finaste två barn liggandes i den och tänker man så så är ju en degig mage inte mycket att gnälla över.

Man ser förändringen svart på vitt.

 
När man får ett diagram på sin viktnedgång så blir den genast mer verklig. Jag har ju gått ner alla mina gravidkilon med lite jävlaranamma. (Nej för jag är inte av den typen som de bara rinner av av bara farten) Kämpat men ändå ätit VANLIG mat och unnat mig mina viktiga chips och ostbågar under helgerna.
Viktväktarna för er som undrar, och jag rekomenderar det varmt just för att inget är förbjudet.
 
Senaste veckorna har det stått stilla, upp lite ibland och neråt igen. Men under en månads tid har jag ju skitit i allt vad jag ätit och ätit normalt. Tänket går in, man vet hur mycket av varje man kan äta utan att behöva mäta o skit.
Nu hoppas jag på o få ordning på kroppen framöver med, men men var sak har sin tid..
 
Dagens stegstatus: 12744 stegl

Tisdag med strandplaner.

 
Så härligt att ha många vänner med barn i samma ålder! Att gå till lekplatsen själv innebär att man måste försöka springa och leka med Ebba med en Hugo på armen (som väger nästan tio kg så det blir tungt)
Så fort man har en kompis till henne så kan man sitta med en kaffe på en filt och bara hålla uppsyn, ja lugnt är det ju inte eftersom man har lille huliganen och hålla reda på men det är betydligt lättare att göra en sak än två åt gången.
 
Klunkar kaffe i stora mängder nu och tänkte faktiskt ta oss en förmiddagstur tillsammans med hundarna till stranden idag. Inget badväder direkt men Ebba kan ju lätt plaska i strandkanten och bygga sandslott.
 
Godmorgon på er - Carpe diem! (något jag insett de senaste att man verkligen måste försöka göra, tiden bara rinner iväg och man hinner ju inte uppskatta dagarna när de bara springer ifrån en)

Sommrig dag.

Redan kväll, sådanna dagar som denna gillas starkt.
När tiden rullar på och man hela tiden har något och göra. Att slappa och ta det lugnt är som bekant inte min starka sida under dagarna. Solen gör ju att möjligheterna till att fördriva tiden blir betydligt bättre med.
 
Började morgonen med en promenad till fotbollsplanen där hundarna kunde springa av sig ordentligt. Vi hade turen att hitta en hallonbuske så vi satt och gottade oss med bär i solen.
Lunch hemma tillsammans med lillasyster och sedan vidare till lekplatsen där vi träffade Therese o henes två pojkar.
Lyckliga Ebba fick avsluta eftermiddagen med ett dopp i lillasyrrans pool, hon skrek och var alldeles blå om läpparna samtidigt som hon hackade tänder , men hon frös minsann inte ;)
 
Stegräknaren verkar fått fnatt, för varje kväll när jag ska kolla den har den nollställts. Undra om den kan göra det automatiskt vid nån viss tid om man råkat komma åt nån knapp?
Nåväl sista gången jag checkade så stod den på 12000  steg så jag klarade mig även denna dag över den magiska gränsen.
 
Godkväll gott folk!
 

En av mina laster.

Jag har fastnat på facebooks alla köp och sälj sidor inom barnkläder. Ja de finns så mycket fint till de små och märkerna är ju tyvärr jätte dyra nya.
Att köpa begagnat eller nytt på sånna sidor får ner priset rätt ordentligt. För jag måste erkänna att det är en av mina laster, eller kalla det intresse föressten.
Nya favorit märken måste vara danska katvig, en sån otrolig kvalite! Trots att Hugo ålar omkring så nöts det inte alls på magen (mer än yttest lite)
 
Vet ni nån bra hemsida som säljer märkeskläder för barn till bra pris?
 
Dags att ta morsgrisen, han är nästan bara nöjd i mitt knä nu och gjorde dessutom morgon klockan FEM idag - Jäsp!
 
Tradera fynd till Ebba från katvig, ny för 90kr:)

Ännu mer för mig att göra.

Sedan ett par dagar tillbaka har Hugo börjat klättra. Ja först var det trappan som lockade och nu klättrar han på allt han kan. Dock är han inte tillräcklgit stadig för att klara sånt än egentligen. Eftersom han inte kryper utan ålar fram så har han inte balansen när han häver sig upp på knäna osv, tror han kommer få en heldel blåmärken framöver tyvärr. Och jag får nu hålla han ännu mer under uppsikt än tidigare.
 
Annars känner jag mig otroligt osedd och oupskattad just nu. Känns som om ingen ser mig, som om ingen uppskattar allt det jag gör dagligen. Esch nog om det..
 
