Skogspromenad.

Kvällen är här och jag sitter med studier, genetik närmare bestämt.
Vi har ett stort prov nu i veckan och det är svårt att nöta in komplicerade saker, ja för det där med genetik och allt vad det innebär är verkligen inget enkelt.
 
Vi har besök av farmor och farfar och har underhållt oss på en lite olika håll idag. Jag, barnen och farmor tog oss iallafall en trip upp till skogen där vi letade vitmossa för att kunna dekorera adventsljusstaken. Jag blir så varm i hjärtat när jag ser på barnen, Ebba som är mer av en "pojkflicka" och sedan har vi Hugo som gillar dockor, halsband och glitter <3 Det är fint att de får gå sin egna väg, och jag är glad att jag blivit mer medveten om detta med genus och allt sådant under de senaste åren. Jag vill inte stänga några dörrar, jag vill att det ska ha alla valmöjligheter oavsett kön <3
 
 
 
 

Att vara snart fem år och få brev från tomten.

 
 
Igår låg det post i brevlådan till Ebba och Hugo, det var inte vilket brev som helst utan brev från självaste tomten!
Jag är så otroligt tacksam att jag har vänner som gör det där lilla extra, ingen stor grej men tänk vad uppskattat det var av Ebba att höra vad tomten hade skrivit till henne?
Eller att hon uppmärksammat att det är en väldigt intensiv period här hemma mellan barnen och på så sätt gör ett försök i att lösa konflikten fast hon inte är på plats.
Jag vill bevara myten om tomten så länge det bara går, det är mysigt att ha något och tro på.
 
Idag väntas besök från svärföräldrarna från Borlänge och under morgonen ska jag även iväg till vinden och se om jag kan hitta några begagnade julprylar - allt behöver verkligen inte vara nytt.

Bättring.

Natten med Fiffi (katten) har gått bra men hon har legat tätt intill och inte rört sig något alls sedan igår när jag somnade. Under morgonen hoppade hon dock ner och gick mycket bättre än igår och gick till sin skål och åt. Något har hon varit med om men eftersom hon är mycket bättre idag så hoppar jag innerligt att vi kan slippa kostnaden med att åka till vetrinären. Ja för trots att hon är försäkrad så innebär det oftast minst 1000kr för ett besök och de pengarna kan användas till mycket annat nu i födelsedags och jultider.
Får ringa och rådfråga, men förbättring sedan igår och att hon äter och dricker ser jag som stora plus!
 
Håll tummarna och ha en fin fredag <3
 

En övervunnen rädsla och skadad katt.

Ett av mina två badtroll tidigare innan läggdags <3
 

Alltså vissa dagar går i ett och idag har varit en sådan dag. Dagen började med att barnen sov lite längre än vanligt men ändå inom ramen för vad som var okej, men de gjorde att jag blev lite mer stressad än vanligt i morses och stressade halv iväg hemmifrån.
Jag är stolt över mig själv som idag i skolan ställde upp att prata på en kurs. Jag blev utvald och frågad om jag ville delta men min första tanke var "neeeej" (eftersom jag fullkomligt hatar att prata inför grupper) Övervann min rädsla och gjorde det iallafall.
 
Ena katten är dålig. Hon har ont och jag misstänker att hon blivit snuddad av en bil eller liknande. Hon skriker när man tar i henne och haltar om man tvingar henne röra sig. Vetrinären tyckte dock vi kunde avvakta tills imorgon, katter är tydligen starkare än vad man tror men jag är galet orolig för min lilla tjej som bara ligger och inte vill röra sig. Imorgon blir det alltså återigen ett besök hos vetrinären :(
Håll tummarna att det är något lättfixat !
 

Dagen som gått.

Matematik, mening som satte pricken över i:t i ett etikarbete, en son som aldrig har bråttom, syskonbråk, regnig promenad med hundar och barn och en himla massa tvätt - De här små orden beskriver dagen som gått ganska väl faktiskt.
Barnen sover för stunden och jag är som vanligt helt slut och tänkte faktiskt ta med mig datorn och lägga mig i sängen och kolla serier. Unga mödrar eller varför inte börja slötitta på Paradise Hotell på play? Alldeles sådär lagom för hjärnan och gör absolut ingenting om man somnar ifrån det.
Ja så får det bli, godnatt och sov så sött <3
 
 

Ett speciellt band.

 
Här sitter dom tillsammans i soffan, mina två äldsta bebisar.
De två har alltid haft ett speciellt band mellan varandra, ända sedan Ebba låg i magen faktiskt.
Under graviditeten låg hon alltid med huvudet på stora magen och sedan hon kom ut så har hon alltid haft lite extra koll på just Ebba och det är så fint och se detta band mellan dom.
 
Idag väntas kort dag i skolan och sedan hoppas jag på att locka hit någon som vill ses ett par timmar. En lekkamrat till barnen minskar bråken avsevärt , dessutom är det alltid trevligt med lite vuxet sällskap också.
Onsdagar är liksom enda dagen då jag har lite tid över till att träffa vänner under veckorna, annars är det alltid fullt upp med annat.
 
