Ett perfekt ställe.

Fårhagen ovanför min mammas hus är perfekt. Det är massor med kullar, nedfallna träd som barnen kan klättra i, stenar som är perfekt att sitta och ha picknick uppe på. Sen är allt inhängnat så hundarna kan springa lösa. Vi gick dit och var där en stund igår, hade med lite kakor och gjorde av med massor av energi.
Dagen ser dock inte ut att bjuda på något vidare väder så får väl se vad vi kan hitta på och göra idag. Johan föreslog precis en tur till Göteborg men det känns lite nervöst att åka iväg med Hugo så, för att amma mitt i femman känner jag kanske inte för.

Önskar er alla en trevlig start på helgen!

 


Tumsugande.

Förkyldningen har nått lillen i familjen, jobbigt för de små men tyvärr har han ju en del att gå igenom i livet. Allt vi kan göra är att hålla tummarna att han blir en lika frisk unge som Ebba varit hittills.
Snart blir det nog att låta honom få sin allra första smakportion för jag märker hur intresset börjar komma när vi andra äter.
Denna gången känner jag dock ingen stress att börja, barnen mår bra av och helammas i sex månader säger dom ju och jag vill ha kvar min bebis längsta möjliga tid.
Han har dessutom hittat sin tumme, något mamman inte tycker är lika spännande som han...


Tummen upp för köttbullar.

Dagens middag och Ebba åt som en tok. Hon som annars inte är jättestor i maten gav nog detta tummen upp. Hemmagjorda köttbullar och potatismos. Jag brukar få för mig att köttbullar tar tid att göra själv, men varje gång slår det mig att det faktiskt går ganska fort.

Dela gärna med er av era favoritrecept! Jag är vegitarian och äter endast fisk men de andra här hemma blir nog glada över och testa någon nytt (och gärna snabbt och lätt)


Baka baka liten kaka.

Utvecklingsamtal för Ebba igår och man kan inte bli annat än stolt när man hör hur bra hon sköter sig och hur bra allt fungerar.
Ebba är en framåt tjej som utan problem kan vara med och medverka i större grupper.
Är med på alla aktiviteter och försöker alltid sitt bästa.

Vi tog oss an att baka lite chokladbollar igår till Ebbas stora förtjuselse. Att äta dom var nog ännu bättre såklart.
Pärlade även ett litet hjärta som hon ska få skicka iväg till sin farmor och farfar så fort jag köpt smörpapper så vi kan stryka den.

Hoppas dagen bjuder på något bra, igår fick vi nämligen dåliga besked.


Vi tog vara på dagen.

Igår hade vi en helt underbar dag. 18 grader varmt och alldeles perfekt väder att spendera utomhus.
Grillen var med och barnen lekte ett helt gäng på lekplatsen.
Bra man tog vara på vädret för idag är det grått och inte lika kul att spendera utomhus.
Ebba och jag laddar inför att baka lite chockladbollar, hon är eld och lågor och jag får väl titta när hon smaskar i sig.

Förkyldningen var det sting i vill jag lova, har satt sig i bihålorna!

 


Mer än fyra timmar tack.

Det måste helt enkelt vara så att alla andra ungar sover bra och att mina inte vill missa något av dygnets 24 timmar.
Att lägga senare passar inte mig då jag är morgonmänniska. Har inga som helst problem att stiga upp klockan sju varje morgon bara jag får sova mer än vad jag fått de senaste nätterna 4 (!!) timmar per dygn.

Försökte mig på lite egentid förut, men Hugo vaknade och jag gav upp.  Det blir sängen istället för jag är helt slut.
Natti natt!


Överdriver föräldrar?

