Likheter

Syskonlika är dom allt. Finns många likheter mellan Hugo och Ebba, men hittar tyvärr inte många bilder från Ebba när hon var liten just nu.
Största skillnaden är nog att Ebba hade mer markerade ögonbryn än vad denna grabb har.

Fina är dom iaf!


Första advent.

 

Tittar ut genom köksfönstret och möts av detta.

Inte något julkänsla någonstans. Det regnar, blåser storm och är 9 grader varmt. Får palta på oss ordentligt i eftermiddag och gå en snabbis på tomteparaden. Men fram tills dess? Att sitta inne och mysa och bara slappa hör ju inte till mina favorit sysselsättingar ;)


Längtan efter rutiner.

Fått hjälp av kära mormor och lillasyster idag att sätta in alla adventsljusstakar och upp med julgardinerna.
Kan säga att jag har noll tid till blogg och internet överhuvudtaget.
Våran grabb var ju så stor när han kom och enligt barnskötarna på BB så behöver han äta mer ofta än normalstora barn eftersom hans blodsocker sjunker fortare.

Så ja mina dagar går ut på ammning just nu, även nätterna. Är en aning trött, men lycklig för mina två fina barn.
Nu väntar jag bara på rutiner, att komma iväg lite mer än vad jag gör just nu.

Nu ropar Hugo att det är dags för mat, IGEN! =)

Johan skulle få äran att sätta upp stjärnan förut, haha reslutatet blev sådär!


En vecka.

Första dagen själv hemma med två barn! Det är nervöst och jag undrar hur man hinner med allt. Passar på och myser med Hugo medans storasyster är på dagis. Tänk att han redan blir en vecka gammal idag, vart tog tiden vägen? Det firar vi med att ta första badet ikväll. Bloggen blir lidande, jag hoppas ni förstår varför:)


Familjen är komplett!

Familjen är komplett nu. Jag är trött och hinner inte med mer än att amma men samtidigt lycklig för mina två friska barn!
Idag var vi tillbaka till BB för att ta prover på Hugo. Så ont det gjorde i hjärtat när dom stack han två gånger i huvudet för att försöka få lite blod.
Vikten var iaf på väg uppåt igen så det betyder att min ammning kommit igång som den ska.

Nu väntar jag nervöst hur det ska gå att va själv med båda barnen! Johan måste tillbaka till praktiken redan på torsdag om han inte ska mista alla sina möjligheter till framtida jobb på det företaget.

Så ni erfarna flerbarnsmammor, hur hinner man i början? Tips för mig som är nybörjare ;)

Hur får man tiden att räcka till?

Man hinner inte med mycket med två barn. Klart man kommer in i rutiner sen när han är lite större och man har koll på vad han vill.
Just nu är det bara mata och den tiden han sover försöka underhålla storasyster på bästa möjliga sätt.
Får faktiskt lite dåligt samvete över att jag inte kan springa iväg till första bästa lekplats och låta Ebba springa av sig och leka, men jag måste läka först och Hugo måste va okej med att ligga i vagnen.

Älskar mina två barn, trodde verkligen inte det var möjligt men de är två olika kärlekar och inget någon av dom behöver dela med sig av.

Jobbigaste nu är iaf det dåliga samvetet gentimot Ebba, hon vill ju ut på roligheter och hitta på saker även om mamma inte kan just nu.
Hoppas den känslan försvinner snart!


Hemma!

Efter två dygn ifrån min stora tjej så fick jag nog, packade ihop våra saker och begav oss hemåt. Hon är stolt storasyster vill jag lova! Nu väntar en tid då man ska lära sig nya rutiner och försöka anpassa oss alla med en ny familjemedlem - Hugo! Ebba och Hugo, ja det klingar fint:)


Igår klockan 18:51 föddes våran bjässe til...

img_2110 (MMS)

Igår klockan 18:51 föddes våran bjässe till son! 4490 g och 53cm! Vi mår bra men var lite kämpigt eftersom allt gick så fort. Nu längtar vi hem till storasyster:)


Dags?

