Så gör du lönn-rosor!

Hämtade hem en febrig son från dagis idag efter lunch, så eftermiddags aktiviteterna blev väldigt lugna och jag försökte sitta ner vid bordet och pyssla med barnen.
Jag är verkligen ingen pysselmänniska men kom och tänka på att nu är det ju tid för att göra lönnrosor eftersom de löven har börjat falla ner i fina färger.
Nu var det ett tag sedan jag gjorde dessa och jag behöver nog öva ett par gånger för att resultatet ska bli riktigt som jag vill men jag tänkte ändå visa hur man gör dom. Perfekt att ha på bordet och mina som jag fick från syrran förra året är fortfarande jättefina som torkade lönnrosor.
 
Börja med att hämta ett gäng lönn-löv, ju större ju bättre.
 
Vik sedan ner kanterna på lövet och börja rulla ihop dom med den färggranna sidan utåt. Jag brukar rulla samman cirka två löv innan jag snurrar runt  och fäster med någon typ av mjuk ståltråd innan jag fortsätter med fler löv. För så verklighetstroget resultat som möjligt så gäller det att försöka väcka löven lite medan du rullar dom. En färdig ros brukar kräva ungefär fem stycken stora lönnlöv, men det är ju en smaksak och beror även på hur hårt man rullar dom.
 
Eftersom det är sjukstuga här hemma idag så hann jag inte göra fler än tre rosor, men om man gör cirka tio stycken så blir det riktigt fint att ha och ställa på bordet,  jag brukar även sätta lite löv runt rosorna jag är klar för att få mer känsla av bukett.
Håller förevigt, bra va? ;)

 
 

Kommentarer
Yohannas.se

Men guuuu va snyggt!!! Detta måste du skriva som tips till redaktören på Blogg.se ju!

Svar: Men vad skoj att du tycker de:) ja men tipsa gärna du också då, så kan jag göra ett försök med:) du måste testa göra dessa, enkelt o fint :)
Emmelie

2014-10-09 20:06:49
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0