Lugn och ro.

 
Bilden må vara suddig men den sammanfattar min eftermiddag rätt bra.
Det har vart lekdate med mina två hulliganer och en kompis tre ungar, högljutt, många viljor men ändå trevligt :) Kan säga att det dock var lite extra härligt när dom somnade och det blev lugnt och tyst denna kvällen.
Vissa dagar är helt enkelt mer intensiva än andra, då är det extra skönt att bara sitta och slötitta på datorn och stänga av allt annat för ett par minuter. Egentligen borde jag verkligen plugga, har så sjukt mycket att färdigställa men jag känner bara att jag går lite på sparlåga och inte riktigt har samma energi till plugget som innan, sluttampen och jag borde köra igång ordentligt istället för tvärtom.
 
Nåväl, detta blev bara ett inlägg fullt av ordbajs , haha men det får vara okej ibland !
 

Kemikalier i vår mat.

Godmorgon.
Drömde om jordens undergång, jag sprang i panik mot dagis för att hämta barnen medan det regnade skräp så som kapsyler och liknande från himlen. Usch var obehaglit, inte första gången jag drömmer sådanna hemskheter, någon som är bra på drömtydning som vet vad det betyder?
 
Två ynka lektioner kvar innan jag kan ge mig själv lite till ledighet igen. Efter skolan tänkte jag ta vägen om den ekologiska affär som finns inne i stan, jag blir mer och mer intresserad av att välja så mycket ekologiskt som plånboken tillåter för att må bra. Jag är övertygad om att det finns så mycket mer farligheter i alla tillsatser än vad vi tidigare trott, kolla bara frukten som visade sig i över 80% av fallen vara besprutade med diverse kemikalier!
Det är jobbigt att ha blivit uppmärksam på ett annat vis om detta, att inte längre leva i sin lilla fantastibubbla och låtsas som ingenting, synd bara att det ekologiska i många fall är så himla mycket dyrare!
Man får byta ut lite i taget, vissa saker skiljer bara ett par kronor och det kan man faktiskt göra och sedan får man bli bättre på att baka eget bröd som blir både nyttigare och godare - jag har att göra under min ledighet med andra ord ;)
Dela gärna med er av brödrecept, musli eller liknande.
 
Och ha en fin dag!
 
 

Naturen.

Ligger nerbäddad med datorn på magen, kom nyss in från en kvällspromenad mitt i skogen. En massa promenadstigar i olika längder där man oftast inte möter en endaste människa och man är verkligen mitt i skogen. Hundarna kan springa lösa och man får njuta av lugnet ett par minuter och jag och min vän knatade på i lite över fem kilometer ikväll och det är bra jobbat för mig som gärna annars lägger mig i soffan efter barnen somnat.
Jag fortsätter så länge jag tycker det är roligt men kommer inte göra det till ett tvång, jag vill njuta och inte känna att det är ett tråkigt måste.
 
Ska lägga mig och kolla något avsnitt av Greys Anatomy, sedan inser jag att det är dags att sova inom snar framtid om jag ska orka mig upp imorgon för att göra en sista dag innan vi satsar på långledigt igen.
 
Återigen helt klart det bästa med att ha flyttat hit - närheten till naturen <3
 
 
 

Sommrig frukost.

 
Den här sommriga frukosten suktar jag efter just nu, synd att den kräver lite förberedelser kvällen innan för annars hade den vart ett självklart val.
Ni tar lite fil, blandar ihop med lite havregryn och jag brukar ha i lite vaniljpulver för smakens skull. Sedan ställer ni in de i kylen och låter stå och dra till sig över natten och morgonen efter så kan ni toppa med tex kvarg och funlight och lite frukt, smakar som en typ av desert men är ju jättenyttigt!
 
Återigen så sitter jag och kollar på klockan och inser att snart ska vi vara påklädda och redo att stressa till bussen, status på oss nu är pyamaser, en sovande Ebba och obäddade sängar - lika bra att sätta igång med andra ord - Godmorgon<3
 

Balsam för själen.


Balsam för själen att efter barnen har somnat få ge sig ut i skogen och promenera. Det är tyst, hundarna kan springa lösa och det är helt otroligt vackert att se solen gå ner mellan träden. Ofta om kvällarna när barnen somnat så sitter jag helt slut i soffan, men när vädret är såhär fint så måste jag verkligen bli bättre att ta mig ut, om inte för min hälsas skull så för hundarnas. Konstigt, ibland är inte de egna välmåendet lika viktigt som tanken på att göra gott för någon annan. Jag värderar alla runt omkring mig mycket högre än mig själv, ännu en sak jag måste bli bättre på i framtiden - att tycka om mig själv. Visst är det himla lätt att hitta tusen goda och fina egenskaper hos andra men svårare hos en själv? Vi alla får börja säga vad vi uppskattar hos varandra och på så sätt kanske höja allas självkänsla en smula. Slut på kvällsfunderingarna - sov gott <3

Rätt årstid.

Startar morgonen med att i lugn och ro få dricka kaffe och bädda barnens sängar medan dom fortfarande sover, ja varför sova i sina egna sängar och rum när man sover så mycket skönare på soffan eller i mammas och pappas säng? <3
Tre dagar i skolan denna veckan, sedan är vi återigen långlediga och jag hoppas vädret fortsätter vara såhär skönt så man kan vara ute hela dagarna. Barnen är sådär riktigt smutsiga när de kommer in om kvällen, ett bra tecken att se om de har haft roligt tycker jag, igår var tillochmed fötterna smutsiga efter att de sprungit barfota på baksidan och haft vattenkrig - underbara sommar som äntligen närmar sig!
 
Får så mycket mer energi när denna årstiden börjar, vackert ute och den friska luften gör verkligen underverk för humöret vill jag lova. Jag ska bli bättre på att börja att gå ut och promenera mer och verkligen njuta av vädret på ett annat sätt, här uppe finns ju dessutom många promenadstigar i skogen så hundarna kan springa lösa samtidigt.
 
Ha en underbar start på veckan och glöm inte att lämna lite avtryck ibland <3
 
Utanför oss växer dessa underbara blommande träd<3
 
 

Planteringar.