Önskar er en fin onsdag kära vänner <3
 

Det är svårt att få tid.

Hur finner ni andra mammor tiden till träningen?
På riktigt jag har ingen aning om när jag faktiskt ska ha tid att komma iväg och utnyttja mitt gymkort.
När barnen väl somnat om kvällarna så är det i de allra flesta fallen skolböckerna som åker fram, och att komma iväg efter plugget är nästintill en omöjlighet eftersom de numera är långt att ta sig till andra sidan stan för att träna och jag skulle inte komma hem förens sena kvällar.
Alternativet är att byta gym eller att köra hemmaträning, men steget att komma igång igen känns så stort och jobbigt!
Jag har med all säkerhet gått upp ett par kilo sedan i sommras, hur mycket vet jag inte eftersom jag vägrar ställa mig på vågen och få den ångesten.
Jag behöver en träningskompis och en spark i arslet för att komma igång helt enkelt!
 
Dags att börja med hälsotänket igen, men jag behöver erat stöd och pepp!
 

Vinterns fobi.

 
Måndagskväll, tända ljus och tystnad.
Hugo har redan vaknat för första gången och blivit nerburen i vår säng, och jag kan inte sluta oroa mig för när den där hemska magsjukan ska slå till. Helt ärligt, hela vintern går till att oroa mig  för den sjukdomen . Jag har verkligen en stor fobi och jag önska så jag kunde trycka på en knapp och trolla bort den.
 
Imorgon väntas ett besök på barnmottagningen med Ebba, återigen ska hennes krånglande mage kollas upp. Jag lider så fruktansvärt med henne att hon nästan varje dag får kramper dom inte kan förklara. Nu hoppas jag de tar mig på allvar och verkligen kollar upp vad de beror på!
 
Ska ta och krypa ner jämte Hugo nu, önskar er alla en godnatt.
 

Kommande advent.

Då säger vi godmorgon och kickar samtidigt igång en ny vecka!
Helt otroligt att det till helgen är första advent redan, under veckan som kommer så får jag försöka leta upp lite ljusstakar och annat för att få lite julstämmning framöver. Mycket gick tyvärr sönder under förra sesången och resten försvann nästan i flytten, så det känns som om man får börja om på ny kula gällande allt pynt här hemma, skoj men dyrt! Haha finns mängder med saker som vi borde lägga pengar på till hemmet, som gardiner i kök och vardagsrum tex (fortfarande inte ordnat sedan flytten)
 
En sak som ska få komma fram är dessa söta som min fina syster virkade till mig för ett tag sedan, älskar hennes virkade ting och tröttnar aldrig på dessa unika skapelser <3 (dellisch design på fb )
 

Pyssel.

Och så gick även denna helgen mot sitt slut.
Dagen spenderade vi hos pappa ett par timmar, kallt som attan nu när man inte är van vid minusgrader ännnu. Sen är det något speciellt med kylan här i trakterna, även om det inte är så många grader kallt så är det någon fuktig konstig luft som går enda in i märgen på något knepigt vis.
 
Igår var jag som sagt på årets första julbord med tillhörande julpyssel, och här är resultatet av det jag knåpade ihop. En Amaryllis som kommer göra sig fin nu till första advent med lite pyssel runt omkring, blev en härlig liten färgklick att lägga ögonen på här i vardagsrummet.
 
 

Flyr hemmet.

 
Efter nästa tre timmar bråk mellan syskonen så betsämde jag mig för att ta med hela familjen på en promenad, allt blir bättre bara man kommer utanför hemmets fyra väggar.
Iskallt, men så himla vackert. Skönt att man ganska lätt kan nå till vår favoritstrand, det ligger på plussidan inför kommande sommar, (vi nämner inte alla uppförsbackar som det innebär)
Lillebrorsan sover middag och storasyrran hjälper pappa med att sätta på vinterdäck, lite välbehövlig lugn och ro för mamman med andra ord.  Jag hoppas så innerligt att dessa syskonbråken minskar lite snarast, för det känns som om man måste fly från sitt egna hem för att det inte ska bråka konstant och det tär på krafterna hos hela familjen vill jag lova.
 
Ut och njut med er i det fina vädret, det tänker vi göra - Ha en underbar söndag <3
 
 

Filmmys.

 

Efter ett par intensiva timmar med mammor och typ tjugo barn i olika åldrar så är det äntligen dags att varva ner och ta kväll. Jag tänkte se hur långt jag hinner i filmen "Känn ingen sorg" innan jag däckar här på soffan. Det tar verkligen på krafterna att vistas i sådanna miljöer där det är en hög ljudnivå och det är egentligen inte konstigt alls att barnen är helt slut efter en dag på förskolan om man tänker efter.
 
Önskar er en fin lördagskväll och en godnatt sedan.
 

Julbord, pyssel och gemenskap.

