Bara hon och jag.

Snart så ska jag be om barnvakt till lilleman, ja bara för någon timma för jag och Ebba behöver lite egentid. Att bara komma iväg hon och jag då hon får min fulla uppmärksamhet och man inte säger vänta eller har lillebror på armen.
Ett litet cafébesök hade nog räckt, men att det blir vi bara för någon timma snart,
Min stora fina flicka, man glömmer lätt av att hon faktiskt ändå bara är 3,5 år gammal.

Lika sägs det, vad tycker ni?



Inget vettigt alls.


Oväder drog in över oss igår. Blev inte så illa som det såg ut men jag hade vart tacksam om allt regn och sånt som envisas med att komma kommer kvälls eller nattetid så man ändå på dagarna kan vara ute mesta möjliga tid av dagen.
Jag menar imorgon står det att det ska vara 7 grader, det är ju förtusan inget man vill ha nu?
I helgen väntas besök av Johans syster och engelsktalande pojkvän, kul med besök men mindre skoj med engelska. Fullkomligt HATAR att prata engelska och undviker i största mån att använda det språket, haha jag kan men jag bara tycker det är grymt pinsamt.
Städning står på schemat under förmiddagen, tycker inte man gör annat men ändå blir det smutsigt och rörigt på två röda.

De man lätt missar.

När vardagen lunkar på i vanligt tempo och man varken hinner eller kan stanna upp så är det svårt att missa de där små guldkornen.
Ja som på morgonen när Hugo och Ebba träffas för första gången och man ser sådan lycka hos Hugo. Att storasyster kan vara så rolig, alltd kiknar han av skratt vad hon än hittar på för något.
Känns lite tufft nu för Ebba är inne i en period då hon bara stänger av öronen och man gör inte annat än tjatar (finns inget jag ogillar och göra mer)
Min fina fina Ebba, man får dåligt samvete när man får säga till henne så mycket men hon måste ju lära sig att lyssna.

Esch, bjuder på ett sånt där omtalat guldkorn istället...

Lär dig läsa Hugo.


Efter ännu en natt med många uppvak och lite sömn så kan jag konstatera att Hugo inte har läst på vällingpaketet! Han slurplar nämligen välling kvällstid och sömnen har då inte blivit bättre alls!
Man vill så gärna ha något o skylla på : Han har ont i magen, han är hungrig, kanske är det tänder på g?
Men munnen är fortfarande alldeles tom och jag tvivlar på det andra alternativen heller, nej han har helt enkelt inte tid att sova. Tydligen inte Ebba heller eftersom hon vid 05:30 helt och hållet total vägrade somna om.
Långa dagar får man iaf ;)

Att ha familjen nära.

Vädret beräknas vara sämre framöver tyvärr så vi tig vara på och badade sista fina dagen igår. Hos min systers pappa finns nämligen en pool på gården, tempen i den visade 22 grader men jag antar det var betydligt kallare under ytan. Trots att Ebba hackade tänder som jag vet inte vad så frös hon minsann inte och ville bada länge. På bilden nedan ser man hur hon kniper med läpparna för att hon inte ska hacka och få bada ännu en stund till. Hugo och jag låg nöjt där uppe och tittade på när de andra badade.
Att brorsan kom och hälsade på sen med gjorde ju det hela ännu bättre, Ebbas största idol här i livet.
Är otroligt tacksam jag har min familj så nära!




Frukostrutiner.



Jag förstår inte hur ni gör det! Den där mysiga frukosten som man ser bilder på. Ställer ni upp allt och knäpper fort som tusan?
Har ni ens barn?
Haha här är frukostrutinerna något annorlunda. Först tjatar Ebba om att hon är hungrig när klockan är sex, när frukosten någon timma senare serveras så är hon minsann alls inte hungrig och man får ha tur om hon pillar i sig lite.
Hugo sitter jämte och bankar med händerna i bordet och kletar rån precis överallt, och jag har tur om jag hinner slänga i mig maten. - Småbarnsmorsa, javisst!

Skippade blomster och satsade på sötsaker istället.

I år skippade jag dom traditionella blommorna på morsdag. Tänkte att vi drar på stort och bakar en sommrig tårta och bjuder hem mamma på fika.
Den såg riktigt smarrig ut och smakade fint också (ett okej från mig som inte är någon tårtälskare) dock misslyckades Johan lite med marängen så den föll ganska platt ihop sen och var inte så knaprig som det säkert vart tänkt.
Men men vi gjorde ett tappert försök och lyckades nästan iallafall.
Dock verkar mina ungar glömt denna dag? Illa... Nej helt ärligt den finaste gåvan är att dagligen få tillbringa tid med dom.


