Jag är inte bra på att leka.

 
 Jag blir tokig på allt regn som faller, det har regnat nästintill konstant i en veckas tid. Det är inte de där lätta regnet utan regn som öser ner och gör en helt genomblöt. Så denna dagen har spenderats mestadels inomhus och den tid har jag på bästa sätt försökt engagera mig i lek med barnen, men helt ärligt så tycker jag inte det är jätteskoj och leka. Jag ska i vilket fall som helst försöka bli bättre på att en gång om dagen ge mig hän in i leken och förhoppningsvis blir jag bättre på det allt efter som. Utomhus har jag inga problem att leka och komma på aktiviteter så som hinderbanor, kojbygge och upptäcksfärd , men inomhus blir det en större utmaning helt klart.
Är ni bra på att sätta er ner och leka med barnen?
 
Nu ska jag sätta igång att förbereda allt som går att förbereda inför morgondagen. Kläder ska läggas fram, väskor ska packas och mellanmål ska ordnas. Allt för att det ska gå så smidigt imorgon som möjligt, tidig morgon och jag kommer få gå hemmifrån vid sex redan. Just sådant gör mig nervös, att hinna allting som ska ordnas när man är ensam och att stressa runt och lämna barnen utan körkort.
Livet som ensamstående lär ta tid att lära sig tror jag..
 

Kommentarer
Mammalola

Mina leker ju med varandra 24/7 här hemma. Kan ärligt säga att det nog var när barnen var 12 år som jag lekte med dem sist. Inomhus är svårt för då måste man verkligen sitta med, utomhus kan jag bara starta igång aktiviteten så går det av sig självt. Tror dock inte att barn lider särskilt av att ha föräldrar som inte leker med dem aktivt, det får de av andra elelr så kan det vara utvecklande att lära sig hitta inspirationen utifrån sig självt :)

Svar: Haha alltså mina kan verkligen inte leka tillsammans, korta stunder bara. Vill bara vara mer närvarande och i nuet istället för att alltid jäkta framåt, men tids nog när allt lugnat sig sp kanske :) kram
Emmelie

2014-08-24 21:14:00
URL: http://livsviktigt.vimedbarn.se
Me & My Baby Dolls

Nä jag är inte heller så förtjust att sätta mig och leka, tyvärr. Här leker syskonen mest med varandra och så fort jag sätter mig ner så kommer jag på saker som jag "måste" göra. tråkigt och jag borde också förbättra mig!

2014-08-25 12:36:26
URL: http://mybabydolls.se
Yohannas.se

Nej jag är inte bra på att dra igång lekar, men jag har accepterat att det faktiskt är OK. Man måste inte vara bra på det man kan vara jättebra på andra saker - uppfostra, gränsdragning, beröm, se barnet, närhet, osv.. Lagom bra förälder helt enkelt :) Å du är ju en grym sådan!

Svar: Åh tacl fina du ❤️
Emmelie

2014-08-25 21:15:07
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0