Så fridfullt.

 
Tassar ner för trappan efter att ha nattat Hugo och möts av detta <3
Ebba har somnat sittandes i soffan innan pappa kommit hem från jobbet och innan de obligatoriska fredagsmyset, ja då är man trött.
Men förstår henne , en heldag på dagis och sedan direkt till stan vid 14 där vi kollade studenter och där blev kvar i flera timmar i museéparken och åt glass med släktingar.
Finns inget så vackert som sovade barn, de ser så himla fridfulla ut.
 
Nu bullrar vi upp kuddarna och filtarna i soffan och laddar för kvällens final i Lets Dance, önskar er en fin fredagskväll.

Fredag.

Fredag redan, helt otroligt vad veckorna bokstavligttalat springer iväg.
Igår på kvällen så var jag och fyra andra ute och sprang tillsammans runt en sjö, jag är faktiskt förvånad att jag klarade nästan hela rundan på 6km! Tror att de berodde mycket på att jag hade folk framför mig hela tiden och jag ville inte stanna och se dom springa utom synhåll, tävlingsmänniska är man ;)
 
Natten har faktiskt gått ganska bra, Hugo han har sovit helt okej med kortare uppvak och jag har sluppit ge honom febernedsättande under natten. Jag avvaktar lite med pencillinet de skrev ut, jag vill verkligen inte ge i onödan och det känns som om dom inte undersökte honom ordentligt. Blir han sämre med feber igen så är det ju bara att börja ge honom dosen som jag hämtat ut.
Igår eftermiddag så bakade vi årets första paj här hemma, egenplockade rabarber från mammas kolonilott och lite färska jordgubbar. Ebba var nöjd över att få hjälpa till, jag gillar och baka sådant som går lätt och fort!
Blev en liten smakbit för mig med innan löpningen, förhoppningsvis så förbränndes de mesta;)
 

Bit ihop eller bryt ihop?

Jag förstår att ni måste vara helt slut på att läsa om denna eviga sjukstuga, men nu har vi vart på vårdcentralen igen. Hugos höstblåsor har ju nästan försvunnit men han har ändå haft hög feber i två dagar, gissa vad domen blev? Öroninflamation OCH halsfluss! Kan tycka att de var lite underligt att läkaren inte ens tog ett halsprov utan bara tog för givet att så var fallet genom att kika men men jag får helt enkelt lita på läkarens omdömme och börja behandla med kåvepenin. Dessutom fick han ju hemskt med utslag sist han fick pencillin, men läkaren tyckte ändå vi skulle testa ännu en gång med denna sorten innan vi kunde vara säkra på att det var en reaktion från pencillinet han hade fått och inget virus i samband med kuren.
 
Så ja, aningens mer trött än gårdagen sitter jag nu i soffan och känner mig besegrad av alla sjukdommar.
Bit ihop eller bryt ihop heter ju det, just nu känner jag för att göra de senaste alternativet, men inte en chans, nu blickar vi framåt istället!
 
I brist på annat, mycket dötid här hemma nu.

Trött på...

Jag är så galet trött på alla sjukdommar nu.
Trött på termometern som ständigt visar feber, trött på att ge alvedon/ipren, trött på att laga mat som inte blir uppäten och trött på ständigt gnäll.
De senaste halvåret har vi vart så otroligt sjuka, magsjukor, magproblem, feber, hosta,vattkopor, höstblåsor, tar det aldrig stopp känner jag?
Jag är övertygad om att möglet kan ha en viss inverkan på deras sjukdomar.
Tackade ja till lägenheten vi tittade på idag, nu kan jag egentligen bara hålla mina tummar hårt som bara den att vi får den, känns dock inte så jätte troligt eftersom mina poäng inte är så himla höga.
Skulle bli som en välförtjänt nystart för vår familj.
 
Försökte aktivera de små lite i eftermiddagn med att måla vattenfärg, gick sisådär.
Det gräts för att penslar togs från varandra, Hugo hällde ut vattnet och Ebba ville helt plötsligt inte måla längre.
 
Japp de är en såndär gnäll-dag idag...
 

Sjukstugan fortsätter.

Oj, oj, oj sjukdomarna fortsätter!
Idag vaknade Hugo med 39 graders feber, jag som trodde de var på bättringsvägen? Med lite ipren i kroppen så är han iallafall feberfri och vi hoppas att det inte är någon ny sjukdom på ingång.
Så istället för att göra alla måsten så tar jag och lägger mig och läser lite medan han sover och Ebba är på daigs, skönt men kan ändå känna stressen över allt man borde fått gjort.
 
Idag är det dags för lägenhetsvisning! En lägenhet med radhuskänsla, fyra rum och kök, egen ingång och uteplats och två våningar. Närmare hus än så kommer man nog inte om man inte vill köpa.  Måste komma ifrån detta hus med allt mögel så jag hoppas verkligen mina bostadspoäng räcker för att eventuellt kunna ha möjlighet att få den. Ska bli spännande och se hur den ser ut, så håll tummarna!
 
 
 
 

Lugnet som innfinner sig när barnen somnat.

 
Men mums vilken underbar kvällsmat de blev idag!
Gick förbi nya närbutiken och de hade billiga jordgubbar, de tillsammans med lite naturella nötter piggar upp vilken vardagsmat som helst.
Har förövrigt skrivit ner idag precis allt jag ätit och druckit, herregud så många gånger jag vart nära o plocka i mig något bara för gammal vanas skull. Kan nog vara nyttigt, bara för o se hur mycket som slinker ner egentligen.
 
Nu ska här kikas på Unga mödrar och Barnmorskan i East End, alldeles lagom ansträngande efter en hektisk dag med bägge barnen hemma ;)

På bättringsvägen.

Äntligen, han är på bättringsvägen!
Han har tillochmed ätit lite vanlig mat igår, första riktiga maten sedan i torsdags. Nu vänder det äntligen och med mat i magen så tror jag att han kommer bli ännu piggare fort.
Dessutom är han nog på väg att sluta med napp, blåsorna gjorde att han inte kunde ha den alls och nu har vi inte använt den sedan i lördags. Våran lilla nappkille, han har ju innan vart helt besatt av den och inte velat lägga ifrån sig den mer än nödvändigt. Ja därför tar vi chansen att försöka sluta medan han ändå inte kan använda den.
Än så länge går det bra, han frågar lite då och då efter den men blir inte helt hysteriskt ledsen.
Får se om han blir nappfri redan eller om han iallafall kan ha den endast när han sover.
 
I förmiddags behövde vi frisk luft och jag hade lovat Ebba att vi skulle gå ner till stranden och kasta stenar. Regnet öste ner men vad gör de när man ha regnkläder?
Glada barn stod och hoppade i vattenbrynet och de fick leka av sig innan lunchen.
Nu skiner solen återigen, så hoppas på mer tid utomhus i eftermiddag igen.
 

