Åtta långa år.

Jag är så otroligt tacksam att jag tackvare facebook fick nys om att min föredetta häst lever och har det bra, och att hon dessutom finns så himla nära mig.
I åtta långa år har jag letat efter henne, personen som skulle lånat henne i ett år sålde henne vidare utan min vetskap och försvann sedan under jord och gick aldrig att få kontakt med igen.
Jag hade tappat hoppet om att hon skulle leva fortfarande, 22 år gammal men fortfarande med samma egenheter som hon hade under tiden jag ägde henne. 
Och nog var hos sig lik alltid, lite fler gråa hår men annars var hon precis som förut.
Nu väntar en ytterligare träff för att få hoppa upp på hennes rygg återigen <3
Vi hade ett speciellt band jag och Niccan, hon fanns nämligen med mig under tiden då jag mådde som sämst, och hos henne kunde jag glömma mina problem för en stund och bara leva för stunden.
Jag vill tro att hon minns mig, att hon kände igen mig trots att åren har gått - Älskade vän som du är saknad!
 
 
 

En händelserik dag.

"Mamma jag är redo att springa loppet" var de allra första som kom ur Ebbas mun när hon vaknade idag.
Hon har pratat om detta hela veckan, eller ja egentligen har hon pratat om det enda sedan i början av juni eftersom det var då hon var med och hejade på mig när jag sprang.
Otur med vädret dock, mörkt och ser ut att kunna börja regna när som helst.
 
Så vi har verkligen hela dagen fullbokad med lekdate, aktiviteter i stan och sedan i eftermiddag ska jag äntligen återförenas med min tidigare häst som jag letat efter i 8 långa år! Ska bli underbart att få se henne igen, att lukta på hennes mule och bara krama om henne.
Batteriet på kameran har legat på laddning inatt, misstänker att den kommer användas ganska flitigt under dagen :)
 
Godmorgon på er alla!
 
 

Att ladda batterierna.

 
Fredagsmys med min stora last här i livet - ostbågar!
En övertrött Ebba nattas nu av sin pappa på övervåningen, hon behöver all energi hon kan få för morgondagen eftersom det blir fullspäckat schema när dom håller "Alingsås stora barnkalas" med mängder av aktiviteter för barnen. Dagen startar med ett lopp på 800 meter som hon har bett om att få springa <3
Imorgon har vi även turen att få besök av fina Michaela igen, så glad att bloggen ger en chans till nya fina kontakter.
 
Ljusen är tända, tvn är igång och fredagsmyset börjar nu.
Ha en underbar fredagskväll <3
 

Tid.

Godmorgon fredag!
Helt otroligt att det redan är nedräkning till helgen, ett par ynka lektioner till och sedan är det dags för ledighet.
Om tiden gick fort förut så går den dubbelt så fort nu när man är iväg halva dagarna, innan jag vet ordet av är båda barnen tonåringar om det fortsätter såhär.
 
Igår när jag kom hem så möttes jag av två nyklippta barn. Alldeles för kort för min del, förstår inte varför frisörer är så klippglada! Nåväl jag får väl vara tacksam att Johan sa ifrån när de tänkte ta fram trimmern och raka Hugo på sidorna på huvudet, inte en chans att han ska ha det så! Så både Ebba och Hugo har nya frisyrer och jag är i detta fallet tacksam över att tiden går fort så de växer till en lagom längd snarast :)
 
 
Hugo ser dessutom mycket rundare ut i denna frisyr, haha nåväl väx, väx, väx!
 

En glad nyhet!

Herregud, redan torsdag!
Skolan gör att bloggen blir lidande, men jag har helt enkelt inte riktigt samma tid att sitta och knåpa iho inlägg på morgonen längre. Jag hoppas ni har lite förståelse att det kan bli lite glesare tills man kommit in i de nya rutinerna som student.
 
I eftermiddags fick jag ett oroligt trevligt meddelande på facebook av en tjej som trodde sig ha hittat min föredetta häst.
Jag har alltså letat efter henne sedan 2005 då hon spårlöst försvann från en tjej som jag lämnat ut henne på foder till.
Min tanke var alltid att hon bara skulle vara ifrån mig några månader för att sedan återvända hem igen, men så blev det tyvärr inte.
Fick reda på att hon haft ett jobbigt liv men att hon nu sedan fem år bor här nära Alingsås, och på lördag ska jag få åka och hälsa på henne igen.
Om ni bara visste vilken lycka det är för mig att veta att hon lever och har det bra nu igen.
 
 

Båtbygge.

Godkväll i stugorna.
 
Här sitter jag och tittar på idol med hårfärg i håret som jag väntar på att få skölja ur. Tanken är att det återigen ska bli en mörkare nyans och jag hoppas det blir som jag föreställt mig.
Fransarna är nyfixade och jag hoppas denna lilla mini makeover ska få mig hitta gnistan igen, jag har känt mig så otroligt tråkig och alldaglig när jag sett mig själv i spegeln det senaste nämligen.
 
Tidigare idag så spenderade vi tid nere i Nolhaga bland vänner och passade även på att göra ett besök i lantgården, Hugo fullkomligt älskar att vara där inne och klappa getterna.
Johan och Ebba byggde sig båtar när vi var hemma igen och tillsammans vandrade vi ner till ån för att se dom flyta iväg.
Gick dock inget vidare, barnen var övertrötta och det skreks och gapades en heldel innan vi kom iväg, Ebbas båt den sjönk och Johans den välte - Bättre lycka nästa gång helt enkelt :)
 
 
 

Njutbart.

Klagar inte på livet alls just nu faktiskt <3


Ett litet tips.

Börjar kvällen med ett litet tips, denna borste som heter "Tangle teezer" är en gudagåva!
Blev tipsad själv på en blogg och tänkte att detta måste vara något för mig eftersom Ebba är grymt håröm och varje borstdrag är rena pinan på hennes korkskruvar. Idag testades denna på blött hår UTAN balsam, borsten bara gled igenom och inte ett enda "aj" från Ebbas mun - Högt betyg alltså!
 
Annars har dagen verkligen vart lång, nio timmar ifrån mina hjärtan och jag har saknat dom som bara den. Tur att veckans längsta dag är gjord och att jag imorgon slutar tolv så vi kan få många timmar tillsammans då istället.
Studierna är igång på riktigt och jag brottas med att hinna med disken och att plugga lite innan det återigen är dags att gå och lägga sig - Hej vardag!
 

Nya rutiner ska skapas.