Samma möjligheter som när jag var liten.


Precis på den stenen satt jag själv som liten med min farfar och väntade på storfiskarna. Åh det är helt underbart att Ebba får möjlighet att uppleva samma grejer som jag gjorde som liten. Jag var otroligt mycket hos farmor och farfar under min uppväxt och vill låta Ebba vara där ofta hon med.
Där satt hon och väntade på napp , som iofs inte kom denna gång. Men vi fick se ett fågelbo med ägg, hon tyckte det var spännande o kikade snabbt innan vi gick därifrån så måsarna kunde flyga tillbaka till sitt lilla bo.
Hundarna var med dom också, Tilda är en riktigt badhund medans Chezter den lille nog är rädd för att bli blöt om tassarna ;)


Ljuva landet..

Hela dagen var vi hos min pappa på landet. Det är så skönt att komma hemifrån och även om man inte gör något speciellt så är det härligt att bara vara... Man kan sitta på arslet utan att titta sig omkring och inse hur mycket man faktiskt borde göra, det blir inte den där inre stressen som jag många gånger känner hemma. För här hemma tar sysslorna ALDRIG slut! Det dammsugs varje dag (men märks inte kvällstid eftersom Chezter fäller något otroligt) , sen har vi det där diskandet som heller aldrig tar slut utan bara fylls på
(tänk om man hade diskmaskin)
Så att komma hemifrån och bara vara är guld värt ibland.

Ebba har vart nöjd hon med, ridning, fiske och hjälpt till att vattna i växthuset. Finns det något mer uppskattat än att leka med vatten för barn?


En dag på landet.

Uppe i ottan som vanligt! Man kan inte klaga på att dagarna är korta för vi tar verkligen vara på varenda liten del av dagen.
Idag planerar vi ett par timmar hos min pappa på landet, så mysigt att komma ifrån stan lite. Därimot ser vädret inte fullt lika lovande ut som det gjort de senaste dagarna, så håller tummarna det inte blir något regn iallafall.

Nu behöver vi frukost och sedan ska vi plocka undan här hemma innan vi far iväg, det är ju så lugnt bland bloggarna ändå helgtid och om solen skiner (med all rätt tycker jag)


Lite tur.

Ebba är heeelt slut efter ytterligare en dag vid stranden, lilleman med för den delen eftersom han redan sover. Värmen gör ju att han sover ännu sämre dagtid än vad han annars gör så han har väl lite sömn att ta igen.
Förresten, har ju glömt att berätta att jag vann den fina badrocken ifrån geggamoja som Ebba har på sig på denna bild. Helt otroligt fin och vändbar åt båda hållen med dragkedja, ibland ska man då ha lite tur märker jag =)

Morgonpigg som tusan.
































Nya ljudet här på morgonkvisten är "Pa-pa-pa-pa" det låter verkligen som om han säger pappa (vilket han självklart inte gör redan men ändå)
Så klockan 05:00 började dettta tjatter jämte mig, tro mig jag gjorde allt för att han skulle somna om men den grabben lurar man inte i första taget.
Måste skaffa mig bättre mörkläggning i takfönstret och se om det hjälper han sova till klockan 06:00 iallafall.
Idag planerar vi ännu en dag utomhus och även att införskaffa lite grejer så jag kan fixa här på uteplatsen, små krukor och nya dukar och sittdynor till stolarna. Köpte nämligen nytt för ett tag sedan men det blev inte alls så fint som jag trott när jag fick upp det.

Mera kaffe, och hörrni.. hur var det nu med att få lite respons på det man skriver?













Vilket kap!

Sedan jag kom hem med mina converse för ett par veckor sedan så har Ebba tjatat om att sånna skor vill minsann hon med ha.
Har velat fram och tillbaka om det va värt så mycket pengar för ett par dojor som  hon med all säkerhet sliter ut relativt  snabbt.
Men idag gick jag förbi ett halvapriset erbjudande så då fick dom följa med hem.
Gissa om hon blev glad?
Undrar dock hur tusan jag mätte hennes fötter eftersom båda skorna jag köpte till henne är på tok för stora!
(och rea fick man inte byta) Nåväl sula är inhandlad, hoppas den gör så dom kan användas.


Torsdags morgon.

