En speciell dag.

Idag är ingen vanlig dag för idag är min lillasyster Olivias födelsedag, hurra, hurra, hurra!
18 hela år har hon hunnit bli redan, helt otroligt va tiden går fort och det betyder ju att man med enkel matte kan räkna ut vad jag fyller inom kort som är tio år äldre..
Vi har alltid haft ett speciellt band jag och hon, den äldsta och den yngsta liksom. Vi är nog lite av samma sort, lika rastlösa och galna bäggetvå. Jag hoppas dock hon håller sig lite lugnare än var jag var mellan åren 18-22, att hon lärde genom att se mina misstag.
 
Här är hon tillsammans med en alldeles nyfödd Hugo, en favoritbild sådär <3
 
Fredag och matteprov står på dagens schema, jag är verkligen inte redo och denna gången känns som om det faktiskt kommer bli min första att få göra omprov. Matte har alltid vart en stor utmaning för mig och det är tackvare läraren som jag äntligen förstå, men detta området alltså  - omöjligt!
Håll en tumme eller två för mig idag..
 

Det dolda sockret.

Pannkakor med färska bär och keso smaksatt med ekologiskt vaniljpulver.
 
 Idag åt vi pannkakor till middag och såhär ser det oftast ut hemma hos oss när vi käkar det, ja jag har tänkt på detta med allt dolt socker ganska mycket de senaste månaderna och vill gärna försöka dra ner lite.
Självklart får de äta godsaker, sylt och ketshup osv med jämna mellanrum men jag tror ändå vi alla måste bli mer medvetna om vad vi faktiskt stoppar i våra kära skatter.  Ja det är smaksatta yogurthar, juicer, bröd, flingor osv, listan kan göras lång!
. Och det handlar om för mig  att vara medveten om hur mycket skit det faktiskt är i mycket av maten vi äter och att så gott jag kan försöka välja bättre alternativ, det handlar inte om att förbjuda något men har man börjat fundera så har man kommit en bit på väg, inte sant?
 
 

Vi har en del att lära.

Klockan fem minuter över fem så slog Hugo upp sina blå ögon och började prata om sin studsboll, kan låta lite småcharmigt när man läser om det men kändes inte precis så i de ögonblicket vill jag lova ;)
Nu när man väl är uppe och fått kaffe i kroppen så kan jag tycka det är skönt att ha klivit upp långt innan klockan ha ringt för att slippa den där himla stressen som är varje morgon.
 
Gick super igår på jobbet, fick bra med beröm och jag hoppas och tror jag kommer få hoppa in snart igen.
Vi var på en helt underbar träff som kyrkan annordnar till förståndshandikappade och vilken gjädje det var där! Människorna log och skrattade och var så otrolgit självsäkra och skulle inte komma på tanken på att skämmas över sig själva, ja vi har en del att lära av de fina människorna <3
 
 
Dålig skärpa men tagen i detta nu...
 

Den vackraste stunden i livet var den när du kom.

 
Ett nytt traderafynd har kommit i brevlådan idag och jag är helt förälskad <3
Lars Winnerbäck är en av de få idoler jag har och hans äldre låtar går bara rakt in i hjärtat på mig, denna har tillfälligt fått en plats i Hugos fönster jämte hans prins-skylt och jämte den virkade luftballongen.
 
Försöker ladda om batterierna till jobb fram tills kvällen nu, egentligen har jag verkligen inte tid att jobba just nu med stundande redovisning imorgon och matteprov på fredag, men man vill ju inte börja med att tacka nej när dom ringer och frågar om man vill hoppa in, som vikarie får man ta alla chaser som erbjuds känner jag.
 
 

Förkyldning och kort dag som blev lång.

Godmorgon onsdag och därmed en kortisdag i skolan.
Jag vaknade upp med en jobbig förkyldning, kände att det var något på gång redan igår men jag hade hoppats att det skulle ge med sig. Håller tummarna att det stannar just vid förkyldningen och att det inte sätter sig på bihålorna som det har tendens att göra på mig ibland.
Igår blev jag inrgingd från jobbet som frågade om jag kunde tänka mig arbeta idag mellan 16-21, egentligen har jag inte riktigt tid med tanke på att jag har sjukt mycket i skolan men det kändes dumt att tacka nej första gången de ringde in mig. Nåväl, skola och sedan jobb efteråt, får se det som ett bra sätt att tjäna lite extra pengar.
 
Nu ska sängarna bäddas, kläderna ska tas på och hundarna ska promeneras,jag borde gå upp typ fem varje morgon för att slippa stressen som det alltid slutar med. Varför är man så dum och gör samma misstag dag ut och dag in? hoppas alla ni får en fin dag!
 
Johan kom hem med tulpaner till mig i måndags, det händer inte ofta vill jag lova <3
 

När jag klev innanför dörren...

Barnen sover, sambon är iväg på mma-träning och ljusen är tända.
Jag sitter här tom och bara stirrar rakt fram och tänker på hur jäkla orättvist livet är, tänker på sjukdommar som det borde finnas ett självklart bot mot och att personen som drabbats återigen måste kämpa för att vinna. Vi tror på dig och finns här <3
 
Kom hem idag från skolan och möts av doften av nystädat hem.
 Min fina lillasyster och hennes kompis har ansträngt sig och städat hallen och vardagsrummet grundligt, dammat, flyttat ut mattan, damsugit, tvättat golv och sorterat. Så otroligt tacksamt så det är inte klokt, det är sådant jag nästan aldrig hinner med utan gör alltid bara en himlans massa snabbstäd här hemma. Så himla omtänksamma tjejer..
 
