Dags för kontroll.

Idag vankas 5-månaders kontroll av Hugo. Nervöst som attan eftersom det är dags för dos nr 2 av vaccinet. Kan ju bara hoppas han inte blir lika dålig som sist, men jag är inställd på det. Gör så ont i mammahjärtan när de sticker honom och han blir så ledsen och inte förstår vad som hänt. Tur det är för en god sak!
Ska bli spännande och se hur mycket han växt, i snitt har han ju gått upp ett kg (!!) i månaden, nu har han visserligen börjat röra sig mer men samtidigt har det gått mer än en månad sedan vi var där sist.
Jag ska se till att få prata av mig ordentligt om hans dåliga sömn och hans numera dåliga matvanor. Tidigare älskade han allla smakisar, nu går inget hem längre. Han kväljer sig, spottar ut eller skiter helt i att svälja.
Hur kan det ändra sig så? Han gapade efter skeden förut och var riktigt hetsig.
Får väl amma tills han är i Ebbas ålder, haha nej skämt o sido tur ammningen funkar och jag har ett par månader på mig innan jag tänkt sluta.

Favoriten, ligga naken och sprattla. Duktig pojke som skyler sig med ;)


Ett besök.

 

Vi har haft ett litet minibesök av farmor och farfar från Borlänge i ett dygn. Har en tjej här hemma som njutit för fulla muggar över att få all uppmärksamhet. Fick mig ett mycket välbehövligt regnställ av min svärmor, tänk nu slipper jag bli pisseblöt varje gång vi trotsar vädret (vilket vi gör rätt ofta)

Annars har dagen bjudit på solsken och 2-års kalas för min systerdotter Nea. Resten av eftermiddagen spenderade vi på lekplatsen. Helt underbar dag som gått i ett himla tempo, precis så som jag vill ha det.

Nu ropar sängen och jag laddar inför morgondagens vaccin för Hugo, känns riktigt jobbigt eftersom han blev så dålig sist och han med största sannolikhet kommer att bli det igen. - Hua mig!


Du ska inte tro det blir sommar.

När man tror sommaren är långt ifrån så kan man faktiskt ta sig en titt runtom i naturen och se hur mycket som faktiskt hänt bara den senaste veckan.
Blir att kika lite nogrannare nu när längtan till sommaren är stor!







Så fortsätter det med denna fart så är sommaren här snart!
Den som väntar på något gott...

Solsken, äntligen!

Storaklädbytar dagen! En hel gympasal är fylld med barnkläder och barnartiklar som ska säljas vidare för en billig peng. Tycker sånt är perfekt, jag menar mycket när dom är så små hinner ju inte ens bli slitet.
Ska gå dit redan runt nio och se om jag kan fynda något till bägge barnen.
Solen lyser dessutom från klarblå himmel, så att jag fått riktigt uselt med sömn rör mig inte liksom ens i ryggen idag.
Härligt! Lördag, sol och ett hopp om att fynda!
Sötnöten övar sig på att sitta, hehe men går sådär! Blir liksom lite fällkniv på honom när han faller framåt. Nåväl det tar den tiden det tar och lagom till sommaren och strandbesöken kan han nog sitta ordentligt och förhoppningsvis inte ta sig någonstans - perfekt!

Fredagsmys.

 

Fredagens middag är i magen och jag ligger helt trött i sängen. Så otroligt skönt att det äntligen är fredag och Johan är hemma så man slipper vara själv med bägge barnen. Dags att plocka fram chipsen och dippen, ja jag säger det igen  - Det här med viktväktarna är fina grejer.

 


Fredag morgon med hopp om sol.

Igår smattrade regnet mor rutorna hela dagen och jag hoppas så innerligt på uppehåll idag.
Antagligen ska vi besöka barnmottagningen med Hugo eftersom hans feber fortsätter att återkomma då och då. Pratade med en därifrån igår och dom ville ta en titt på honom försäkerhetsskull innan helgen om han fick temp igen, vilket han tyvärr fick igår.

Annars planerar jag dagen med att handla. Skåpen ekar nästan nu och jag skulle behöva fylla upp dom ordentligt, får se om jag kan lura med mig någon att följa med bara för att ta allt det jag behöver själv på barnvagnen med bägge barnen med går inte.
(ibland hade det varit bra skönt med körkort)

Känner mig rätt vaken för en gångskull idag! Måste vara för att solen skiner änsålänge. Låt det fortsätta så!!