Kan känna många gånger att folk måste överdriva lite gällande sina barn. Alltså det är bara en tanke jag har. Sover verkligen ALLA andra ungar så otroligt bra?
Hugo är världens goaste unge, på riktigt han skrattar och ler nästan hela dagarna men när det kommer till nattsömn så är det inte bra alls.
Vi har fina nattrutiner, massage, ny blöja och att amma ordentligt så han är full i magen. Somnar gör han utan större problem fast jämte mig (och nej det stör mig inte jag tycker många gånger det är mysigt att ha han nära)
Men sen så börjar det, han vaknar ofta och  vill helt enkelt inte sova några längre stunder.
De två senaste nätterna har varit ett helvete rent ut sagt som bjudit på ca 4 timmars sömn. Han vaknar och är pigg! Inatt har han legat och pratat i över en timma!
Jag vägrar tända lampan eller ge honom vidare uppmärksamhet för nattetid sover man, men bryr sig denna kille?
- Inte ett dugg.

Han må vara världens goaste dagtid, men att sova är inte denna herrens favorit syselsättning. Gör att morsan ser och känner sig tio år äldre dessutom - Hua mig!

Premiär hoppet.


Bacillerna har hoppat till mig!

Host och harkel, Ebbas monster-förkyldning har nått mig. Jag som annars inte är det minsta mottaglig och ALDRIG blir sjuk eller förkyld.
Ingen fara med mig hittlls men känner det river i halsen och tjocknar på i bihålorna, nåväl bara det stannar där.
Ebba var feberfri idag med bara lite förhöjd temp så imorgon hoppas vi hon ska vara helt fit for fight igen.
Dock håller jag hemma från dagis en dag till, onödigt och smitta ner andra.
(finns inget mer respektlöst som förälder och skicka halvkrassliga barn, varken mot eget eller andra barn)

Myser ner i sängen jämte hundarna och  Hugo och hoppas han bjuder mig på mer sömn än de 4-5 jag fick inatt.

Nyvaken och febrig Ebba med finaste Tilda.



Billig shopping.

Har shoppat på halva priset till barnen idag. Kanon när man kan komma billigare undan och ändå få märkeskläder. (och nej jag köper inte bara det utan mycket på lindex,kapphal osv med)

Spelen blir perfekta att ha nu när Ebba är sjuk och faktiskt behöver ta det lite lugnare. Tempen ligger på 38,5-39 men hon är pigg och det är huvudsaken.
Dagen har vi annars tagit  oss en rejält långpromenad i solen med hundarna medans sjuklingen sov i vagnen. Vagn till Ebba, när hände det sist liksom? Nåväl frisk luft mår man alltid bra av, även med feber.

Dags att mysa lite innan läggdags. Fullkomligt ÄLSKAR sommartid, äntligen!

En bit på väg!

Jag har gått igenom mycket skit i mitt liv, saker som jag ens inte önskar min värsta fieende.
Men jag står på benen idag, jag står förstår ni!? Trots att många nog trodde jag skulle falla och vara kvar i samma sits som innan jag fick Ebba.

Jag tvekar på mig själv många gånger. Räcker det jag gör? Är jag tillräckligt bra?
Varför är det så rätt att klanka ner på sig själv och ta åt sig åt dumma ord istället för tvärtom?
Dags att försöka få bättre självkänsla för självförtroendet är helt okej.

Till stjärnorna genom svårigheter var något jag ville tatuera in som yngre. Okej jag har inte nått mina stjärnor än, men jag är en bra bit på väg!


Lördagsmorgon.

Dimmigt, disigt och ser inget vidare ut för vädret, men jag vet att man får ha lite tålamod på den planen och vänta.
Vi planerar att damma av grillen i källaren och ha grillpremiär idag.
Jag verkligen älskar våren, kan inte säga det nog med gånger.

Morgonmys här innan vi startar dagen.


Vilket konstverk

Kan man annat än le när man får ett sånt här konstverk av Ebba ifrån dagis?

Haha hon är lika kreativ som mig (dvs inte mycket alls) Känner igen mig själv så i henne. Har inte ro i kroppen att sitta och pilla med småsaker utan tycker bara det är skoj ett tag för att sedan tröttna och slänga eller lägga tillbaka något halvfärdigt. Nej det är mer fart och fläkt på Ebba.. Visst kan hon uppskatta pyssel men allra roligast är nog att härja runt i skogen.

