Utvecklingsperioder.

Tid är något jag inte har gott om, det kanske märks ganska tydligt på mina glesa uppdateringar förtillfället?
Mycket i skolan och jag försöker depserat hänga med och beta av en sak i taget och jag tror jag är i fas med allt som ska hinnas med nu, en liten uppgift kvar bara och sedan kan jag med gott samvete ta helg efter morgondagens lektioner.
 
Fick nyligen tipset om en bok som jag faktiskt klickade hem på direkten "Fem gånger mer kärlek" och den beskrivs lite som räddaren i nöden under trotsiga perioder under uppväxten. Just nu greppar jag efter halmstrån, jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt att behöva skälla och vara den "dumma mamman" men båda är i utvecklingsperioder och vissa gånger blir man halvt galen. Hoppas kunna få mer konkreta tips hur man på bästa sätt bemöter det med hjälp av denna boken.
Ett tips till er andra som är mitt upp i det.
 
"Fem gånger mer kärlek, eller med andra ord: att ge sina bara fem gånger så mycket positiv uppmärksamhet som tjat, tillsägelser och gränssättning är ett förhållningssätt som ger stor utdelning! Den här boken visar hur man som förälder gör detta. Det är en handfast och konkret guide med väl förankrad forskning i ryggen och ett pedagogiskt upplägg med både exempel och övningar.

Principerna kommer från KBT, och bygger på tilllämpad forskning om föräldraskap. Bokens kapitel utgår från olika teman på vanliga problem som de flesta föräldrar upplevt. Därefter följer övningar som steg för steg ger dig som förälder en ny färdighet och insikt.

Boken riktar sig i första hand till föräldrar som har barn mellan 2 och 12 år"

Lilla bestämda och otroligt kärleksfulla människa <3

 
 

 

 

Tipsa en vän


Kommentarer
Yohannas.se

Mycket klokt! <3

Svar: Hoppas kunna lära mig något nytt och tänka på :)
Emmelie

2014-03-20 20:47:10
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/
Mammalola

Jag kan inget om KBT men har gjort liknande. Har tänkt på att låta neutral men bestämd när jag är arg och tvärtom visa med ett gladare röstläge när jag pratar till barnen eller berömmer (tror många gör så och kände själv så innan, att man fastnar i samma ton hela tiden annars) dels märker barnen skillnad och dels lurar man sin egen hjärna till att känna sig mindre irriterad.

Jag pratar med barnen som jag pratar till vem som helst, men på en enklare nivå givetvis. jag vill inte använda tydligt beröm och missbruka ordet duktig heller stup i kvarten så jag tänker att om jag berättar så att de ser hela bilden så blir det mer tydligt för dem vad de gjort rätt, typ "vad bra att du städade undan här så behöver inte jag få så ont i min rygg och så behöver vi inte trampa på leksakerna om någon behöver gå upp och kissa i natt". förut pratade jag mer i order, "städa här, sluta med det, sitt still" osv. Nu vet jag ju inte hur du brukar göra och är inte expert på området men att ändra på dessa saker ovan har gjort stor förändring för oss :)

Svar: Jag tackar för tipsen, just de senaste har jag blivit någon som mestadels tjatar om vad man inte får göra känns det som:( försöker prata med dom bägge och pratar med dom som jah pratar med andra och gör mig inte till och gör mig barnslig eller liknande. Hoppas på tips i boken, något nytt och användbart får man säkert med sig :)
Emmelie

2014-03-20 21:28:06
URL: http://livsviktigt.vimedbarn.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0