Statusen.

 
Statusen här hemma just nu, 40 graders feber och halsont hos storbarnet medan lilla bara är förkyld och har energi som bara den.
Båda två sover gott nu och jag borde försöka ladda batterierna och göra detsamma, men har alldeles för mycket att göra för att kunna koppla av så.
Blir en lugn hemmadag och så får vi försöka fördriva tiden på bästa möjliga vis här hemma, måla i målarböcker, spela spel och kolla film. Får se om någon kommer och lånar Hugo en stund under eftermiddagen, han kan behöva springa av sig en hel del vill jag lova.
Önskar er en fin start på helgen!
 
 
 
 
 

Feber på besök.

Godkväll på er alla.
Efter skolan idag hämtade jag hem en tjej som hade ont i kroppen, frös och jag förstod genast att febern hade kommit på besök. Under bussresan hem så satt hon bara alldeles stilla och huttrade och har sedan hon kommit hem endast legat i soffan under fliten och kollat på tvn. Hoppas på något kortvarigt och att vad det än är inte smittar lillebror.
Under eftermiddagen har vi bara letat fram Ebbas kokbok som hon fick i julklapp och bläddrat lite i. Hon tycker om att laga mat och med hjälp av denna så känner hon sig delaktig på ett annat vis eftersom hon själv kan se på bilderna vad nästa steg är att göra. Jag gillar konceptet med tydliga bilder och hälsosamma recept och tycker det är en kanongrej att ge bort i present till någon i Ebbas ålder.
Under morgondagens vabbande har vi något och sysselsätta oss med i varje fall <3
 
 

En timma mer än vanligt.

Godmorgon torsdag.
Herregud vad jag längtar efter helg just nu, annars brukar jag knappt hinna längta innan det återigen är dags för ledighet men denna veckan har inte gått lika fort som de brukar.
Idag vaknade jag till redan vid fem och bestämde mig faktiskt för att kliva upp direkt istället för att vänta på att klockan skulle ringa en timma senare, ibland är det liksom skönt att ha lite extra tid på morgonen och slippa den där jobbiga morgonstressen.
 Barnen ska göras ordning, frukost ska lagas och hundarna ska promeneras, så jag antar att de lär bli stressigt i slutändan ändå.
Fy va snorigt de börjar bli här hemma hos barnen, håll nu tummarna att de ej är något på gång när "Vabruari" närmar sig.
 
Gårdagens barn, haha Ebba och alla hennes grimarser <3
 

Fotokurs.

 
 
 
 
Ännu en positiv sak med folkhögskola är att man ibland gör lite annat än det sedvanliga studierna. Nu vecka tio så har vi temavecka tillexempel och har en hel massor av ämnen att välja att sysselsätta oss med. Jag valde en fotokurs för nybörjare där man får tillverka sin egna fotobok. Jag hoppas verkligen jag får den för det hade varit så kul och användbart att få lära sig mer grundligt hur man tar fina bilder. Visst har jag lärt mig att använda de manuella inställningarna mer ofta men de är svårt att få en skarp skärpa när föremålen man fotograferar rör sig. Så jag håller tummarna jag får mitt förstahandsval helt enkelt.
 
Kortis dag i skolan och hämtar hem mina skatter redan vid ett, sedan väntar den enorma högen med tvätt på mig här hemma. Förhoppningsvis hinner vi även åka lite pulka i den nya snön som föll inatt också.
Ha en fin dag kompisar <3
 

Mindre tid och tjej som växer.

Återigen ett tyst dygn här på bloggen, jag som alltid brukar ha tid över känner mig lite ledsen över att helt enkelt inte ha den tid jag är van vid, men jag hoppas ni hänger kvar fast det kan bli lite glesare mellan inläggen för ett tag framöver.
Inlämmingar och redovisningarna blir allt fler och fler och man märker verkligen att de lägger krutet på nu sista terminen, jag som har så otroligt höga krav på mig själv kan känna paniken och tänka hur tusan jag ska kunna prestera mitt bästa när uppgifterna blir så många?
Bara att kämpa på för att drömmen ska bli verklighet - jag ska ta mig tusan bli barnmorska någon gång!
 
Känner att Ebba syns mindre och mindre i bloggen de senaste, men hon börjar bli så stor och mindre villig att vara med på kort på samma vis som förut och jag skulle aldrig tvinga henne. Jag ser det inte som något dumt att lägga ut barnen på internet om man gör det med måtta och  man känner efter själv vad som känns okej för just oss. Jag är otroligt tacksam denna blogg har följt med sedan jag väntade Ebba och att jag har alla tankar och känslor sparade i en bautastor dagbok <3
 
 

Antingen eller.

 
 
 
Årets första bukett med tulpaner som en vän hade med sig <3
 

Återigen startar en ny vecka, denna helgen har gått extra fort och jag vet en tjej som verkligen fått ut de mesta av dagarna. I lördags åkte ju Ebba iväg på egentid till Göteborg med Johan och de besökte Lek och Buslandet. Igår va hon bortbjuden på kalas i Alingsås lekland, haha jag tror nästan hon hade behövt en extra dag hemma och ladda batterierna lite.
 
Det här med träningen och kosten har verkligen inte gått alls de senaste två veckorna och det gör mig så himla ledsen och trött på mig själv! Jag är lite antingen eller, känner ni igen de där?
Antingen tränar jag och sköter kosten men om något sviktar så tänker min knäppa hjärna tex "har jag ätit denna semla idag så är hela dagen förstörd och jag kan likagärna fortsätta synda tills kvällen" Jag inser ju hur himla knäppt det låter men så funkar jag. Samma sak gällande träningen, jag har inte hunnit iväg och då av något borde jag ju sköta kosten exemplariskt men icke för de går lite hand i hand.
Känner ni igen er, eller är jag ensam?!
 
Önskar er en fin start på veckan.
 
 
 
 

Jag är klar med det.