Höstblåsor.

Som jag misstänkte, höstblåsor är det Hugo drabbats av.
Och om man ska tro på vad andra har och säga med egna erfarenheter så är det tydligen väldigt smärtsamt för dom små.
Blev väl bemött av både sköterska och läkare idag, och det gör så mycket för själva helhetsintrycket. Dom anpassade sig så gott dom kunde efter Hugo och det tyckte jag kändes väldigt bra.
Fick med oss bedövningsgel till munnen men den har inte hjälpt överdrivet mycket dessvärre. De enda man kan göra nu är att vänta ut det och verkligen hålla alla tummar och tår att inte Ebba får det eftersom de är smittsamt.
 
Dagen har alltså bestått av en himla massa vilandes, hoppas på nya och piggare tag imorgon igen...

Min stackars Hugo.

 
Min älskade unge...
Jag har ringt och tjatat på sjukvårdsrådgivningen massor av gånger i helgen men utan någon hjälp. Så igår efter ännnu ett samtal som inte gav något så gav jag mig iväg på cykeln mot akuten.
Han har alltså nästan skrikit konstant sen i fredags och har uppenbart jätte ont. Blev vidareskickad till barnmottagningen i Borås eftersom läkaren inte visste riktigt vad de var för blåsor som orsakade sådant smärta.
Satt i Borås i tre timmar och väntade men läkaren kom aldrig, så när klockan blev närmare 23 så åkte vi hem utan att få träffat någon. Han var ju helt slut eftersom han vanligtvis sover vid 19 och dessutom dålig på det. Ska åka tillbaka mot Borås idag och förhoppningsvis få ett riktigt utlåtande och något som kan hjälpa honom.
Jag lider något fruktansvärt när jag ser honom såhär dålig, bara skriker och vill inte äta.
Nu måste vi få hjälp, håll tummarna!

Lite sömn att ta igen.

Hej och hå vilken natt vi hade!
Hugo vaknade massor och hade ont i munnen och svårt att komma till ro efter varje gång han vaknat, inte många timmars sömn alls för mig inatt alltså.
Kikar bara in en snabbis nu, för jag tänker ta alla möjligheter till vila nu medan han sover middag.
 
Har faktiskt blivit lite uppvaktad idag trots allt. Ebba var med sin mormor igår i en blomsterbutik och var fast besluten om vad hon skulle köpa mig på morsdag. Mamma hade visat lite olika saker men hon hade redan bestämt sig. Underbart att se lyckan i hennes ögon när hon fick ge mig buketten och se hur glad jag blev, älskade unge!
Jag gav lite hintar till Johan igår att man minsann borde få nybakt dagen till ära, så scoens till frukost blev det idag.
 
Nu ska jag krypa ner i sängen igen och försöka komma till ro trots att solen skiner, jag kan behöva ta igen mig lite efter tredje dygnet med sjuk liten pojke här hemma.
 
Önskar er alla mammor en underbar dag, hoppas ni får lite uppvaktning.
 

"Något virus"

Vilka två långa dygn det varit, Hugo mår verkligen inte bra och gnäller/skriker mestadels av tiden.
Fick åkt till jouren för att kolla upp alla hans utslag/blåsor och fick konstaterat att det inte berodde på vaccinet. Hon tyckte därimot det såg ut som vattkoppor, men det tror jag inte på alls eftersom han redan haft det och de inte liknar de på samma sätt alls. Han fick det visserligen väldigt lindrigt i vintras och jag vet man kan ha otur och få det igen då men jag tror mer på hennes andra förslag "något virus". Höstblåsor stämmer precis in på utslagen, men man hade ju önskat en riktig diagnos av läkaren och inte bara gissningar och att själv få googla sig fram till vad de kan vara.
Stackarn har jätte ont i munnen och vägrar äta annat än möjligtvis välling eller yogurth.
Fortsätter de lika illa imorgon så får jag ringa och be dom skriva ut något som kan få ner smärtan lite, han ska ju inte behöva ha så ont.
 
Nu ska jag och Johan försöka oss på en filmkväll. Gissar på att de inte kommer gå något vidare eftersom Hugo vaknat massor av gånger redan och varit ledsen. Men men vi ger det ett försök - Trevlig lördag!
 
Bli frisk och ditt vanliga charmiga jag igen!

En jobbig natt.

Men vilken jobbig natt vi haft, Hugo har vaknat massor och jag hade svårt att somna igår. Inte direkt någon pigg mamma som sitter här idag.
Utslagen på Hugo har blivit värre, hela rumpan, hand och fotsulor + tungan är fyllda av prickar. Han verkar ha ont av dom och jag ringde sjukvårdsrådgivningen för att rådfråga.
Fick en tid på jouren i eftermiddag då det kan vara något annat än vaccinet som spökar, skönt att kolla upp det iallafall.
 
Tänkte försöka lura ut familjen här på gården ett tag nu och ta tag i städningen här inne. Så mycket lättare att försöka få det fint när man slipper ha två barn hängande kring benen.
Önskar er alla en fin helg.
 
Kärt återseende efter natten mellan Ebba och Tilda <3
 

Sjukling.

Fredagkväll och snart Lets Dance som gäller, börjar bli spännande nu. Vad tusan ska jag göra på kommande fredagar när pogrammet är slut? Jag måste nog faktiskt säga att jag håller på han den unga killen Oscar, även om jag kan tycka att han haft lite fördelar från första början.
Kan säga att dagen inte gått i nyttighetens tecken, nej det har slarvats som bara den med pizza, pasta och nu snart fredagsmys.
 
Hugo har vart extremt gnällig hela dagen, inget har varit bra. Märkte nu under eftermiddagen att han hade feber och blev orolig vi blivit sjuka igen. Tills jag började räkna att det var en vecka sedan vi tog 18 månaders vaccinet och ca 1 vecka efter kunde man vänta sig reaktionen om det skulle bli någon. Stackarn har även fått mässlingliknande utslag över hela rumpan och det tycks störa honom som bara den då han skriker "aj aj aj"
Inte lätt att vara liten och inte må bra, men tacksam över att det "bara" är vaccinet som spökar iallafall.
Nu Lets dance!
 

Färgglatt.

 
Igår hämtade jag ut skorna jag beställt från skopunkten, perfekt erbjudande "ta tre betala för två" Hoppas nu storleken stämmer, gillar egentligen inte att beställa så över nätet då det känns säkrare att prova och mäta ordentligt först men eftersom jag inte hittade några billiga och fina skor i Alingsås så fick det bli såhär.
Härliga färger på bägge gympadojorna iallafall!
 