Nu ska jag försöka dra tankarna på studier och försöka koppla bort allt det andra som snurrar i huvudet, snart dags för redovsning och jag känner mig långt ifrån redo.
 
 

Det där med sömn i dena familjen.

 
Inatt hände det för tredje natten i rad, Ebba sov genom hela natten i eget rum!
Sömn är inte något vi i denna familjen har mängder av, det har krånglats från dag ett med både Ebba och Hugo.
Ebba som skrek nätterna igenom som nyfödd och sedan sovit okej om hon bara får ligga nära oss, Ja om man bortser från den hemska perioden när vi hade grymt mycket problem med nattskräck. Då var det utbrott under nätterna med gap, skrik och ibland kastade hon möbler och varje utbrott kunde pågå upp till 45 minuter!  Strax innan Hugo föddes så har hon somnat i egen säng men sedan har Johan fått lagt sig jämte henne eftersom hon annars ej kan sova och vaknar massor. Sedan kom Hugo, och han vaknade minst tio gånger varje natt tills han blev ett år. Nu sover han dock bra, han somnar i sin säng och får sedan ett par timmar komma över till mig och kan då slappna av resten av natten.
Så ni kanske förstår att TRE nätter för oss är något enormt stort för oss?
Håll tummarna det fortsätter såhär.
 
Önskar er alla en fin dag och håller tummarna ni fått en god natts sömn <3

Stress och oförmögen att göra något åt det.

Godmorgon, ny vecka igen och helgen gick verkligen med rakertfart!
Fler helger som denna efterfrågas, vänner, lek, god mat och utevistelse. Känns som vardagen kom åter alldeles för fort bara och jag är inte redo alls, jag vill ha en hemmadag till innan allvaret kör igång. Känner mig på någotvis tömd på energi i skolan, orkar inte ta tag i arbeten trots att jag hemskt gärna vill göra klart allt på en gång. En liten dipp gällande studierna är nog vanligt, men jag  gillar det inte och känner mig stressad som bara den.
Får försöka balansera upp allt så gott det går, en sak i taget för mer kan man inte göra även om man hemskt gärna vill.Nya tag med maten och träningen efter helgens lite mer slappa tänk och kroppen kanske får lite mer energi av bara det?
 
På tal om något helt annat, jag har börjat hänga på tradera igen - livsfarligt;)
Nej men små inredningsdetaljer som klickats hem för att göra mitt hem lite mer personligt, hoppas snart få hem lite nyheter att pryda rummen med.
 
Tjuvkik från Hugos rum
Och utanför rummen pryder födelsetavlor väggen<3
 
 

Söndagsmorgon.

Godmorgon söndag.
 
Vilken otrolig föreläsning det var igår av Emma Jangestig som fick sina två barn ihjälslagna för snart sex år sedan. Vilken kämpe att för det första överleva attacken själv och sedan söka efter alla detaljer om vad som hände och sedan kunna stå och berätta och prata om det. Att hon inte är rädd, att hon lever varje dag och att hon inte oroar sig för framtiden, en kämpe!
Kan lova att det stundtals kändes otroligt jobbigt att höra henne berätta, när hon sa hur barnen hade varit innan händelsen när de endast var 3 år 1 år när de blev av med livet - Fruktansvärt!
 
Får se vad denna dagen erbjuder, jag känner mig så fruktansvärt trött på allt regn och kroppen bara längtar efter lite solsken för att tanka energin. Ebba ska på gymnastik under dagen och idag är det min tur att få följa med och titta, vi brukar nämligen köra lite varannan gång Johan och jag.
Skulle behöva sitta ett par timmar och plugga också, men inser att det är en omöjlighet med Hugo på hemmaplan, haha denna lilla tokstolle alltså <3
 
 
 

Internationella brottsofferdagen.

Någon som läst boken "Varför gråter inte Emma?" En berättelse om vad hon genomlidit då hon fick sina två älskade barn mördade. Jag sträckläste boken rätt igenom och blev så otroligt berörd och förstår verkligen inte hur tusan man går vidare efter en sådan händelse.
Idag är internationella brottsofferdagen och jag har fått nys om att hon kommer till Alingsås och föreläser i eftermiddag, så jag ska dit och lyssna till hennes ord. Det kommer säkerligen bli fruktansvärt tungt men jag känner att det är viktigt att lyssna och lära av andra människor.
 
Under förmiddagen har vi vart nere i stan och tagit en lördagsfika, fixat lite ärenden och annat smått och gott, så senare medan jag är iväg och lyssnar så får barnen och Johan ta på sig regnkläderna och trotsa vädret för lite utelek, kan behövas för att orka eftermiddagen.
 
Ha en fin dag och ta hand om er.
 
 

En typisk men fin fredag.

Det blev en riktig typiskt fredag här hemma efter skolan och det känns riktigt skönt.
Gick till hemmakväll och hyrde med oss tre filmer hem och köpte den obligatoriska fredagsklubban. Det har blivit lite av en vana att tillsammans efter förskolan varje fredag gå och handla lite mys och få sig en klubba, en sån liten grej kan betyda ganska mycket för dom små.
 