Godmorgon.
 
Alltså det där med utekvällar, jag är sååå färdig med det!
Visst det var skoj ett tag men slutade sedan i drama precis som vanligt och ingenting har förändrats sedan jag var ute som mest innnan jag fick barnen. Jag har säkert blivit gammal men jag uppskattar mer andra aktiviteter numera, bio, mat eller kanske åka iväg på något annat för att få lite egentid ibland? Men festandet är en grej som jag känner mig ganska färdig med (och tur är väl det).
 
Nu ska jag plocka fram frukosten hoppas man får mer energi med lite mat i magen, sedan blir det att städa undan lite här hemma eftersom det tar cirka två minuter för att hemmet ska förvandlas till ett bombnedslag.
Önskar er alla en superfin söndag <3
 
Denna killen blev förövrigt klippt igår äntligen, nu ser man honom igen och det är fortfarande långt som jag gillar det. Nu kanske han slipper använda spännen pga av håret är i ögonen, nu kan han använda det endast för syns skull framöver.
 

Barnrum.

Tjuvkik på Hugos rum <3
 
Jag tänkte jag bjuder på en bild på Hugos rum eftersom jag visat hur Ebba har det.
Hans rum har helt andra möjligheter eftersom de är så himla mycket ljusare. Fortfarande en del att göra där med, hyllor på ena långsidan av väggen, en väggdekor som ska upp osv. Blev lite förälskad i Alfons-gardinerna som jag hittade på jollyrooms mellandagsrea, passar ju perfekt för grabben som verkligen uppskattar böckerna.
 
Idag blir det en dag med lillpojken i familjen, storbarnet är nämligen iväg med sin pappa på äventyr i Göteborg - de kan behöva lite egentid tillsammans.
 
 

Fredagar då luften går ur en.

Mörker, tystnad och lugn, båda barnen sover och Johan är  ute och tar ett par öl med några jobbarkompisar. Jag såg framför mig hur jag skulle fixa fram tända ljus, göra en ansiktsmask och bara slappa och ladda batterierna men istället sitter här helt slut i soffan och orkar inte lyfta ett finger. Tänkte faktiskt tillochmed flytta med mig datorn och lägga mig i sängen och kolla ikapp mig på veckans avsnitt av Farmen.
Fredagar är alltid en såndär dag då luften liksom lite går ur kroppen efter en vecka med stress, brukar med andra ord bli riktigt tidiga kvällar.
Imorgon ska jag dock gå klä om till partykläder och tänkte ha lite barnfri tid tillsammans med en del av klasskompisarna, någon utgång tror jag inte jag mäktar med men jag är med på förfesten lite i varje fall.
 
Hoppas ni har en underbar fredagskväll kära ni <3
 
 

Nyvakna.


Det kommer väldigt sällan mobilbilder, men denna måste jag bara bjuda på - två nyvakna hjärtan framför Bolibompa <3

En tung dag.

 
Barnen sover nu gott i sina sängar efter den obligatoriska kvällsläsningen, Alfons har verkligen blivit Hugos nya favorit och det känns faktiskt lite extra skoj att läsa just denna bok eftersom det står att Johan fick den år -91.
 
Annars har det varit en tung dag i skolan eftersom vi hade temadag om nazismen. Vi såg filmen "En pojke i randig pyamas" och jag tycker det är något alla borde se, tänk att detta fruktansvärda har hänt på riktigt och händer ÄN runt om i världen?! Helt otroligt vad människan kan vara grym.
Efter filmen så kom en överlevande från förintelsen och berättade med egna ord det helvete han gått igenom. "En bit levande histora" som han själv beskrev sig som och det var otroligt nyttigt att höra.
Många gånger var man nära till tårar under de han berättade, helt otroligt.
Låt oss aldrig glömma den tiden och låt oss förhindra att det händer igen.
 
 

På krigsstigen,

Återigen har det inte funnits tid för bloggen under dagen, det är verkligen fullt upp under dagens vakna timmar.
Sedan har jag varit lite på kriksstigen efter ännu en incident på bussen i måndags, så mycket tid har gått till det.
Jag är så fruktansvärt trött på att gång på gång bli dåligt bemött av chafförerna och efter i måndags så fick jag nog. Barnen blev oskyldigt anklagade för att trycka på stopknappar, hon hade allmänt taskig attityd och sprang sedan efter mig och sa jag ljög när jag påstod att det var lågt att ge sig på barn.
Jag har kontaktat västtrafik som har skylldihet att ta ett snack med föraren och även mailat tidningen och fått till svar att några reportrar kommer kontakta mig.  Det är tråkigt att behöva gå såhär långt men samtidigt så måste det få vara nog någon gång, så tillsammans med andra mammor så hoppas jag att vi får göra vår röst hörd och berätta om hur illa bemötta vi blir många gånger när vi åker buss med barnen.
 
Igår kväll fick jag äntligen skrivit mitt CV och idag tänkte jag att försöka maila ut några, sedan ska jag krypa ner i ett varmt bad och bara ladda batterierna - det är välbehövligt nu vill jag lova.
 
 

Inte helt nöjda..

 
Haha jag dör!
Här ser ni eftermiddagens underhållning här hemma - bada hundarna.
Och ni kan ju mycket väl lista ut vad dom tycker om denna idé? :P
På riktigt kan man ser mer lidande ut? Nåväl nu är dom i vilket fall som helst vita i pälsen och alldles mjuka igen så dom får faktiskt tycka vad dom vill.
 
Tänkte sätta mig och fila lite på ett CV nu, mitt andra försvann när min tidigare dator gick i graven tyvärr. Bara att börja om och försöka printa ner de viktigaste. Någon som kanske är bra på sådant och har tips? Eller någon som tagit emot mycket ansökningar och kan tipsa vad man tittar efter?
 
Ha en fin fortsättning av kvällen <3

Det förstör så mycket för mig.