Idag när vi steg upp var det endast 3 grader varmt, jag menar det är snart juni och typ frost nattetid?
Må nu sommaren bli varm och lång efter denna otroligt sega vinter/vår vi haft.
Idag tror jag vi cyklar iväg på ett besök på öppnaförskolan efter lämningen av Ebba och eftermiddag ska vi återigen med katten till vetrinären och dra ut dränet.
Dags att sätta igång om man vill ha något gjort - Godmorgon.

Eftermiddagen bjöd på solsken.

Jag sitter här helt slut i soffan, ni vet sådär trött så att när man blinkar så är det nästan jobbigt att få upp ögonen igen efteråt? Jag misstänker att jag kommer somna väldigt tidigt ikväll och det får vara okej.
Efter detta inlägg så tar jag nog med mig datorn upp och slår på ett avsnitt av One tree hill i sängen, låter väldigt lockande.
 
Eftermiddagen bjöd faktiskt på solsken!
Så jag stekte plättar och vi började gå ner mot Nolhaga. De är verkligen ett perfekt ställe för barnen, att först gå omkring och mata ankorna, gå in och klappa djuren i barnens lantgård och sedan avsluta på lekplatsen.
Vi var där ett par timmar och Hugo var som vanligt i eld och lågor när han fick lov att klappa och gosa med alla djuren, skulle nog kunna bli en riktig liten bonn-pojk av den där ;)
 

Lycka vid frukostbordet.

 
Det krävs inte mycket för att göra en fyraåring glad på morgonen. Lycka är att upptäcka att man får varm oboy till frukost, de är nämligen väldigt sällan hon får något sådant. Men med regn och endast sju grader så kändes det liksom helt okej.
 
Vi röjer upp det sista här hemma för att sedan vandra iväg till Ica för att hämta ut ett paket med skor som jag beställt till barnen. Converse är kanon men fy fasen vilket meck det är att få på dom varje gång. Nu kör vi med karborre och pastellfärger istället på de nya.
Godmorgon föresten, hoppas solen skiner på er idag iallafall.

Svårt med orken.

Jag som verkligen hade tänk komma iväg och köra ett benpass på gymmet ikväll efter jag lagt Hugo, men hur tror ni de gick? Istället sitter jag här i soffan mätt efter kvällsmaten och trött som bara den, jag finner det verkligen så svårt att orka iväg efter barnen somnat.
Anmälde mig iallafall till ännu ett lopp idag, fem km som springs här i Alingsås.
 
Dagen har gått i rasande tempo, dagislämning, besök på öppnaförskolan,hem för mat och sovning för Hugo, hämting och vidare till en kompis på kaffe sedan hem igen för lite mat innan vi traskade mot tåget och mötte Johan som kom hem från jobbet.
Jag gillar verkligen när dagarna går fort fram, att sitta och vänta av tiden är bland de värsta jag vet.
Jag misstänker att jag inte kommer ur soffan mer ikväll alls.
 
Godnatt, ha en fin kväll kära du.
 
Åh vad jag älskar denna årstiden!

Nu måste hon bli frisk!

Godmorgon.
 
Igår fick vi hämtat hem vår katt efter en natt hos vetrinären. Hennes hundbett såg ut att ha läkt på bra från utsidan, men så fort de började plocka bort stygnen så började de sippra vätska.
Nu sitter det en slang som ska drenera ut kvarvarande vätska och nya stygn är på benet. Den stackaren, TUR att grannen vars hund som bet henne känner vetrinären och han har valt att inte debitera något. Nu hoppas jag verkligen att hennes nya medicin, stygn och drän ska hjälpa henne att bli frisk igen.
 
 
Onsdagen har annars inga planer alls, jag känner mig nästan redan uttråkad och hoppas att hitta någon som vill umgås och födriva tiden i regnet som med all säkerhet kommer att falla.
Dags för mer kaffe, jag behöver allt koffein jag kan få ;)
 
 

Mums tyckte Hugo.

 
Vilket underbart väder det blev ett par timmar under eftermiddagen idag.
Efter att vi hämtat hem katten från vetrinären så passade vi på att vara ute på gården en stund och leka. Vi letade sniglar och räknade hur många vi hittat.
Vänder mig om och ser hur Hugo kniper igen munnen och springer skrattande därifrån, gissa vad han hade smakat på? Jojjomensan, ett par sniglar hade slunkit in. Lite skit rensar magen får vi hoppas på ;)
 
Eftermiddagen rundades av med ett besök på Mc donalds och besök av min pappa hans fru och hennes dotter.
En fin dag mitt i allt kaos med andra ord.
 
 

I behov av andra vuxna människor.

Godmorgon tisdsag.
Herregud vad det regnat inatt,  jag vaknade av oväsendet och kunde inte komma till ro efteråt.
Sitter som klistrad vid mailen och väntar på svar om lägenheten vi sökte, jag vet att jag ska få komma på visning men inväntar datum om när. Önskar så att de är något för oss, för visst att jag trivs otroligt med läget där vi bor och huset i sig men hyresvärden är ingen människa jag vill ha någon som helst kontakt med efter vårt senaste samtal.
Möglet finns i huset och det är inte bra, vi ska inte behöva leva såhär.
 
Idag satsar vi på ett besök på öppnaförskolan under morgonen, var flera veckor sedan vi var där.
Ska bli trevligt att komma iväg och socialisera sig lite igen, känns som det nästan bara varit jag och barnen den senaste tiden. Inte för att det är något negativt, men jag är i behov av lite vuxna människor runt omkring mig ;)
Jag skulle gärna styra upp en liten lekdate med bloggande mammor i närheten av Alingsås, vad tror ni?
 
 
I brist på användande av kameran så bjuder jag på en bild från förra sommaren, herregud va han växt sen dess!

Kan det vara nog nu?

Men kan våran otur bara ta och försvinna någon gång?
Efter tandläkarbesöket så tyckte hon att jag borde ta bort min visdomstand pga allt besvär den hittils orsakat, problemet var bara att det inte var en enkel grej och göra. Det kommer bli en tandoperation då den ska borras sönder och skäras ut, jag med min tandläkarskräck är helt vetsskrämd och har bett om en hästdos lugnande innan. Hon berättade även att det gör fruktansvärt ont efter en sådan operation och att jag behöver någon som kommer ha barnen åt mig.
 
Iväg och ta katten till vetrinären för att äntligen ta bort stygnen, och vad tror ni händer då?
Jo det visar sig att såret inte läkt så bra som vi trodde och dom behöll henne kvar över natten för att kunna drenera ut all vätska och försöka fixa till det lite.
Jag hade väntat mig att få hem henne och att hon äntligen kunde återgå till att vara den utekatt hon är van vid.
 
Väl hemma igen så öppnar jag posten och inser att vi fått MASSOR med räkningar, blandannat Tildas (hundens) vetrinärkostnad på 3500kr (!) och då är hon ändå försäkrad.
Hur denna månaden ska gå runt är en gåta...
 