Trevlig fredag!

Lite resultat.

Jag tycker dagarna flyter samman när man går hemma, det går så himla fort och idag är det redan torsdag! Vi har haft fullt upp med att besöka lekplatser och storkens lekrum för att fördriva tiden. Bara man kommer hemifrån husets väggar så brukar det ticka på rätt gott.

Glömde berätta för er om veckans vägning. Har håll på med viktväktarna nu i ca 7 veckor om jag inte minns fel och har faktiskt gått ner 8 kg! Är riktigt nöjd för jag äter som jag gjorde innan. Eller ja uppenbarligen gör jag inte det, men jag utesluter inget utan tänker på att använda lättare prudukter och att inte äta mackor osv. Tror faktiskt det är detta som funkar i längden. Nu har jag liksom inga förbud, jag kan äta mina chips på helgen och det gör faktiskt ingenting.
Nej nu längtar jag som bara den efter att få komma igång med träning, för hela kroppen är ju mer eller mindre som en bulldeg;)

Idag satsar vi på att stora tjejen får hålla sig sysselsatt som vanligt, så vi slipper onödiga utbrott pga tristess.



Något som inte står rätt till.

Något är det som inte står helt rätt till hos lillen i familjen. Feber häromdagen och nu ikväll igen lite febrig och gnällig. Dessutom har han på tre dagar inte velat äta smakisar alls! Bara kväljer sig och får rysningar
(han älskade det och gapade stort tidigare till allt) Idag har tillochmed ammningen trappats ner ordentligt och han äter inte bra där heller.
En tanke är om han kan ha ont i halsen stackarn?
För några tänder syns inte på långa vägar och eftersom storasyster var sen med det så väntar jag mig att Hugo ska förbli tandlös ett bra tag till han med.
Lillskrutt bli dig själv igen!

Tråkigt men behövligt att lägga pengarna på.

Godmorgon!

Det är som vanligt en trött mamma som sitter med största koppen kaffe just nu. Hugo var vaken mellan 02:30-04:00 inatt. Ingen idé att spekulera varför han krånglar längre ens.

Igår när jag var mitt uppe i dammsugningen så insåg jag att vår gamla gamla ärvda mile dammsugare har gett upp. Inte konstigt eftersom den har ett x antal år på nacken, men ändå tråkigt att lägga pengar på något nytt.  Blev tipsad om att dom hade olika erbjudanden på just dammsugare på CDON.com av alla ställen och jag klickade hem en ordentlig men även då på extrapris.

Enda minuset med alla dessa djur är ju hundhåren som finns precis ÖVERALLT, behöver jag säga att jag längtar tills nya dammsugaren kommer?


Shopping.

Shopping när den är som allra bäst! Barnkläder i märket max och morra, allt detta för endast 320kr eftersom tyvärr butiken ska läggas ner.
Ett par converse till mig (mitt allra första par) Dessutom betalade jag bara  99kr eftersom jag hade presentkort.

Fin fin dag som spenderats utomhus på lekplatsen, tur man njutit av vädret för det sägs bli regnigt framöver.. IGEN.


Tisdag.

Laddar kaffe inför dagen. Hoppas på rejält med uppehåll så vi kan vara ute och Ebba kan ränna runt ordentligt.

Längtar så tills den riktiga våren! Även om den är på väg och man ser blommor och att det börjar grönska mer och mer, så är den ändå långt borta. Det är kallt för att vara i slutet av april inte sant? 7-8 grader och detta gråa regn.

Lite solsken på detta och här har ni en morsa som ska njuta gärnet!

 

Dags att kolla tempen på lillkillen och hoppas på att han är feberfri.


En lång dag.

Puh vilken dag!
Hugo har legat på runt 39 graders feber och självklart varit gnällig och inte alls sig lik. Ebba har haft utbrott som avlöser varandra och jag är nog världens dummaste mamma för att man inte får äta bullar varje dag. Tror vi har en trotsperiod framför oss nu igen eftersom det hållt på sedan i fredags.
Så jag lägger mig tidigt idag, och förresten det här med viktvätarna går inte lika bra nu som innan. Eller jag sköter mig helt enkelt inte till punkt och pricka pga extrem trötthet och situationen här hemma. Bara att hoppas jag inte får någon chock på onsdag när jag ställer mig på vågen!

Man ser tillochmed tydligt hur dålig skrutten varit inte sant?

En ny vecka.