 
Tada, det här är vad jag har sysselsatt mig med under hela eftermiddagen!
Åkte iväg och köpte lite tomat och gurk-plantor, fröer från morötter, spenat och rädisor och hade turen att pappa kom och levererade en pallkrage att plantera i och ett gäng säckar jord. Så nu ska det bara gro och fortsätta vara varmt så kommer det nog växa så det knakar. Äntligen fick jag tummen ur att så gräs på framsidan med, har inte sett direkt inbjudande ut här på våra uteplatser innan vill jag lova. Man kan undra vad dom som bodde här innan sysslade med, jordhögar, knasiga och alldeles skeva och igenvuxna land osv - men äntligen börjar de bli ordning <3

Hade turen att på vägen hem stanna till på ett eko-cafe och till min stora glädje hitta ekologiska ägg att köpa. Hönsen var från granngården och sånna ägg smakar tusen gånger godare än de från affären. Jag vet inte varför, köper alltid ekologiska från frigående höns utomhus från affären också, men inget slår närproducerat.
Får ni chansen så testa, måste bli bättre på att köpa  ännu mer ekologiskt hem också.
 
Ha en fin kväll kompisar!
 

Underbar lördag!

Goooodmorgon!
 
Vilken dag vi hade igår, fullt upp från morgon till kväll och jag hade ingen tid alls att kika in här.
Öppethus på skolan, superfint väder och ganska många besökare och man fick chansen att sitta i solen på en bänk och dricka kaffe tillsammans med en kompis - mysigt och man får ta vara på de där lugna stunderna man får sig utan barnen ibland.
 
Vi vinkade hejdå till svärföräldrarna och Johans systers korta visit och jag trampade iväg med båda barnen i cykelkärran ner till min systerdotter som fyllde fyra år. Kalas och fick chansen att träffa nära och kära medan barnen lekte tillsammans.
 
Hemma igen så blev jag uppmött av min fina vän. Vi har inte sett mycket alls sedan jag fick barn och innan dess så satt vi nästan bokstavligttalat ihop med varandra i sex år.  Det är konstigt, vissa vänner behöver man inte träffa eller prata med så ofta, man vet att dom alltid finns och exakt så är det med Sanna <3 Vi tog oss en cykeltur till en kompis som vi gick i högstadiet tillsammans med och där blev vi bjudna på räkor, tillbehör och rosé på deras alltan. Satt ett par timmar och kollade gamla pinsamma kort från den tiden och skrattade gott åt alla minnen. Tyvärr är jag en tröttis och satt och höll på och somna i deras soffa efter ett glas vin och en kaffedrink, så jag gav upp för tröttheten och cyklade hem tidigt - otroligt mysig lördag hade jag iallafall<3
 
Hugo valde kläder och det självklara valet för honom var "kalas-kjol"
 
 

Fullt hus.

Godmorgon lördag.
Solen skiner, vi har besök av svärföräldrarna från Borlänge och Johans syster som just nu bor i Italien är här på besök sedan igår - Fullt hus med andra ord, men väldigt mysigt.
Jag ska iväg till skolan inom kort eftersom vi har öppethus idag och skoldag är obligatorisk. Kan tycka det känns lite onödigt, de som är intresserade av skolan tar nog kontakt på annat vis än genom öppethus.
 
Blir en händelserik lördag med besök, kalas för min systerdotter som fyller fyra år idag och slutligen skaldjurskväll och god dricka för mig med två tjejkompisar ikväll. Är inte alltför ofta man hittar på saker på egenhand så det ska bli riktigt mysigt att komma iväg lite själv.
 
 
 
 

Oro för sommaren.

Godmorgon fredag.
 
Nu var det bara två små lektioner kvar innan jag återigen kan ta välförtjänt helg, det är verkligen hektiskt i skolan nu på slutet med inlämmningen hit och dit och istället för att kämpa på in i det sista så känner jag mig bara matt och går på någon slags sparlåga.
Igår fick jag klart hur mycket jag ska jobba i sommar, 55% blev det på schemat och det räcker för mig. Jag vill inte jobba mer eftersom jag värdesätter tiden med barnen, det viktigaste är egentligen att det ska gå runt och inte att tjäna stora pengar. Det som oroar mig mest är att arbetet som personligassistent innefattar dygn, jag har inte sovit borta från Hugo en enda gång och nattetid är han minst sagt beroende av mig eftersom han använder mig som levande snuttefilt. Hur ska det går utan mig?
Det kommer bli en hel del pillande för att få det att gå ihop, dagis är ju stängt under ett visst antal veckor och jag får ordna med barnvakt de dagar som både jag och Johan måste jobba. Återigen är jag otroligt tacksam för familjen som ställer upp och hjälper till <3
 
Dags att lägga på ett kol här hemma - önskar er en fin dag och hoppas solen skiner på er kompisar <3
 
Familj<3 Ett gäng barn hos morfar och matar fiskarna:
 

Bloppis?

Godmorgon torsdag!
Så otroligt skönt att starta veckan på tisdag, på så sätt så känns veckorna mycket kortare och jag slipper tisdagskänslan som ofta brukar vara ganska jobbig andra skoldagen. Då blir tisdagen måndagskänsla och den är betydligt bättre än tisdagens känlsa. Jag läste någonstans att folk upplever mest stress och känner sig mest deppiga om tisdagar, så jag kanske är som majoriteten ;)
 
Jag har ju en del kläder här hemma, mestadels från Hugo men en del från Ebba med. Skulle det vara intressant med bloppis? Alternativt att ni skriver en kommentar med mailadress så skickar jag bilder. Storlekarna är ju mycket 86/92 och en del 104/110, tråkigt om kläderna blir liggandes och ej kommer till anvädning någon annanstans.
 
Dags att speed-städa hemmet här hemma innan vi vandrar ut mot bussen, ingen ro och ingen vila här inte - Ha en fin dag och tack för responsen på gårdagens inlägg, så himla skoj när ni lämnar avtryck!
 
Lite av godbitarna från gaderoben, byxor från nova star stlk 86
 

Guldkornen i vardagen.

 
Alltså Hugo är nog en av de mest kramgoa ungar jag träffat, han springer flera gånger om dagen fram och ska pussas eller kramas helt appropå ingenting. På dagis säger dom likadant, att han är väldigt kärleksfull och många barns favorit. Nu kan han dock lära sig ta nytta av att de stora barnen gillar han så mycket, han får ju nämligen alltid sin vilja igenom hos dom. Det är väl så att vara två år, att testa sin vilja och se om man vinner kampen? Att lägga sig och skrika på golvet klockan sju en måndagsmorgon för att man inte får godis till frukost förklarar liksom lite vardagen med denna lilla pojk just nu <3
Tre år i mellan barnen, vad tänkte vi där?
Treårstrots och sexårstrotsen SAMTIDIGT!
Tycker det är lättare att hantera Hugos känslor , han är mindre och därmed mindre problem och försöker helt enkelt se hur mycket han kan få bestämma men är relativt lätt att avleda. Något svårare med Ebba som är så medveten på ett helt annat vis - dessa konflikter alltså.
Men vissa dagar och vissa stunder så värms mitt hjärta upp och allt bråk har man helt plötsligt glömt bort. Stunder som när Ebba lyfter på filten i soffan och säger "Kom och lägg dig på min arm Hugo" Eller stunder då vi är ute och promernerar och Hugo minsann inte vill hålla mamma i handen utan enbart storasyster som han ser upp till mer än något annat - Man får bli bättre att se de små guldkornen i sin vardag.
 
