En välbehövlig hemma-dag.

Vilken dag, har vart himla skönt att spendera den hemifrån och pyssla med saker som var tvunga att ordnas på hemmaplan. Jag har dammsugit på båda vångarna , tvättat alla golv, duschat blommor och även röjt upp och slängt massa grejer från vår uteplats på baksidan. Efter jag gjort nytta här hemma så tog jag och Hugo en 5km lång promenad hem till mamma för att hälsa på en snabbis, är imponerad över hur de där fyraåriga benen knatar på och springer utan att bli trötta. Behöver jag säga att jag körde slut på mig ganska ordentligt? 
Imorgon kan jag med andra ord fokusera på att skriva uppgift istället för att gå och småplocka här hemma när barnen är iväg.
 
Ebba fick med sig ett gäng grodägg hem från morfar i helgen som var, och redan dagen efter så kläcktes de. Nu har barnen fullt upp med att se till att de växer och har de bra innan vi återigen ska släppa tillbaka dom ut i det vilda. Minns hur kul jag tyckte det var att göra sådant som liten, kul att de uppskattar och göra det också. Ebba har även planterat tomater som växer så det knakar, Hugos rum agerar lite växthus förtillfället eftersom solen ligger på och värmer där hela dagarna. Nu får värmen komma så växterna kan flytta ut i växthuset och så vi slipper palta på oss så mycket kläder.
 
 

Kommentarer
maria eek

åå, jag vill också ta hem grodyngel! Har dock inte hittat några....hur sköter man dem?

Svar: Ja Ebba berättade att de matade dom med havrgrynsfrö i skolan, bara ett par st om dagen. Sedan något salladsblad och spenatblad, sen byter vi 1/3 av vattnet varje dag =) En kul grej att se dom utvecklas och att få släppa ut dom sedan igen =)
Emmelie

2016-04-23 23:54:58
URL: http://babyyoucancallmesven.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0