Förra veckans fynd.

Lite smått förälskad i förra veckans fynd, brickan fick jag betala 60kr för på Nille och klockan hittade jag för en tjuga på loppis - perfekt! Henrik är kanske inte överförtjust i klockan om man uttrycker sig så, men jag tycker den är jättefin och gör sig tusen gånger bättre på väggen än den förra tråkiga Ikea-klockan.
 
Tisdag och vädret ser betdligt mer lovande ut än igår, någon sommarvärme skulle jag inte säga att det blir men jag är nöjd för uppehåll så vi kan vara ute mer ordentligt än annars. Igår regnade det ju större delen av dagen och vi sysselsatte oss med brödbak, städning och andra hushållssysslor. Så efter lunch så var barnen redan rejält uttråkade och det blev intriger som bara den mellan dom , att syskonen aldrig kan hålla sams!
Får hoppas på uppehåll och att vi hittar på något så vi alla håller oss sysselsatta och hemifrån ett par timmar idag.
Önskar er en fin tisdag!
 

I väntan på sommarvärmen.

Igår på promenaden fick jag se bär i en slänt, jag fick bokstavligttalat klättra i berg för och nå dom, men herregud vad gott de smakade till kaffet.
 
 
Måndag igen och regnet står som spön i backen och det är alldeles mörkt inomhus, herregud man kan tro att hösten hittat hit och inte att vi är i slutet av juni. Sommarvärmen lovas komma i mitten av veckan, så jag antar att vi får stå ut tills dess och hoppas meterologerna håller vad dom lovar.
 
Igår spenderade vi största delen av tiden i bilen, vi åkte och hämtade Henriks post i hans gamla lägenhet och stannade till på orienthuset på vägen hem och kollade bland alla utlänska matvaror och fick med oss lite hem också. Väl hemma igen så var det egentligen bara att slänga i sig lite kaffe och få lite frisk luft innan det var dags att sätta sig i bilen igen och åka färden på en timma för att lämna tillbaka Liam till sin mamma igen. På vägen dit sken solen och passerade en liten sjö, då var jag dum nog att utbrista att där skulle jag minsann ta ett nakendopp någon dag. Henrik påstod att jag skulle banga och jag hävdade minsann att det vågar jag visst. Några timmar senare på hemvägen så stannade han till vid sjön, det hade vid det laget börjat regna och blivit ganska kallt. Men sagt är sagt, så av med kläderna och plums i vattnet. (kan tilllägga att han var snäll nog och låta mig behålla underkläderna på) Så årets första och iskalla dopp är gjort, barnen skrattade gott och jag höll mitt ord. Sånna spontana grejer som förgyller dagarna lite extra <3
 

En väldigt tidig ledig lördag.

Att starta min lördag klockan 05:10 var väl knappast det jag hade i tanken igår när jag la mig, tur jag kröp i säng innan tio även fast det var fredag.
Mina barn åkte till sin pappa igår och kommer hem imorgon eftermiddag, det blir så tomt och tyst utan dom och en del av mig försvinner tillsammans med dom, men jag har börjat bli något bättre att försöka ladda batterierna de helgerna istället för att sakna.
Henrik har sin son här varje helg under sommaren nu, så barnfria är vi inte men det är betydligt lugnare tempo med en istället för tre här hemma vill jag lova. Och idag har jag äran att få en heldag med Liam eftersom Henrik tog ett extrapass på jobbet, därav den tidiga tiden uppe trots min barnfria helg.
 
Igår gjorde vi ett litet hundbyte här hemma över dagen, min kompis dotter blev förälskad i mina små vovvar och ville låna dom över dagen för att få promenera med o gosa med. Vi fick utbyte deras genomsnälla Goldenretriver till Hugos stora förtjusning, så vi promenerade ner till stranden och byggde sandslott och fick oss en ordentligt promenad allsesammans - men vart tusan är sommarvärmen? De är ju snart Juli förfasen? Nästa vecka kommer den, jag lovar eftersom jag går på mitt sommarschema då och ej har samma möjlighet att njuta av den längre ;)
 
 

Lekplatshäng och fredag.