Snälla, snälla, snälla, låt det vara nog nu...
 

En måndag.

ca 1/2 dl havregryn som blandas med 1dl vätska, jag tog 1dl lätt vaniljyogurth.
Kokade sedan hallon och la på över och sedan in i kylen.
Nu på morgonen blandade jag lite kvarg och funlight och la på toppen tillsammans med nötter.
 
 
Alltså ni måste testa göra denna till frukost, så himla god och känns både sommrig och lite lyxig.
Blev nyss tipsad själv och är helt frälst, går ju variera i mängder med.
Den förbereds kvällen innan och är sedan klar o äta direkt på morgonen, perfekt!
 
Äntligen är Ebba redo att gå tillbaka till dagis efter nästan en vecka hemma med hosta och lite feber, tror de ska bli skönt för henne att komma iväg lite.
Jag ska sysselsätta mig med att gå till tandläkaren och diskutera en visdomstand som har gett en hel massa problem, jag får se vad domen blir.
Dags att röja här hemma innan vi får vandra iväg, godmorgon!
 
 
 

Regn som faller.

Regnet smattrar mot rutorna, det är världens skyfall ute och riktigt mörkt. Lamporna i fönstrerna är tillochmed tända och det är ju inte något som hör till vanligheten den här årstiden.
Jag sitter ihopkuren i soffan med filten och riktigt njuter av att bara vara.
Läggningen av Hugo tog lång tid, han vaknade tre,fyra gånger efter jag försökt tassa ut och jag bara kände hur irritationen växte. Kvällarna är guld för mig, de är min enda chans om dygnet att få sitta ner och andas lite. Man får i efterhand så dåligt samvete för att man blivit arg, men man är inte mer än människa.
 
Eftermiddagen spenderade vi hos min syster och familj, det lektes på lekplatsen och vi blev bjudna på tacos till middag.
En riktig mysig eftermiddag, men jag tror Della var glad när vi åkte hem igen. Haha, min systerdotter Nea är nämligen extremt lugn av sig och mina är aningens mer energiska.
 

Ett senare inlägg än vanligt.

Oj den här dagen har sprungit förbi hittils och vi har redan hunnit med veckohandling, lekparkshäng och lunch!
Vissa dagar hinner man helt enkelt inte sätta sig ner för den där pausen då jag brukar passa på och blogga.
Känns riktigt skönt att ha veckohandlingen gjord och middagarna planerad inför kommande vecka, jag börjar faktiskt tycka det är lite roligt och planera och förhoppningsvis spara in lite pengar på att inte småhandla så mycket som innan.
 
Borde egentligen passa på att städa och plocka lite nu medan Hugo sover, men har ingen som helst energi eftersom vår kära son har krånglat något otroligt mycket de två senaste nätterna. Tror det har och göra med värmen som blir i vårt sovrum faktiskt.
Så istället för att vika tvätt och plocka leksaker så borde jag kanske lägga mig ner för att läsa lite ur sista delen från Hungerspelen?
Japp , idag lyssnar jag på kroppen istället för det huvudet säger åt mig att jag borde göra...
 

En sommardag i maj.

Men vilken sommardag vi fick!
Jag hann med min löpning i morses och hela familjen tog en runda på stan efter det.
Det åts kulglass på torget och slappades i solen. Har tänkt på hur mycket mer fika och glass det blir under sommaren. När man är ute hela dagarna så är de många gånger något man har med i matsäcken, ungarna klagar ju inte men man tänker ju ändå att det kanske inte är så bra.
Tror iofs detta är något vanligt, att de blir lite mer av sådant under sommar halvåret, eller vad tror ni?
 
Efter Hugo sovit så cyklade vi ner till Nolhaga där en kompis har en kolonistuga. Barnen badade, lekte och vi avslutade sedan eftermiddagen med att grilla.
Jag sitter nu lite solbränd i soffan och barnen sover sedan nästan en timma tillbaka, frisk luft ger tröttare barn.
Nu ska här njutas av tystnaden ;)
 
 

Lördag och ny frukostfavorit.

Godmorgon lördag!
Hugo bestämde sig för att vara vaken nästan två timmar inatt, han låg och vred och vände på sig och kunde inte komma till ro alls. Jag är fruktansvärt trött men efter frukosten känner jag mig iallafall något piggare.
Jag har hittat en ny favorit på frukostbordet som man förbereder kvällen innan, jätte gott och går och variera massor.
 
Funderar på att starta morgonen med en löprunda och avsluta den med ett benpass, man får verkligen passa på när vädret är så fint. Det lovas sommarvärme idag med, men sedan ska det bli sämre igen så därför är det extra viktigt att ta vara på det.
En dag utomhus med vänner och barn, och förhoppningsvis något mer solbränd än innan till kvällen.
 

17/5 - Hugos 18 månaders dag!

 
Alltså denna lilla goa unge är min, helt makalöst!
Bvc besöket visade att han var 83cm lång och 12kg nästan precis, folk som säger att han är så stor måste gämföra med minisar eftersom han låg precis på medelkurvorna.
Ett gäng tester för att se vad han klarade, han var inte sammarbetsvillig. För varför bygga med klossar, peka ut kroppsdelar osv när det finns bilar i rummet? ;)
Han fick väl godkänt iallafall och nästa kontroll är inte förens om ett helt år.
Ett stycke spruta i höger låret som självklart gjorde honom ledsen, men efter att sköterskan blåst lite såpbubblor så vart de snabbt glömt igen, nu återstår och se om han blir dålig av det om en vecka eller så.
 
Dags för lets dance och fredagsmys, för även om man kör relativt hälsosamt så vill jag ha fredagar till att gotta mig lite extra.
Ha en fin start på helgen kära du...

Så fruktansvärt arg, får man ens göra så?

Freeeeedag och det ryktas att det ska bli sommarvärme även idag - underbart!
Ska starta dagen med ett bvc besök för Hugo som blir 18 månader idag, helt otroligt att han blivit SÅ stor helt plötsligt. Alldeles nyss låg han ju bara i min famn och ville tutta konstant, vart tog den tiden vägen?
Nu är han ju en liten pojke med energi till tusen och ett himlans humör, mammas pojke helt klart.
 
Igår innan jag gick iväg på zumban var jag så fruktansvärt arg!
Min hyresvärd bestäde sig nämligen för att komma på besök och klaga på att jag tagit hit miljöskyddskontoret.
De konstaterade mögel på flera ställen som kunde vara farligt, de kunde även bero på kondens men de vet man inte förens ytterligare prover är tagna.
Hyresvärden berättade iallafall att han minsann inte tänkte stå för någon kostnad för att ta hit någon som kollar upp möglet, och han tänkte heller inte sanera eller byta ut de andra mögelskadade fönstrerna. Han va inte villig att lägga en krona till på detta huset eftersom det nån gång i framtiden ändå ska rivas pga vägen.
Han lät mig inte prata till punkt utan bara avbröt och var fientlig som bara den, jag blir så jäkla arg!
"De är upp till er om ni vill bo kvar i huset, men jag tänker inte betala för att något ska göras"
Nu börjar vi leta nytt boende på allvar och hoppas vi får komma på visning på den lägenhet vi sökte!
 
