Trött mamma.

Trött och frusen till förbannelse så checkar jag ut för dagen tillsammans med Johan och en film. Hoppas ni får en fin fredag!


Sista november.

Sorry för instagram bilderna men kameran är liksom lite glömd de senaste dagarna.'
 

Natten var hemsk! Hugo låg vaken och bara gnällde från 02-05 och jag blev lite smått galen där under natten när allt man ville var att sova. Gick upp och hämtade temp som visade normalt(!?) men gav ändå en alvedon eftersom han uppenbart verkar ha ont av något.
 
Efter en stadig frukost i magen och en massa kaffe så känner jag mig lite mer mänsklig. Men under tiden då  Ebba är på dagis så ska här försökas sovas liten stund om lillen i familjen behagar vill säga. Måste ta igen förlorad sömn känner jag. Nopp, dags för mer kaffe och ett försök till att röja upp röran här hemma.
 
- God förmiddag!
 
 
 

Hängigt

Dagens status innebär att jag burit omkring på Hugo hela tiden. Så fort jag satt han på golvet har han skrikit hysteriskt. Stackarn har haft runt 39 grader hela dagen och har verkligen inte varit sig lik alls. Somnade i min famn efter lunch (vilket aldrig händer annars) håller tummarna på lite sömn inatt efter en Alvedon innan läggdags och ett stycke pigga barn imorgon. Och hörrni? Man får faktiskt slänga iväg en kommentar ibland!


Nej nu får det vara nog.

Godmorgon torsdag och sjukstuga IGEN!
Hugo har sovit otroligt dåligt inatt och han var varm som en liten kamin, upp och hämta termometer och det visade sig han hade 39 grader så en alvedon och han sov iallafall lite bättre än innan.
Jag känner lite såhär att nej nu får det räcka - nu ska vi få vara friska!
Det började ju för ett par veckor sedan med att Ebba ramlade och skadade handen, sen har det fortsatt med magsmärtor, två olika magsjukor och nu slutligen feber.
 
Planerar ett litet besök till bibloteket idag, Ebba ska få lämna tillbaka sina lånade böcker och se om hon vill ha med sig några nya hem. Känns skönt att ha något planerat med dagen så man slipper sitta instängd hela dagen idag med.
 
Tps, har ni gnälliga ungar? Ställ fram en skål med vatten på köksgolvet och låt dom leka lite. Det räddade min eftermiddag igår. Ja det blir vått överallt och stökigt men det är sååå värt att slippa gnället.
 

Ännu en lång dag.

Dagarna går så otroligt långsamt när man är isolerad eftersom det gäller 48 timmar efter magsjuka. Jag blir fullkomligt tokig av att bara vara hemma och inte vara ute och komma i kontakt med andra människor. Är alldeles för social och alldeles för rastlös för att spendera dagarna hemma. Nu håller jag alla tummarna hårt att barnen inte insjuknar denna natt heller. Har precis läst lite för Ebba i hennes nya Bamsetidning som kom idag, mysigt att ha lite tid bara hon och jag. Hon har blivit så stor även i sinnet och har sånna härliga funderingar. Får nog börja göra så att jag läser en saga varje kväll så jag får den tiden med henne. Annars är det ju alltid Johan som lägger Ebba.


På bätringsvägen.

Igår måste ha vart världshistoriens längsta och jobbigaste dag. Barnen friska och en mamma som bokstavligttalat knappt orkade stå på benen efter magsjukan. Johan var hemma men det hjälpte liksom inte, Hugo är ju så himla mammig så han bara skrek efter mig och även om Johan försökte ta ut han på en promenad så hjälpte det inte utan han fick vända för han skrek så mycket.
Lite vila blev det under dagen iallafall och idag mår jag bättre så Johan får jobba!  Men dagen blir lugn, någon/några promenader annars får vi ha hemmaaktiviteter helt enkelt. Vill inte smitta ner nån annan stackare där ute! (fortsätter önska att fler tänkte som jag ang 48 timmars regeln)
 
Kanske att man ska prova sig på att baka lite julkolor? Och få upp lite mer julprylar här hemma? Två stjärnor har redan fått flytta upp i fönstrerna, och julgardiner och dukar ska upp också - mysigt!
 
Ett försök att aktivera uttråkade barn igår.

Fobin är här.

Inte många knop här idag, allt som var inplanerat idag får ställas in eftersom jag vaknade inatt och kräktes och magsjukan var ett faktum. Fan, bara inte barnen får det också!


Liten tjuvstart.

Hemkommen efter en regnig promenad med hundarna nu efter jag lagt Hugo. Musiken pumpade i öronen och jag bara gick i mörkret, riktigt skönt att bara komma ifrån en liten stund och få stänga av litegranna. Sen är det dessutom extra mysigt att ligga framför tvn nu när man nyss vart ute.
 
Texas är då av med sin manlighet. Stackarn har vart helt groggy och sovit mestadels av dagen men nu börjar han nog bli sig själv igen och ligger här på mig och spinner. Härligt att ha det gjort och nu får vi hoppas vår lilla vilding lugnar ner sig något framöver.
 
Tjuvstartade lite med julpyntet idag, men bara liiite i form av att köpa julstjärnor och ställa i fönstrerna. Längtar nu efter att ställa fram allt annat såsom advetsljusstakar och byta gardinerna. Har en känsla av att mycket nytt kommer införskaffas då mitt förråd är totalt KAOS och det nog skulle ta sig ett par veckor att gräva sig fram till julsakerna..
 
Älskar bara skålen jag köpte idag, ser framför mig hur jag ska fylla den med hembakad knäck eller ischocklad.
Ebba var allt lite orolig för Texas och därför fick han faktiskt sitta på bordet idag.

Han vet inte vad som väntar och tur är väl det!

Måndag morgonen började med tandvärk, ja min visdomstand är på väg upp och jag tror inte den kommer få plats faktiskt. Hela höger sidan av ansiktet värker, men jag står ut ett par dagar till och ser om det ger med sig istället för att bli värre.
 