Stegstatus: Råkade återigen nollställa under kvällen, men sista gången jag kollade stod den på 10600.

Måndag och spontan utflykt.

Spontan var det inte sant? Igår tog vi tåget till Göteborg och besökte universeum tillsammans med min syster och systerdotter. Resan dit satt vi på helspänn och var nervösa för att Nea (systerdottern) skulle kräkas eftersom hon är åksjuk. Men vi klarade båda vändorna utan kräk även om hon såg blek ut ett par tillfällen.
Kollat på fiskar, hajar och apor, blir lätt att man springer igenom hela alltet bara vilket är lite tråkigt men så är det ju när man har barn som har bråttom till att se nästa djur. De hade även en dinosarie utsällning där, Ebba var riktigt taggad o gick direkt fram till det mycket verklighetstrogna djuret. Sen började den röra på sig och morra (vilket hon inte var beredd på) Så hon flög bakåt med ett skrik och därefter va hon ganska rädd, haha vilket man får förstå.
Hugo han satt bra i min fina bärsele och sa inte ett knyst.
 
Ny vecka, dags att ta tag i maten igen. Alltså semestern har gjort att jag totalt struntat i vad jag stoppar i mig och jag är säker på att jag snart kommer svälla upp som en boll om jag fortsätter. Riktigt mat och mycket grönsaker och unna sig får man göra på helgerna!
 
 
Kollar sköldpaddor

Inne i regnskogen fick man möta apo, fåglar och grodor.
 
Som ni ser är monstrerna rätt verklighetstrogna, haha och STORA. Tänk om de hade funnits när jag var liten, jag som var helt frälst i dinosaruer under en period.
Trevlig dag hade vi iallafall!
 

Är det möjligt att jag börjar bli lite mer kattmänniska?

Jag som inte egentligen är någon kattmännska har faktiskt mer och mer börjat uppskatta vår lilla Fiffi. Vi har haft henne i 1,5 år nu efter att vi tog över henne från min plastbror och först nu börjar hon kunna ligga nära och gosa. Ja hon har inte vart skygg eller så men bara helt enkelt ingen gosig katt för fem öre.
Mysigt och avkopplande de få gånger hon ligger brevid och spinner.
 
Stegstatus:16907 , lätt match att komma över tiotusen steg per dag ju!
 

Jag är ingen planerare.

Gud vad jag älskar dessa spontana helger!
Jag är ingen planerare för fem öre och att planera att man ska någonstans är mer stressande för mig. Men att bestämma under dagen vad man ska göra funkar bäst för mig.
Igår tex gick vi ner till Nolhaga och satt där med vänner och barn några timmar, perfekt sätt att avsluta eftermiddagen på.
 
Dock planerar vi att försöka spara ihop lite pengar och kunna dra till badhotellet i Danmark här framöver. Det kommer bli en stress att planera en sån sak för mig. Haha får panik när tider ska passas på sånt och så man verkligen packar med sig allting.
Så vi kör spontanitet här hemma =)
 
Och hörrni, nu när jag uppdaterar så flitigt med bilder o allt så är la det minsta ni kan göra att lämna ett litet avtryck i form av en kommentar då och då? Skärpning!
 

Inga hallon men trevligt ändå.

 
Det blev inga hallon. Jag hade sett framför mig hur jag plockade hela den medhavna burken full, dock hade nog för många personer hittat till denna plats. Sen var jag nog även lite väl tidigt ute då de flesta inte hade blivit röda ännu. Räckte så barnen fick stå och plocka o äta några i vilket fall som helst.
Och en långpromenad blev det och Ebba fick ännu en dag sällskap av sin allra bästa kompis Nova. Om några veckor får jag ge det ett nytt försök och hoppas på bättre tur då.
 
Dags att lägga Ebba sedan blilr det slappt i soffan med djuren medan Johan är iväg med grabbarna och har skoj.
 
Stegstatus: Råkade nollställa den efter 14800 steg..
 

Solsken och en avstängd telefon.

Vaknar till solsken vilket gör allting tusen gånger lättare! Funderar på att gå upp och plocka hallon nu under förmiddagen. Gott att ha och frysa in eller att baka något med, fast allra roligast är det nog och plocka måste jag säga.
 
Tvättmaskingen gick sönder i torsdags, förstår ni paniken? Här går maskinerna varma och nu är det redan överflöd med tvätt. Tror ni vår hyresvärd har på telefonen när vi ringer för o berätta vad som hänt? Icke. Vi klarar oss inte utan maskin många dagar, kläderna börjar redan ta slut. Får la gå ner till ån och handtvätta när det ändå är solsken, skämt o sido den måste lagas SNARAST!
 