Ganska omgående när vi kommit hem fick vi besök och det dracks kaffe och åts lite mellanmål innan vi vandrade upp mot skogen tillsammans med hundar och alla barn och tog oss en minst sagt geggig promenad. Jag har inte gått just den stigen på ett par veckor och tänkte nog inte på vilka kollosala mängder det faktiskt regnat det senaste, nåväl en som var glad var Hugo som tacksamt vadade sig igenom allt vatten och bokstavligttalat låg på mage i en del av de djupa pölarna ;)
 
En dag i veckan får jag förövrigt äta lite vad jag vill utan att få dåligt samvete, vi slog på stort och beställe hemkörd pizza samtidigt som vi kollade på de hyrda filmerna - fler dagar som denna tack!
 

Att hålla motivationen uppe.

Fredagsmorgonen är här och två ynka lektioner kvarstår innan vi tar helg här hemma. Denna veckan har inneburit kortare dagar än vanligtvis och tur är väl det med tanke på att barnen vart ifrån dagis både under lovet och veckan innan pga sjukdom, Hugo tappar så himla mycket på den stunden på hemmplan och behöver vara på sina tider för att inte sakna ihjäl sig efter mig när han väl ska tillbaka igen, en riktigt liten morsgris är han minst sagt <3
Många gånger säger man ju att pojkar ofta är mer mammiga än flickor, jag har ingen som helst aning om det stämmer eller om det är ren slump men med mina är det sannerligen så.
 
 
Dags för frukost här hemma och självklart med den obligatoriska äggmackan, jag har blivit en riktig vane-människa och vill gärna ha det som jag brukar med frukosten. Försöker tänka på vad jag äter och träna, jag mår ju sååå mycket bättre när jag äter som jag "ska" men ändå faller jag i fällan gång på gång och tar mig i stressen tex en tallrik med pasta. Varför gör man så när kroppen inte mår bra av det och verkligen visar det? De där tankarna kring mat och alla dess rutiner är inpräntade och svåra att ändra trots att man vet vad som är rätt och fel.
Tipsa gärna om hur ni gör för att hålla motivationen uppe gällande detta, det är svårt!
 
Kram på er.
 

Inte helt nöjd pojke.

 
Inte många knop här hemma idag, jag tänkte nämligen det kunde vara en god idé att ta det lite lugnt efter dagis eftersom Hugo inte hade vart helt nöjd där idag. Nej han hade vart ganska ledsen och inte velat äta, jag hoppas bara det beror på att han sov dåligt inatt och att det inte är ännu fler sjukdomar på gång.
Nu verkar han dock må som vanligt och om man frågar honom varför han va ledsen så säger han "vaffö längta mamma" så kan ju bero på att han endast längtade extra mycket denna torsdag.
 
Tänkte koka ihop någon snabb och tidig middag och sedan ge oss upp i skogen en sväng så både hundar och barn får göra av med energi.
Hoppas ni hittills haft en fin torsdag alla fina <3
 

Bebissjuka barn.

 
Vilken lycka att få känna sig extra stor när kompisen är här på besök med sin lilla goding <3
Båda barnen är ju väldigt bebissjuka och det blev nästan lite bråk om vem som skulle få ha turen att hålla Kid, tur vi bor nära varandra jag och min vän så dom kan känna på honom med jämna mellanrum.
 
Fick äntligen lärt mig hur det funkade med att lägga ut annonser på tradera, har aldrig riktigt fattat grejen men nu hoppas jag kunna lägga upp lite blandade småsaker och hoppas få sålt grejerna (emmgus_86) om ni vill kika in, en del märkeskläder i olika storlekar kommer läggas upp allt efter som.
Tacksam att jag har ett par vänner som bor här uppe nära mig, jag har tre som jag umgås med ofta och det är himla härligt. Linda som var här på kaffe idag är dessutom en hejare på inredning, så hon ska hjälpa mig få det lite mer personligt här hemma. Ja för sedan flytten så känns allt fortfarande ganska avskalat och opersonligt.
Nåväl, vi får rikta in oss på ett rum i taget och jag hoppas att med billiga medel kunna få det så som jag vill ha det för att trivas som bäst.
 

En längtan.

Onsdag och det är lite av en favoritdag för mig eftersom jag slutar tidigt och därmed kan hämta hem barnen redan vid ett. Dagar som dessa brukar vi passa på att planera in lek-dater med andra mammor och barn, men sedan vi flyttade längre ifrån stan så har de blivit dåligt med besök tyvärr. Längtar så himla mycket efter våren, då man kan spendera mer tid utomhus och en ny lekplats ska öppnas i Nolhaga. Ser fram emot att ta med matsäck och att spendera ett par timmar på lekplats och bland djuren, nedräkningen inför våren är snart igång och ska man tro löpsedlarna så kommer våren rekordtidigt i år.
 
 
Fram tills vi kan börja den riktiga nedräkningen så är det väl bara att bita ihop och tänka att snart är den långa vintern (eller ja den oändliga hösten här eftersom de nästan bara regnat) över.
Ser fram emot kvällspromenader i ljus, utomhuslek och grillning, vitsippor och tussilago i dikerna - snart så!
 
 

Hon har gjort det igen.

 
Min kära syster har gjort det igen, virkat två helt bedårande flodhästar till barnen. Måste ordna någon hylla så dom kan få komma upp och synas ordentligt, just nu ligger dom och knör tillsammans med alla andra grejer i deras sängar. Otroligt tacksam för dessa fina grejer hon gör, som vanligt finns det att beställa för er som vill.
 