Godmorgon tisdag.
 
Igår rök fransarna, fick en snabbtid för att ta bort dom eftersom svullnanden borde ha lagt sig. Jag känner mig helt naken och ser helt konstig ut utan, mina vanliga fransar är på utväxt och därmed bra mycket kortare än vad de brukar och sedan är ögonlocken fortfarande svullna. Kan medge att jag allra helst hade stannat  inne idag och sluppit visa mig för andra människor.
 
Magsjukan härjar på dagis igen. I en vecka har lappen som varnar och påmimner om de 48 timmarna suttit uppe och igår var det återigen en unge som kräktes på dagis. Jag är helt jäkla livrädd och sover dåligt på nätterna pga den jäkla ångesten som det innebär för mig när det finns magsjuka runt om. Livrädd att barnen eller jag ska vakna och må illa nattetid, tvättar mina händer så jag fått röda nariga sår. Emetefobi är verkligen ett helvete och förstår så otroligt stor del av vinterhalvåret för mig. Svårt att förstå för andra men jag vet att det inte är helt ovanligt att lida av det.
Nu proppar vi oss fulla med vitpepparkorn, tvättar händerna som bara den och håller våra tummar hårt att vi klarar oss!
 
 

Blodigt allvar.

Godmorgon ny vecka!
 
Mina ögon stör mig som bara den vill jag lova, svider kliar och känns sådär konstant rödgråtna pga svullnanden.
Fick till svar att det med största sannolighet är en reaktion på de limmet hon använder och att jag ska avvakta och se om det ger med sig, annars får jag plocka av dom och vänta med att sätta i nya och det vill jag undvika. Man blir helt beroende av att göra fransar och känner sig otroligt naken utan dom.
 
Igår var det premiär på Ebbas gymnastik. Jag kände dock direkt att hon kommit i fel grupp eftersom barnen var 2-3 år äldre och därmed var ganska mycket bättre än Ebba. Frågar man henne så var hon supernöjd men jag kände att det var lite för mycket allvar och lite för lite lek, så nu har hon istället fått byta grupp till en där det går barn i hennes ålder och där träningen håller på en timma istället för två. Det ska vara skoj och träna, och inte bli så allvarligt direkt där allt handlar om prestationer anser jag.
 
Dags att förbereda hemmet, alltid lika stressigt att komma iväg i tid under morgonen.
 
Fransförlängning - visst är det fint när de blir rätt?
 

Svullnad.

Godmorgon.
Somnade igår i samband med läggningningen och kände mig alldeles groggy när jag vaknade till liv igen, så det var bara att förflytta sig från en säng till en annan.
Idag vaknade jag dessutom med svullna ögon, jag fyllde på mina ögonfransar igår och gjorde de hos en ny tjej och tyvärr verkar det som om jag fått någon reaktion mot hennes produkter. Jag har gjort fransförlängningar i cirka ett halvårs tid utan att reagera tidigare, trist och riktigt obehagligt. Får se om alla blir tvungna att plockas bort eller hur vi kan lösa det på bästa möjliga vis.
 
Igår strax innan läggdags fick Ebba och Johan för sig att de skulle bygga en fågelholk, och resultatet blev ju minst sagt fantastiskt. För vilken fågel skulle inte vilja flytta in i detta färggladda hus? ;)
Jag hade då inte tvekat en sekund <3
 
 

Lördag.

 
Lördagsmorgonen startade i vanlig ordning strax efter fem och jag känner att herregud vilken lyx det hade varit att få sova till sju i varje fall. Ingen idé att vara bitter, det är ju som det är så man får helt enkelt göra det bästa man kan av det sjukt långa dagarna.
 
Idag planerar vi att ta oss till en pulkabacke med medhaven matsäck, roligt och härligt med en dag fylld av frisk luft. Nu hoppas jag bara att vi hittar någon som kan köra dit, för att gå till andra sidan stan med vagn, barn, hundar, pulkor osv är inte ett alternativ när det är så långt.
Ska stänga ner datorn och försöka vara lite social med resterande familjen nu, herregud vad man är beroende av denna jäkla elektronik och man borde verkligen lägga ifrån det mycket mer ofta! Ska bli bättre på det helt klart. Hur gör ni med skärmtid hemma?
 

Över all förväntan.

 
Gossen i familjen sitter verkligen som klistrad framför Diego <3
Han börjar bli långhårig, men jag vill ju gärna ha någon längre frisyr på honom. Vill ta honom till frisören och klippa till det lite så det blir mer frisyr av det, problemet är bara att alla de gånger jag gått med honom tidigare så har dom vart klippgalna och klippt av mycket mer än vad jag velat trots mina önskemål. Som om alla småpojkar måste ha kort hår liksom.
Så någon som kan tipsa om bra och inte hutlös dyr frisör i Alingsås?
 
Jag är så otroligt stolt över mig själv, matteprovet idag gick över all förväntan och jag gick därifrån med ALLA rätt! Helt otroligt för mig när det gäller matte, i andra ämnen har det hänt många gånger men matte har alltid varit svårt för mig och jag har alltid legat precis runt godkänt sträcket. När jag kom dit var jag så otroligt osäker på allt, men satte mig ner och försökte fokusera ordentlgit och det lyckades tydligen.
Får fira detta med lite vanligt fredagsmys igen istället för endast grönsaker ;)
 
Trevlig helg fina ni.
 

Växer så det knakar och ruinerar sin mamma.

Fredagsmorgon och vår lille minsting slog upp sina blå några minuter efter fem, jag försöker desperat ligga kvar några minuter till eftersom kombinationen matteprov och trötthet inte funkar jättebra tillsammans. Gick inget vidare, så istället känns det nu ganska skönt att ha lite extra tid till lugn och ro under morgonen.
 