Godmorgon lördag.
Idag står en hel del på schemat och det känns faktiskt riktigt skönt att ha lite grejer planerade.
Mina fransar ska återigen fyllas på, det är något jag valt att göra för mig själv varje månad och det är grymt snyggt och sparar samtidigt tid eftersom jag slipper sminka mig.
Senare i eftermiddag så ska jag ta med mig barnen på pyssel tillsammans med ett helt gäng mammor och barn, dessutom avslutas hela kalaset med årets första julbord.
Jag är inget större fan av maten under julen egentligen, det jag gillar är väl mer gemenskapen man oftast samtidigt har med nära och kära, kan ju ha med att jag är vegitarian och missar en hel del som oftast finns på bordet.
Vad säger ni, hiss eller diss?
 
Önskar er alla en fin lördag.
 

En kort dag.

Fredag återigen, det är helt otroligt vad veckorna går fort.
Upptäckte igår till min stora förskräckelse att jag glömt matteboken i skolan, jag som ALDRIG glömmer böcker annars lyckas själklart glömma den viktigaste av dom alla dagen innan ett stort prov.
 Bara att hålla tummarna hårt att det jag övat på tidigare sitter även idag.
 
Ska mysa ner mig lite med Hugo här innan det är dags att stressa igång dagen, han är inne i en otroligt krävande period och kan nog behöva lite extra närhet från sin mamma.
Sedan tar vi en riktig härlig eftermiddag tillsammans och en kort dag på dagis, jag hoppas på sällskap av någon vän med barn så barnen kan ha lite lekkompisar på hemmaplan.
 
På födelsedagen med den ärvda nya cykeln han fick av sin kusin <3
 

Hoppas på sömn.

Är det något jag älskar med nya hemmet så är det lampan som vi fick i inflyttningspresent av Johans föräldrar.
 

Godkväll, jag känner att bloggen blivit minst sagt lidande det senaste dagarna men jag har helt enkelt minimalt med tid med heltidsstudier, barn, hundar och hem som ska skötas.
Hugo sover oroligt redan nu och vaknar och klagar på att han har ont i munnen, stackarn har små blåsor som med största sannolikhet svider en hel del på honom. Jag hoppas dock innerligt på lite mer sömn inatt än den som var, sömn är nämligen något jag verkligen behöver inför morgondagens matte prov.
Skulle bara kika in och önska er en godnatt, och håll en tumme eller två för att vi slipper få sjukstuga och att det går väl för mig imorgon på matten.
 

Första snön.


Första lilla snön har fallit över Alingsås och det var två mycket glada barn som tittade ut genom fönstret i morses. Natten har annars varit lång, Hugo har sovit oroligt och vaknat mycket och jag håller tummarna hårt att det inte är
är ännu en sjukdom på ingång. Båda verkade pigga och glada i morses så de fick gå till förskolan iallafall. Dags för studier - godmorgon! 

Att prioritera.

Godmorgon.
Jag har så mycket i huvudet just nu så det är inte klokt! Det är matteprov, ordkunskap i svenska med ca 148 ord och lära sig, samt  en inlämmning i engelska. Jag känner lite så att man kan inte briljera på allt utan man får prioritera vad som är viktigast och jag har valt att ägna mig åt matten.
Livet är ständigt fullt av prioriteringar iofs, men jag hade önskat att jag kunde ge 100% på allt.
 
Annars väntar en förändring idag, jag ska både klippa och färga håret hos en som utbildar sig till frisör. Därför kommer jag endast behöva betala 300kr för detta, annars går ett sådant besök för mig med mitt hår på ca 2000kr (så pga det besöker jag aldrig frisören)
Ska bli kul, får se hur jag ser ut till kvällen helt enkelt ;)
 
En liten favoritbild från förr, sammanfattar mig så bra - barn och hundar runt omkring <3
 
 
 
 

Pirat-tema.

Det närmar sig med stormsteg till Ebbas födelsedag i december och detta året har vi bestämt att hon för första gången ska få ha ett eget barnkalas utöver det vanliga släktkalaset.
Hon har velat fram och tillbaka hur hon vill ha kalaset, ena stunden vill hon ha prinsesskalas, nästa stund spökkalas. Men efter mycket velande så har hon äntligen bestämt sig för att det är ett piraktalas hon vill ha, så nu kan vi äntligen börja planera.
En gympasal är bokad och jag tänker mig hinderbanor, skattjakt efter sin egen godispåse - men vad mer kan man göra?
Imorgon hämtas ett paket ut med pynt inför kommande kalas och inbjudningarna kan börja skickas ut !
 

Hon kan ju!

 
Kolla vad Ebba kan!
Igår när vi kom hem såg jag att hon satt med en bok och försökte liksom ljuda bokstäverna och på så sätt veta vilken bokstav det var i ordet. Ritade lite enkla grejer och hon satte nästan alla ord själv! Vissa bokstäver minns hon inte helt hur dom såg ut men fortfarande, hon är ju på väg att lära sig skriva ungen <3
Ska verkligen fortsätta uppmuntra henne med detta, fortsätta läsa så mycket som vi alltid gjort och när det är lugnt här hemma sätta mig med henne och fortsätta öva ord och alfabet.
Samma sak som gällande Hugos potträning, ta vara på tillfällen när det känns intressant och fortsätta öva utan att pressa (han är förövrigt blöjfri hemma och torr om han är naken på underkroppen annars glöms det lätt bort)
 

Tisdagen, veckans längsta dag är igång. Men idag avslutar jag med förberedelser inför julmarknaden på Hjälmared istället för idrott.
Ni kommer väl dit och besöker mig när det är dags? 7/12 och ALLT vi tjänar skänkstill olika organisationer i Eretrea.
 