Hugo sover redan och Ebba är med Johan och köper fredagsmys. Eftermiddagen spenderade vi ute på lekplatsen med medhaven mellis, åh vad jag älskar dessa soliga dagar!


Mitt tillfälle att njuta lite extra.

Kvällsmaten är i magen och jag ligger här helt slut efter en heldag hemifrån. Besökt lekplats och försökt skaffa färg om kinderna. Hugo var lite mer nöjd att  vara uppe ur vagnen idag, fortfarande bra mycket gnälligare än inomhus men ett steg i rätt riktning.
Fortsätter traggla på med viktväktarna, är nöjd med mina framsteg men kan tycka det känns som lite mat man äter ibland. Men det beror på att jag inte har tid och sitta länge vid bordet. En sisådär tio minuter efter jag ätit så känner jag mättnadskänslan infinna sig, så jag vet att det jag äter räcker.. Tiden att sitta stilla i lugn och ro och äta därimot finns inte riktigt.
Förutom till kvällsmaten då båda barnen sover, så av den njuter jag lite extra.

Tack alla som lämnar avtryck och fina ord, alltid lika kul att kika in och mötas av det <3


Fyra månaders status.

BVC besöket igår gick fin fint. Fick kommentaren av bvc sköterskan att: Oj vad aktiv han är!
(Hugo står och vill hoppa konstant i knät och ligger och sprattlar när han ligger ner)
Och jag var inte orolig för hans vikt, han fortsätter gå upp ca ett kilo i månaden. Men hans kurva började plana ut lite och bvc sköterskan sa gång på gång att han är inte tjock utan propitionerligt stor.

Mammas söta pojke är det i vilket fall som helst ;)

8215g
67cm


Inte utan brillorna.

Helt otroligt vad Ebba iaktar och ser allting. Nu på besök hos mamma som fyllde år idag så gick hon ut och satte sig på balkongen för att läsa, men något fattades - glasögonen! För de har ju alltid mormor när hon läser. Så har hon gjort sen hon var runt två år hemma hos mamma, just för att mormor gör så där.

Sött!


Den tjugoförsta mars.

Två veckor avklarade nu med viktväktarna och 2,8kg ner. Det får jag faktiskt var nöjd med även om jag hoppats på liiite mer. Men har ju ätit som vanligt och unnat mig både chips och dipp på helgen så nästan tre kilo och ändå kunna äta lite godsaker är inte dåligt.

Dagen ser lovande ut, det är ljust och lite blått på himlen. BVC besök står på schemat för lillen och jag tänkte unna mig nån suschi till lunch så jag slipper tokstressa med lunchen idag.
Fortsätter vädret vara bra så får vi röja upp det sista på uteplatsen och ta oss en rejäl promenad.


I helgen hoppas vi pappsen/morfar är frisk så vi kan ta en heldag ute på landet med massa mys och utevistelse.


Ett nöje vid mammaledigheten.

Nya intresset, barnkläder!

Det finns så otroligt roligt att handla till mina ögonstenar. Har särskillt förälskat mig i märkerna Pop och Villervalla. Synd bara det är så dyrt, men men jag köper de begagnade på de olika facebooksidorna. Men nu får jag ta mig i kragen och har satt ett litet köpstopp till Hugo, han växer ju ur de så attans fort. Storasyster därimot har jag fortfarande fritt fram - Mammaledighets-nöje ;)

En grå dag.

Det är grått och regnet duggar ner, det blåser och jag vill bara ligga kvar i sängen tills solen tittat fram igen. Tänk att humöret kan styras så av vädret?
Nåväl vi har planerat in en lekdate i stadens lekland så timmarna kommer nog gå fort i eftermiddag trots allt.

Tror Hugo är inne i någon utvecklingsfas som brukar dyka upp vid 17 veckors ålder för han är inte alls lika nöjd som annars. Tänk vad mycket som händer med de små under första året, helt otroligt.

Dags att hälla upp en till kopp kaffe och försöka vakna till liv.
Trevlig tisdag mina vänner!


Första smakprovet..