Den här bilden säger la mer än tusen ord om hur det är här hemma just nu?

Ebba har vart lugn ett tag (eller en lugnare period och lyssnat relativt bra) Men sedan i fredags har vi fått en liten surpuppa på besök. Så typiskt flickigt att sura! Och dessutom har hon blivit av med sina öron eller gått och blivit döv ;)

Nåväl lika jobbigt för henne som för oss får man tänka på.

 

Får försöka hålla oss lagom sysselsatta med grejer så tiden går fort och humöret känns okej. Hugo vaknade med feber idag, sin allra första feber. Man blir allt lite orolig för skrutten!


Håll tummarna.

Vill börja med och säga TACK till alla som lämnade en kommentar om hur dom gjort med deras småttingar gälllande nattsömnen.
Fick tipset av många att ge en flaska ersättning, läste precis ett repotage om det och det ska inte göra någon skillnad. Sen så rekomenderar dom inte att börja ge så stora barn ersättning utan om man tror de är hunger det beror på istället börja ge gröt kvällstid (vilket jag börjat med nu)
Imorgon ringer jag BVC, antagligen kommer jag få exakt samma tips som jag redan fått och testat men vill ändå få häva ur mig hur jobbigt det är istället för att låtsas som allt är som det ska.
Oron ligger väl lite i att något besvärar honom nattetid, att han har ont på något vis. Sedan vet jag att ingen människa fungerar på SÅ lite sömn under så lång tid.

Fortsätt gärna komma med tips, är tacksam för alla råd. Och håll tummarna jag iaf får sova LITE mer inatt.


Hur gjorde ni?

Jag blir knäpp! Jag hatar och vill inte klaga men sömen existerar knappt längre. Hugo vaknar en gång i timman och sprattlar eller skriker och jag har testat ALLT.
Nästan så man är sugen på att prova någon omtalad "metod" för att se om det kan funka. Men jag är inte någon som tror på att barnet ska halvt få skrika lungorna ur sig och sedan somna av ren utmattning. Nej jag tror på trygghet och rutiner (vilket jag anser att Hugo har)
Så ni som testat någon "metod", vilken? Funkade det för er?
Eller har ni andra tips?

Denna morsan funkar inte länge till, dagarna kan jag ibland vara nära till gråt för jag är så utmattad! (Och jag vill inte lämna bort han nattetid, dels för ammningen och dels för NEJ jag vill inte helt enkelt)

En av alla metoder är ju Anna Whalgrens omtalade, det finns ju lika många till..


Tidig kväll,

Håret är klippt ordentligt, och dagen har gått i ett rasande tempo. Ebba har vart en liten ligist de två senaste dagarna och hör inte ett skvatt på vad man säger. Så det är en trött morsa som nu checkar in i sängen och säger godnatt efter att båda barnen somnat.


Hon är lik mig.

Äntligen är det helg! Kan den inte stanna ett tag?
Påminn mig om att inte ha hemmadagar utan att ha något inplanerat. Ebba är så energisk och behöver saker att göra annars blir det inte bra. Hon klättrar på väggarna liksom jag. Dagen resulterade med att hon inte lyssnade och sprang och hoppade på stället iprincip, för ska man vara hemma behöver man saker och göra.
Vi är otroligt lika jag och Ebba, både till utseendet och till sättet.
Idag medans jag klipper mig så ska jag försöka lura iväg Johan med barnen till lekplatsen och hålla alla tummar och tår att Hugo sover gott i vagnen under tiden.


Han bakar stora, han bakar små...

Det har regnat och vart kass väder hela dagen, så vi skippade dagis och tog en hemmadag. Allt vi gjort är att besökt affären för att handla och promenerat lite med hundarna.
Har sysselsatt oss med bullbak under eftermiddagen och de blev faktiskt riktigt lyckade! Dock inte det lättaste att baka med två barn, haha Hugo tajmar att börja vråla som mest när man står med deg upp till armhålorna typ;)

Så är ni fikasugna framöver så vet ni vart ni ska komma !
- Trevlig helg.

Fredag , som jag har längtat!

Äntligen fredag! Så skönt att slippa tider med dagis och att va två hemma under helgen. Imorgon ska jag dessutom besöka frisören. Jag unnar ALDRIG mig själv något och har inte varit och klippt mig på ett år, så det är mer än välbehövligt vill jag lova. Skulle även behöva slänga i en färg i mitt hår, men efter att ha sett en dokumentär på kalla fakta om just färgning av hår vid graviditet och ammning så känner jag mig inte lika sugen längre, kemikalier i mängder som efter prov visas gå ut i bröstmjölken.

