Matkostnaden.

Vi fick målat våra figurer idag, eller rättare sagt Ebba fick målat. Och dra på trissor hon satt faktiskt stilla och koncentrerat målade tills alla var färdiga och hon var nöjd. Annars brukar ju inte hon ha ro att sitta still för länge och pyssla med samma grej, men det här var en hit.
 
Annars har jag sysslat med att skriva handlingslista och även raddat upp en mängd olika maträtter man kan äta under veckorna. Vi måste nämligen dra ner på matkostnaderna ordentligt, för det är helt sjuka mängder vi faktiskt lägger på att inte planera utan bara köpa.
Om vi skärper till oss och har en ungefärlig plan på va man ska äta under  veckan och bara småhandlar sånt där viktigt som mjölk, bröd och sådant så tror jag lätt  vi kan spara in 2000-3000 kr i månaden.
Så har ni något gott och enkelt recept så dela gärna med er !
 

Kommentarer
Emma

Ett tips är att alltid ha ägg hemma, går att göra så mkt gott (tusen olika sorters omeletter) min favorit är omelett med kronärtskocka på (burk) så gott! Enkelt & billigt! Handlar alltid på lidl, gott, bra färska grönsaker & frukt & dessutom så jävla billigt! När jag jämför willys & lidl sparar jag in flera 100 varje veckohandling! Baka bröd hemma kanske? När jag gör köttfärssås 500 g, har jag alltid två burkar krossade tomater i, mer & billigt :)

2012-10-04 15:55:05
La Candida

Jag brukar göra mycket gratänger, fast det är mest till mina matlådor, barnen gillar inte "ihopblandad" mat. Men tex potatisgratäng går ju att kombinera på många olika sätt i några dagar, med olika tillbehör.

2012-10-04 22:13:56
URL: http://vimorina.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0