Och så har tisdagaen startat och därmed veckans längsta dag för min del, jag kommer inte vara hemma förens efter fem i eftermiddag och det känns helt galet att jag kommer vara ifrån barnen så länge, tur att Johan hämtar tidigt ett par dagar framöver nu.
Ja man ska helt plötsligt ordna sig alldeles nya rutiner som ska fungera för hela familjen, igår var första riktiga dagen och den gick riktigt bra men även riktigt fort!
Jag lyckades hinna med en promenad på håltimman runt en sjö som ligger jämte skolan, därmed var dagens motion avklarad, hem och vände och vidare mot lekplatsen för att leka lite med mina små hjärtan i sensommarvärmen, hem igen och lägga barn och sätta sig och göra sin första svenskauppgift. Men en sak blev lidande igår, hemmet! Tvättberg och disk finns det gott om, så jag ska nog skriva en lista till min sambo vad han kan få underhålla sig med nu när han är på hemmaplan lite ;)
 
Godmorgon, idag är det riktigt höstigt utanför dörren med dagg och endast sex grader varmt - Får nog bli premiär för havregrynsgröten idag igen.
 
Två efterlänktade hjärtan på lekplatsen igår:
 
 

En sten föll.

Måndagsmorgonen har börjat och jag börjar känna stressen inför allt som ska hinnas med innan jag ska ta bussen mot skolan, borde egentligen inte alls sitta här och försöka knåpa ihop ett inlägg med andra ord.
Eftersom den där jobbiga känslan i kroppen fortfarande hägrar inom mig så ska det bli riktigt skönt att komma iväg till skolan och ha tankarna på något annat för ett par timmar.
 
Äntligen har det löst sig med dagistiderna, jag har haft så otroligt dåligt samvete över ett par långa dagar som det skulle bli en gång i veckan framöver.
Men jag har en underbar lillasyter som erbjudit sig att hämta hem dom runt två varje tisdag så det slipper vara kvar tills efter klockan fem, känns som en stor sten föll från mitt hjärta och jag är så otroligt tacksam för de i min familj som ställer upp så för oss!
 
Dags att stressa vidare, barnen ska vara på dagis om en timma och här sitter vi i pyamas ännu - Godmorgon!
 
 

En jobbig känsla.

Godkväll.
 
Jag sitter med en jobbig känsla i kroppen, en känsla av att aldrig räcka till och att känna mig ensam.
Jag har folk omkring mig men känner ändå känslan av ensamhet, som om jag många gånger är bortglömd.
Vill så mycket men känner mig samtidigt osäker
Självförtroendet är det inget större fel på egentligen, för jag vet att jag är så envis att jag klarar det mesta jag tar mig för på ett eller annat vis..
Annat är det med självkänslan, på bott och har egentligen alltid varit det
.
Jag säger som jag brukar "Bit ihop eller bryt ihop"...
 
 

Besök från Borlänge.

Helgen går på tok för fort, det är ju redan söndag.
Svärföräldrarna är på besök och idag ska Ebba få gå iväg med sin farmor på bio, det är något jag vet att hon kommer uppskatta. Att få komma iväg utan borsan och mamma och pappa är nog nyttigt!
Solen skiner från klarblå himmel och jag tänkte se om jag fick med mig sällskap så jag kunde starta dagen med att gå runt sjön, känns som det är lika bra att passa på medan vi har vädret på vår sida.
Frukostdags i familjen för oss som vart vakna sedan innan halvsex iallafall.
 
Igår satt vi ett helt gäng här hemma och drack kaffe och körde lite present-öppning för Johan som fyllde år, massor av barn och massor av stoj - Haha det hörs om dom minst sagt!
 
 
 

Fynd när de är som bäst!

 
Loppisfynd när de är som allra bäst!
För denna skaljacka från didriksson och Molo-lurv fick jag endast betala 70kr! Det snackar jag om att fynda ordentligt.
Alléloppisen var verkligen helt full idag, massor med folk stod och försökte få sålt saker och jag kommer sakna att vandra omkring där och kika varje lördag nu i framtiden eftersom nästa lördag är sista gången för denna sommaren.
 
Annars har vi haft fullt hus här hemma med besök från nästan alla vi umgås med som mest.
Nu är det dags för Ebba att hoppa i säng, hon har nämligen byggt en koja under hennes bord som hon hade tänkt sova i inatt <3
 

En väldigt tidig start.

Godmorgon lördag!
 
Gissa när min kära son slog upp sina vackra ögon och vägrade somna om?
 - 05:10! Det är alldeles för tidigt för min smak alltså, men vad ska man göra när ungen glatt drar av täcket och skriker upp trots att jag sagt att det är natten och då sover man.
Sedan medan jag drack kaffe så passade busen på att gå in till toaletten och pilla bort de där rengöringsgelet som sitter innuti toan, kom snabbt och glatt springande och visade upp sitt fynd som satt fast på hans fingrar - Riktig liten skitunge de där :)
 
Idag väntas besök från svärföräldrarna från Borlänge, och som vanligt startar vi dagen med en promenad till stan för lördagsloppisen och avslutningsvis en liten fika på stan - en fin sommartradition vi startat i familjen <3
 
Kusinerna igår med fredagsmys och sina virkade små nallar som syrran gjort.
 

En liten nattgäst.

Fredagsmyyyys!
Ett av tre barn sover, ja för vi fick nämligen en till liten nattgäst eftersom min systerdotter så himla gärna ville sova över. Så de två storkusinerna sitter nu tillsammans under filten i soffan och kollar på Bolibompa, mysigt för de båda två.
Så imorgon får de tillsammans sjunga ikapp för pappa-Johan som fyller år imorgon :)
 
Vi har kört en riktig Svensson-fredag hittills med både tacos och och nu godis för småttingarna. Jag må vara tråkig men det är kvällar som dessa som jag uppskattar allra mest. Festandet är över, jag hade min tid innan barnen kom och jag känner mig SÅ färdig med den delen.
 
Trevlig start på helgen på er alla fina <3
 
 
 

Fredag!

 
Det bästa man har sätter man på bordet, right?
Hugo hann med att prata lite med sin pappa imorses innan han stack mot jobbet, och då passar han självklart på medan det vankas mat såklart.
Lilleman chockade med att sova i sin säng tills strax efter fyra i morses, något som aldrig hänt tidigare!
Han brukar alltid vakna runt 22-snåret och vilja komma över till min säng för att finna ro igen och kunna somna om.
Att gå på dagis tar verkligen på krafterna, för redan vid fem igår så ville han upp och sova.
Jag försöker pussla med familjen så mycket det går för att de ska få vara så få timmar som möjligt i början, önska så att man kunde lösa det på bästa sätt framöver - håll tummarna.
 