Nedräkningen är igång för Ebbas gymnastik start som sker på söndag, herregud som hon längtar och frågar om det och jag tror det blir perfekt för henne. Svårt att hitta något som passar just barnets personlighet, dans har vi testat och det var inget för henne eftersom det var för långsamt och "puttinuttigt" , detta blir mer fart och fläkt och det tror jag är bättre för just Ebba.
På tal om Ebba, ungen växer så det knakar! Hon kommer ruinera mig inom snar framtid eftersom alla hennes byxor helt plötsligt börjar bli för korta i benen, storlek 110 var ingen storlek hon kunde ha länge med andra ord. Blev glad när jag var inne på H&M häromdagen och hittade tre byxor för 200 kr, perfekt för studentplånboken. Var dock lite osäker på att det var av typen "slim", A och O för mig är att det ska vara lätt och röra sig och absolut inte bara se snyggt ut. Ebba är ju inte direkt stor så byxorna hindrade henne inte från någon som helst rörelse och hon gillade dom också - perfekt med andra ord!
 
 

En ny medlem i familjen.

Nya familjemedlemmen - självgående dammsugare.
 
När pappa hörde av sig och frågade om jag ville ha en självgående dammsugare så var jag inte sen att svara ja. De hade nämligen en på jobbet ståendes som ingen ville ha och jag tog tacksamt emot. Nu har "jag" städat de flesta golven här hemma utan att behöva lyfta ett finger ;)
 
Imorgon stundar matteprovet och jag känner mig verkligen inte redo, jag kan uppgifterna lektionstid men är rädd att jag tappar allt under morogndagen. Jag vet inte om jag borde sätta mig ner och plugga mer eller om jag helt enkelt ska strunta i det för att slippa stressa upp mig mig mer och lita på att jag faktiskt kan det trots allt.
Imorgon är det äntligen fredag och jag ser fram emot fredagsmys med barnen och en helg hemma utan att behöva stressa halvt ihjäl sig under morgonen för att hinna. Så bättre uppdateringar kan ni räkna med så fort morgondagen är över och jag kan andas ut för några dagar i vilket fall som helst.
 
Godnatt <3
 

Något jag måste genomgå för att nå mitt slutgiltiga mål.

Och så gick även onsdagen mot sitt slut..
Vi har faktiskt varit ute och passat på och försöka ta vara på dagar då snön ligger, njuta så mycket det bara går av att slippa regnet. En liten bit härifrån så finns faktiskt en bra pulkabacke för barnen att åka i, så den har vi hängt vid även denna eftermiddagen.
Nu skulle jag allra helst vilja krypa ner i sängen och bara sova, den här extrema ångest för magsjukan som härjar överallt gör att jag inte kan sova ordentligt på nätterna så jag har en hel del sömn att ta igen. Det finns dock annat jag behöver lägga min tid på , nämligen matteprovet som vi har på fredag. Jag får otrolig stress vid sådanna prov och kan lätt få blackouter även om jag faktiskt kunnat det bara några minuter innan - jag och matematik är inte bästa vänner om man säger så. Men bara att bita ihop och tänka att detta är en del av vägen som jag måste ta mig igenom för att slutligen nå mitt mål som färdigutbildad barnmorska.
 
 

En öm mamma.

Godmorgon onsdag. Frukosten är i magen och jag måste tipsa om att ha i lite kardemumma i gröten för att göra den lite roligare, havregryn har ju en tendens att va ganska smaklös och tråkig kan jag tycka, så med lite kryddor så som kardemumma, kanel eller frysta bär i piggar upp lite .                                Onsdagar är ju favvisdagen på veckan, kort och hämtar barnen innan ett. Blir att tillbringa eftermiddagen i pulkabacken, men morsan känner sig något stel än efter att Ebba igår sa "vågar du åka här då mamma?!" Klart man vill visa att man inte är en fegis och åker utanför backen och slår sig rejält på rumpan efter att ha åkt över en sten med den stackars skärtlappen, haha!     Nu ska här kopplas i radion i öronen och njuta av den lilla bubblan man får befinna sig i själv under bussresan till skolan - Ha en fin dag <3

Trött.

 
 
Det tar på kraferna att vara tillbaka till verkligheten och förskolan igen. Man märker det mest på Hugo som gärna vill sätta sig i soffan och bara slötitta lite på favorit programmet Diego när han kommit hem. Känner att det blivit lite mycket tvtittande, men samtidigt så måste han få en chans att bara varva ner och just nu gör han det gärna en stund framför tvn. Ebba därimot har varit ute hela eftermiddagen på bakisdan och åkt i vår lilla pulkabacke med grannarna, herregud så ungen trivs här med vänner runt omkring sig.
 
Jag ska hoppa i ett bad och fortsätta försöka komma någon vart med engelskaboken - Godnatt fina ni.

Det där med maten..

Gah, idag ville jag inte alls stiga upp när klockan ringde, nej för jag har en Hugo som hållit på och vridit och vänt på sig halva natten och sömnen har blivit rejält störd.
Tisdagar känns alltid lite extra motiga att komma iväg på, jag vet inte varför men de har varit så i flera år nu, antar det gäller att inte tänka utan bara att köra istället.
 
Det här med träningen då?
Går fint med själva träningen men inte lika felfritt med maten, hur gör ni?
Jag håller mig fint fram tills middagen/kvällen, då är det lätt att jag fuskar och äter mer eller fel mot vad  jag borde för att jag helt enkelt är för trött för att orka laga något bra.
Planering, och infrysta middagar skulle mycket väl kunna lösa problemet men det är bara det att jag kan tycka fryst mat smakar illa och vad för vegitarisk nyttig mat lämpar sig att frysas?
Tips tack ;)
 
Kanske läge att börja kika i denna igen?
 
 
 

En längtan efter vår.