Idag är det då dags för Texas att kastrers (äntligen!) Han har de senaste börjat kissa inne och är mer vild än tam. Jag hoppas verkligen en kastrering får bukt på problemet och att han lugnar ner sig lite när han sedan kan få vara ute mera. Stackarn vet inte alls va som väntar, han springer kring bena och väntar på en frukost som han inte kommer få. (De ska ju inte äta på fyra timmar innan de sövs)
Kommer säkert gå bra, men lite jobbigt är de allt och få hem dom alldeles groggy efteråt.
 
Dags att försöka göra sig ordning lite så man ser aningens piggare ut ;)
 
 

Trött efter en helg med besök.

 
Nu är vi återigen ensamma i vårt lilla hus, besöket från Borlänge åkte hem igen idag efter lunch. Kul att ha dom på besök och Ebba uppskattar det verkligen. Synd bara man bor så trångt, med 6 människor och fyra djur på en yta på 75 kvadrat så blir det lite intensivt så idag är jag heeelt slut efter helgens besök.
 
Nya veckan som kommer känns det som om jag har tusen saker inplanerade, katten ska kastreras, Hugo ska iväg på ettårskontroll, lekdejt på lekplayset och förhoppningsvis ska min systerdotter vara här med oss nån dag med. Därimellan ska det hinnas med allt de där vardagliga såsom matlagning, städning och träning.
 
Nu kryper jag ner under filten i soffan och inväntar solsidan, jag och Johan ska dessutom unna oss lite chockladpuddning som kvällsmys. Ja när åt jag det senast? Måste varit åratal sedan...
 
Hoppas du haft en fin kväll.

Söndasmorgonen.

Helgen klingar redan av mot sitt slut, helt ofattbart hur tiden kan springa iväg så så fort det råkar bli helg.
Planerar att försöka hinna med ett ordentligt städ och en riktig ordentlig storhandling idag, typiska söndagssysslor inte sant?
 
Igår var vi då iväg på julpyssel och julbord, mysigt men man blev verkligen trött i huvudet när man kom hem eftersom det var cirka 25 mammor med tillhörande barn ;)
Att lämna Hugo till någon av barnpassarna var inte att tänka på, han blev helt hysteriskt ledsen och höll sig sedan krampaktigt fast i mig resten av etermiddagen. Han är så otroligt mammig och han kan knappt vara med folk han känner väl såsom mormor och även pappa (!)
Ebba var mammig hon med, men inte på långa vägar så mammig som han vart/är.. Jag antar man inte ska gämföra, för det är ju trots allt två olika barn även om de är syskon.
 
 
Pysslet som vi fick göra var att dekorera våra egna ljus, men eftersom Hugo vägrade släppa taget om mig så blev det inte mer avancerat än såhär..

Årets första..

Godmorgon lördag.
 
Frukosten intagen och Hugo sover redan sin första gång för dagen. Ebba är högt och lågt och har stora svårigheter att sitta och ta de lugnt (precis som det ska vara hos en fyraåring med andra ord)
Svärföräldrarna från Borlänge är på besök så vårt lilla hus på 75 kvadratmeter är rätt trångt nu ;)
 
Laddar med en varm och go dusch medan lilleman sover och jag ändå har ett par extra öron som kan lyssna om han vaknar, tycker det är rena lyxen att få duscha om morgonen.
Idag vankas det julpyssel och årets första julbord tillsammans med massor av mammor och barn från en mammagrupp jag gick i när Ebba var liten.
Jul känns långt kvar för mig och jag har inte köpt en endast julklapp trots att det ändå bara är en månad kvar idag.
Ser fram emot att sätta fram ljusstakarna för mysets skull men annars kan det kvitta, är inte mycket av en julmänniska alls faktiskt.
 
Duscha var det ja...
 
Förra årets julafton..
 

Charmtroll

Inga ord behövs, men denna lilla charmknutte skulle jag lätt kunna äta upp inom snar framtid - fina Hugo<3


Fredag med massor inplanerat.

Freeeedag, godmorgon!
 
Härligt att vakna upp med lite träningsvärk efter gårdagens pass på gymmet, det betyder ju att jag gjorde något rätt där inne med alla vikter (vilket jag annars tycker kan vara lite av en djungel)
Sömnen har vart sisådär inatt och mycket tjorvande ifrån Hugos sida, men ändå jag är taggad för denna dagen!
Ebba ska tillbaka till dagis och det är något hon ser fram emot eftersom sjukdom har gjort att hon bara vart där en enda gång på två veckor, hon missar mycket och det är synd. Hon är verkligen i en ålder då jag anser hon behöver detta, att komma iväg lite ifrån mamma och ingå i en gemenskap.
Som vanligt på fredagar går vi till lekrummet i stan för pyssel och fika med släkten, en liten mysig tradition vi börjat med.
Sen väntar vi även besök från Borlänge och Johans föräldrar, så vi har nog att göra i helgen :)
 
Gårdagens gråa och regniga väder så gjorde jag faktiskt ett pyssel. Ja ni läste rätt, den mest opyssliga människan i världen skapade något alldeles själv. Har den HÄR tjejen att tacka, som gjorde mig lite inspirerad.
Resultatet blev fint för Ebbas pennor och kritor..

Torsdagen är snart över.

Godkväll.
 
Sitter själv här i soffan med datorn i knät och ljusen tända överallt. Barnen sover sedan ett tag tillbaka och Johan han är iväg på underhållning med jobbet.
Känns riktigt skönt att sitta här och slappa nu eftersom jag tog mig iväg till gymmet tidigare idag och körde kondition och armar. Min snälla lillasyster erbjöd sig nämligen att passa barnen så jag kunde komma iväg en stund och det var guld värt att få sätta musiken i öronen och koppla bort allt annat än mig själv för en stund.
När man väl var tillbaka hemma så gjorde vi middag tillsammans, hamburgare är något jag äter otroligt sällan (ja eller vegitarisk hamburgare då för min del) Satt fint efter ett pass på gymmet.
- Har haft en fin torsdag helt enkelt..
 

Det gäller att hålla igång för att slippa känna efter..

