Familjen kaos.

Det hederliga gamla småbarnskaoset kom helt enkelt i mellan idag, därav inget inlägg alls hittills.
Jag känner att det är minst sagt "familjen kaos" här hemma just nu.
Ni vet den där känslan när man knappt hinner stanna upp och andas? När dagarna flyter samman och veckorna går på raketfart.
 Saker som att vaaaaarje morgon skriker Hugo hysteriskt när vi kliver på bussen eftersom han vill sitta "fälv"
Den pedagogiska mamman i mig förklarar samma sak vareviga dag "Nej Hugo på morgonen får du sitta i vagnen för vi har bråttom" (Inombords låter det helt annorlunda och jag stressar upp till tusen)
Sen har vi samma kamp varje gång han ska i vagnen igen.
Min kära dotter då? Ja hon har sina egenheter just nu med.
Helt plötsligt så tycker hon inte om maten hon gillat innan, och helt plötsligt är man dum för att man haft i lök.
 En pausknapp till denna mamman just nu känner jag, för herregud så intensivt allting är förtillfället.
Jag tror iofs detta är något ALLA föräldrar går igenom i perioder, men det måste vara okej att erkänna att tycka det är lite jobbigt vissa perioder.
Självklart älskar jag dom till månen och tillbaka tusen gånger om ändå ;)
 
 Ännu en grej som är inne just nu, att gömma sig när det är dags att byta blöja.
 

Kommentarer
Yohannas.se

PRECIS så är småbarnslivet i perioder å man undrar vart allt gått snett. Mest troligt är de BÅDA i nån "härlig fas" samtidigt, det är väl fantastiskt JOBBIGT?? hahaha... ELLERHUUUUUR? Klart man ska skriva av sig!!
Men du - Fått besked att Roxanna (kamp efter cancern) har det jättebra, av en som tydligen kände henne :) :) :)

Svar: Härligt att hon mår bra <3 då behöver man inte oroa sig mer då :) Ja fy fan rent ut sagt vad intensivt och jobbigt de är ibland! Nu har vi precis flyttat och de innebär ju säkert en omställning för barnen, så de gör nog sitt. Men vad tänkte jag när jag fick barn med tre års mellanrum? Tänk att ha 3 års trots och 6 års trots SAMTIDIGT ?! :P Haha jag tycker de är tufft nu när de är snart 2 och 5 liksom :P
Emmelie

2013-10-23 18:52:29
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Jag tror också att ALLA känner att det är jobbigt emellanåt. För visst kan barnen suga ut energin totalt ur en, samtidigt som de kan fylla en hel bägare med kärlek och fylla energin andra dagar. Det är just detta med alla nära, blandade känslor som gör mammalivet så fascinerande. Hur en så liten människa kan framkalla så många känslor på en och samma dag. Berg och dalbana. Jag har upplevt många trotsåldrar, men den som varit vid 8-9 år har helt klart varit värst. Deras resonemang över saker och sura ihop för ingenting, ibland vet de inte själva vad de vill! Måste vara jätte jobbigt bara för dem, men en annan håller på att bli tokig! Bara två barn till som ska hamna där, giv me styrka!

Svar: Precis så upplever jag min tjej som snart fyller fem. Syr, gnällig och Aldrif något som duger för tillfället. Herregud va mkt vi och dem ska genomlida ;)
Emmelie

2013-10-23 20:16:18
URL: http://lottizdays.blogg.se
Yohannas.se

Du då lär vi få samma exciting läge sen mao, vi har ju ockå 3 år mellan... Jag tycker det är jättesynd på många sätt att barnen inte är mkt tätare i ålder. hade säkert varit sjukt jobbigt, men då hade de varit mer nära i lekålder och så sen ju. Nu är det STOR skillnad när man ska hitta på saker vad de förstår å klarar minst sagt. Men du - flytten lär vara det största dramat i detta då ju. Försök ge var och en "egentid" med mamma så ska du se vilken vändning det lär ta, det brukar göra underverk <3

Svar: Jo jag vet, det kommer vända. Nu har jag ett skönt lov att se fram emot och jag hoppas en paus från stressen kan göra gott för oss alla. egentid med barnen är jag så dålig på! Eftersom sambon jobbar som han gör så finns väldigt lite tid för just de, ska försöka ta tag i de till helgen :)
Emmelie

2013-10-23 20:28:17
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0