Värkar ett par timmar och förlossningen vill vi ska in på kontroll. Håll tummarna! Står här o hänger nu, tyngdlagen måste ju göra något!


Jag lider av att sitta på arslet. ( BF+4 )

Nej jag har gett upp. Jag förstår faktiskt inte varför det kan vara okej att få ha såhär ont bara för att man är gravid. Ja för då anses alla smärtor helt plötsligt som "normala"
Jag kan lova att hade en ickegravid människa sökt in för sån här smärta som jag haft nu så hade dom fått hjälp.
Smärtan är så att jag skriker varje gång jag ställer mig upp eller försöker röra mig, men ingen hjälp för man bara för att man just är gravid.

Lider av att inget kunna göra. Allra värst är det att inte kunna leka och hitta på saker med Ebba. Att ligga på soffan och bara titta när hon leker och se hur hon blir mer o mer rastlös eftersom hon trots allt är van vid att vara ute mycket och hitta på saker.
Låt detta vara över nu..  Jag hatar dessutom att gnälla, de är liksom inte jag att hålla på såhär.

Ett försök till att underhålla vår fina tjej, med en mamma som har ont och en pappa som åkt på lunginflamation.


BF+3

Nej ingen bebis. Trodde det kunde vara på G igår då jag hade Förvärkar under tre timmar som ändå gjorde lite ont, men de försvann! Barnmorskebesöket är avklarat och jag hade öppnat mig till 3cm och min livmodertapp var vänd åt rätt håll för förlossning. Hon gjorde sin hinnsvepning men jag har inget hopp kvar om att det skulle funka denna gång heller. Berättade hur dåligt jag faktiskt mådde men först tid för igångsättning är i v 42+1, dvs den 28/11!!! Håll tummarna för att bebisen är redo o komma ut. Dags att vila, hela magen är full av clementiner- satan vad gott!


Ett sammanbrott.

Idag har jag nog haft graviditetens enda sammanbrott. Ja jag har gråtit som en idiot och tyckt allmänt synd om mig själv. (Med all rätt måste jag ändå säga)

Jag gör inte annat än vilar när Ebba är på dagis, gör små sysslor i hemmet men annars tillbringar jag tiden sovandes, framför datan eller tvn. Så jag vilar men tycks inte bli piggare eller må bättre.

Barnmorskebesök imorgon och jag måste verkligen få henne förstå hur dåligt jag mår, kanske kan man få en tid till förlossningen för bedömmning ang igångsättning lite tidgare än vad man annars hade fått. Jag hatar att gnälla, men nån gång måste det får vara nog.

 

Lång dusch, ansiktsmask och nagellacksmålning står på schemat ikväll efter Ebba somnat.

 

Natti natt kära ni!


Tre år kan gå fort, men en dag som gravid går långsamt!

Istället för att gnälla om hur jag mår och om hur det känns att gå över ännu en dag så bjuder jag på en bild på min stora flicka!
Dagisfotot, tycker verkligen dom fångade hennes busiga personlighet på bilden.

Mammas lilla hjärtegryn, helt otroligt att hon snart är tre år!


BF + 1!

Denna vecka ville jag vi skulle ha bebisen hos oss, vi har ju faktiskt passerat färdigbakt-dagen.
Så idag är det alltså BF+1 och det känns som alla andra dagar.
Hade rejält ont igår tillcohfrån men har svårt och säga om det var förvärkar eller bara ryggen som strejkade efter promenaden.
Har inte bebisen kommit innan nästa tid hos barnnmorskan så ska jag be henne om tid till förlossningen, för jag har så ont nu och jag förstår inte varför dom ska låta människor pinas i slutet? Bebisen är ju klar!

Dagisdags för Ebba och jag ska passa på och plocka och vila här hemma, hoppas komma på något och göra i eftermiddag så dagen går någorlunda fort.
Långsamma dagar är inget för mig!

Ankmatning med Ebba, Alingsås är bra vackert!

Mysigt.