Frukostdags - Godmorgon!

De kommer jag träffa dom mer än jag.

Vardagen är verkligen igång på riktigt, strax innan halvåtta imroses så var jag och barnen redo och ute för en promenad med hundarna innan det sedan var dags att  vandra vidare mot dagis och slutligtvis bussen för min del.
Känns så konstigt och jobbigt att många dagar framöver så kommer personalen på förskolan träffa barnen mer än vad jag kommer att göra. Jag förstår att de flesta har det på samma vis som vi, men det känns ändå i mammahjärtat <3
Samtidigt så njuter jag av att vara i skolan, att få rast, kunna äta upp sin mat på lunchen utan att behöva bli avbruten och passa upp på andra under tiden, att bara just då ha koll på mig själv - rena semestern!
 
Barnen sover bägge två gott eftersom det är helt slutkörda efter en dag på förskolan, och jag ska ge mig ut på en promenad eftersom skolan inte direkt erbjuder överdrivet mycket tid till rörelse. Det måste nog vara största utmaningen med att studera, att sitta stilla.
 
Här har vi en av familjemedlemmarna som inte har något emot att slappa förtillfället ;)
 

Torsdagsmorgon.

 
Torsdagsmorgon i familjen Gudmunds/Gustavssson, pappan har åkt till jobbet och här sitter vi framför barnkanalen och tar det nog lite väl lugnt. Jag är inte van vid att behöva stressa iväg direkt på morgonen och nu ska vi ge oss av hemifrån om en timma för att hinna lämna innan bussen går mot skolan.
 
Det blir en lång dag för mig enda tills tre och jag misstänker att jag kommer vara helt slut av allt nytt när jag är hemma igen. Barnen blir hämtade halvtvå av min mormor så jag slipper ångesten över att det blir riktigt så långa dagar till en början.
Dags att palta på oss kläder, ge oss ut på en promenad med hundarna och även leta upp en blyertspenna inför dagens diagnos i eftermiddag - vi startar hårt!
 
Godmorgon till er alla.
 
 

Första dagen.

Oj vilken dag!
Massor av nya intryck, spänningar, presentationer framför full klass osv har lett till att jag sitter här i soffan helt slut. Det är så himla annorlunda att komma tillbaka till skolan igen. Att lyssna, sitta stilla och bara ta in information.
Jag kom på mig själv ett antar gånger att panikartat kika runt omkring mig och hann tänka tanken
"vart tusan har barnen tagit vägen nu?!" Konstig känsla att bara tänka på sig själv liksom.
 
Första riktiga dagen på förskolan hade gått ganska okej, visst han hade gråit en hel del och gått och ropat efter mig, men han hade ändå låtit sig tröstas lite.
Imorgon är det en heldag, och jag är tacksam jag har släkt som kan hämta hem dom båda lite tidigare iallafall. Så får det vara ett tag framöver tills de båda är vana vid de nya rutinerna.
Dags att förbereda inför morgondagen, kläder ska plockas fram och allt ska vara klart för att vara iväg och hemmifrån tidigt imon morgon.
Och jag vet en som kommer somna fort som bara den..
 
 

En ny tid i livet börjar idag!

Godmorgon, klockan är strax efter halvsju och jag och Hugo har varit vakna en evighet känns det som. Hans inställda väckarklocka ringde som vanligt strax innan halvsex, nåväl jag kommer aldrig behöva väcka honom inför dagis iallafall.
Idag är det alltså dags, att åka iväg på egen hand och göra något för sig själv - studera.
Jag hoppas innerligt tiderna är väldigt bra i början så jag kan pussla ihop det så de slipper vara många timmar på förskolan till en början - jag är så tacksam för de i min släkt som vill hjälpa till att passa mina skatter <3
 
Innan det är dags att lämna barnen vid tio snåret så blir det till att mysa, krama, leka som bara den så jag slipper sakna ihjäl mig efter dom de timmar jag är iväg.
Herregud, en ny tid i livet börjar ju förfasen idag!
 
 
 

Sista dagen.

Och så var sista dagen som hemmamamma gjord.
Imorgon startar allvaret, då börjar skolan och jag måste lämna ifrån mig ansvaret för barnen till några andra.
Känns riktigt, riktigt jobbigt att behöva lämna när läget är som det är med honom nu.
Jag vet att han kommer komma in i det tids nog, men jag önska bara att jag hade haft tiden att skynda långsamt.
Fram tills han är mer bekväm i situationen så ska jag tillsammans med min fina släkt försöka pussla ihop tiderna så det blir så få timmar som möjligt i början för dom bägge.
 
Jag har laddat upp med att köpa ett gäng pennor, papper och även kostat på mig det där himla busskortet som man måste ha - så imorgon är jag återigen studerande!
 
Hugos fina nalle som min syster virkade när han låg i magen har börjat få stor betydelse på förskolan, den bär han omkring på lite då och då - en liten trygghet hemmifrån <3
 

Egen-odlat.

 
Igår var det äntligen dags för Ebba att plocka upp hennes morötter som hon satte i våras. Förvntansfull och glad var hon när hon såg hur de hade växt under sommaren. Det är lite roligt att de kom i tre olika färger, sen är det något speciellt att äta egenodlat. Känns mera "rätt" och smakar mycket godare! När vi flyttat nästa år så ska jag minsann ha ett eget litet land att plantera i.
Tar gärna emot lite tips på hur jag kan använda dom på bästa sätt.
 
Idag väntas en del förberedelser inför morgondagens skolstart, block och pennor ska införskaffas och busskortet behövs köpas. Tänkte även försöka mig på en storhandling under de två timmarna som barnen är på dagis i eftermiddag, för att ta med dom till affären har blivit nästan en omöjlighet de senaste.
 
Godmorgon förressten.
 
 
 

Tårar i mängder.

Den här inskolningen alltså, det går verkligen inte alls så som man hoppats.
Redan när vi närmar oss dagis så börjar Hugo gallskrika och jag fick lämna honom helt hysterisk ensam kvar.
Han hade hållt på så tillochfrån i de tre timmarna han var där, och gått och hämtat sina skor och ställt sig vid dörren och ropat på mig.
Det gör så fruktansvärt ont i hjärtat att lämna honom när man vet att han inte låter sig tröstas och skriker mestadels av tiden. Jag önska så innerligt att skolan inte började riktigt ännu och att vi hade lite tid till på oss med honom.
 