Besökte lekplayyset istan igår, trött och nöjd Ebba efter att fått leka med sin bästa vän i flera timmar. Hugo har dessutom också börjar uppskatta de stället.

Jag inser mina begränsningar.

Dagen har gått i rasande tempo och vi har hunnit med en heldel.
Blandannat att slänga ihop en kladdkaka. Men jag inser att jag borde sluta baka, för kladdkakor är något jag alltid misslyckas med trots massor med försök att bättra mig.
De blir nämligen inte kladdiga alls, nopp mer som en chockladkaka. Smaken var det visserligen inget fel på enligt de som smakat men jag tror jag ger upp och inser att det finns andra saker och bjuda på i forsättningen.
 
Nu dags för fredagsmys och lite hemmaspa med yngsta syrran som är här  - Härligt!
 

Morsgris.

 
Här har ni han!
Kan numera kalla sig Alingsås största lilla morsgris. Sedan nån vecka tillbaka har han nämligen blivit extremt mammig. Ålar i rask fart efter mig och ligger sedan vid benen och gnäller tills jag tar upp honom. Sen väl i knät så går det ju inte för sig att sitta stilla heller, nej man måste underhålla och ge honom alll fukos!
Åldern jag vet, litet charmtroll är han iaf därimellan.
 
Sen ser ni ju att livnära sig på nästan bara bröstmjölk fungerar fint på både vikt och längd. Han är så stor! Inte tjock direkt utan hela han är bastant. (Kan ju iofs bero på de 4,5kg han stoltserade med att väga som nyfödd)
Viktkurvan på BVC går ner ner ner, men det gör ju absolut ingenting. Nu börjar han närma sig mittenkurvan.
 
Sötkorv, btw vem har han fått det rödbruna håret ifrån? Sägs att farfar hade rött i sitt hår. Får man säga hoppas det går mer åt det bruna hållet snart? Vissa ljus bara än, haha.  - Mammas prins!

Det kunde lika väl vart fredag den trettonde..

Idag har jag känt mig som en usel mamma.
Starten på dagen gjorde liksom att jag aldrig vaknade till liv och jag har vart så fruktansvärt trött idag så jag blivit lättirriterad.
Regnet öste ner hela förmiddagen så förmiddagspromenaden blev i full regnmundering och därmed inte direkt lång. (vilket resulterade att Ebba hade ganska mycket energi till övers)
 
Allt har gått mot mig idag, barnen har självklart vart gnälliga efter en natt med mindre sömn än vanligt och då har jag blivit irriterad på gnället osv osv en ond cirkel.
Normalt att ha dessa dagar jag vet, men får så dåligt samvete att jag vart så sur. De är ju faktiskt inte deras fel att både de och jag är trötta.
 
Nåväl, nya tag imorgon - Nu har jag nämligen köpt så jag kan starta dagen med det kaffe jag så desperat behöver.
 
Dagens stegstatus:1004 steg, klarade mig alltså med nöd och näppre (men som sagt det har ösregnat stor del av dagen)
 
Kärlek:

Värsting start på denna dag.

Hoppet om att  vakna mer utsövd och på bättre humör gick i stöpet.Redan 23:30 började Ebba skrika o gapa vilket resulterade att Hugo vaknade och var vaken i en timma och därefter har sovit extremt dåligt. Morgon blev det 05:30 dessutom. Väl nere för att brygga största kannan kaffe så upptäcker jag att kaffet är slut (när jag behöver det som mest) Tänker då tanken att en iskaffe får väl bli bättre än inget, finns det nån mjölk?!
 
En helvetes start på dagen rent ut sagt.
 
Får väl börja morgonen med en kopp te och helgens bakade tekakor
(om dom nu inte heller har tagit mystiskt slut?)
 
Godmorgon.
 

Positivt.

 
En av de få fördelar med att inte ha körtkort eller bil måste ju vara att man lätt kommer upp i de rekomederade tiotusen stegen om dagen relativt lätt. Idag tex upplever jag dessutom att jag inte vart direkt i farten utan vi spenderade flera timmar på hemmaplan tillsammans med vänner.
 
Ska bli skönt att denna dagen är slut, hoppas att få vakna med nya krafter nu imorgon. Idag har jag nämligen fått tjata, tjata och åter tjata på Ebba. När hon är med sin kompis Oliver så stänger hon av öronen totalt och lyssnar inte ett skvatt, Finns det något värre än att tjata? Lär få fortsätta med det ett x antal år dessutom ;)

Ta vara på soliga dagar.