Har en till grej bokad till mig själv, fick ju presentkort när jag fyllde år så 11 maj är det jag som går på helkroppsmassage och får ögonbrynen nopprade. Premiär massage för min del, ser fram emot detta.
Har börjat kika en del på bodyshop och det är faktiskt där i anslutning till deras butik jag ska på massage, helt okej priser om man jämför mot andra ställen.
Och till er med torra händer, köp denna salva - Kanon!
Men att ha hampa över händerna känns lite underligt ;)

Lite nytta gjord.

Johan tog ledigt ett par timmar i morse, så jag hann tvätta två maskiner tvätt och även göra en lite godare lunch - Fetaostbiffar och potatis och morötter i ugn.
Fick även gjort lite nytta med en av två hundar, vad tror ni han tyckte om det?
Haha stackarn ser ju helt förstörd ut!


Det är sant det som de äldre alltid sa..

Min lilla skrutt blev fem månader den 17/4, helt otroligt att fem månader av ens liv kan gå så otroligt fort. Skrämmande fort. Inte förens man själv har barn förstår man hur fort det går och det där dom äldre sa när man var liten stämmer faktiskt.
Han gapar numera stort efter skeden, vill gärna ha mat! Men börjar lite smått och tar det lugnt, vill inte stressa eller påskynda något när ammningen fungerar så bra.
Igår lärde sig äntligen vända sig från rygg till mage, han har legat och vickat på sidan såå länge och det måste vara skönt att äntligen lyckas!
Världens gladaste lilla skit som sålänge han får vara med ständigt ler och charmar det flesta, men ja det där med nattsömnen strular ju rejält som ni förstått.

Söt som socker är han iaf, det måste ni ju bara hålla med om? ;)

Tänder ett ljus.

Ikväll tänder jag ett ljus för Pierre Nilsson som efter över en månad försvunnen är hittad död. Jag tänker på hans familj och får upp små minnen från den korta tid jag hade viss kontakt med honom. Lider så otroligt med hans familj och sänder varmaste tankar til dom.
Livet är otroligt skört, alldeles för skört...

Vila i frid Pierre!

 


Ett tips för er med småttingar.

Efter nattens vakna timmar har jag inte mycket alls att skriva om här. Jag är helt slut, fysiskt och mentalt men jag vet att jag måste fungera. Jag kan inte bestämma mig för att nej idag orkar jag inte. Kämpa på och bara hoppas lilleman börjar sova om natten. Förstår inte vad som är fel, för han är ju trött och verkar inte ha ont någonstans eller vara hungrig.
Så istället för ett långt inlägg ger jag er ett tips! Dessa böcker innehåller massor av recept för er som gillar göra barnmaten själv. Dessutom får man med en sig en liten pekbok till bebisen med.
Så denna bok kommer användas flitigt hemma sedan när vi kommit igång med maten om ett par månader.


Mina fina.

Mina vackra skatter. Vad vore jag egentligen utan er? Hade jag stått kvar och stampat nere på botten utan er?

Om dom bara visste vilken räddning dom var, att det är tackvare Ebba jag är den jag är idag. Och hur kunde jag någonsin tvivla på att jag inte kunde älska andra barnet lika mycket som första? Ebba behöver inte ens dela med sig av min kärlek utan ett nytt litet rum har öppnats i mitt hjärta endast för Hugo.

Älskade, älskade barn..


Värt ett försök.

Jag fortsätter tycka det här med ammning är så finurligt och så otroligt behändigt! Slippa allt med flaskor och att alltid ha maten med sig med rätt värme. I fem månader har han endast ammas nu och jag planerar inte på att sluta än på länge, ammade Ebba i åtta månader och tror säkert jag kommer hålla på lika länge denna gång. Tänk vilken start i livet han får!
Nu har vi därimot börjat oss på med lite smakisar och han börjar fatta grejen! Sväjer och gapar ivrigt efter skeden. Små pyttesmakisar har det blivit av potatis, morot och gröt.
Min plan nu är att öva lite mer med gröten med miniportioner och sedan utöka så han kan få lite mer gröt kvällstid. Vill nämligen få ordning på hans sömn, han vaknar i snitt en gång i timman under hela natten. Värt ett försök även jag tvivlar på att det är hungrig han är eftersom han släpper bröstet och bara vill använda mig som levande napp.