Så här mysigt är det att lägga Ebba varje kväll. Sötnosen, man blir verkligen överöst med kärlek och det behövs nu vill jag lova.


Dagen det -BF

I flera veckors tid har jag fått höra : Emmelie du kommer aldrig gå tiden ut, den kommer komma tidigare!
Antagligen pga mina sammadragingar så har folk fått den uppfattningen, och iomed att bebisen vart färdigbakt enligt ultraljud sen vecka 36. Jag började även tro att jag skulle få lite tidigare efter förra veckans hinnsvepning då barnmorskan var så glad och verkligen trodde den skulle ha effekt.. Men nej.  Bebisen ligger kvar där inne utan känningar på något vis. Ont i kropp och kan knappt röra mig ordentligt för trycket neråt är extremt. Känns som när jag står upp så ska allt innuti gå sönder.

När kommer den komma?
Gissningar kära ni!


Kolhydrater, mums!

Jag ångrar promenaden igår. Jag har så ont i kroppen att det är inte klokt!
I morse trodde jag det kunde vara förvärkar som satte igång under ett par timmars tid, men det försvann efter jag vilat.
Ryggen är fortfarande den som är mest paj nu, jag hoppas och ber att de betyder att något är på gång (Eftersom min smärta vid värkar endast sitter i ryggen) Men jag är ganska säker på att det inte betyder något, att det bara är sviter efter gårdagens promenad.

Nåväl, imorgon är det BF! Datumet jag under flera månaders tid har räknat ner till.
Vi får väl se om bebis tänkt kika ut utsatt datum, men faktum är att det bara är ca 5% av alla barn som gör det så chansen är väl inte så stor.

Pizza-time - Kolhydrater är fina grejer nu i slutet på graviditeten vill jag lova!


Kolhydrater, mums!

Jag ångrar promenaden igår. Jag har så ont i kroppen att det är inte klokt!
I morse trodde jag det kunde vara förvärkar som satte igång under ett par timmars tid, men det försvann efter jag vilat.
Ryggen är fortfarande den som är mest paj nu, jag hoppas och ber att de betyder att något är på gång (Eftersom min smärta vid värkar endast sitter i ryggen) Men jag är ganska säker på att det inte betyder något, att det bara är sviter efter gårdagens promenad.

Nåväl, imorgon är det BF! Datumet jag under flera månaders tid har räknat ner till.
Vi får väl se om bebis tänkt kika ut utsatt datum, men faktum är att det bara är ca 5% av alla barn som gör det så chansen är väl inte så stor.

Pizza-time - Kolhydrater är fina grejer nu i slutet på graviditeten vill jag lova!


Tyngdlagen fungerar inte.

Det där med att tyngdlagen skulle ha någon som helst betydelse för att bebis ska komma stämmer inte!
Nej igår gick jag runt på stan sedan tog jag mig en promenad upp till min mamma (en promenad som vanligtvis kanske tar 20 min tog igår tillsammans med Ebba gåendes 1 timma)
Resulterade iaf i inga värkar, inget annat heller mer än en öm och helt slut gravidkropp.

Bjöd hem våra fina vänner igår eftermiddag iaf. Gjorde en god potatisgratäng och satt och mumsade på det. Riktigt mysigt om man bortser från att våra barn tillsammans stänger av öronen totalt och man måste bli arg många gånger innan dom ska lyssna. Man hatar ju att behöva ryta till så, men dom måste ju lära sig att lyssna på det man säger.

Nåväl, inga planer för dagen.
Vad gör man?

Från gårdagens promenad i kylan:

Ett speciellt datum att födas på.

Nätterna känns som flera dagar långa, när man vrider och vänder på sig och verkligen försöker sova men utan att lyckas mer än korta stunder. Kollar på klockan för att se att tiden stått stilla och det nästan bara gått en timma.
Man har alltid lite förhoppningar att man ska vakna av värkar under natten (För visst känns det mer troligt det drar igång då?) Man blir besviken varje morgon när man vaknar och inser att det fortfarande finns ett enda tecken på att bebisen skulle vara på väg ut.