Som jag alltid säger så gäller det att ta vara på de dagar då solen är framme eftersom det inte bjuds för allt för många sånna dagar här nere.
Sagt och gjort vi var utomhus precis hela dagen
(och tur är väl det för idag är det återigen grått med regnet hängandes)
 
Efter lunch så tog vi oss en promenad ner till Nolhaga. Promenerade jämte ån, besökte piren där vi stannade och kollade på båtarna och tog en fika. Gick vidare mot hundgården där vovvarna fick springa (läs lukta) av sig.
På vägen hem blev det självfallet ett stopp på lekplatsen med, precis så borde alla sommarlovsdagar se ut!
 
Jag hoppas att inte regnet öser ner idag, annars tänkte vi kanske ta oss en vända i skogen och kolla efter lite svamp med ett par kompisar. Ska anta utmaningen och börja använda stegräknaren igen, borde inte bli alltför svårt att komma upp i 10 000 steg om dagen. Jag tror redan jag uppfyller det eftersom jag inte har körkort.
Måste tänka mig för med mat och allt igen med, har liksom bara struntat i allt sen jag gick ner de jag ville och det resulterar ju självklart i att vikten pendlar.
 
 

Ett stycke grop.

Jahapp nu får vi se hur länge min dator lever till. Ebba lyckades nämligen hälla ut min kaffekopp över hela alltet. Ett under att den fungerar nu ens. Men vi plockade bort tagnenterna och den har stått och torkat hela dagen. Kan säga att det nu luktar kaffe medan jag skriver.
 
Utevistelese precis hela dagen! Grillade till lunch och satt faktiskt ute och åt maten med. Så härligt att njuta till fullo av de dagar då det är uppehåll och lite solsken.
Tur att Johan är hemma med, ingen är gladare än Ebba. Ingen är mer bortskämd heller av sin far än den ungen. Denna kom han nämligen hem med efter ett besök på Ö&B.
 
Tror ni hon har grävt idag?
Pappa har också grävt..

8 månader av obeskrivlig kärlek.

Idag är det 8 månader sedan vår älskade Hugo kom till världen - vår älskade solstråle!
För nog är det så de flesta beskriver honom,alltid med ett leende på läpparna och lättflörtad.
Det känns helt otroligt och fantastiskt att tiden gått så fort, ja han är ju förtusan snart ett!!
 
Annars har han börjat bli ganska mammig. Ålar efter mig och skriker vid mina ben och tystnar om jag tar upp honom.
Maten då? Jadu vi kämpar på med att försöka byta ut de stora målen till mat och bara amma som mellanmål, går sådär. Vissa dagar kan man byta lunchen men det är verkligen små små mängder han äter. Spelar ingen roll om det är varmt eller kallt, bitar eller pure, hemlagat eller burk. Fruktpurer, välling och gröt går därimot ner. Nåväl tids nog.
Det har även börjat bli skoj att klättra på saker, Ebbas leksakslådor är perfekta att försöka häva sig upp på. Han försöker la ställa sig antar jag men eftersom han inte står på knäna utan ålar fram så blir det mycket svårare och han är inte där riktigt än.
Sötaste av allt är att han börjat vinka när man vinkar på honom (när han själv vill förstås) smälter varje gång och han blir mäkta lycklig när han gör det med!
Tittar efter lampan med världens smile på läpparna när man frågar vart den är.
Sömnen vet ni ju redan läget på, så den nämner vi inget om ;)
 
Idag blir det dessutom första BVC besöket på 2,5 månader, ska bli spännande och se hur stor han blivit.
 
Älskade Hugo, älskade son - Grattis!

Jag är tillbaka.

Äntligen, im back on track efter magsjukan!
Nu ska bara det gå 48 timmar också så jag räknas som smittfri, för till skillnad från många andra så är jag mån om mina medmänniskor och ger mig inte ut bland folk o smittar ner andra. (Finns inget mer störande än folk som ränner runt dagen efter en magsjuka och skiter helt i att folk runt om faktiskt blir smittade av dig)

Johan har en hemmadag med eftersom han hade ont i magen igår o inte vill chansa med jobbbet idag. Så vi tar en till söndag hela familjen kan man säga. Får väl försöka ge oss ut på ställen där vi inte finner andra folk, fårhagen tex.
Perfekt ställe för hundarna att springa lösa och för Ebba att gå på upptåg och hoppa bland stenar, gömma sig osv.
Lekplatser är många gånger överskattade tror jag, nej skogen kan vara nog så uppskattad.
 
Godmorgon!
 
Åh hittade lite gamla favorit-bilder från fårhagen (en favoritplats att besöka) Det slår mig hur stor Ebba blivit!
Sommaren -10

Den satt fint.

