Det är inte sån jag vill vara.

Sjukstugan fortsätter härja här hemma, Ebba hon är jätte förkyld men pigg så jag vet inte hur jag ska göra med dagis för henne idag. Jag menar förkyldningar härjar ju jämt och ständigt? Hugo är fortfarande dålig i feber men förhoppningsvis vänder det väl snart.
 
Har hamnat i en ond cirkel känns det som, mina dagar ser exakt likadant ut och jag får panik! Jag känner mig ensam och otroligt uttråkad. Hade betytt så mycket att göra något annat ibland, ett litet extra jobb eller kanske hade hjälpt att bara läsa en kurs? Då hade jag nog kunnat uppskatta dagarna hemma mera? Behöver vara något annat än mamma ibland med känner jag. Humöret har liksom sänkts och jag känner mig mer lättirriterad än tidigare och det är inte såhär jag vill vara! Vet bara inte hur jag ska göra för att komma vidare för att få en föränding..
 
I pappas data-skrubb och kollar babblarna:

Kommentarer
Anonym

ISkola in Hugo och börja jobba!
Kram

Svar: Finns inga platser på Ebbas förskola och att springa o lämna på två ställen och sedan skola om Hugo vill jag inte. Han är redan så himla osäker. Dessutom vill jag inte jobba heltid (bara lite då o då), sen har jag inget jobb. Har fudnerat länge på detta och ekonomiskt så blir de bäst med vårdnadsbidrag eftersom det inte är nån garanti till jobb och min akassa är på bott. Kram
Emmelie

2013-01-28 10:09:45
camilla

Oj vad det inlägget du skrivit kändes som jag kunde skrivit. Har inte läst din blogg tidigare utan råkade hamna här när jag surfade runt. Kände att jag bara måste kommentera då det du skrivit precis är så jag känner. Är hemma mammaledig med mitt andra barn som nu är 14 mån, har sedan tidigare en flicka på drygt 3 år. Just den där känslan att så här vill jag inte vara, att man inte känner igen sitt vanliga glada jag är så tråkigt. Jag har ofta kort stubin och är blir irriterad på barnen utan anledning. Under hösten arbetade jag på ett vik två dagar i veckan och min man var pappaledig, och oj vilken skillnad det var då, njöt av dagarna jag var hemma med barnen. Men då det vikariatet tog slut vid jul ser dagarna likadana ut igen. Man behöver vara sig själv ibland inte bara mamma som du skriver. Har inget bra förslag på vad du kan göra för att komma ur detta, kände bara att jag ville skriva för det var så målande för mina känslor och det var skönt att läsa att det finns fler som känner såhär.Ibland kan jag bli arg på mig själv som känner så när jag har det så bra med två friska barn och en man, varför kan jag inte vara nöjd utan vill ha mer, jag får nästan lite dåligt samvete.

Svar: Skönt att höra att de är fler som känner likadant=) Ja man behöver komma iväg lite då och då och göra nytta på ett annat ställe känner jag, för är man hemma länge blir de ju så att dagarna ser likadana ut och man blir ju uttråkad. Kram på dig!
Emmelie

2013-01-28 10:52:45
Yohannas.se

(läser kommentaren ovan: fy vilken ekonomisk stress, då tycker jag du klurar rejält nu på vad du vill jobba med och så?? är du utbildad till något?? vad har du erfarenhet av?? kanske spinna vidare på något av det, om det är nåt du gillar - eller passa på att läsa kurser nu??? SÖK SÖK SÖK!!???)

2013-01-28 10:52:54
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/
Yohannas.se

...Vi har också varit hemma 1v. och i fredags fick jag totalt bryt. Hela kroppen värkte efter att ha varit själv med två barn i 5 dagar (jag har ju förskola för dottern annars 4dagar/vecka 09-15 pga sjukskrivning deltid och föräldraledighet deltid).. Problemet är att då får man bara höra hur sur man är, och bla bla bla... (av sambon) Men jag kan säga det är INTE konstigt du får panik på din tillvaro om du gör likadant varje dag hela tiden, det fick jag också. Det var tid för förskolan nu! Kanske ska du gå på mer sociala saker? Jag brukar försöka sätta upp EN sak varje dag som jag ska göra. Träffa någon - uträtta ett ärende - gå en långpromenad/promenad - småhandla något - rensa ut något - organisera något, ov osv.. Vad som helst så dagarna liksom varierar lite! :)

Svar: Ja jag är ju inte utbildad till något, utan har jobbat inom vården på olika ställen tidigare och tyvärr är jobben jag vart på dygnsjobb så att komma tillbaka och hoppa in där fungerar ju tyvärr inte. Ebba brukar va i förskolan tre gånger i veckan, men jag har sån tristess liksom. Jag går ut med hundarna, tar en vända på stan o besöker öppnaförskolor ibland, men känner bara att allt ser likadant ut jämt. Men måste försöka göra något, och fick som tips att bli kontaktperson, och de hade ju vart något faktiskt =)
Emmelie

2013-01-28 10:55:11
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/
Yohannas.se

Ja, det har jag också tänkt på, klart du ska göra det!! Det tror jag är jättegivande!! Å som du skrivit en annan gång - läsa någon kurs? Fundera vad du VILL jobba med? (för numera krävs det oftast att man är undersköterska, iaf här där jag bor)

Svar: Ja de är ju något litet iaf som kanske skulle kunna ge mig lite tillfredställelse på den planen =)
Emmelie

2013-01-28 19:34:39
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/
Mamman till L & L

Kände med så förr som du vet. Tror som flera andra att det är bra att tillföra något alldeles nytt, vad är ju lite svårt att veta förstås, men något konkret i alla fall :)

2013-01-28 22:20:00
URL: http://vimorina.blogg.se
Yohannas.se

Verkligen, berätta mer om det om du ansökt! Jag har själv faktiskt för ca 1v. sedan ansökt om att få mer information om just kontaktmannaskap och vad det innebär :)

2013-01-29 13:18:00
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0