Avslutar nu innan jag blir ännu mer arg...
 
Bilder från gårdagens förmiddags sysselsättning:

Gott trött.

Nyss hemkommen från ett zumba pass, och herregud vilket tempo och vad svettig man blev. Framförallt är det skoj och det var grymt längesedan jag gjorde de sist.
Johan har lagt Hugo två gånger denna veckan och det har gått bra! Han är ju fortfarande grymt mammig men detta är ett enormt framsteg då Johan kanske klarat lägga honom sammanlagt fem gånger under dessa 1,5åren.
Detta gör att jag förmodligen kommer gå på lite fler pass i framtiden, variera mig lite från gymmet ibland helt enkelt.
 
Torsdagar har blivit en typisk "sopp-dag" för oss här hemma och idag slängde jag ihop en fisksoppa som blev riktigt lyckad och tänkte bjuda på receptet!
 
Hacka och koka potatis och morötter tills de nästan börjar kännas klara.
Krydda med en grönsaksbuljong, salt, citronpeppar och vitlök.
Lägg i fisken (jag tog lax) i små tärningar tillsammans med ärtor och låt koka en stund.
I slutet hällde jag på lite grädde, färsk persilja och gräslök - Gott!
 

Vaknar upp till solsken.

Vilken underbar dag det ser ut att bli, termometern står redan på 13 grader och solen skiner mellan dimman.
Jag hoppas på friska barn idag så vi verkligen kan njuta av en vårdag utomhus!
Fick ett tips om att man kan ta med soppa i termos för utflykterna och det måste vi ju testa, perfekt att ha med och dricka ur kopp tillsammans med någon bit bröd ju!
 
Natten har vart jobbig för Ebba med sin hosta och hennes mage har börjat krångla igen. Hon har vaknat säkert minst en gång var tjugonde minut ett tag med smärta i magen och man känner sig självklart så maktlös! Blir att sätta igång och ge henne movicol regelbundet igen och hoppas det kan hjälpa henne.
 
Vad skoj att statestiken ökat det senaste, jag önskar er nya läsare välkommna och hoppas ni stannar kvar. Men som jag påminner om gång på gång så är det att lämna avtryck, jag blir så himla glad varje gång man har något nytt att läsa.
 
Nyvaken och inte helt pigg men hittills feberfri!

Kvälls babbel..

 
Äntligen är riktiga våren här och tittar man på väder prognosen så kommer vi ha runt 20 grader nu framöver. Hur underbart som helst och jag ska passa på och vara ute mestadels av dagarna.
Har ni kanske något bra mattips som man lätt kan ta med när man äter ute?
Brukar nästan alltid köra pannkakor för jag vet att det går hem hos barnen men för mig är det ingen favorit.
 
Ebba har legat på runt 38 grader hela dagen, så även om hon är sjuk så har hon vart relativt pigg. Hon brukar alltid annars få sån himla hög feber och verkligen vara påverkad med muskelsmärtor och frossa.
Ska ge mig iväg och införskaffa mig lite vitaminer på hälsokostaffären, visst det kanske inte motar bort alla sjukdommarna men någon nytta gör dom kanske?
 
Nej nu ska jag försöka tvinga min sambo göra en ny design åt mig, jag är så himla trött på den jag har nu! Blir så mycket roligare att blogga om man trivs med hur den ser ut.
Annars kanske ni har någon att rekomendera som gör designer?
 

Sjukstuga, igen!

Godmorgon.
Natten har bestått av ett evigt hostande ifrån Ebbas sida och hon är verkligen jätte förkyld med lite feber som kommer och går.
Jag är verkligen orolig att det är möglet som orsakar alla sjukdomar, så det känns grymt skönt att vi förra veckan tog hit miljöskyddskontoret som nu skickar en kopia på vad han har uppmärksammat och på vad som måste göras till min hyresvärd. Grejen är att jag är rädd han istället stänger igen huset och tvingar oss flytta för att han inte är villig att stå för renoveringskostnaderna. Kan säga att jag sökte den där lägenheten som var som ett radhus, får se om jag får komma som visning.
 
Idag blir det att försöka underhålla oss på bästa möjliga vis med en som är lite halvsjuk och en som är pigg och energisk. Gissar att dagen kommer bli lång!
Får ta och njuta av guldkornen som dessa<3
 
 

En fröjd för ögat och för magen.

Nyss hemkommen efter en långpromenad på lite mer än 6 km med hundarna, jag smet sjukstugan här hemma efter minstingen somnat och medan Johan la Ebba.
Nu är de hennes tur att vara sjuk, feber, hosta och ont i halsen. Kan ju bara hoppas det blir lindrigt för henne och att hon slipper få den där skyhöga febern som hon brukar få dras med.
 
Senaste månaderna har jag blivit typ förälskad i smooties! Perfekt till mellanmål och man får i sig de där nödvändiga frukterna med massa vitaminer. Jag kan tycka det är ganska tråkigt att "bara" ta en frukt och då passar ju detta perfekt.
Gjorde en ny favorit idag med mango,banan, mandelmjölk och lite jordgubbsyogurth - testa!
Ser ju himla färscht ut allt tillsammans , en fröjd för ögat och för magen ;)

vårruset 2013 !

 
Alltså jag gjorde det!
Under de värsta förutsättningarna ni kan tänka er, ÖSregn och blåst. Vi åkte ner till Göteborg vid halvfem och sedan stod vi i pissregnet enda tills vi tog tåget hem vid 21:15, kan ni tänka er jag var blöt och kall när jag väl var hemma igen?
Vi var ett lag på sex tjejer som vandrade omkring bland tälten och fick med oss massa roliga gratisprodukter hem och vi höll ändå humöret uppe.
Tanken var att springa en kortare sträcka och sedan gå resten av vägen, men ösregnet gjorde att vi bestämde oss för att försöka springa hela rundan och det gjorde jag! Jag gick i en liten uppförsbacke när hållet blev för jobbigt och saktade ner och drack lite men annars klarade jag det!
Är så himla stolt över mig själv och resten av laget! Nystart för mig!
 
 

En grå måndag.

Godmorgon måndag!
Idag startar jag förmiddagen med ett läkarbesök, jäkla cellförändringar och jag ska dit och göra ännu en biopsi. Ska försöka få så att de endast tar ett prov istället för annars misstänker jag att jag blir ordinerad att ta det lugnt och det fungerar ju inte riktigt eftersom vårruset äger rum idag.
På tal om vårruset, det ska regna och det gör ju inte att man blir mer peppad att ge sig iväg. Jag hoppas dock fortfarande att detta blir min lilla nystart för att komma igång med träningen igen.
 
