Låt den stanna kvar!

Nej jag har inte gett upp redan igen, men vädret är ju helt jäkla underbart. 20 grader varmt, vitsippor och gröna björkar och idag såg vi ännu ett vårtecken - Grodyngel i pappas damm. Så jag har en aning bättre saker för mig än att sitta och häcka här =)

Låt våren fortsätta såhär o att sommaren kommer snart. Inga bakslag bara värme! Humöret o orken blir tusen gånger bättre då.

Glad påsk!!
Vill komma tillbaka!

Vitsippor och tussilago står i blom och björkarna börjar bli gröna. Saknta men säkert börjar mitt humör och min energi återvända och jag vill verkligen ha kvar bloggen och alla läsare jag en gång faktiskt hade.
Kanske dags att testa ännu en gång och försöka få in de på rutin igen för att komma igång?

Påsklov här hemma för hela slanten, har visserligen gått brevid på jobbet där jag ska vara i sommar men annars så är all energi på min fröken här hemma.
Dessutom har jag vart på utvecklingssamtal och bara fått mängder med beröm för Ebba, hur duktig hon är och koncentrerad på musiken och målningen och hur bra hon pratar i långa meningar. Något rätt har man antagligen gjort och de känns ju hoppfullt ;)

Jag har dessutom märkt att hon är en riktig liten bonn-tös som borde bo på landet ;) Hon har ju alltid älskat och vara ute och igår var vi nere i mammas land och hjälpte till fixa ordning inför sommarens planteringar. Ebba hjälpte glatt till och plockade maskar och sådde lökar, synd man inte hade sånna möjligheter hemma.

Nåväl, ett försök till en start så kommentera mycket så jag blir peppad att vara kvar !

Från igår i landet:


Påsklov.

Godermorgon (som vanligt vid 05:30)
Nu har jag mitt välförtjänta påsklov, otroligt skönt att vara hemma och slippa skolan ett tag framöver. Självklart har man som mamma fullt upp ändå och kan inte ligga och slappa och ta sovmorgon men jag kan iaf planera mina dagar hur jag vill. Och jag har tanken att träffa så mycket vänner som möjligt, hör av er om ni vill ha en date ;)

Gick iväg med mamma igår kväll till ett cafe i stan och mötte där upp faster och hennes man. Satt och drack varm chocklad och åt kanelbulle samtidigt som jag lyssnade på helt underbara toner ifrån två tjejer. Anledningen att jag gick var att den ena av tjejerna spelade på Ebbas dop och det var hon som gjorde hela dopet till det de var.
Helt otroligt vad hon kan sjunga!

Skulle behöva ta mig ett orentligt vårstäd här hemma, sådär ytterst grundligt som man aldrig gör annars ni vet.
Men kommer inte få tummen ur, behöver hjälp o komma igång lite. Kanske jag har en snäll mamma som vill hjälpa till lite? Jag hjälpte ju trots allt till lite i hennes kök igår ;)

Nåväl, dagen består nog av annat än städning handling o tvättning också.. eller nja knappast.. De ser förjävligt ut.


Om vädret tillåter tar vi kanske och börjar morgonen med att gå så denna skönhet får springa fritt!


Abort och dödstraff, vad tycker ni?


Igår förstod jag att våren verkligen var här för att stanna.
I släntarna omkring min skola växte tussilago och vitsippor och i alla rabatter kring husen så står krokusen i blom.
Hur underbart är de inte?

Jag börjar nedräkningen inför mitt lov nu, bara tills torsdag sen är vi lediga i 11 hela dagar!
Min förhoppning är att jag kan hinna träffa mycket vänner under lovet då jag inte jobbar, bara ta dagen som den kommer helt enkelt.

