Ett sätt att trötta ut valpen?

Vilken dag! Först besök i skolan med Hugo tillsammans med alla andra barnens föräldrar, han hade inga problem med att vi gick utanför och satt lugnt och koncentrerat under samlingen. De gånger de blir jobbigare för honom är när leken är fri och det finns för många valmöjligheter och för många barn som gör olika saker. Jag tror och hoppas det kommer bli bra för honom, och han kommer ha resurs att tillgå så de kan gå ifrån om det blir för mycket intryck. Efter skolbesöket var det dags att fotas för passerkortet på lasarettet, och VARFÖR ska dom enivsas med att fota underifrån?! Jag såg säkert tjugo kilo tyngre ut på kortet och det var verkligen en fruktansvärd bild, men jag får hålla kortet så långt borta från allmänhetens ögon som möjligt antar jag, haha.
 
På vägen hem gick jag förbi djuraffären och köpte mig en klicker och lånade en bok som förklarar metoden enkelt. Vår lilla valp har minst sagt energi och genom denna träning tänker jag att jag kan trötta ut honom mentalt och samtidigt lära honom ett och annat. Prövade på bägge hundarna idag och de verkar lovande ...
 
 
 

Kommentarer
Mirre

Oh vad roligt att ni skaffat valp och klickers är bra, körde vi med Bellman

Hoppas vi att det ska gå bra i skolan framöver

Svar: Ja ett halvår efter vår andra hund somnat in så blev det en till❤️
Emmelie

2017-05-30 22:20:52
URL: http://sweetwords.se
Cilla

Åh livet med valp och hund. Haha. Hade samma klicker. Om man ger 110% första året med en valp vad det gäller träning och uppfostran så har du en härlig hund i flera år. Något som tröttade ut mina var att gömma godis/mat. Lägga torrisar i en petflaska så dom fick "jobba" lite för maten. Du kanske kan det själv såklart men alla tips är ju bra utom dom dåliga :)

Svar: Ja men precis, sånna grejer har jag försökt aktivera honom med:) men herregud vad jobbigt det är med valp 😂
Emmelie

2017-06-01 13:49:41
URL: http://nouw.se/cillaphoto


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0