Igår hos pappa så gick vi även ner till deras lilla eka som ligger i sjön alldeles nedanför deras hus. Pappa hade tömt ut allt vatten ur den och frågade Ebba om hon ville åka en sväng. Hon blev så himla lycklig, satt med världens leende på läpparna hela tiden och ville minsann inte åka tillbaka in till land alls. Tänk att en sån liten sak kan göra så mycket för en fyraåring? Vi ser fram emot i sommar då vi ska ut och meta med den båten, kommer ge samma underbara minnen som jag har från min barndom.
 

En eftermiddag på landet.

Tack och lov blev eftermiddagen bättre än förmiddagen!
Pappa kom och hämtade oss och jag och barnen spenderade eftermiddagen där. Ebba hade med sig sin egen planterade paprika och fick äntligen chansen att hjälpa till att plantera om den i morfars växthus, så nu hoppas vi den trivs ordentligt där.
I deras damm har det dessutom kläckts små grodyngel, mycket spännande att kika på tyckte Ebba. Hugo gillade att stå och kasta stenar istället och man fick verkligen ha full koll så att han inte hoppade i vattnet.
Det serverades perfekt stekta pannkakor till middag och kakor till efterrätt, alltid lika trevlig att komma ditt ett par timmar då och då.
 
Nu ska jag snart hoppa in i en dusch och sedan i säng tidigt ikväll, imorgon vankas vårloppet och tyvärr är jag inte taggad det minsta!
 

Sluta jaga.

Godmorgon.
 
Jag har en såndär jobbig känsla i kroppen och jag vet inte hur jag ska bli av med den.
Känns som jag ständigt jagar något, jag är aldrig riktigt tillfreds hur det är just nu och det känns som om det är något jag saknar.
Jag är medveten om att man borde stanna upp och leva i nuet, men de är något jag har väldigt svårt för.
 
Jag hoppas dagen ger något extra, jag vill inte att dagarna ständigt ser likadana ut. Jag får energi av att flänga runt och hitta på saker, jag trivs inte med att bara vara hemma. Kanske ett besök hos min pappa kan pigga upp?
Vi vill inte ha regn dock, och himlen ser grå och tung ut denna dagen.
 
Önskar er en god morgon och börjar dagen med ett passande citat.
 

Lördags-funderingar.

Tror ni min kära son bjöd på en sovmorgon bara för att det råkar vara helg? Icke, klockan fem slog han upp sina blå och vägrade somna om. Jag fortsätter att tycka att innan sex är det natten, jag misstänker dock att han inte håller med.
Så nu när klockan är runt halvsju så sitter vi i soffan framför barnkanalen och väntar på att äggen ska koka färdigt så vi kan äta lite frukost.
Sitter i valet och kvalet om vi kanske ska söka en lägenhet, det är en fyra med egen ingång och uteplats. Två våningar och nästan 90 kvadrat och närmare huskänsla än så kommer man ju inte. Vi vill ju egentligen bo i  eget hus, men vi kommer inte ha råd att köpa hus på många år och eftersom min hyresvärd inte prioriterar att ordna allt som behövs med detta hus så börjar jag tröttna.
Problemet är att nu bor vi så centralt! Fem minuter till affär, stan, stranden, dagis och allt! Skulle vi flytta skulle det innebära några km in till staden och dagis. Får söka och se, skulle vi bli erbjuden visning så kan man ju uttala sig mer sedan och ha möjligheten att tacka nej.
 
Antar att jag inte är den enda i Sverige att njuta av våren? Även fast vi har haft det lite grått och regnigt det senaste så har vi ändå haft nästan 15 grader varmt. Så himla skönt! Ljusa och varmare kvällar vilket ger tillgång till mer utevistelse och nu har dessutom blommorna börjat komma upp och Ebba är överlycklig!
 

Träden står i blom.

 
Så otroligt vackert att träden står i blom just nu, jag måste verkligen försöka ge mig ut med barnen och fota dom tillsammans med blommorna innan det är för sent.
Äntligen har jag en kabel till datorn igen och jag slipper sitta via mobilen, ska läsa ikapp mig lite mellan pauserna på Lets Dance. Kör sånt där riktigt Svensson ikväll med tacos, fredagsmys och tv-underhållning. Tråkigt anser vissa men jag älskar det lugn som infinner sig när barnen somnat och jag bara har möjlighet att koppla av.
 

Fredag.

Godmorgon! Igår pajade laddaren till min dator,kan ni förstå paniken? Man gör ju allt via datorn! Läser och skriver blogg, kollar serier och allt annat. Att försöka knåpa ihop ett inlägg med mobilen är ju inte riktigt samma sak,men ni får stå ut till jag skaffat en ny. Hugo blev riktigt dålig igår med 39-40 graders feber, idag verkar han hittills må bättre med endast förhöjd temp. Det har vart mycket det senaste med sjuka djur och nu även sjuka barn, så jag hoppas det är över nu snart så det blir lite lugn igen.

Dags för morgonbestyr, äta, diska, plocka och byta sängkläder i alla sängar.
Önskar er en underbar dag!


Febrig start på dagen.

Godmorgon, sonen gjorde som vanligt morgon okristligt tidigt vid fem och jag hade inga planer på att stiga upp då, men efter en timma i sängen så gav jag upp och gick ner och satte på en kanna kaffe.
Visade sig att Hugo hade feber, typiskt eftersom jag hade tänkt vi kunnat hitta på något roligt tillsammans idag när alla är lediga. Änsålänge verkar han dock inte direkt påverkad, så vi hoppas det fortsätter så och att vi slipper orentlig sjukstuga.
 
Min oro för katten fortsätter, hon vill verkligen inte använda sig av kattlådan och kan ju knappast hålla sig hur länge som helst för att det ska vara hälsosamt? Kommer det inget idag så måste vetrinären kontaktas igen, jag vill bara att alla familjens medlemmar ska få vara friska!
 

Sol blev till regn.

Rätt mysigt att sitta här i soffan nu medan regnet faller utanför. Det har verkligen spöregnat nästan hela dagen och dagen har därför gått ganska långsamt. Även om jag redan saknar solen så känns det ganska okej med regn, det har gett mig chansen att utan dåligt samvete varit hemma och kollat till katten. Hon mår relativt bra men sover mycket och vill inte gå på lådan som hon ska (vilket inte är så konstigt med tanke på att hon är utekatt) Blir att hålla extra koll på att hon sköter kisseriet.
 