Tidig torsdags morgon med det svarta kaffet i högsta hugg.
Vi verkar ha klarat oss från magsjukan (om det ens var de han hade) och ingen är gladare än jag!
 
Längesedan jag skrev om Hugos sömn och jag tänkte uppdatera er lite på den fronten. Ja det går väl aningens bättre sedan jag slutade amma men fortfarande 4-5 uppvak per natt och ibland kan det ta upp emot 1 timma att somna om honom igen.
Man väntar sig liksom inte riktigt att sömnbristen ska hålla i sig sååååå länge när man får sin nyfödda lilla son på bröstet.
Annat var de med Ebba, hon skrek visserligen nätterna igenom heelt otröströstligt (kolikliknande?) men det gav med sig efter kanske 3-4 månader.
Hon sover fortfarande inte hela nätter, vaknar några gånger per natt hon med.
 
Fast man lär sig konstigt nog att fungera ändå, livet stannar ju inte upp bara för att DU inte får sova.
Folk kan många gånger tycka jag håller igång mycket, men orsaken till de beror på att sätter jag mig ner för länge så hiner jag känna efter hur trött jag många gånger är.
Bättre att ha och göra istället så man slipper tänka på det lika mycket.
 
Dags att fortsätta med kaffet så dagen blir så bra som möjligt - Godmorgon fina du!
 

Såld på randigt.

 
Julen närmar sig och kläder behövs alltid till barnen, kanske inte alltid det roligaste att få men mjuka paket är välbehövligt!
Jag satt och kikade lite på polarn och pyret och geggamoja som är två av mina farvoritmärken och jag inser att jag är nog rätt såld på randigt! Utan att tänka på de hade jag sparat ner mina favoriter och allt är ju förtusan randigt =)
 
Vi har sluppigt magsjukan hittills och så hoppas jag det fortsätter vara, även om jag vet de kan ta upp till 48 timmar innan det bryter ut.
Ebba hon får iallafall vara hemma från dagis idag, tråkigt eftersom hon missade HELA förra veckan och bara går mån, ons fre numera. Men jag hör inte till en av de föräldrar som skickar barnet fast det eventuellt går magsjuka i familjen, hon kan ju smitta innan hon eventuellt skulle få något.
Finns inget mer irriterande än människor som struntar totalt i sin omgivning...
 
Fortsätt hålla tummarna okej?

En mammig flicka för en gångs skull.

Fylld av ångest så kryper jag ner i sängen..
Jag vet att magsjuka tenderar komma under natten därför vet jag att jag kommer ha svårt att sova något alls inatt.
Tänk att en sån "vanlig" sjukdom kan ge sån stor ångest för mig, för fast jag vet att det inte är farligt så spelar det igen roll.
Hela dagen har det desinfekterats ytor och händerna är spritade typ två gånger i timman så håll tummarna vi klarar oss!
 
Annars njuter jag av hur mammig Ebba varit idag. Hon har velat vara nära och gärna i knät och kommit och gett mig massor med pussar. (hon är vanligtvis mer pappas flicka så därför njuter jag extra)
Medan hon satt i knät och riktigt gosade in sig så frågade jag hur det kommer sig att hon är så mammig idag och fick svaret "För jag har älskat dig mamma"
Smälter man inte då eller? Underbara, underbara Ebba...
 
 
Bilder från i våras och jag inser att hon växt massor sedan dess <3

Min största fobi..

Min största fobi här i livet har anlänt till huset - magsjukan!
Johan har spytt ett par gånger nu på tidiga morgonen och jag har sån ångest att jag inte vet vart jag ska ta vägen.
Kräks, att må illa och att se barnen må så dåligt är hemskt! Jag får på riktigt hjärtklappning och kallsvettas när jag tänker på vad som komma skall (för nej jag klarar mig aldrig trots alla huskurer)
Jag som hela vinterhalvåret är suuuuper noga med handsprit och allt sådant just för att slippa skiten, så kommer Johan hem med de. - Fan, fan fan!
 
Ska fortsätta sprita huset här hemma nu medan lillkillen sover...
 
Nyvaken Hugo efter gårdagens middagsvila.
 

Kvällsmys.

Tanken var ett pass indoorwalking på gymmet men min träningspolare fick bekymmer och kunde inte gå och därefter tappade jag lusten totalt. Istället sätter jag mig vid köksbordet och tänder ljusen och läser en tidning samtidigt som Jag äter kvällsmat, bra mysigt faktiskt. Borde göra de oftare men de är sällan jag ger mig själv den tiden faktiskt. Borde verkligen försöka bli mer snäll mot mig själv,men det är många gånger lättare sagt än gjort...


Egentid.

Måndag och ny vecka framför oss och Hugo började dagen med att slå upp sina blå klockan fem och därefter vägra somna om.
Idag står det BVC besök på schemat, ettårs sprutorna som ska tas och det känns inget vidare eftersom han blivit dålig med feber de två andra gånger han tagit dom.
Ebba hon ska äntligen få komma tillbaka till dagis efter förra veckans sjukdom och nu ska hon dessutom få prova på att gå fem timmar om dagen, tre dagar i veckan istälelt för tvärtom. Det innebär att hon får vara med och äta lunch och vara med ute och leka lite innan det är dags att gå hem igen.
 
Igår tog jag och Ebba en välförtjänt egentid tillsammans. Jag har sagt gång på gång att vi måste få gjort något bara hon och jag men det har helt enkelt inte blivit av. (Och hon har heller inte velat direkt eftersom hon är så pappig)
Vi tog oss iväg på bio och såg Lilla Anna och långa farbron, en perfekt lång film på 45 minuter. Så vi mumsade popcorn och drack dricka bara hon och jag.
Självklart ska det alltid bli lite krångel när jag är i farten, efter att vi satt oss och kollat på reklmen ett x-antal minuter så släcks det ner och jag inser att vi är på fel film! Haha så vi springer snabbt ut igen med våra grejer och in på rätt salong ;)
 

Kalas hela lördagen.

Gårdagen var verkligen en dag att fira, ja tänkt att vi numera har oss en liten ettåring i huset. Och första födelsedagen är verkligen speciell, de går från att vara små till att bli ett barn med egen personlighet.
 