Debatt i skolan idag om dödsstraff och abort.
Känsliga ämnen de där och jag kan inte riktigt bestämma mig vart jag står.
Jag är nog emot dödsstraff dels för att fel personer faktiskt döms till döden och dels för att de som gjort ett hemskt brott ska inte komma unan med något så lätt som döden, nej de ska fan plågas!
Abort, svårare. Tycker alla har rätt att bestämma över sin kropp samtidigt som jag inte vet om jag själv hade klarat ta bort något. Hjärtat börjar ju slå i vecka sex.
En sak är säker, veckan för abortgränsen bör vara 12 veckor för alla o inte gå att få o göra flera veckor senare!

Svårt det där, blir spännande!


Känns som söndag.

Vi hade närmare 20 grader varmt ute igår, förstår ni hur jäkla underbart de var? Och då var de ändå ganska disigt. Våren är verkligen här och överallt ser man blommor eller knoppar på träden.
Denna vintern har vart så jäkla lång så jag har aldrig tidigare längtat så efter våren som jag gör nu!

Självklart var jag ute nästan hela dagen. Började cykla iväg till fårhagen med Ebba och Tilda och fick sällskap av mormor och mamma. Tilda sprang och lekte med pinnen, så härligt när man kan släppa dom lösa utan att oroa sig för vägar eller liknande.
Ett snabbbesök till stadens lekland och sedan hem och tända grillen och fortsätta vara ute tillsammans med syrran och hennes familj. - En underbar dag helt enkelt!

Denna dagen känns dock mindre underbar, eftersom jag hade skola i lördags så är jag långt ifrån redo för måndag och huvudet är inställt på att de är söndag. Men fyra dagar sen har jag ett välförtjänt påsklov och vila upp mig på (som jag visserligen ska jobba på men ändå)

Håller tummarna för att vädret blir som igår, kram på er!

Snart är sommaren här (och ja jag ska bli bättre på att använda min kamera så ni får nya bilder)


Lördag.

Lördag morgon och himlen är blå redan, har ingen som helst lust att spendera dagen ännu en gång i skolan på öppet hus. Jag behöver min ledighet, nåväl bara fram tills torsdag kvar sen har vi ett långt och välförtjänt påsklov!

Spenderade kvällen igår med att titta på Letters to Juliet (underbar film se den) och till de åt jag massa frukter och glass. Jordgubbar,mango,vattenmelon,sharonfrukt - helt jäkla otroligt gott!
Bästa av allt är att de finns massor av frukt kvar så jag kan skiva ner mängder i yoguthen nu till frukost.

Åh vill krypa ner i sängen igen och sova en timma till, men Ebba är morgonpigg. Strax innan sex tassade hon upp och sa hon va kissenödig och när hon väl slått upp sina blå finns de ingen som helst möjlighet att hon somnar om.
Bara att gilla läget.

Morrn morrn!


Konstiga drömmar.

Jag drömmer så sjuka drömmar. Skakar på huvudet och ler när jag inser vad jag nyss drömt, blir svårt att se på vissa personer utan att automatiskt gå tillbaka in i drömmen, haha.
När man drömmer osannolika saker om människor man inte har sånna tankar om, de är sjukt men ändå kan jag inte låta bli att le lite åt de.

Kaffet är utbytt mot vaniljte, mkt godare och mjukare i munnen känns de. O nog är de koffein i te med? Lite mindre mängder bara eller? Fan skulle behöva en injektion koffein just nu för att orka hålla igång o ge de där lilla extra som är så viktigt att göra just nu i skolan.

Men fokuserar på de jag orkar med, gå till skolan och sedan vara med Ebba och sköta hemmet. Därför har bloggen och internet överhuvudtaget kommit i skym undan, men jag kommer tillbaka förr eller senare.
Så kalla detta en början och ett försök att hänga kvar.

Godmorgon!!


Komma åter?

Jag funderar på en återkomst. Kanske inte lika aktivt som innan eftersom det fortfarande är många bollar i luften, men lite mer än ingenting?
Va tror ni?

Liiiite har ni väl saknat mig?

Jag har saknat fina kommentarer o att kika runt bland andra bloggar, energin har inte funnits för de bara.