Ett bett kan räcka.

 
 
 
 
Dessa underbara ulltussar, papillon är verkligen en härlig ras som jag rekomenderar till andra som är i tankarna på hund. Lättlärda, mycket energi men kräver inte världens längsta långpromenader varje dag för att må bra. Ibland kan man ta kortare svängar och de börjar inte må dåligt för de - perfekta rasen för vår familj <3
De enda negativa med djuren är väl att de får fästingar, och jag är livrädd att de ska fastna på någon i familjen och på så sätt riskera oss att smittas av TBE. Är inne på att vaccinera men vill verkligen inte göra det i onödan.
Dels är det en stor kostnad om hela familjen ska få vaccin och dessutom så känns detta med alla olika vacciner lite läskigt efter att man hörde om fall efter svininfluensavacciner (som alla utom Hugo är vaccinerade mot)
Hur tänker ni?
Ett enda fästingbett kan räcka för att dom ska drabbas av hjärnhinneinflammation om de vill sig illa.
Och i vår familj är vi ju en hel del utomhus och sedan vi flyttade finns ju skogen ännu mer nära till hands.
 
Nu är det dags för frukost som är snäll mot min stackars katarr-mage (skriver jag i samband med en kopp svart kaffe som är rena giftet) Nåväl, man får börja med en sak i taget.
Ha en underbar dag kompisar!
 
 

Kommentarer
Tjejmorsan

Ja de där tankarna har jag också.. ska man ska man inte?? Vi har också hund, är mycket på Åland som är väldigt fästingtätt...
Peppar peppar har ingen av oss fått borrelia som ju i sig är en fruktansvärd skitsjukdom det också..
Men precis som dig så vill jag inte lassa i en massa skit i mina barn... Dock fick en av mina döttrar svininfluensan och hon hade en konvalescens på drygt 8 månader.. hon fick hjärnhinneinflammation som följdsjukdom... vidrigt!!

Ja mitt svar blev ju inte klokt någonstans.. men kanske är det just därför som jag är så tveksam.. för många tankar??!!

Kram

Svar: Åh de är så svårt! Fy va hemskt med din dotter ❤️ hur ska man veta vad som är rätt?
Emmelie

2014-04-23 08:36:29
URL: http://tjejmorsan.blogg.se
Lina

Jag själv vaccinerade mig mot TBE förra våren. Gjorde det mycket för att jag har en fästingfobi som ställer till det för mig. Jag tänkte att det kanske kunde hjälpa mig något, att inte vara lika rädd. Jag går inte i gräset utan skor, helst inte ens med öppna skor, vill/vågar nästan inte sitta på gräsmattan, inte plocka blommor osv. Jag har till och med glömt bort hur det känns att springa barfota i gräset... Sorgligt men sant :(

Det var lite av mina tankar. Men jag vaccinerade mig mest på grund av att jag har den här fobin, jag vet inte om jag hade gjort det annars. Man hör ju inte om såå många TBE-fall trots allt..

Trevlig onsdag :)

Svar: Fy de där låter jobbigt. Men tbe förekommer, och om de får de så har vi inget botemedel utan endast något som lindrar symtomen :/ känns läskigt!
Emmelie

2014-04-23 09:30:34
URL: http://helbraflinga.blogg.se
Therese

Jag har själv en Papillon och som du skriver så är det en underbar ras som är väldigt lättlärd!

Min förra hund "Kasper" som var en Jacg russel terrier blev jätte konstig efter ett fästingbett... Han blev aggresiv mot allt och alla och vi förstod inte varför.
Han högg mig två gånger så vi beslutade oss att avliva honom..
Men vetrenären tror att det var en fästing som har orsakat allt men att det var så illa att det fanns inget botemedel ...

Svar: Ja en gång papillon alltid papillon inte sant? ;) Tråkigt med din andra hund <3
Emmelie

2014-04-23 10:26:14
URL: http://tesssi.blogg.se/
michaela- mamma till tre 💗

sjukt obehagligt med fästingar! men visst är det svårt, det där med vaccin. man hör så mycket "skit" om det också..har en vän som inte gett sina barn några sprutor alls för hon har en övertygelse om att det inte alls är bra och att biverkningarna är fler än vad vi ens kan tänka oss. så svåra val man har som förälder alltså!

Svar: Ja eller hur, man blir tokig. Tbe är sjukt läskigt:/
Emmelie

2014-04-23 10:38:26
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Hanna Karlsson

Det som hände med svininfluensan var ett "undantag". Ämnet som de tror orsakade narkolepsin använder de inte i vacciner och det var enbart i svininfluensevaccinet som just det ämnet fanns. Du behöver inte vara rädd att samma sak händer med TBE-vaccinet då det är mycket mera testat än vaccinet för svininfluensa och inte innehåller samma sak.

Svar: Åh va skönt. Du som är inom vården. Ska du vaccinera?
Emmelie

2014-04-23 12:53:25
URL: http://hannafialotta.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0