 
 

Hans dag.

Vilken fin dag vi hade igår på Hugos födelsedag.
Det öppnades paket och han blev nog lika glad för det mesta faktiskt, favoriten måste nog ändå varit trehjulingen som han fick ärva från sin kusin Nea.
Bilmatta, bilar, arbetsbänk, böcker, fina kläder var lite av de saker han fick igår.
Från oss fick han en pippi ryggsäck och en del annat, faktum är att jag dessutom köpte hälften av sakerna begagnat , perfekt! Måste det vara nytt liksom? Jag tjänade en rejäl slant på att fynda böcker för tio kronor och jag tror definitivt inte Hugo ser någon skillnad.
Nu blir han nog firad på förskolan idag med, sen väntas ett stort släktkalas i början av december för att fira båda barnen.
 
Godmorgon!
 
 
 
 
 

Två år hos oss.

Älskade Hugo, idag är din dag <3
 
Grattis på 2-årsdagen älskade du, idag ska det firas <3
 
 
 

Förberedelser.

 
Förberedelserna inför morgondagen är gjorda, imorgon när vår tvååring vaknar så ska det öppnas paket <3
Det känns helt galet stort att vår son redan hunnit med att bli två år, att han kan prata, springa, dansa och har en vilja av stål.
För två år sedan satt jag här trött på tillvaron och hade inga som helst hopp om att det skulle bli bebis inom snar framtid, inte heller under morgonen  på hans födelsedag rådde det några förhoppningar-
Inne på förlossningen vid efter 16 och ut kom han vid 18:51 vår lilla klump på 53cm och 4490 g.
Tänk, imorgon blir han två!
 
 

En veckas semester tack.

Två nybadade trötta älsklingar igårkväll.
 

Jag förstår inte, Hugo har hela veckan sovit enda tills sex och vissa dagar tillochmed till strax efter. När tror ni han slår upp sina blå idag?  Jo självklart strax innan fem och hade inga som helst planer på att tänka somna om, är det inte typiskt?
Bråken här hemma startar direkt och mamman i familjen är så otroligt trött på syskonbråk att jag skulle behöva mig en veckas semester för att få lite återhämtning, helt seriöst det är galet hur mycket de kan bråka!
Oftast är det ju Hugo som startar bråken, och Ebba är känslig och reagerar stort varje gång (vilket är precis det han vill)
Nej jag längtar och ser fram emot mer harmoni här hemma, mindre skrik och bråk  och mer vänskap.
Undra om den dagen någonsin kommer? Eller om dom alltid kommer bråka så som jag och en av mina systrar alltid gjorde? Skönt att höra att dom på dagis säger att dom är väldigt måna om varandra iallafall, det bårdar gott.
 
Godmorgon föressten.
 
 
 

Tiden som bara går och går.

 
Godmorgon fredag!
Idag har jag stor lust att strunta i allt vad studier heter och bara stanna kvar hemma, det är inte ofta jag känner så faktiskt men det är bara att trycka det känslorna åt sidan och köra på istället.
Jag tror det är sömnbristen som spelar in såklart.
 
I eftermiddag väntas det en träff med en kompis som är barnvakt till en liten bebis, vi tänkte köra på och göra ordentligt fredagsmys i form av tacos.
Det slog mig precis att vår ettåring på söndag kan stoltsera med TVÅ hela år, vart tusan tog de åren vägen?
Hur är det möjligt att tiden så fort man får barn börjar gå i ett sånt rasande tempo?
Livet förändrades verkligen radikalt till det bättre när jag som 22 år gammal blev mamma för första gången, herregud vilken omställning och vilken kärlek <3
 
Nykläckta barn som pryder väggen med en födelsetavla från formeli .
 

Nätterna blir värre.

Ibland hinner tiden inte riktigt till, och idag har varit en sådan dag.
Jag har vart i skolan tills 17:30 och knappt hunnit med att stanna upp och andas. Vissa dagar är helt enkelt mer stressiga än andra men nu försöker vi bortse från denna dag och blickar istället framåt, imorgon är det äntligen fredag igen!
 
Jag längtar verkligen till vi i början av december har tid hos läkaren med Ebba för att kolla upp halsmandlarna. Sömnen blir värre och värre och jag nästan hoppas på att mandlarna ska behöva opereras bort för att ha något att skylla kaoset på.
Sömn är SÅ viktigt och det är SÅ frustrerande när det inte funkar som det trots allt borde göra vid snart fem års ålder. Hon blir ju lika lidande som oss av att inte få sova ordentligt och humöret blir heller inte på tiptop såklart.
 
