En falsk fasad ute på nätet.

Godmorgon, härligt att återigen vakna till blå himmel och solsken. Igår blev det inget bloggande eftersom världens oväder med spöregn och åska kom in över oss under kvällen. Riktigt mysigt när man var på hemmaplan, det dundrade och man hörde regnet smattra mot fönsterrutorna. Regnet var välbehövligt och jag tycker vi bestämmer att behövs det regn så får det lov att komma under kvällen/natten och sedan vara över till morgonen :)
 
Återigen har vi en långhelg framför oss, andra veckan i rad och det känns ju ganska lyxigt. Får se om man kan hitta på något roligt tillsammans, något speciellt nationaldagsfirande har man ju inget alls så det blir ju som vilken ledig dag som helst för oss iallfall.
Klockan är liksom strax efter sju och barnen är redan hyper och står och trummar på en kartong och tycker att vi ska tillverka något av den. Var är den där lugna morgonstunden med "morgonmys" och lugn och ro som alla pratar om? Existerar den ens undrar jag? ;) Eller är det något vi kommit på för att hitta våra ljusglimtar i vardagen precis som mycket annnat? Många gånger målas det faktiskt upp en väldigt falsk fasad ute på nätet, visst det är väl mysigt och se på men man inser att det inte riktigt är sanning och hela vardagen. Här kallar vi oss familjen kaos iallfall, men jag vet inte hur de är hos er andra? ;)
 
Från igår kväll, solglimt och paus i värsta ovädret och även en paus i värsta syskonbråken;)
 

Kommentarer
Anonym

Jo, vi har det faktiskt lugnt på morgonen hemma hos oss. Vi är morgontrötta i vår familj och brukar ha en mysstund i soffan med barnfilm och frukostbricka. Men med det menar jag givetvis inte att det på något sätt är fel om man inte har det så. Alla familjer har ju olika rutiner och barn har olika dygnsrytm. Mina är morgontrötta och dina kanske är morgonpigga. Inget är ju mer eller mindre fel. Om du har min blogg i åtanke så vill jag bara förklara hur du ska läsa den. Exakt allt jag skriver är sant och är min bild av hur jag upplever min vardag. Däremot väljer jag att cencurera min barn lite eftersom de faktiskt inte valt att vara med i bloggen. Jag vill att de ska kunna läsa den när de blir äldre utan att skämmas så jag väljer att inte skriva speciellt mycket om potträning eller magsjukor. Jag skriver inte heller om syskonbråk speciellt ofta utan mer om vad vi gör om dagarna. Jag vill lixom spara vår vardag och har inte som mål att ge mina läsare en exakt bild av allt som händer i vår familj. Man vet ju inte vilka alla ens läsare är. Men dej tycker jag om och litar faktiskt på och då kan man ju vara lite personligare. Ja, vi har morgonmys tillsammans men sedan kan det ju hända att vi myser lite väl länge och får bråttom till dagis. Då kanske jag gnäller på ungarna att de ska skynda sej och malva kanske knuffar Valle för att hon vill komma först ut genom dörren? :) Sedan är det troligtvis inte det som hamnar i bloggen för det var inte det som var det viktigaste under dagen.

Hoppas att du inte misstolkar detta som att jag försöker kritisera dej för det vill jag verkligen inte utan jag vill bara förklara hur du ska läsa min blogg utan att tro att det är en falsk fasad :)
Kram

Svar: Nej men jag syftade inte ens på någon egentligen utan var mer allmän. Vet många som liksom skriver saker som inte är sant, att de skriver att allt är tipp topp tex men i själva verket så är det långt ifrån så det är i verkligheten eftersom man pratar med personen i fråga och man inser att så är det inte. Mina barn är morgonpigga, och kvällströtta istället så de är ju skönt iofs :) Men de ÄR verkligen mycket bråk mellan mina två, väääldigt mycket bråk tillochmed och de är trist.Jag hoppas och tror att mina barn inte kommer ha ont av att läsa min blogg i framtiden, jag hade bara tyckt det vart kul och se och veta hur jag va som barn, tänk va skoj och veta :) Kram på dig :)
Emmelie

2014-06-06 09:08:51
Yohannas.se

Här är det verkligen inte mysigt & lugnt, inte många stunder iaf.. det har varit så en längre tid och jag känner mig fullkomligt utmattad på alla plan dessvärre. Våra barn bråkar helt otroligt mycket också sen en period, å det är otroligt frustrerande att höra hur de sliter med varandras saker, storasyster retas så mycket hon orkar och lite till, osv.. jag blir totalt matt! Jag är alltid fullkomligt slut hemma nuförtin, och tycker jobbet är rena semestern.. hur kul är det liksom?! Jag pallar verkligen inte alla perfekt inredda hem, de hinner med att baka - laga fantastisk mat - fota allt helt perfekt - instagramma deras perfekta svindyra outfit (själv köper jag kvalitet begagnat!) - och deras barn ler och får hundra likes för det... Själv får man vara glad om typ 10pers ens ser ens bilder, och vad får man ut av det? Det är frågan...

Svar: Jag vet vad du menar, det är ändå skönt att veta att fler känner igen sig och att det inte bara är jag. För ibland känns det faktiskt så ::(
Emmelie

2014-06-06 13:22:25
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/
Michaela

Klart det finns falska fasader..massor i bloggvärlden! Men jag tycker nog att vi( ofta inte alltid) har morgonmys har hemma. Storebror kanske tittar på Bolibompa och lillebror kör bil på golvet och jag dricker kaffe. Det ÄR mysigt! Idag satt tom båda i min famn flera minuter (haha) och det var verkligen mys. Många mornar leker dock barnen hellre än hänger i soffan med mig..men det är ganska skönt det också ;)

Kraam vännen!

Svar: Jo men de är klart, hade mina lekt tillsammans och inte typ härjat, skrikit och bråkat så hade de vart lugnt med lek också =) Nej jag känner mig bara trött på att höra mig själv tjata osv, de är lite tufft just nu :(
Emmelie

2014-06-06 18:07:21
Yohannas.se

Sånna där mornar mammorna ovan beskriver, sånna har vi inte många heller... Jag kan liksom SE kaoset som varit varje dag jag kommer hem efter jobb när man ser alla "spår" efter sambon och barnens mornar dessutom... mygod!!

Svar: Eller huuuur. Åh, nya tag idag vännen, kram
Emmelie

2014-06-06 21:34:20
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0