 
När vintern väl kommit så längtar jag så otroligt till våren, tänk kvällar som dessa? 
Dessa underbara promenadstigar finns här omkring, visst blir det en långpromenad men med denna utsikt är det värt det tusen gånger om. Jag minns i sommras, då stod jag just på denna plats och körde styrkeövningar efter jag hade varit ute och sprungit och aldrig tidigare har jag fått sånna endorfiner av träning som just då. Men jag ska fortsätta njuta av vintern ett tag och hoppas på lite mer snö för barnens skull.
 
Dags att sätta sig framför böckerna, mattetal ska räknas och den engelska boken ska fortsättas tragglas igenom (jag som är van vid att läsa fort blir helt galen över att det går såå mycket långsammare att läsa på engelska)
 
Hoppas ni haft en fin start på er vecka.

Kylan har nått vår stad.

Måndagsmorgon och barnen sover, visst är det typiskt att de chockar med att sova när man själv måste kliva upp oavsett?
Igår kom kylan även till Alingsås och några fjuttiga flingor föll från himlen, ja det är inte mycket snö alls men tillräckligt för att färga marken lite vit och barnen har självklart varit ute på baksidan och åkt pulkla i backen. Till våren kommer vi få så om hela gräsmattan där, haha men de njuter så av den lilla snön som är så jag tänker att det får bli ett senare bekymmer och att man får strunta i att det just nu blir en jordbacke det åker i.
Nu hoppas jag det kan få komma lite mer snö i dagarna och att vi sedan har vinter ett par veckor så vi hinner njuta av lite vinteraktiviteter, sedan får våren mer än gärna komma tidigt.
 
Lika bra att sätta igång här hemma, man är liksom fortfarande inte van vid att stressa till bussen som går 07:30.
Önskar er alla en fin måndag <3
 
Men åh kolla vad jag sprang över , en liten Ebba, två år gammal i samma overall som nu Hugo springer omkring i <3
 

Nytt och gott!

Men godkväll , här har hänt grejer inte sant?
Jag älskar den nya designen och det känns nästan som en liten nystart sådär, vad tycker ni?
 
Här sitter jag alldeles svettig och stel efter ett pass body Jam, det var releasen på gymmet idag och det var minst sagt jobbigt och inte helt lätt heller vill jag lova. Haha det är alltid lite trickigt i början innan  man lär sig koreagrafin helt klart. Känns i vilket fall som helst bra att jag hunnit med fyra pass på gymmet denna vecka, jag har satt som mål att träna tre dagar för att inte tröttna och allt där över ser jag som  plus i kanten helt enkelt.
 
Tänkte kika in och tipsa er om att göra detta - brända mandlar.
För mig är brända madlar något man köper på festivaler och det är ju så fasligt gott. Superlätt att göra, ha bara i lite vatten och socker i stekpannan tillsammans med mandlarna och stek tills vätskan kokat bort - voila, njut och ha som fredagsmys eftersom det inte är det nyttigaste du kan proppa i dig;)
 

Ursäkta röran!

Nu bygger vi om!
Kom tillbaka om en stund ♥

Filmtips och hopp om snö.

Söndag och jag hade lite hoppats på sovmorgon idag igen, men icke. Tröttare än vanligt eftersom jag låg uppe senare igår och tittade på en helt otroligt bra film "Now is good", jag grät floder och jag tipsar er andra att se den också. Helt underbar och man får sig en tankeställare efter, man borde uppskatta sitt vardagskaos lite mer helt enkelt <3
 
När når snön Alingsås? Jag läser överallt att det snöat men här fortsätter regnet falla. För barnens skull så hoppas jag det blir ett par veckor av snö nu innan våren gärna får komma med rekordfart. Ser fram emot pulkaåkning med varmchoklad, fyrhjulning och grillning med pappa vid isen och allt sådant mysigt vi brukar hitta på vintertid.
 
Bjuder på lite bilder från gårdagen då vi hade besök av grannens barn ett par timmar. Vi gick ut i skogen och tog med oss lite bullar medan Johan var med Hugo och handlade, lite tjejtid sådär. Återigen så gillar jag det nya stället vi bor på, framförallt för att Ebba har mycket mer möjlighet till lek med kompisar.
 
 

Barnrum del två.

 
Ett litet steg till i Ebbas rum är klart, gardiner och nya draperier till sängen är på plats. Jag tycker det blev bra mycket mer ombonat direkt när det kom upp, och dessutom fyller ju gardinerna sin funktion att det mörklägger kvällstid när det är dags att lägga sig.
Bakelserna har syster virkat, men tyvärr har en hel del av alla godsaker hon gjort försvunnit med flytten - får önska mig några till helt enkelt <3
 
Annars har dagen flytit på väl med morgonträning, picknick i skogen och sedan hade Ebba en kompis här med ett par timmar. Nu ska jag hoppa ner i badet och försöka starta med boken som jag har på engelska som måste läsas klart eftersom den ska redovisas och skrivas om , inte sugen för fem öre men det är bara och bita ihop.
 
Kram på er <3
 
 

Startar lördagen med sovmorgon.

Godmorgon lördag.
 
Jag känner mig riktigt sugen på att ordna frukosten och sedan göra mig klar för att ta cykeln ner till gymmet. Det är så himla praktiskt när det finns en sådan effektiv träning som Milon som blir klar på 17 minuter, Två gånger i veckan ska man köra, inte mer och inte mindre och man blir dessutomt verkligen trött! Då kan man lägga till något roligt konditionspass till i veckan också, jag har valt att ligga på cirka 3-4 gånger i veckan med träningen för att inte tröttna.
 
Ebba sover än trots att klockan är 08:15, helt otroligt eftersom mina ungar har en tendens att vakna runt sexsnåret senast! Hugo slog upp sina ögon vid sju idag, så en sovmorgon som inleder helgen med andra ord - perfekt!
 
Önskar er en fin dag och hoppas innerligt den nya bloggdesgnen kommer upp nu i helgen.
 
Sovande barn, så otrolgit vackert <3
 

Tacos med sällskap.