Stressade som en tok hela morgonen igår, det skulle bakas och städas och samtidigt så var barnen inte direkt på sin bästa sida om man säger så. Men vi hann precis och när allt väl var färdigt så blev det riktigt bra. Ja vi var nog nästan 20 pers samtidigt här i vårt lilla hus på 75 kvadrat (och då var vi bara på nedervåningen) men det gick bra trots allt.
Hugo fick för första gången smaka sötsaker och visst var det gott, men roligast var nog att trycka ner tårtan till hundarna (som glatt stod under stolen och tog emot de som bjöds på) Tur man har en sambo som är bra på att baka, för ta en titt på hur fina tårtor han gjorde!
 
Nu njuter vi av sista dagen hemma allesammans. Sen startar ny vecka, förhoppningsvis med mera träning och koll på maten från min sida och friska barn. Ebba är förövrigt frisk! Helt underbart och jag vet inte om det var lavemanget som hjälpte och att hon hade förstoppningsdiarrer eller om det var något virus som nu gett med sig. Härligt med min vanliga tjej tillbaka!
 

En speciell dag 17/11

Idag är ingen vanlig dag för det är Hugos födelsedag hurra, hurra , hurra!
 
Det känns som igår då jag låg där på förlossningen och fick upplagt en alldeles varm liten bebis på mitt bröst. I ren chock för att allt hade gått så fort, en son - Hugo.
Året har vart omtumlande med sömnbristen men det känns som om han har gjort familjen komplett.
Ett riktigt chamtroll som charmar de flesta som kommer i hans väg.
Året har gått så otroligt, otroligt fort och jag tror inte man förstår hur fort förens man själv fått barn.
 
Idag ska det firas med kalas och paket!
 

Här trugas det.

Freeeeedag!
 
Ebba fick åka till ett större sjukhus i Borås igår och besöka barnmottagningen där. De verkade gissa lite på vad som orsakar kramperna och diarrerna med men hon fick lavemang för att det kunde bero på förstoppningsdiarrer. Mer avföringsprov är skickade på odling och de tror väl att de är något virus hon dragit på sig eftersom ingen annan är smittad.
Blev hemskickade med vätskeersättning som vi är tvugna att få i henne för annars blir hon inlagd med dropp.
Så prio här hemma är just nu att få i henne mat och vätska. Så här trugas det med risifrutti på morgonen och vätskeersättning utspädd med saft, för det viktigaste är inte VAD hon äter utan att hon äter något just nu.
 

Hallongrottor.

 
Frysen fortsätter att fyllas upp inför lördagens kalas, alltid trevligt att kunna bjuda på hembakat tycker jag. Johan han fortsätter jobba på sin baklava som han ska göra klart idag.
 
Ska sätta mig och prata med lillasyrran som kom på oväntat besök och äta en portion nudlar som hon bjöd på. Haha när tusan åt jag nudlar sist egentligen?
 
Sov gott sedan.

Remiss.

Nu är Ebba och Johan på väg till barmottagningen i Borås. Efter ett femte besök på vårdcentralen så krävde jag en remiss. Läkaren vi träffat tror fortfarande på magsjuka , vilket jag inte tror alls. Ska bli skönt att få en barnläkare som kollar henne ordentligt. Lillskruttan äter knappt så hon är blek och matt. Nu måste hon bli frisk! Håll tummarna..


Torsdag och mer förberedelser.

Här fortsätter det i samma gamla lunk, Ebbas magont ger inte med sig och jag börjar bli otroligt trött på sjukvården.
De velar fram och tillbaka och verkar gissa sig fram vad som kan orsaka problemen. Jag vill ha en ordentlig utredning nu!
 
Fortsätter med kalasförberedelser idag , ska baka en till plåt med hallongrottor och även gå iväg till Maxi och handla engångsartiklar för att slippa all disk som kommer bli med ett kalas.
Ska bli skoj att träffa all släkt och vänner, men de kommer bli väääldigt trångt här hemma och man kommer få stå/sitta på golvet och äta. Fast vad gör de?
Min ettåring ska firas ordentligt!
 
Köpte en dress från me and i nyss, kan inte bestämma mig om jag älskar den eller hatar den? Liknande dresser finns i mitt fotoallbum från -86...

Högt, lågt, överallt..

 
Vårt kök är i kaos! Johan håller nämligen på med kalasförberedelser för han har fått för sig han ska baka något mycket speciellt. Jag röstar för att göra gamla herdeliga hallongrottor och några bullar (och de tänker jag göra med)
Men han ger sig på evighetsgörat baklava! Nötter i nån salig blandning med en söt deg som legat i sockerlag, ja de är gott men väääääldigt sött och inget jag egentligen tycker är så passande till 1 års kalaset. Nåväl folk har gillat de när han gjort dom tidigare.
Jag har fått gå ur köket, det mixas och flyger nötter och annat preciiiiis överallt. Så för att inte få hjärtinfarkt av röran så befinner jag mig på avstånd från köket tills det är klart...
 

5 gånger senaste veckan, rekord!

Godmorgon.
 
En dag där det ska ske ännu fler läkarbesök, den senaste veckan har Ebba vart i kontakt med läkare 5 gånger! Först för hennes hand då hon ramlade o de senare fyra gånger för problemen med magen.
Gårdagens läkarbesök så fick hon bestämt att hon skulle sluta ta sin antibiotika för hon minsann inte hade halsfluss?!
Magen fortsätter att strejka och hon har knappt ätit sen i fredags så hon är rätt orkeslös, vilket är förståligt.
Man vill bara så att hon ska få bli frisk och återgå till den vanliga livliga lilla tjej hon är.
 
Dagen får jag helt enkelt ta som den kommer. Jag börjar känna mig aningens isolerad när jag inte träffat vänner på länge.
Har lite att stå i inför Hugos kalas på lördag, det ska fortfarande bakas massor och jag ska skaffa engångs tallrikar och muggar för att minska disken.
 
Hoppas ni får en fin onsdag, lill-lördag ju :)
 
 

För ett år sedan..

