Aldrig tidigare hänt!

 
Vi har haft ett litet namnsdagsbarn här hemma idag, så efter skolan så skyndade jag iväg och köpte ett paket till henne. Egentligen firar vi inte namnsdagar mer än att uppmärksammar det och säger grattis men denna gång tyckte jag det var på tiden att köpa något litet eftersom Ebba gjort sånna framsteg under nätterna. Ja hon har sovit ganska många nätter i egen säng det senaste och ikväll hände något som aldrig tidigare hänt när jag la henne. " Mamma du kan gå ut ur rummet, jag  tror  jag kan somna själv" Herregud, under dessa fem år har hon aldrig kunnat somna själv utan fått panik av bara tanken, och nu helt plötsligt så ber hon självmant om att få försöka. Känns så rätt i hjärtat att inte stressa fram något bara för att barn minsann "ska" sova i egna sängar vid hennes ålder, nej vi har tagit det i hennes takt och utan tvång försökt lära henne bli tryggare.
Nu hoppas jag verkligen detta håller i sig och att hon sover fler nätter i egen säng och kanske tillochmed somnar på egenhand  igen efter den obligatoriska godnattsagan.
 
(paketet innehöll för den nyfikna ett par nya örhängen;)
 

Kommentarer
AnnasViktiga

Men vad duktig hon är Ebba! Verkligen stora tjejen! Jag tror precis som du att barn blir trygga av kärlek och att de får växa in i rollen som stor. Hoppas det håller i sig nu!

2014-03-06 20:55:08
URL: http://annasviktiga.blogspot.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0