När man har vart magsjuka har man all rätt i världen att äta precis vad man vill utan att få dåligt samvete efteråt. Sagt och gjort jag åt lite pizza idag.
Riktigt gott och jag börjar känna mig mer och mer som mig själv igen, riktigt trött bara så det blir natten för mig nu. Imorgon hoppas vi på nya krafter!

Idag är man inte pigg vill jag lova.

Mår som ett ursketet äpple. Magsjukan kunde visserligen blivit bra mycket värre men illamåendet vill inte riktigt släppa taget om mig.  Hemska hemska sjukdom! Men nu hoppas vi den är över.
Barnen är pigga och krya iaf och vi kan ju hålla tummarna att Johan inte får det så jag kan vila lite under dagen.
 
Föresten jag har massor med unika följare varje dag, varför inte göra det lättare för er och följa mig på bloglovin istället?
 
Och fortfarande emmgus86 på instagram.
 
 

Tur, jag? Nej skulle inte tro det.

Har städat som en idiot idag för att få bort spylukten från huset. Tvättat ett x-antal maskiner tvätt och återigen städat.  (inte för det märks så mycket konstigt nog men)
Ebba är piggare iaf, hon har sovit middag idag vilket inte hör till vanligheterna men hon har även tjatat om att hon minsann inte har någon att leka med.
 
Smet iväg med hundarna och Hugo o tog mig en vända i skogen med mamma för o leta kantareller, kom hem med ett litet fynd faktiskt. Blir galen av att bara va inne men i skogen smittar jag ju ingen annan stackare.
Väl hemma igen så börjar jag må illa, och ni kan ju lista ut resten.. Jag klarade mig inte från magsjukan! Nu håller jag verkligen tummarna att det istället blir ordentligt mild variant för min del. Ja för min största fobi här i livet är magsjukan.
 
Ebba fick välja mat - rosa pannkakor till henne. (som hon iofs bara tog en tugga av men allt är bättre än inget)
 
Ett försök att få tiden att gå.
 

Åh nej!

Magsjuka is in tha house!
 
Fy Ebba vaknade och spydde ner hela sängen igår kväll och sedan har det fortsatt. Maskinerna med tvätt går på högvarv och jag är nojigare än nojigast för att råka ut för smittan.
Ska städa ordentligt här hemma, ta fram mitt desinfektion medel o gå loss totalt. (Även om jag tvivlar på det hjälper)
 
Städa och fixa här hemma blir dagens sysslor. Sen kan la ni vara snälla och hålla tummarna för att vi andra slipper skiten? Jag menar det är trots allt min största fobi här i livet som jag spenderar hela vintrarna med att undvika in i det längsta.
Fy tusan säger jag bara, hellre feber i en vecka än magsjuka för en natt!
 
Den omtalade huskuren - vitpepparkorn.

Det är nästan omöjligt som tvåbarnsmamma.

Mitt försök att slappa..
 
Idag är en sån dag då vi gjort precis ingenting. Gick upp till mamma och umgicks där, ville inte gå någonstans bland folk OM det nu var så att det var magsjuka Hugo hade inatt.
(mamma hade redan träffat oss så hon hade redan vart smittad isf)
Regnet har fallit konstant (som vanligt?!) och det är bara 14 grader, hösten mitt i Juli! Tanken var att ligga o läsa bok i sängen. Gick sisådär, Hugo ville äta upp boken och Ebba blev sur för att hon inget såg.
Att slappa som tvåbarnsmamma är inte det lättaste har jag märkt..

Nojigt värre.

Sitter med morgonkaffet , ganska trött. Igår efter läggdags så kräktes Hugo. Och ni som känner mig vet ju min enorma rädsla för magsjuka.
Tre spyor under loppet på en timma blev det, inget gnäll och inget annat. Helt omöjligt att veta vad det berodde på, magsjuka eller inte - Jag är nojig idag.
 
Jag och min syrra som skulle iväg och bli sminkade och fotograferade med barnen idag. Nu vet jag inte hur jag ska göra. Vill ju inte riskera att smitta ner någon OM det nu var magsjuka. Vilket inte känns så troligt under denna årstiden och att komma så lindrigt undan.
 
Nåväl, blir det något uppehåll idag så satsar vi på promenix iaf. - Fredag ju<3
 

Dagens snackis.

Gissa om jag blev förvånad när vi vandrade omkring i skogen och fick syn på denna best!
Såg skalet och trodde det var en snäcka något tappat, men icke snäckan hade ju en inneboende. Visste inte ens dessa existerade i Sverige men tydligen kan man (äta?!) dom? Jag har iaf aldrig tidgare sett sånna här sniglar och då har jag vart en riktig skogsmulle imellanåt.
Spännande tyckte Ebba, och det tyckte jag med måste jag erkänna. Farsinerand över hur stor den faktiskt var.
Den promenaden klarade  vi oss dessutom från alla regnskurar, herrejäklar vad regnet faller tillochfrån här hemma.
 