Ledig dag från dagis ifrån Ebba och vi får försöka hitta på något. Eventuellt blir det en sagostund på bibloteket sedan och senare en promenad till mamma för att hämta cykeln som jag lämnade där igår. Frågan är bara om jag kan gå hela den vägen. Tyngdlagen har ju inte haft någon större verkan hittils, så har inga stora förhoppningar på det denna gång heller.

11-11-11 - Bebis kom ut, speciell dag att födas på!

Blivande storasyster börjar alltid dagen med: Åh min lillasyster, kom ut nu <3


Gott vill jag lova.

Dom försvinner fort dom här goda tekakorna som jag bakade häromdagen. Godaste ever att äta lite varma på kvällen så smöret smälter och till det en kopp varmt te.
Så nån som har tid och ork över så vet ni vad ni ska ge mig ;)

Hinnsvepningen idag gick bra. Tyvärr inte mer öppen utan det var som förra veckan. Men bad henne göra ordentligt och det gjorde hon, riktigt ont gjorde det så nu hoppas vi det gör nytta denna gång. Man är öm nu vill jag lova.

Hoppas på mysig kväll framför tvn med tända ljus och se på "Drömmen om ett barn"

Godkväll.

Jag kan tänka mig ha en inneboende ett par timmar till.

För visst hade det vart coolt att födas 11 11/11?
Känns som lagom fräckt datum att komma till världen till.
Så tills dess kan jag tänka mig att vänta, vilket inte är så många timmar till alls.
Har en tid hos min barnmorska i eftermiddag, dags att göra ännu en hinnsvepning och hoppas den gör under så att det drar igång.

Ser fram med skräckblandad förtjustning inför förlossningen. När jag väntade Ebba så visste jag liksom bara att det skulle vara en extrem ond smärta som inte gick och beskriva, nu därimot kan jag minnas hur ont det faktiskt gjorde. Men känslan när allt är över går ju inte att beskriva med ord. När man kämpat i timmar och får sitt barn på bröstet och känner: Yes jag gjorde det.

Snart får jag uppleva det igen..

Ebba några få veckor gammal:


Utanför hemmet.

Tog mig i kragen och packade ner lite frukt och begav oss till närmaste lekplatsen. Riktigt mysigt men kroppen är inte riktigt med på mina planer:(


Negativt och deppigt värre.

Min väns magkänsla stämde inte såklart, man blir lika besviken varje morgon när man vaknar och inser att ännu en dag har gått utan några värkar och utan någon bebis. Och särskillt eftersom jag vet sedan ett ultraljud i v 36 att min bebis är färdig och klar för livet här utanför, allt den gör där inne nu är att samla vikt.
(vilket den heller inte behöver eftersom den lär vara i Ebbas storlek)

Imorgon har jag en hinnsvepning inplanerad igen, känns som en evighet bara tills imorgon eftermiddag. Känns skönt att ha den tiden samtidigt som den inte hjälpet sist.

Usch va negativ jag är, förlåt kära ni. Får ta och få dagen att gå genom städning och vikning av tvätt idag medans Ebba är på dagis. Om jag inte är lika trött som igår då, för då lär jag sova bort dagen.


Vilken kyla vi haft.

Riktigt rått ute idag. 5 grader och såndär kyla som går långt in i märgen, och då är jag ändå gravid och betydligt varmare än alla andra. Så kan tänka mig hur alla ickegravida stackare frysit idag.
Grymt trött har dessutom varit, inte orkat många knop alls. Fick lite ont i ryggen förut vid lunchtid som jag hade när värkarna drog igång med Ebba, men nejdå det klingade av och inte känt något sedan dess. Ja förutom denna trötthet att jag knappt orkar lyfta mitt arsle i från soffan.

Tilda och Fiffi har också velat hålla sig på insidan idag, kanske frös dom med?


En magkänsla.