Söt är han iaf, även om han inte gillar att sova ;)




Musikförskolan.

Ebba går på musikförskola här i stan och de har olika aktiviteter varje dag. Såsom matte, skapande osv. Har nämligen fått endel kommentarer om att jag borde be om att få ha henne 5 timmar 3 dagar i veckan istället så jag slipper stressa. Men tyvärr funkar inte det på denna förskola eftersom 15 timmars barnen då missar mycket av de aktiviteter som är speciellt just för det dagiset.
Annars hade det vart kanon och slippa stressa som en dåre att hinna med allt som ska göras innan det återigen är dags att hämta.

Lovet är över.

Katten Fiffi i familjen beter sig underligt, hon har gjort det ett tillfälle förut så jag hoppas det blir bättre. Man  vill ju sina djur väl. Här har vi ju fullt hus så att säga med två vovvar och en katt, fast katter är ju katter och de går ju och kommer som man vill och man märker oftast inte av henne så mycket.

Påsklovet för Ebba är över och nu blir det återigen stress med tiderna med lämning och hämting. För när man är mammaledig så har det bara rätt till 15 timmar i veckan, alltså tre timmar om dagen. Det innebär lämna, hem och laga mat och sedan vänta av tiden innan det är dags att hämta hem skruttan igen. Men hon mår bra av dagis, leka av sig och utvecklas så man får försöka strunta i de dumma tiderna och bara se fördelarna istället.

Kommentarerna börjar bli dåliga igen, skärpning ;)


Mini, men alldeles lagom =)

Nu är vi tillbaka efter ett dygn på annan ort, vår lilla minisemster.
Måste säga att det var alldeles lagom att bege sig en timma iväg med tåg härifrån. Det hann liksom aldrig bli långtråkigt på tåget och vi kunde slippa det här med förseningar som annars SJ är väldigt bra att ordna.
Hotellet låg bara 100 meter ifrån tågstationen och badpalatset någon kilometer därifrån, perfekta avstånd.

Ebba var nöjd men vi kommer nog inte åka dit igen eftersom badhuset nog var anpassat för de lite större barnen. De flesta rutchkanor var ifrån 7 år och uppåt så något åk blev det inte för lillfröken. Sånna där varma små bassänger fanns tyvärr inte heller så att bada tyckte kanske inte Hugo va så jätte skoj. Därimot va han nöjd att sitta i knät och titta på alla andra folk =)
Vi hade turen att det var ett litet tivoli i stan som vi kunde ta och kika in, även det otroligt uppsattat av Ebba.

Jag har fuskat med detta med viktväktarna lite under detta dygnet , för vem kan motstå en hotellfrukost? Även om jag valde det nyttigare alternativen så blev det ju lite mer än man skulle tagit. Det är okej att synda ibland försöker jag intala mig själv när det dåliga samvetet dyker upp.

Borta bra men hemma bäst tänker jag nu när jag sitter här helt slut i sängen och hör Hugo andas tungt sovandes jämte mig.

Tyvärr rådde det kameraförbud inne på badpalatset men här får ni en skymt av vår semester =)

Jag överlevde och gjorde dagen bra!

Jag överelevde gårdagen, men hade jag vetat allt dom skulle göra på mig så hade jag förmodligen varit ännu mer rädd än vad jag redan var.
Gick dit i god tro om att det "bara" var ett nytt  cellprov som skulle tas, men nejdå jag låg i gynställningen i säkert 30 minuter och fick utstå ultraljud, på pensling av olika grejer som gjorde att det sved, att dom tittade med mikroskop, tog cellprov och även vänvnadsprov. Det kändes vill jag lova och nu är det två långa veckor innan jag får svar och får veta om det blir en ny operation då dom tar bort ytterligare lite av livmodertappen. Håll tummarna jag slipper!

Tog iaf vara på dagens uppehåll som blev riktigt okej vårväder. Gick till en stor inhängnad hage där hundarna sprang för fulla muggar och Ebba var i eld och lågor. Hon älskar verkligen det stället där hon kan springa och leta diverse skatter (Ekollon, blommor och pinnar).

Nu laddar jag med kaffe i mängder, klockan elva åker vi på våran minisemester!


Fredag den 13:de med läkarbesök.