Eftermiddagen blev fin iallafall, efter lite lunch så stekte vi på lite pannkakor och drog tillsammans med en kompis och hennes dotter till fårhagen. De två bästa vännerna fick äntligen chansen att leka tillsammans efter alldeles för långt uppehåll.
Nu fortsätter vi kvällen i soffan framför premiären av Idol <3
 
 

Nedräkning!

Måndag och den riktiga veckan börjar på allvar!
På onsdag är det dags, efter nästan två år är det dags att återgå till studierna.
De enda som oroar mig är egntligen Hugo, han är inte klar med inskolningen egentligen. I två veckor har jag vart standby och två gånger har han vart där 2-3 timmar. Problemet är att han inte låter sig tröstas av fröknarna och att han hela tiden går och frågar erfter mig och blir ledsen. Jag förstår att det är normalt att sakna mig som bara på den, jag önskar bara att han kunde känna sådan trygghet så att han blev tröstad och kunde lugna ner sig.
Så två dagar till är vad han har på sig, på onsdag måste jag vara i skolan och då måste han vara på dagis betydligt fler timmar än vad han varit tidigare.
 
Håll tummarna, nu laddar vi magen med frukost och sedan försöker vi underhålla oss på bästa vis innan det blir dags att ge sig iväg vid nio tiden - Godmorgon!
 
 

Knappast hälsosamt.

Helgen är nästan över och jag sitter nyduschad i soffan och tänkte passa på att titta på en film som jag hyrde i fredags. Tända lite ljus, lägga ifrån mig telefonen och bara vara.
Seriöst jag använder min iphone allt för ofta, jag menar man behöver faktiskt egentligen inte kolla på film, vara inne på facebook, instagram och smsa samtidigt. Jag måste helt klart bli bättre på att lägga ifrån mig den för jag är övertygad om att det skapar större inre stress än vad man faktiskt kan tro.
 
Skogspromenaden blev av men vi fann inte en enda kantarell. Gick och gick och insåg tillslut att vi nog inte riktigt hade koll på vägen tillbaka (eller ja jag visste hela tiden att mitt lokalsinne var kasst men min kompis påstod sig hela tiden ha koll på vart vi befann oss) Efter en jäkla promenad mitt ute i skogen har vi en himla tur när vi möter en gammal farbror som gått i de  skogarna i 30 år och han kan visa oss vägen tillbaka till grusvägen. Annars tvivlar jag på att vi hade varit tillbaka ännu alltså, livsfarligt ju :)
 
Resten av eftermiddagen spenderades här med våra vänner och deras barn, herregud så småttingarna bråkar alltså! Det skiljer fem månader på Wilma och Hugo och nu när han börjat växa ikapp så är det inte mycket de två kommer överens om alltså, haha söta är dom iallafall och tur är väl det <3
 
Sketna barn är glada barn - right? :)
 

Hopp om egentid med storbarnen.

Söndagsmorgonen har börjat, två förkylda barn sitter i soffan framför en hyrfilm vi lånade i fredags.
(skulle inte förvåna mig alls om Hugo typ drar på sig feber lagom till skolstarten)
Mamman är lite tröttare än vanligt eftersom jag gav mig iväg på kräftskiva igår, var dock hemma redan vid elva eftersom jag kännde mig så himla felplacerad och obekväm. Slutade med att jag och min vän flyttade ut två stolar och satt UTANFÖR partytältet och kikade in på alla fulla människor , nej tacka vet jag en middag med en vän men det här festandet känns inte som något för mig längre.
 
 
Idag hoppas vi på att regnet håller sig borta så jag och Malin kan ta våra stora ungar ut i skogen och plocka svamp, man behöver lite kvalitestid med dom ibland. Papporna får äran att vara med småttingarna och underhålla sig bäst de vill helt enkelt :)
 
Godmorgon, dags för obligatoriska äggmackan.
 
 

Sista valen gjorda.

Godmorgon.
Hugo och jag sitter i soffan och myser framför Pippi medan resterande av familjen sover. Tillochmed hundarna ligger kvar i sängarna och snakar, och jag förstår dom och hade mer än gärna gjort detsamma faktiskt.
 
Igår när barnen var på dagis så gjorde jag de sista valen till lägenheten, köksluckor och golv och det var svårt och veta hur jag skulle välja där. Hela lägenheten är ju så himla ljus, så jag tog ett grått golv för att få lite kontrast på nedervåningen och ljust golv på ovanvåningen där barnens rum är eftersom de rummen är så små och kommer nog kännas ännu mindre om jag får in något mörkt. Valet på luckorna i köket föll tillsist på ek med svarta handtag, hade från början tänkt välja helt vita luckor men var rädd att det skulle bli för sterilt och så tänker jag på hur mycket all smuts syns ;)
Är fortfarande osäker på om jag valen jag gjorde är rätt, svårt sånt där med inredning och jag är helt ny på det området , så tips mottages tacksamt.
Fick även veta att dom kanske börjar renovera i lägenheten tidigare än beräknat, det betyder ju att vi kanske får flytta in tidigare än första oktober också - håll tummarna!
 
Slänger in ett pysseltips till de här regniga höstdagarna som är på väg - pärlskålar.
Superenkelt och uppskattat av Ebba.
Olja in en form och "bröa" sedan in den med pärlor, in i ugnen fem minuter på 225 grader och voila!
 
 
 
 
 
 

Fredagskänslan.

Fredagskänslan börjar infinna sig mer och mer här hemma och nästa vecka kommer den nog kännas på riktigt för första gången på snart två år.
Helt otroligt att jag börjar studera igen på onsdag! Känns pirrigt och roligt på samma gång, kommer sakna mina gamla klasskompisar från skolan men jag hoppas verkligen jag hittar någon ny att umgås med.
 
Vi sitter här i soffan och myser framför barnkanalen, barnen med sina favoritflingor i en skål (perfekt för dom att sitta och plocka med och ger mig lite mer chans till lugn och ro innan kaoset drar igång)
Himlen är återigen grå idag och jag är väldigt tacksam vi tog vara på vädret igår och drog ner till Nolhaga för lite lekparkslek och för att kika på djuren, perfekt ställe de där.
 
Tycker det är så tyst här inne, trots att läsarantalet ökar så gör då inte kommentarerna det. Det är ju så mycket roligare och skriva om man får någon form av respons på det man delar med sig av. Har några flitiga människor som lämnar avtryck då och då - kram till er!
 
 
Hur söt är han inte i sin dress från Me&I?
 
 

Han klarade det!