För någon vecka sedan vann jag en tävling i en blogg och igår kom vinsten! En fågelbok där man kan lära sig lite om fåglar som faktiskt finns nära oss. Jag ser framför mig hur Ebba tar med sig boken till sin morfar och sitter i köket och kollar fåglar och letar upp vilken sort det är. Precis så gjorde jag nämligen när jag var liten hos min farfar och i samma fönster satt jag förväntansfullt och kikade. Vi hade lite ärenden och göra i stan tidigare idag och Ebba fick ta med sig boken och hålla utkik.
Av bilderna att dömma så kan ni kanske förstå att det var uppskattat? :)
 

Orolig start på dagen.

 
Godmorgon, morgonen startade runt halv sex och jag som njöt så för två veckor sedan att Hugo börjat sova till halvsju, var nog dessvärre bara en tillfällighet.
Morgonen har vart igång ett tag och jag har hunnit få i Fiffi den första dosen av pencillin och smärtstillande. Jag hoppas verkligen de är starka grejer hon får, för de måste vara en otrolig smärta hon har just nu. Så nu sitter jag och håller tummarna att hon inte ska bli dålig av medicinerna för då måste vi kontakta vetrinär igen.
 
Idag planerar jag att försöka få gjort lite här hemma, plockat och tvättat lite medan Ebba är på dagis och eventuellt även fått lite ordning på vår uteplats. Skulle behöva lite blommor och dynor till stolarna i vilket fall som helst.
 
Önskar er en fin onsdag<3

En otur som aldrig tar slut?

Men när tar vår otur slut egentligen?
Först i helgen får jag köra Tilda akut till vetrinären och nu idag kommer en av katterna hem med världens största köttsår på benet och har blivit biten av en hund!
Jag oroade mig redan igår eftersom hon inte kom in på kvällen som hon brukar, sen imorse när jag såg såret så bröt jag ihop totalt.  Det var så stort och glipade så man såg benet och jag trodde att detta är slutet för henne.
Pratade med grannen vars hund som hade bitit (eller en hund hon passade) och hon körde genast in oss och stod för kostnaden.
Fiffi överlevde, men skadorna var omfattande och det saknas till viss del blodtilförsel och muskler i frambenet. Nu håller vi ALLA tummar vi har att såret läker som det ska och vi slipper några som helst komplikationer. Sedan kan väl mina djur få hålla sig friska va?
 
Försökte i vilket fall som helst njuta av vårvädret så gott det gick medan hon var hos vetrinären. Värsta sommarvärmen idag!
 

En vårdag framför oss.

Godmorgon tisdag!
 
Strålande solsken och det lovas 18 grader idag, helt underbar vårdag med andra ord.
Igår fick jag mitt startnummer tilll vårruset på posten, nästa vecka är vi ett gäng som sätter oss på tåget ner till Göteborg och springer/går rundan och avslutar allt med en liten picknick. Ska bli mycket trevligt och jag försöker se på det som en liten omstart för mig. Jag finner verkligen varken orken eller motivationen just nu att komma iväg och träna som jag så behöver för att nå mina mål.
 
Dags att försöka starta igång dagen med en ordentlig frukost innan morgonbestyren ska göras. Sedan under förmiddagen ska vi iväg på en liten fika, härligt att hålla sig sysselsatt.
 
Bjuder på en bild på mig i min nya skinnjacka, fick ett presentkort och de användes till denna - SÅ nöjd med köpet!
 

Ett sätt att förhoppningsvis spara pengar.

Vet ni vad jag har gjort?
Jag har försökt samla vuxenpoäng genom att sätta mig ner och planerat vad vi ska äta en vecka framöver och gjort en matsedel. Jag hoppas att detta ska minska kostnaden och det ska bli skönt att slippa fundera på vad tusan man ska laga för något varje dag. Idag slog vi på och gjorde lasange, min vegitariska med squash istället för lasangeplattor för att det skulle bli nyttigare, men hur noga jag än följer receptet så är denna maträtt något jag aldrig riktigt får till!
 
Sitter nu nöjd och rosig om kinderna efter att ha tagit en kvällspromenad på sex kilometer, Chezter sover gott han med efter rundan och stackars Tilda måste fortfarande ta det lugnt så hon blev kvar hemma och missade denna härliga skogspromenad i solskenet.
Imorgon har det lovats ännu varmare än idag, underbart!
 
 
Vegitarisk lasange med squash.

En ny vecka.

 
Jag är helt ärlig när jag säger att jag inte tror att det finns många barn som är så fästa vid sin mamma som Hugo är. Han är alltid någon meter ifrån mig och vägrar låta någon annan ha honom, (om det inte är på hans villkor och han promenerat fram villsäga)
Jag undrar hur det ska gå efter sommaren när han ska börja förskolan?
Tacksam som bara den att han kommer ha Ebba och kanske kan känna trygghet i henne iallafall.
 
Solen skiner underbart från  blå himmel och jag hoppas prognosen om 15-18 grader varmt stämmer, för som jag väntat på denna vår detta år alltså.
Blir att njuta av solen efter jag hämtat Ebba på dagis, kanske man tillochmed kan få sin första solbränna i ansiktet?
Skönt med måndag igen och alla rutiner i vilket fall som helst, och  jag önskar er en fin start på en ny vecka!

Grillat.

Vad händer med bloggvärlden?
Är det något knas med bloglovin eller har hela Sveriges bloggerskor lagt ner bloggandet denna helgen? Man kan nästan tro det för fy tusan vad få inlägg jag fått upp. Inga kommentarer heller, vilket är otroligt trist. Vart håller ni hus?
 
Dagen har i vilket fall spenderats utomhus, mycket frisk luft och jag är helt slut. Vi har haft vänner här och grillat under lunchen och sedan efter de små sovit sin vila så gick vi till närliggande lekplats och lekte med fler folk som anslöt sig. Efer nattens brist på sömn så hoppas jag verkligen att kommande natt ger sovande barn, med all den friska luft så borde vi verkligen få sova.
Nu ska jag ut och gå en sväng med vovvarna, Tilda är ju hemma igen men fortfarande inte helt kry så det gäller att ha henne under uppsikt.
Natti natti!
 

En ur-mysig dag!

 
Vilken dag vi hade igår i Borås djurpark! Tur med vädret och ett helt gäng glada mammor och barn.
Vi hade turen att få se vargarna i år för första gången, de andra åren har de var alldeles för skygga och gömt sig men detta året var de precis nedanför staketet och badade och lekte. Lejonen låg precis innanför ett glasfönster och sov, så dom såg vi också på mycket nära håll.
Ebba var inte jätte intresserad av djuren egentligen utan sprang mest omkring och lekte med sin bästa kompis, det letades stenar, plockades vitsippor och balnaserades, haha!
 
Idag är det återigen en vanlig dag och jag har ingen aning om vad jag ska göra för att få tiden att gå. Känner mig lite deppig och sänkt, har gjort det ett tag nu - Bit ihop eller bryt ihop, jag klarar detta!