Ett rött litet hus.

Känner mig ganska utvilad och det är ta mig tusan inte ofta det händer vill jag lova. Kaffet är i magen och jag börjar känna mig mer och mer som en människa.
Mellan skurarna idag får vi se till att hitta på något utomhus, är den svenska sommaren bara uppe i norr tro?
 
Längtar efter att dra på mig bärselen o ta med mig Ebba o hundarna o leta kantareller i skogen. Ja för jag har minsann sett att de första har kommit upp.
Nån gång i livet ska jag bo i ett rött litet hus utanför stan, ännu närmare till skog och utan stora vägar omkring.
Gillar landet, möjligheten till att ha fler djur och vetskapen att man kan öppna dörren och låta barnen leka på gräsmattan utan att behöva orora sig för bilar.
 
Tur man bor nära sjö, skog o allting ändå. Gångavstånd för oss utan körkort ;)
 
 
Ett av de fina platserna vi besökte utanför Borlänge.

Gott att bjuda på.

 
Detta är vad vi har sysselsatt oss med dessa regnigia dagar. Ebba har rullat o rullat i olika störssel och i de traditionella pärlsockret och kokosen. Hon är en riktigt gottegris gällande sånt där. Fick även gjort sockerkakan idag.

OCh för att tipsa : Gör vanlig sockerkaka o skär den sedan itu i hälften så det blir som ett lock. Där  i mellan häller du smält smör blandat med vaniljsocker (hur mycket du själv vill) Sen lägger du på locket igen så stelnar det så. Blir så saftigt och mycket godare än vanlig traditionell sockerkaka ;)
 

Lyckan över att ha två.

Tänk att jag under graviditeten oroade mig för att jag inte skulle kunna älska mitt nästa barn lika mycket som mitt första. Jag var seriöst orolig för att Ebba alltid skulle komma liiite före Hugo.
Tydligen är detta väldigt vanligt som andra föderska.
 
Tänk så fel jag hade. Idag älskar jag båda mina barn precis lika mycket. Det var som ett nytt rum öppnades i hjärtat avsett endast för Hugo. För nej de delar inte på min kärlek, de har lika mycket var.
Och att de redan uppskattar varandra så - helt jäkla underbart att se!
 
Hugo skiner som en sol och skrattar högt över allt som storasyster gör medan Ebba mer än gärna gör sig till eller hjälper till om det behövs. Helt plötsligt förstår jag de som väljer skaffa många barn! 3-4 stycken måste ju vara det optimala, tur man var ung när man började ;)
 
Hugo anfaller Ebba så fort han för möjlighet.

Dags att fylla på frysen.

Planerar att baka lite idag, fylla upp fika förrådet lite granna. Tror det kan vara rätt uppskattat att plocka fram lite hembakat om man är här på fika.
Chockladbollar på Ebbas begäran och en sockerkaka med fyllning som är gudomligt god (återkommer med recept)
 
Annars fortsätter Hugos förkyldning, kraken ser riktigt riktigt medtagen ut med rinnande och röda ögon. En aningens gnälligare än vanligt så det gäller att underhålla han nu.
Startar dagen med en promenad med vovvarna sedan och ser om vi kan hitta lite fläder, flädersaft ska ju också vara gott har jag hört ;)
 

Tanken var god.

 
Wow uppehåll så vi tvingar min bror ta oss en sväng med båten. Jättebra idé faktiskt. Tanken var god men det gick sisådär.
Hugo var övertrött och satt bokstavligttalat satt  och sov medan jag desperat försökte få honom att vara vaken eftersom jag visste att somnade han då så skulle han somna alldeles för tidigt på kvällen.
Ett par 100 meter bortåt ån så dör båten och vi driver. Panik hade jag men visade inget för barnen. Soppatorsk antagligen men vi valde att vända tillbaka efter att ha stått i säkert 10 minuter och försökt få igång båten och inte driva in i närliggande båtar.
 
Nästa gång ska jag se till att Hugo nyss sovit och att någon annan kör båten än brorsan. Någon med liite mer tålamod och aningens mer kunnig. Då kanske vi kommer ut till självaste sjön och inte bara åker omkring i ån som leder dit ;)
För det är en fin båt med liten sovhytt och det hade nog vart kul och fått upp farten lite mer ute på öppna vattnet. Premiäråket för dom båda blev det iaf!
 
Och btw, Hugo somnade o somnade sedan helt slut för natten strax innan halvsju. Men men är man så otroligt förkyld som han är så behöver man kanske sova lite extra.

Måndag igen.

