De är barn som får gilla vad de vill.

Godmorgon lördag!
Känns lite som en andra helg för mig eftersom jag hade möjligheten att vara ledig i onsdags, riktigt skönt vill jag lova.
Jag och Ebba har bestämt oss för att ta tåget till Allum och leta lite födelsedagspresenter till Hugo och kanske en och annan julklapp, ska bli riktigt mysigt att få komma iväg ensam med henne.
Någon som har tips på något man kan köpa till blivande treåring?
Jag vill inte köpa för köpandes skull utan vill att det ska vara något som han verkligen önskar sig, men när ungen vill ha bilar och har hela lådan där uppe överfull av dessa så börjar fantasin tryta.
Köpte en grej förra veckan, en sak som jag vet han kommer bli jätteglad för eftersom han kollat in den ett flertal gånger innan när vi varit i stan -ett diadem med en prinsesskrona på.
Som sagt, prio ett för mig är att mina barn får möjligheten att välja vad dom tycker om och inte vad de förväntas gilla pga vilket kön det är födda in i. De båda ska få lov att känna vilka känslor de vill och jag vägrar bemöta dom annorlunda på något vis, de är barn och små unika personer och jag kommer bemöta dom därefter.
Hugo älskar glitter, färgen rosa och har inget emot att få kläder i present och märker direkt om någon närstående har köpt något nytt och har på sig. Jag älskar honom av hela mitt hjärta och är så fruktansvärt glad att han än så länge har modet att vara den han är och inte påverkas av vad andra barn (och vuxna också tyvärr) säger till honom vad som är okej att gilla.
Annat är det med Ebba, man märker att skolan påverkar henne på annat vis än tidigare och kommentarer som - Men det där är en pojkfärg, eller - men mamma pojkar kan inte ha långt hår osv börjar komma då och då.
Jag försöker förklara för henne att man får gilla vad man vill och att det inte spelar någon roll om man är flicka eller pojke och jag hoppas innerligt att dom får med sig lite av dessa värderingar in i framtiden.
 
Älskade ni, ha alltid modet att vara er själva!
 

Kommentarer
Maria

härligt att vara ledig mitt i veckan :)

2014-11-15 15:17:13
URL: http://fashionstars.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0