Jag borde plugga , men ikväll skiter jag faktiskt i alla måsten och vägrar lyfta mig en milimeter till
- Godnatt <3
 
Min kloka,fina snart femåriga dotter, älskar dig till månen och tillabka trots sömnproblem och just nu otrolig trotsig period.
 

Ett brev på posten.

 
Titta vad som damp ner i min brevlåda idag <3
Min finaste gamla barndomsvän har varit uttråkad och ville ha två aktiva testbarn att sy mössor till, och visst ställer man upp ;)
Tycker det är gör charmiga och unika som bara den, kanske slipper det bråkas om vem som ska ha vilken mössa nu framöver när de har varsin med sin egna bokstav på också.
 
Jag ska försöka göra ett snabb-röj här hemma nu, jag fullkomligt hatar att vakna till total oreda.
Sedan blir det till att öppna böckerna igen (som vanligt) Jag känner att det är otroligt mycket just nu, både i skolan och på hemmaplan.
 
Godnatt <3
 

Rutin.


"När allt känns på rutin och redan gjort"                                             Känner ni igen den känslan? Som om allt man gör är på rutin och som man vissa gånger känner att man tappat bort delar av sig själv på vägen. Hur tusan hittar man tillbaka? Och hur hittar man det där lilla extra (förutom barnen) som livar upp den ibland gråa vardagen?

Syskonkärlek...

Sykonbråken fortsätter här hemma i full kraft,jag bara undrar när denna intensiva period ska lägga sig?
För jag är medveten om att det med största sannolikhet kommer gå lite upp och ner på vänskapsfronten under hela deras uppväxt. De kan ju knappast bråka så som de gör hela tiden.
(eller jo det kan dom om dom är som jag och min lillasyster oftast var)
Jag ser fram emot och längtar otroligt tills Hugo vuxit till sig och insett att han inte kan få sin vilja igenom hela tiden. För just nu är han inne i en period då allting ska göras "fälv" och alla grejer säger han "min" om.
Ni andra med syskon, hur ser syskonkärleken ut hos er?
 
Inte ens på vår uteplats gick det att hålla sams idag.
 
 
 

Stress.

There comes a time in  every day when no mather what the question is, the only answer is coffee!
 

Haha ja visst är det så, den där svarta koppen kaffe är guld värd för att komma igång. Extrra stressigt känns det idag också eftersom Hugo ännu en gång sovit längre än han brukar, dags att börja sätta alarmet? Det har ju jag aldrig behövt göra liksom.
Påbörjar dagen med prov i skolan, sedan avslutar jag den något tidgare än vanligt eftersom vi i utbildningssyfte ska gå och se någon film.
Sängarna ska bäddas, barnen och jag ska ha kläder och frukost ska ner i magarna innan hundarna ska promeneras och bussen går om en timma - stress!
 

Preimiär.

Idag var det dags för overallpremiär här hemma.
Termometern visade på ett par minusgrader i morses och min frusna lilla dotter var överlycklig över att äntligen få klä på sig overallen. Jag har försökt vänta in i det längsta att använda den, dom ska ju trots allt ha den mitt i kallaste vintern utan att frysa och därför ville jag inte börja för tidigt.
Hugo var så otroligt fin i sin ärvda lila overall från Ebba, han passar verkligen i den färgen och såg sådär galet nöjd ut när han hade på sig den <3
 
Dags att köra stora kvällsröjet som man gör varje kväll, sedan ska ljusen tändas och skolböckerna upp igen.
Det enda negativa med att studera (förutom att man får mindre pengar) måste ju vara att man inte kan lämna böckerna efter en heldag, nej man måste utnyttja varje ledig stund till att etsa fast kunskapen.
Godnatt på er vänner.
 
Haha, när modellande är mindre roligt , jag svär 8 av 10 bilder ser ut såhär. Känns det igen?
 

Mindre tid än vanligt.

Hugo chockerade med att ta sovmorgon til kvart över sex och därmed försvann min möjlighet till att göra mitt vanliga morgoninlägg. Jag som är van vid att ha lång tid på mig på morgonen blev lite stressad över att bara ha 1 timma och 15 minuter kvar innan bussen gick. Skolarbeterna blir fler och fler och jag sitter nu under håltimman och försöker få klart allt som ska göras, det gäller verkligen att ta vara på den tid man har för att som tvåbarnsmamma ha någon chans att hänga med. Får återkomma ikväll när de små har somnat helt enkelt:)



När tystnaden har lagt sig.

Och så var sista timmarna av helgen här, barnen har just somnat och jag sitter här som vanligt helt slut efter dagen med två väldigt intensiva barn.
Den här stunden är så betydelsefull för mig, när de just har blivit tyst och de minuterna man har innan man måste sätta igång med typ städning, plugg eller något liknande. Då kan man sitta och för första gången under dagen bara andas och vara lite ensam, värdefullt som sagt.
 
Annars har vi pysslat hemma under dagen och bjudit min pappa på farsdag-fika i form av kladdkaka.
Det blev att exprementera lite eftersom kylskåpet var ganska tomt när vi fick för oss och baka, men kakan fick helt klart godkänt iallfall.
 