Helgen har gått förbi i ett rasande tempo, måndag igen redan och jag hinner inte med för fem öre.
Börjar dagen med att kaffet är slut så har letat igenom hela skafferiet efter något paket men utan lycka, hittade därimot en expresso kapsel till kaffemaskinen. Smakar starkt som satan eftersom jag inte hade någon skummad mjölk i.
Borde väl ge mig kicken att vakna till liv efter natten? Hugo har nämligen sovit ÄNNU sämre, antagligen för han börjar bli lite förkyld.
 
Igår tog vi med oss Ebba o fiskade! Uppskattat som bara den och att hon dessutom fick sällskap av sin allra bästa vän och hennes kusin gjorde ju saken ännu roligare.
De tröttnade efter en liten stund och sprang omkring som kor på grönbete i gräset istället ;)
 

Dom är mina!

Jag har trånat efter ett par stövlar från Hunter i 1,5 års tid, så när jag såg dom som erbjudande på campadre så kunde jag inte låta bli! Egentligen hade jag tänk mig svarta, men ett par olivgröna är läckert som tusan med. Ibland måste man helt enkelt få unna sig själv något.
Så regnvädret som med all säkerhet fortsätter kan iallafall ge mig möjlighet att provgå mina stövlar ;)

Hela dagen spenderades utomhus.

 
Tack vare ett sms från en vän på morgonen som påminde mig om stadens smådjursutställning så fick vi våran lilla upplevelse dag. Gick omkring och kollade kaniner och andra smådjur.  Ebba fick klappa en orm och se kaninhoppning. Dagen kostade inte mycket men vi hann med många roligheter! Efteråt tog vi oss hit och spenderade hela dagen ute på våran gård och grillade korv och lekte hela dagen.
En aning smutsig (läs rejält sketen) och trött tjej satte sig framför lite film med mys igår.
 
Laddar med massor av kaffe efter denna natten, Hugo har sovit otroligt orolig och ville göra morgon vid FYRA! Det gick självklart inte jag med på men de tog tid innan vi somnade om.
Snart dags för frukost, och det börjar gå framåt med maten för Hugo! Utbytt till frukost och lunch istället för ammning vilket är ett stort framsteg för oss.

Semesterplaner.

Sitter och drömmer lite om semester. Behöver inte vara något stort alls men att komma iväg en helg eller något tillsammans med familj hade vart guld värt.
En önskan om att någon av oss hade körkort, tänk då hade möjligheterna varit lite större (Jo jag vet man kan ta sig till de flesta ställen med tåg men ändå)
 
En sån grej som att åka iväg med en husvagn och stå på en camping en helg. Fiska krabbor och hitta på roligheter i staden man befinner sig. De är så jag minns min barndom. Vill så gärna ge Ebba den upplevelsen med.
Men men tills vi hittar någon med husvagn och drag som är villig att åka med så får vi göra små dagsutflykter.
Hoppas på något sånt idag eftersom vädret inte ser ut att bli de bästa.
 
Bara som en sån sak som en heldag på stranden blir ju en upplevelse och något Ebba uppskattar massa.

En perfekt sommardag!

Tar vara till tusen på varje dag då solen visar sig. Okej ingen sommarvärme direkt men runt 20 grader och lagom för Hugo.
Skulle haft stegräknaren på mig igår för jag gick nog runt hela staden.
Först på morgonen tog vi oss en promenad till en fårhage där hundarna fick springa av sig ordentligt innan det blev för varmt. På vägen hem hade jag en Ebba som var fly förbannad och gallskrek kontant hela promenaden hem. Då gäller det att andas och räkna till tio vill jag lova, eller att bara stänga av totalt utan att få bryt. När hon väl bestämmer sig för att hon inte vill gå hem och samtidigt är hungirg ja då jäklar kan hon va som ett litet monster att ha och göra med ;) Nåväl efter en stor portion mat på hemmplan igen så var hon sig själv igen.
 
Packa mellis och promenarade till andra sidan stan och stranden, där spenderade vi ytterligare några timmar och vips så var dagen slut - SÅ ska ett sommarlov och en sommardag se ut!
 

En toppendag!

Många timmar igår spenderades nere i Nolhagaparken med medtagen lunch som blev favoriten i repris - Rosa pannkakor och äpplen med kanel på.
Sommarlov är bra skönt, att slippa stressa med hämtning och lämning på dagis och bara göra det vi känner för. Vädret har ju väldigt stor betydelse hur dagarna blir iofs, men sålänge vi har uppehåll så kan man ju ge sig ut på lite roligheter.
 
