Ett misslyckat försök..

Tidigt, tidigt på morgonen och man gör allt i sin makt för att bebisen ska somna om. Börjar buffa på rumpan, erbjuder bröstet samtidigt som man nynnar nån gammal vaggvisa. Funkar det? Nej absolut inte. Man ger upp går upp och tänder lampan och möts av världens leende. Ja dom vet var dom vill i tidig ålder vill jag lova.  Tur det finns kaffe till trötta morsan.


Ta chansen att vinna!

Dessa godingar kan bli dina!


Min syster virkar ju som jag sagt tidigare massa olika grejer till försäljning. Nu har mina fina läsare chansen att v inna detta lilla kit =)
Allt ni behöver göra är att gå in och och gilla Dellas sida på facebook - Dellisch design , och sedan kommentera med ett inlägg här.
Grejerna kommer från djur och rökfritt hem och går och tvätta - Ta nu chansen =)

En längtan...

Mitt i kallaste vintern så får jag bara en sån enorm längtan till våren. En längtan efter ljuset, värmen och att kunna vara ute i timmar utan att frysa rumpan av sig (och att ha möjlighet att mata Hugo utomhus utan att få mjökstockning) Så fram tills dess så fortsätter jag att scrålla vidare bland mina bilder och minnas våren som var med illamående i mängder och växande liten Hugo i magen. Ser fram emot nya våren utan kräkningar och med två underbara ungar.


Lite egentid hade inte varit fel.

Dagarna går så fort. Men vad gör man mer än att laga mat, ta hand om barn och försöka hålla undan här hemma? Nej jag har knappt träffat några denna veckan, bara under en eftermidddag annars har jag vart själv med barnen. Jättemysigt men skönt med lite vuxet sällskap ibland med.

Man hinner inte med så mycket mer än barnen, men det gäller att försöka ta vara på sig själv som mamma med. Önska jag fick och kunde träna så jag kunde få den timman några gånger i veckan helt själv. Att Hugo ska ha va med Johan går inte för Hugo skriker som en stucken gris varje gång han håller i honom. Sen kan ju jag dessutom inte få ut något när jag pumpar så har aldrig testat om han tar flaska.

Nåväl, inom snar framtid ska jag be mamma ta en promenad med en sovande Hugo så jag och Ebba kan gå o göra något bara hon och jag, mor och dotter-mys tror jag är viktigt. Ja att båda barnen får va lite själv med sin mamma och får ALL uppmärksamhet.

 

Fredag vänner, ha en bra dag!


Snusk!

Ni som känner mig vet att jag är helt otroligt rädd för magsjukor och äckliga bakterier i allmänhet. Ja jag kan nog nästintill vara lite hypokondrisk ibland. Tror ni det blir bättre när jag igår läser detta?

Ni kan ju gissa vad jag gjorde sedan? Och för en gångsskull är jag glad att varken jag eller Johan har körkort!


Lite att ta tag i.

Jag har blivit en finsmakare när det gäller kaffe. Japp mamma jobbar i en kaffebutik och sedan dess duger inte riktigt gevalia för mig längre. Det ÄR faktiskt skillnad på detta nymalda kaffe. Den här första koppen behöver jag för att bli människa, inte bara Hugo som vaknar nattetid utan även Ebba, flertal gånger dessutom och hon har trots sina 3 år fortfarande inte sovit en hel natt.

Måste ta tag i att börja planera för Hugos dop nu, skjuter nämligen upp det hela tiden eftersom jag varken har ork eller lust att ta tag i det ännu. Bara att vandra iväg och beställa dag och sedan få det gjort.

Nu säger Ebba till mig att Hugo skriker (jag hör det eftersom han ligger tätt intill) och att han nog inte har ätit klart - Ordning på min tös!


Matvraket.


Detta lilla charmtroll. Oftast nöjd med livet och skriker inte alls lika mycket som storasyster gjorde som bebis.
Matvrak är han, att äta var tredje timma? Knappast, två timmar och han ska ha mat annars jäklar kan han tjuta.
Sen att somna eller sova i egen säng? - No way.
Men jag tycker det känns mysigt och tryggt att sova jämte honom och jag är övertygad det är bra för honom med. Så länge båda mår bra inte sant?

Kan få lite dåligt samvete, Ebba tar ju mest och henne ägnar jag mestadels tid till dagtid. Så tiden då hon är på dagis och härjar ja då är det mor och son tid <3

Ja och alla andra tusen saker som ska göras på en dag då... denna stress..Den tioende veckan.