Vaknar och ser jag fått sms av min kära vän som skriver att hon fått en magkänsla under tidiga morgonen att bebisen kommer inom det närmsta dygnet, kan säga att jag önskar grymt mycket att hon har rätt men tror jag kommer göra de besvikna för jag har som vanligt inte minsta känsla av att något skulle vara på gång.

Ebba sitter här med sina korkskruvar och världens flin när hon kollar på barnpogrammet som tydligen är grymt roande idag  - Och inte tecknat! (till mammas stora förtjuselse)

Undra hur jag ska få denna dagen att gå? Matlagning och frysa in idag med? Ser iaf grymt mycket fram emot att äta frukosten för jag bakade nämligen ett gäng tekakor igår som var så grymt goda!

Godmorgon och välkommen hit alla nya läsare, ni vet väl att ni lättare följer mig och mina inlägg på bloglovin?
Alltid lika roligt när det kommer någon ny följare =)

Bjuder på denna bild, var runt v 20 och tyckte verkligen jag började få en kula. - Haha borde ta en likadan och gämföra med idag!


Bunkrar upp frysen.

 

Då har man fått gjort ännu en rätt att ställa i frysen. Tror det är bra att fylla på med så mycket som möjligt för någonting säger mig att innan alla rutiner faller in så kommer man ha lite om tid med två barn hemma. Så nu finns köttfärslimpa, korvstråganoff och vegitarisk köttfärssoppa i frysen, snabbt och lätt och ta upp och tina.
Fortsätter min hamstring genom att baka tekakor nu med, för finns det något godare än nybakt bröd?

Frysen börjar dock bli ganska full eftersom den inte är i största laget, så vad gör jag nu för att fördriva tiden i väntan på bebis?

Sista veckan som gravid?

Okej nu kör vi en ny vecka och förhoppningsvis sista veckan som gravid! Är inte sugen på att börja nästa måndag med meningen BF + 1, så nu har du max 6 dagar på dig lilla bebis.
SKa försöka hålla mig sysselsatt på alla möjliga vis nu om dagarna, och kombinera det med vila. Klart dagarna går i slowmotion när man inte gör något annat än vänta.

Tanken är att jag idag antingen ska baka något mer bröd eller göra någon maträtt att frysa in så man faktiskt slipper stressa med mat sen när bebisen kom. För de minns jag när vi fått Ebba precis, då levde jag på nån macka då och då. Det kommer ju inte gå denna gången för storasyster behöver riktig mat. Dela jätte gärna med er av era bästa recept som går bra att frysa in - mat som bröd.

Skruttan fick klippt av lite lugg igår, tur jag får hjälp för när jag ska klippa har hon inte samma tålamod att sitta still.


Ett försök att fördriva tiden.

Mitt sätt att fördriva tiden här hemma innan bebis behagar att komma ut.

Har aldrig ritkigt vart min grej att baka kakor och grejer, bröd därimot gillar jag att baka. Så har ni något lätt och gott brödrecept att dela med er av?


7 dagar till BF och en liten babyshower.

Igår kväll kom mamma och syster hit. Della hade börjat pyssla med något, för hon kunde helt enkelt inte hålla sig som hon utryckte sig.
Fick världens finaste "blöjtårta" med massa blöjor, bra och ha saker + lite av de fina grejer hon virkat. Min syster har verkligen fått det kreativa för hela familjen, själv kan jag knappt måla en sträckgubbe och har i sådana fall tålamod som inte existerar. Jag är mer tävlingsmänniska som många av mina medmänniskor fått uppleva;)
Vill vinna till varje pris och jag vill va bäst direkt, gärna utan övning.

Ingen bebis i sikte, trots , hallonbladstee, massage som sägs utsöndra oxitocin, färdknäpp, promenader, och min mammas egna lilla taktil massage över magen igår. Nej denna bebisen har bestämt sig för att stanna i mammas mage förevigt.

7 dagar kvar till BF!

Påminner er om att man kan beställa massa fint virkat av min syster till ett billigt pris, riktigt kul och ha leksaker till barnen som inga fler har likadana. Tex: Sängmobiler, Nallar, Olika maträtter, små nallar att hänga ovanför vagnen osv. Hör av er isf =)


En lugn kväll.