Det luktar otroligt gott och sommrigt här hemma av en bukett syren som min vän kom förbi med häromdagen. Älskar dom där blommorna, det luktar på något vis sommarlov. Jag minns i mellanstadiet när man tillsammans gick och plockade blommor för att pynta skolgården inför avslutningen, ja då var det just syrener och även lupiner man plockade.

Försöker vakna till liv genom kaffet här hemma, funkar inget vidare idag faktiskt. Inatt försökte jag nämligen ge Hugo vatten ett par gånger istället för att amma. Men nja den lätta gick han inte på, fast en gång funkade det faktiskt och jag fick sova någon timma till innan det var dags för matning. Esch jag vill inte sluta amma än på ett par månader, haha och än äter han ju inget annat så jag har la inget val ändå.

Ha en underbar dag i solen <3


Strandpremiär.

Första dagen på stranden - Check!
Förstår ni hur underbart? Ebba springer omkring och leker i vattenbrynet och leker vid närliggande lekplats, jag sitter på en filt och försöker desperat lapa sol medans Hugo sover i vagnen. Självklart tar han bara powernaps så det blir inte många minuter innan jag får gå till skuggan men ändå, vem vill liksom missa något sånna här dagar?
Nej jag njuter till fullo när solen skiner, en riktig sommarmänniska som ni kanske redan förstått.
Solen ska fortsätta lysa nu de närmaste dagarna och jag kommer spendera varenda minut jag kan utomhus så jag slipper deppa ner mig totalt när det välbekanta regnet återvänder.

Natti<3




Han går inte att lura.

Jag fortsätter laga barnmat så det står härliga till utan vidare respons ifrån Hugo. Han kväljer sig och gillar det helt enkelt inte alls. Nåväl han är bara sex månader så jag tar det med ro, tids nog kommer han börja äta. Små rån, brödbitar osv tycker han ju om, och mina fruktpureer såklart.
Kräsna lille barn, och att lura honom med att ge vatten direkt efteråt gick ju inte den heller.

-Nej du morsan mig lurar du inte, bröstmjölk is the shit;)

Det är bara så jag.

Dagens bild sammanfattar mig så väl som person. Med bägge hundarna, Hugo på armen och Ebba springandes som ett litet yrväder omkring mig. Precis såhär ska det vara!


Sommarväder=underbart!

Dagarna flyger iväg i ett himla tempo när vädret är så här skönt. Att vara ute hela dagen gör verkligen att timmarna bokstavligttalat springer förbi.
På eftermiddagen när man kommer in har man dessutom sådär riktigt trötta och smutsiga barn. Haha frisk luft fungerar tyvärr inte för Hugos eller Ebbas nattsömn, de blir bara dåsigare innan läggdags.
Har haft ännu en såndär helvetes natt med lillen, en gång i timman under hela natten har han vaknat och jag undrar återigen vad som är fel för honom? Han njuter ju knappast av att vakna så ofta heller.
Planerar iaf att vara ute även hela denna dag, man ska ta vara på dessa dagar!

Sen måste jag få en spark i arslet o ta tag i det här med viktnedgången och träningen igen, för har nästan struntat helt i det eftersom jag väger vad jag gjorde innan jag blev gravid med Hugo. Istället för att kämpa de sista kilorna jag vill ner så blir jag bekväm.
Kom igen, peppa mig. Vi peppar varandra. Och återigen, massor av läsare men nästintill inga komentarer - skärpning!


Ett starkt minne.

Tittar igenom bilder nu på morgonen och såg denna. Hur sött är det inte? Jag minns så väl hur stolt Ebba var första gången hon träffade Hugo. Bebisen hon hade pratat med o känt sparka i magen. Jag minns även att min lilla tjej plötsligt blev SÅ stor. Ett halvår har gått, men gud vad dom båda växt sedan dess! Och vad otroligt glada dom är i varandra redan.
Jag väntade mig massa svartsjuka från Ebbas sida, men nej det har fortfarande inte kommit utan hon har hela tiden förstått att Hugo behöver hjälp.  Älskade fina barn. Jag säger det igen, stanna tiden lite!

Bedragarna försökte på mig.