 

Ett bett kan räcka.

 
 
 
 
Dessa underbara ulltussar, papillon är verkligen en härlig ras som jag rekomenderar till andra som är i tankarna på hund. Lättlärda, mycket energi men kräver inte världens längsta långpromenader varje dag för att må bra. Ibland kan man ta kortare svängar och de börjar inte må dåligt för de - perfekta rasen för vår familj <3
De enda negativa med djuren är väl att de får fästingar, och jag är livrädd att de ska fastna på någon i familjen och på så sätt riskera oss att smittas av TBE. Är inne på att vaccinera men vill verkligen inte göra det i onödan.
Dels är det en stor kostnad om hela familjen ska få vaccin och dessutom så känns detta med alla olika vacciner lite läskigt efter att man hörde om fall efter svininfluensavacciner (som alla utom Hugo är vaccinerade mot)
Hur tänker ni?
Ett enda fästingbett kan räcka för att dom ska drabbas av hjärnhinneinflammation om de vill sig illa.
Och i vår familj är vi ju en hel del utomhus och sedan vi flyttade finns ju skogen ännu mer nära till hands.
 
Nu är det dags för frukost som är snäll mot min stackars katarr-mage (skriver jag i samband med en kopp svart kaffe som är rena giftet) Nåväl, man får börja med en sak i taget.
Ha en underbar dag kompisar!
 
 

Stress...

Jag borde städa, jag borde plugga men istället tänker jag ta med mig datorn in till sovrummet och kolla på några avsnitt Greys anatomy innan jag somnar.
Jag känner sådan stress för framtiden - vad tusan ska jag göra i höst?!
Kommer jag in på sjusköterskeutbildningen?
Vad fasen gör jag annars?
Tankarna mal runt i huvudet samtidigt som man har vardagen med allt vad det innebär och nu den senaste veckan av magsjuka som finns mitt i bland mig hela tiden ger en konstant psykisk stress  och det har gjort att jag dragit på mig magkatarr. Har aldrig lidit av sådant förut, men man blir så påverkad när man inte riktigt vet vad som väntar runt hörnet, känner ni igen er?
Måste lära mig varva ner, äta mer regelbundet och mild mat - lättare sagt än gjort.
 
Önskar er alla en godnatt <3
 
 
 

Vardag och sexårstrots.

Vardag igen nu då, klockan har ringt men barnen sover sött ännu. De är inte längre vana vid att gå upp såhär tidigt och jag har förberett kläder och allt igår så de kan gott sova en liten stund till.
Jag har vaknat med halsont och snuva, jag som aldrig blir förkyld? Kanske kan vara pollen man känner av? Har aldrig haft bekymmer med sådant tidigare men har förstått att de är en hel del i luften just nu.
 
Sexårstrots alltså, om det nu är det Ebba har börjat komma in i sedan ett par veckor tillbaka så är det de värsta jag varit med om! Hon har blivit som en liten tonåring här hemma, sur och utbrott som för småsaker.
Ni andra som redan gått igenom den fasen får gärna komma med råd på hur man slinker igenom den så enkelt som möjligt.
Jag tror på att försöka på ännu mer egentid med henne, det behöver inte vara att man gör något speciellt men småsaker. Jag är så kluven, hon vill vara ute och leka med sina kompisar hela dagarna och mår såkalrt jättebra av det men samtidigt känns det dumt att låta henne få göra sådant om hon inte kan bete sig på hemmaplan.
Nu blickar jag framåt och hoppas min tjej snart är igenom denna period, jag vet ju att hon inte gör detta med vilja och att det säkert är lika jobbigt för henne som för oss - Älskade barn.
 
Tillbakablick - favorit bild på Ebba och Johan<3
 

Vitsippor så långt ögat kan nå.

Alltså vilken underbar påsk det varit! Vi har vart mer utomhus än inomhus och verkligen njutit av vädret till max.
Hugo har chockat med att sova till sju i flera dagar i rad och det känns minst sagt kämpigt att veta att jag ska vara utanför dörren och redo imorgon vid senast 07:20. Jag hade gärna fortsatt ledigheten ett tag till framöver, jag känner lite att vi blev snuvade på ett par dagars lov pga magsjukan och det vore inte mer än rätt att få tillbaka dom nu.
 
Idag tog jag med mig min klasskompis och hennes syster och tillsammans med deras barn så åkte vi till Gräfsnäs och grillade.
Vitsippehav, sjöutsikt, lekplats, slottsruin och en strålande sol på det - kan det bli bättre än så?
Dessutom bara älskar jag tröjorna som barnen har på sig, de var de jag lyckades köpa med mig från babybarn mässan för ett par veckor sedan och jag ångrar inte mitt köp alls<3
 
 
 
 
 

Ett färgglatt bo.

Sista lediga dagen tillsammans och även denna dag så skiner solen från blå himmel.
Jag och Ebba har vart iväg och hämat upp ett paket med begagnade kläder från en tjej, jag älskar att fynda fina kläder begagnat!  Jag har dock sovit otroligt dåligt inatt och känner mig inte helt hundra, känner mig lite illamående tillochfrån men tror mycket väl att det kan vara min fobi som ställer till det för mig återigen.
 
Igår hos pappa så fick Ebba äntligen ta med sig sin fågelholk som hon och Johan snickrade ihop och hon själv målade. Nu har den fått en speciell plats på ett utav hans uthus och hade jag varit fågel så hade jag valt detta färggranna bo på direkten =)
 
Hugo ska snart motvilligt sova lite innan lunchen och jag tänkte försöka göra honom sällskap, är så himla trött efter att ha sovit som en kratta inatt. Har dock väldigt svårt att sova dagtid, får göra mitt bästa och hoppas att jag vaknar upp med lite mer energi sedan.
 
 

En fin tradition för barnen.