Krassen vi planterat växer som bara den! Inte bara Ebba tycker det är spännande att se hur mycket det växt när man går upp på morgonen utan även jag. (perfekt att odla om man som jag har dåligt tålamod)
Så idag tog jag och smakade första gången på det, helt godkänt men blir att så lite groddar med framöver.

Fick frågan förut varför Johan ska ta körkort och inte jag själv. Att han kanske inte ens vill?
Jodå han vill och har ordnat lemp osv. Tror det går bra mycket fortare för honom att lära sig köra än för mig som blir alldeles nervös av blotta tanken. Men visst hade det vart en frihet om även jag hade körkort, nåväl en person i taget.




Skumt.

Och ja jag märker man inte kan se hela svaren men jag vet inte hur jag ska ordna det. Har suttit ett flertal gånger och försökt fixa men det vill sig inte.. Nåväl man ser näääästan allt iaf =)

Frågor att besvara

Har fått lite frågor som jag tänkte jag skulle ge svar på denna tidiga måndagsmorgon.
(skoj btw, fråga på)

Är ni gifta? Vad har ni för drömmar i livet?
 Hus, resa, fler barn, vad du vill jobba med?

Nej vi är inte gifta men förlovade
(men endast jag med ring på fingret efter att Johan tappade bortsin på stranden i somras)
Jag vill faktiskt inte gifta mig, har aldrig varit någon flickdröm för mig.
Drömmar i livet? Jag vet inte riktigt, tar dagen som den kommer och planerar inte mycket.
 Men en liten minidröm vore la att Johan skaffa körkort eftersom ingen av oss har det.
Skulle gärna vilja ha ett litet hus i framtiden, lite utanför stan med stor trädgård..
Ang barn vill jag absolut ha ett till men om många år, Johan är inte med på planerna dock.
 Ett drömjobb är socionom, nde är brett och man kan jobba inom mycket =)

Fick frågan hur jag ser på anknytning mellan barnen till båda föräldrarna och genus?

Tycker absolut att de här med anknytningen ska va den samma men så blir de inte riktigt.
 Johan har nä
stan aldrig Hugo och samma sak gällde när Ebba var liten.
 Han blev bättre o ta henne när hon började kunna uttrycka sig
och med ord kunde säga vad hon ville. (tror det är vanligt)
Genus är jag inte insatt i. Tycker hela grejen blivit enorm och jag kan bli irriterad.
Jag kommer uppfostra mina barn på samma vis och inte göra någon skillnad på dom
 för dom är flicka eller pojke. De ska få uppmuntras o göra det
de själva vill i framtiden, vill Hugo dansa ska han få göra det tex.
Men de här med att inte typ få köpa ett endaste rosa plagg till tjejer är löjligt,
och nej jag skulle inte sätta på Hugo
en rosa body tex.

Manligt och kvinnligt i hemmet, ser din kile när det är stökigt?

Svar nej! Han är en riktig gris och jag kan säga att det många gånger är som tre barn och plocka efter!
Visstdiskar han om jag ber honom, men de kan ske typ tre timmar senare
 - störande detta med ordningen i hemmet!

Det var allt, hoppas ni blev nöjda=)


På rätt väg.

Var ute och powerwalkade med barnvagn och hundar i morse och möts av det här på syrenbusken, visst är det härligt att det snart kommer vara alldeles grönt?

(Btw ni är grymt dåliga på att lämna avtryck nuförtiden, sånt går lite i perioder märker jag. Skärpning!)



Man ska vara tacksam.

Söndags morgon och vi klev upp strax efter sju vilket faktiskt innebär sovmorgon hos familjen Gustavsson/Gudmunds.
Även denna dagen står tom på schemat.
Planerar att få städat lite här hemma och få fixat på uteplatsen lite.
Ebba ska till simhallen med Johan, synd att simhallen är så  smockfull med folk på helgerna annars hade Hugo fått följa med och fått sitt premiärdopp.

Tittar på mina barn och inser hur otroligt tacksam man ska va över att de faktiskt får vara friska! Visst kan man gnälla på sömnlöshet,trots och gnäll ibland. Men i slutändan är jag bara otroligt tacksam.