Jag har ju ute två vagnar till försäljning på blocket.  Så det har ringts och mailats lite de senaste dagarna , men när jag härom natten fick ett sms klockan 03:20 där det stod typ att någons syster var intresserad av mitt objekt och att jag skulle maila henne. Obejkt tänkte jag? Varför inte bara skriva vagn? Och varför inte höra av sig själv?
Nåväl jag slänge iväg ett mail.
Dagen efter läser jag om bedragare som på just detta vis drar pengar från folk som annonserat! Man får sedan ett mail från blocket där det står man betalat för mycket på annonsen och ska fylla i uppgifter för att få tillbaka sina pengar, men då drar de istället pengar från kontot.
Idag dök mailet upp om att jag tydligen betalt för mycket, tack gode gud jag hann läsa om detta så jag inte gick på deras mail.

Jäkla idioter det finns runtom alltså.


Bilder istället för ord.

Träd i blom, nybadad bebis med tuppkam,grillat till lunch, hundar som njuter av en stunds värme, ett stycke mamma, plantering på mammas/mormors kolinilott, Hugo i nya vagnen.

Ja där sammanfattades gårdagen på ett par enstaka bilder. Tänk va mycket lättare dagarna blir så fort vädret är lite bättre. Även om man inte gör något speciellt så tycker jag det är tusen gånger roligare att vara utomhus, och jag tror att mycket frisk luft ger friska ungar. Ebba har alltid varit ute mycket och har varit förvånadsvärt frisk (även första tiden på dagis) Simhallsbesöket blir idag istället och vi tänkte spendera dagen ute med ett par vänner och deras barn. Lek och grill står på schemat, så vi hoppas på sol!

 


En bra start på lördagen.

Startar helgen med en sovmorgon till 07:15! Kvart över sju , skulle det vara sovmorgon? Kanske vissa tänker men JA i denna familj och för mig är det faktiskt det.
Att dessutom vakna utan att det regnar gör också dagen lite extra bra.
Ebba ska få besöka simhallen med Johan och jag vet inte riktigt vad jag och Hugo ska sysselsätta oss med, försöker ordna någon som vill gå och ta en fika.

Nej nu får jag ta upp och pussa på Hugo här, han har ett helt underbart morgonhumör den grabben<3

Morgonmys för hela slanten. Ebba: Tänk när han blir stor, och har trosor och kan leka med mig<3
- Älskade barn.

Nytt för mig.

Igår hämtade jag ut ett paket till Hugo. Han växer för fort! 74 som inköps numera eftersom 68 börjar bli bra kort. Jag gillar verkligen många av märkeskläderna.. Töntigt må hända men jag köper de begagnade till ett betydligt bättre pris.
Skulle aldrig köpt det nytt! Ibland kan något plagg åka med från polarn men som sagt, begagnat är bra =)
Så fick hem bodysar från Molo och katvig + en villervalla filt.





Tips för er med barn i Ebbas ålder.

500kr på biltema och lätt värd varenda krona! Balanscykeln fungerar kanon och Ebba har verkligen funnit balansen och kan rulla flera meter utan att sätta i fötterna. När hon väl ska lära sig cykla utan stödhjul i framtiden så tror jag detta kunnat vara till hjälp.
Nu med denna smarta cykel så kan man liksom ut o gå en promenad i ganska raskt tempo. Utan att behöva stanna var femte meter och kolla på något eller anpassa farten något vidare.
Nu är Ebba iofs väldigt duktig på att gå långt, men ändå en lättnad att kunna ut o motionera med bägge barnen hemma och till och med få upp farten lite.

Så har ni funderat om ni ska eller inte ska köpa så rekomenderar jag er att KÖP! Ångrar inte köpet en sekund .



Föresten har humöret vart såhär de senaste, denna treårstrotts som kommer och går...




Sex månader av kärlek!

Idag blir Hugo 6 månader! Förstår ni, ett halvår har han redan funnits hos oss. Jag hinner inte med! Innan jag vet ordet av så springer han omkring i Ebbas ålder medan hon har blivit så stor så hon börjat skolan.
Herregud stanna tiden så man hinner med!!


Problem.

Har ni märkt av problem med att ladda upp bilder de senaste?
De senaste dagarna har jag fått försöka ladda upp gång på gång för att sedan typ 5 gången lyckas ladda upp en bild.
Nu sen igår fungerar det inte alls.
Grymt störande, jag bloggar ju aldrig utan bilder!!

Skickat ett mail till de som håller i sidan och hoppas de ordnar det snarast. Återkommer när det fungerar som det ska igen.

När kommer värmen?


