Överdriver föräldrar?

Kan känna många gånger att folk måste överdriva lite gällande sina barn. Alltså det är bara en tanke jag har. Sover verkligen ALLA andra ungar så otroligt bra?
Hugo är världens goaste unge, på riktigt han skrattar och ler nästan hela dagarna men när det kommer till nattsömn så är det inte bra alls.
Vi har fina nattrutiner, massage, ny blöja och att amma ordentligt så han är full i magen. Somnar gör han utan större problem fast jämte mig (och nej det stör mig inte jag tycker många gånger det är mysigt att ha han nära)
Men sen så börjar det, han vaknar ofta och  vill helt enkelt inte sova några längre stunder.
De två senaste nätterna har varit ett helvete rent ut sagt som bjudit på ca 4 timmars sömn. Han vaknar och är pigg! Inatt har han legat och pratat i över en timma!
Jag vägrar tända lampan eller ge honom vidare uppmärksamhet för nattetid sover man, men bryr sig denna kille?
- Inte ett dugg.

Han må vara världens goaste dagtid, men att sova är inte denna herrens favorit syselsättning. Gör att morsan ser och känner sig tio år äldre dessutom - Hua mig!

Premiär hoppet.


Kommentarer
Louise&Isabella + Lille Linus

Våra barn sover faktiskt väldigt bra, utan att överdriva. Bella sover ca 19-08 utan att vakna. Linus brukar somna i sin säng runt 22 och vaknar första ggn mellan 3 och 4. sen får han amma i min säng där vi sedan sover fram tills vi vill gå upp, oftast när bella vaknar. Ibland vaknar han en gång till och får tutta lite så somnar han om lika fort igen.



Har Ebba blivit nått bättre med sin sömn?



kram

2012-03-27 08:53:13
URL: http://bebbekarlek.blogg.se/
Anonym

Har. Testat att natta honom lite senare,? Min dotter har alltid lagt sig senare och sovit längre. Detta kanske inte funkar på alla barn 'en det kan ju vara värt ett försök?

Du skulle ju kunna börja successivt om det inte går. Lite längre varje dag.

Jag föredrar iaf att ha uppe min tjej lite längre och du

Få lite sovmorgon :)

Lycka till !



Ps. Sen tror jag verkligen inte man överdriver om sina barn. Klaga är ganska lätt att göra, så sover ens barn dåligt får man nog höra om det. Och sover dom bra så blir man stolt över det och vill dela med sig :)

2012-03-27 09:32:40
Viola

Min "erfarenhet" säger mig att små barn ofta tycks krångla med antingen maten eller sömnen. Men här bidrar ju även amningen en del för den gör ju barnen programmerade att vakna med jämna mellanrum, eller vad man ska säga. Sedan jag slutat amma mina barn har de sovit hela nätter, men istället har de ju en del problem med ätandet (nu menar jag absolut inte att du ska sluta amma) Det kommer bli bättre med tiden tror jag :)

2012-03-29 23:27:47


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0