Besök på djurparken.

Godmorgon lördag!
 
Sent igår kväll pratade jag med vetrinären och alla olika prover dom tagit på Tilda var bra! Så med största sannolikhet så har hon en stor förstoppning. Om hon efter denna natt med dropp och lavemang mår bättre och inte har lika spänd mage så får hon komma hem igen, och ingen är gladare än jag! Hon har vart min bebis och funnits vid min sida i snart åtta år.
 
Just nu laddar jag med kaffe i mängder inför en dag på Borås djurpark. Varje år åker vi dit tillsammans med en mammagrupp som jag gick i när Ebba var liten. Vi hoppas självklart på att det inte ska bli något regn och om man läser väderprognosen så ser det ganska lovande ut. Dock är det ju inte alls lika varmt som vi andra år vart vana vid, det brukar vara gröna träd vid denna tiden på året och det har vi inte än.
Håll tummarna för lite solsken för oss idag och att vi kommer hem till en sambo som hämtat hem Tilda från vetrinären.
 
Små glimtar från våra senaste år i Borås djurpark.
Detta året är ju även Hugo stor nog för att uppskatta besöket =)
 

Hemskt avslut på dagen.

Eftermiddagen som var så bra, avslutades på hemskt sätt.
Vi gick direkt till stan efter dagis och pysslade lite i lekrummet och tog en fika och avslutade sedan dagen med släkten i museéparken och njöt av vårsolen.
Väl hemma igen så öppnar jag dörren och Tilda (min äldsta papillon) skriker av smärta. Tar ut henne och förstår direkt att hon har ont i magen eftersom den är alldeles spänd och hon piper om jag rör vid den.
Så samtal till djursjukhuset som kopplar vidare mig till jourhavande vetrinär som sedan säger till mig att komma in direkt.
Fick lämna kvar min fyrbenta vän över natten och det känns verkligen i hjärtat vill jag lova. Väntar på samtal från vetrinären som kanske är lite klokare efter de har tagit prover på henne.
Tilda är så himla nervös av sig och bara tanken på att hon ska ligga i en bur med dropp och smärtlindring inatt får mig nästan att börja gråta.
Älskade Tilda, bli frisk!!
 

Frisk luft - en självklarhet.

 
Så himla härligt med färggladda kläder och solsken!
Jag vet inte hur ni är men vi försöker vara ute mestadels av dagarna när vädret tillåter, jag tror verkligen det är viktigt för barnen med ljuset, luften och att få göra av med sin energi för att må så bra som möjligt och förhoppningsvis klara sig lite mer mot alla sjukdommar. När jag själv va liten så var man ju otroligt mycket utomhus och sällan inne och lekte, och jag vill att mina barn ska få detsamma även om allt har förändras en hel del sedan man själv var ung.
Hur är ni med daglig utesivstelse?
 
Dags att starta igång dagen med frukost, sedan innan nio har vi en tid på barnmottagningen med Ebba för uppföljning av hennes onda mage.
Trevlig fredag!

Mycket frisk luft.

Blev nästan en heldag borta i mammas lägenhet idag eftersom dom byggt och grejat här hemma en massa.
Ett stycke nytt och fräscht fönster i Ebbas rum och ny ventilation som fungerar. Men möglet är kvar, och det var ju det vi sökte för från första början. Det måste åtgärdas och jag tror nog jag kommer få sätta hårt mot hårt för att något ska hända återigen.
 
Dagen bjöd i vilket fall som helst på sol och vi har spenderat största delen av dagen utomhus. Tog oss en promenad upp till kyrkogården uppe hos mamma eftersom Ebba länge velat gå dit och kolla. Hon sa så himla kloka saker när vi gick där bland gravarna, och hon kändes så mycket äldre än fyra år.
Stannade i fårhagen och åt mellis där medan hundarna sprang fritt och fick göra av med en hel massa energi, avslutade sedan dagen på lekplatsen med en vän och kaffe i solen.  Ja vi sammanfattar dagen som bra helt enkelt!
Nu väntar kvällspromenad runt sjön..
 

Idag flyr vi hemmet.

Godmorgon vardag igen.
Känns konstigt nog som en ny vecka och därmed måndag, fast tror visserligen inte jag är ensam om att känna så efter en ledighet mitt i veckan.
Stressar igång dagen här hemma eftersom byggarbetare kommer och ska börja ordna med ventilation i huset här hemma klockan 07:30, jag har ingen större lust att vara hemma när dom är här och arbetar. Jag hoppas så att det händer något nu, att lite av allt som behövs göras med huset ordnas men jag hyser dessvärre inget större hopp om det.
Ännu en anledning att önska sig en framtid med ett eget hus!
 
Frukosten är i magen nu iallafall och byggarbetarna kommer och går, lika bra att starta igång dagen och fly hemmet.

En uppskattad liten present.

Men tackar för lite solsken så att vi kunde tillbringa eftermiddagen nere i Nolhaga och få massor av frisk luft. Dom hade öppnat den lilla lantgården och nu kunde man gå in och klappa alla djuren. Hugo var helt i extas och gick omkring och tjöt av lycka och stod och gosade med getterna och försökte pussa dom.
 
Svärföräldrarna har återigen åkt hem och min stora älskling saknade farmor så hon grät när vi kom hem igen. Synd att de ska skilja så många mil, Alingsås-Borlänge är en bilresa på 5-6 timmar. Glad dom har nära band till min släkt iallafall, de bor nästan kvar här och det är perfekt.
Farmor och farfar hade som vanligt med sig lite presenter och Hugo fick ett gäng plastdjur som Johans farmor letat upp ur gömmorna, riktigt uppskattat och lilleman har suttit och lekt med dom nu en bra stund innan han skulle sova. Behöver inte kosta något för att uppskattas som bara den...
 

Som en lördag.

 
Idag till lunch fick jag chansen att inviga mitt nya plätt-järn! Barnen åt som bara den vill jag lova, lite mäckigt och stressigt att försöka vända alla innan de blir brända bara.
Vi planerar att gå ner till Nolhaga och leka lite tillsammans i eftermiddag, kolla djur och dricka kaffe i solen. Om man ska tro väderprognosen så ska ju tydligen värmen komma nu snart och jag hoppas verkligen att det stämmer.
Denna sommaren måste jag verkligen njuta av min sista tid hemma innan allt drar igång på riktigt igen, jag har liksom levt lite på paus och njutut till fullo av barnen dessa 1,5åren. Det är med skräckblandad förtjusning som jag går mot hösten och Hugos start på förskola, hur tusan ska de gå och lämna honom? Jag är helt seriös när jag säger att jag inte ens kan gå ner till tvättstugan utan att han blir helt förstörd - mammas lilla morsgris<3