YES!
Hugo klarade sina tre timmar på förskolan idag och han sov dessutom!
Jag var beredd på att återigen få hämta hem en ledsen och trött pojke men jag fick inget samtal om att det inte gick bra så istället kom jag dit vid tolv och möts av en utslagen Hugo som sover tillsammans med sin nalle med dom andra barnen <3
Det hade gått bra men visst hade han vart lite gnällig och frågat efter mamma, och konstigt vore de ju annars kan jag tycka, pedagogerna är ju trots allt inga han känner så väl ännu.
Nu håller vi tummarna hårt att det fortsätter gå bra tills på onsdag då jag börjar studera igen.
 
Älskade lilla du, du får inte bli stor för fort!
 
 

Är ni nöjda?

 
Igår fick en ny jacka från kaxs följa med oss hem, har aldrig själv haft de till barnen tidigare men har bara hört gott om dom. Är ni som använt de nöjda?
Älskar kombinationen rosa/turkos. Tyvärr fanns inga jackor alls som föll mig i smaken till Hugo, så vi får in och kolla igen nästa vecka när de fått in lite nyheter.
 
Vet ni? Solen skiner här hemma just nu och det känns som det var ett tag sedan! Även om det är höst i luften och tempraturen bara är på cirka 10 grader så ger solen så mycket energi!
Jag hoppas dom tar vara på vädret på förskolan och är ute istället för inne som dom brukar under förmiddagen.
Håll tummarna för att Hugo kan tänka sig sova där idag,
 
Önskar er en godmorgon!
 

Kommer han hinna bli redo?

Oj vilken hektiskt dag, har hunnit med en hel del faktiskt!
 
Inskolningen idag började med att jag bara följde med in ett par minuter innan det för första gången var dags att lämna och gå därifrån. Själva lämningen gick utan större bekymmer, han ropade lite efter mig men satt rätt sysselsatt vid bilbanan och lekte. Två timmar senare hämtar jag hem en väldigt ledsen liten pojke som vägrat sova och efter det försöket blivit otröstlig.
Det gör SÅ ont att se honom så förtvivlad!
Jag börjar dessutom känna en viss stress över att jag faktiskt börjar skolan om EN vecka och han är inte redo för att lämnas där än på långa vägar.
Nya tag imorgon och hoppas då han kan tänkas vila med de andra barnen utan att bli så ledsen så jag får hämta hem honom <3
Knepigt med egentid mitt på dagen föressten, jag hann med både ett snabbt besök på gymmet och lite städning här hemma med HÖG musik och utan att någon störde.
 
Solen tittade föressten fram en liten stund i eftermiddags, och den lilla stunden tog vi vara på vill jag lova. Utelek på gården innan regnet återigen började falla...
 

Glittrande skog gav egentid-

Pippi Långstrump rullar för fulla muggar här hemma, en av de få filmer som Hugo faktiskt kan be om att få kika på några minuter lite då och då. Han gjorde dessutom morgon vid strax efter fem och jag låg demostrativt kvar i sängen tills klockan slagit sex. Innan sex är faktiskt aldrig riktigt okej att kliva upp!
 
Försökte posta ett inlägg via mobilen igår men märker att det inte kommit upp, surt!
Vi gav oss iallafall ut på en härlig tur i skogen jag och Ebba tillsammans med mamma och lillasyster och självklart att hundarna var med. Det var helt fantastiskt att komma ut i tysta skogen efter en intensiv dag med inskolning och kaos väder i form av hällregn, flera timmars åska och hagel så marken blivit alldeles vit.
På kvällen sken faktiskt solen lite och det gjorde att det nästan glittrade i skogen eftersom det var så blött. Ebba fick välförtjänt egentid, hundarna fick springa lösa och mamman fick med sig kantareller så det räcker till en lunchmacka idag - perfekt!
 
Idag väntar ännu en dag av inskolning och tanken är att jag för första gången ska lämna förskolan och att pedagogen ska försöka få Hugo att sova där (jag är inte hoppfull). Förhoppningsvis går det super, så kan jag springa iväg och träna lite på gymmet som ligger alldeles intill nästan.
 
Nu mera kaffe - Godmorgon.
 
 
Idag håller vi tummarna på bättre väder, vill gärna kunna gå utanför dörren utan att halvt drunkna.
 

Sommaren är nog över.

Tisdagsmorgon och efter lunch är det återigen dags för inskloning på förskolan, det går långsamt framåt och jag har inte kunnat lämna honom mer än 15 minuter. Jag börjar inte skolan förens om 8 dagar och inskloningen får helt enkelt ta den tid den behöver, men jag börjar bli stressad över att han inte ska vara redo tills dess.
Min stora lilla kille har blivit stor <3
 
Sitter och kikar på väderprognosen framöver nu och inser att vi nog med all säkerhet fått vår sista stranddag för detta året. Vädret säger under 20 grader och en himla massa regn, bara att inse att hösten är på intåg.
Men denna sommaren har vi badats oss skrynkliga och säkert grillat oss ett par kilo upp i vikt. Vi har vart på underbara semestrar som barnen varit jättenöjda med och vi får helt enkelt inse att nu är det över för denna gång.
 En del av sommarens godbitar 2013 <3
 
 
 

Egentid med Ebba.

Och så sover barnen sedan en timma tillbaka och jag kom nyss ut från en varm dusch och ska snart lägga mig ner för att komma igång med boken jag läser. Har nämligen gått med i en bokcirkel och lotten föll på denna bok, hittills har jag inte kommit in i den alls och kan väl inte uttala mig så mycket mer än att det inte verkar vara en bok i min genre.
 
Dagen har vart alldeles för lång och det har öst ner regn tillochfrån hela dagen. Därimot har vi sett ett x antal regnbågar och Ebba var bra sugen på att gå till regnbågens slut för att finna skatten <3
Underbart med barn, att dom tror på sådant och kan känna den där pirriga känslan över att få uppleva sådana saker.
Jag måste ta mig mer egentid med Ebba, komma iväg på små äventyr bara hon och jag. Behöver inte vara något stort egentligen, men jag tror det är välbehövligt med lite egentid med mamma nån gång då och då. Svårt att finna tiden till det bara, Johan är ju ofta iväg 07-19 så vi får försöka ta det en helg.
 
Kryper ner under filten och sätter igång med boken, kokoslotionen som jag använder får den där sommarkänslan att sitta kvar lite längre <3
 

En dag utan planer.

Godmorgon...
Inatt har jag legat vaken och hört regnet smattra mot takfönstret, jag inser att hösten är på ingång och kollar väderprognosen och förstår att det nog inte blir fler stranddagar i år.
 