 
För precis ett år sedan så såg jag ut såhär. Den 13/11-11 var min älskade bebis beräknad att titta ut. Hela graviditeten hade jag fått höra kommentarer som "Du kommer sääääkert få tidigare" Ja jag hade mycket sammandragningar så jag hade väl kanske lite förhoppningen om att de skulle ske aningens tidigare än beräknat. Men dagen kom och gick utan några som helst känningar och jag fick komma att vänta fyra dagar till innan det hände något, men när de väl hände ja då hände de fort!
Fyra dagar kvar till Hugo blir ett år, vart tusan har detta året tagit vägen?!
Jag vill bara kunna spola tillbaka tiden o njuta lite av min nyfödda lilla bebis lite till, för det är ju helt magiskt att få lära känna en helt ny liten människa.
Har alltid sett mig själv med tre eller fyra barn,  Johan han är dock nöjd med två men får jag min vilja igenom så blir de fler barn i framtiden. Men absolut inte tidigare än när Hugo är tre.  Tanken på en till ev förlossning skrämmer mig dock, han var ju så stor på 4490g och det gick så himlans fort att jag inte hann få någon bedövning. Fast satt han dessutom med huvudet utanför ett tag så de blev lite dramatik på slutet. Nåväl, framtiden får utvisa om hur de blir..

Nov. 13, 2012

Har sedan ett par dagar tillbaka en Iphone 5. Det slog mig att jag kan ju försöka mig på att blogga från mobilen då. Så detta är lite av ett "test inlägg" dagens läkarbesök gjorde oss inte klokare alls..


Tisdagen den trettonde november.

Inatt var värsta natten med Ebba, över tio gånger har hon vaknat och skrikt av smärta i sin mage. De var så illa att jag övervägde att ringa ambulansen ett tag. Ringde åter igen upp läkaren som vi var hos igår och vi fick oder att komma tillbaka för ännu mer provtagning, så Johan är hemma tills lunch och är iväg med henne dit nu. Vill bara få ett ordentligt utlåtande om vad som faktiskt orsakar detta!
 
Frisk luft gör alltid hängiga barn lite piggare tycker jag, så igår begav vi oss till en öde liten lekplats för att leka av oss litegranna.
Hugo uppskattar verkligen att få krypa runt utomhus och utforska, synd bara att han inte går än då det känns som om de blir så himla kallt för honom att vara på marken.
 
Dags att ta tag i morgonens bestyr, önska oss lycka till idag.
 

Om att räcka till.

Mycket handlar om sjukdom de senaste och vi har verkligen fått vår beskärda del av läkarbesök de sista dagarna.
Dagens besök gjorde oss inte heller klokare, läkaren visste inte vad magontet kunde bero på och sa till oss att höra av sig om de inte blir bättre. De kommer ju i attacker och självklart hade hon inte ont när vi väl va där.
Äter som en myra och är helt enkelt inte min vanliga tjej, fast ja mellan de onda är hon pigg, glad och precis som vanligt.
 
Ska nog försöka göra som en rutin att verkligen sätta mig och ägna tiden till Ebba när Hugo somnat. Som jag sagt förut så är de ju ända gången hon får all uppmärksamhet. Behöver inte vara något speciellt utan det kan handla om att krypa ner under fliten med henne och kolla på kvällens barnpogram. Måste bli bättre på det verkligen, har lite dåligt samvete över att man inte riktigt kan lägga samma tid på henne. Iofs tror jag stenhårt på att detta har med Hugos ålder o göra, nu är han ju högt och lågt och måste passas hela tiden för att inte riva huset eller skada sig själv. Snart får  hon tillbaka den tid hon så förtjänar, fram tills dess gör vi vårt bästa med att dela på mamma och
myser om kvällarna...
 

Ännu ett besök på sjukhuset?

Hej måndag och ny vecka!
 
Magontet fortsätter hos Ebba och hon vaknade runt fem tiden och skrek av smärta. Invänar att vårdcentralen ska ringa upp för jag är faktiskt orolig för henne när hon har så himla ont. Igår på sjukhuset så kom liksom magontet lite i skymundan efter att de upptäckte att hon faktiskt hade halsfluss. De trodde att halsflussen och magontet kunde ha ett samband men de sa även att de inte kunde utesluta blindtarmen.
Nej hellre kollas upp en gång för mycket än en gång för lite!
 
Hoppas kunna hinna med en heldel träning denna vecka för nu var det ett par dagar sedan sist och jag vet att om jag väntar för länge blir det bara tyngre att gå dit gång för gång.
Synd att Ebba inte mår bra, annars ser det ut att kunna bli en fin dag och en promenad hade nog suttit fint.
 
Dags att sätta igång expressomaskinen vi fyndade nu i höst, ger en lite lyxig känsla att kunna göra sånna hemma =)
 

Sjukstuga.

Sjukstuga var det här..
Ebba får sånna onda kramper i magen tillochfrån och det rinner ur stackarn när hon väl är på toa.
Sökte oss till akuten då hon haft ont sedan i torsdags med diarrer först idag.
Ja de kollade och kände men visste inte riktigt varför hon kunde ha ont (och de kunde inte säga hur de var med urinvägarna eftersom Ebba inte kunde kissa och lämna urinprov)
Men därimot konstaterades det att hon hade halsfluss?! Ungen har inte ens klagat på ont i halsen liksom?
Duktig var hon iallfall då de blev provtagning och lång väntan, inte ett ljud sa hon när de stack henne.
 
Nu håller vi tummarna att detta inte är någon maginfluensa vi åkt på så resterande av familjen blir smittade.
Ett par hemmadagar har vi framför oss iallfall.. .
 

Farsdag.

Godmorgon.
 
Idag slog vi på stort och började morgonen med att baka scoens dagen till ära.
Vi dukade bordet, ställde fram frukosten och tände ljus för att pappa-Johan skulle känna att detta var en lite speciell morgon.
Kaos blev det ju lite som vanligt då Hugo gapade över allt som han ville smaka på och Ebba hon åt inte alls pga ont i magen, men tanken som räknas säger man ju?
 