 
Alltså en sån supermysig tradition vi ordnat nere hos pappa.
Jag tror det är tredje året som påskharen kommit dit och lämnat brev och ledtrådar som för dom till de gömda påskäggen. I år fick de först hitta brevet i brevlådan för att sedan följa fjädrar som ledde dom upp i skogen där äggen var gömda - så himla mysigt och uppskattat!
Skönt värme har vi dessutom haft idag, ni ser ju barnens kläder?
Känns verkligen helt fantastiskt att sommaren sakta men säkert kommer närmare, allt blir ju så mycket lättare då.
Nu taggar vi för en sista ledig dag tillsammans innan vardagen kör igång igen för oss alla, håll tummarna vi håller oss friska nu framöver för denna jäkla magsjuka drabbar ju den ena efter den andra hör man om. Med min fobi så oroar jag mig varje gång någon insjuknat och tror jag ska få det, återigen så förstör emetefobin så mycket för mig.
 
Nåväl, dags att krypa till sängs efter en dag med massor av frisk luft <3
 
 

Ett försök.

 
 
Ett försök till lite påskiga ägg till frukosten i morses, jag tänkte mig att de skulle bli röda eftersom jag använde mig av rödlök men icke. Barnen åt minsan inte mer för det, båda äter som små myror just nu och det är ett under att de orkar hålla energin uppe med den lilla maten i magen. Jag försöker att inte truga och serverar inte mängder av olika maträtter, äter dom inte det som serveras så blir dom utan helt enkelt. Känns frustrerande när dom inte äter trots ansträngningar bara.
 
Solsken från blå himmel och man behöver ingen jacka på sig utomhus, vi ska snart packa ihop oss och åka ut till min pappa för lite äggjakt. Blir en underbar dag att spendera på landet när vädret verkligen är på vår sida!
Vi hörs senare...
 
 
 

Grillning och strålande sol.

Vilka händelserika dagar vi haft tillsammans sedan vi tillfrisknade!
Har haft att göra från morgon till kväll och det är så jag gillar att ha det, att gå hemma och vänta av tiden är inte min grej alls. Fick ett sms som påminde mig om att det var påskparad i stan tillsammans med påskharen så jag målade barnen till små söta påskkärringar och powewalkade ner till stan för att inte missa detta. Uppskattat av bägge två och hela paraden avslutades med att alla barn fick sig en godispåse, herregud så mycket sött de blir för dom denna helgen alltså. Någon som vet varför man faktiskt har den traditionen med påskägg och godis?
 
Eftermiddagen spenderades hemma här på vår baksida eftersom grillning stod på schemat. Familj och släkt var här och vädret kunde verkligen inte varit bättre än var det var idag med cirka tjugo grader varmt och blå himmel.
Gott, trevligt och högljutt med allt besök.
 
Ska slänga i en toning i mitt hår nu, alldeles för länge sedan jag gjorde det. En sak till som jag inte gjort på en vecka nu är att öppna en skolbok, de dåliga samvetet börjar smyga sig på så lika bra att sätta igång att plugga lite.
 
Ha en fortsatt trevlig kväll kompisar <3
 
 
 
 

Vackert att se på.

Då hälsar vi påskafton välkommen och vädret ser ut att bli som det vart lovat - klarblå himmel!
Det bestämdes lite i sista stund att det kommer en del från familjen hit så förbereder vi och grillar tillsammans, ska bli ritkigt mysigt att göra något eftersom påsken ändå är en liten högtid som folk brukar fira.
Barnen chockade med att sova till sju även denna morgon, hur underbart är inte det tror ni? Jag som är van vid att kliva upp mellan fem och sex tycker att sju är rena sovmorgonen och det känns så skönt att dagarna inte blir riktigt lika långa :)
 
Alltså hur underbara är inte dessa blommor?
Lätt mina nya favoriter och äntligen unnade jag mig själv en fin bukett till påsken, en vas med blommor lyxar till det lite kan jag tycka och är så fint att titta på.
 
Nu ska vi slänga i oss lite frukost här hemma och stressa iväg till affären och handla innan den är helt full av människor, kan ju va helt omöljigt att vara i en mataffär runt högtider.
Önskar er en fin påskafton kära ni och glöm inte lämna avtryck ibland, det har varit lite tyst här det senaste.
 
 

Ett nytt smultronställe.

Äntligen börjar det tystna här hemma och båda barnen har snart somnat, kvällarna betyder grymt mycket för mig. Att få varva ner, sitta ner och kolla på vad jag vill utan att bli avbruten tusen gånger om. Nej jag har hellre barn som mina som går upp tidigt på morgonen men även lägger sig i tid om kvällarna, kanske för att jag själv verkligen inte klarar av att hålla mig vaken länge om kvällen.
 
Tog oss en cykeltur bort till Skår idag, och så underbart vackert där är alltså!
Klippor vid sjön och en helt magisk utsikt, haha kanske inte lika magiskt att ha en tvååring där som promt vill bada och inte är det minsta rädd för att plumsa i vattnet. Vi var inte där så länge eftersom Hugo blev ganska arg att han minsann var tvungen att gå nära oss eller hålla oss i handen, för som han själv säger "stor nu mamma, kan fälv"
Vi fick iallafall i oss våran medhavna fika och njuta av utsikten och frisk luft ett tag innan det bar iväg hemåt igen.
Dit ska jag cykla någon sommarkväll utan barn och verkligen njuta av lugnet<3
 
 
 
 

I Labans knä =)

 
Kolla vad jag ritade ihop på vår lilla antilop-stol denna morgonen.
Hugo har sedan länge ratat denna stol, han är ju stor nu och vill minsann sitta på vanlig stol istället. Problemet är ju bara att han inte når upp ordentligt och det blir svårt för han att äta. Nu är problemet löst för ett tag framöver eftersom han så gärna vill sitta i idolen Labans knä =)
 
Regnet fortstter falla och jag undrar vad vi ska göra för att fördriva tiden denna långa fredag?
Hugo chockade ju med en sovmorgon ända tills sju då Ebba tassade in och väckte oss och berättade hon hade sovit hela natten i egen säng. De börjar släppa mer och mer nu med sömnen för henne och jag håller mina tummar hårt att det forstätter åt rätt håll.
 
Dags för morgondusch och fixa ordning kaoset som redan hunnit bli här under morgonens vakna timmar!

Oväder.

 
Men fy vilket oväder det blev, himla tur att vi tog vara på vädret i förmiddags för nu har det regnat och blåst som bara den sedan i eftermiddags. Kan tycka det är himla mysigt att sitta inne och höra regnet smattra mot rutorna om kvällarna, men dagtid får regnet gärna hålla sig långt borta så vi kan rasta huliganerna till barn utan att bli helt pisseblöta =)
 
Dagen har i vilket fall som helst gått i ett, förmiddagsbesök, lunchvila och mat i magen innan vi tog bussen till en kompis och hängde där resten av eftermiddagen. Barnen lekte himla bra tillsamans och det var både trevligt och skönt att komma hemmifrån ett par timmar. Efter som jag pluggar heltid och har hundarna så blir det oftast vanliga dagar att folket kommer hit, men när man är ledig får man passa på att njuta av att hälsa på andra också.
 