Jag blir bara rastlös.

Dagen har gått extremt långsamt...
Ebba följde med sin pappa till Göteborg tidigt i förmiddags och jag och Hugo har varit själva. Försökte desperat passa på och sova medans jag hade chansen men kunde inte komma till ro alls.
Att slappa är något jag är otroligt dålig på och jag blir bara stressad eller rastlös (dagtid, kvällar kan jag ta det lugnt)
Nåväl hittade saker att göra, promenerade, planterade lite blommor i en kruka som jag ställde ute på uteplatsen och badade två inte ont anande hundar.
Nu är de rena och fina ;)


Fyra månader av otrolig kärlek.

För exakt fyra månader sedan satt jag och var otroligt bitter över att ha gått över fyra dagar med bauta magen.
Inga som helst känningar förens runt elva tiden då jag började få lite småvärkar. Fortsatte lätt under dagen och var fortfarande hanterbara när vi kom in till förlossningen klockan 16:00 den 17/11, tre timmar sedan hade jag en son på mitt bröst.
Det känns som igår, men samtidigt som om han alltid varit vid min sida.
Och vad jag älskar denna grabb, en riktigt liten solstråle som charmar alla i sin väg.

Grattis älskade Hugo på din fyra månaders dag!

Att plantera..

Igår var det riktigt rått ute så vi var inte ute mer än nödvändigt. Traskade iväg till blomsterlandet och köpte lite fröer så Ebba kunde få plantera.
Uppskattat av fröken som ser fram emot att se det gro..
Inom snar framtid får man göra ett röj utanför och plantera lite fina blommor i vårkrukorna, då vet jag en som kan hjälpa mig =)






Mitt resultat.

Jag har ju helt glömt att uppdatera er om att jag faktiskt blev medlem på viktväktarna. Inga möten för min del utan jag kör själv med hjälp av appen.
Och ja resultatet efter en vecka var -1,5kg!
Det är jag faktiskt jättenöjd med med tanke på att jag äter vanlig mat fast mindre och lär mig prioritera.
Ammningen har inte påverkats ett skvatt, Hugo äter lika ofta som innan och verkar inte mer hungrig nu än tidigare.
Så den mängder jag äter och de points jag har att röra mig med är alltså lagom för att både tappa vikt och samtidigt ha kvar mjölk i tuttarna till Hugo ;)

Hoppas det fortsätter såhär. Så skönt att inte ha massa "förbjuden" mat utan att kunna äta som vanligt.
Enda minuset är la att man måste skriva ner ALLT i telefonen, men men hellre det än att sitta själv och räkna.


En gråare dag.

Idag vaknar vi till en grå himmel, trist men varje dag kan ju inte bjuda på solsken. Och har njutit till fullo av dess soldagar vi haft. Även om vi har en kille här i huset som gjort det svårt för mig. Hugo är annars världens mest nöjda unge, men vaken utomhus är inte populärt!
Även när man går omkring med honom på armen medans storasyster leker på lekplatsen, han blir vansinig!
Vet inte om de beror på kläderna? Eller att det blir irriterat i ögonen i ljuset när han har ögoninflamation?
Trist är det iaf eftersom både jag och Ebba älskar att vara ute!

Idag planerar vi att ta oss en promenad till blomsterlandet. Köpa lite jord och plantera påskliljor i en kruka och ställa utanför. Dags är det även för Ebba att få så lite påskgräs och krasse till mig.

Något som växer.

Godmorgon. Njuter av kaffet, tittar ut och hoppas även denna dagen kommer bjuda på solsken. Åh vad jag älskar att se kärleken växa mellan Ebba och Hugo. Ebba är så snäll mot honom, vill alltid hjälpa till och vet precis hur man ska göra efter att ha iaktagit mig, ja och Hugo skiner upp som en sol när han ser sin syster. Hoppas det fortsätter såhär.

Ut i fina vädret med er, i helgen sägs det bli regn i Alingsåsområdet..


Våriga dagar.