Något att sysselsätta sig med när det regnar, perfekt mellanmål visade det sig dessutom att vara. Tyvärr gjorde jag dom inte vegitariska så jag har inte haft äran att smaka ännu.
När kommer egentligen värmen? Känns som vi väntat i evighheter och allt vi har är en höstliknande vår. Tackar svärmor för det regnställ jag fick för ett par veckor sedan, det har används flitigt de senaste regndagarna vill jag lova.
Nu är det inget dagis förens måndag för Ebba, gäller att försöka sysselsätta oss. Får sätta och kolla på lite recept från viktväktarna så jag också kan njuta lite med gott samvete. Ja föresten -0,5kg denna vecka med! Men nu har det gått otroligt sakta de senaste, måste skärpa mig!
Peppa mig nu vänner! Ni är dåliga på att kommentera igen! Läsarna blir fler men kommentarerna sinar, kul o få lite tillbaka på det man skriver ju.

En trevlig dag.

Besöket på djurparken var en riktig hit och vi lyckades tajma enda dagen utan regn. Riktigt kul att få den möjligheten att åka med på en sån resa. Många av Ebbas kompisar var där men eftersom även hennes allra bästa vän Nova var med så hade hon knappt tid att hälsa och framförallt inte leka med de andra barnen. En bra dag helt klart,och trots att ungen gick alla timmar inne i parken så hade hon fortfarande samma energi när hon kom hem - Hua mig.


Hugo

Okej här blev det morgon 05:20 och Hugo tycks vakna tidigare och tidigare trots tappra försök om att få ligga och dra sig till 06:30.
Haha tänk att man tycker det hade vart rena lyxen att få sova till 07, tiderna förändras minst sagt när man får barn.
Helt underbart på alla sätt och vis , men det där med och sova kan man glömma. Eller ja mina barn prioriterar inte den delen iallafall. Har fått höra x antal gånger om hur aktiv Hugo är ifrån BVC och Ebba var likadan som liten.

Tänk att min grabb inom några dagar är ett halvår. Förstår ni 6 jäkla månader har redan flugit förbi och jag har inte hunnit med i svängarna alls!

Lite Hugo:

- Gillar inte mat, alls faktiskt. Eller jo banan eller välling går ner men inga purer trots att jag envist lagar och försöker erbjuda. Ingen burkmat här inte, framförallt för det är så himla dyrt!
- Lätt road och nära till skratt.
- Älskar att se Ebba och drar gärna i håret eller tar tag i kinderna och äter upp personen framför.
- Rullar från olika håll.
- Sitter inte, försöker då inte krypa.
-Tandlös liten skrutt <3


Framför allt älskad till tusen!



fallskärmshopparen

Tacka vet jag för kill på ryggen.

Helt glömt att berätta att i fredags var jag iväg 1,5 timma utan barn. Fick ju som sagt presentkort när jag fyllde år och det la jag på en helkroppsmassage och vaxning av ögonbryn. Deubut för bägge delarna! Vaxningen gick förvånadsvärt smärtfritt och det skulle jag absolut kunna tänka mig göra igen.
Helkroppsmassage var helt okej, men kanske inte riktigt min grej. Allt jag låg och tänkte på var om Hugo skulle bli hungrig när jag va iväg och jag njöt inte helt fullt ut heller. Tacka  vet jag om man kunde betala någon för att killa mig på ryggen en timma.

Väntar fortfarande på svar från mitt cellprov. Ringde gyn i måndags för o fråga men dom hittade inte svaret(!?) Fick lovat att de skulle ringa eller skicka något men inte ett knyst.
Blir otroligt irriterad på att inte vara prioterad när jag tydligt förklarade min oro för en eventuell operation till. Nej imorgon är det jag som ringer och säger till på skarpen!!


Djurparksbesök.

Söndag och ÄNTLIGEN skiner solen igen, och det kommer passande eftersom jag tar barnen och tar en bussresa till Boråsdjurpark tillsammans med massa mammor från en mammagrupp jag gick i när Ebba var liten.
Känns alltid lite smånervöst att ge sig ut på sånt när man är van att göra det med ett barn, och nu helt plötsligt har man två.
Hugo envisas ju med att enbart vilja ammas fortfarande därför hängde det rätt mycket på vädret om vi kunde följa med.
Tar med mig min bärsele , för att sitta i vagn en heldag kan knappast vara någon höjdare.
Ska bli mysigt iallafall, jag uppskattar att strosa runt och titta på djuren lika mycket jag som Ebba tror jag.
Sådan mor sådan dotter...

Bilder från förra årets resa, helt plötsligt slår det mig hur stor faktiskt Ebba blivit!


Kanelbullar är fina grejer!