Fredag, och inte vilken fredag som helst utan den 13:de. Ja och jag har mitt läkarbesök denna olycksdrabbade dag. Cellförändringar och provet ska tas om av läkare. Har ju gått igenom detta med cellförändringar och operation förut och jag vill verkligen inte gå igenom det ännu en gång. Känns tuftt, blotta tanken på att nu om nån timma ligga i stolen och göra testet och sedan väntan för att se om förändringarna blivit värre.

Men vill ändå uppmana ALLA att gå på dessa kontroller så de kan upptäckas i tid och inte utvecklas till livmoderhalscancer. Vet alltför många som struntar i dessa , men varför göra det? Visst det är obehagligt som tusan och att få svar att man sedan har förändringar är ett helvete, men bättre att veta än att gå runt med det. Så gå på era kontroller!

Gosar med morgonpigga och morgonglada Hugo och försöker tänka positiva tankar, någon gång ska la det funka med antar jag...

Gott och lätt.

Dagens lunch bestod av tonfisksallad, fy tusan vad gott det är! Och nyttigt med dessutom. Varför äter man inte det oftare?

Dags att försöka söva barn, Hugo ligger i sin säng o sprattlar o tjuter som bara den nu. Tänkte jag skulle testa låta han ligga en stund och se om han somnar. Bara han inte skriker för någon femminutersmetod förespråkar inte jag alls. Efter barnen sover ska jag göra detsamma för fy vad trött jag är efter sömnbristen.


Lite uppehåll.

Äntligen uppehåll på himlen! Det har regnat konstant i flera dagar och vart riktigt mörkt och grått. Kan säga att vädret behövdes verkligen bli bra idag eftersom Hugo fortsätter vakna var 30-60 minut.
Jag förstår inte, varför vill inte mina barn sova?
Det där med rutiner är jättenoga för oss och vi är ute mkt dagtid och Hugo sover inte sent på eftermiddagen. Vet faktiskt inte vad jag kan göra mer för att förbättra det, man får försöka gilla läget helt enkelt vilket vissa dagar är svårare än andra.
För vilken människa som helst blir tröttare av så störd sömn! Och jag är bara mänsklig precis som alla andra
(men jag tror många har svårt och erkänna sin trötthet som föräldrar) Nåväl tur i oturen att jag är så förbannat envis och inte låter lite trötthet sätta stopp för planerna, nej idag ska vi vara ute och njuta av att det inte ösregnar!

En liten minisemster.

I helgen åker vi iväg på en liten minisemester. Har haft ett presentkort på hotell som måste användas eftersom det strax går ut datum. Så barnmöjligt och relativt nära, vi tar tåget till skövde! Där ska vi sova på hotell en natt och besöka stadens äventyrsbad. Gissa om Ebba ser fram emot detta?
Jag ser fram emot det med, med endel nervositet. En snart femmånaders på äventyrsbad? Hur ska det gå? Och hur ska det gå att så smidigt som möjligt få han att somna borta?
Oroar mig säkert i onödan, kommer nog gå bra men jag är rätt hemmakär kvällstid och tycker det är skönt att ha sina rutiner.

Nåväl, en liten familjesemester blir det iallafall och Ebba kommer vara toknöjd och säkert jag med när det väl är gjort och man är tillbaka hemma igen..


En platå...

Dagens vägning var inte lika rolig, klart jag fortsätter neråt men inte lika mycket som jag gjort tidigare. Men jag hade ju väntat mig detta. Särskillt eftersom jag inte har så grymt många kilon kvar att gå ner egentligen och med tanke på att jag förra veckan gick ner två kilo. Nåväl sålänge det fortsätter neråt så är jag nöjd, för egentligen har jag inte så bråttom. 9 månader att gå upp, 9 månader att gå ner right?

Skulle behöva komma igång med träning men att ta med Hugo känns inte som det mest ultimata, och att Johan skulle ha honom händer nog inte direkt heller.
Löpning då? De gånger jag testat har jag fullkomligt hatat det, men jag vill så gärna tycka om det. Ni som springer, hur börjar man? Och hur lär man sig gilla skiten? ;)

Kliande.

På riktigt detta är inte okej! Myggbett NU? Först tvivlade jag men nu har jag sett myggan med egna ögon och haft ihjäl en. Jag som ALDRIG brukar bli stucken och om jag blir det knappt reagera måste smaka otroligt gott och inte tåla dom riktigt nu.