Ännu en ny vecka, Hugos 10:de vecka i livet om jag inte räknat fel.
Snön ligger kvar fortfarande och jag hoppas den får ligga ett par dagar till för barnens skull, för att göra snöänglar,bygga snögubbar och åka pulka måste ju va bland det roligaste man kunde göra som liten? + i kanten är dessutom att dom gör av med massor av energi (som är ett måste för Ebba).

Första koppen kaffe befinner sig där den ska och jag tar ett djupt andetag innan det är dags för dagens alla bestyr. Vi börjar med matning av liten, sen ska stora ha mat och sängarna bäddar sig inte själva osv osv osv..
Tvåbarnsmammor har då aldrig en ledig stund ;)
Ingen är lyckligare än Ebba.

Och så kom första riktiga snön, bara sisådär två månader för sent. Men bättre sent än aldrig inte sant? Både Ebba och Pappa Johan är nöjda.
Så idag vankas det snö-lek och letande efter en overall.


Tipsar.

Inom snar framtid kommer det komma en utlottning så man har chansen att få hem några virkade godingar, det gillas väl?

Går även att beställa egna, gilla sidan på facebook för mer info: Dellisch design

Tur det är syrran som är händig så det finns massor av fint virkat här hemma till barnen.

 

(Ebbas födelsedagspresent)Försöker ta vara på tiden.

Jag har kommit in i mina egna rutiner med två barn. Jag gör alllt på det sättet  så det funkar för oss, och det är ju det som är viktigast inte sant?
Som ni märker på blogginläggen så har jag fullt upp. Dagarna bara flyger iväg även om man egentligen inte gör något direkt.
Försöker njuta av bebistiden och försöker underhålla min stora flicka på allra bästa sätt, man får försöka pussla ihop det så gott det går. Är ju själv från 07-17 så det är långa dagar.

Inom snar framtid kommer det komma en liten utlottning här i bloggen, så missa inte den.

Och trevlig fredag, mys och njut av varje sekund <3


Något att fira.

Idag är Hugo 2 månader gammal!
Detta firade vi genom att köpa lite nytt till grabben. Fin fina grejer från Lundmyr som jag blivit helt förälskad i. Dessutom var allt på rea så halva priset behövdes bara betalas - det gillar vi!


Tidig morgon = lång dag.

Vi skippar dagis idag och tar oss en promenad till min mormor så Ebba kan få leka med min kusin Erik idag. Kan va skönt att slippa stressa med att förbereda lunch och lämna o hämta och klämma in Hugos mat därimellan.
Stress är det sista jag känner för denna dag eftersom Hugo ville göra morgon 04:30 och när han väl precis somnat om så vaknar Ebba vid 06 när Johans klocka ringer.. Inte riktigt fit for fight idag!

Längtar tills jag kan ta långpromenader, åh vad jag längtar att bara sätta musik i öronen och koppla Tilda och GÅ. Men bekymmerna kvarstår och långpromenader lär dröja innan jag får ta igen. Att en förlossning faktiskt kan förstöra så mycket av kroppen.

Nåväl, får gå till skogen med barnen och så även Tilda får springa av sig ordentligt!

Trevlig måndag.


Så mycket man borde ta tag i.

Okej det är redan söndag och helgen är nästintill över.
Gårdagen var långsam eftersom Johan började dagen med att må illa och jag resterande tid av dygnet gick och oroade mig för eventuell magsjuka (och gör än) men inga symtom ifrån någon så jag hoppas och tror att det inte är någon sjukdom på G.

Skulle behöva ta tag i och städa hela huset grundligt, ni vet bära ner grejer till källare och verkligen få bort all skit som inte används. Jag är sån som städar runt saker och ting, och grejer står liksom nästan uppradade intill väggarna för vi har ingen plats att ställa det.

Förhoppningsvis vaknar min bror till liv innan eftermiddagen idag så han och Ebba kan ta sig en sväng och försöka åka skriskor igen. Övning ger färdighet kanske? Fast hon skulle haft ett par skriskor med längre skena så hon hade lite större chans att hålla balansen och inte falla på rumpan på direkten, skenan gör ju iaf att det blir lite bättre balans om den går längre än hälen..


8 veckor av kärlek.

Hugo blev 8 veckor igår, och vart tusan tog den tiden vägen? Swisch och den var förbi.
Läkarbesök stod på schemat och Hugo fick en okej-stämpel i rumpan och beröm för vilken fin grabb han var. Dock gillade han inte alla undersökningar och skrek som en stucken gris i slutet.

Han växer så det knakar! Ja nu vägde han 5980g och var 60 cm lång! Nästan ett helt kilo mer än vad Ebba gjorde när hon var åtta veckor. Fast ja hans födelsevikt var ju betydligt större också.
Det  viktigaste är att han följer sin kurva, och det gör han galant!

