Ett steg mot framtiden.

Idag tog jag steget och tillsammans med min studievägledare så har jag sökt in till några olika högskolor för första gången i mitt liv.
Jag hoppas så innerligt att jag kommer in på första försöket och att jag kan börja min väg mot att nå min dröm och bli barnmorska, förlossningar har alltid farsinerat mig och jag hoppas verkligen att jag en gång kommer får arbeta med det.
Poängen för att komma in är höga , så antingen måste jag gå ifrån folkhögskolan med en fyra i omdömme vilket innebär mvg eller alternativ prestera bra på högskoleprovet på lördag och det känns inte så troligt faktiskt.
Känns så läskigt att skolan snart är slut och att man inte vet hur närmsta tiden framöver ser ut och hur det ska lösa sig osv, så håll tummarna hårt att jag kommer in och kan börja läsa direkt!
 

Kolla föressten var det gror här hemma. Ebba och jag har planerat ätbara blommor och prydnads-pumpor som vi kan skörda efter sommaren, nu längtar jag till frostfria nätter så vi kan börja fixa på riktigt på uteplatsen och plantera ut och så fler blommor. Kommer nog bli fint när de är klart, idag fyndade vi dessutom utemöbler för 300kr, perfekt och ser fram emot många grill-middagar där i sommar.
 

En fullbokad vecka.

Godmorgon, denna tidsomställningen alltså!
Lika jobbigt varje gång och jag röstar för en och samma tid året runt eftersom det blir jobbigt för oss med barn att ställa om sig. Kan säga att idag var jag grymt trött när klockan ringde, Hugo hade dock inga svårigheter alls att stiga upp, Ebba därimot vände sig om och somnade om igen.
Jag har återigen en fullspäckad vecka framför mig med läkarbesök för Ebba, teater med klassen, födelsedag och slutligen högskoleprovet på lördag som jag är extremt nervös över - hur tusan ska jag kunna lyckas med de?!
 
Resten av dagen igår flöt på fint, kaos var ju det hela morgonen och jag blev halvt tokig här hemma när kusinerna inte lyssnade ett skvatt. Sedan fortsatte dagen i ett rasande tempo med gymnastik för Ebba och grillning i skogen med en kompis och hennes dotter - så mysigt och återigen är jag otroligt tacksam för närheten till skogen.
 
Ha en fin start på veckan <3
 
 
 

Kaos-morgon.

 
Såhär mysigt började dagen, jag gjorde mig till och kokade gröt, gjorde hjärtan med sylten osv för att vi skulle få en fin start på dagen. Kaosmorgon blev det minst sagt, det började redan vid frukosten när min systerdotter konstaterade att hon minsann inte gillade gröt, sedan fortsatte det och storkusinerna eggade varandra till att hitta på den ena dumheten efter den andra.
Nu hoppas vi på en bättre eftermiddag helt enkelt, ska ge oss ut i skogen nu och spendera ett par timmar där tänkte vi.
 
Ha en fortsatt fin dag kompisar!
 

En sån dag <3

Alltså en sån helt fantastisk dag det varit idag.
Började dagen med att sätta mig på tåget mot Göteborg och möta upp min fina nyfunna vän Michaela och ta oss till babybarn mässan. Hittade ett par godbitar till barnen och lite torkad frukt som var helt fritt från tillsatt socker och konserveringsmedel, perfekt att ha som mutor i vagnen för att få Hugo att sitta ner när man har bråttom =)
Promenerade genom staden tillbaka mot avenyn och både jag och hon njöt till fullo av att inte behöva ha koll på vart barnen befann sig eller liknande utan behövde bara ha koll på oss själva. Jag föreslog suschi till lunch och förberedde mig på att få höra ett rungande "neeej" till svar som jag brukar men till min stora glädje så var det en favorit för henne med. Så lunch vid vattnet, med sol på näsan och värme nog så man kunde ta av sig skinnjackan utan problem. - Vi måste ses snart igen vännen.
 
Väl hemma igen så spendarade vi 3,5 timmar ute på lekplatsen och nu sover barnen sedan någon timma tillbaka, ett extra barn har jag dessutom denna natt eftersom min systerdotter ville sova över. Nu blir det lite sex and the city och sedan gissar jag på att jag kommer somna gott inom kort - Godnatt på er vänner.
 
Syskonmatchning , gul till lillebror och blå till storasyster.
Torkad frukt och mössa till Ebba.
 
 

Lekplatsen nära.

Såpbubblor är nya grejen här hemma och är det första Hugo frågar efter när han kommer hem ifrån dagis <3
 
Alltså  ännu en fördel med att ha flyttat är att lekplatsen är så nära, vi bor på höger sida i ett av radhuslägenheterna nästan längst ner på bilden, så ni förstår va nära det är till områdets lekplats Jag är glad att vi inte bor precis utanför med tanke på att ljudnivån är aningens höre där;)  Igår när vi var där var det dessutom helt underbart väder och när solen låg på behövdes inga jackor alls utan endast fleecetröja, våren är här!
 
Hela helgen utlovas sånt här väder och vi ska se till att njuta ordentlgit ute i skogen med vänner såklart, men först idag så blir det att få lite egentid på babybarn mässan i Göteborg, så jag tar tåget dit på egenhand och hoppas kunna fynda en hel del och få med en och annan goodiebag precis som förra året.
 
Önskar er en underbar lördag i vårvädret <3
 

Att få vardagen att gå ihop och hinna med allt man vill.

Godmorgon, äntligen är det fredag!
Har inga speciella planer inför dagen utan tänkte ta den som den kommer, men vädret ser lovande ut och därmed kommer ju mitt humör höjas en hel del antagligen. Tänk att man kan vara så beroende av vädret för att bli gladare och få mer energi? På tal om energi, har faktiskt köpt hem en del vitaminer i hopp om att snart känna mig piggare. Jag känner mig typ som 60 år i kroppen för tillfället, ryggen värker som bara den och jag är trött. Min kropp behöver återigen komma igång med träning och kost, men när fasen ska man ha tid?!
Jag vet att jag frågat förut, men hur tusan får ni andra ihop det med vardagslivet?
Jag pluggar heltid i skolan, kommer hem strax innan middagstid och då ska maten lagas, när barnen sover ska hundarna promeneras och jag ska sätta mig med studierna igen - ingen ro och ingen vila med andra ord.
 
Imorgon väntas iallafall lite egentid i Göteborg och på babybarn mässan tillsammans med fina Michaela , ska bli skoj att äntligen ses igen för sedan jag började skolan har jag knappt haft tid för lekdater alls. Hoppas kunna fynda en hel del såklart :)
 
På bordet står fortfarande tulparnerna i blom <3
 

Skolval och shopping.

Godmorgon torsdag.
 
Besöket igår på den skolan vi tillhör gick bra, nya fräscha lokaler och vissa klassrum användes inte ens än eftersom skolan öppnade i januari förra året och därmed inte har klasser ända upp till femman än. Tror dom skulle ha upp till fyran nästa år, så det kommer fortfarande inte vara fullsatt skola.
De var hitills 16 barn i varje förskoleklass och två pedagoger, de gjorde mycket utflykter och valet blev ganska självklart för både mig och Ebba. Det skär lite i hjärtat att hon kommer bli helt ny och inte känna någon eftersom Ebba inte är en tjej som tar första kontakten och är väldigt blyg fram tills hon känner sig säker, men detta kommer bli bäst i längden. Jag vägrar sätta henne på en skola med 26 barn i varje klass, små klassrum och få personal, de enda postivia hade vart att hon hade haft sina vänner , men hon kommer få nya vänner på skolan tids nog också.
 
Igår damp det ner ett nytt set från pop som jag vann på tradera för ett tag sedan och jag köpte lite nytt på Lindex innan jag hämtade barnen. Fanns verkligen mycket fint som föll mig i smaken till Ebba men mindre till Hugo som vanligt. Förstår inte varför alla pojkläder ska innehålla typ angry birds eller sådanna figurer på?! Lotten föll iallafall på ett par randiga mjukisbyxor från mumin, jättesöta.
 
Men tänk er Ebba i denna i sommar, hon blev överlycklig för de var en "dansklänning" och Hugo blev måttligt avis och sprang direkt upp och lånade en annan klänning av Ebba - mina fina ungar!
 

Skolval - inte det lättaste!

 
Ebba är nästintill omöjlig att få med på bild numera, gömmer sig eller gör grimarser. Lite tråkigt att man inte får fotografera henne samtidigt som jag tycker att man måste acceptera de gånger hon inte vill vara med alls på kort (vilket är typ 8 av 10 gånger)

Det är mycket med storbarnet just nu, jag är mitt inne i att skolan ska vara vald och har fått kalla fötter gällande valet jag gjorde. Har hört att dom höjt och tar in 26(!) barn i varje klass?! Hur är det möjligt att barnen ska lära sig när det sitter 26 sexåringar i ett rum byggt för betydligt mindre och med för få pedagoger dessutom?
Förstår inte hur detta kan vara okej, det borde finnas en gräns på hur många barn dom faktiskt tar in på.
Så idag ska vi och hälsa på på skolan som vi hör till adressmässigt, det är en nybyggd skola och jag antar att därför det tänkt på mer öppna ytor. Efter att ha talat med rektorn så berättade han att de hittills bara hade 16 i varje förskoleklass i år, detta är ju en betydlig förbättring mot den andra skolan. Ett byte dit kommer innebära att Ebba inte känner någon, och att jag får kånka med barnen på två olika ställen när jag lämnar på morgonen men det kanske är värt de i längen? Hon kommer tids nog få nya vänner och jag kommer antagligen vänja mig vid mer meckiga morgonar.
Fy detta är så svårt!!
 
 

Middagstips tack!

Tisdagskväll och jag har fastnat här framför datorn och orkar i vanlig ordning inte röra ett finger. Det är som om luften går ur mig helt och hållet när barnen har somnat, kanske inte så konstigt egentligen eftersom man oftast vart igång sedan halvsex på morgonen. Ibland önskar jag dock att jag kunde vara lite mer effektiv kvällstid, hinna plocka och städa lite så man slipper göra det när barnen är vakna, men jag tror kroppen behöver denna tid för återhämtning för att orka i det långa loppet.
 
Våffeldagen idag då, och efter att mamma ringt och bjudit in sig själv så fick vi allt våfflor här hemma också. Ebba och Hugo åt som bara den och jag är förvånad över hur mycket som ryms i de där små magarna, de som i vanliga fall är ganska små i maten. Härligt att de äter upp sig ibland, förstår verkligen inte hur de orkar hålla igång på den lilla mat de får i sig.
Min matlagning är kanske inte top notch heller iofs och just nu finns inspirationen till matlagning inte alls. Så hade blivit jätteglad om ni delade med er av era favoritrecept, ett stort plus är det om de är lättlagade, går snabbt och innehåller relativt få ingridienser - så ös på med tips!
 
 

Rädsla för sjukdomar.

 
Har ni sett att man kan göra rosor av kaffefliter och sedan måla dom med vanlig vattenfärg? Här är iallafall mitt lilla birdag, tre stycken rosor har det hunnit bli och jag tänkte försöka pilla ihop minst tio så jag kan ha en liten bukett som aldrig vissnar ståendes här hemma. För visst ser de ganska verklighetstrogna ut? :)
 
Ännu en långdag väntar i skolan, tänkte försöka mig på att få tag i en läkartid till Ebba med som fått en bula på ryggraden tillsammans med ett blåmärke. Visst kan man få bulor där med precis som överallt annars men det känns så otroligt obehagligt att se den där och jag hade gärna velat att någon kollade på den för att stilla min oro. Usch jag tänker så ofta på alla hemska sjukdomar som kan drabba oss människor, man borde verkligen inte gå och tänka så för det gör en supernojig och orolig men hur lätt är det att låta bli när människor man känner drabbas av den ena hemskheten efter den andra?
Hur är ni andra? Oroar ni er också mer än vanligt?
 
Önskar er en godmorgon och en fin dag, så ska jag fortsätta med allt som ska hinnas med här hemma innan bussen går om en timma.
 

Helgen och lite genus.

Och så var helgen slut ännu en gång, dock är denna veckan inte lika fullspäckad som min förra ännu och det känns himla bra. Jag tar mig lätt vatten över huvudet för jag vill hinna med så mycket, egentligen är det mycket nog med att plugga heltid och dessutom vara på slutspurten vilket innebär att man får lägga extra mycket tid på det.
Ser fram emot en vecka i lite lugnare tempo kanske!
 
Fick en fin dag igår också med skogspromenad med vänner, en timma i den gröna och fina skogen. Barnen plockade pinnar och fiskade i varenda vattenpöl vi gick förbi, skönt att passa på att njuta av vädret samtidigt som barn och hundar får springa fritt.
Avslutade dagen med att grilla lite här på baksidan och sedan åka iväg på min kvällskurs som kvinnojouren i stan håller. Man blir så irriterad över hur samhället är uppbyggt och hur mycket sämre man har det i många sammanhang för att man är kvinna! Man blir irriterad på så mycket och går ifrån kursen med en massa känslor och en stark känsla av att vilja förändra världen. Jag tror att allt handlar om hur vi uppfostrar våra barn, återigen ÄR genus viktigt! Uppfostra pojkar och flickor på samma grunder helt enkelt och vi hade sluppit en del av alla hemskheter vi får höra om på kursen.
 
Önskar er en god morgon vänner!
 
 
Från lördagens cykeltur till Nolhaga då vi kollade djuren <3
 
 

Uteplats och kalasdags.

 
Igår var en bra lördag helt klart, premiärcyklade med nya cykelkärran och var iväg ute i tre timmar med barnen, passade på att köpa med mig lite blommor på torget innan jag cyklade hemåt och fick ställt några i krukor utanför och ett par på bordet , tycker det blev vårigt och riktigt fint faktiskt.
Jag hoppas vi kan komma igång och börja fixa mer på uteplatsen idag, det ska grävas upp gamla buskar som vi inte vill ha kvar och flyttas stenar så vi får två riktiga land. Mycket mer än så kan vi inte göra än eftersom det fortfarande kan va frost nattetid, men snart så hoppas vi värmen kommer för att stanna så vi kan börja plantera lite mer.
 
Idag väntas kalas för Ebba, hon ska på maskerad i bowlinghallen och har pratat länge om detta. Så efter vi städat bort här hemma under morgonen och promenerat hundarna så blir det nog en vända på stan och leta present, kanske lyxa till det med lunch på stan?
 
Ha en fin dag kompisar!
 

Två trötta barn efter en intensiv vecka.

Godmorgon.
Lördagen startar i vanlig ordning innan sex och här sitter jag och minstingen och försöker fördriva tiden framför favoritprogrammet "Diego". Pappan i familjen och Ebba ligger fortfarande tillsammans på ovananvåningen och sover i Ebbas våningssäng, hoppas de får sova ett tag till eftersom Ebba var vaken ganska länge igår kväll.
Johan var iväg efter jobbet med ett par kompisar och jag fick sköta läggningen själv. Hugo somnade på soffan redan runt fem, fick väcka honom efter endast fem minuter även om det värkte lite i hjärtat. Han måste vart helt slut efter en vecka på dagis, för jag tror aldrig tidigare det hänt att han somnat självmant på soffan sådär.
Storasystern låg och snarkade gott i soffan efter jag hade vart uppe och nattat Hugo, vaknade dock när jag skulle upp och lägga henne i sängen och kunde därefter inte somna om eftersom hon saknade pappa.
Nåväl vi fick egentid tillsammans framför lets dance innan hon slutligen somnade igen.
 
Idag hoppas jag på uppehåll så vi kanske kan inviga vår nya cykelkärra och ta oss ner till Nolhaga och kolla djuren, vi har faktiskt inte varit där sedan vi flyttade hit i Oktober - på tiden nu med andra ord.
Dags att förbereda frukosten och försöka aktivera Hugo utan att han får allt för mycket liv här hemma ;) Önskar er alla en fin lördag.
 
Godmorgon ;)
 

Rensning av ränder.

 
Åh barnen är verkligen i en tillväxtperiod, Hugo har numera 98 och många favoriter behöver rensas ut ur gaderoben. Som detta setet i storlek 92, jag skulle säga 86/92 eftersom det var i minsta laget redan när jag köpte de dessvärre. Kanske finns det någon mer än jag som är förälskad i ränder och att den kan få pryda någon annans barn?
Numera håller jag mig inloggad på tradera och letar desperat efter att fynda nya ränder i rätt storlek, kan man annat än älska kläderna från pop och villervalla?!
 
Önskar er en fin fredag<3
 
 

Utvecklingsperioder.

Tid är något jag inte har gott om, det kanske märks ganska tydligt på mina glesa uppdateringar förtillfället?
Mycket i skolan och jag försöker depserat hänga med och beta av en sak i taget och jag tror jag är i fas med allt som ska hinnas med nu, en liten uppgift kvar bara och sedan kan jag med gott samvete ta helg efter morgondagens lektioner.
 
Fick nyligen tipset om en bok som jag faktiskt klickade hem på direkten "Fem gånger mer kärlek" och den beskrivs lite som räddaren i nöden under trotsiga perioder under uppväxten. Just nu greppar jag efter halmstrån, jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt att behöva skälla och vara den "dumma mamman" men båda är i utvecklingsperioder och vissa gånger blir man halvt galen. Hoppas kunna få mer konkreta tips hur man på bästa sätt bemöter det med hjälp av denna boken.
Ett tips till er andra som är mitt upp i det.
 
"Fem gånger mer kärlek, eller med andra ord: att ge sina bara fem gånger så mycket positiv uppmärksamhet som tjat, tillsägelser och gränssättning är ett förhållningssätt som ger stor utdelning! Den här boken visar hur man som förälder gör detta. Det är en handfast och konkret guide med väl förankrad forskning i ryggen och ett pedagogiskt upplägg med både exempel och övningar.

Principerna kommer från KBT, och bygger på tilllämpad forskning om föräldraskap. Bokens kapitel utgår från olika teman på vanliga problem som de flesta föräldrar upplevt. Därefter följer övningar som steg för steg ger dig som förälder en ny färdighet och insikt.

Boken riktar sig i första hand till föräldrar som har barn mellan 2 och 12 år"

Lilla bestämda och otroligt kärleksfulla människa <3

 
 

 

 

Tipsa en vän


Studier och barn.

Halva veckan gjord och det känns skönt, hela veckan har det varit väldigt mycket och jag ser fram emot att bläddra fram mot en mer tom vecka i kalendern. Jag inser att det med största sannolikhet kommer att fyllas på fram tills dess, men just nu är de härligt tomma sidor medan denna veckan är fylld med uppgifter som ska lämnas in.
Tänkte spendera kvällen med att plugga matte, det behövs inför fredagens omprov vill jag lova. Återigen är problemet bara att jag har flera grejer att prestera i under samma dag och att jag inte vill behöva välja bort något och därmed få sämre resultat i ena ämnet, studier är då inte alltid det lättaste att pussla ihop och blir då inte lättare med två barn hemma - men jag ska klara detta! Många lärare tycker att de med barn som har minst tid att studera oftast klarar sig bäst eftersom vi föräldrar vet att vi måste ta vara på tiden, vi har ingen chans att skjuta på saker och ting och gör de mesta på direkten och så är det verkligen för mig med. Alla ni andra som tänker att ni ska börja plugga men tänker att det är svårt när man har små barn, bara gör det och ni kommer inse att det funkar bra men självklart får man kämpa.
 
Börjat plantera här hemma för att ha något och göra när det regnat och blåst som bara den, krasse och två sortes olika blommor som om ett par veckor ska planteras ut i trädgården. Ser framför mig ett litet miniväxthus, jordgubbar, örter och färggladda blommor, får se om mina visioner blir sanna.
 

Syskonen.

 
Man blir verkligen alldeles varm i hjärtat när man ser dom två leka tillsammans såhär<3 Tre år i mellan, jag vet inte om det är någon känslig ålder men två stora trotsåldrar kommer ju komma ungefär på samma tidpunkt (treårstrottsen och sexårstrotsen) De har svårt att leka tillsammans utan att börja bråka då Hugo är i en ålder då han självklart vill bestämma allt och hela världen går under när han inser att han inte kan göra det jämt, Ebba är superkänslig och går i taket över minsta lilla grej hon också förtillfället och det är kanske därför det värmer lite extra när man ser dom fungera tillsammans <3
Det är verkligen inte det att dom inte bryr sig om varandra, Hugo ser upp till storasyster som bara den och Ebba ser efter att Hugo har det bra, men de två på egenhand just nu betyder oftast att de börjar tjaffsa - Ser ljuset i tunneln och hoppas snart de kan leka längre stunder med varandra.
 
 

Det är mycket nu.

Godmorgon alla fina vänner där ute.
Jag är så tömd på energi nu och har känt så det senaste, det är sluttampen på skolan, jag jobbar, jag har barnen och djuren att ta hand om samtidigt som jag borde öva för högskoleprovet som äger rum inom kort.
Hur tusan lär man sig prioritera och bara varva ner?
Jag har så många mål och ambitioner men stressar lätt igenom allt för att hinna med allting, det är verkligen inte hälsosamt att hålla på så en längre tid så därför ber jag er dela med er av era bästa tips att varva ner och göra en sak i taget (och nej sitta och djupandas eller yoga typ är nog ingen bra början för en hyperaktiv människa)
 
En sak i taget, sängarna ska bäddas, nya kläder ska plockas fram, frukosten ska i magen och hundarna ska promeneras innan bussen går om en timma.
Tackar barnkanalen och russinpaketen när man har ont om tid, ibland kan barnen sitta stilla ett par minuter då ;)
 
Ha en fin dag.
 

Varvar ner.


Ni finner mig framför denna Box med alla avsnitt framöver, perfekt sätt att varva ner på om kvällarna. Min hjärna går nämligen på högvarv med mängder av skolarbeten, barnen och jobbet och man vill självklart prestera på alla plan som vanligt. Tar mig en paus från det innan läggdags och kryper ner framför första avsnittet och sesång ett.

Våren och framtiden.

 
Alltså hur underbart är det inte? Våren är verkligen här och överallt ser man alla dessa små tecken, tussilago i vägkaterna och rondellerna är fyllda av krokusar i mängder av färger - herregud jag älskar verkligen att vi är på väg åt rätt håll och innan vi vet ordet av är sommaren här.
Denna sommaren kommer jag behöva jobba, det känns trist för allra helst hade jag ju vart hemma med mina små och bara hängt nere på stranden och tagit dagen som den kommer, men förhoppningsvis blir det många sådanna dagar trots jobb.
Och sedan då? Efter skolan? Ska jag ha turen att komma in på högskolan direkt eller får jag vänta tills nästa gång utbildningen drar igång? Allting känns så osäkert och jag önskar så man kunde vara lite mer säker på vad som faktiskt sker till hösten.
Men som sagt, måste bli bättre att leva i nuet och inte ständigt vara på gång varken psyksikt eller fysiskt - lättare sagt än gjort det där.
 
Önskar er en fin start på veckan allesammans!
 
 
 

En fullspäckad dag.

Kvällen är här och barnen har somnat, likaså sambon som minsann bara skulle vila och inte alls somna som han sa. Gick ju som jag misstänkte och jag tror inte han vaknar mer under denna kvällen, så får underhålla mig på egenhand och kan tycka det är ganska mysigt att vara själv vaken faktiskt.
 
Dagen har gått i ett, Johan har börjat organisera lite ute i förrådet och vi har slängt lite. Det är långt ifrån klart där ute och är ett kaos när man kommer in, men nu är det i vilket fall som helst lite mer organiserat kaos ;) Finns inget värre än att rensa och ställa saker till rätta, tur jag har en sambo som kan ta sig till de uppgifterna i mellanåt, synd bara att jag måste vara med och bestämma över vad som ska sparas och vad som ska slängas.
Sedan har dagen flytit på med gymnastik och besök en en tjejkompis och hennes två barn, hon väntar sitt tredje barn nu och hade fått en helt bedårande liten mage <3 En del av mig längtar tills nästa gång jag får vara gravid, för nog drömmer jag om ett tredje barn alltid men inte än på ett par tre år och sedan har jag ju pappan i familjen som ska övertalas till en trea med.
 
Dags att krypa ner i sängen, imorgon är det återigen vardag och jag ska hinna med både skola och en snabbvisit på jobbet.
 
Älskar denna bilden från idag, snacka om att fånga ögonblicket och lyckan.
 

Att ta vara på vädret.

Och så var det söndag igen och bara denna dagen kvar innan vardagen kör igång igen.
Gårdagen blev bättre men jag tycker lite så att börjar dagen med massa otur så fortlöper det lätt så resten av dagen, och lite det temat hade väl lördagen kan man säga.
Vi tog oss ut till min pappa och hälsade på där, utelek och korvgrillning blev det trots att det fina vädret var som bortblåst när vi kom dit.
 
Idag är det gymnastik för Ebbas del och sedan får vi försöka ta vara på det fina vädret tillsammans hela familjen på bästa möjliga vis. För mig är det extremt viktigt att ta vara på de soliga dagarna, jag är en människa som är så beroende av vädret och därför är det extra viktigt för mig att man inte slösar bort dom genom att vara inomhus.
 
Ifrån gårdagens korvgrillning
 

Denna morgon alltså...

Det ekade tomt här i bloggen igår, men jag hade helt enkelt inte tid alls att sätta mig ner vid datorn. Det var skola och direkt efter det så skulle jag iväg på jobb fram tills kvällen, och där i mellan skulle självklart vårat lås till dörren kärva så vårt hyresbolag fick komma och byta allt till något provisoriskt fram tills måndag.
 Efter jobbet cyklade  jag sedan hemåt i kolsvart mörker, ösregn och halv storm, jag kände att jag levde när jag kom hem igår vill jag lova ;)
 
Denna morgonen, herregud det ena avlöser det andra känner jag.
Det bråkas, och Hugo är en olycksfågel som först lyckas få tag i tändstickor(!) och lyckas på något konstigt vid tända den och få en brännblåsa på fingret, när han väl lugnat sig från det så slår han i höften i en vass kant på bordet.
Jag känner mig sliten innan dagen ens börjat vill jag lova, så nu hoppas jag vi avverkat det värsta och att resten av dagen flyter på smidigt.
 
Godmorgon!
 

En sak i taget - lättare sagt än gjort.

Idag fick jag tillbaka en uppsats som jag skrev och lämnade in för ett par veckor sedan, en uppsats som jag faktiskt själv kände mig ganska nöjd över och tydligen kunde läraren hålla med eftersom jag fick väldigt mycket beröm över det jag knåpat ihop.
Jag valde av olika rubriker och fastnade för "Hjälp jag är förälder", i uppsatsen beskriver jag stressen över att vara perfekt på alla plan, att lyckas med precis allting man tar sig för. Man ska ha ett skinande rent hem, studera och prestera bra i alla ämnen där, man ska inte ha barnen för länge på förskola, man ska laga maten från grunden, hinna ha egentid osv osv ja listan kan göras lång.
Jag fick även in det här med att alltid sikta framåt, att många av oss (inklusive jag själv) planerar allt i framtiden så mycket att man inte hinner njuta av nuet och på så vis missar många guldkorn och vad livet faktiskt handlar om.
Nu ska jag bli bättre att lägga ifrån mig telefonen, varva ner och bara fokusera på en sak i taget vilket är lättare sagt än gjort för mig.
 
Jag börjar redan nu med att krypa ner i sängen med en kopp te och en bok istället för att sitta på facebook, kolla bloggar och serier på samma gång - En sak i taget Emmelie, en sak i taget...
 
 

Ett evigt pusslande.

En lång dag står framför mig, jag hade gärna alltid haft dagar som slutade mellan 12-14. Tänk vilken lyx det hade varit att bara jobba/studera under förmiddagen och sedan ha hela eftermiddagen fri tillsammans med familjen? Nåväl, drömma kan man ju alltid göra och vara tacksam att det inte är överdrivet långa dagar på dagis för barnen för tillfället. Mångas verklighet är ju att lämna runt sju och hämta innan fem, mina går från kvart i åtta till halvfyra som mest tre dagar i veckan. Jag kan tycka det känns länge för Hugo, Ebba trivs kanon och skulle nog gärna stanna längre men hon är ju stor och mycket mer självständig än lillebrorsan.
Får hålla tummarna jag kommer in på utbildningen till sjuksköterska, det kommer ju innebära en hel del studier som ska klaras på egenhand och då kan jag ju själv välja hur jag lägger upp plugget och på så vis behöver det inte heller då bli så långa dagar för barnen, ett evigt pusslande för att få allt gå ihop och kännas rätt i hjärtat.
 
 
Dagens frukost, jag förstår verkligen inte hur folk klarar sig utan att äta på morgonen?! Jag anser att det är dagens godaste mål och hade inte blivit rolig om jag ej fått frukost, eller ja sådan är jag alltid gällande mat. Är jag hungrig så är mitt humör som ett barns ;)
 

En förvandling.

 
Alltså hur stor blev inte Hugo helt plötsligt efter ett besök hos frisören?!
Han ser ju på riktigt ut att blivit ett år äldre och som Ebba så fint sa "mamma han ser inte ut som sig själv längre"
Vilken förvandlig, jag är nöjd i varje fall. Många gånger tidigare när jag gått till frisör så har dom kapat så himla mycket för att pojkar "ska" ha kort hår. Tråkigt eftersom jag tydligt förklarat att jag vill ha lite längd kvar på honom och bara fixa mer frisyr av det hela. Denna gången blev jag mest nöjd av alla gånger, även om jag tycker det är liiiite för kort, nåväl det växer ju fort och tur är väl det.
 
Dags att bädda ner sig och kolla lite serier innan man somnar, önskar er en godnatt <3
 
 

Vår uteplats.

Vilken mardröm jag hade inatt, jag var gravid i nionde månaden och förlorade barnet i magen. Vilken otroligt hemsk grej att drömma och det värsta är ju att det händer människor runtomkring oss hela tiden. Känner mig inte riktigt helt redo för dagen idag med andra ord.
 
Idag är en kort dag i skolan och det innebär att vi hinner hitta på lite grejer när vi kommer hem igen, jag hade så gärna börjat fixa ordning på bakisdan men det känns alldeles för tidigt eftersom det fortfarande är frost om nätterna. Är på jakt efter utemöbler, ser framför mig hur vi under sommaren kan äta frukost på vår lilla uteplats och då krävs ett ordentligt bord och stolar, kanske att man kan hitta något billigt begagnat och måla om det?
 
Någon som är kunnig som har tips om hur vi kan använda vår lilla uteplats maximalt och få ordning?
Vi har ju tyvärr en stor backe på vår tomt vilket innebär mindre lekyta för barnen, men busken som finns där nu ska bort och sedan ska det självklart sås mer gräs.  Jag vill ha blommor, kanske en låda med lite örter/grönsaker osv. Tips och ideer mottages tacksamt.
 
 

En användbar manick!

 
Är det något som sätter lite vardagslyx på tillvaron så är de denna - den självgående dammsugaren!
Sådan lyx att bara trycka på en knapp och sätta sig i soffan med barnen och kolla på medan den tar upp all skit från golvet ;) Med två hundar, två katter och barn så blir det väldigt snabbt smutsigt och innan fick jag dammsuga dagligen, nu kan jag nöja mig med att ta fram vanliga dammsugaren tre gånger i veckan och köra resten med denna. Hade aldrig för mitt liv lagt pengar på denna manick själv, men när min pappa säger att den bara står på hans jobb och frågar om jag vill ha den så tackar man ju inte nej?
 
Mina bihålor har stört mig otroligt idag, det värker så som om jag fått en käftsmäll över vänster kindben och bultar som bara den om jag böjer huvudet framåt. Någon som sitter på något husmorstips på hur man blir av med det onda och förkylningen? Dela gärna med er isåfall!
 
Nu blir det te-drickande, lite tända ljus och kanske att starta igång någon serie? Har ni någon favoritserie som man bara måste börja följa?
Kram på er <3

Tisdagsmorgonen

Nattskräck inatt igen, jag sov mig igenom allting men Johan hade fått ta henne. Undrar när tusan de ska försvinna?! Hon har haft det sedan hon var tre år, i två år har det hållt oss vakna nattetid med andra ord, jobbigt för henne dagen efter eftersom hon är trött men tacksam att hon inte minns något utav det. Klarblå himmel, det piggar verkligen upp, det behöver jag för
Mina bihålorna tar snart knäcken på mig här i skolan ;).   Önskar er alla en fin dag!




En påfrestande dag.

Dricker te, ätit en kvällsmacka på riktigt grovt bröd med brieost och försöker desperat tanka batterierna efter denna dag på hemmplan. Ebba har kommit in i en fas, alltså vissa dagar så gör hon inget annat än att testar en miljon gränser och det känns så tråkigt att behöva bli ovänner. Detta antar jag bara är början på den kommande sexårstrots, herregud hur överlever man?!
Jag älskar barnen till månen och tillbaka flera gånger om men vissa dagar hade man gjort allt för att få vara ensam och typ bara andas. Tycker det är viktigt att ta upp att det inte  alltid bara är guld och gröna skogar, utan stundtals är föräldralivet väldigt tufft och idag har verkligen varit en sån dag.
 
Imorgon är vi åter i vardagen igen med skola, dagis och allt vad det innebär och fram tills dess så hoppas jag att jag sovit bort min förkylning som visserligen är bättre idag men satt sig på bihålorna, jag behöver energi. Är det något jag saknar på min kropp så är det en såndar fiffig energi-knapp, ja och en knapp för mitt tålamod också tack, haha..
 
Upppiggande på köksbordet:
 

En fin helg med solsken.

Godmorgon!
 
Ny vecka och den startar vi med ännu en ledig dag tillsammans, härligt och välbehövligt att kurrera sig från förkylningen lite extra. 
Vi hade en himla fin helg tillsammans med farmor och farfar på besök, det blev skogspromenad, lekplatslek och Ebba fick ha med sig dom och visa upp sina kunskaper på gårdagens gymnastik. Nu sänder jag all kraft till svärmor, kämpa och ge inte upp <3
Igår eftermiddag när de började sin långa resa hemåt Borlänge igen så fick vi besök av Simon och Nea, vi skulle nämligen premiär grilla på vår baksida och maten fick helt klart godkänt från oss alla.
Ser fram emot när våren kommit lite längre så man kan börja plantera, så gräs och fixa ordning där bakom, när kan man börja med sådant egentligen?
 
Hoppas ni får en kanonstart på veckan, nu ska sängarna bäddas och frukosten ska ner i magen.
 
 
 

En "mans-förkyldning"

 
Åh alltså seriöst, hur fina är de inte mina två små ulltussar?
De har nog inte varit helt nöjda med tillvaron idag, för trots underbart väder så har det inte blivit någon långpromenad som jag hade tänkt mig, jag har nämligen drabbats av världens mans-förkyldning! Barnens baciiller biter inte ofta på mig men denna senaste förkyldning har jag fått ordentligt av, jag snorar, nyser,hostar och ögonen rinner eftersom det börjar sätta sig på bihålorna. Tänkte försöka chocka kroppen med ordentligt med sömn och c-vitamin och se om det hjälper, men jag är inte hoppfull. Tur vi har en extra ledig dag imorgon innan allvaret åter drar igång, det behöver nog både jag och barnen...
 
Godnatt <3
 

Söndag.

Godmorgon, segstartad söndag eftersom Hugo chockade med att sova till halvsju. Egentligen ingen större chock eftersom han var vaken inatt och hade ganska hög feber och fick alvedon för att kunna somna om. Nu ligger han på febergränsen och är kanske lite gnälligare än vanligt, men har samma energi iallafall.
Blir nog en relativt lugn dag, en promenad i det fina vädret och se om man kan tvinga ner lilleman i vagnen för att iallafall få lite frisk luft allesammans.
 
Mello igår då? Jag höll ju på Ace Wilder eftersom jag tyckte om låten och tror den hade kommit längre än Sanna Nilssens låt. En ballad känns lite tråkig även om hon såklart har underbar röst och låten är helt okej. Så frågar ni mig så vann inte rätt låt årets melodifestival, men så är det väl dessvärre alltid.
 
Önskar er en fin söndag och hoppas solen skiner på er också!
 
Morgonens lilla sjuklling.
 

Loppis-fynd!

Lite av dagens fynd..
 
Lite av dagens loppisfynd som jag gjorde. Vissa saker på tok för stort än men med priser som tex 40kr för ett par skalbyxor från pop så kan man lika väl spara och lägga i växa-lådan till Hugo.
Mycket folk och svårt att komma fram och söka av kläderna ordentlgit, men jag är ändå väldigt nöjd med de jag hittade till dom.
Älskar verkligen loppisar, bra för plånboken och bra för miljön!
 
Nu ska vi plocka fram ostbricka till Mello-finalen, svärföräldrarna är här ifrån Borlänge på besök och kanske tillochmed sömntutan Ebba orkar hålla sig vaken och kolla ett par låtar med oss.
Önskar er en fin kväll, vem tror ni vinner ikväll?
Jag håller nog på Ace Wilder eller Linus Svennig och jag tror Ace låten har en stor chans eftersom den lätt sätter sig på huvudet och jag kan komma på mig själv att gått och nynnat på den ett ex antal gånger trots att jag endast hört den en gång.
 
 

Nedräkningen har startat.

Helg och stor barnloppis väntar nu på morgonen, jag hoppas kunna fynda en hel del saker.
Stort behov eftersom båda har vart i någon tillväxt period och gått från en storlek till en annan, framförallt Ebba som jag på riktigt tror har skjutit i växten med någon decimeter bara de senaste månaderna.
Sedan idag efter lunch kommer äntligen farmor och farfar på besök från Borlänge, som vi väntat! Över tre månader sedan sist vi sågs så nu längtar barnen och jag tror att de får en chock när de inser hur mycket de faktiskt växt under denna tiden.
 
Har ni tänkt på en grej? Våren är på ingång och det gör mig så förbannat glad!
Det är videung, krokusar som blommar och knoppar på alla träden. För att inte tala om ljuset, varje morgon när vi väntar på bussen så är det ljust och när vi kommer hem på eftermiddagarna så finns tid till utelek efter middagen eftersom det inte börjar mörkna förens efter sex nu. Det ger mig så otroligt mycket energi att se att snart är vi där med ljusa kvällar, färger och värme - nedräkningen har börjat!
 
 
 
 
 

En fredagsmorgon.

Fredagen har börjat här, strax efter fem slog lillebror upp sina ögon och skulle i vanlig ordning absolut inte somna om, man börjar kanske vänja sig men jag måste erkänna att innan sex är inte okej att kliva upp, alls.
De var en stolt Ebba som vaknade (visserligen i soffan och inte hela natten i egen säng) och förstod att hon hade lyckats somna själv, det riktigt lyste verkligen i de där nyvakna ögonen.
Sedan har min stora tjej förvandlats till en tonåring, alltså herregud vad en liten grej kan få henne att explodera! Jag som hatar att börja dagen med bråk gap och skrik. Den där kända sexårstrotsen som alla pratar om börjar sakta smyga sig på och jag misstänker den kommer bli lika jobbig här som hos många andra.
Tycker dock det är viktigt att barnen får veta att det är okej att vara arga, ledsna osv, men sedan kan man inte bete sig hur som helst på köpet.
 
Nu drar vi ett streck över det som hänt och fortsätter dagen här hemma, idag blir det nog ett besök på öppnaförskolan eftersom jag ändå är ledig.
Önskar er alla en underbar fredag!
 
(ni glömmer väl inte att ni kan följa mig på bloglovin och på instagram? (emmgus86)
 
Ytterligare en bild efter en veckans tema-vecka med inriktgning foto.
 

Aldrig tidigare hänt!

 
Vi har haft ett litet namnsdagsbarn här hemma idag, så efter skolan så skyndade jag iväg och köpte ett paket till henne. Egentligen firar vi inte namnsdagar mer än att uppmärksammar det och säger grattis men denna gång tyckte jag det var på tiden att köpa något litet eftersom Ebba gjort sånna framsteg under nätterna. Ja hon har sovit ganska många nätter i egen säng det senaste och ikväll hände något som aldrig tidigare hänt när jag la henne. " Mamma du kan gå ut ur rummet, jag  tror  jag kan somna själv" Herregud, under dessa fem år har hon aldrig kunnat somna själv utan fått panik av bara tanken, och nu helt plötsligt så ber hon självmant om att få försöka. Känns så rätt i hjärtat att inte stressa fram något bara för att barn minsann "ska" sova i egna sängar vid hennes ålder, nej vi har tagit det i hennes takt och utan tvång försökt lära henne bli tryggare.
Nu hoppas jag verkligen detta håller i sig och att hon sover fler nätter i egen säng och kanske tillochmed somnar på egenhand  igen efter den obligatoriska godnattsagan.
 
(paketet innehöll för den nyfikna ett par nya örhängen;)
 

Mer ork och självkänsla efterlyses.

Återigen har träningen svackat efter, och sackar träningen efter så sköts inte maten som den borde på samma vis heller. Hur jäkla svårt ska det vara?!
Livet kommer i mellan på många vis, det är skola/jobb, det är barn och det händer massor av saker runt omkring som gör att man bara känner sådan hopplöshet och inte orkar lägga tid på gymmet eller maten. Jag inser att det är då jag skulle behöva vara strikt om något, för bra mat och rörelse ger ju faktiskt väldigt mycket endorfiner och ork att fortsätta kämpa.
Skulle behöva en kickstart och kollar runt lite på nätet, det finns ju mängder med alternativ men just nu lockar pto-tjänsten som Malin erbjuder. Kanske kan hon peppa mig på rätt spår igen?
Det är ju början och de första veckorna som är jobbiga, nära hela karusellen sedan är igång så fortsätter man ganska lätt av bara farten.
Man vill vara bekväm i sin kropp, där är jag absolut inte just nu och jag saknar energin som jag desperat behöver som studerande tvåbarnsmamma.
Tål att tänkas på helt enkelt....
 
Önskar er alla en fin torsdag <3
 

Onsdag.

 
Äntligen fick jag tummen ur att köpa mig en pyamas, finns ju inget skönare än att svira om till riktigt mjuka kläder efter en dag i skolan, det tar inte många minuter alls innan det byts om till något mer bekvämt faktiskt.
Barnen är precis som jag, fast de föredrar att ta av sig kläder istälelt och springa runt i kanske bara tröja och underkläder.
Lär leva i dessa byxor på hemmaplan framöver, känns ju ganska passande att jag har långledig i fyra dagar ni från och med fredag, då hinner jag gå in dom ordentligt ;)
Tyvärr verkar det som om barnen är på väg att bli sjuka igen, det hostas som bara den och fröken Ebba hade lite förhöjd temp under en tid i eftermiddags, bara att hålla tummarna att de stannar vid en envis förkyldning och att den segdragna vabbruari inte forsätter alldeles för långt in i mars.
Hur klarade ni februari med vabbdagar? Här hemma blev de ett par stycken dessvärre.
 
Önskar er alla en fin onsdagskväll <3
 

Valet om skola.

Onsdagen har varit igång sedan strax efter fem då Hugo minsann skulle ha sin studsboll, ja han vaknade även till en gång inatt vid halvtvå och frågade även då efter de där jäkla bollarna, haha han går nästan alltid med dom i händerna!
 
 
För ett tag sedan var det dags att söka in skola för Ebba, kan ni tänka er vilken stor grej att hon ska börja skolan!? Vi valde skolan som tillhör dagiset där hon går nu, ja även om det inte är den skolan vi hör till egentligen. Anledningen till valet var ganska enkelt, kompisarna kommer börja där och Hugo går ju kvar på dagis som ligger på samma plats så vi slipper flänga runt på olika stadsdelar för att lämna dom. Fick nyligen veta att det absolut inte är någon självklarhet att vi kommer in på skolan vi valt, och att vi inte alls behöver ha någon förtur till plats för att hon råkar ha gått på dagis där. Ebba oroar sig lite för att få börja på helt nytt ställe utan kompisar och jag förstår henne verkligen - så håll tummarna att vi får platsen vi sökt!
 