Blogglusten infinner sig inte riktigt som vanligt, jag väntar på en ny design som skulle kommit upp nu och känner att jag verkligen behöver den nystarten för att känna mig back on track igen.
Man märker att man varit hemma i typ tre veckor för hjärnan är inte med på samma sätt som innan och jag känner mig slut på ett helt annat sätt än innan lovet och jag märker detsamma på barnen. Tur att vi körde en kort vecka så det blev som en liten mjukstart för dom.
 
Inväntar plastbrorsan och hans tjej och barn, vi tänkte oss på att försöka göra lite tacos och ha det lite mysigt tillsammans. Alltid trevligt med besök och det blir lite som om man firar in helgen tillsammans. Får se om det blir lugnt eller kaos, haha Hugo och Alice är jämngamla och därmed lika envisa bägge två <3
 
Julaftons-bilder på småttingarna.
 

Bak-dag.

Men oj , inte ett enda inlägg under dagen har hunnits med trots att jag varit hemma och vabbat av rädsla för magsjuka men även av andra orsaker.
Hugo hade oturen att bränna sig på plattan när mamma passade barnen en stund igår, snabbt son om attan la han upp handen trots att hon sagt till honom att akta sig bara några sekunder innan. Blåsor på fingertopparna och måste gjort fruktansvärt ont på honom, men vi kylde massor med vatten och idag har han inte klagat alls.
 
Denna regniga torsdag har vi istället sysselsatt oss med att baka lite knäckebröd och bullar. Tyvärr upptäckte vi lagom till att det skulle penslas att vi saknade pärlsocker hemma, men men dom blev helt klart godkända ändå. Jag syndade och tog mig en varm bulle, ja ibland måste man få göra sådant.
 
Nu hoppas jag att jag kommer iväg till dagis imorgon, skolan kallar och jag får fruktansvärd panik över att behöva vara hemma.
 
 
 

Min stora fobi, ha respekt för det!

En såndär dag idag, ja som jag misstänkte så gillade inte Hugo tanken alls att bli lämnad på förksolan igen efter ett långt uppehåll. Han grät hela vägen från stationen till dagis och skrek att han ville hem, det känns alltid lite extra jobbigt att lämna då. När jag väl hämtade honom igen så var han dock glad och jag antar att det hade gått över rätt fort.
Min stora fobi hägrar på dagis! När jag kom dit och skulle hämta idag så ser jag ett barn stå och kräkas över toaletten och jag får fullkomligt panik och springer in till andra sidan av rummet och ber dom komma med mina barn för att någon spyr. Personalen är snälla och hämtar kläderna så jag får klä dom i ett annat rum och jag får gå till en annan toalett och skrubba deras händer med både tvål och handsprit.
Jag är så fruktansvärt rädd för just magsjuka och lider av emetefobi. Folk kan tycka det är roligt och skämta om det, att jag är så rädd och enligt dom "fjantig". Jag tycker dock att man ska visa respekt för andras rädslor, vad det än må vara. Nu har jag alltså fruktansvärd ångest och rädsla för att det skulle varit magsjuka barnet hade på förskolan och att mina blivit smittade och kommer få det inom kort, ja jag kommer ha svårt att sova/äta och tänka på annat under de närmsta tre dagarna - hemskt.
Nåväl, pga denna  rädsla och två andra grejer som hände när jag kom hem så kommer jag få tillbringa min dag hemma imorgon, känns skit eftersom jag verkligen behöver vara på plats i skolan.
 
Innan läggdags tidigare (som blev alldeles för sent idag) barnen älskar Alfons.
 
 

Vardagsmorgon.

Nu är äntligen vardagen här igen!
Barnen ska till dagis och jag ska till skolan, känns konstigt faktiskt. Hugo är måttligt road över att komma tillbaka till vardagsrutinerna och brister i gråt bara jag nämner förskolan. Jag hoppas dock att det är en grej han fått för sig och att lämningen ska gå smidigt ändå, så vi inte är tillbaka till ruta ett igen. Han har verkligen inte varit lätt att skola in, vart ledsen och verkligen inte funnit något nöje att bli ensam kvar med fröknar och storasyster. Världens största mammagris är han min älskade lille pojk <3
 
Nu ska sängarna bäddas, barnen ska kläs, frukost ska i magen och hundarna ska promeneras innan bussen går om femtio minuter, stress med andra ord  - Godmorgon till er.
 
 

Mer död än levande.

 
Alltså herregud säger jag bara, denna mamman är helt förbannat slut efter sitt första zumbapass på nya gymmet. Sedan vi flyttade så har det inte blivit mycket träning alls  eftersom jag haft så himla långt till gymmet och det märks både på vågen och konditionen vill jag lova.  Det kommer kännas jobbigt och motigt ett par veckor på gymmet, jag är medveten om det men det gäller bara och härda ut nu i början innan man fått det till en vana och man får energi av det.
 
Imorgon är det alltså dags att stressa igång dagen och vara redo att fara iväg med bussen 07:30, blir spännande och se hur det går efter många veckors slappande.
 
Önskar er alla en godnatt <3

En vardag fast ändå inte.

Godmorgon, vardag igen äntligen.
Dock startar vi min första skoldag med att vara hemma eftersom alla förskolor är stängda i Alingsås idag, känns lite sådär faktiskt måste jag erkänna. Men vi får en dag till tillsammans alla tre innan allvaret drar igång, och morgondagen blir en kort dag fram tills lunch bara så de får en liten mjukstart och det känns bra.
 
Hittade i ett forum en fråga om någon hade tänkt ha ett såkallat "The golden year" har aldrig tidigare hört talas om det men efter att ha läst vidare så innebar det tydlign att rensa ut gamla saker och in med nya, både matriellt och socialt. Något som hade känts väldigt fint, att få ordning och reda bland allt här hemma och tex skänka kläder som ej används (vilket tyvärr är halva min gaderob minst) Men även socialt, att bara umgås med sånna som ger energi och inte sånna människor som tar den ifrån mig. Kanske ett litet projekt att starta året med?- vi får se helt enkelt.
 
