Så trött på det här!

Godmorgon.
Jag är helt tom, slut mentalt av alla spyor som vart här de senaste två månaderna. Igår var det dags för Ebba att kräkas igen och jag är övertygad om att det är något som gör att hon jämt har ont i magen och nu börjat kräkas de senaste. Proverna visar ingenting, men barn kan ha allergi utan att de visas på blodprover.
Jag menar det var en vecka sedan hon spydde sist, då utan att någon annan blev sjuk. Nu var ju jag dålig i torsdagsnatt, Johan en gång i lördags men de hade ändå gått 48 timmar?! Nu är hon som vanligt och äter igen vilket man ändå inte brukar vilja göra direkt efter en misstänkt magsjuka?
Idag är det jag som återigen sitter vid telefonen och försöker kontakta barnmottagningen, jag måste få en nogrannare utredning eller iallfall få komma till en dietist som kan komma med råd och synpunkter.
 
Istället för att deppa ihop totalt vill jag komma med ett enkelt lunchtips.
Allt du behöver är frysta ärtor, grönsaksbuljong och lite matlagningsgrädde! Koka ärtorna i en buljongtärning, mixa samman allt och koka upp på nytt med lite matlagningsgärdde och smaka av med salt, peppar och en klick cremefreaich - Snabb vardagsmat när det är som bäst och barnen älskar den !
 

Kommentarer
Yohannas.se

Nej fyyy... det låter ju som något inte är som det ska, inte helt vettigt å kräkas så ofta? Hoppas verkligen ni hittar någon orsak!! :(

Svar: Sjukvården har ju liksom satt förstoppning som diagnos, men det känns bara som om det är något annat. Du vet när mammahjärtat säger en sak men proverna inte visar på någon allergi? Jag har vart i kontakt med massor som säger att de syns ju inte alltid på proverna när man är allergisk. Barnmottagningen är dock inte så samarbetsvilliga och blev nog mindre glada på mig när jag i telefonen igår frågade om det var meningen att jag skulle va någon jäkla dektertiv för att få reda på vad som är fel med min dotter. Fick akuttid på fredag iaf, surt sa sköterskan att "ja vi får la känna på hennes mage eller något" Vissa människor ska inte vara i vården alltså :(
Emmelie

2014-05-20 21:49:15
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/
Anonym

Min dotter hade samma problem nu i våras ont i magen och spydde men det hände alltid i slutet av veckan så blev hon bra över helgen så var det samma visa veckan efter, höll på i 3 veckors tid och det var bara hon som blev dålig =/ men tillslut så fick hennes bror en släng av det sista veckan men han spydde och va dålig i magen 6 dagar i rad så det är jag säker på att det var magsjuka.. Men alla jag ringde och frågade om tösen sa att det va magsjuka, men verkar ju konstigt när det händer så ofta och långt efter 48 timmars gränsen. Hoppas det löser sig för din dotter, stå på dig och tjata på läkarna så det händer något. Mvh linda

2014-05-21 15:42:33
Yohannas.se

Så evinnerligt trött man är på att höra om sånna reaktioner, jag kommer aldrig fatta mig på sånna uttalanden alltså... Jag tror dock att man ska ha ett öppet sinne - finns så mkt mer än allergi.. Å googla ska man ibland undvika ;) Finns ju t.ex. otät/slapp magmun, nån form av infektion som inte är från magen men visar sig genom kräkning, och säkert en mängd andra orsaker.. Jag skulle begära remiss till barnakuten eller barninfektion!! Håller sååå tummarna för er.

Svar: Ja men hon har ju haft problem sedan födeseln, först väldigt skrikig och sedan klagat på magont sedan hon var stor nog och göra det typ. Nu de senaste har kräkningar tillkommit :/ Är ju på vår barnmottagning på sjukhuset, funderar på o byta sjukhus i annan stad om jag ej blir tagen på allvar nu!
Emmelie

2014-05-21 19:21:03
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/
Yohannas.se

Ja det är förskräckligt, tycker helt klart ni ska söka hjälp på annat sätt och i annan stad om det inte funkar! :(

2014-05-21 20:38:42
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0