 
 
Igår tog jag och barnen en cykeltur ner till Nolhaga och spenderade ett par timmar bland lekplatsen och djuren. Det är en nybyggd lekplats som är otroligt uppskattad hos barnen, och varaenda annan alingsåsare i stan med för den delen, det är alltid så mycket folk att det blir svårt att hålla koll på sina egna barn. Just för den anledningen så kanske vi inte är där så ofta som vi kunnat. Men besöket i lantgården var nog mest uppskattat och fåren var väldigt keliga och låg i högar och vilade tillsammans och stördes inte alls av alla klappar de fick från barnen, mysigt.
 
Fredag är det visst också och jag har inte fått jobba något i veckan, min rastlöshet gör att jag klättrr på väggarna inombords och jag har känt mig lite nere i ett par dagar. Jag vet inte vad det beror på men känslan jag har är att aldrig vara tillräcklig, hur mycket jag än försöker. Återigen försöker jag tänka på mitt gamla ordspråk "Bit ihop eller bryt ihop"
- Dags för mer kaffe och frukost, godmorgon!
 
 
 

En solig start på dagen.

Vaknar upp med lite träningsvärk i kroppen för första gången på väldigt länge, igår när Henrik tog barnen och handlade så letade jag upp mitt gamla pt-online schema som jag fick skräddarsytt till mig själv efter Hugo fötts och körde ett pass. Hoppade hopprep som bara den här hemma som uppvärmning och körde sedan övningarna i högt tempo, kul var det knappast men känslan efteråt är härlig. Jag måste komma igång lite igen och eftersom Henrik tränar här hemma så blir man lite mer motiverad att göra det tillsammans.
 
Igår tog jag med barnen och satte oss på tåget mot min kusin för att hälsa på. Vi vandrade omkring i naurreservatet och grillade korv till lunch, otroligt vackert ställe och perfekt för våra huliganer att härja runt och göra av med energi.
Ett par timmar med välförtjänt frisk luft fick vi innan vi var tllbaka hem till henne igen, dessutom hade vi turen att bli upphämtade på vägen hem så vi slapp tåget, perfekt.
Solen lyser idag från delvis blå himmel, så vi satsar på mycket frisk luft idag med - Ha en underbar dag!
 
 
 

Sommarlovsvardag.

Godmorgon onsdag och mitt i veckan.
Det har inte blivit något jobb alls för min del, även om jag varit tillänglig för att kunna ringas in om någon ordinarie blir sjuk. En vecka sedan jag arbetade och en del av mig börjar vänja sig vid vardagslunket medan en annan del av mig blir lite smått hysterisk av all fritid.
Idag tar jag med mig barnen och sätter mig på tåget till min kusin iallfall, det vankas promenad i naturreservatet och grill i skogen. Blir mysigt att umgås och skönt med massor av frisk luft, får hoppas det knepiga vädret är på vår sida bara.
 
Igår blev det en tur ner till stan med barnen, vi passade på att fynda lite byxor till Ebba som växer ur allt hon äger och sedan tog vi oss ett besök på stadens museum. Det är gratis inträde och finns ett pysselrum där med mängder av pysselgrejer som man helt gratis får använda sig av och skapa vad man vill - perfekt för pysseltokiga dottern.
En av fördelarna med att ha en sambo är ju att man kvällstid har möjligheten att ge sig ut på en promenad med hundarna, ensam med hög musik i öronen och bara gå i högt tempo. En sån promenad blev det igårkväll, gick längs med vattnet och njöt i fulla drag av junikvällen <3
 

Tisdag och regn.