Nu ska jag sätta på svtplay och plöja igenom avsnitt av "När livet vänder" ett litet tips såhär denna regniga torsdag att in och kika, beröras och inse hur bra man har det många gånger.
Önskar er en fin start på påsken <3

En morgon.

 
Godmorgon torsdag.
Hela familjen är helt smittofria och vi kan vistas ute med gott samvete, det verkar som om jag slapp skiten trots allt.
Jag har mormor och lillkusinen på besök här så vi tänkte ta på oss nu och kila ut till lekplatsen för lite frisk luft under morgonen, prognosen säger regn i eftermiddag så det känns som om man får passa på nu innan.
Nu när magsjukan är över så tänkte jag börja införa mer och mer glutenfritt här hemma, jag tänker inte vara stenhård men att plocka bort lite av vetet tror jag bara är bra för välmåendet, min mage skulle garanterat må bättre av att minska ner de ordentligt i varje fall.
Återigen så efterlyser jag recept, min matlagningslust ligger på bott.
 
Hörs igen senare, ha en underbar skärtorsdag vänner!
 
 

Frisk luft och vitsippor.

 
Äntligen har man vågat vistas utanför dörren utan att vara rädda att smitta ner första bästa peron! Vi höll oss dock till skogen och sjön där det inte fanns några folk för att Johan inte skulle kunna bära på någon bacill , åh va jag önska att fler höll på den här 48 timmars regeln så folk slapp bli sjuka.
Vi tog oss iallfall ut på en liten utflykt till vitsippehavet där vi åt våra hemmagjorda chockladbollar och gick på upptäcksfärd, ja Johan gick och letade efter ormar eftersom det tydligen var ett perfekt ormställe och Ebba konstaterade gång på gång med lite lillgammal röst "Amen mamma nu står han där med en pinne och gräver i en grop igen" Haha <3
Tog omvägen förbi sjön på vägen hem för att kasta stenar och få lite extra frisk luft - en fin onsdag med andra ord.
 
Haha, hur tusan lyckas ni andra med de där fina bilderna när barnen ligger i ett hav av vitsippor?
Jag försökte och mina resultat blev typ såhär:
 
 
 
 

48 timmar har gått för barnen.

Fortfarande håller jag mig frisk, jag hoppas innerligt att det fortsätter vara så eftersom jag hitills klarat mig ifrån skiten som drabbade resten av familjen.
Idag har det gått mer än 48 timmar för barnen och man kan med gott samvete vistas utomhus utan att riskera att smitta ner någon, så vi tänkte promenera ner till mammas jobb nu under förmiddagen bara för att fördriva tiden. Man blir lite knäpp av att enbart vara hemma i två dagar och hade de inte funnits syskonbråk innan så vill jag lova att de finns de nu.
 
Barnens gaderober är i stort behov av en uppdatering vill jag lova! De växer så det knakar bäggetvå och jag håller koll både på tradera och facebooks köp&sälj-sidor i hopp om att fynda lite. Var inne på villveralla butiken häromdagen och såg till min stora förtjuselse att de hade fått in skor - Hur söta är de inte?!
Just skor är en förbrukningsvara här för Ebba, hon kan ha ett par skor i typ två månader innan de är sönder. Båda behöver både vårskor och stövlar och dessa skulle ju passa dom perfekt <3
 

Enkelt men uppskattat.

Mina små hjärtan på vår lilla skogspromenad idag <3
 

Det är tur vi bor så nära till skogen, då kan man med gott samvete ge sig ut och få frisk luft utan att riskera att smitta någon i närheten. Vi tog oss en liten promenad upp till skogen och plockade lite olika pinnar och kottar som dom fick måla sedan, att en sån enkel grej kan vara så uppskattat - pysseltips till er andra.
 
Johan har legat till sängs halva dagen, den där kräksjukan var inte så lindrig trots allt.
Jag är fullkomligt livrädd och varken vill eller vågar sova av rädsla att vakna upp inatt och må illa - fy tusan vad denna fobi förstör mycket för mig. Jag som tillochmed tog mig mod och ringde för att få hjälp att få bukt med fobin för någon månad sedan, dock var jag nog inte prioriterad alls och de ringde aldrig upp igen trots att de lovade att höra av sig.
Fortsätt håla tummarna kära ni, och hoppas ni har ett fint påsklov och njuter av solen <3
 
 

Tur i oturen?

Godmorgon.
 
Barnen har sovit ordentligt inatt och börjar tillfriskna från sin kräksjuka, men det var Johans tur inatt men han har fått en lite mer light variant och det är ju skönt det. Jag sitter som på nålar och är fullkomligt livrädd för att det är min tur här näst, vore ju otroligt om jag som alltid brukar drabbas värst klarar mig denna gång.
Är det inte typiskt? Varje gång vi får ett lov så har någon blivit sjuk, jag vet inte om man ska vara tacksam för att slippa vabba eller bitter för att lovet blir lite förstört? Med tanke på hur mycket det är i skolan nu så tänker jag att det är lite tur i oturen att det kommer just nu.
 
Igår var det inte många knop här hemma, tvn gick varm och energi fanns det nästan ingen alls hos mina små hjärtan. Vi tog i varje fall vara på det underbara vädret genom att sätta oss ute på vår uteplats och ställa ut våra planteringar i vårt lilla växthus och sätta lite nya fröer.
 Tror att vår baksida kommer kunna bli riktigt mysigt när värmen väl kommer och man fått sätta igång och fixa och dona på allvar.
 
 

Åh nej!!

Dagen blev inte alls som planerat, barnen började kräkas igår kväll och har sedan fortsatt hela natten. Tusen känslor i kroppen eftersom jag lider av emetefobi (rädsla för att spy). Jag försöker tänka att det faktiskt inte är säkert att jag blir drabbad, att de kan vara någon som typ av magsjuka som inte smittar lika lätt över till vuxna men tankarna lugnar mig inte alls.
Jag som hade sett fram emot att jobba lite extra nu under påsklovet, hade blivit bokad för idag men fick ringa och avboka detta så fort allt drog igång här hemma igår.
Håll nu tummarna att vi slipper skiten som barnen haft!
 
Det får bli en hemmadag i soffan, sanera hemmet och låta tvättmaskinen gå varm och hoppas att dagen går ganska fort trots allt.
Jag lär väl hänga en del på tradera och kolla efter mina fynd, jag är en typisk periodare när det gäller det och just nu budar jag hem lite fynd till barnen.
 