Vi hade planer på att besöka lekplayset så barnen fick leka av sig ordentligt men vi får se nu. Ebba har haft ont i magen tillochfrån sedan i torsdags och ibland även ont när hon kissar så jag misstänker att det kan vara urinvägsinfektion. Efter att ha pratat med sjukvårdsrådgivningen så tyckte dom vi skulle åka till jouren i eftermiddag så att någon skulle ta en titt på henne , jobbigt att gå och ha ont ju.
 
Hoppas att dagen blir bra ändå.
 

Lördagen i stilla lunk.

Godkväll.
 
Här har lördagsmyset satt igång. Ljusen är tända och de flesta lampor är nedsläckta. Hugo har precis somnat och jag och Ebba sitter i soffan med en skål popcorn och myser framför Scooby do, denna tiden när lillebror sover brukar jag försöka ta vara på ordentligt eftersom det är enda stunden om dagen då de bara är jag och hon.
 
Annars har dagen gått i stilla lunk faktiskt, inte hunnit med något speciellt mer än en vända på stan och besök av min söta lilla systerdotter så kusinerna kunde leka ett tag.
Jag som gillar när det är fart och fläkt får väl lite smått panik på sånna här dagar då allting bara lunkar på, men men det måste vara okej ibland det med.
 
Dags att fortsätta mysa med Ebba...
 

Presentation av de fyrbenta.

Godmorgon, ja för även om Hugo gjorde vid halvsex så har han bara vaknat TVÅ gånger inatt och det är stort!
Han sov dessutom i sin säng ända tills tre och det har aldrig tidigare hänt. Hoppas på framsteg eftersom jag slutat med ammningen helt.
 
På begäran börjar jag morgonen med en liten minipresentation av familjens fyrbenta medlemmar ;)
 
 
Tilda: Min första lilla "bebis" som blivit sju år nu. Väldigt speciell hund, de kan nog alla intyga och jag vet faktiskt ingen som inte gillat henne. Galen i pinnar och ogillar starkt att gå ut när det regnar. Skäller inte vid hundmöten och kan en del "konster"
 
 
Chezter: Har haft honom sedan i våras. Inte två år ännu. En typisk liten hund som tror han är större än han är. Försöker skälla vid hundmöten och jag upplever honom som om han är i någon slags "trotsålder" nu som jag minns Tilda var i runt denna ålder med. Han är heelt fäst vid mig och följer mig varje steg jag tar. Kvällstid så ligger han hos Johan och Tilda hos mig =)
 
 
Fiffi: Ja hon kan väl vara i fyra års åldern? Vi har haft henne cirka två år. Man märker i ärlighetensnamn inte av henne så mycket alls. Hon är inte den som ligger i knät och gosar men kommer gärna och ligger jämte mig i soffan. Följer och möter oss alltid på väg till dagis.
 
 
Texas är kattungen som vi räddade från döden i sommras. Han är alltså ingen kattunge längre utan en ungkatt på ett halvår som gör precis sånt som katter i den åldern gör  - Är överallt och ingenstans och förstör delar av hemmet :( Men han är vääärldens gosigaaste och ligger mer än gärna och kurrar i Ebbas knä.
 
 
Ni kanske förstår att vi vill bo lite större? ;)
Blir lite trångt i vårt lilla hus på 75 kvadrat, esch jag är van så för mig är det ingen större grej fast självklart längtar jag efter ett större och eget hus.

Snart dags för helg.

Fredag, klingar riktigt bra i mina öron faktiskt.
Här har det blivit förkyllt hos Hugo och det snoras och hostas en heldel, igår hade han tillochmed lite feber. Håller tummarna hårt att det inte blir mer en just en vanlig förkyldning, sjuka barn är inget jag vill ha nu i helgen.
 
Det händer så mycket hos Hugo nu i utvecklingen. Han blir stadigare och stadigare och kan nu stå själv ganska länge utan att ramla och att gå 4-5 steg bemästrar han också.
Känner mig riktigt glad över att jag valde att vara hemma ett tag till med vårdnadsbidraget eftersom föräldraledigheten snart är över. Hugo är riktigt, riktigt mammig och jag tvivlar starkt på att han skulle vara redo att börja dagis redan, det hade blivit mycket jobbigit isåfall det är jag ganska säker på.
Börjar dock känna mig aningens rastlös att "bara" gå hemma, så jag planerar på att kolla om man kan plugga lite på distans för att ha något att göra samtidigt. Jag påbörjade ju en undersköterska utbildning för ett x antal år sedan och jag fullföljde den aldrig helt. Därför går tankarna kring att kanske försöka sig på ett eller två ämnen till där.
 
Hoppas ni får en fin start på helgen!
 
 
 

Nedräkning till fredag.

Och så var även torsdagen snart över, imorgon är det alltså veckans favoritdag.
Ebba har inte klagat något alls på ont i handen idag, så turen var verkligen på våran sida när hon föll.
Hon tog springcykeln till dagis i morse som vanligt så någon rädsla för den har hon inte fått heller vilket är skönt.
 
Nu sitter jag helt slut i soffan med tända ljus omkring mig, hann tillochmed med en riktig snabbis till gymmet innan jag la Hugo. Blev visserligen bara 30 minuter men jag tog i ordentligt och en halvtimma är ju bra mycket bättre än ingenting. Jag känenr att jag börja uppskatta träningen lite mer nu faktiskt. Ja de minuterna jag är iväg blir ju mina egna och jag är bara Emmelie för ett tag, riktigt skönt faktiskt.
 
Hoppas ni får en fin kväll allehopa. Glöm inte lägga till mig på bloglovin för enkelhetensskull och på instagram finner ni mig som emmgus86 om ni är nyfikna.
 
 

En kväll på akuten.

Godmorgon.
 