Det har blivt lite väl mycket fika den senaste tiden. När våren och sommaren närmar sig tycker jag på något dumt sätt det blir mer? Lika lätt att plocka i frukt i matsäcken till lekplatsen liksom.
Mottager gärna lite lätta recept på sånna där matiga muffins som jag vet finns, det är ju ett bra mellanmål?
Det fortsätter envist att regna så något måste ju morsan ha och sysselsätta sig med.
(som om man inte har fullt upp med det dagliga ändå liksom)

Annars tidig morgon idag igen, strax efter halvsex började Hugo ligga och prata och visa tydligt att han sovit klart. Någon timma senare sitter jag med kaffe i magen och har egentid med min son medans resten av familjen sover, inte så dumt ändå.

Åket!

Här är det nya vrålåket! Ser fram emot att testköra den imorgon. Fint skick och den ser inte alls mycket använd ut.
Nu ska vi bara få sålt de gamla vagnarna så vi får tillbaka lite av det pengar vi lagt ut.
Tror Hugo kommer åka som en kung i denna =)


Tanken var god.

Regnet fortsätter att ösa ner, hela dagen igår så föll det.  Ebba fick vara hemma från dagis, orkade inte stressa iväg och Hugo hade redan somnat för första gången för dagen.
Tog oss iväg till lekplatsen, var tillochmed så där duktig och tog med mellis men då började ju det såklart ösregna. Så där satt vi på lekplatsen i regnet och åt vårat medhavna mellanmål, fort som attan vill jag lova men ändå.
Energi till tusen hade fröken igår så vi tog oss till köpcentret o lekrummet som fanns där, sedan strosade vi vidare mot bibloteket och läste lite.
Idag ska jag iväg på något eget, härligt som tusan ska det bli =)

Tanken var god.. (notis till mig själv, börja använda systemkameran)

Barnvagnsjungeln.

Vi är på vagnjakt! Har nu en brio som funkat kanon men kanske inte varit i det allra nyaste laget om man säger så. Men 400kr när pengarna inte fanns var den helt klart värd. Nu dock när Hugo vill börja sitta i vagnen så känner jag att den är inte smidig för fem öre. Den är jobbig att fälla upp och ner och han ser helt enkelt inte ut att sitta bra i den. Tung och jobbig och köra är den dessutom också.
Är på jakt efter en vagn med två svängbara hjul där framme som ändå går att låsa om man skulle vilja. Egentligen vill jag ha en sån sits som är ergonomisk och som man tippar hela alltet för att ha i olika ställningar. Blocket har en hel djungel men vi varken kan eller vill betala så mycket.
Nu har vi hittat en tetuonia med blommiga mönster som går i färgerna brunt och blått. Svängbara hjul och massa tillbehör. Sitsen är inte den jag egentligen önskar men vi funderar på att slå till, riktigt välvårdad och knappt använd.
Syrran har iaf vart i farten och sytt en uggla till Hugo som han kan ha i sittdelen. Helt underbart att ha en sån kreativ syrra och få massa av dessa fina och unika ting!
(Ni kan beställa billigt av henne om ni vill, egna önskemål eller se på sånt hon redan gjort tidigare. Såsom tex bakverk,filtar,nallar osv. Hon finns på dellischdesign på facebook)


En vanlig fast regnig onsdag.

En regning dag kan se ut såhär för oss. Ja dagen har vart lång eftersom jag tampas med att försöka ha Hugo sovandes endast tre gånger per dag istället för fyra. Han är trött och måste vara sysselsatt för att inte bli ledsen. Sen när han väl sover så blir det små korta powernaps, testar detta ett par dagar och ser om nattsömnen blir något bättre.
Snigeljakt i trädgården med sötaste Ebba som minsann älskar regnväder och vill vara ute hela dagen
(som var de första hon sa imorse när hon såg regnet smattra mot rutorna) En Hugo på armen medans jag satt böjd i gräset och visade henne sniglarna.
Maten bestod av pasta med pesto o räkor, en riktigt favorit. Och till Ebbas förtjusning även en rabarberpaj, som smakade helt okej eftersom jag tog en matsked för o testa ;)



Viktväktarna.

Nu börjar det gå sakta! Jag har kört viktväktarna genom appen i typ två månader och jag har gått ner 10kg och är egentligen på samma vikt som när jag blev gravid nu. Kroppen är dock som en bulldeg på jäsning och jag ska snart ge mig i kast med att börja använda mitt gymkort igen. Eller iaf se till att få mig en långpromenad per dag. Jag är nöjd men när jag ser på mig själv så inser jag fortfarande inte att jag gått ner massor, och även om jag fått höra det mycket nu det senaste så förstår man ändå inte riktigt.