Undra om ammningen kan ha något med detta och göra? Att man är godare liksom? Haha sjuk tanke men eftersom jag annars aldrig vart något vidare god enligt myggen.

Ser jag er igen så utrotar jag er, se detta som en varning.


Lite dystert.

Regnet smattrar mor rutorna och humöret blir då inte på topp. Jag är verkligen grymt beroende av vädret och när vädret blir sämre så blir även jag mer nere..
Nåväl får trotsa vädret och ta hundar och ungar på promenad, för frisk luft och att röra på benen behövs oavsätt.
Tänkte sätta mig på bussen till andra sidan stan och hälsa på syrran för lite pyssel, uppskattat att åka buss av Ebba så får se det som en liten utflykt och vi slipper regnet ;)

Bjuder på bilder på min helt underbara son, han piggar upp humöret denna gåra morgon.





Tummen mitt i handen.

Börjar faktiskt hålla med alla andra om att jag och Ebba är rätt lika, vad tycker ni?

Nu är det påsklov en hel  vecka och inget dagis, ser fram emot det med skräckblandadförtjusning. Skönt att slippa stressa iväg med tider och istället bara anpassa sig efter när vi känner för att gå någonstans. Sen mindre skoj att jag som inte är kreativ för fem öre ska komma på något att sysselsätta min treåring med.

Så ni andra lite mer kreativa morsor, tips? Som inte är allt för svåra för jag har tummen mitt i handen och ska samtidigt ha Hugo på armen. Aktivitetstips o pysseltips mottages tacksamt så vår påskledighet blir härlig :)


Hemmagjort VS burkmat.

Nu har jag gjort det lätt för mig och kokat potatis, morötter och broccoli och slängt i i iskuberna i frysen. Perfekt att ta upp en liten och värma och spä ut med lite bröstmjölk. Tar det fortfarande lugnt med smakisarna, några gånger i veckan får han en tesked per tillfälle och nu blir det ännu lättare. Jag känner sisådär för barnmatsburkar, kanon att ta till om man inte har tid eller när man är ute.

Men hemlagat bara måste vara bättre och mer nyttigt för de små inte sant?

Fortsätter iaf lite smått intruducera nya grejer, hittills har han bara smakat lite på potatis och först nu börjar han fatta grejen. Tänk att han redan är fem månader snart lillgrabben, man blir mörkrädd när man inser hur fort tiden flygit förbi.


Leta så finner du!

Igår drog vi till pappa för att fira påsken. Påskharen hade nämligen varit där och lämnat ett ägg till Ebba och Hugo och man fick följa spår för att hitta det.
Den lyckan som man såg i Ebba när hon hittade ägget är obeskrivlig, tänk att en sån liten grej kan vara så himla uppskattad!




Påskafton.

Inte okej att vakna till vit mark igen, att snön har fallit är knappast något oväntat egentligen eftersom det bara är början av April, men tråkigt eftersom det för två veckor sedan faktiskt var 18 grader varmt ute.
Äggen står och puttrar på plattan (som alltid men idag så ska de få målas av Ebba)

Idag bär det av till min pappa där Ebba ska få leta efter sitt påskägg som påskharen varit där och gömt. Liten mysig tradition som jag hoppas håller i sig.
Sen kommer Johan hem från Borlänge efter en kort visit där, med sig har han sina föräldrar så Ebba hinner säga hej till sin farmor, farfar och faster snabbt innan dom kör bilen uppåt igen.

Iphone bilder (ska använda kamaren mer flitigt men batteriet har vart dött men är nu fullladdat och redos för och användas)
Annars har jag uppdaterat mitt picasa och därför leks det lite med bilderna förtillfället.

Vi vill önska er en GLAD PÅSK!!


Långredag med skitväder.

Johan åkte med tåget till Borlänge klockan sju, så jag är själv med barnen i ett dygn.
Det snöblandade regnet faller ner ifrån himlet och det är mörkt och grått, vill inte alls gå utanför dörren idag. Men Ebba säger : Mamma man kan sitta ute ändå. Haha och visst har hon rätt, morsan behöver bättre kläder för sånt här väder bara.
Ska iaf försöka få tiden att gå på bästa möjliga sätt, hur veta sjutton men att vara ute längre stunder skippar vi iaf.

Dags att sätta ägg på kokning, Ebba ska få måla de innan vi äter och hon är väldigt nöjd över detta.

Glad långfredag, eller vad tusan säger man?