Idag tog jag steget och ringde psykiatrin för att berätta om min extrema fobi för magsjukan. Jag förklarade hur de förstörde i min vardag och jag hoppas inerligt att sköterskan kan förklara detta vidare för sina medarbetare så jag kan få en tid och verkligen få hjälp att ta tag i detta bekymmer.
Men för att slippa tankar på magsjuka en stund så har jag bokat in mig på ett pass zumba, då har man då verkligen inte tid att fundera över något annat än att hinna med koreagrafin och att möjligtvis andas också ;)
 
Önskar er alla en fin kväll i regnrusket, herregud var det regnat och blåst idag.
 
 
 

Tankar som snurrar.

Godmorgon, jag har tusen tankar som snurrar runt i huvudet och det känns riktigt jobbigt att vakna så direkt på morgonen. Jag vill bara lägga det åt sidan och fokusera på det viktiga just nu, dvs familjen och studierna.
På tal om studierna, anmälde mig till högskoleprovet igår och det känns minst sagt pirrigt. Ja jag och matte är ju inte världens bästa kombination, även om det just nu går helt okej så är högskoleprovets matte något helt annat och när jag provgjort några tal har det gått käpp rätt åt helvete. Blir att hoppas de två andra delarna väger upp min mattedel helt enkelt, högskoleprovet känns viktigt att göra eftersom jag verkligen vill in och börja min utbildning mot drömyrket som barnmorska.
 
Barnens första dag på förskolan efter 2,5 veckors hemmavistelse igår gick bra, men Hugo pratar och undrar vart hans ansvarspedagog är (som tyvärr gått i pension) Det känns tråkigt att hans allra största trygghet slutat, nu hoppas jag inerligt att han får samma band med någon annan istället.
Ibland önska jag man kunde ha dom hemma förevigt, samtidigt som jag tror förskolan övar upp en hel del färdigheter hos de små, som samspelet med andra barn tex. Iofs hade man väl kunnat få de om man flitigt besökte tex öppnaförskolor.
Färdig svamlat för denna morgon, nu måste jag släppa alla funderingar och börja fokusera !
 

Tillbaka till vardagen efter sjukdom och lov.

 
Igår var det kalas för de närmaste i familjen för min mammas sambo, det bjöds på våfflor och barnen lekte ordentligt tillsammans. Alltid mysigt att träffas allihopa även om det saknades en del, tur vi har många födelsedagar i vår så man har en anledning till att ses alla tillsammans.
Bilderna jag tog igår manuellt blev suddiga så fort de var på barnen, jag är så himla tacksam att jag kom med i fotokursen som ska hållas nu snart i skolan så jag förhoppningsvis kan få mig några välbehövliga tips och råd för framtiden.
 
Paniken som uppstår när jag tidigt en måndag morgon märker att allt kaffe är slut, hur tror ni det känns? En kopp svart kaffe på morgonen är A och O för mig och utan det känns det som om jag aldrig riktigt kan vakna till liv. Idag är det dessutom återigen dags för vardag, jag menar barnen var ju sjuka veckan innan lovet så har inte varit på förskolan på 2,5 veckor! Ebba har längtat men Hugo blir bara mer och mer mammig och säger bestämt att han inte vill dit utan vara hemma, hoppas på en relativt smärtfri lämning.
 
Önskar er alla en fin start på veckan<3
 
 

Ett starkt band och busväder.

Här har morgonen vart igång sedan sex tiden, en sovmorgon tills sju hade ju vart helt fantastiskt men samtidigt är jag tacksam sålänge min lille pojk väljer att vakna efter klockan sex för det är verkligen ingen självklarhet i den här familjen.
 
Besöket från Borlänge blev hastigt inställt eftersom svärfar fick magsjuka i vägen ner i bilen, de blev en resa på samanlagt 34 mil för dom eftersom dom fick vända hemåt igen. Himla synd dom blev sjuka men är otroligt tacksam att dom inte hann hit och smitta ner oss med pesten, vi får hoppas på ett besök någon annan helg helt enkelt.
Stormen har nått Alingsås och herregud vad de blåste och regnade sent igår kväll. Jag vet att det inte är någon större mening med att klaga på vädret eftersom man inte kan påverka det, men snälla nån ge mig snö, vår eller vad som helst bara jag slipper kombinationen regn och blåst! Utebarnen här hemma vill inte ens vara ute och att få dom att bli av med energin på hemmaplan är helt omöjligt, nej mina kräver mycket frisk luft och en hel del spring för att må gott.
 
Får fortsätta mysa så gott de går här hemma, mina två äldsta sitter och myser tillsammans i vanliga ordning, herregud vilket band de är mellan de två <3
 
 

Det fortsätter förstöra.

Godmorgon lördag.
Jag hade hoppats och trott lite på sovmorgon eftersom barnen inte somnade förens halv nio, det är länge för Hugo som i vanliga fall sover runt sjutiden.
Jobbet igår gick bra men jag blir så galet trött på min emetofobi (sjuklig rädsla för magsjuka) som ständigt sätter tankarna i rörelse. När man jobbar inom vården så är man ju nära både det ena och det andra och detta gör mig sjukt nervös. Så hela dagen igår när jag jobbade så snurrade tankarna på magsjuka, detta gjorde mig säkert mer distanserad än vad jag vill vara på min allra första arbetsdag. Funderar seriöst på att söka hjälp för detta snart, det förstör så mycket för mig.
 
Försöker i varje fall putta känslorna åt sidan så mycket det går och taggar för ett par timmars jobb idag igen. Sedan kommer svärföräldrarna ner från Borlänge så resten av helgen blir det att umgås med dom. Ikväll är ju dessutom melodifestivalen så vi får väl tända lite ljus och köpa hem lite gott och mysa ner oss i soffan medan skitvädret röjer om utanför fönstret.
 