Ebba är tillbaka på dagis efter en vecka hemma pga att det härjat magsjuka. Tror hon hade saknat kompisarna lite faktiskt.
Lyxade till det med tacos till lunch och Ebba åt med god aptit för en gångs skull. Solen sken och vi vandrade iväg till en lekplats vi aldrig besökt tidigare, så vi njöt av dagen och var ute tre timmar under eftermiddagen.
Gäller att försöka underhålla oss så bra som möjligt medans Johan är på jobbet, långa dagar ensam med barnen mellan ca 07-18.

Envis ögoninflamation hänger kvar, hua mig!

Tolfte mars.

13 grader varmt, premiär amma utomhus, byggt sandslott, gungat så det kittlat i magen, fikat på gården, solat på mammas ballkong. Helt underbar dag och imorgon lovas solsken med!

Min älskade flicka.

Mitt lilla toktroll. Kan ibland få så otroligt dåligt samvete för att man inte hinner med henne på samma sätt som innan Hugo kom.  Hon får ju dela mig med en annan. När Hugo sover så är det tusen saker som ska göras, det ska plockas, diskas osv osv. Visst leker vi men ibland sitter man jämte och tittar när hon leker. Jag vill ha ett par timmar då och då då jag är 100% för henne, då hon slipper dela mig med lillebror. En dag då vi tjejer kan hitta på något.  Pga ammningen går ju det inte, men en eller två timmar borde gå att lämna ifrån sig matvraket på en promenad eller något.

Älskade Ebba , tänk att det är tackvare henne jag är där jag är idag. Annars hade säkert mitt liv fortsatt med all skit som var tidigare.

Jag har henne att tacka för livet!


En härlig tid framför oss.

Visst är det underbart när man är ute och promenerar och det dyker upp fler vårtecken?
Att man vet att snart är långa mörka vintern över och framför oss har vi årstider av ljus och värme. Allt blir så myket lättare, att packa ner picknick och spendera timmar vid stranden/lekplatsen och bara njuta av all frisk luft.
Visst kan man göra det vintertid med men denna vinter har vi haft Hugo så då har ammningen hindrat oss ifrån långa utevistelser (jag skulle garanterat åkt på mjölkstockning om jag ammade ute i kyla och vind)

Nej nu lovas en vårvecka och vi ska njuta av varje liten solstråle mot våra kinder!


Mellomys!

Mellomys med lillasyster igår, dipp och ostbågar till det. Fatta att det är okej att äta sånt när man går på viktväktarna? Ja det ska bli spännande och se om jag gått ner något när det gått en vecka. Har ju mätt och skrivit in allt jag ätit så det borde ju faktiskt funka.

Låten som vann då? Jo jag tycker den var helt okej. Jag har ju inte sett melodifestivalen tidigare iår men tänkte att finalen får jag allt se. Men när Flink och Ranelid sjöng så undrade jag om det faktiskt var på riktigt? Och Flink såg ut som en otäck mördare (fördomar jag vet)

 

Nåväl idag blir det barnkalas, solen skiner och förhoppningsvis en långpromenad.


Ögoninflamation var det här.

Allt ska in i munnen på denna lilla krabat, och det dreglas något kopiöst. Kan inte minnas Ebba höll på såhär, vet med mig att jag inte behövde använda sånna där dregglisar på henne alls. Men till denna kräk/dreggel kille så går de åt i mängder.
Gud vad jag älskar denna lilla människa, han är ett sånt otroligt charmtroll så ni anar inte. Nästan alltid nöjd och smilar upp sig till de allra flesta.

Sötnöt, men som jag sagt innan: Tiden går för fort!
Stackarn har dessutom åkt på ögoninflamation nu, hoppas det är över snarast!


Tilda och Chezter har vårkänslor.

Det funkar bra med hundarna efter en vecka. MEN Tilda löper och Chezters hormonspruta har inte gjort verkan än. Vilket innebär att dom bokstavligttalat håller på som kaniner så fort man inte håller setenkoll. Tilda har vi klippt sönder ett par trosor  och satt på och Chezter har på sig sitt kissskydd inne för att förhindra att det blir någon parning.