Egentid medan lillebror sover, då kan man ostört få hjälpa till med bakningen.
 

Hon har blivit så stor.

 
 
I veckan damp detta brevet ner i brevlådan och jag kan inte förstå att efter sommaren är det dags för Ebba att börja skolan!
Blivande sexåringar, Ebba kommer alltid kännas lite mindre eftersom hon är decemberbarn och faktiskt inte ens fyllt fem år ännu. Under de första åren kan jag tänka mig att det är stor skillnad utvecklingsmässigt mellan de barn som är födda i början av året och de som är födda i slutet som Ebba.
Men fortfarande, detta är stort!
 
Under dagen har vi inga speciella planer, bara en fika med pappa står på schemat.
Efter att ha vart vaken i ett par timmar nu så känner jag redan hur man börjar klättra på väggarna, för hur tusan underhåller man sig som bäst dessa gråa regniga höstdagar?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stolt som en tupp.

Godmorgon, fortfarande alldeles kolsvart ute och vi har vart igång i snart en timma.
Barnen här hemma är i full gång med att duka upp picknick på golvet trots att klockan inte ens är sju än.
Jag har en känsla av att detta kommer bli en otroligt lång dag, så jag försöker redan nu lista ut vad vi kan sysselsätta oss med under dagen.
 
Hugo fortsätter att briljera på pottan och jag är så galet stolt! Han har numera gjort både nummer ett och två och har idag och igår själv sprungit och sagt till när det är dags att gå.
Så vi fortsätter att gå byxlösa här hemma under dagtid för att öva, för så fort han får på sig byxor så händer det olyckor och glöms av.
 
Får avsluta här nu, hela hemmet börjar se ut som ett barnrum.
 

Skoj och enkelt.

Godkväll <3
Älsklingsdagen på veckan är kommen , dagen då man med gott samvete kan lägga sig med filten o soffan framför tvn och äta godsaker.
Vi har ännu en gång övernattningsgäst i form av kusinen Nea. Varje gång efter de varit på besök så frågar hon om hon får sova över, och det får hon självklar med jämna mellanrum.
Det innebär inget problem att ha ett extra barn här och det är skoj och veta att hon trivs hos oss.
 
Såg ni bollibompa häromdagen?
För er som missade måste jag tipsa om detta enkla pysslet!
Ta en potatis och gröp ur toppen, skär sedan av botten med för att den ska stå stagit.
Fyll toppen med blöt hushållspapper och strö över lite krasse-frön.
Vi använde oss av klistermärken som ögon och mun men man kan även klippa ur tidningar.
En skoj och enkel grej att göra i höstmörkret :)
 

Det där med sömn...

Alltså det där med sömn...
I våran familj så existerar den men den fungerar ju inte som man hade önskat alls.
Hugo hade vi ju stora problem med fram tills han var ett år, var hos läkare och ringde andra specialister för att få veta vad som faktiskt gjorde att han inte kunde sova, men nu är det lugnare så länge han får sova jämte mig och det är jag helt okej med bara jag får några timmars sömn.
Ebba blir fem år nu i december och jag tror vi kan räkna på ena handens fingrar det gånger hon faktiskt sovit en hel natt. Under vårt senaste besök på vårdcentralen fick vi veta att hennes halsmandlar är väldigt stora och att det faktiskt kan hänga ihop med hennes sömnsvårigheter, att det liksom kan störa sömnen ordentligt.
Det skulle vara lite skönt att ha något att skylla på, att ha en orsak och något man faktiskt kan göra något åt för att förbättra. Så nu i början av december väntar ett läkarbesök då det ska undersökas ytterligare.
Det senaste har sömnen för henne varit ännu sämre och jag är så rädd något har hänt som hon inte kan dagtid, men har frågat henne och allt är bra och hon trivs som fisken i vattnet på förskolan.
 
Hur ser sömnen ut i eran familj?
 

En ärlig kärlek.

Herregud så dagarna rinner iväg, helt otroligt att imorgon är det redan efterlängtade fredagen igen.
Man hinner knappt sätta sig ner och andas vissa dagar, de svischar verkligen förbi i ett rasande tempo men det gillar jag.
 
Sitter här i soffan med min fyrbenta vän alldeles tätt intill mig, tänk att hon redan funnits vid min sida i över åtta år?
Att hon var en liten boll som fick plats i min bröstficka när jag hämtade hem henne. Och tänk allt hon fått se mig genomgå, alla gånger jag gråtit och hon suttit troget vid min sida.
Tänker man på kärleken från husdjuren så blir man verkligen alldeles varm inombords, för det är något speciellt och otroligt ärligt med deras kärlek.
De älskar dig villkorlöst trots alla dina misstag du gör i livet, ibland tror jag vi kunde lära oss en hel del från våra hundar faktiskt.
 
Älskade Tilda:
 

Stolt.