Ebba pärlade ett armband till sig och Hugo igår, hur sött är de inte?
 

Pirrigt!

Godmorgon fredag.
Hela min kropp känns överkörd efter att jag igår tog mig iväg och körde ett pass bodypump tillsammans med min träningskumpan. Seriöst varenda muskel i min kropp värker och igår efter passet så skakade benen så att jag knappt kom ner från den stora trappan från gymmet. Någon nytta har jag antagligen gjort för min otränade kropp ;)
Idag är det dags för mig att jobba mitt första pass på ett jobb som personligassistent, jag har inte arbetat sedan jag var gravid med Hugo så det känns lite pirrigt och konstigt faktiskt. Hoppas kemin ska stämma med både arbetskamrater och brukare så jag kan hoppa in och jobba lite extra framöver för att dryga ur studentplånboken.
 
Haha måste visa detta, en vanlig syn i vårt vardagsrum. Framåt kvällen innan läggdags så är det svårt att hålla de små sysselsatta och då är youtube och "gangmanstyle" eller "What does the fox say" räddningen på våra bekymmer. Det byts kläder av båda två och dansas loss som bara den, haha det är en härlig syn att se dom spexa loss lite tillsammans <3
 
 

Torsdag och tankar kring genus.

Torsdags morgon och här sitter vi alla tre i soffan och väntar på att frukosten ska bli färdig, utanför öser det ner med med snöblandat regn och man blir sugen på att ta en dag i sängen med serier. Ja jag förstår ju att det är en omöjlighet med barnen, men hade jag haft egentid så vet ni vad jag skulle gjort en dag som denna. De är nog det enda jag kan sakna från tiden innan man var förälder, att vissa dagar få välja att göra ingenting och bara tänka på sig själv ett tag. Jag saknar inte att ut och festa eller liknande, nej den tiden känns som jag är redo med och skönt är väl det.
 
Igår fyndade jag denna härliga färggladda jacka till Hugo från molo, begagnat är verkligen kanon. Jag tycker färgerna passade honom kanon och jag bryr mig inte ett skvatt om att det är "tjejigt" som många tycker. Hugo älskar ju kjolar, glitter, nagellack osv och han får gärna ha det ibland. Min kära sambo därimot är inte glad i det alls, han tror nämligen att vår son kommer växa upp som transvestit eller bög pga att han får klär sig som han vill. Jag kan inte annat än skratta åt hans tankesätt, många tror och tänker så och jag är inte de minsta orolig. Så OM han nu skulle bli det, inte skulle jag älska honom mindre för det?
Blir han det så beror det garanterat inte på hans valmöjligheter som liten, jag tror snarare på tvärtom att om man förbjuder blir saker och ting mer spännande.
Åh jag känner att jag svävar iväg här, men detta med genus har börjat intressera mig de senaste året. När Ebba var liten hade jag inga som helst kunskaper om det, är så skönt att känna att man ändrat tankesätt angående både kläder men framförallt sättet att bemöta flickor och pojkar. Är man medveten är man en bra bit på väg, och jag förstår inte hur folk kan tycka det är fel att behandla pojkar och flickor likadant?
 
Nya jackan <3
 

De är fina tillsammans.

 
Åh jag dör en smula när Hugo kryper upp och sätter sig Ebbas knä och dom tillsammans sitter och tittar på barnkanalen. Nåväl de varar inga längre stunder, innan man vet ordet av har myset förvandlats till brottning och brottningen utvecklas till jage, men de är sött den lilla, lilla stund de varar <3
 
Idag skulle jag behöva ta mig inåt stan och ordna lite viktiga ärenden, får väl se om jag får åka med bussen dit bara efter min artikel i Alingsåstidningen ;) Skämt och sido, tydligen har den skapat en hel del disskutioner på bussstationen och jag hoppas dom tar till sig kritiken och förbättrar sig.
 
Önskar er alla en fin onsdag <3
 

Tulpaner, pyssel och lathet.

 
Tulpantider och visst gör det så fruktansvärt mycket för intrycket hemma med lite färska blommor? Jag försöker faktiskt unna mig en bukett lite då och då.
Dagen har gått i lugnt tempo och jag känner jag dragit mig på lite lathet fasoner genom att bara vara hemma, inget jag direkt trivs med men det känns som om man aldrig får tummen ur att hitta på något och det är svårt att hitta folk att umgås med som heller inte är rädda för att få frisk luft även om det är lite ruggit ute.
Var i varje fall iväg till en vän och pysslade lite alla hjärtans dag kort, och det var väldigt uppskattat av Ebba som fullkomligt älskar att pyssla. Måste köpa på mig lite papper och andra pysselgrejer men det är så himla dyrt! Tips på någon sida där man hittar till bra priser? Just nu kikar jag scrapbooking på tradera och tror jag kan fynda något.
 
Blir lugnt resten av kvällen, kanske ett varmt bad och en bok?
Godnatt <3

Tisdags morgon.

Godmorgon.
 
Idag såg jag fram emot att få äta av mitt nybakta bröd till frukosten. Den tanken skrotades iofs redan igårkväll eftersom brödet jag satt på jäsning inte jäste alls. Jag och bakning brukar väl inte vara världens bästa kombination, men just bröd brukar va svårt att misslyckas med när det är enkla recept, men jag lyckades ju även med det igår. Tänkte göra mig ett nytt försök nu på morgonen när vi ändå inte har något bättre för oss här hemma.
 