Nej fy tusan nu får Tilda sluta löpa och Chezters spruta ge verkan. Annars kommer detta inte funka. Men nåväl en tik löper två gånger om året så det var ju förargligt att hon började innan sprutan gjort sitt.

Får se om han blir en keeper, men annars är det en go hund :D


Mycket död på kort tid.

Inatt skedde ett mord i denna stan. Alingsås är litet och sånt SKA inte hända här. (självklart ska det inte hända någonstans men i små städer är ju sannolikheten mindre)
Offret var en kille som jag för många år sedan hade ihop det med ett tag, den som gjorde det vet jag också vem det är.
Spelar ingen roll att man inte umgicks med han nu, det biter ändå på ett annat sätt när någon som man på någotvis haft en historia med.

Försvunna Pierre i Göteborg var tex en jag och en tjejkompis hade kontakt med och träffade vid fåtal tillfällen som yngre. Man vet vem människan är och man lider så otroligt med deras familj.
Nej nu håller vi alla tummar och tår att Pierre återfinns i livet.

Det har varit alldeles för mycket död det senaste..

 


Vi får hålla ut.

Hugo ligger och tjattrar med en bitring i munnen och Ebba tittar på barnpogram, morsan sitter och dricker sitt indokaffe och hoppas denna dagen kommer gå LIIITE fortare än gårdagen. För fy tusan tiden stod still igår, var ute på ett par promenader och en sväng till affären men annars var vi nästan bara hemma.
Jag är en sån människa som måste hålla igång och göra saker för att må bra, att sitta hemma och slappa gör mig rastlös.
Så idag får jag ta för mig och göra något (bortsett från de där vanliga sysslorna som städning osv som ALDRIG ändå tar slut, bara att inse detta hemmet blir aldrig helt rent)

Och håll ut, våren lovas komma till helgen igen.


Och så försvann våren.

Vad är nu detta?!

Våren har varit här och man ser krokusar och andra små blommor sticka fram, och så helt plötsligt så vaknar man och det är alldeles vitt ute? INTE okej men tyvärr väldigt väntat.
Men men istället för att hänga läpp för det så får jag tänka att det faktiskt snart är över på skiten och inom nån månad så är det faktiskt vår på riktigt. Håll ut!!


En dag avklarad, massor kvar.

Jag har klarat första dagen som viktväktare. Och sådär jätte krångligt är det faktiskt inte, men jag hade nog inte orkat utan appen.
Har kännt mig lite småsugen, men det beror nog mest på att jag istället för att ätit så som man ska ofta och lite istället har ätit mycket och sällan.
En sak som känns skönt är att det faktiskt inte finns något "förbjudet" utan man väljer själv hur man lägger upp det.

Nåväl en dag gjord, massor av dagar kvar tills mina 60kg som jag vägde när jag blev gravid.


Med liten Hugo i magen:


Jag gjorde det mellan alla vardagsbestyr.

Magsjukan har börjat komma till dagis och inte en chans i helvete att vi chansar med den. Så nej en hemmadag blev det. Massor av roliga sysslor gjorda, ja vikit en hel tvättkorg med tvätt (För att sedan fylla den igen med ny smutstvätt) Diskat berget av disk (som ännu en gång börjar fyllas) Och dratt dammsugaren över golvet, dessa vardagssysslor, hur mycket man än försöker hålla ordning så blir det aldrig riktigt rent. Dessutom är jag en sådan som gömmer in all skit där det inte syns! Lådor, skåp - You name it!

Annars har vi besökt vetrinären med hundarna. En hormonspruta för Chezter så man slipper ha stenkoll på dom av rädsla för att de ska försöka para sig. Sen hade Tilda fått en rejäl öroninflamation också så det blev örondroppar för henne.

Vet ni? Jag klickade mig in och blev medlem på viktväktarna online. Och det är en hel djungen så önska mig lycka till!

Dagens:

Konsten att stanna upp och njuta.