Har fortfarande detta underbara set i storlek 92 att sälja om någon är intresserad? Något liten i storlek kan jag tycka.
 

Rastlöshet tidigt på morgonen.

Söndag och vädergudarna spår regn och jag känner mig redan nu rastlös och undrar vad tusan vi ska hitta på tillsammans om regnet öser ner. Att sitta på sina rum och leka med sina leksaker fungerar inte här, helt ärligt så tror jag att iallafall Ebba hade klarat sig helt utan en enda leksak eftersom hon nästintill aldrig leker med dom ensam. Jag minns att jag också hade svårt att fantisera och leka själv som mindre, så kanske har hon ärvt det från mig.
Mina barn är typiska ute-barn och jag trivs också med att hitta på saker utomhus också eftersom det är guld med frisk luft och konflikterna blir mindre om vi ej är på hemmaplan. Så tips på vad man kan sysselsätta sig med denna söndag?
 
Ebba kom nyss upp här och var stolt som bara den att hon sovit en hel natt i egen säng, det går lite i perioder hur det fungerar och nu har hon faktiskt sovit två hela nätter i sin säng på raken och det är ju lite av ett rekord här hemma. Sammanhängande sömn är något vi i denna familjen inte är bortskämda med vill jag lova.
Idag börjar vi försöka introducera mer glutenfritt hemma och hoppas det ska göra skillnad på temprament och kanske tillochmed sömn, allt är värt att testa för Ebba och hennes lilla mage.
 
Från igår eftermiddag:
 
 
 

Träning och kost.

Godmorgon lördag.
Jag kan knappt förstå att jag har ett långt lov framför mig som väntar, ser fram emot det samtidigt som jag ställer mig frågan hur tusan jag ska underhålla barnen på bästa möjliga vis så det inte blir kaos här hemma?
Får hoppas på vädret så vi kan köra lite lekdater ute, kanske någon pysseldag eller någon utflykt som man i vanliga fall aldrig hinner med att planera in - försöka njuta så gott det går.
 
Jag tänkte faktsikt starta helgen med att leta upp min träningsväska och ta mig till gymmet. Ja jag har inte vart där på över fyra veckor och känner att nu är det nog på tiden att sätta igång och försöka komma igång. Ja visst vill jag gå ner i vikt men framförallt vill jag bli starkare för att få ordning på ryggen, få mer ork och på så sätt få massa fördelar både på hemmaplan och i skolan. Sedan under eftermiddagen så hoppas jag komma iväg och storhandla, har tänkt mig testa glutenfritt här hemma ett tag för att se om Ebbas mage blir bättre. Jag har även läst att barn som är känsliga kan bli överaktiva och få sömnsvårigheter?!  Den beskrivningen passar ju som handen i handsken på Ebba och jag är villig att testa allt för att hon ska få de bästa förutsättningarna att må bra såklart.
 
Önskar er ella en fin lördag, nu ska frukosten dukas fram och sedan ska kaoset här hemma börja röjas upp så vi kan ägna oss åt andra roligheter sedan.
 
 
 

Betydelsefullt.

 
Idag låg detta underbara smycke i brevlådan när jag kom hem. Jag har länge tänkt beställa men inte vetat riktigt vad jag varit ute efter innan. Nu bestämde jag mig för två änglar som representerar Ebba och Hugo, och jag hoppas innerligt de fyller sina funktioner som skyddsänglar. Texten runt ringen är "Fuck cancer" för att sända styrka till alla dom som kämpar och för att komma ihåg att ta vara på varje dag man har tillsammans. Nu letar jag bara efter en kedja så jag kan ha den med mig runt halsen vart jag än går <3
 

En trång säng.

 
Vill önska er godnatt med denna bilden, sängen är full av både barn och djur och jag ligger längst ut till kanten och försöker desperat få rätt till lite plats i min egna säng - mysigt ändå <3
Hugo snarkar som bara den så det är otroligt svårt att komma till ro, efter ett besök på vårdcentralen pga det problemet så fick vi konstaterat att han har mycket stora mandlar och polyper, så väntar oss en kallelse till öron-näsa-hals för att få beslut om de behöver opereras bort eller inte, hoppas självklart han ska slippa det eftersom narkos på barn skrämmer mig en hel del.
Sista dagen i skolan imorgon, sen är jag värd ett långt påsklov innan de sista veckorna drar igång igen, tänka sig att snart är jag färdig!
 

En torsdag.

Godmorgon torsdag och ännu ett prov framför mig.
Jag hoppas och tror att jag kan det relativt bra men jag kan reta mig på att det lägger tre prov på en vecka eftersom det blir svårt att prestera bra i alla då.
 
Igår hade vi en dag fylld av konflikter, det ena avlöste det andra och jag kände mig helt slut när eftermiddagen kom. Så jag släppte på mina vanliga rutiner, tände lite ljus, satte på en film och tog fram lite fredagsmys en helt vanlig onsdag. De blev en sån paus i allt så efter de slutade konflikterna och jag fick en chans att hämta andan och förbereda mig inför kvällsrutinerna som gick utan större problem - vissa dagar alltså.
 
Till en annan tanke, att köra mer glutenfritt här hemma framförallt för min och Ebbas skull. Tankar kring det? Någon som testat? Ebba har ju haft problem med sin mage sedan start och inga allergitester visar på något och inte heller hjälper behandlingen mot förstoppning och det känns som läkarna gissar sig fram. Tänker kanske inte att man måste utesluta det totalt men att dra ner drastiskt för att se om det blir någon förbättring för oss båda.
 
 
 

Boktips och en falsk fasad.

Herregud vad bloggen blir lidande, jag märker att jag verkligen knappt har tid till annat än studier om kvällarna. Det är sluttampen i skolan och det märks verkligen med två prov förra veckan och tre denna vecka. Idag är det matteprov, jag har suttit och försökt förstå och lära mig men känner mig inte direkt hoppfull inför dagens test.
 
Beställde ju boken "Fem gånger mer kärlek" för ett par veckor sedan och försöker läsa och ta till mig ett kapitell lite då och då. Boken handlar ju om hur man kan hantera det vardagliga konflikterna och hur man då kan få finare kontakt med barnen. Den handlar inte om att man ska lära dom genom timeout, straff eller liknande utan att man ska uppmärksamma det de gör bra istället för de dom gör mindre bra - en bok i min smak! Jag måste hylla den hittills faktiskt! Lättläst och förklarar noga ett problem med hjälp av ett läsarbrev och kör sedan en enkel förklaring om varför deras sätt att lösa problemet funkar och hur man kan gå tillväga för att lösa det. På ett enkelt sätt får man även in lite forskning som man kan ta till sig. Visst man kanske inte ändrar sig från en dag till en annan men många tips tar jag åt mig och försöker använda mig av i vardagen för att slippa bli den "tjat-morsa" som jag fullkomligt hatar att vara. Boken finns för 149kr på CDON.com att köpa om det är fler än jag som vågar erkänna att det ibland är tufft med två barn som bråkar och ha utvecklingsperioder på samma gång. Allting i alla bloggar, på facebook ska vara så rosensött och jag tycker verkligen att det kan ge en skev verklighetsbild.
 
Det är underbart dagar då det ser ut såhär förjämnan, men riktigt så ofta som det uppmärksammas på socialamedier är det faktiskt inte, iallafall inte här hemma.
 

Planteringar och energilös.

Våra planteringar växer så det knakar och i helgen var vi tvungna att plantera om dom så de fick större plats. Fortfarande är det ju frost här hemma klara nätter så att få sätta dom på plats på utsidan får vänta. Spännande att se dom växa tyckte Ebba till en början, nu bryr hon sig inte längre men kan tänka mig det blir skoj sedan när de ger blommor i sommar. Hon har planterat ätbara blommor, tyckte det var en rolig grej att göra för barnen och så har hon även planterat sådan dekorationspumpa. Igår fick vi hemlevererat ett sådant där litet miniväxthus med plastväggar också, så till sommaren kan vi även lyxa till det med lite grönsaker.
 
Tisdagar känns alltid lite extra långa, men vi har en spännande dag med två olika föreläsningar framför oss. Synd bara att jag varit så trött det senaste, känns lite som om jag går på sparlåga och bara hinner med det absolut nödvändigaste så det ska bli himla härligt med ett påsklov nästa vecka.
Åh nu fick jag nyss se något som gav mig världens energi för dagen, barnen ligger och kramas och pussas i soffan. Det händer inte alltför ofta just nu i denna period så det värmer extra mycket i hjärtat att se <3
 
 
 

Mina bakkunskaper.

Godmorgon regniga måndag.
Det var längesedan sedan det var sånt här busväder, så det är lite mysigt att sitta här nyvakna och titta ut på mörkret och ösregnet. Misstänker dock att det inte kommer bli lika mysigt att stå och vänta på bussen, jag som hade tänkt börja vara duktig och börja cykla ner till dagis för att ta lite fler chanser till vardagsmotion, får bli när vädret är lite bättre.
 
Igår hade vi lite födelsedagsfika för mig här hemma. Några kom hit och fikade och drack lite kaffe och umgicks i ett par timmar. Alltså det ligger någon slags förbannelse över mig och bakning, jag lyckas nästan aldrig! 8 av 10 gånger är det något som blir fel och igår lyckades jag ta 1,5 tsk salt istället för 1,5 kryddmått , haha så resultatet blev kanske inte superbra. Stackarna fick alltså äta min kladdkaka på fikat, nåväl det såg fint ut iallfall.
 
Dags att stressa igång vardagen med alla bestyr som ska fixas innan man är klar att ge sig iväg, ha en fin dag i regnet kompisar <3
 
 

Rena semestern med en.

 
Dagen har hittills gått i ett rasande tempo och nu står redan lunchen på spisen och puttrar. Jag har hunnit åka iväg till min kompis som återigen arbetat med min rygg, tur att man har en naprapat i bekantskapskretesen.
Väl hemma igen så tog jag och Hugo oss en promenad tillsammans trots att himlen var alldeles grå så ville vi ut och plocka lite vitsippor, det är så mysigt att ta bara en i taget eftersom de lyssnar så mycket bättre var och en för sig. Haha kan minnas att jag ibland tyckte det var tidskrävande med ett barn, men tycker numera att det är rena semestern när man bara har en med sig och hålla koll på.
Ebba sov ju hos mormor inatt, även under den tiden så hade hon vart som ett litet ljus och lyssnat på varenda ord mamma sa. Jag tror det är nyttigt att kilja på syskonen ibland, dels för att de blir lättare för oss föräldrar men även för att barnen ibland har rätt till helt odelad uppmärksamhet.
 
Nu ska mamman tillbaka i köket och försöka förbereda lunchen medan lillebror sover, sedan har jag lovat lite födelsedagsfika till några som kommer hit.
Önskar er en fin söndag.
 
 

Två och ett halvt år sedan sist.

Och så var denna dagen avklarad med högskoleprov mellan 08:30-16:15 och min hjärna är helt slut. Man anstränger sig till hundra för att inte missa några viktiga detaljer så jag går lite på sparlågan nu känner jag. Svårt som bara den och helt ärligt så chansade jag mig igenom det mesta genom att köra uteslutningsmetoden. Visst försökte jag så gott jag kunde men det var otroligt svårt att förstå vad dom faktiskt var ute efter många gånger. Nåväl, en erfarenhet rikare och resultatet kan inte dra ner mig utan endast lyfta mig.
 
Gissa vad? Ebba sover hos sin mormor inatt! 
Hon sov borta sist kvällen då Hugo föddes, hon är väldigt hemmakär och har helt enkelt inte velat sova någon annanstans än hemma och jag ser ingen anledning till att tvinga bort henne när vi inte varit tvungna.
Känns konstigt att inte ha henne nära, 2,5 år sedan sist som jag var borta från henne en natt ju. Mysigt för henne att få all uppmärksamhet själv och jag gissar att hon kommer känna sig otroligt stolt imorgon när hon vaknar <3
 
Resten av kvällen tänker jag inte lyfta ett finger, min hjärna behöver återhämtning och vad passar väl bättre än att slö-titta lite på sex and the city? Alldeles lagom avancerat ;)
 
Sist hon sov borta och första mötet med lillebror<3
 

Idag gäller de!

Lördagasmorgon och jag börjar smått göra mig ordning för att ta mig till stället där jag ska skriva högskoleprovet under hela dagen. Jag har inte känt mig nervös innnan, utan tänkt lite så att det är bara och göra och hoppas på det bästa men nu börjar jag känna nervositeten. Skulle jag få ett bra resultat så skulle ju det kunna göra att jag har större chans att komma in på drömutbildningen, så håll tummarna för det handlar nog om att jag ska ha tur för att pricka in de som krävs.
 
Johan och barnen får alltså underhålla sig på egenhand idag, jag längtar lite efter en sån där dag då vi har en heldag tillsammans och åker iväg och gör något alla fyra. Ett besök på simhallen? Eller kanske ta oss ner till Göteborg och hitta på något där? Var längesedan vi gjorde något sådant, även om jag anser det vara livskvalité om något och ta oss upp i skogen och grilla och umgås med vänner och det är ju något vi sysselsätter oss med så fort vädret tillåter.
 