Efter lunchen idag så tänkte vi besöka en vän till mig som bor här i närheten, Hugo och Charlie är jämngamla och även Ebba tycker det är skoj att komma hemifrån och leka med andra leksaker än hennes egna. Jag vet inte hur det fungerar hemma hos er men här hemma leks det verkligen ALDRIG med leksakerna de har om vi inte har kompisar hemma då. Man hör så fint om hur barnen sitter på sina rum och leker länge med duplo, dockhus osv men sådant existerar inte här hemma. Det springs fram och tillbaka och leks möjligtvis kurragömma, jag har två riktiga "ute-barn" tror jag.
Hur funkar de hemma hos er?
 
Gårdagens misslyckade brödbakning.
 

Alla kan göra något.

Det blev ett kvällspass på gymmet och benen har tränats som bara den, jag misstänker att träningsvärken kommer vara likvärdig med den jag har i armarna idag.
Såg att gymmet fått in denna tröja, detta är något jag absolut kommer köpa på mig för att stödja. Alla kan göra något säger man ju , inte sant?
 
 
Annars har dagen bestått av ett besök på ett arbete som personligassistent, kändes bra och jag ska provjobba redan lite under fredagen och lördagen. Jag hoppas det fortsätter kännas bra och att jag löser det här med sommarjobb och förhoppningsvis kunna hoppa in lite extra under loven.
 
Nu väntar sängen, är gött trött i kroppen efter träningen vill jag lova.
- Godnatt till er alla
 

Stolt som bara den.

Godmorgon ny vecka och dessutom sportlov!
Här sitter jag med morgonkaffet och kroppen har dessutom en träningsvärk från gårdagens tid i gymmet. Det känns bra, då vet man att man gjort någon nytta och jag hoppas kunna besöka gymmet ett par gånger till under veckan.
Igår gick föressten första kurstillfället till på kvinnojouren och det känns som om det kommer bli grymt lärorikt, intressant men med all säkerhet himla jobbig kurs att genomgå. Även om jag har fullt upp med heltidsstudier, två barn så känns det som en kurs man borde ta sig till och gå på eftersom det är någon man alltid har med sig sedan.
 
Häromdagen svämmade mitt hjärta över en aning av stolthet till min stora tjej här hemma. Hon har under en tid intresserat sig mer och mer för bokstäver och sitter och ljudar olika ord och gissar ganska många gånger ut vilka bokstäver som ska vara i ett ord. När hon satt häromdagen och ritade och kom och visade mig teckningen i vanlig ordnong så såg jag vad hon hade gjort - hon hade ju skrivit alldeles själv!
Det är stort, min femåring kan ju förtusan skriva lite <3
 
 

Artikeln är publicerad.

 
 
Och så kom artikeln i Alingsåstidningen där jag och en vän till mig berättar våra upplevelser på de lokala bussarna. Vi var ett helt gäng med mammor som kunde tänka sig att uttala sig men tyvärr blev det bara vi två i slutändan ändå, men den ser fin ut och vi har nått ut och det är huvudsaken. Jag är inte den som klagar i första taget, men när det gång på gång händer grejer så känner jag tillslut att nu är det nog. Droppen som fick bägaren att rinna över var när chaffören ropade fram mig när vi åkt klart och sa argt jag fick hålla koll på ungarna så dom ej tryckte på knapparna, men Hugo satt i vagnen och Ebba satt där det endast fanns en knapp  i taket och den når hon omöjligtvis. Chafförern fortsatte bete sig illa och anklaga trots att jag förklarade läget.
Nej med denna artikeln hoppas jag att de får sig en tankeställare och börjar bete sig som de faktiskt ska göra.
De enda minuset med artikeln var väl att dom inte fick fram att det faktiskt finns bra chafförer också, det var jag ändå noga med att säga. Nåväl, vederbörande tar väl åt sig kritiken förhoppningsvis.
Blir spännande och se om vi får åka med fortsättningsvis ;)
 
 
 

Det känns så nyligen.

Det känns som alldeles nyligen då jag fick reda på att jag var gravid på min födelsedag då jag fyllde 22 år.
Det känns som alldeles nyligen då jag kände första rörelsen i magen ifrån dig.
Det känns som alldeles nyligen då jag fick upp en varm alldels nyfödd flicka på min mage med orden "grattis du har blivit mamma"
Idag har jag två helt underbara skatter och jag kan inte för mitt liv förstå hur tusan jag klarade mig utan dom, och hur hade livet sett ut idag annars? Är helt säker på att jag jag inte hade kommit så långt som jag faktiskt gjort om de inte vore för att jag blev mamma, jag har barnen att tacka för mycket.
Så fruktansvärt tacksam för dom bägge och jag måste bli bättre på att ta vara på vardagens guldkorn <3
 
Ebba, snart sex år sedan denna bilden togs.
 

Mycket fint.

 
Kikar runt och inser hur mycket fint det finns att önska till barnens rum, lekmer hade förvånandsvärt mycket och en hel del till bra priser också. Blir att beställa något lite då och då, annars skulle jag bli ruinerad ganska snart.
 
Här hemma är det iallafall full fart med alla tre barnen och jag misstänker att rummen på övervåningen ser ut som bombnedslag, nåväl så länge de har det kul tillsammans så får städningen bli ett senare projekt.
Ska ta mig en morgonpromenad ner till macken nu, det är nämligen så att jag och en kompis är med i lokaltidningen efter hur vi blivit behandlad på bussarna, de vill jag inte missa att läsa!
 