Igår smet jag iväg på bio, från början var det tänkt att jag skulle se "Känn ingen sorg" men kompisen fick tyvärr förhinder och istället fick jag med mig en annan vän och såg "The heat" istället. Jag måste tipsa er alla om att gå och se den underbara filmen, jag skrattade mig igenom hela alltet och det är väl ett ganska bra betyg? :)
 
Får se vad dagen har att erbjuda, men jag hoppas på något besök av någon eftersom Johan lyckades ordentligt med gårdagens bak. Riktigt goda och saftiga bullar blev det och det vore skoj att få bjuda någon.
 
 
 

Tre små barn här hemma.

Godmorgon söndag.
 
Kusinen har sovit gott hela natten och vaknade inte trots vårat nattkaos (både Ebba och Hugo vaknar ju fortfarande nattetid och är ledsna) Men Nea har sovit sig igenom allting och vaknade strax innan åtta och kom ner och gjorde oss andra lite mer morgonpigga sällskap ;)
 
Idag är det grått och regnet öser ner, blir att försöka underhålla sig på bästa möjliga sätt inomhus.
Har lovat barnen att baka bullar och promenaden till affären för att köpa ingridienser blir nog lagom i detta väder.
Jag hoppas det kommer klarna upp lite framåt eftermiddagen, för en hel dag inomhus går inte för sig här hemma.
Ska försöka ta vara på dagen på bästa möjliga sätt, trots regnet.
Ikväll väntas dessutom egentid, jag och en kompis ska pysa iväg på bio - mysigt!
 
Bild från igår kväll, två trötta kusiner <3
 

Suprise!

Lördagen börjar gå mot sitt slut och Ebba har kusinen Nea sovandes här för första gången, två trötta barn ligger nu uppe i sängarna och försöker komma till ro och somna.
Min systerdotter har tjatat i veckor om att få sova över och idag testar vi, skulle hon vilka åka hem så är ju mamma och pappa bara ett samtal bort <3
 
I eftermiddags var det dags för överasskningsmiddag för min mormor som fyllde 70 år tidigare i veckan. Hon hade sagt hon inte ville fira men med lite list lurade vi iväg henne till pizzerian där alla 16 personer satt och väntade och sjöng när hon kom in på bakgården. Lyckat som bara den och mormor blev minsann precis så överasskad som vi hoppats på. Stenugnsbakad pizza och mys med släkten, en härlig lördag helt enkelt.
Avslutade dagen på gymmet, haha tänkte försöka förbränna en liten del av den pizzan jag åt iallafall ;)
 
 
 

tjugofemkronor, som hittat!

Men oj så tiden gått idag, mitt vanliga inlägg hanns inte med att skrivas ens!
 
Vi har redan varit iväg på loppisen som är varje lördag. Ebba hade med sig sin egna plånbok och hittade sig en doktorväska för 25kr som hon själv gick fram och köpte. Perfekt att man kan hitta sånt till bra priser, mycket hinner ju inte ens bli slitet liksom.
Hugo sover sin middagsvila efter stora protester och jag tänkte passa på och röja lite här hemma, senare ska vi nämligen hitta på något tillsammans, mer om det ikväll :)
 
Här har ni föressten leksaken som skapar mest bråk här hemma nu, båda ska nämligen ha den samtidigt (såklart)
 
 

Detaljer.

Detaljer inför kommande barnrum:
 Namntavlor från Formeli <3
 
Idag damp dessa två bedårande namntavlorna ner i brevlådan, jag är övertygad att de kommer göra sig otroligt fina i ram uppe i barnens nya rum sedan efter flytten.
Jag vill byta det mesta i rummet men har en heldel godsaker som jag vill ha med i kommande rums inredning.
De otroligt fina vimplarna som min syster virkat (dellisch desigin på facebook), klossarna i härliga färger med små söta motiv.
Finns böcker som har riktigt fina framsidor, de kommer göra sig bra på en vit tunn hylla.
Ser fram att börja om från start och ha stora möjligheter till att få det precis så som jag vill ha det, två månader kvar tills flytten bär av.
 
Nu , dags för fredagsmys <3
 
 

Jag kommer ha möjligheten att uppfylla mina drömmar.

Godmorgon fredag.
Den där riktiga fredagskänslan känns lite starkare nu när jag haft inskolningstider att passa varje dag under veckan som varit. Det är en härlig känsla när man väl är inne i arbete/studier, och känna de där typiska lugnet efter sista dagens slut, det ser jag fram emot.
 
På tal om studier, det känns nervöst. Att komma helt ny i en klass som hängt ihop ett tag, att inte känna någon, men jag hoppas och tror att jag kommer finna min plats där och att det kommer finnas några likasinnade.
Ett år kvar för att få alla behörigheter för att senare ha alla möjligheter att söka till högskola! Jag vet inte säkert om det blir så men nu har jag alla möjligheter att göra det om jag vill.
Jag har en dröm om att bli barnmorska, att vara med och se mirakel varje dag.
En annan dröm är att arbeta som socionom, att hjälpa människor som går igenom liknande saker som jag själv gjort, att kunna förstå människan som sitter framför mig.
Nåväl , vi får se vad framtiden har att erbjuda..
 
Innan skolan drar igång så måste ju det funka med Hugo på dagis, så fortsätter inskolningen även idag och ser om jag kan lämna hans sida.
 
Kanske ett framtida yrke? (När Hugo kom till världen)
 

Regn i massor.

Vilken l.å.n.g och regnig dag!
 
Dagen började ju med inskloning på förskolan, jag  var med hela tiden men han vara och leka i andra rum lite då och då om han bara fick gå tillbaka och checka läget att mamma var kvar. Imorgon är tanken att han ska sova där, det känns riktigt jobbigt och nervöst för min del.
 
Efter lunch och vilan så begav vi oss inåt stan i ösregn. Tänkte att vi skulle besöka lekrummet för att få tiden att gå lite fortare. Tyvärr blev besöket kortvarigt eftersom Ebba betedde sig illa och efter ett visst antal hotanden att "om du inte sköter dig så går vi hem" så gjorde jag slag i saken. Man kan inte bara ge tomma hot för då lär de ju sig knappast någonting alls.
Väl hemma igen så hade vi det trots allt ganska mysigt, vi målade vattenfärg som gjorde Hugo alldeles frägglad så ett bad var på sin rätta plats. Middagen bestod av plockmat ala småbarnsfamilj med pastaskruvar, grönsaker, fetaost, mozarella och det viktigaste av allt enligt barnen - kall falukorv :)
Barnen hade på sig pyamas redan vid halvfem och vi låg i sängen och läste en massa böcker och byggde koja. Så fastän tiden gick grymt långsamt så hade vi det bra här inne i huset medan regnet smattrade mot rutorna.
 
