Håller mig sysselsatt för att slippa tänka.

Helg!
 
Jag må ha varit ledig de flesta av dagarna men det innebär varag för mig med att lämna och hämta på skolan och undertiden sysselsätta aktiva och snart treåriga sonen här hemma. Kan väl kalla det en liten mjukstart inför nästa vecka då allvaret drar igång på riktigt med studier och längre dagar på förskola/fritids.
Jag har bestämt mig för att åka till Skövde och ge utvildningen en chans, se hur långa dagar det egentligen måste bli på plats och se hur mycket av grejerna jag faktiskt kan studera på egenhand här i Alingsås. Har man dessutom tur så är vi fler Alingsåsare som kanske gemensamt kan läsa tillsammans på biblioteket eller liknande.
Håll tummarna tiderna går och korta ner så jag kan börja nå min dröm. För nog drömmer jag om att utbilda mig till sjusköterska och slutligen barnmorska men hjärtat skulle aldrig tillåta så extremt långa dagar för barnen, nej för mig känns det inte rätt.
 
Haft huset fullt med människor här idag också, min höggravida vän och hennes treåriga dotter, grannens barn och en annan kompis dotter som jag tog med mig hem från skolan för hon skulle slippa ha en sådan lång dag. Jag försöker verkligen ställa upp för alla mina vänner så gott jag kan, jag gör det lilla jag kan erbjuda och jag hoppas och tror det räcker gott och väl. Mitt i allt kaos som jag genomgår så är det skönt att hålla sig sysselsatt för att slippa tänka så mycket.
 
Bjöd barnen på pannkakor till middag, snabbt och uppskattat för barn magar <3
 
 
 

Kommentarer
Johanna din höggravida vän ; )

Du är bäst ☺️ å jag har väldigt mycket förvärkar just nu hehe smsar om de blir bebis 💋

Svar: Skogspromenader är underbart för bebisfödande 😊
Emmelie

2014-08-22 21:25:08
Anonym

Jag läser ett annat program på Högskolan i Skövde. Jag tror att du kan vara lugn..det har nog aldrig hänt att vi gått så långa dagar i skolan. Ibland står det så på schemat, men i praktiken innebär det kanske att man är indelad i grupper och bara behöver närvara ett par timmar. Dessutom är inga föreläsningar obligatoriska, så en del pluggar hemifrån. Vissa lektioner måste man gå på, alla seminarier, men det brukar vara några få per kurs. För vår del var det också mycket närvaro på första och andra kursen. Sen blir det bara mer och mer självstudier. Sista året träffar vi knappt våra klasskamrater för att det är så mycket självstudier. Nu vet jag iofs inte hur det är på sjuksköterskeprogrammet, men jag tror att det är liknande där - att man oftast kan plugga hemifrån bara man är närvarande vid vissa moment.

Hoppas detta lugnade dig lite! Annars kan du alltid ringa/mejla din programansvariga. Lycka till nu ♡

kram Emelie

Svar: Kändes skönt och läsa detta, tusen tack <3
Emmelie

2014-08-23 09:58:38


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0