Denna vecka hade jag bara gått ner 0,3 kg, antagligen helt mitt egna fel eftersom jag inte ens mätt och skrivit upp vad jag ätit utan ätit på känn och fuskat en del. När målet är nära så slappar man till sig, ge mig styrka och pepp att klara de sista!! ;)


Jag fick en chock!

6 månaders kontrollen av Hugo är gjord och han fick godkänt! Vi pratade länge länge om han sömnproblem och de verkar verkligen förstå hur jobbigt jag faktiskt har det.
Att jag inte längre fungerar så som jag vill som mamma. Fick ännu en gång berättat att jag gör alla rätt. Fick dock en rejäl chock när läkaren börjar tänka att hon ska skriva ut Theralen (ett lugnande medel)
Inte en chans i världen att jag tänker droga ner Hugo för att få sömn!
Har iaf fått Anna Wahlgrens bok skickad till mig, jag vet att denna kvinna och hennes metoder är grymt omtalade och att hon av många är rentav hatad.
Min tanke är inte att följa någon metod men att kanske kika i boken och att kunna använda mig av delar som jag gillar.
Så, dags att försöka ta igen lite sömn!


De kommer närmre.

Hugo och Melker.

Härligt att ha vänner som är mammalediga samtidigt, för hade nog varit minst sagt tråkigt att inte ha några att umgås med. Att dessutom det bara skiljer två månader på våra minstingar gör det hela ännu roligare. Umgås nästan bara med mammor numera, man har liksom en förståelse och det blir ju mycket snack om barn och allt därtill eftersom det är en så stor del av vardagen.

Två fina vänner har jag iaf som änsålänge inte har barn som står mig extra varmt om hjärtat. Att dom båda dessutom ska tillbaka till Alingsås efter ett par år härifrån gör mig så glad. Becka har redan fått lägenhet, äntligen! Nu är det bara Sanna som ska ha en med. Tänk vilken lyx att ha de närmaste så nära framöver<3


En sista soldag.

Klarblå himmel nu på morgonen och jag hoppas vi får det lite varmare än i helgen. Detta är nämligen sista dagen med sol på ett par dagar om man ska tro vädergudarna så vi får se till att njuta ordentligt.
Egentligen behövs det städas här hemma, men får ta det viktigaste och sedan mer nogrannt när det regnar och man faktiskt har lust att sitta inne.
Annars säger vi godmorgon efter ännu en natt med dåligt med sömn, Ebba har varit uppe och härjat inatt och Hugo har bjudit på sitt vanliga mönster.
Dags för frukost och bäddning av hemmets alla sängar - Godmorgon.


Jag kan inte.

"Jag kan inte sova" Så lyder det här hemma varje kväll ifrån Ebba. Dock somnar hon alltid men det har börjat ta lite längre tid och lägga henne det senaste. Hon vrider och vänder på sig och vill helt enkelt inte slappna av. Ja båda våra barn ogillar sömn. Nästan som ett slag i ansiktet när man överallt läser och ser hur bra andras barn sover. Jag vet vi gör alla rätt för att ha en fungerande sömn. Barn är olika och man ska inte jämföra jag vet, men man kan inte låta bli..

Hade mer än gärna krypit ner och sovit på Ebbas rum, mysigt ju!


Söndag.

Det var svårt att vakna till liv idag, kaffet gjorde bra nytta vill jag lova!
Idag fortsätter fikafesten här i Alingsås med massor av aktiviteter, jag tycker det är mysigt när det händer något och folk vågar sig ut lite.
Planen för idag är att besöka stan och gå och kolla där dom har insamling för barncancerfonden. Jag har inte mycket pengar men om man bara skänker lite så måste det väl göra skillnad? Jag menar tänk om alla gjorde det?
Magen ropar desperat efter frukost - dagens bästa mål med mat.


En dag perfekt för en treåring.

FNs familjedag idag firades med lite aktiviteter nere i Nolhaga. Det bjöds på ansiktsmålning och olika uppträdanden.
Scouterna var där och gjorde reklam så Ebba fick baka sitt egna bröd, något hon var mycket stolt över.
Fiskedamm, ponnyridning och brandbil och polisbil på  plats. Spännande att vara tre år och få sitta i framsätet på polisbilen och dessutom bli erbjuden att få låna snälla polisens mössa.
Tror att Ebba var med än nöjd med denna dag. Mindre skoj att det blåste kallt.
Hugo är nog dessutom på bättringsvägen, lite feber än men inte lika hög som den varit de senaste dagarna.
Nu taggar vi för lördagsmys och håller tummar o tår på lite välförtänt sömn inatt!