Godmorgon.
Första maskinen tvätt är redan laddad nere i tvättstugan och nu sitter jag och desperat försöker vakna till liv med en stor kopp kaffe. Att få ta det lugnt på morgonen och bara sitta en stund är otroligt viktigt för mig, går hellre upp en timma tidigare innan jobb och skola bara för att slippa stressa. Regnet ser ut att hänga i luften och denna dag  verkar bli lika svår att underhålla barnen på med, vi får helt enkelt eftersöka sällskap så timmarna går fortare.
 
Annars måste jag säga att jag njuter av mitt sommarlov (om man bortser från rastlösheten som kommer och går) Det känns otroligt lyxigt att slippa pendla tio mil för att ta sig till skolan och vara helt beroende av tågen och alla förseningar det innebär. Att under sommaren få jobba i samma stad som man bor i, vara hemma tjugo minuter efter man slutat och dessutom kunna fokusera på familjen när man väl är hemma igen är guld.
Sommaren kommer bli tuff, jag och Henrik kommer jobba om varandra många av veckans dagar men vi får försöka göra det bästa för att ta vara på tiden tillsammans. Man måste helt enkelt bli bättre på att ta vara på dagarna istället för att räkna ner till helgen, livet består ju mer av vardagar än helger och de vore synd och missa att njuta av nuet.
 
Så gårdagens höjdpunkt : att få mysa i soffan tillsammans med den man älskar.
 

En rastlös start.

Godmorgon.
Återigen var det vardag efter en lång helg då vi varit lediga allesammans, jag klättrar lite på väggarna när jag inte har något speciellt inbokat och undrar vad jag och barnen ska hitta på regntunga dagar som dessa? Jag går ju inte på mitt sommarschema på jobbet förens nästa helg och fram tills dess kan jag bli inringd lite när som. Får försöka hitta en aktivitet att sysselsätta oss med för att inte gå under helt och hållet, barnen har ju självklart ärvt min rastlösa själ dessvärre.
Får starta dagen här hemma, trots att klockan bara är strax efter halvåtta så har vi varit igång länge och barnen börjar gå varandra på nerverna utan att ha något att göra. Ibland är småbarnslivet ganska hektisk och de ena bråket avlöser det andra, får helt enkelt jobba på att komma på något och göra så brukar intrigerna här hemma bli mindre =)
 
Nöjd grabb ropade in mig till sängen nyss:
 
 

Midsommar 2015.

 
Midsommarafton blev precis som den brukade, en höjdpunkt för barnen med lek, dans kring stången, ponnyridning, åkning på fyrhjuling och massor av andra barn och leka med.
Tyvärr hade väl våra kanske inte humöret helt på sin sida stundtals, det var lite trötta ungar och en lite off pojkvän dagen till ära. Men sammanfattningsvis blev dagen bra och regnet höll sig borta under själva dansandet och det är huvudsaken.
Vi åkte hem redan runt sju-tiden på kvällen, annars brukar vi stanna längre men detta året kändes det ganska skönt att komma hem i tid och eftersom vi hade bil och körkort så kunde vi komma och gå som vi ville , lyx för mig som är van att anpassa mig efter andra.
Midsommarnatten blev dock mindre rolig, vaknade av kräks i hela sovrummet då Ebba och Liam lyckats dra på sig matförgiftning, antagligen från jordgubbarna. Blev att sanera hela nedervårningen innan vi kunde somna om igen. De vaknade pigga och utan några som helst sviter från natten, så nog var de troligen förgiftning  och än är ingen annan dålig heller.
 
Dags att förbereda dagen lite, ska fila på ännu en veckomatsedel inför veckans maträtter. Någon som kanske har några lättlagade recept på lager att dela med sig av?
- Godmorgon föressten.
 

Midsommarafton.