Ska fortsätta denna segstartade tisdag framför tvn och börja plocka fram frukosten lite smått.
 

Steg ett av fem.

Nu äntligen har vi satt igång och börjat fixa i Ebbas rum. I snart tre månader har vi bott här och allt vi gjort är egentigen att ställa in hennes saker.
Rummet är avlångt, litet och mörkt - inte helt optimalt med andra ord.
Hon fick välja först och valde detta, så nu får vi göra vårt allra bästa för att få det så fint som möjligt framöver.
Var ju på Ikea häromdagen och köpte lite nödvändigheter, tyget jag fyndade är iväg skickat och ska bli nya draperier till sängen och även ett par gardiner ska på plats och jag tror att bara det kommer göra mycket för helhetsintrycket.
Idag har vi sysselsatt oss med att få upp hyllorna där böckerna sitter, bytt plats på tavlan men även skurit till en alldeles för stor matta så den platsar under sängen där hennes myshörna är.
Fortsättning följer, steg ett är gjort iallafall.
 
 

Underbart mellis!

 
Kikar in senare än vanligt och tipsar om detta helt otroligt goda mellanmål - nyttigt också dessutom. Vaniljpulvret gör att det smakar som glass och vem gillar inte det?
 
Fy vilka långsamma vanor vi lagt på oss här hemma under lovet, allt tar tid och det blir minst sagt en utmaning att börja skolan igen nu.
Får lägga på ett kol, Ebba är nämligen iväg på bio tillsammans med min syster och hennes dotter, mysigt för henne att komma iväg på något ensam och hon har frågat sedan hon steg upp imorses när klockan blir halv ett.
På tal om Ebba, fick ett glädjande mail igår att hon äntligen kommit in på gymnastiken hon velat börja på. Svårt att komma in och hon blev superglad att det snart är dags att börja lära sig att göra volter, stå på händer osv. Passar henne perfekt, fart och fläkt precis som henne <3
 

Kaos-eftermiddag!

Efter en minst sagt intensiv eftermiddag så ser jag fram emot att krypa ner i ett varmt bad med en bra bok. Idag känns det på riktigt som om jag bara skällt under hela eftermiddagen och det är så fruktansvärt tråkigt. Några vänner var här med sina barn och det går verkligen inte alls att låta våra barn leka inne tillsammans, detta var vårt sista försök och i framtiden blir det endast utomhuslek och sedan hejdå. Väldigt tråkigt men inte mycket att göra när barnen ej lyssnar till tillsägningar och bara retas/bråkar med varandra.
Så dessa bilder på de två små är något missvisande, detta var nämligen typ enda gången de var sams - men söta att se på iallafall.
 
 

Att handla med en tvååring.

 
Hemkommen efter en trip i affären denna morgon och det är alltid lika härligt att fylla på fruktskålen, det ger så mycket färg till köket tycker jag.
Men att handla med Hugo? Ja alltså heeerreguuud säger jag bara - kaos!
Idag tänkte jag vara smart och låta han hjälpa till med att köra en egen vagn, för att slippa skriket om att han sitter fast i vår. Så hur gick det? Ja han sprang omkring med den där vagnen som en dåre och det slutade med att jag fick lämna tillbaka den. Försök nummer två, ja då testar vi en såndär "bil-vagn" men han lyckas ändå smita eftersom han helt plötsligt lärt sig knäppa upp bältet själv. Springer  med ett gapskratt mellan de olika sektionerna och jag försöker desperat med frasen "Ja men då går mamma då, hejdå" Funkar inte på min son "Hejdå mamma" säger han skrattandes och fortsätter åt motsatta hållet.
 
Haha, att handla utan barn är som rena semestern - just saying ;)
 

Besök på Ikea.

Idag har jag fått lite egentid tillsammans med min kusin på Ikea, om Ebbas rum någon gång ska bli klart så känns det som om man måste ta tag i att börja köpa grejer direkt för annars skjuts det bara framåt i tiden.
Färgtemat i rummet är lite rosa och grönt eftersom hon har  en fin väggdekor som innehåller de färgerna.
Så det har handlats tokbilligt tyg, en grön matta, lampor och lite annat smått och gott. Nu väntar jag bara på att få gardinerna sydda och bygga en vägg på ena sänggaveln för att kunna börja inreda ordentligt.
Tur att jag har folk i min närhet som har öga för sådant som inredning, kan sy osv för jag har inga som helst kunskaper inom det området ;)
Hoppas rummet kommer bli lite mer inbjudande för lekframöver när det är klart.
 
Önskar er en fin kväll.
 
De enda som jag hittills gillar i Ebbas rum , dessa underbara lampor.
 

Lördag.

Godmorgon.
 
Lördagen började vid 04:19 med att en liten Hugo började prata med mig, tur att jag fick honom på lite bättre tankar och att han valde att somna om till 06:00 iallafall , det känns betydligt bättre att stiga upp då vill jag lova.
Hela familjen sitter iallafall redan i soffan framför tvn, det känns som om vi är de enda i detta område som har morgonpigga barn och stiger upp tidigt för kikar man ut så är det alltid nersläckt i de andra fönstrerna - hur sover era barn?
 
Hoppas komma iväg till Ikea idag, vill så gärna börja förvandligen av Ebbas rum och göra det mer lekvänligt och mysigt. Förtillfället så står bara hennes säng där och någon myskänsla infinner sig inte alls. Får se om jag kommer iväg eller inte - återigen hade ett körkort varit toppen att ha.
 
 

När lugnet lagt sig.