Jahapp kvällen igår spenderades på akuten med Ebba.
När vi skulle cykla till affären så lyckades hon ramla på sin cykel och körde handen helt in i mitt däck och det tar ju en liten stund innan man finner reflexen att stanna :(
Och som hon skrek, jag förstod direkt att detta hade faktiskt gjort ordenligt ont. (Hon är väligt tålig i vanliga fall)
Ser genast att handen börjar bli blå och svullna.
En otroligt snäll kvinna går förbi och hjälper oss hem med cyklarna så att jag kunde bära Ebba hem, tänk att det finns sånna fina människor bland oss? Många hade nämligen utan tvekan bara stängt av och gått förbi utan att bry sig.
Ringde iallafall sjukvårdsrådgivningen och de tyckte vi skulle kolla upp det.
Akuten var spännande tyckte Ebba, medicin, röntgen och ett bandage som de pimpade rött. Slutstatusen blev att ingenting var brutet. Riktigt tur i oturen vi hade, med tanke på vad som hände så kom vi lindrigt undan.
 
Blir antagligen en hemmadag idag så hon inte belastar handen alltför mycket på dagis...
 

En räddare i nöden.

Ingen godmorgon denna morgon heller...
Nej jag har nog vart vaken lika mycket som jag sovit, att sluta nattamma är verkligen tufft! Men jag har bestämt mig, det är slutsnuttat nu.
Måste ju vara jobbigt för Hugo med , att ta bort något som ger honom tryggheten. Nåväl han får fortfarande ligga nära mig efter han vaknat runt 12 tiden, så närheten och tryggheten får han ju ändå.
 
Har ni lekrum i eran stad?
De är fan räddaren i nöden här hemma vill jag lova.
Dit går vi när barnen är gnälliga och trötta, för på de stället är de alltid nöjda (Hugo är stormförtjust i stället)
Perfekt att de är gratis med och öppet på de tider som affärshuset.
Perfekt för lekdater när det regnar eller är kallt ute =)
 

Önskelistan blir lång.

Har leksakskatalogen kommit till er med?
Här kom den för några dagar sedan och sen dess har det önskats väldigt mycket här hemma kan jag lova.
Ebba sitter med penna och kryssar för var och varannan grej i katalogen och är det reklam på tv så säger hon om precis allt att en sån vill jag ha.
Svårt och veta vad hon egentligen hade uppskattat att få då, ja vi har ju både födelsedag och julen framför oss.
Försöker förklara för henne att man istället kan önska sig något man verkligen verkligen vill ha istället för att kryssa i allt och att tomten inte kommer med alla paketen. Ja då svarar hon som en riktig liten tonåring " Jag veeeeet mamma!"
 
En sak är säker, här ska inte köpas för köpandes skull. Men de fina är ju när de är i Ebbas ålder att de inte behöver kosta så mycket, många gånger är det ju själva spänningen att se och öppna paketet som är störst.

De är fint att se dom tillsammans.

Idag blev det morgon halvsex så nu när klockan är sju så känns det som om man vart i farten ett bra tag redan.
Hugo har inte ammat något inatt! Förstår ni? Nu jäklar kanske jag kan lägga av och ha lite mer frihet sedan.
Och förhoppningen är ju även att sömnen ska bli bättre när han väl vants av helt vid bröstet.
 
Tittar på barnen och blir sådär varm i kroppen. Ebba sitter i sin pyamas i soffan med Tilda nästan i knät och Hugo har krypit tätt intill för att få vara nära storassyter.
Hoppas de kommer stå varandra nära under livet, att de nu när de är barn kan ha skoj tillsammans trots att det skiljer tre år.
Hugo är ju väldigt glad i Ebba och gör precis allt som hon gör (eller ja han försöker iallafall) och Ebba är alltid väldigt snäll mot sin bror med.
Fint att se vill jag lova..
 
Nu ska jag förflytta mit stela kropp till frukostbordet - Godmorgon!
 
Första mötet:

Bra jobbat Emmelie!

Jag är helt mör i kroppen och jag misstänker att jag inte kommer komma upp ur sängen imorgon överhuvudtaget. Jag testade något nytt ikväll efter jag lagt Hugo - Indorwalking, och herrejäklar vad det tog.
Känner mig grymt stolt över mig själv som trots sömnbrist stack iväg till gymmet.
Börjar jag bara komma igång med träningen så tror jag kosten löser sig själv, ja för jag äter inte direkt onyttigt utan mer vanlig husmanskost och det vill jag gärna fortsätta göra.
 
Nej nu blir det att stänga ner datorn, hela kroppen värker och ögonen börjar bli tunga.
 

Inte direkt någon god morgon alls..

 
Godmorgon. Nej ingen godmorgon alls, Hugo har verkligen inte vart tillfreds alls inatt. Han har i nästan tre timmar bara legat och vdridit och vänt på sig, skrikit ochbara sovit få minuter innan han dragit igång igen. Jag nekade honom att ligga och snutta på mig nämligen, och det gjorde nog det hela värre för honom. Men en gång MAX om natten får han bröstet, för det är slutammat nu egentligen för min del.
Tänk att han är dryga året och fortfarande på många vis sover sover som ett litet spädbarn. Sen finns de de som har turen och får en unge som sover nätterna igenom (Della min kära syster tex)
Haha nej de där med sömn är mina barn inte så jätteduktiga på.
Men självklart älskas de till månen och tillbaka ändå, men jag ska inte ljuga och försköna allt för det ÄR tufft när man inte får sova.
 
Ser till att försöka hitta på saker och göra idag så jag slipper känna av tröttheten för mycket.
Dags för frukost här hemma, och jag hoppas ni fått en fin start på nya veckan.
 

Helgen är över ännu en gång.

Helgen är återigen över, de går alltid så himla fort..
 
Imorgon sparkar vi igång en ny vecka med allt vad det innebär. Höstlovet är slut för Ebba och vi ska återigen tillbaka till dagisrutinerna, jag som tycker det vart bekvämt att ha henne hemma och slippa stressa för de tre timmar hon får vara där. Skönt för henne att komma hemifrån lite och vara med kompisarna och slippa mamma lite dock kan jag tänka mig ;)
Planerar att börja baka inför Hugos ettårskalas, ja lika bra att göra lite då och då än att stressa i slutet. De är ju bara två veckor kvar tills han är ett, hur är det möjligt?
 