 
Här har ni en stolt mamma till Hugo som de senaste dagarna börjat kissa lite smått på pottan, han har aldrig tidgare ens velat testa och nu de två senaste dagarna har han gjort det ett par gånger och det känns stort <3
Jag tänker inte stressa, men jag tänker passa på att ta vara på tillfället då han tycker det är spännande och roligt så får vi se hur lång tid det tar med "pottträningen". Ebba var tidig, vid tvåårs ålder var hon blöjfri dagtid och några månader senare även på natten, jag har inga förhoppningar på att det ska gå lika fort denna gång, men som sagt vi kör på medan han tycker det är roligt!
 
Annars satsar jag ytterligare på en lång dag i skolan, måste säga att jag tycker det är ganska skönt att ha något och göra , även fast jag toklängtar efter barnen när de inte hämtas förens 15:30!
Dags att sätta igång här hemma, en liten gosse chockade med att sova tills 06:00, dvs en hel timma längre än vanligt.
Godmorgon till er alla föressten.
 

Matematik.


Sitter här med matten och inser att allt jag förstod i morses har försvunnit ut från mitt huvud. Det är svårt och extra svårt om man väl velat bort sig lite och kollar facit och inser mina svar inte stämmer överens alls.  Har helt enkelt inte tid alls att sitta här nu, utan får fortsätta begrava mig bland böckerna och hoppas det klarnar något. Natti <3

Kvalitetstid med barnen.

Orden vill sig inte fram men i huvudet snurrar alla tankar runt, runt, runt.
Denna meningen har jag suttit framför mig med i flera minuter nu, det är så mycket jag vill få fram men det tar stopp vid tanken och jag kan inte sätta ord på allting.
 
Jag ser fram emot min korta dag i skolan idag och hämta hem barnen redan vid lunchtid och förhoppningsvis få lite kvalitetstid med dom tillsammans. Ja för det är något jag verkligen uppskattar, att tillsammans göra något som man inte hinner de vanliga långa dagarna. Förhoppningsvis så är vädret på vår sida, för isåfall passar vi nog på att få mängder med frisk luft för det behövs för att de ska hålla sams och jag tror även på att de håller sig bättre friska av det.
 
 
 

Deppigt.

Två små barn i sängen inatt, minimalt med plats och lite sömn.
Lägligt till veckans längsta dag inte sant?
Det är ju egentligen inget och gnälla över, bara att köra på och ladda med en ordentlig frukost och göra det allra bästa av situoationen helt enkelt.
Usch jag har känt mig så nere det senste, hösdepressionen har börjat nå mig misstänker jag.
Jag är en människa som är otroligt beroende av vädret och mörker, mindre frisk luft gör mig deppig och sedan lägger man på stressen med att presetera  sitt bästa både i skolan och på hemmaplan och man kan helt plötsligt förstå varför man inte känner sig tipp topp alla dagar.
Nej låt nu det falla lite snö, så vi får det ljusare och kan vara ute utan att bli helt genomblöta och sedan håller vi tummarna hela vintern går i rasande fart och våren når oss med rekordfart!
 
En vacker vinterdag förra året.
 
 

Middagtips.

Laxlasange:
 
Måste tipsa om denna enkla goda maträtt jag slängde ihop idag efter skolan.
Häll i grädde, en halv gul lök, fryst spenat, krossade tomater och ost i en kastrull och låt koka upp.
(salta och peppra och jag hade nog även slängt i lite vitlök för mer smak till nästa gång)
Varva lasangeplattor, hackad och tinad lax och häll sedan över såsen.
In i ugnen ca 45min och 220 g - Klart!
 
Ska sätta mig ner och studera nu, det vankas återigen prov och jag är väl medveten om att jag behöver ta varje chans jag får till att plugga. Visst har man inte lika mycket tid som andra studerande när man är en av dom få som har barn och familj, men en sak är säker: man lär sig ta vara på den lilla tid man har och har därför egentligen inga möjligheter att skjuta upp skolarbeten eftersom man vet att man inte har en chans i helvete att arbeta ikapp dom igen ;)
 
Ha en fin måndagskväll!
 
 
 
 
 

Vardag igen.

Ny vecka, vanliga rutiner och det ska i ärlighetens namn bli ganska skönt att komma tillbaka så allting blir som vanligt igen.
Visst är det underbart att vara hemma med barnen men det ÄR verkligen en intensiv period här hemma just nu.
Det bråkas, slåss och skriks nästintill hela tiden på hemmaplan och man måste komma utanför hemmets väggar för att dom ska kunna hålla sams.
Visst ska man vara tacksam för att dom oftast beter sig när dom är borta, men det blir lätt så att folk istället tror att man överdriver hur det faktiskt är.
Just nu är det iallfalla hur söta som helst tillsammans, Hugo ville gå upp och lägga sig hos Ebba som fortfarande sov och storasyster blev minst sagt lycklig över att bli väckt av lillebror. Det är lite antingen eller här hemma, antingen är dom jättefina tillsammans eller så slåss dom ;)
 
Godmorgon önskar vi er, och bli bättre på att lämna avtryck för det är väldigt tyst här inne nu :(
 
Yngsta tvåbenta och äldsta fyrbenta tillsammans denna morgon.
 

