Boktips och en falsk fasad.

Herregud vad bloggen blir lidande, jag märker att jag verkligen knappt har tid till annat än studier om kvällarna. Det är sluttampen i skolan och det märks verkligen med två prov förra veckan och tre denna vecka. Idag är det matteprov, jag har suttit och försökt förstå och lära mig men känner mig inte direkt hoppfull inför dagens test.
 
Beställde ju boken "Fem gånger mer kärlek" för ett par veckor sedan och försöker läsa och ta till mig ett kapitell lite då och då. Boken handlar ju om hur man kan hantera det vardagliga konflikterna och hur man då kan få finare kontakt med barnen. Den handlar inte om att man ska lära dom genom timeout, straff eller liknande utan att man ska uppmärksamma det de gör bra istället för de dom gör mindre bra - en bok i min smak! Jag måste hylla den hittills faktiskt! Lättläst och förklarar noga ett problem med hjälp av ett läsarbrev och kör sedan en enkel förklaring om varför deras sätt att lösa problemet funkar och hur man kan gå tillväga för att lösa det. På ett enkelt sätt får man även in lite forskning som man kan ta till sig. Visst man kanske inte ändrar sig från en dag till en annan men många tips tar jag åt mig och försöker använda mig av i vardagen för att slippa bli den "tjat-morsa" som jag fullkomligt hatar att vara. Boken finns för 149kr på CDON.com att köpa om det är fler än jag som vågar erkänna att det ibland är tufft med två barn som bråkar och ha utvecklingsperioder på samma gång. Allting i alla bloggar, på facebook ska vara så rosensött och jag tycker verkligen att det kan ge en skev verklighetsbild.
 
Det är underbart dagar då det ser ut såhär förjämnan, men riktigt så ofta som det uppmärksammas på socialamedier är det faktiskt inte, iallafall inte här hemma.
 

Kommentarer
Anonym

Tror att folk är livrädda att det ska framstå
Som dåliga föräldrer för att de höjer rösten..

Svar: Enligt min mening är "dåliga föräldrar" sådana som ej sätter gränser och låter barnen styra och ställa. Denna boken handlar dock inte om att behöva höja rösten utan att gå igenom olika faser utan att behöva skälla sig igenom allt. Tycker bara det är konstigt att få tar upp när det faktiskt ÄR tufft ibland.
Emmelie

2014-04-09 07:19:15
Sandra Rogers

Väldigt konstig kommentar av anonym. Mina föräldrar har aldrig höjt rösten, det har inte behövts, någonsin. Mina föräldrar utryckte inte heller ilska eller frustration utan lärde mig genom att prata med mig, förklara, lyssna till mina behov iatället för att följa andras exempel och förslag. Håller helt med ditt svar agående gränser osv. Bra där!

2014-04-09 11:31:44
URL: http://libelli.se
Frida

Du är verkligen inte ensam men när de är som "värst" så tänker man att det är nog bara jag som har det så här :/ Låter som en bra bok :) Borde inte få varit något skämmigt att känna att det är tufft att vara förälder ibland och att man faktiskt inte orkar heller med det. Vi får ta en spadag ;) Kämpa på! Ebba är så välkommen att leka med Elsa hemma hos när hon vill ;)

Svar: Haha bra där vännen <3 spadag låter lovande. Haha men de är perfekt att vi lan skicka över våra trotsiga femåringar till varandra ibland;)
Emmelie

2014-04-09 12:30:02


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0