Midsommar och vädret är som vanligt denna speciella dag, grå och regnet ser ut att hänga i luften. Vädret kan vi ju tyvärr inte påverka men det är lite typiskt att det alltid är såhär en sån dag då det är mycket utomhusaktiviteter som gäller. Det blir ju så mycket roligare för barnen att dansa kring stången om det är uppehåll iallfall, så det håller vi tummarna på idag.
Vi firar alltid väldigt traditonellt hos min pappa med långbord och inrett med björkris och blommor, till firandet brukar vi åka lövad fyrhjuling hela bunten och själva dansen äger rum precis intill sjön på stranden - otroligt idylliskt.
Känns extra fint att få ta med sig Henrik och Liam dit i år och visa våra tradtioner för honom, och förra året jobbade jag dessutom dygn och missade hela firandet helt och hållet.
 
Igår var det riktigt trist väder stora delar av dagen, så jag och barnen promenerade ner och plockade ett gäng olika blommor och sedan försökte jag mig på att binda kransar till dom alla tre. Inte den lättaste uppgift för en som egentligen är totalt opysslig, men resultatet duger och de får varsin krans och det är huvudsaken.
 
- Glad midsommar till er alla!
 

En regnig torsdag.

Godmorgon torsdag, snart väntar långledighet tillsammans med hjärtat och idag kommer även Liam hit så de blir tre barn i familjen i helgen <3
Det är hektiskt när vi är hemma allesammans, men när alla tre ungarna sitter vid köksbordet o allt är någorlunda lugnt så blir jag alldeles varm i hjärtat, tänk att jag träffade Henrik o att han o hans son skulle passa så perfekt in i vår familj?  - kärleken är verkligen fantastisk när man hittat rätt.
 
Igår öste regnet när mestadels hela dagen och himlen ser lika går ut idag, jag hade hoppas att få komma in och göra ett extrapass på jobbet såhär innan midsommar men något sådant blev det inte.
Så hur sysselsätter man sig en regnig dag med barnen hemma? De har energi till tusen och sitter redan och studsar på stället och undrar vad vi ska göra idag. Lugn och ro kan jag nog glömma denna morgonen och likabra och försöka starta dagen, även om det känns lite motigt för tillfället.
 
När alla tre är här <3

 
 

Omtenta.

Idag blir det nästan lite vardag här hemma, barnen ska till förskola och fritids och jag ska sitta vid köksbordet och plugga. Jag fick nämligen tentaresultatet häromkvällen och hade tyvärr inte blivit godkänd på min hemtentamen, de var inga stora grejer som skulle ordnas men det kändes ändå som ett extremt nederlag. Jag har innan klarat alla tentor och det kändes riktigt trist att jag skulle misslyckas med den man gjorde i slutet. Nåväl, jag klarade den om mikrobiologi och är det någon tenta man skulle misslyckas på så är det denna egentligen eftersom det innebär att jag bara måste komplettera vissa delar istället för att skriva om allting.
 
Helt ärligt blir det nog lite skönt för barnen också att komma iväg, dom går varandra på nerverna och retas som bara den. Nu får dom ett par timmar ifrån varandra med respektive kompisar och jag får sitta ostördt vid köksbordet och analysera tentan igen, lär bli en lång dag. Önska mig lycka till, det kan behövas!
 
 

Fullt ös hela tisdagen.

Godkväll.
 
Tisdagen har gått i ett rasande tempo eftersom vi fick besök strax efter klockan nio i morses, passar mig med morgonpigga barn perfekt. Vi tog oss en promenad ner till stan där vi blev bjudna på en glass var och gick sedan en snabbis in på H&M för att se om jag hittade en klänning till midsommar. Jag har ju redan en jättefin långklänning men känner mig mer bekväm i den kortare så nu har jag valmöjligheten att välja mellan två iallafall.
 
Efter vi tagit oss tillbaka hem till mig med buss och ätit lunch så vandrade vi iväg på nya äventyr och letade efter en nybyggd lekplats som vi hört talas om. Solen kom fram och värmde riktigt gott när vi satt där ute medan barnen lekte, lite till värme nu bara så man kan ta sin första dag på stranden - som jag längtar.
Blir en riktig slapp kväll, barnen sover och Henrik likaså och jag ska äta toast och kolla sex and the city i soffan, lyx!
 