 
 

Övernattningsgäst och fotokunskaper.

 
Fruktansvärt grumlig bild men ni får i varje fall känslan om hur vi haft det ikväll med kusinen Nea som övernattningsgäst.
Fick beskedet igår i skolan att jag kom med i fotogruppen under temaveckan och jag ser verkligen fram emot att lära mig fota bättre manuellt än vad jag gör idag. I ljusa förhållanden på ting som inte rör sig fungerar det helt okej nu, men så fort mörkret faller eller objekten man fotograferar rör sig så blir det grumligt och suddigt :(
Ser hur många bloggare tar helt fantaastiska bilder och jag är avis, vill också kunna ju.
 
Ska gotta ner mig i soffan med fredagsmys och tänkte faktiskt se lite på "catching fire", har ni läst böckerna om hungerspelen? Ett måste i annat fall - så spännande!
 

Virkade detaljer.

Godmorgon fredag!
Tröttare än vanligt igår eftersom skolan bjöd på trerätters och spex ifrån lärarna då de drev med oss elevers alla personligheter. Det är faktiskt himla trevligt att gå på folkhögskola, något helt annat än vad jag tidigare gjort faktiskt och jag trivs som bara den, tänk att det bara är ett par månader kvar tills jag faktiskt är klar! Sedan är det bara att hålla tummarna att jag kommer in på högskolan och kan börja min resa mot barnmorska direkt.
 
Måste visa er en liten fin dealj i Hugos rum, min fina syster virkar ju som jag nämt tidigare och jag är nog en av hennes största fan;)
Det finns virkade nallar, dockor, vimplar, tusenfotingar, bakverk och äntligen har jag hittat en plats för Hugos luftbalong som hon virkat. Nu hänger den sött i hans fönster och ugglan som sitter i kommer faktiskt ursprungligen från en vagnmobil som Della sydde till honom som liten <3
 
 
 
 

Äntligen bättre!

 
 
Äntligen kan vi stoppa undan febernedsättande och glassar och hoppas att de är på väg åt rätt håll nu med alla sjukdommar. En veckas sjukstuga och den mest drabbade av det blev ju Ebba och det var så härligt att idag få se henne äta ordentligt med frukost för första gången på många dagar.
Vi tar två lugna dagar till på hemmaplan för att inte riskera att dra på oss något nytt igen men idag kan vi nog äntligen våga oss ut på lekplatsen ett par minuter utan att oroa oss att de inte ska orka med ordentligt, dom har lite att ta igen efter att ha vart inne sedan i söndags.
 
Önskar er en fin dag allesammans!
 

Med sikte mot framtiden.

Äntligen är barnen feberfria och förhoppningsvis på riktigt på bättringsvägen denna gången, vi avvaktar med dagisbaciller och vabbar de två sista dagarna av veckan också för att vara på den säkra sidan, man vill inte chansa att dra på sig något nytt när immunförsvaret redan är nedsatt.
 
Det går framåt nu med framtidsplanerna, idag har jag varit på intervju inför sommarvikariat och det känns himla skönt om det skulle lösa sig ganska omgående så man slapp oroa sig över ekonomin under sommaren. Ja för där har vi ju en stor nackdel med att studera , att sakna inkomst under sommaren. Men jag fick bra feeling över mötet och lite tjat om att jag skulle göra mig tillänglig att arbeta lite redan nu, jag får se hur det blir för den lilla fritid jag har vill jag gärna tillbringa med de som betyder allra mest.
På söndag börjar jag även en kurs som jag tillsammans med en vän bestämt mig att gå på. Det är en kurs som kvinnojouren håller i och ger oss inblick i hur de arbetar där och möjlighet att komma till att jobba idiellt framöver. Framförallt tänker jag att det kan vara en nyttig erfarenhet och något bra att ha på sitt CV, men jag misstänker det kommer bli väldigt känslosamt att få höra om utsatta kvinnor och barn.
 
Förövrigt, kolla vad jag börjat beställa hem från tradera till bra pris - drömmer om en samling med disneys klassiker <3
 

Tid som går fort.

En nykläckt Hugo.    


                    
Hur är det möjligt att tiden går så otroligt fort frågar jag mig själv denna morgon? Barnen blir större och större och igår fick jag brev om att det nu var dags att välja skola för Ebba. Alltså skola?! Mitt barn?! Jag hänger inte med alls<3

Tillbaka på ruta ett.

Yes jag gjorde det!
Efter ett uppehåll från gymmet på 2,5 vecka så var vi idag tillbaka igen och det känns himla bra nu i efterhand. Jag längtar så otroligt tills det kommer på rutin, tills man verkligen vänjer sig vid tanken att tillbringa tid där istället för i den bekväma soffan. Man har ju så fruktansvärt klart för sig vad man vill uppnå med träningen/kosten, varför är det så himla svårt att bara köra på då? Skulle allt behöva mig en pt som coachar mig  på rätt väg lite då och då tror jag.
 
Sjukstugan tycks aldrig ta slut, Hugo har blivit mer dålig under dagen och nu är det istället han som ligger på hög feber. Johan har vabbat och kommer få göra det imorgon med, sedan torsdag och fredag får jag hålla mig hemma eftersom det känns meningslöst att lämna dom för någon enstaka dag innan lovet även om de mot all förmodan skulle vara firska igen.
Nu ska jag ta och krypa ner i den renbäddade sängen och kolla ikapp mig på Paradise Hotel, jag har missat de två senaste avsnitten och har hört det händer en hel del.
 