Nu ska jag krypa ner och läsa lite , jag är lätt värd att lämna över disken och kvällsplockandet till min sambo eftersom jag nyss körde hemmaträning och inte orkar lyfta ett finger ;) - Godnatt!
 
 
 

Torsdag.

Godmorgon.
 
 Det är mörkt, regnar och allt man göra är att krypa ner i soffan med filtar och tända ljus. Jag vill klä mig i stickade kläder och känner mig en dag som denna redo för hösten.
Men innerst inne håller jag tummarna stenhårt att sista stranddagen för i år inte är gjord ännu, ge mig ett par dagar till av sommarvärme!
 
Igår kväll kom syrran hit och vi fortsatte rensa i förrådet, nu har vi bara ett enstaka par lådor kvar innan vi kan räkna oss som klara. Mängder av saker har slängts, skänkts bort och en hel massa ska försöka säljas. Barnkläder i mängder som knappt ser använda ut liksom.
Idag väntar en förmiddag på förskolan mellan 9-12 och tanken är väl att jag ska kunna smyga ifrån en stund, men vi får se om lilleman är redo helt enkelt.
 
Får fortsätta här hemma, med tanke på vädret så kör vi nog havregrynsgröt tilll frukost - Godmorgon till er alla.
 
 
 
 

Det blir jobbigt att släppa taget.

Godmorgon.
Eller ja god och god , jag har ont i magen och mår lite illa och det har jag gjort sedan jag unnade mig en räkmacka på ett café igår. Illamående är det absolut värsta jag vet och är alltid fullkomligt livrädd för att kräkas, det är nog min absolut största fobi här i livet, magsjuka!!
 
Första dagen på dagis igår och det gick bra.
Hugo var nöjd om jag var vid hans sida hela tiden men var väldigt trött och inte riktigt samma energi som i vanliga fall på honom eftersom det var mitt i hans sovtider.
Idag är planerna att vi ska vara där två timmar och passa på medan dom är ute. Jag tror att det kommer bli riktigt jobbigt för mig när det är dags att försöka lämna honom för första gången, att våga lämna iväg ansvaret helt till någon annan. Någon som inte förstår vad han vill säga med sina mycket speciella utryck, nej fy detta ÄR jobbigt!
 
Ska lägga mig framför barnkanalen och mysa lite med barnen, man får passa på medan det är någorlunda stilla.
Regnet hänger i luften och det är mörkt, fy jag vill verkligen inte att hösten är på väg redan..
 
 

Dagen D.

Herregud vilka drömmar mina nätter bjuder på!
Igår drömde jag riktigt verkligt om jordens undergång och vaknade smått panikslagen och trodde det var på riktigt! Inatt drömde jag istället att jag låg inskriven på förlossningen för igångsättning och födsel av vårt tredje barn, även idag var drömmen riktigt verklig.
Haha jag tänkte skriva att jag hoppas på sanndrömmar eftersom jag i framtiden gärna vill ha ett till barn men tar tillbaka de där eftersom jag även drömde att jorden skulle gå under.
 
Idag planerar jag att på bästa sätt försöka få tiden att gå här hemma innan det vid elva är dags att dra iväg för första dagen på dagis.
Mitt i Hugos vanliga vila har vi själklart fått tid, blir spännande och se om han ens orkar hålla ögonen öppna utan att få ett sammanbrott.
Tänka sig, idag är stora dagen!!

Håll nu tummarna för en bra inskolning, jag är jätte nervös inför hur morsgrisen ska klara detta.
 

Andas och räkna till tio.

Hemma igen efter en härlig kvällspomenad.
Fem kilometer med musik i öronen och hundarna vid min sida som vid många tillfällen fick springa lösa. Det var välbehövligt att komma hemifrån och bara stänga ute allt annat för ett par minuter.
I eftermiddags trodde jag helt ärligt att jag skulle kasta in handuken som mamma. Barnen bråkade om leksaker (som vanligt) och det slutade med att jag tog ifrån dom leksaken och gick och gömde den. Detta resulterade i tårar och gallskrik från dom båda ett ganska långt tag, och för att bara komma undan så gick jag helt ärligt in på toaletten o bara andades i cirka en halvminut. Haaha, "aaandas och räkna till tio" tänkte jag för mig själv innan jag återigen steg ut i kaoset.
Livet som tvåbarnsmamma är då inte alltid lätt, och att börja studera om två veckor kommer nog kännas som rena semstern för mig som i snart två års tid varit mamma på heltid..
 
Nu sängen, och skärpning - visa att ni läser!
 
Ett stycke skrikande son vid mina ben..
 

Måndagen den 5/8.

Måndagen den femte augusti och det är min sista dag hemma med Hugo.
Imorgon börjar verkligheten och han ska skolas in på förskolan, jag känner mig både nervös och föväntansfull på samma gång. I nästan 21 månader har han alltid varit vid min sida, barnvakt har det blivit ett fåtal gånger men då bara på sin höjd två timmar eftersom han är så otroligt mammig och rent av beroende av mig.
Därför känns det extra nervöst, hur ska det gå? Hur ska han reagera?
Jag tror ändå det kommer vara bra för honom och är himla tacksam att han och Ebba kommer gå på samma förskola och det är en 1-5års avdelning så dom kommer alltid ha varandra och han kan söka tryggheten hos henne.
 
Så sista dagen ska spenderas på bästa möjliga sätt och dagisväskan ska packas med extrakläder till dom båda.
Tänka sig , imorgon gäller det!!
 
Två av bilderna jag tog igår, älskar dom och tycker dom känns himla fridfulla - underbara sommar kan du inte stanna förevigt?
 
 
 

En söndag i skogen.

Vilken söndag vi haft...
 
Redan tidigt imorses så bestämde vi oss för att cykla iväg till skogen för att grilla korv och umgås om vädret blev som vi hoppats och lyckligtvist blev det så.
Packade med maten, fikan och satte sedan barnen och packningen i cykelkärran och började trampa uppåt. Vi fick med oss min systerdotter Nea och hennes pappa, haha extra roligt eftersom Nea aldrig varit i skogen tidigare. Ungen ramlade på varenda rot och skrek nog en gång i kvarten minst, men efter ett par timmar så vande hon sig lite och tillsammans med Ebba satt dom uppe på ett litet berg och lekte med kottar och annat skoj.
Jag är lika nöjd med dagen som barnen , jag har visat hur man gör djur av kottar, vi har gått på djurjakt i skogen och hittat hallon att mumsa på.
Ett ställe jag helt klart kommer att besöka igen, även vintertid eftersom det finns en himla bra pulkabacke i närheten. Haha men tills dess får vi hoppas att Johan har fått körkort, för att cykla i den uppförsbacken i snö och is hade varit en omöjlighet.
 