Sjukdomstider.


Det har vart dött i bloggen, men jag är helt totalt utmattad! Hugo har varit och är fortfarande jätte sjuk. Feber närmare 40 grader så han är självklart jätte ledsen. Sova kan han inte göra ordentligt heller utan han vaknar var om vartannat.

Vart på barnmottagningen idag och antagligen är det bara en envis virusinfektion som vi bara kan vänta ut. Under hela veckan och delvis förra veckan har han haft feber men nu igår blev det mycket värre och han har varit påverkad på såsätt att han varit slö och ätit dåligt.

Mammas lilla lilla skrutt, inte ska små bebisar behöva bli så sjuka?


Jag börjar tycka synd om mig själv.

Tre timmar sömn har natten bjudit på. TRE timmar, förstår ni? Åtta är väl det man rekomenderar per natt? Och det är det jag brukar behöva för att vara och må bra.
Hugo har feber än. Han mår helt enkelt inte alls bra och det är därför sömnen har varit ännu sämre. Det är synd om han, och ja jag börjar även tycka synd om mig själv som lider av sån förbannad sömnbrist att jag känner mig konstant full.
En oroo i kroppen , förra veckan skulle jag fått svaret om de vävndadsprov och cellprov jag gjorde. Fortfarande inget svar och jag är livrädd för ännu en operation för att ta bort delar av livmodertappen och cellförändringarna som härjar.
Ett plus denna morgonen är väl iaf att vågen visat ytterligare ett kilo minus denna vecka. Heja mig, ett kilo kvar sen är jag på samma som innan jag blev gravid.


Underbart.


Min första maj.

Om ni bara visste vilken härlig första maj vi hade igår. Vi packade ner en engångsgrill och fika och gick ner mot lekplatsen. Där mötte vi upp mängder av mammor och barn och satt i fyra timmar innan vi vandrade hem och fortsatte utevistelsen här hemma.
Så otroligt skönt att det äntligen går åt rätt håll, värme och utomhusaktiviteter precis som jag gillar.
Både jag och Ebba har rosiga kinder idag. Tänk vad livet blir lättare så fort solen kommer fram, min sömnbrist känns av betydligt mycket mindre med hjälp av solen.
Hoppas på en liknande dag idag efter dagis.

Njut hörrni, för på fredag sägs det bli regn ännu en gång :(


5 månaders kontroll.

5-månaders kontrollen gick bra igår. Min BVC sköterska tog verkligen det här med hans sömnproblem på största allvar och försökte komma med råd. Men fick hört ännu en gång att jag gör alla rätt för att ha en fungerande sömn, det enda vi kan hoppas är att Hugo börjar tycka det är okej att få mat så han kanske blir mer mätt till natten. Testade tillochmed ersättning men han höll på och spy av smaken och fattade inte alls grejen med flaskan. Bara att kämpa på och som sagt hoppas att han snart börjar uppskatta annat än ammning.
Sticken gick bra med, han grät efter andra sprutan men slutade snabbt när han fick syn på storasyster. Han har stora röda märken efter nålarna idag och feber stackarn.

Vikt vid fem månader och två veckor : 8760g (vilket innebär viktkurvan planat ut, på senaste 1,5 månaden hade han gått upp 0,5 kg ist för de 1kg han brukar gå upp på fyra veckor)
70 cm lång hade han dessutom hunnit bli - Mammas going!

Första maj och pigg!

Jag säger godmorgon lika pigg som vanligt. Eller ja det där med pigg går ju och diskutera eftersom man vaknar massor av gånger per natt, men jag har iaf inte hållt mig vaken pga festligheter. Måste säga att jag inte saknar att  vara ute och ränna det minsta, jag har liksom haft min beskärda del av det.

Idag tänkte vi packa ner picknick och köpa en engångsgrill och dra ner och spendera hela dagen i Nolhaga (kombinerad lekplats och liten mini djurpark för er som inte är härifrån) Ska försöka ragga med så många som möjligt för det är alltid roligare om man är ett stort gäng.

Dags att fortsätta surpla kaffe och ta hand om min febriga pojke.
Första maj, någon som ska våga bada? ;)

Iphone bild som fångar nuet: