Skolval - inte det lättaste!

 
Ebba är nästintill omöjlig att få med på bild numera, gömmer sig eller gör grimarser. Lite tråkigt att man inte får fotografera henne samtidigt som jag tycker att man måste acceptera de gånger hon inte vill vara med alls på kort (vilket är typ 8 av 10 gånger)

Det är mycket med storbarnet just nu, jag är mitt inne i att skolan ska vara vald och har fått kalla fötter gällande valet jag gjorde. Har hört att dom höjt och tar in 26(!) barn i varje klass?! Hur är det möjligt att barnen ska lära sig när det sitter 26 sexåringar i ett rum byggt för betydligt mindre och med för få pedagoger dessutom?
Förstår inte hur detta kan vara okej, det borde finnas en gräns på hur många barn dom faktiskt tar in på.
Så idag ska vi och hälsa på på skolan som vi hör till adressmässigt, det är en nybyggd skola och jag antar att därför det tänkt på mer öppna ytor. Efter att ha talat med rektorn så berättade han att de hittills bara hade 16 i varje förskoleklass i år, detta är ju en betydlig förbättring mot den andra skolan. Ett byte dit kommer innebära att Ebba inte känner någon, och att jag får kånka med barnen på två olika ställen när jag lämnar på morgonen men det kanske är värt de i längen? Hon kommer tids nog få nya vänner och jag kommer antagligen vänja mig vid mer meckiga morgonar.
Fy detta är så svårt!!
 
 

Kommentarer
michaela- mamma till tre 💗

alltså 26 barn i en klass känns inte okej! hur ska pedagogerna ha tid att se varje barn? och hur kommer ljudvolymen vara?

Svar: Ja de är helt sjukt! Blir så arg! Och de säger att barn blir sämre i skolan? Konstigt menar jag? Därför känns de mer rätt att sätta henne på nytt ställe även om hon ej kommer känna någon. Risken är ju annars att hon bara blir en i mängden och dessutom inte lär sig något . Så svårt detta!
Emmelie

2014-03-26 08:58:31
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Sofie

Så svårt val! Och 26 barn i samma klass, helt galet!!

2014-03-26 20:34:07
URL: http://sofieslycka.se
Mikxki

Vilka söta bilder :)

2014-03-27 14:45:11
URL: http://mikxki.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0