 
 


En ny vecka startar.

Godmorgon ny vecka!
Morgonen startar med ett ordentligt syskonbråk, jag förstår inte hur de orkar vara på varandra så mycket hela tiden?
Jag önskar så att de kan komma överens o leka med varandra mer ofta än i nuläget. Visst är de vänner också, men oftast avslutas leken i bråk och skrik från någon av dom. Det där med att ha en treåring och en sexåring samtidigt är verkligen inte det enklaste alltid.
 
Jag hoppas få komma in och jobba lite extra i veckan, även om det är gott med lediga dagar så behöver man desperat pengarna som studerande. Men vi får försöka njuta av de lediga dagarna vi får tillsammans och barnen blir lediga från förskola och fritids och får nog nästan sommarlov hela sommaren i år.
Idag är planen att vi ska umgås med en kompis till mig och hennes barn, under hela mitt första år på högskolan så har jag knappt hunnit med vänner alls som inte bor i grannskapet. Det är jättetråkigt men inte helt konstigt med tanke på att pendlandet och studierna tar mycket tid, får vårda vänskapsrelationerna ordentligt i sommar helt enkelt!
 
En av våra fyrbenta ligger gott i solne och uteplatsen <3
 
 

En överaskning.

 
Jag överaskade min kärlek lite igår med färska räkor och nybakad paj igår kväll efter att vi vart nere i stan och kollat festivalen en snabbis. Jag tror det är viktigt att visa varandra uppskattning lite då och då och detta var mitt sätt att visa det för honom.
Regnet öste ner och dörren ut tillbaksidan var öppen samtidigt som ljusen var tända, en mysig kväll helt enkelt.
 
Jag har sovit oroligt inatt, drömt och vaknat mängder med gånger. Men det var riktigt skönt att vakna och se att klockan var nästan halvnio redan, då vet man att kroppen fått vila upp sig lite under sin barnfria helg. Nu under sommaren väntar ju jobb varannan helg och barn varje helg eftersom Liam kommer vara här varje fre-sön under en period, blir mysigt men hektisikt =)
 
 
 

Om att träffat rätt.

Barnfri helg och mamman sitter uppe innan sju med en kopp kaffe framför datorn. Det här med sovmorgon är svårt att ta till sig när rutinerna är så inrutade och man är van vid att aldrig få sova. Henrik har tagit sig till ett extrapass på jobbet, så idag blir det bara jag och djuren här hemma tills eftermiddagen.
Hugo höll sig pigg nästan hela dagen igår, febern steg som högst till 38,2 och med lite ipren i kroppen var min gosse som vanligt igen. Så vi passade på att njuta av dagen ordentligt, tog oss ner till Nolhaga med grannen där vi satt och njöt i solen med en kopp kaffe och fika medan barnen sprang och lekte. Sedan väl hemma igen så pumpade vi upp grannens pool så barnen (och mamman) kunde bada och svalka sig i ett par timmar innan det var dags för middag.
 
 
När barnen åkt till sin pappa så satte Henrik mig i bilen och vägrade berätta vad vi skulle. Vi stannade vid en sjö och ut ur bilen plockade han en liten korg med chocklad, fina glas och cider <3
Platsen som han valde må inte ha varit optimal eftersom det var mängder med personer som gick och kom dit, men som nybliven Alingsåsare är det ju inte lätt för honom att hitta. Själva gesten gör mig alldeles varm i hjärtat, jag kräver inte dyra middagar och flådiga resturanger utan en liten ansträgning som den värmer så mycket mer. Jag har verkligen träffat helt rätt i denna kille, han får mig att skratta dagligen så käkarna värker och behandlar mig som en prinsessa stundtals, det är jag verkligen inte van vid <3

Solig fredagsmorgon.

