Min första jul som ensamstående.

 
 
Idag fick jag med mig julpysslet ifrån barnen som dom sysselsatt sig med att tillverka det senaste. De gjorde att de infann sig lite mer julstämmning än vad som fanns tidigare. Julkänslan existerar knappt alls och jag hade gärna hoppat över allt vad jul är detta året. Det smärtar mig något otroligt att jag stora delar av julen inte kommer få vara med barnen. De är ju för dom jag firar jul, och kan jag inte vara med dom hela tiden så tänker jag hoppa över en stor del av firandet.
Allting är så annorlunda detta året, mitt första år som ensamstående och det gör ont att tänka tillbaka och minnas hur det varit förut. Samtidigt är jag glad att jag är ensam idag, jag är starkare än tidigare och hoppas att 2015 kommer bli mitt år.
Saker och ting kommer skilja sig mot hur det sett ut förut, men det betyder inte behöva att det är dåligt.
 
"Don´t start your day with the broken peaces of yesterday. Every dag is a new beginning. Every morning we wake up is the first day of our new life"

Kommentarer
Angus

förtår att det är jobbigt o märkligt!!
vi köper en julklapp och ger den och får en! så en julklapp får man
jag och min syster byter

Svar: Ja det känns jättekonstig :(
Emmelie

2014-12-18 20:25:50
URL: http://angusfoto.blogg.se
maria eek

Förstår att det måste vara jobbigt <3 Tycker dock inte att du bara ska fira jul för barnens skull. Kan du inte tänka att du ska göra julen så mysig som möjligt för dej själv istället. Jag skulle bli stressad och inte speciellt glad om jag enbart firade för barnens skull. Fundera på vilka juliga saker som du tycker är extra mysiga! tex gör ett litet jul-spa åt dej själv med vardagslyx, läs böcker, lyssna på dina bästa jullåtar, umgås med vänner och familj! Det är ju så viktigt att man tar hand om sej själv och inte bara lever för barnen för det mår man ju inte bra av i längden. Fast jag menar självklart inte att du inte får vara ledsen för det hade jag säkert också varit. Jag ville bara peppa dej lite. Kram!

Svar: Ja jag förstår vad du menar, men jul har aldrig varit en favoritårstid för mig, jag har tyckt det blivit betydligt bättre sedan barnen föddes men tycker fortfarande det innebär mest stress faktiskt. Kanske beror på också att jag har två födelsedagar för barnen i nov och dec? Jag vet inte, får se hur jag firar julen de dagarna jag ändå är barnlös. Kram på dig
Emmelie

2014-12-19 01:38:57
URL: http://babyyoucancallmesven.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0