Ett steg mot framtiden.

Idag tog jag steget och tillsammans med min studievägledare så har jag sökt in till några olika högskolor för första gången i mitt liv.
Jag hoppas så innerligt att jag kommer in på första försöket och att jag kan börja min väg mot att nå min dröm och bli barnmorska, förlossningar har alltid farsinerat mig och jag hoppas verkligen att jag en gång kommer får arbeta med det.
Poängen för att komma in är höga , så antingen måste jag gå ifrån folkhögskolan med en fyra i omdömme vilket innebär mvg eller alternativ prestera bra på högskoleprovet på lördag och det känns inte så troligt faktiskt.
Känns så läskigt att skolan snart är slut och att man inte vet hur närmsta tiden framöver ser ut och hur det ska lösa sig osv, så håll tummarna hårt att jag kommer in och kan börja läsa direkt!
 

Kolla föressten var det gror här hemma. Ebba och jag har planerat ätbara blommor och prydnads-pumpor som vi kan skörda efter sommaren, nu längtar jag till frostfria nätter så vi kan börja fixa på riktigt på uteplatsen och plantera ut och så fler blommor. Kommer nog bli fint när de är klart, idag fyndade vi dessutom utemöbler för 300kr, perfekt och ser fram emot många grill-middagar där i sommar.
 

Kommentarer
michaela- mamma till tre 💗

så himla spännande! håller givetvis tummarna stenhårt för att du kommer in :) men vad innebär omdöme fyra? får man ett samlat betyg för alla kurser? eller hur funkar det?

Svar: Ja precis, du får ett omdöme för alla kurser ist för ett i varje ämne , men de innebär ju att du måste ha presterat bra i alla ämnen liksom. Jag har kämpat men känns nästan omöjligt att få fyra numera.
Emmelie

2014-03-31 21:21:02
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Mammalola

Oh vad kul, hoppas du kommer in!

2014-03-31 21:57:04
URL: http://livsviktigt.vimedbarn.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0