Och hörrni, statistiken visar att ni blir fler men det ekar bland kommentarerna :(
 

En "lugna-ner-dig-knapp"

 
Dagens favoritbild, återigen tagen på älsklingsstället i skogen ovanför vårt hem. Tycker bilden utstrålar något lugn som man verkligen känner när man är på platsen också, jag tror att denna kursen kommer göra så jag utvecklas massor inom foto och det känns väldigt skoj!
De bästa med att flytta till detta ställe måste helt klart vara närheten till områden som dessa, förut bodde vi i centrum och hade nära till allt vilket verkligen kunde va skönt eftersom både jag och Johan saknar körkort, men inget slår det här alltså. 
Uteliv är som bekant viktigt för mig, för mina hundar och framförallt för mina barn som är typiska "utebarn". En hel dag inomhus fungerar verkligen inte här hemma, bråken avlöser varandra och vi alla går varandra på nerverna. Vissa dagar kan jag önska att barnen hade en "lugna-ner-sig-knapp", särskillt dagar då det ösregnar och blåser ute och man mycket väl skulle kunna tänka sig att bädda ner sig framför en bra film i soffan. Men tyvärr föddes mina barn inte med dessa knappar, haha eller jag har då minsann inte lyckas hitta dom än.
 
 
 

Stor utmaning väntar idag.

Godmorgon tisdag, jag somnade tidigt igår kväll på soffan efter en kvällspromenad med hundarna. Johan ville se någon serie med mig som tydligen skulle vara så himla rolig, haha men vi har inte riktigt samma typ av humor och jag somnade ganska på stört ;)
Idag ser jag fram emot ännu mer foto och idag ska vi inrikta oss på miljö, djur och barn. De två största utmaningarna är alltså med med de icke så stilla föremålen. Jag fick så himla många bra tips igår men det funkade inte riktigt i praktiken märkte jag, herregud det här med foto är verkligen en hel vetenskap som jag tydligen innan aldrig fattat vidden av.
 
Bjuder på en bild på lilla morsgrisen, är de nån som älskar mig upp till himlen och tillbaka flera gånger om så är det han vill jag lova ;)
 

Framför kameran trivs jag inte alls.

Första dagen på tema-veckan i skolan och den har gått bra, jag har fått med mig en hel del användbara tips om hur man fotograferar som bäst manuellt, det blir till att leka lite med kameran imorgon och hoppas på att se förbättring på bilderna då.
Idag var en av uppgifterna att ta en selfie, jag är som bekant inte alls direkt synlig på bild eftersom jag inte trivs med mig själv framför kameran. Vi exprementerade lite och fjantade runt och dessa två blir väl de jag kan bjuda på, det känns som bilderna kan reprensentera hurdan jag är som person ganska bra.
 
 
Önskar er alla en fin fortsättning på dagen, själv blir det nog tidigt i säng eftersom jag är helt slut efter helgen och denna oro för magsjukan som kanske skulle drabba oss andra.
Myser nog ner oss framför tvn rätt tidigt nu, önskar bara barnen kunde vara på samma nivå energimässigt som jag, men inte en chans ;)
 
 

Ett tappert försök.

 
Har tillbringat lite tid i skogen denna eftermiddag med familj Lindholm som absolut inte skräms av tanken att vi eventuellt kan smittas med magsjuka. Tanken var att grilla korv i skogen och samtidigt få göra av med massor av energi men vädret var väl inte riktigt på vår sida om man säger så. Kort efter vi kommit till grillplatsen så började det ösregna och efter ett tag så snöade det även massor, barnen struntade i att grilla någon korv och den enda som åt fick skynda sig innan elden släktes av regnet. Nåväl, en timmes utevistelse är inte fy skam det heller denna årstid.
För mig är det extremt viktigt att vistas ute mycket med barnen, hur är ni andra?
 
Fortsätt nu hålla tummarna för att ingen insjuknar under natten, isåfall blir det dagis och skola för mig imon med temavecka och foto.
 
 
 

Typiskt dagens sjukvård och skogen nära tillhands.

Godmorgon söndag.
Fortfarande ingen magsjuka hos övriga familjemedlemmar och jag är otroligt tacksam över det, jag går som på nålar här hemma och letar efter minsta lilla tecken till att de ska bryta ut på någon av oss andra. Det är psykiskt väldigt påfrestande att gå och va så rädd som jag är just nu, att denna fobi för magsjuka kan göra livet så svårt! Kontaktade ju psykiatrin för jag ville ha hjälp och få bukt med problemet eftersom de förstör så mycket i vardagen för mig, men har de ringt upp igen som de lovade? Dagens sjukvård alltså, när man väl tar modet till sig och ringer och söker hjälp så får man inget tillbaka alls.
 
Igår var en väldigt lång dag på hemmaplan och dagen lär bli likadan, tur vi har skogen nära och kan vara där och springa av oss all energi utan att riskera att smitta några andra. Igår tog vi hela familjen en promenad uppe i skogen, de blev en ganska lång väg att gå för Hugo men han kämpade på bra måste jag säga. 1,5 timma med frisk luft och chans för hundarna att springa av sig ordentligt - ser fram emot att se våren i skogen och ta med mellanmål och hänga där ännu mer än vad vi gör idag.
 
Gårdagens hundar innan promenaden, haha inte lika rena efteråt.
 
 

Ett psykiskt helvete.

Den här helgen hade vi massa roligheter planerat, det var äntligen dags för svärföräldrarna att komma ner igen och hälsa på och Ebba hade beställt ostbricka och färska räkor till kvällens melodifestival. Det var två olika kalas och gymnastik dit farmor och farfar skulle följa med och titta på - Allt blev inställt nu..
Igår mitt i fredagsmyset med lets dance och naturgodis så vaknade Ebba och kräktes - magsjuka!
Ni vet vilken helt otrolig skräck det är för mig eftersom jag har emetefobi, så ångesten över att fler ska bli smittade är helt extrem och jag mår otroligt dåligt psykiskt.
Ebba är tack och lov redan bättre och fick en lindirg variant som bara varade cirka 1,5 timmar intensivt, tacksamt eftersom hon brukar va en av de stackarna precis som jag som blir liggande tio timmar.
 
Nu ska jag fortsätta sanera hela hemmet och försöka lugna det jobbiga som sitter framförallt i psyket - önskar er alla en bättre helg än den vi blir dömda till att ha.
 
Ännu ett traderafynd föressten, små detaljer börjar komma till i hemmet och gör de hela så mycket mer personligt <3