Ha en fin kväll alla fina människor <3
 

Att inte vara nöjd.

Godmorgon.
Natten har gått ganska bra trots allt och inte varit alls så kaosartad som jag misstänkte den skulle bli med feber på besök. Bara jag och Hugo som är vakna, Ebba och Johan som sovit i soffan inatt gick återigen och la sig. Bra hon sover för det behöver nog hennes kropp för att ha en chans att återhämta sig.
 
På tal om kropp, hur tusan finner man motivationen att bara köra arslet av sig på alla plan?
Jag menar jag måste verkligen gå ner ett par kilo och behöver träningen för att bli piggare och mer bekväm i mig själv än vad jag är idag, kroppen skriker efter mer struktur och ändå är det så himla svårt att fullfölja något, varför?!
Det handlar om att vara strikt och att planera, men finner det svårt att genomföra eftersom jag har så mycket i skolan förtillfället. Får helt enkelt leta igenom mina gömmor efter mitt hemmaträningspass som jag faktiskt har köpt från en pt i sommras, frågan är bara var tusan den kan tagit vägen efter flytten?
 
Då, sommaren-12 och typ 8 kilo lättare efter att endast skött kosten med hjälp av viktväktarna.
Det borde inte va omöjligt att nå dit igen? Pepp tack!
 

Sjukstugan fortsätter.

 
Älskade lilla du, influensan eller vad det är som drabbat henne har slagt till ordentligt och hon har tillbringat hela dagen liggandes på soffan. Ena stunden är hon vaken och nästa stund sover hon och där imellan gråter hon av smärta. De enda hon idag har orkat med var att en stund sätta sig upprätt och dega lite i soffan, blev några minuter innan hon återigen la sig tillrätta.
Man känner sig otroligt jäkla maktlös när hon är så sjuk!  Efter att ha rådfrågat med sjukvårdsrådgivningen så bestämde vi att hon återigen måste in för kontroll imorgon igen om hon ej är bättre.
Natten blir nog lång, hon har redan vaknat och varit otroligt ledsen - Bli frisk nu mitt stora hjärta!
 

Smootie och influensa?

Inatt vaknade Ebba med ont i huvudet och magont igen och jag kände att hon återigen var kokhet och febern visade 40 grader. Hon var ju pigg och kry hela helgen om man bortser från lite låg feber på lördagen men hon hade ändå vanlig energi. Undra om det är någon typ av influensa hon åkt på? Ont i hela kroppen och hostar som bara den, just nu feberfri tack och lov men det beror ju endast på att hon har febernedsättande i kroppen. Det kommer väldigt olägligt eftersom jag både har prov och uppsatskrivning idag, därför får jag skicka Hugo till dagis själv för första gången och hoppas han är okej med det medan Johan får vara hemma och vabba fram tills lunch.
 
Istället för att endast skriva om elende så kan jag ju tipsa om mitt favoritrecept på smootie.
Blandningen, banan, mango, mjölk och lite apelsinjuice och sedan avsluta med lite vaniljpulver - utsökt!
Perfekt mellis på förmiddagen till barnen kan jag tycka, testa ni också!
 
 

Årets första.

 
Jag är inte mycket för bakverk men det är något magiskt med semlor alltså (utan mandelmassa och med vanligkräm istället) Kan säga att årets första semla slank ner idag när Johan ställt sig och bakat hemmagjorda från grunden - så otroligt goda!
 
Annars har dagen gått i lagom tempo med lunch på stan, gymnastik för Ebba och slutligen hemmahäng tillsammans med barnens kusin och hennes pappa. Gillar dagar när det finns att göra helt klart, önskar ibland att kvällarna var lite mindre måsten på dock, men men studier som väntar i vanlig ordning.
 
Natti <3
 

I pulkabacken.

Godmorgon söndag.
 
Hela dagen igår låg Ebba på 38 grader i temp men var ändå pigg så vi passade på att ta oss till backen här bakom husen och åkte några vändor för lite frisk luft skadar ju aldrig. Det var uppskattat att gå ut hela familjen och åka tillsammans vill jag lova och idag är jag extra tacksam vi passade på igår eftersom det regnar hela natten och bara är en himla massa slask kvar :( Sådant gör mig så himla deppig, på vintern vill man ha snö och inte massa regn och mörker, nåväl vädret kan man inte styra så bara att bita ihop och gilla läget.
 
Om vi är friska och pigga idag så får vi se om vi kan ta oss ner på stan tillsammans och ta oss en söndagslunch och leka lite i lekrummet innan det är dags för Ebbas gymnastik. Vi har varit isolerade här sedan i torsdags och de båda behöver komma hemmifrån lite och göra annat.
 
Önskar er alla en superfin söndag, och glöm ej lämna avtryck för sådant uppskattas till tusen <3
 
 
 

Studier och vabb.

Äntligen är Ebba på bättringsvägen! Fortfarande lite feber men pigg nog att röra sig och leka lite, nu håller jag tummarna hårt att det inte är något som smittar Hugo eftersom jag som vanligt har fullt upp i skolan och missar alldeles för mycket av att vabba. Sitter och passar på att plugga nu medan lillen sover och Ebba ligger framför en film , känns helt chanslöst att försöka reda ut denna röra gällande astronomi som provet är på under måndagen. Bara att fortsätta ta vara på tiden och kämpa på - ha en fin lördag.