Hur kommer det sig så att man så lätt blir hemmablind?
Jag menar när jag var yngre så ville jag ifrån Alingsås, denna staden var för liten för mig. Nu uppskattar jag den lilla caféstaden massor!
Allting inom räckhåll, affärer, sjöar och skogar. Ån som ringlar sig genom staden och alla små fantastiska trähus.
Nej man borde andas och faktiskt se hur fint man har det.
Och ibland (inte ofta men ibland) Så försöker jag verkligen komma ihåg och titta på allt istället för att i all hast stressa vidare..


Precis nära oss, bakom det gula huset ligger vårat lilla minihus som vi hyr =)


Hur gör man?

Lite gnäll eftersom jag fick veta att det var okej att gnälla av sig ibland här på bloggen.
Hugo är världens goaste bebis, men nattetid vet jag inte vad han håller på med! Sover i snitt fyra-fem timmar per natt. Han gallskriker inte utan ligger och gnäller och sparkar och kan helt enkelt inte sova och allra helst hade han velat jag tände lampan och gick upp med honom.
Jag har infört fina kvällsrutiner med ny blöja och babymassage runt samma tidpunkt varje kväll. Så efter lägginging sover han oftast tre timmar, men lagom till att jag somnat börjar det och håller igång hela nätterna.

Hur tusan fortsätter man va en pigg och framförallt GLAD mamma när man får sova så lite?


Kan detta vara något för mig?

Jag funderar på det här med viktnedgången. Jag behöver en spark i arslet för att klara det och att göra det på egenhand går men min vanliga metod är utesluten eftersom jag ammar.
Viktväktarna har ju inriktat sig så man får fler points när man ammar.
Ser att man kan bli medlem via nätet och få uträknat hur mycket man ska äta och få tillgång till en app där man kan iprincip har allt man behöver.
Så ja kanske värt ett försök?


Chezter är här.

Vi har liksom lite fullt upp här hemma. Lillkillen Chezter (ännu en papillon) kom igår eftermiddag och vi ska ha han här på prov ett par veckor för att se hur han kommer överens med Tilda och resten av familjen. Hittills går det bra, men han behöver få en spruta så man slipper oroa sig för risken för att dom ska para sig.

Annars fullt ös, ett besök på stadens lekland även idag tillsammans med syster och lillkusinen. Imorgon om vädret fortsätter vara bra så tänker jag ge mig ner i källaren och bära upp grillen, dags för grillpremiär =)


Mammas fina första bebis som blir sju år i år, hoppas hon ska kunna bli glad för en kompis här hemma. Lillkillen är ju bara ett år så hon får visa vem som bestämmer och fostra grabben.


Att utvecklas.

Det är så fantastiskt och se hur de utvecklas när det är såhär små. Jag menar det händer ju något nytt titt som tätt. För en vecka sedan lärde han sig greppa saker så helt plötsligt blev babygymmet mer användbart. Allt ska självklart in i munnen med.
Han ligger och rullar och försöker vända sig till magen men kommer bara på sidan, så inom snar framtid kan han säkert vända sig med.
Med Ebba längtade man efter varje nytt steg, nu vill jag bara att han ska fortsätta vara liten länge till.
Mammas plutt växer FÖR fort!
Och innan jag vet ordet av är det två springande barn här hemma..

 


Ett litet tips.

Tipsar, otroligt gott, snabbt och lätt. Jag och Ebba äter mycket fisk och dessa såser blev jag glatt överaskad över. Eller ja jag har bara testat denna och en till men detta är favoriten.

Testa !


Vi har något underbart framför oss.

Ja igår var underbart på eftermiddagen. Att kunna ta på barnen kläder utan att behöva va rädda dom fryser. Ebba hade bara en tunn overall med leggings och tunika under, helt underbart.
Satt på lekplatsen och solen sken i ansiktet medans alla barnen kunde sitta i sandlådan och gräva.
Visst har vi rätt årstider framför oss?

Jag hoppas på ännu en bra natt för Hugo har krånglat/ätit mer än vanligt och jag känner mig aningens trött och lättirriterad, men med lite sol så tror jag även denna morsan kan få bukt på humöret och tröttheten :)