Har försökt få dagen att gå på bästa möjliga sätt.
Vilat lunch, tagit promenad in till stan där vi åt på kinaresturang, och svärmor har även köpt en ny jacka, mössa + ett par ordentliga vinterskor. Riktigt välbehövligt, nu har vi bara overall kvar inför vintern sen är vi redo!

Kvällen tänker vi spendera i soffan och hoppas att det mot förmodan går något bra på tvn.
Försöka att inte tänka på att bebisen ska ut. Även om jag redan idag testat ett x antal knep som sägs hjälpa, men nej jag tror inte det kommer göra någon nytta.


Bråttom, men det har sina orsaker.

Imorgon går jag in i vecka 40, men gravid-appen på mobilen är en dag i förväg så kör på de här med.

 

Jag blev så hoppfull efter förra barnmorskebesöket. Efter att hon sagt att jag var 2,5 cm öppen och kunde göra hinnsvepningen utan problem och dessutom känna bebisens huvud.

Nu är jag tillbaka på botten, känns som bebisen aldrig vill komma ut, inte en endaste känning. Har de senaste två dagarna försökt röra mig mycket mer för att trycket neråt ska öka, men nej det har bara resulterat till ännu ondare i kroppen och svårare att röra sig.

Hade det inte vart så att jag haft så ont och mått så dåligt så hade jag inte vart lika stressad. Nej då hade jag njutut av de sista dagarna själv med Ebba och hittat på små utflykter och sådant. Men kroppen säger stopp, att cykla eller gå nu är iprincip en omöjlighet så vi kommer inte långt hemmifrån eftersom både jag och sambon saknar körkort.

Ska försöka fördriva dagarna på bästa möjliga sätt så tiden går lite fortare, mottager gärna tips på hur man kan underhålla en treåring och samtidigt va rätt ordentligt gigantisk ;)


Något varmt för en öm kropp.

Två promenader till stan på en dag, det låter lite för örat men för min kropp är det minst sagt en bedrift! Varje steg jag tar gör ont och magen är stenhård av sammandragningar.
Längtar tills man tar på sig gympaskorna och packar ner bebisen i vagnen och ger sig ut på långpromenader igen.

Hela min kropp värker och jag ska hoppa in i en varm dusch, hade vi haft lite större varmvattensberedare så hade jag nog stått där ett bra tag, nu blir det som alltid en snabbdusch innan kallvattnet kommer.
Får ta mig hem till mamma och låna hennes dusch och stå och njuta i evigheter av värmen ;)

Svärmor är på besök från Borlänge och har lovat hjälpa mig lite i helgen här hemma, ska försöka städa ordning lite i gaderober och bära ner saker till källaren bland annat. Mer tips på vad man kan sysselsätta sig med när man har ont och allt man egentligen gör är att vänta?

Ha en bra fredag kära ni...


Börjar kännas hopplöst.

Ingen bebis i sikte!  Hade lite känningar igår med sammandragningar och lite ont i ryggslutet men de la sig efter bara en liten stund.
Försöker hålla mig igång idag med så har tagit en promenad med Ebba in till stan och köpt en ny fisk till hennes akvarium.
Att man kan vänta så otroligt på något, jag hade verkligen förhoppningar eftersom jag trots allt var öppen osv men börjar tappa hoppet och tro att jag ska behöva gå över.

Ska försöka lura Ebba på en liten vila nu, hennes kära mor är aningens trött.

Kusinerna igår, Ebba är så duktig och hjälpsam med lilla Nea.


Snabbt och lätt men även gott !

Jag gillar mat som går fort att slänga ihop och därför tipsar jag om denna lunch som jag åt idag.
Brukar även gå hem hos barn eftersom smaken är rätt mild =)

Du behöver:
Torsk.
Grädde.
Creme fraich med smak av saffran och tomat.