Efter besöket på lekplatsen så vandrade vi vidare ner till stranden, Ebba o Leon badade i strandkanten i det "iskalla bajsvattnet" som dom så fint kallade det.
Helt enkelt en toppendag, så vi hoppas på en repris idag!

Skoj tyckte Hugo, mindre skoj för Ebba.

Igår hör jag hur Ebba skriker ifrån köket - Mamma hjäääälp jag sitter fast.
Mycket riktigt, fast satt hon och lillebrorsan stod ovanför och skrattade för glatta livet och tyckte det var jätte skoj att ha Ebba under sig.
 
Mjölkstockning, gör så fruktansvärt ont så man vet varken ut eller in. Tur att det inte är helt igentäppt i alla mjölkgångar, Har inhandlat grejer som ska vara bra för det på hälsokostaffären och dessutom ringt o bett dom skriva ut sån nässpray, tre stycken på tre veckor är liksom inte riktigt okej känner jag.
 

Sand, ja det var grejer det.

Största lyckan när man snart är 8 månader måste vara att få känna i sanden. Hans första allra första gång dessutom. Sand precis överallt men lycklig unge och koncentrationen var på topp. När jag sedan tog upp honom för att dra bort det värsta så skrek han och ville ner igen.
 
Ebba vaknar med ett mindre bra humör och har levt rövare inatt, vet helt ärligt inte om hon är helt vaken när hon börjar gallskrika för hon minsann vill ha en sopbil(?!) som hon sett i leksaksaffären. Något säger mig att hon trots allt var vid medvetandet eftersom hon skrek och gapade runt 20 minuter.
 
Skrik och gap startar denna morgon alltså, dags att hämta hörselkåpor känner jag (om jag hade haft några)
 

Solsken, äntligen!

Yay, jag vaknar och jag ser solen! Inte endast gråmulen himel utan faktiskt SOL!
Hoppas det får vara kvar så vi kan vara ute hela dagen och ta med oss lite lunch och äta ute.
Sommaren har liksom inte riktigt infunnit sig här i Alingsås alls detta år, och nu är det ju Juli och jag tycker det är på tiden att den kommer för att stanna.
 
Jag har övertalat Johan här hemma att köra lite styrkeövningar ett par gånger i veckan. Haha kommer trots gymkort aldrig iväg. Tids nog antar jag, får se om min kära sambo håller sitt löfte..
 
Bilder från vår enda sommarvecka i Maj..

Ebba Emmelie.

Kärleken bara svämmar över till denna lilla tös. Denna bestämda, energiska och pratglada lilla flicka på 3,5år. MIN flicka kan ni tänka er? Är fortfarande helt övertygad om att hon var min räddning här i livet, att det är tackvare Ebba jag är den jag är idag.
Hon är så lillgammal ibland, säger så roliga grejer.
Som för ett par veckor sedan när vi var på fotbollsplanen o lekte
"Ja titta mamma nu gör jag verkligen av med mycket energi" säger hon när hon springer i gräset.
Bestämd och envis precis som jag är jag rädd för, men med lite jävlarannamma kommer man långt.
 
Nu hoppas vi det inte är halsfluss på G för henne, halsen är nämligen fylld av prickar nu ikväll. Men hon har bara nämnt enstaka gång att hon har ont i halsen, så vi håller tummarna är det är något annat.
 

Om att ta vara på tiden.

Det handlar om att ta vara på den lilla lugna stund man kan få som tvåbarnsmorsa känner jag. Ja som igår tex, Hugo sov middag och Ebba hade som vanligt energi till tusen. Tog mitt kaffe, en tidning och satte mig på altanen och lät  Ebba leka för fulla muggar på egenhand här utanför. (Något som hon inte är vidare bra på) Men 5-10 minuter i lugn och ro kan vara allt som behövs, ja som en liten paus från allt en stund.
 
Skulle behöva ett par minuter nu käner jag, klockan är bara halvsju så det bådar la inte gott inför resterande dagen ;)
 
Så tio minuter senare var det fullt ös igen, gäller att ta vara på de få minuter man får ;)

En trevlig lördag med mycket motion.

Riktigt trevligt 60års kalas igår. Lång väg att gå dit , så promenader och motion fick jag så det räckte igår. (Det kanske kompenserar för den värmpizza jag tryckte i mig på kvällen sedan? )
Solen sken faktiskt trots mörka moln omkring och det gjorde ju det hela mycket roligare eftersom dom bor i husvagn under sommaren. Barnen lekte så det stod härliga till och Ebba var gott trött på vägen hem vill jag lova.
Känner mig nästan lite stel i kroppen idag, fast det kan lika väl bero på den där omtalade sömnbristen som jag lider av.
 
Sista lediga dagen, varför går helgerna så fort?! Får se till att ta vara på den på allra bästa vis.