 
Lugnet har äntligen lagt sig här hemma, nu nattas Ebba och snart ska jag plocka fram favorit filten och slå på någon film på tvn. De sedvanliga ostbågarna har jag bytt ut mot att dippa grönsaker - de ni, det är stort för mig! :)
Jag kommer inte köra slaviskt på någon diet men försöka sköta mig någorlunda och hoppas att det ihop med träning ska ge lite resultat.
 
Annars har dagen gått i långsamt tempo här hemma med tvättning, och det där eviga plockandet som aldrig tycks ta slut. Det ska bli spännande och se hur jobbigt det kommer bli med stressen på morgonen igen efter att lovet är slut. Ja mina morgonpigga ungar vaknar i vanlig ordnign mellan fem och sex men jag har blivit mer långsam och lat och brukar inte vara redo att gå ut förens efter halvtio, blir en utmaning att hinna till den vanliga bussen halvåtta på onsdags morgon.
 
Önskar er alla en fin fredagskväll <3

Fredagsmorgon och bråken fortsätter.

Godmorgon.
Trött och less på detta med bråken och man ser liksom aldrig något riktigt "ljus i tunneln" när tusan ska det börja hålla sams lite bättre? Just nu bråkas det mer än det är vänner och det är så himla tråkigt.
Jag längtar efter studier och dagis igen så det blir mer struktur på vardagen!
Idag efterlyses alltså sällskap i form av andra mammor och barn för att kunna aktivera dom på bästa sätt.
 
Igår fick jag besök av en tjej som hjälpte mig lite hur man kan få någon ordning i Ebbas rum. Det är litet och dåligt planerat men tillsammans har vi fått några kloka tankar på hur vi kan utnyttja rummet maximalt. Självklart ska ni få följa förvandlingen när vi väl är igång. Men efterlyser därför bra sidor på nätet med billig barninredning, är på jakt efter tavlor, mattor, små hyllor där hon kan ha böcker och sina virkade bakverk mm.
 
Igår hämtades förövrigt första paketet ut från mellandagsrean - syskonmatchning när det är som bäst <3 Ett par Alfons gardiner blev det också till Hugos rum.
 

Hälso-tips.

Nyss hemkommen från kvällens träning och bäddade direkt ner mig i sängen. Kände inte att jag tog i allt vad jag kunde men har vart lite hängig idag pga en förkyldning, men nåväl all träning som blir av är bra träning brukar man ju säga.
Tänkte passa på och tipsa er andra som börjar er hälsoresa om något otroligt fiffigt, ja även perfekt till barnen faktiskt - bananglass.
Jag fullkomligt hatar bananer som har minsta lilla bruna fläck på skalet, så istället för att slänga så skivar jag dom nu och lägger in i frysen. Tar sedan fram vid behov, som extra gott mellis eller vad som och mixar tillsammans med lite kakao - Voila, nyttig glass!
 
 
 
 

Blogg-favoriter.

Återigen är det vardag och Johan är iväg på jobbet i vanlig ordning.
Skönt med jullov fortfarande men måste erkänna att det ska bli skönt att komma igång med studier och vanliga rutiner sedan igen också.
Ni andra som bloggar här på blogg.se, har ni också haft problem med statistiken?
På tal om bloggar, kan inte ni alla dela med er av era favoriter? Jag har under de senaste dagarna sprungit över några som bara känns sådär mysiga att man vill stanna och fortsätta följa.
Här har ni mina favvisar <3
 
www.minahjartanochjag.webblogg.se
http://endenise.vimedbarn.se/
http://mandyyss.vimedbarn.se/
http://innaj.blogg.se
 
Jag försöker lämna avtryck lite då och då, för att liksom visa att jag följer och kanske håller med om de de skriver. Tråkigt tycker jag när statistiken skjuter i höjden men kommentarerna blir inte fler, så bli bättre på det kompisar <3
 
Måste bara visa detta fina armband som Ebba fick igår i försenad födelsedagspresent.
 


Korvgrillning.

 
 
 
Medans mestadels av Sverige var bakfulla så passade vår familj tillsammans med några vänner att dra till en närliggande lekplats medan det för en gång skull var uppehåll.
 Plusgrader men blåste riktiga isvindar,så det var välbehövligt att tända en eld och grilla lite korv sedan. Barnen fick springa av sig ett par timmar och vi tog skogsstigarna hemåt igen, men det märktes inte när vi kom innanför dörren här hemma för det blev kaos med alla barn som inte lyssande ett skvatt - tacka vet jag utomhus lek!
 
Ska strax krypa ner under filten och kolla den ena filmen jag hyrde igår "Safe heaven"
 Önskar er alla en fin kväll <3
 
 
 

2014-01-01

Tänka sig att vi har ett helt år framför oss med tomma blad, tomma blad som ska fyllas med minnen. Det är rätt fantastiskt när man tänker på det faktiskt och jag hoppas att vi under det nya året ska hålla oss friska och att jag kommer i ordning med sommarjobb och kommande utbildning.
På tal om hälsan, vi har vart så mycket friskare sedan vi flyttade hit och jag tror helt klart att det beror på att vi kom ifrån möglet vi levde i. Ja även om det inte skulle ha varit den farliga sorten så tror jag aldrig mögel är bra, och det bevisar ju en hel del nu när vi kommit därifrån och håller oss friska.
 
Igår hände något stort för Ebba. Hon har länge tjatat om att få ta hål i öronen och fick ett presentkort till det på sin födelsedag. Igår åkte hon iväg tillsammans med sin mormor för att kolla in affären och bara se hur det gick till, men hon hade bestämt sig för att ta hålen redan igår och kom stolt hem och visade upp sina öron.
Hon har sett någon på skolan som hade för ganska längesedan och har sedan dess tjatat om det, det är inget jag puschat fram alls eftersom jag själv nästintill aldrig använder örhängen. Men jag är stolt över henne att hon tog ett eget val, och stolt över att se henne skina som en sol över att hon vågade  - min stora femåring <3