Det dolda sockret.

Pannkakor med färska bär och keso smaksatt med ekologiskt vaniljpulver.
 
 Idag åt vi pannkakor till middag och såhär ser det oftast ut hemma hos oss när vi käkar det, ja jag har tänkt på detta med allt dolt socker ganska mycket de senaste månaderna och vill gärna försöka dra ner lite.
Självklart får de äta godsaker, sylt och ketshup osv med jämna mellanrum men jag tror ändå vi alla måste bli mer medvetna om vad vi faktiskt stoppar i våra kära skatter.  Ja det är smaksatta yogurthar, juicer, bröd, flingor osv, listan kan göras lång!
. Och det handlar om för mig  att vara medveten om hur mycket skit det faktiskt är i mycket av maten vi äter och att så gott jag kan försöka välja bättre alternativ, det handlar inte om att förbjuda något men har man börjat fundera så har man kommit en bit på väg, inte sant?
 
 

Kommentarer
Hemma Hos Felicia

pannkakor är det bästa!! :)

Svar: Ska erkänna att för mig är det ingen favorit alls, räknas knte som mat för mig och tycker inte det är särskilt gott;) men de går fort att göra :)
Emmelie

2014-02-27 20:42:16
URL: http://feliciahblogg.webblogg.se/
Mammalola

Förut hade mina barns förskola sockerförbud. Det fisk slopas när det bestämdes att alla förskolor i kommunen skulle servera exakt samma mat av någon anledning. Nu kan jag till och med reagera över att de verkar få i sig mycket där, just yoghurt, kräm, sylt och juice kan förekomma flera gånger under en dag och det blir ju ändå en del.

Svar: Ja precis ! Det handlar ju inte om godiset och fikat egentligen utan allt annat dolt socker som barnen proppas i överallt :/
Emmelie

2014-02-27 21:42:40
URL: http://livsviktigt.vimedbarn.se
sofie

Ja jag tror att bara man blir mer medveten om det så har man ju kommit en bra bit på vägen, sen gäller det väll att hitta bra alternativ. Men det är svårt och speciellt allt dolt socker som man ens inte tänker på finns där!

Svar: Nej de finns i mycket, men som Sagt har man bara börjat tänka på det så har man kommit långt :)
Emmelie

2014-03-01 13:12:22
URL: http://sofieslycka.se
JUNITJEJ

Så gott med pannkakor!

2014-03-01 20:17:40
URL: http://www.junitjejen.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0