En ledig lördag med de jag älskar mest.

Godmorgon lördag!
 
Gissa om det var skönt att ligga igårkväll och bara glo på gamla bigbrother avsnitt och äta godsaker istället för att sitta med huvudet ner i skolböckerna? Egentligen borde jag verkligen börja plugga för tentorna mer men jag känner att vissa kvällar måste man frå pauser ifrån det lite också.
Klarblå himmel här redan och det är väldigt passande eftersom vi har fått tag i biljetter till Boråsdjurpark och kommer åka dit och spendera dagen direkt efter jag varit på barnloppisen och försökt fynda lite.
Ska bli roligt att se om man på loppisen kan hitta lite av barnens födelsedagspresenter, tycker det är helt idiotiskt med köphetsen och tänker att man faktiskt kan köpa delar begagnat också.
Sen att sedan få spendera dagen med barnen - underbart!
 
En fråga, hur gör ni så att era barn ska bli mer delaktiga i hushållssysslorna hemma?
Hjälpa till att städa sina rum och hjälpa till med andra vardagsssysllor, jag vill verkligen att hjälpa till lite men vet inte riktigt hur jag ska motivera dom att göra det. Vill inte det ska bli ett tvång, utan vill det ska gå per automatik att man hjälps åt sedan. Försökte göra ett litet papper där de fick tjäna ihop stjärnor, och vid ett visst antal sjtärnor får det sig en liten belöning. Tänkte att de kunde vara ett bra sätt att vänja dom?
Kom gärna med tips och råd hur ni för in det där hemma!
 
Hugos nystädade rum som han hjälpte till och städa.
 

Kommentarer
Jag

Med min 3 åring har jag börjat säga att hon får duka av sin tallrik och ställa den på diskbänken efter vi har ätit. Hon ber om att få duka fram till oss alla varje dag. Detta för att hon har gått från småbarns avdelning till stor avdelning på dagis och där låter dom barnen vara delaktiga med sånt. Så för oss blev det väldigt naturligt för tjejen att hjälpa till med sånt.

Svar: Ja jag försöker också göra sånna saker men jag vill liksom att man typ ska kunna städa tillsammans alla vi tre. De behöver inte vara stora uppgifter men de kan iaf ta för givet att försöka hjälpa till lite =)
Emmelie

2014-09-27 10:28:18
Jag,igen

Jag tror att om man kör på med det, så kanske det går på rutin sen?:) iaf för min dotter;)
Men kan ni inte ta söndagen som lite städdag? Visst behövs det städas varje dag när man har barn, men så får man en fast dag i veckan. Det ska jag nog testa själv faktiskt .

2014-09-27 21:42:27


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0