En fundering.

De senaste 1-2  veckorna tänkt på hur mycket energi jag lägger på diverse sidor på internet. Datortid har jag ju egentligen inte mycket mer än på morgonen och på kvällen efter Hugo somnat, men därimot iphonen. Man blir mörkrädd är jag inser hur mycket jag faktiskt är inne och kollar tex facebook, instagram osv per dag via mobilen.
Kan känna en otrolig stress, inte för att missa något om jag inte loggar in men själva grejen.
Därför försöker jag dra ner på tiden rejält, det måste bli en ändring. Att ständigt va nådd från alla håll kan inte vara nyttigt.
Hur känner ni andra ang detta?
Lite lämpligt att denna artikeln kom med vi föräldrar häromdagen..
Verkar ju vara en hel del fler än jag som har samma problem..
 

Kommentarer
Lovisa - mamma till Nils

Det är verkligen på gott och ont. Ibland blir det verkligen för mycket surfande. Tex vid sociala tillställningar är det frustrerande när andra drar fram sina mobiler.. och lika så när man kommer på sig själv. Men vad himla bra det är att man kan få information på ett helt annat sätt idag än vad man kunde förut.

Man är nog betydligt mer beroende av internet än vad man tror.

Svar: Ja jag känner bara att de blir en stress. Jag har kunnat kolla typ 2-3 gånger i timman och de är inte okej. Känner liksom dåligt samvete inför barnen att jag sitter med telen så mycket. Så idag har jag typ kollat var tredje timma, ett STOOORT kliv för mig =)
Emmelie

2013-02-08 21:19:51
URL: http://lollovisah.blogg.se/
MammaLola

Känner igen det där... är ju iof rätt ny med smartphone och försöker prioritera den i de lägen när barnen är upptagna med sitt och inte när vi är tillsammans på ett direkt sätt eller hur jag ska förklara. Jag har inte heller datortid förrän på kvällen,startar jag den mitt då dagen när de är hemma står de bredvid inom loppet av en sekund och ska se på youtube.

Svar: Bra du kan priotera de så, de kan INTE jag. Därför de måste bli en ordentlig förändring gällande de..
Emmelie

2013-02-08 21:25:28
URL: http://vimorina.blogg.se
Anna

Det blir väldigt mycket telefontid här med. Spelar dessutom Quizkampen, så det blir en hel del spelomgångar per dag. Malva har mormors gamla iphone med appar på och den spelas det dagligen... Funderar starkt på om vi inte ska ha tv/dator/mobilfria helger. Inga skärmar mellan 8 och 18 lördag och söndag är nog ingen dum idé ;)

Svar: Ja jag spelar ju också, jag hade aldrig klarat helt fria dagar. Men att begränsa mig till några gånger per dag istället liksom.
Emmelie

2013-02-08 22:34:26
URL: http://annasviktiga.blogspot.se
maria eek

Jag blir jätte stressad så jag har minskat användandet av telefonen. Förut kunde jag sitta framför tvn och kolla på ett program sammtidigt som jag läste bloggar i Ipaden och facebookade i iphonen. Sen insåg jag hur löjligt, onödigt och meningslöst det är att sitta och stirra på tre skärmar samtidigt haha...

Svar: Ja eller hur? Helt sjukt att sådant ska ta tid från barnen, visst man är där men man sitter med ögonen på telefonen istället för de man borde kolla på. Jag tänker inte lägga av helt med att sitta vid telen, men att dra ner ordentligt på tiden.
Emmelie

2013-02-09 00:07:29
URL: http://babyyoucancallmesven.blogg.se/
michaela- med syskon i magen ♥

du det där tänker jag ofta på! jag är verkligen superberoende av instagram tex..och facebook tittar jag också 300 gånger per dag. och bloglovin. det tar SÅ mycket tid men är så fasligt svårt att låta bli. precis som du säger så borde man verkligen begränsa sig lite. men vad svååårt det är!

Svar: Ja alltså man tänker faktiskt lite på hur barnen påverkas av att man ständigt sitter med telen i handen och inte ger 100% till dom. Sjukt egentligen att sådant kan ha sånt beroende men jag är verkligen exakt som du på den fronten. Tänk då att igår va jag kanske inne på fb och insta var tredje timma - de är stort! Måste bli en ändring känner jag..
Emmelie

2013-02-09 06:24:23
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0