 
 
Godmorgon!
Segstartad mamma som jobbade till efter nio igår och sedan skulle cykla hem, duscha och varva ner innan läggdags, tur att solen skiner från klarblå himmel så man får energi från den.
Jag hoppas inerligt att Hugo är piggare idag så  vi kan njuta av dagen tillsammans innan de åker till sin pappa, han hade inte lika hög feber när han vaknade men sånt kan ju dessvärre vända fort.
 
Nu ska vi plocka fram ordentligt frukost här hemma och sedan ska vi på något vis försöka njuta av vår lediga dag tillsammans innnan pappahelgen drar igång. Utevistelse med grannarna, lite lek och kanske en vända i stan för att kika på tivolit. Hoppas ni får en fin fredag!
 
 

Innan kvällsjobb.

Den här sjukdomen börjar ta på krafterna, Hugo vaknade även idag med nästan 39 graders feber. Tur att febernedsättande får honom orka dagen iallfall. Vi har försökt ta vara på dagen på bästa vis vi kunnat, jag går ju på och jobbar 16-21:15 ikväll och därför passade vi på att ta cykeln till stranden och inta lite lunch och fika där. Dessvärre blev det kortvarigt eftersom Hugo frös och hans feber var på väg upp, men lite frisk luft skadar inte iallfall.
Jag hoppas verkligen sjukdomen är på övergående nu, imorgon är det nämligen tivoli i stan och helgen som kommer är det pappahelg för barnen. Om de inte är friska så blir det väldigt svårt för mig att njuta av den barnfria tiden överhuvudtaget. Dessutom är detta den sista barnlediga helgen jag och Henrik har tillsammans, sedan går jag på och jobbar varannan helg o har barnen den andra. Så förhoppningarna inför denna helgen är höga helt enkelt.
 
 
 

En tripp till vårdcentralen.

Godmorgon onsdag!
En veckas sommarlov för mig nu och idag vankas det jobb på stället jag ska vara i sommar, brevidgång både idag och imorgon för att lära mig rutinerna lite bättre. Sen hoppas jag verkligen att jag får komma in och jobba lite strötider innan jag går på mitt sommarschema i vecka 27.
 
Besökte vårdcentralen igår och fick med oss en flaska pencillin hem igen, halsprovet visade ej på streptokocker men infektionsproverna var inte helt bra och Hugo är väldigt allmänpåverkad och med hög feber. Jag som är lite motståndare till användandet av antibiotika lät mig övertalas till en kur, köpte med mig halva apoteket hem med vitaminer och probiotika som ska ersätta viktiga tarmbakterier som vi behöver. Nu hoppas jag att detta håller oss friska fram tills vi får tid på öron-näsa-halsmottagningen, för äntligen fick jag en remiss dit för bägge barnen.
Sommarvärmen har hittat till Alingsås, och det var väldigt passande igår på Ebbas skolavslutning. Tänk att jag vart på mitt egna barns skolavslutning? Vad tusan tar tiden vägen?
Kände mig nästan lite blödig där när hon stolt stod med sina klasskamrater och sjöng - älskade unge vad stor du blivit!
 
 

Och så var det dags igen.

 
Sjuksutga igen och jag är inte förvånad. I sju månader har det varit såhär, friska i max tio dagar innan någon av dom insjuknar med feber och halsont igen. Förra veckan låg ju Ebba i halsfluss och urinvägsinfektion och igår kom de till Hugo.
Jag vet varken ut eller in, det funkar inte och ha det såhär längre.
Efter att ha rådfrågat med en läkare privat så har vi kommit fram till att allt ska dokumenteras, så jag har ringt vårdcentralen idag och väntar på tid. Står allt i journalen så finns iallfall en möjlighet för oss att få komma till på öron-näsa-hals mottagningen framöver. Får kämpa för att bli tagen på allvar, nu måste detta få ett slut!
 