Bjuder på en bild från gårdagens trerätters som vi gjorde här hemma tillsammans med min kompis. Bruschetta till förrätt, potatis i ugn och kött till huvudrätt (lax till mig eftersom jag är vegitarian) efterrätten blev en pannakotta med bär, helt klart godkänd middag alltså. Jag drack tillochmed ett halvt glas vin, ja och det är verkligen kors i taket eftersom jag senast drack 2010..

En skön känsla efteråt.

 
Japp jag kom iväg på gårdagens spinning. Och jag kämpade mig igenom hela passet! Jag som trodde jag hade bokat in mig på ett pass på 40 minuter upptäckte att det var 50 min istället och de där 10 sista tog på krafterna. Men det fina med spinning är ju att man kan anpassa styrkan efter hur mycket man själv orkar. En mycket skönt känsla befann sig i kroppen efter man kom ut färdigduschad och trött i kroppen. Hoppas på fler sånna pass.
Pass är mer för mig,  då tar jag ut mig mer. Ja för tränar jag själv har jag tendensen att ge upp när det blir lite för jobbigt. Haha kanske behöver någon som skriker på mig för att orka?
 
Annars fortsatte vi dagen med pepparkaksbak igår och julmusik, haha en försmak på julen.
På kvällen kom min kompis Becka hit och vi lagade trerätters. Nu återstår dock all disk från gårdagen så det ska jag börja ta tag i nu - Jäsp och godmorgon på dig.

Spinning eller soffan, ja det är frågan.

Godmorgn.
 
Båda barnen har hållt låda inatt. Ja egentligen inget ovanligt i familjen Gustavsson/Gudmunds men ack lika jobbigt varje gång.
Hugo fortsätter sova oroligt och bara vrider och vänder på sig trots att han verkligen är trött. Nattammningen går framåt iallafall, de senaste har det varit en gång per natt och då mest lite snuttande så det är verkligen på slutttampen där. Ja och kanske när man väl lagt av helt att han ska sova bättre, det är min förhoppning iallafall.
 
Funderar på att starta igång denna helgen genom att gå på ett pass spinning. Jag kan inte sitta här och klaga på hur jag ser ut om jag inte försöker göra något åt det. Så många andra har ju klarat att få ordning på kroppen, så varför skulle inte jag klara det?
Känner väl egentligen att jag inte riktigt har orken och det är väl inte konstigt med tanke på min sömn, men så snart man fått träning som rutin så är det inte jobbigt längre. Den första december öppnar mitt gym en ny anläggnign som ligger betydligt närmare mig och då jäklar har jag verkligen inga undanflykter längre!
 
Får se om jag är på latsidan eller om jag kommer iväg, hoppas ni får en bra lördag kära vänner!
 

Första fredagen i November.

 
Fredagsstämmning var det här ja.
Testade att göra sötpotatis för första gången. Lät la aningens godare än vad det blev måste jag säga. Kanske gjorde jag något fel? För "Rostad sötpotatis " låter la knaprigt? Det blev dock inte detta alls.
Nåväl vi har avnjutit middagen tillsammans efter att Hugo lagt sig och nu väntar det riktiga fredagsmyset i form av chips och ostbågar.
 
Hoppas ni får en bra start på helgen och fortsätt kommentera. Jag ska bli bättre på det jag med, jag lovar ;)

Massa inköp att göra framöver.

Fredag, äntligen denna underbara dag på veckan.
Idag hoppas vi på att komma iväg och storhandla här hemma, för kylen, frysen och skafferiet har börjat eka och då känns det ganska akut så vi hoppas att kunna åka med någon med bil och fylla på.
(de mest negativa när man inte har körkort)
 

Igår var jag iväg på lagerutförsäljning från cubus och jag lyckades faktiskt fynda en påse kläder för 249kr. Som vanligt nästan bara kläder till barnen men en stickad tröja fick följa med mig hem iallafall. Jag måste bli bättre och unna mig själv saker ibland, för så fort något köps till mig så känns det som en onödig kostnad.
Kanske kan jag hitta något till mig själv på Ullared? Jag hoppas nämligen komma dit en sväng innan jul och helst innan iallafall Ebbas födelsedag också.
 
Börjar faktiskt tröttna lite på att aldrig få någon respons på mina inlägg. Vissa av er kommenterar flitigt och det är jag jätte tacksam för, men andra av er visar aldrig att ni läser och det tycker jag känns lite tråkigt eftersom ni trots allt är en heldel som brukar kika in.
 
En av de saker som ska inhandlas till Ebbas födelsedag - pyssel.
 

I brist på annat att göra..

Riktigt ruskväder som drog över här i eftermiddags, så kan säga att vi var aningens uttråkade här hemma.
Paltade på ungarna kläder och gick ut på gården för att börja kratta bland alla miljoner löv, och vad händer efter tio minuter? Jo regnet öser ner och det känns inte riktigt snällt mot Hugo att låta han krypa omkring i ösregn och blåst, så bara att gå in igen och finna någon annan sysselsättning.
 
Så i brist på annat så rensade vi de allra sista ur kylen och skafferiet och slängde ihop en tigerkaka, faktiskt första gången jag testade detta.
Så nu finns återigen fika för fikasugna vänner...
 

Nostalgi..

 
Sitter här denna morgon och känner mig aningens nostalgisk. Jag menar på riktigt VART tar tiden vägen?!
Mina två älskade ungar växer så det knakar och man måste verkligen försöka hinna stanna upp och njuta i nuet för innan man vet ordet av är de la tonåringar (jag tvivlar inte på att det går så fort)
Dagarna kan i många fall gå ganska långsamt, men i helhet så svishar tiden förbi i en rasande fart.
 
Ebba som i december blir fyra år. En unge som alltid är nära till skratt och bus och är envis och många gånger mamma upp i dagen.
 
Hugo som om två veckor är ett helt år! Ett riktigt litet charmtroll som ler med hela ögonen och oftast får omgivningen att smälta. Energi har han så det räcker och blir över med dessutom precis som storasyster.
 
 
Nej idag ska jag försöka ta vara på dagens små guldkorn - Godmorgon.