 
 
 
 

De två sista dagarna.

Godmorgon.
 
Nyduschad, ätit och känner mig helt klart redo för en ny dag trots att Hugo vaknade 05:42.
Barnen borde sova som stockar eftersom vi oftast är ute hela dagarna, men dom har väl helt enkelt inte tid till något så överskattat som sömn.
 
Änsålänge så vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på idag, men om vädret tillåter så har jag lust att ge mig iväg till en grillplats vid skogen och äta middagen utomhus. Barnen får möjlighet att springa av sig och hundarna likaså, så håll tummarna att vi slipper regnet. Idag och imorgon är ju faktiskt de två sista (!) dagarna med Hugo hemma, sedan ska min minsta lilla skatt börjas skolas in på förskolan, helt otroligt för alldeles nyss var han ju alldeles färsk <3
 
 

Loppis med giriga människor.

Den där loppisen gick inge vidare alls, vi fick sålt för ett par hundralappar men det var dåligt drag. Vi hade mestadels barngrejer och folket var nog ute efter annat, tråkigt eftersom jag trots allt satt väldigt billiga priser. Folk blir giriga och förväntar sig att man ska ge bort saker och det gör jag inte, framförallt inte med märkeskläder som man betalat hundratals kronor för. Finns intresset för en liten bloppis med kanonpriser?
 
Efter jag fixat fransarna så begav vi oss till stranden. Tyvärr blev vi inte långvariga där alls eftersom det började blåsa halv storm. Tanken var att vi skulle grillat där nere men vi fick inse att vädret inte var det optimala för att använda sig av en engångsgrill. Hela gänget förflyttade sig hem till oss istället där vi avslutade dagen med grillning på hemmaplan istället - en mysig lördag som avslutas med Lotta på Bråkmakargatan tillsammans med lillasyster och Ebba <3
 
 
 

Lördag och loppis!

Godmorgon på er alla.
Jag har sovit dåligt pga att de är så himla varmt, ser verkligen fram emot att flytta dit det förhoppningsvis är lite svalare och iallafall går och öppna lite utan att störas utav vägen.
Men vi är igång och det sista ska packas i bilen inför dagens loppis, ska faktiskt bli riktigt skoj och jag tror att jag följer med och organiserar upp det lite haha för där litar jag inte riktigt på Johans kunskap!
 
Efter loppisen ska jag återigen iväg och fixa mina fransar, det är riktigt beroendeframkallande vill jag lova. Så himla skönt att vakna upp och känna sig fräsch utan minsta lilla smink.
Något måste man ju ge till sig själv också!
 

Fredag och prisättning.

Nu är det freeeedagsmyyyyys...
Eller ja inte riktigt, jag har fortsatt packa in saker i bilen och skriva upp priser eftersom jag ska skicka iväg Johan att sälja imorgon på alléloppisen. Jag har satt väldigt billiga priser så jag hoppas jag kan få sålt en hel del, och det blir pengar som vi kan lägga undan och sedan spendera på ny inredning inför kommande hem.
 
Barnen sover iallafall båda två och Ebba var helt slut efter att ha spenderat ett par timmar nere på stranden i eftermiddags. Jag tänkte faktiskt överlåta resten av röjandet till Johan nu ikväll så jag välförtjänt kan gotta ner mig i soffan.
Så nu önskar jag er alla en trevlig fredag och håll tummarna för att vi säljer en del imorgon, är ni från stan så kika in sakerna mellan 10-14.
 
 
 

Nostalgi.

 
Igår i rensningen så slängdes en hel massa, mycket ska skänkas och en liten del även försöka säljas, men när jag kom till mina gamla ponnyhästar så blev jag nostalgisk och vägrade kasta dom. Istället tog jag upp dom till Ebba och hon verkar uppskatta dom ganska mycket, jag hoppas dom kan ge henne samma lycka som de gav mig som liten. Känns lite speciellt att se min egna dotter (och son) leka med saker från när man var liten.
 
Idag lovades sommarvärme och vi har planerat en eftermiddag på stranden, dock är himlen grå och ingen sol så långt ögat kan nå. Vi satsar alltså på att städa och handla lite här under förmiddagen och hoppas på solsken och bad efter lunch - Godmorgon föressten <3
 

Det tråkigaste jag vet.

Herregud, årets längsta dag eller?
Jag har vart så fruktansvärt trött men hållit modet uppe och försökt göra saker ändå.
Har hunnit med att besöka mammas kolonilott och plockat med oss lite färska blommor, bönor och morötter hem, vilken himla lyx det är att själv gå ut och plocka bara sådär.
Under eftermiddagen var vi i Nolhaga så kusinerna kunde leka med varandra, timmarna gick där med med andra ord.
 
Kvällen har jag spenderat med att göra bland det tråkigaste jag vet, nämligen rensa. Och att rensa förrådet dessutom, jag har under åren bara kastat in all skit där och har noll koll på vad som finns. Efter lite mer än två timmars arbete med hjälp av syrran så har vi kommit halvvägs in och slängt en hel massor. Skönt att ta tag i sånt här innan flytten, man får passa på och göra små röj lite då och då.
 
Nu satsar jag på att läsa ikapp mig bland bloggarna innan det är dags för att sova med dessa två hårbollar - Natti <3
 
 

En regnig dag i "regn-staden" Borås.

Godmorgon.
Idag är jag bra trött, vet inte om det är sviterna efter gårdagens besök på Leos lekland eller om jag bara har en hel del att ta igen. När Hugo slog upp sina ögon runt sexsnåret så hade jag verkligen stora svårigheter att gå upp. Kaffet gör säkert susen efter några minuter förhoppningsvis.
 
Igår var planerna från början att åka till min pappa och spendera dagen med barnen och min plastsyster där, men eftersom regnet öste ner så kändes det bättre att hitta på något annat.
Tur min vän har körkort eftersom jag saknar det, så vi tog oss en tur till Borås och spenderade sedan ett par timmar på deras Lekland. Det kändes väldigt fräscht men inte alls lika stort som Lek och Buslandet i Göteborg.
Barnen var mer än nöjda och det är huvudsaken, Ebba somnade dessutom fem minuter i bilen på vägen hem och var sedan uppe lite för länge igår kväll.
 
Ny dag, nya möjligheter!