Avslappnande.

 
 
Kvällens status.
Varmt bad och en bok, dock bara några minuter eftersom jag blir galet rastlös och tycker det är jobbigt att bada för länge. Känns dock lika avslappande för mig att få 15-20 minuter av tystnad några kvällar i veckan.
Ska ta med mig datorn in i sängen och börja plöja igenom förra sesången av Greys anatomy eftersom jag missat allt på tvn, haha att hålla sig upp till 22 utan att somna under reklampauserna är en omöjlighet för mig med två otroligt morgonpigga barn hemma.
 
- Godnatt <3

Söndag.

Vilken söndagskänsla jag har idag!
Trött och har just passat på att vila lite medan Hugo sover sin middagsvila. Johan kom inte hem förens efter tre inatt och att vara själv med barnen nattetid är inte alltid världens enklaste uppgift vill jag lova.
Men oj så mysigt jag och Ebba hade det tillsammans igår vill jag lova. Uppdukad ostbricka, tända ljus och lite godis till det samtidigt som vi kollade på Emil i Lönneberga. Jag ska absolut bli bättre på att hitta på sånna saker med henne, jag tror det är väldigt viktigt att få den tiden bara hon och jag tillsammans.
 
Dags att rycka upp sig, ordna ordning lunchen och sedan ge sig ut och rasta barnen trots regnet.
Men idag hade vart mysigt att bara ligga på soffan under filten vill jag lova.
Ha en fin fortsättning på söndagen, så satsar jag på lekdate nere i stan med en kompis och hennes barn.
 
 
 

Fynden.

 
Här ser ni lite av dagens fynd från loppisen.
Mycket folk och inte så mycket fint som jag hoppades på att hitta men lite födelsedagspresenter blev det iallafall.
Lite fler kläder fick följa med hem, men det är ju inte så kul att få mjuka presenter så därför fick dom en del på direkten. Spelen blir bra för Ebba och det är ju perfekt att hitta sådant begagnat eftersom det har en tendens att kosta multum nytt, sen vet jag en grabb som kommer bli glad för sin tröja med en apa på
 
När Hugo somnat ska vi plocka fram och mysa med ostbricka och ha en riktigt tjejkväll här hemma eftersom Johan är ute ikväll.
Önskar er alla en fin kväll tillsammans!
.
 
 
 

En spöklik kväll.

Godmorgon lördag.
Idag väntas Alingsås stora barnloppis och det ska bli riktigt skoj att åka dit och se om man kan fynda lite. Hela gymnasiets matsal är fylld med grejer och shoppa loss bland. Jag tänkte faktiskt leta födelsedagspresenter där, allting behöver man faktiskt inte köpa nytt. Det är ju perfekt både för plånbok och miljö om man kan hitta något där till barnen, ser mycket fram emot att komma iväg en stund själv och kika.
 
Igår var vi bortbjudna på Halloween fest hela familjen. Linda hade ordnat så otroligt fint så det är inte klokt.
På utsidan var det marchaller och pumor som mötte oss och väl inne var vi i ett riktigt spökslott med spindelväv, spöken, tända ljus och spökljud som höres lite under hela tiden.
Det var gjort som ett litet knytkalas och mängder med läskiga saker bjöds på att äta och vi hade en himla mysig kväll därborta <3
 
 
 

Aktiviteter från morgon till kväll.

Oj vilken hektisk dag.
Jag har försökt trycka in allt jag hade velat portionerat ut ut under lovet på en endaste dag känns det som :)
Öppnaförskolan, lekdate hemma med halloween-pyssel och avslutningsvis en halloween-fest.
Barnen fick göra små kort, det bakades läskiga spindelchockladbollar, gjorde en pumpa och målade oss läskiga i ansiktet.
Både jag och barnen är helt slut och de däckade totalt i sina sängar nyss efter att vi precis kom hem från festen, så inatt borde de sova som stockar efter all händelse denna dagen.
 
Jag kommer med största sanolikhet somna på soffan i mitten av idol, helt slut morsa - Godnatt på er.
 
 
 

En fullspäckad fredag.

Fredag, sista vardagen av lovet helt enkelt.
Synd att lovet inte alls blev som vi planerat pga sjukdom, först igår vi kunde hitta på något tillsammans.
Men nu satsar vi på att göra de bästa av de tre kommande dagarna innan vardagen drar igång med full kraft igen.
Idag tillexempel så tänkte vi åka och besöka öppnaförskolan igen, där var vi alltid innan Hugo började dagis men nu har vi inte varit där på ett halv år.
Sedan väntar besök och med största sannolikhet går vi ikväll på en liten barnanpassad halloweeenfest, fullt upp idag med andra ord.
 
Dags att sätta igång med alla måsten om vi ska hinna ta bussarna till öppnaförskolan som öppnar vid nio.
Ha en fin fredag finingar!
 
Ta en titt på Ebbas fina ask som hon sjläv målade och dekorerade igår när vi pysslade <3