Annars skiner solen från helt klarblå himmel och det ser ut att bli en såndär underbar dag. Får trycka i Hugo lite medicin och sätta han i vagnen så jag kan ta en välförtjänt promenad, lite frisk luft skadar aldrig vid sjukdom.
Hoppas ni andra får en fin tisdag.
 
 

En hektisk helg.

Och så var barnhelgen över med Liam här hemma.
Det blir verkligen intensivt med två grabbar så tätt i ålder, förstår verkligen inte de som har barn med ca ett års mellanrum - hur orkar ni? ;)
Tack vare bilen så har vi knappt varit hemma något utan vi har vart iväg mestadels hela helgen.
Vi har hunnit besöka min pappa och satt där och lekte och fikade lite innan vi drog vidare till Göteborg för att besöka hans mamma. En blåsig promenad vid kajen mot en lekaplats och avslutningsvis middag som bjöds på.
Igår passade vi på att hänga lite tidgare i Vänersborg innnan avlämmningen av Liam, det var nämligen tivoli i stan. Barnen åkte ett par åk och jag kom underfull med att jag nog blivit mes de senaste åren och inte pallar snurriga karuseller som virvelvinden, men Ebba skrattade gott iallfall.
De nästan bästa med hela utflykten var att jag fick möjligheten att träffa en vän. VI har haft kontakt via internet sedan vi väntade våra första barn, dvs i sju år och vart ett fint stöd åt varandra. Men vi har aldrig tidigare träffats på riktigt, äntligen blev de av och de var verkligen jättekul<3
 
 
 
 

Tidig lördag.

Lördagsmorgon som startade 06:00, min son är som en väckarklocka och brukar nästintill alltid slå upp sina ögon runt den tiden. Nu en timma senare sitter jag med två pojkar i soffan medan Ebba och Henrik fortfarande sover, det är vår barnhelg så Liam är här också.
Igår bjöd dagen på försommarvärme och jag kunde sitta i linne på framsidan och dricka kaffe med grannen medan barnen badade i poolen, herregud som jag längtar efter den riktiga sommaren!
Om helgen ska bjuda på fint väder vet jag inte, ena studen visar de tjugo grader och sol och sedan regn igen. Vi tar och packar alla ungarna in i bilen för första gången och åker och hälsar på min pappa, tre bilstolar blir trångt men herregud vilken frihet med bil i vardagagen.
 
Jag har börjat hitta tillbaka till min kamera igen, får hoppas den kommer mer till anvädning igen efter attt fotointresset legat på is ett par månader.
 
 
 

Studenten.

Godmorgon fredag!
Jag klättrar lite på väggarna efter denna veckans vabbande, Ebba är fortfarande inte helt kry trots fem dagar med antibiotika så idag får vi ta och ringa vårdcentralen igen.
Vi fick en paus från allt vad sjukdomar heter igår när vi var och firade min syster student iallfall, och Ebba hängde på ganska bra med febernedsättande i kroppen.
Tänk att det var tio år sedan jag själv tog studenten? Och igår var det min lillasyster tur och jag är så stolt över henne som kämpat sig igenom dessa åren.
Vi hade tur med vädret igår, solen visade sig efter flera dagars konstant regnade och vi kunde vara ute och fira hela eftermiddagen.
 
 
 

En dag att fira.

Sista tentan skrevs igår och nu är det sommarlov!
I tre månader framöver så slipper jag pendla tio mil om dagen för att komma till skolan och om kvällarna kan jag faktiskt vara ledig istället för att plugga. Att plugga med barn är kämpigt, men jag har liksom inget annat och jämföra med och den lilla tid jag har måste jag prestera på. Så fördelen med att plugga med barn är väl att man inte kan skjuta upp saker och ting, för då har du nästintill ingen som helst möjlighet att komma ikapp igen :)
 
Idag väntar studenten för min fina lillasyster. Ser fram emot att se henne springa ut, att hon klarat alla dessa åren gör mig stolt. Jag och barnen ska klä oss extra fint med långklänning för mig och Ebba och skjorta för Hugo. Jag har aldrig i hela mitt liv burit en långklänning och känner mig inte helt bekväm i annat än jeans, men får försöka sträcka på mig och vara bekväm i mina kläder.
 