Nu har jag ett par stycken =)

Har suktat efter dessa söta små muffinsformar länge nu. Så idag slog jag till och köpte ett gäng. Så otroligt söta och man kan ju använda dom till dipskålar, ljuslyktor osv.

Provbakade i dom iaf, en liten snabb hallonpaj blev det. Notis till mig själv är att jag kan slänga i lite mer nästa gång. Lagom portion blev det iaf, även om jag själv var duktig och stod över och inte åt någon alls :)


En vanlig start på dagen.

Dricker dagens första kaffe i min nya kopp jag fick igår, fick ett helt litet set av mamma med kanna och liten mjölkkanna och denna kopp. Ebba kom nyss nertassande och Hugo lyser upp som en sol, förstår ni hur underbar den känslan är? Att se hur mycket de redan uppskattar varandra.

Blir en hemmadag, orkar inte stressa iväg till dagis idag så vi tar lov en dag tidigare än planerat. Inga direkta planer men det finns ju alltid att plocka med. Imorgon och på påskafton är vi själva för Johan åker till Borlänge, undra vad vi ska hitta på då?

Godmorgon kära ni föresten!


4 april, min dag!

Dagen började bra, ställde mig på vågen och den visade 64,3 kg vilket innebär att jag gått ner 1,8 kg denna vecka och endast har fyra kvar av graviditetskilorna. Sen ska jag ner några kilo till och kroppen behöver verkligen börja tränas ordentligt.
Så hur har födelsedagen firats? Som vilken annan dag som helst med tvättvikning, dammsugning och alla andra otroligt roliga sysslor som inte slutar komma bara för att man råkar fylla år.
Nåväl fick besök på eftermiddagen och fick presentkort på skin care där jag själv kan välja vad jag vill ha för behandling.
Folk har slutat ge mig pengar för jag lägger bara allt på barnen, men det är svårt och göra annat när man har två sånna guldklimpar.
Kanske är det nu dags att lägga liiite mer på mig själv också.



Man gör inget vettigt men tiden går ändå.

Dagen har gått i ett himla tempo och jag har inte haft någon möjlighet att sitta vid datan alls. Hur kan tiden gå så fort när man egentligen inte gör något speciellt? Eller förresten det tar jag tillbaka för jag lagar mat, diskar, tar hand om barn, går ut med hundar, lämnar och hämtar Ebba, träffar en kompis och har lekdate och går sedan och möter Johan vid tåget. Där har vi förklaringen att tiden går fort, att sitta på rumpan och göra ingenting existerar inte i denna familj om man säger så.

Imorgon är det dags för vägning igen, jag är inte hoppfull. Har ätit som jag ska men känns bara som om det inte gått lika bra denna vecka. Måste finna tiden för långpromenader, när det nu ska hinnas med.
Hua mig, imorgon är det min dag 26 år gammal blir jag. Ingen dag att fira direkt, men minns så väl när man var liten och låg och var så förväntansfull flera dagar innan.. Tänk om det ändå förblev så för den känslan är ju otrolig.


Fin, fina Alingsås på morgonens promenad.


En första gång för allt.

Igår gick jag ner i källarförrådet och tog upp Ebbas gamla matstol, så nu är det trångt i köket igen=)
Tänkte att det var dags för Hugos allra första smakportion här i livet, och denna gången tänkte jag vara klok och börja med något som inte var minsta sött såsom morot, palsternacka eller gröt.
Så en halv tesked potatis utblandat med bröstmjölk och han fick sin första smakupplevelse. Så vad tyckte han?
Jadu vår dreggelkille svalde knappast, han satt med det i munnen och svalde kanske ytterst lite av det. Konstig konsistens tyckte han nog.
Nåväl jag fortsätter ta det lugnt och inte stressa på med det här med smakisar, vi har tid på oss..


April, april!

Känner mig ungefär som Ebba ser ut på denna bild. Vet inte om Hugos förkyldning bidrar till att han sover ännu dåligare än vanligt, inatt har han nämligen vaknat och vart ledsen ca en gång i timman. Hela familjen och min syster satte oss på tåget till Allum igår, kom hem med en heldel och nästintill bara till Ebba.
(Behövligt eftersom bara Hugo fått de senaste)
När jag har gått ner något kilo till så ska jag unna mig själv något som en liten morot att fortsätta viktnedgången, ca 6 kg kvar från graviditeten nu, men ett par till vill jag ner.

Dags att mata Hugo, Godmorgon!