Jobb-natt och hushållssysslorna.

Och så säger jag godmorgon efter mitt första dygn på jobbet. Natten har gått bra men jag saknade barnen bra mycket igår kväll och har sovit oroligt, kanske för att de var första natten? Jag kan nog pusta ut lite nästa gång eftersom natten hemma hade gått bra om man bortser från att de hade blivit sena till dagis och att Johan varnade lite för att det eventuellt kunde se ut som ett kaos hemma sedan. Jag vet med andra ord vad jag har och sysselsätta mig med när jag kommer hem ;)                               Jag skulle vilja få barnen mer delaktiga i hushållssysslorna, tips på hur? Jag tycker jag har försökt men utan större resultat, jag vill gärna de är med och hjälper till men tycker de är för små för att ha de som måsten.  Men att hjälpa till vid storstäd någon gång i veckan tycker jag är rimligt. Hur gör ni andra med uppgifter hemma? Hjälper barnen till eller får de allting serverat? Svår balansgång de där kan jag tycka!

Kommentarer
Yohannas.se

Min sambo kör ibland med 2kr om dottern hjälper till att lägga in kläder - eller plocka ur diskmaskinen. Men aldrig med tvång eller så, utan bara kolla av om hon vill. I övrigt är det svårt måste jag säga också, ibland funkar det helt ok att få hjälp av dem och plocka saker efter sig, men ibland är det som en evighetsuppgift... phu!!

2014-06-17 20:26:12
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/
nlie

Mina två äldre barn får hjälpa till, dem får städa sina rum inkl. damma och dammsuga 1 gång i veckan, dem får suka av sina tallrikar,ta hand om sin smutsiga tvätt och plocka ordning på sina saker på daglig basis. Dem får även springa ut med soporna nån gång då och då. Motivation? dem får en liten veckorpeng om detta utförs som dem kan köpa någon liten sak för eller spara till en större sak. Min tvååring får hjälpa till med det hon kan, hon brukar assistera med dammning, tömning av diskmaskin, dukning och upplock av leksaker. Funkar bra och lär barnen ansvar, inte bara för saker utan för pengar som dem får lära sig värdet av vilket har resulterat i mindre tjat när vi går i affärer.

2014-06-17 20:33:51
URL: http://nlie-nlie.blogspot.com


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0