Jag gjorde så att jag bara blandade lite av grädden tillsammans med creme fraichen för att få den lite lösare.
Kokade upp och la i lite purjo, tomat och torsk, sedan fick det puttra i max tio minuter.

Klart :)

Snabbt och lätt som lovat!

Jag hade ju gärna fött barn idag tack.

Nej inga känningar.
Ingenting, jag mår som vanligt. Är medveten om att inte hinnsvepning funkar i alla fall och att det trots allt kan dröja upp tills lite mer än 48 timmar innan något sker. Mina chanser ökar iaf eftersom jag redan var öppen och mogen, får helt eneklt försöka va lite upprätt idag så trycket neråt blir större. Och sedan be er hålla alla tummar och tår det drar igång så vi får träffa min inneboende snart.

Lite lyx att börja dagen med en latte, Johan har köpt kapslar till våran maskin som vi inte använt sedan i början av våren. Perfekt höstigt och lite extra gott att unna sig någon gång ibland.

Ebba sitter här och säger att hon är mammig nu och vill sitta i mitt knä, så datan får vänta - Nu ska jag gosa med världens finaste flicka.

Godmorgon på er förresten!

Snart är vi fyra i familjen <3Goda nyheter!

 

Framsteg hos barnmorskan.

Hon trodde inte det skulle vara någon idé att känna hur mogen jag var eftersom det va relativt omoget i måndags. Men hon blev jätte glatt överaskad för jag var öppen 2,5cm och hon kunde utföra svepningen o tydligt känna och ta på bebisens huvud!

Hon blev jätte glad och fick rysningar och sa att detta är verkligen framsteg! Så nu håller vi tummrna att det hon gjorde gjore nytta så att bebisen kommer ut snart till oss.

Måste pilla i mig mängder av järn nu med, för det hade sänkts till 102 igen och det är inte bra inför en kommande förlossning.

 


Idag håller vi tummarna extra hårt.

Kaffet i handen och försöker vakna till liv. En varm och nyvaken Ebba som kramar mig och säger hon älskar mig. Tänk va deras små ord kan göra mycket.
Sömnen är verkligen inget min kropp prioriterar nu i slutskedet, sover oroligt och ligger och vänder och vrider på mig trots att jag är trött och verkligen behöver sova.

Det är dags för dagis för skruttan idag igen, medans hon är där ska jag försöka plocka lite här hemma med sånna där uppgifter som aldrig tar slut : Tvätta, diska och röja undan det värsta.
Efter hon vart klar på dagis så tror jag vi tar en promenad ner till torget för att köpa frukt. (Som nästan blivit en liten tradition just på onsdagar)
Barnmorskebesöket står på schemat, och kära vänner håll tummarna att hon vill utföra en hinnsvepning och att tappen är tillräckligt mogen så att denna graviditet snart är över och jag kan gå tillbaka till att vara den mamma och vän jag vill vara.

Carpe diem! (Från våran lilla promenad igår)


Ett försök till att underhålla en treåring.

Dagen har ändå gått relativt fort. Jag och Ebba har försökt få tiden att gå genom att gå på en liten promenad. Att plocka små pinnar och löv och sedan kasta i ån kan faktiskt underhålla en treåring ganska länge.
Hjälptes åt att kratta lite stora högar löv ute på tomten, nu ska bara Johan plocka upp dom med för det är för jobbigt med min stora mage.

Hann med ett besök på stadens lekland med, så nu har vi en fröken som är rätt trött sittandes här i soffan.
Nu inväntar vi pappa Johan och ikväll köps det faktiskt med pizza hem, gott!


Ögongodis.

Förstår ni jag har sovit gott när jag delvis drömt om denna goding?

På riktigt han är ju så läcker denna Pattison att man tappar andan, haha och egentligen så är det inget sånt där utseende som jag faller för.

Måste va de berömde Twilight filmerna som gör han så het som han faktiskt är, att en karaktär kan spela in så mycket. Snart är det premiär för nya filmen! Synd bara att man inte kan komma iväg och gå eftersom man då förhoppningsvis har en liten nyfödd här hemma.

 

Mums! ;)