 
 
 
 

Regn, reng och åter regn.

Igår regnade det konstant hela dagen, jag tror helt ärligt inte jag vart med om värre väder på åratal och det var mer oktoberväder än juni. Det är nu försommaren ska vara här, inte mörker, regn och blåst. Jag är så sjukt beroende av väder och ljus för att må bra, så maj månads skitväder har tagit lite på krafterna på mig. Nu laddar vi inför sommaren och hoppas de fina vädret kommer in redan i eftermiddag som det lovats, det ser dock inte hoppfullt ut.
 
Sjukstugan fortsätter här hemma, Ebba är rejält allmänpåverkad och får hög feber så fort hon inte har febernedsättande i kroppen. Nu är vi inne på dag tre med pencillin så vi får hoppas att det tar udden av allt och att hon är pigg nog så vi kan gå och fira på min systers student imorgon. Smittfri ska hon ju vara vid det här laget iallfall och allt vi kan göra är att hålla tummarna hårt att Hugo slipper skiten.
Dags att göra sig i ordning, läsa igenom det sista om mikrobiologi inför dagens tenta och sedan bege sig till Skövde för sista gången för denna termin!
 
 
 

Bakterier och vårt gemensamma hem.

Det var väl självaste fan vad sjukdomar ställer till det hemma hos oss de senaste halvåret.
Sedan i december har barnen drabbats av cirka sex halsflusser var, de är friska i typ tio dagar innan någon av dom återigen blir dålig med hög feber igen. Vi har odlat oss själa för att kolla att ingen av oss andra är bärare utan att visa symtom, men de ser ut som vi andra är bakteriefria och att det bara är Ebba och Hugo som drabbas.
Igår kände jag att hennes allmäntillstånd försämrades ordentligt och eftersom jag läser om baktriella infektioner i skolan just nu så var jag kanske extra uppmärksam och därför fick vi en tid till jouren. Diagnosen blev halsfluss (för femtioelfte gången) och även urinvägsinfektion. Och jag som i mesta möjliga mån försöker undvika pencillin fick låta mig övertalas att de behövdes nu.
 Håll tummarna hon piggnar på sig snarast och att bakterierna inte hoppar över till lillebror också.
 
Annars känns det otroligt bra att dela vardagen med sin kärlek numer, att mötas av nån som kommer hem från jobbet, någon som är med och delar det vardagliga med oss och en att samtala med efter barnen har somnat. Det känns genuint äkta och de känns bra att fler och fler av hans saker numera finns i vårt hem.
Som Henrik sa häromdagen "Det är inte längre du och jag, det är vi"
 
 
 

Första juni och bal.

Måndag igen och återigen en regnig sådan, aprilväder-deluxe med tio grader och blåst. 1 juni och ingen försommarvärme överhuvudtaget, men i veckan har metrologerna spått mer värme och solsken och fram tills dess får vi vänta tålmodigt.
Jag hade genrep om bakterier idag och imorgon inför onsdagens stora tenta, men självklart är det återigen sjukdom här hemma. Fick hem Ebba igår då hon skakade o frös som bara den, så istället för att gå på balen så skickade jag hem henne till Henrik och tur var väl de. Stackarn hade ont i hela kroppen och fick strax efter hög feber o  ont i halsen, när tusan ska de vända? De är friska max två veckor innan de drar igång igen med feber o halsont för nån av dom.
 
Jag och Hugo gick ner till stan för o kolla på min lillasysters bal iallfall och det är vi glada för. Så fin hon var i sin blåa klänning och Hugo var jättelycklig att se morbror köra en cool bil och att moster var fint klädd som en prinsessa. Kavaljern blev helt klart brädad av Hugo <3