Han fortsätter vara en nöjd kille. Men att somna i egen säng? Oh nej mamma ska bära mig och jag vaknar ofta om hon sedan lägger ner mig.
Vill han ha mat så vill han ha det på direkten, annars jäklar kan han låta och då spelar det ingen roll om han åt för 30 minuter sedan. Jag agerar mänsklig napp ett x antal gånger per dag ;)

Söta söta Hugo, helt olik Ebba i humöret som liten men i utseendet är det otroligtl lika... Fast ja en aning större då :) -Mammas alldeles egna lilla tjockis!


Och så kom domen..

Igår var det dags för den där sablans efterkontrollen hos barnmorskan. Vi satt länge och pratade om eventuella framtida barn osv. Förklarade att jag är ju bara 25 så jag har ju många år på mig att skaffa fler men det kommer inte komma inom de närmsta åren, förklarade även min oro att OM de blir fler barn så har jag en oro att nästa blir ännu större!
Vågen visade att jag tappat -14,5 kg men det innebär att jag har 10(!!) kg kvar. Sen fick jag domen, ja jag får inte träna eller gå längre promenader eftersom det blivit en del bekymmer efter förlossningen. Promenader på en halvtimma går bra men inte längre.
Jag får panik, för jag trivs verkligen inte hur jag ser ut just nu, går jag förbi spegeln så skäms jag nästan även om det bara är 8 veckor sedan Hugo kom till världen.
Sötsuget och hungern är extrem när jag ammar, undra om jag nånsin kommer tillbaka i min mindre storlek?


Kärlek.

Inga ord, bara en oändlig massa kärlek...


Ebba hjärta snö.

Igår eftermiddag föll den första snön för denna vintern. Överlycklig blev Ebba imorse när vi drog upp rullgardinen och insåg det inte regnat bort utan kommit mer!
Promenaden till dagis som annars brukar va - Jag är trött i beeeeenen! Var istället en trevlig promenad med snöänglar och snöbollar som hon kastade på sin mamma.

Att dom dessutom skulle vara ute på dagis nu på förmiddagen gjorde det hela ännu bättre, ja snö kan göra lycka för dessa små!


Hur går det till?

Hur lyckas två barn med detta?

Nåväl de hade skoj iaf och de är la det som är huvudsaken...


Ibland lyckas man.

Första riktigt kalla dagen denna vinter, eller ja -5 och det är kallare än vad vid hittils haft.
Hugo sover sin första stund för dagen och stora tjejen sitter klistrad framför barnpogrammet, dags för mamman att ta på sig medans hon har chansen kanske?

Igår lyckades jag med maten vill jag lova! En riktigt god och krämig laxrätt som jag spontant slänge ihop tillsammans med dessa tillbehör.
Idag har vi lunchgäster, vi ska börja ses nån gång i veckan och bjuda varandra på lunch eftersom båda går mammalediga. Fyra ungar i huset idag då , lär höras ;)


Sista dagen innan vardagen återkommer.

Morgonbestyren är gjorda, ammning ett x antal byten av blöjor, bäddat sängar och ätit frukost OCH även hunnit göra ordning mig själv vilket inte är fy skam på sisådär  1,5 timma uppe ur sängarna. Fan jag börjar få kläm på det här med två barn nu. (Jag skrev faktiskt tre först för jag räknar liksom in min sambo där med;)

 

Sista lediga dagen, imorgon är Johan tillbaka på jobbet och jag är själv hela dagarna och på tisdag börjar Ebba på daigs mellan 9-12 igen. Vardagen kan vara rätt härlig att återvända till måste jag säga, om man nu finner rutiner att hinna med den efter nästan tre veckors uppehåll.

 

Trevlig söndag!


Vackert väder.

Gårdagen bjöd äntligen på bra väder! Solsken och det bästa av allt - ingen blåst!
Vi spenderade eftermiddagen hos pappa, promenerade och Ebba fick sin beställda mat - kötbullar.
Gillar sådanna dagar när man kommer hemifrån lite mer och spenderar dagen på annat ställe.

Hoppas denna dagen erbjuder något liknande som gårdagen.
Ingen tid för bloggning nu, dags för byte av bajsblöja och ta på annat än pyamas på lillkillen.


Det där med ammning..

Jag kan inte sluta tycka det är fräckt att kroppen är skapt så för att mata sitt barn.
Att det liksom automatiskt fylls på , håller värmen och innehåller exakt det dom behöver och är fyllda med antikroppar som skyddar det små.
Är tacksam att ammningen alltid funkat bra för mig, tycker det är praktiskt även om jag inte är bekväm med att amma på stan eller bland för mycket folk.

