Härligt med barn som lägger sig i tid.

Underbart med kväll! Uppskattar så egentiden när barnen lagt sig, hellre lite egentid om kvällarna än sovmorgon på morgonen. Därför jag valt att lägga mina barn innan åtta, sen är det även skönt att aldrig behöva väcka och dra iväg dom till saker heller. (Helgerna tar jag gärna sovmorgon ungar, iaf till 8)
 
Besökt en kompis och hängt på lekplatsen i höstvädret, fy tusan va vindarna börjar bli kalla nu. Jag längtar redan tillbaka till sommaren, känns som om denna årstid kommer bli alldeles för lång.
Om man ska försöka komma på några som helst plus med hösten så måste de väl vara mysfaktorn med alla tända ljus om kvällarna, och de fina färgerna som vi har att vänta om ett par veckor.
 
Bjuder på familjen kaos under dagens värsta timmar 5-7. Vad gör man då? Hugo är alldeles för trött för att åka på en tur i vagnen (sover han då är de kört)
Trötta och uttråkade barn är de nästan alltid under dessa timmar.

Kommentarer
Jag

Hej!

Lite nyfiken på hur Hugo sover om dagarna.. Vilka tider och hur länge och så.. :) har läst din blogg ett bra tag och har alltså då hängt med i er sömnlöshet.. Så jag blir lite nyfiken hur hans sovrutiner ser ut?

Ha det bra!

Svar: Hoppas du tittar in o läser svaret, orkar inte göra ett helt inlägg om de =)Men han sover första gången redan nån gång efter åtta på morgonen och sover då ca 30-40 min. Sen en gång innan lunch vid ca 11 och då under typ lika lång tid, sista gången vid halvtre och ungefär samma tid då med, fast självklart kan sovtiderna ibland bli lite längre och ibland kortare :)
Emmelie

2012-09-17 21:14:24
maria

Jag föredrar också egentid på kvällen. Våra barn går och lägger sej klockan sju och går upp klockan sju :) (Om vi inte ska till dagis förstås för då måste jag väcka dem klockan sex)

2012-09-17 23:25:33
URL: http://babyyoucancallmesven.blogg.se
Jag

Hej igen!
Tycker verkligen sömn hos barn, o även i allmänhet, är väldigt intressant.
Jag är absolut ingen expert, men..
Har du testat att låta honom sova mindre gånger? Min dotter är ett år. Från ca.. Ja, 10 månader iaf började hon smått sova endast en gång om dagen (innan var det två gånger). Nu har inte vi sömnproblem hos oss, men tänker stt man kan dela med sig av erfarenheter.. :)
Förstår att det är svårt stt hålla honom vaken länge när han vaknar såpass tidigt som han gör. Men att du Inte försöker få honom att somna vid typ 12 första gången. ?
Det kanske behövs en längre sovning för honom, på typ två timmar säg.. För att kunna sova bra om natten.
Nu känner jag inte till hela er historia, .
Men kg tycker så synd om er, dig. Även fast vi inte känner varann så vill man så gärna kunna ge ett hjälpande, fungerande, tips från en mamma till en annan..


Svar: Att ha honom sovandes bara en gång per dag skulle helt enkelt inte fungera än :(Jag menar han vaknar ju SÅ ofta nattetid och han är helt slut om han inte får sova de gångerna. Men ska försöka dra ner de till två gånger inom snar framtid. JA tackar så mycket för tipset ändå =)
Emmelie

2012-09-18 20:49:14


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0