Herregud, klockan tickar på och klockan 08:30 skriver jag provet ett x antal timmar framåt för första gången - håll tummarna och ha en underbar lördag <3
 
Vår baksida, perfekt lekställe.
 
 

En bukett.

Typiskt min sambo att sätta ett sådant kort i födelsedagsbuketten, eller när min lillasyster avslutar ett annars sött sms med "hoppas inte du har åldersnoja inför kommande 30års dag" ;)
 
Känner faktiskt ingen vidare åldersnoja alls, 28 år och har liksom uppnått det här med barn som nog är största orsaken till trettioårskris.
Vart som en helt vanlig dag, och kommer avslutas som en helt vanlig fredag med lets dance och fredagsmys under filten i soffan. Det gäller att ladda batterierna på bästa möjliga vis eftersom högskoleprovet väntar imorgon.
 
Ha en fin fredags.
 

Ingen vanlig dag.

Idag är ingen vanlig dag för det är min 28års dag, hurra, hurra, hurra ;)
Nej jag är inte jätte imponerad över mina egna födelsedagar längre, det känns som om man slutade fira ordentligt för många år sedan. Det uppmärksammas med lite kaffe och fika och det är det som är huvudsaken, att få träffa nära och kära . Lite i hemlighet så drömmer jag om att kanske bli ordentligt firad, men det kan vänta tills jag fyller 30 ;)
 
Teatern igår var rolig, men det blev sent och studierna blev lidande. Jag har inte övat alls på mitt engelskaprov och inte arbetat på i matten trots att jag behövde. Får lite smått panik över hur det ska gå idag faktiskt?
Efter skolan idag så kommer en tjej hit och fotograferar mig och barnen inför ett repotage som jag medverkade i skolan, ska bli spännande och förhoppningsvis blir det några bilder jag kan få ta del av senare. Kan bli skoj eftersom jag oftast inte befinner mig framför kameran utan hellre bakom, men dagen till ära så visar jag mig själv för en dag ;)
 
Önskar er alla en fin start på denna fredag.
 

En törstsläckare.

 
Kommer med ett litet kvällstips, har ni inte testat dessa så gööör det! Vanilj är ju en personlig favorit för mig men den andra som smakar päronsplit är inte dum den heller, perfekt törstsläckare nu under vår och sommar.
 
Kikar bara in snabbt, jag ska iväg på teater tillsammans med klassen alldeles strax. I ärlighetensnamn så känner jag mig inte så taggad alls eftersom det vankas engelskaprov imorgon och högskoleprov på lördag, känns som man borde lägga tiden på att plugga istället för att roa sig. Nåväl, teater går man inte på ofta så får passa på när chansen erbjuds liksom.
 
Kram på er<3
 

Men aj!

Okej det känns som om jag blivit överkörd av ett tåg, igår besökte jag nämligen min kompis som är naprapat och hon fick börja arbeta med min onda rygg. Konstaterades att jag var väldigt stel och att gå till en naprapat var  heller inget skönt alls vill jag lova, herregud vad ont det gjorde stundtals! Så idag är musklerna ordentligt möra, känns som ett stort blåmärke och jag skulle väl ljuga om jag sa att jag ser fram emot nästa behandlig, men förhoppningsvis ska detta göra nytta i varje fall och då får man väl stå ut med lite smärta fram tills dess.
 
Igår efter skolan så var vi bara hem och vände, packade med oss hundarna, lite matsäck och cyklade mot andra sidan stan där vi träffade tre underbara mammor och deras barn. Sedan jag flyttade hit så har man dels blivit lite isolerad eftersom jag bor en bit bort och sedan sen skolan började så har jag inte haft tiden att träffa kompisar så mycket, så var extra skoj att ses igår och jag ser fram emot fler dagar tillsammans nu när våren börjar komma <3
 
 
 
 

Svammel..

Godmorgon onsdag.
Jag tror inte jag lyckas vänja mig vid tidsomställningen på länge, ljusa kvällar och grymt trött om morgonen. Jag som annars är en morgonmänniska och hellre kliver upp i ottan än att behöva vara vaken sent på kvällarna, jag hoppas min vanliga energi återkommer så snart kroppen ställt om sig på sommartid. Jag är lite extra tömd på energi nu med eftersom träningen ligger på hyllan pågrundav ryggont och jag tror stenhårt på att rörelse ger mer energi i längden, hoppas att få bukt med ryggen efter naprapatbesök och få mer info om vad jag faktiskt kan träna för att inte skada mig ytterligare.
 
Denna veckan är fruktansvärt fullbokad igen, läkarbesök, teater, besök hos naprapat för min onda rygg, födelsedag, högskoleprov och tre olika prov varav två samma dag och jag har ärligttalat bara hunnit kika lite snabbt på de ena. Man känner att de pressar på så mycket som möjligt i sluttampen och jag vill verkligen lyckas men börjar känna en viss omöjlighet att gå ur med de högsta omdömmet - Bara att fortsätta kämpa och hålla tummarna att mina ansträngningar ger fina resultat sedan.
 
Svamligt inlägg om ingenting märker jag, bjuder på en detaljbild från Hugos rum och önskar er en fin dag.
 

Ett försök till lugnare nätter.

 
Godmorgon, ännu en dag då det var bra svårt att få upp Ebba och hon har faktiskt nyss klivit upp här.
Denna gjorde min syster till Ebba, ett försök att få henne att sova i egen säng genom olika belöningar efter ett visst antal gånger. Jag tänker att hon ska få något litet varje natt fram tills dag fem, typ i stil med ett paket tuggumi eller något liknande i den prisklassen. De inringande dagarna ska hon få något hon själv bestämt och just nu står det "En pysseldag hos moster och Nea" "Besöka lekplayset" och "simhallen" så önskningarna är ju rätt lätta att genomföra när hon väl klarat det.
Första natten, ingen stjärna vilket innebar att hon återigen sprang ner till soffan och la sig med sin pappa (ja vi sover skilt eftersom bägge barnen krisar så nattetid och det är lättare att ha ansvar för ett barn) Får se om denna metoden kommer fungera.
 
Nu ska vi göra ordning oss, ta hundarna på en morgonpromenad och sätta oss i bilen mot Borås sjukhus där Ebba ska till ögonläkaren för att kolla upp hennes knöl som suttit på ögonbrynet sedan födseln, får se om de bestämmer att vi ska ta bort den eller ej.
 
Ha en fin tisdag!
 
 
Godmorgon, å