Sen tycker jag att det är upp till var och en hur de vill göra, trivs det inte med o amma så tycker jag inte man ska göra det heller.. Därimot förstår jag mig inte på folk som avstår endast pga utseendemässiga skäl, brösten blir ju inte hängiga av enbart ammning utan även graviditet har jag fått reda på.

Fråga mig inte om detta inlägg, jag vet inte varför jag fick för mig att skriva om det. Men måste säga att de är coolt hur hela människokroppen faktiskt fungerar! =)


Tre år och trotsen är ett faktum.

Ett försök till utelek med en tjej som helt plötsligt blivit lat och "är trött i benen", denna dam behöver göra av med massor av energi per dag.Min annars så glada och söta dotter har förvandlats. De senaste veckorna har blivit värre och värre och jag vet ju vad det beror på men det är lika frustrerande iaf.
Hon är tre år och treårstrotsen är ett faktum, att hon dessutom nyss blivit storasyster och börjat få dela med sig av uppmärksamheten bidrar också. Enligt BVC är trotsen vid tre och sex år den värsta och antagligen är hon värre nu eftersom hon reagerar på lillebror med.

Ett antal gånger om dagen får denna lilla dam utbrott, hon skriker och stampar och lyssnar inte ett skvatt. Tårarna rinner och tre miuter senare lovar hon att dyrt och heligt lyssna på sin mamma.
De är så tråkigt att behöva bli så arg och ledsen flera gånger om dagen, men man kan ju inte göra mer än att stå ut och hålla på de regler man har. Gå på sin magkänsla och hoppas de man gör är rätt.

Och en tjej som jag ett antal gånger per dag överväger att sälja på torget..

 

Men jag älskar henne såklart villkorlöst ändå!


Övning kanske ger färdighet?

Det absolut finaste vi har är våra barn. Kärleken är så otroligt stark så det går inte att beskriva.
Övar att köra lite manuellt med min systemkamera efter sisådär 2 år på auto, ja övning kanske ger färdighet =)
Och en massa kort blir det, dock är Ebba inne i någon period då hon inte gillar att  vara med på kort alls.

Nu är den väck.

Fullkomligt livrädd,


Men jag klarade det tillslut, nu är julen borta och vi längtar efter våren!


En tjej med koll på läget.

Godmorgon.

Morgonens största uppgift för Ebba, att få hålla Hugo. Och ärligttalat tror jag att hon har mer koll på hur man ska göra med honom än Johan. Skriker han så visar hon att man ska buffa honom på rumpan eller ber mig ta honom på axeln, berättar att han har ont i magen eller kanske vill ha tuttemjölk- världens bästa stora syster helt enkelt.

Vi har ett snabbbesök ifrån Borlänge, Johans mamma och syster. Får se vad tredje dagen på året har ett erbjuda.


En premiär.

Vi startade nya året med en premiär på skriskor för Ebba. Kan väl säga såhär att hon mestadels fick bekanta sig med isen ;)

Hon tyckte det var roligt i början men tröttnade snabbt för det var svårt och hon åkte i backen hela tiden, tror även de var en liten dum tid att åka på sådär runt lunch för hon var både trött och hungrig och då ger man ju upp fortare.

Men känner igen mig så otroligt mycket i henne, när det inte går vägen och man blir tvär och sur. Jag fick på mig en hjälm och ett par skriskor med, och jag och Ebba var la typ på samma nivå.

Nåväl övning ger färdighet så för besöka ishallen fler gånger!

Hugo skötte sig galant, sov nästan hela tiden och tog en ammning på första bästa och varma toalaett innan vi tog tåget hem igen.

Bra dag, hoppas denna blir med. Börjar bra när Hugo lyser upp som en sol när han får se sin storasyster - Kärlek!


Första dagen på nya året.

Mitt nyår var inte det minsta glammigt. Nej det firades med mjukisbyxor och osminkad, åt lite extra gott och tände ljus bara. Det är ju som vilken dag som helst inte sant?
Somnade gott i sängen med Hugo runt nio tiden och vaknade innan tolv för att göra ett blöjbyte och amma lilleman, så jag var ju med på tolvslaget iaf.

Börjar året med en hälsosam frukost. Tanken är ju att jag ska gå ner mina graviditetskilon som är kvar så måste börja tänka på vad jag äter. Nej ingen diet utan det handlar bara om att byta till fullkorn, minska sockerintaget, äta på regelbundna tider och framförallt äta långsammare så jag känner när jag blir mätt. (Hur detta går ihop med en liten bebis har jag inte räknat ut ännu)

Gottn nytt år!