Besök från Borlänge.

Godkväll.
Svärföräldrarna från Borlänge anlände efter lunch och under eftermiddagen tog vi oss till närliggande lekplats, var tvungen att trotsa kylan och blåsten och vi lyckades klara oss från regn.
Imorgon hoppas vi på bättre väder så att jag kan få inviga mitt nya plätt-järn och ta med oss matsäck ner till Nolhaga och njuta av en ledig dag tillsammans.
Gärna utan sura miner, för fy vilken period min stora tjej är i här hemma nu, trots, trots och åter trots!
För att inte tala om lilleman, intensivt är bara förnamnet. Och barnens humör smittar av sig, allt annat än leenden i denna familj för tillfället, hoppas perioden snart är över.
 
Ska hoppa ner och läsa lite nu innan jag släcker för natten, har nämligen lite sömn att ta igen - nattinatt...
 
Haha bjuder på en bild från i sommras, denna min används flitigt här hemma nu!
 
 

En sån skillnad.

 
Alltså titta vad jag köpte igår, Hugos första plagg i newbie serien i större storlek. Kunde inte låta bli att leta fram bodyn i storlek 56 som han hade när han var ny och jämföra. Tänk hur mycket de faktiskt växt på denna tiden? Helt otroligt och väldigt farsinerande över allt ett barn lär sig de första åren om man tänker på det.
 
Idag är himlen återigen alldeles svart och det ser ut att blåsa rätt rejält ute, regnet kommer nog när som helst. Det är lovat fint väder i helgen och jag håller verkligen tummarna att det stämmer! I helgen ska vi nämligen iväg med en mammagrupp till Borås djurpark och ha det trevligt.
Dags att göra morgon-städet här hemma och sedan efter lunch så väntar vi besök från svärföräldrarna från Borlänge.
Blir nog en fin tisdag trots regnet...
 
 

Vår nu tack!

Godkväll!
Vilken regnig och blåsig dag det blev.  Vart tusan är våren egentligen? Träden är fortfarande kala och jag vill se löv och ha värme.
Ebba väntar dessutom som bara den på lite varmare tider då hon ska plantera sin paprika som hon har sått. Varje dag kollar hon hur den växt och om den blivit tillräckligt stor för att få flytta hem till morfar och hans växthus. Men nätterna måste ju vara garanterat frostfria och med tanke på kylan på morgonen så kan de nog fortfarande va frost nattetid.
 
 
Mötet idag på skolan gick bra och jag fick iallafall bestämt mig för vilken inriktning jag ska satsa på. Inte för att den andra inte verkade intressant men för att detta alternativet gör att jag får lite kortare dagar och därmed mer tid med barnen. Kommer sakna ihjäl mig efter dom när dom ska vara på förskolan hela dagarna, och att skola in Hugo i augusti med hur tusan ska det gå?
 
Nu soffläge och inväta veckans roligaste tv pogram med gubbarna från Ullared!

Ny vecka, äntligen!

 
Älskade ungar, älskade envisa, gosiga och underbara ungar! 
De fyller mig med total lycka och vissa dagar retar de gallfeber på mig på två sekunder - precis som de ska vara med andra ord <3
 
Riktigt skönt med en ny vecka framför oss.
Idag väntar ett möte på skolan som jag gick på innan Hugo föddes, vi ska disskutera min framtid där.
Jag velar om jag ska tillbaka och slutföra mina studier eller om jag ska försöka mig på att skaffa ett arbete, varför kan man inte bara veta exakt hur man vill att sin framtid ska se ut?
Jag är så himla velig med vad jag faktiskt vill.
Hoppas få lite mer klarhet efter dagen.
 
Godmorgon på er alla, glöm ej visa ni finns ;)

Kalas söndag.

Söndagen är över och jag välkomnar en ny vecka imorgon.
Efter lördagens baksmälla så förstördes hela helgen och idag har jag inte varit på humör alls. Så ingen mer alkohol för mig framöver! Den där baksmällan gjorde dessutom så hela mitt tänk kring maten raserade ganska fort.
 
Vi har vart på Neas treårskalas och barnen har ätit sötsaker så det står dom upp i halsen vill jag tro. När det gäller sådant finns det knappt något stopp på någon av dom vill jag lova. Ibland får man unna sig sådant, men nu blir de strikt i veckan som kommer och inte fika förens till helgen igen.
Kalaset vart lyckat och det var trevligt att träffa alla nära och kära på samma gång.
Nu ska här i säng i tid ikväll för att ladda batterierna för en helt ny vecka!
 

Tacksam för en ny dag.

Morgonmys i soffan mellan mina två stora bebisar. De har ett speciellt band mellan varandra och jag är glad över att barnen har möjlighet att växa upp med djur. När Ebba låg i magen låg alltid Tilda och la huvudet på magen och myste, som om hon visste att det var något speciellt med mig när jag var gravid.
 
Jag är så tacksam för en ny dag , att vakna och känna sig redo för dagen och vad den än erbjuder istället för den känslan som jag hade igår när jag vaknade.
Idag blir det kalas för min systerdotter som fyllt tre år, trevligt att träffa släkten och bara umgås lite idag.
Innan dess ska vi försöka göra ett snabbröj här hemma och besöka maxi - önskar er en fin söndag!
 
 

Det lär dröja till nästa gång vill jag lova.

Okej det lär dröja läääänge innan jag ens tänker tanken på att dricka alkohol igen, för fy tusan vad dåligt jag mått idag. Jag tycker faktiskt inte det är värt en rolig kväll för att sedan ligga och må så dåligt hela nästa dag. Nej nästa gång jag vill ut och roa mig så blir det utan alkohol i alla fall.
 
Barnloppisen idag var galet stor och mängder med folk kom dit. Jag var ju inte i mitt esse så jag orkade inte leta efter mycket bland alla hysteriska människor. Fick med mig en body och en tjocktröja från Nova star + ett par byxor från Me and I till Hugo. Barnen valde även något bland alla leksaker, bollar, bilar och en kassaapparat.
Som säljare fick jag en del pengar och jag är nöjd, men det känns som nästan allt är med tillbaka hem igen ändå.
 
Resten av dagen har tillbringats här i mitt vardagsrum , vädret har bjudit på både solsken, regn, hagel och åska så att vara inomhus kändes mer än rätt.
 
Imorgon laddar jag för en NY jäkla dag utan baksmälla - natti!
 
Youtube fick agera lite räddare i nöden när barnen var för rastlösa, sötnosarna Wilma och Hugo.

Trött idag!

Men oj, lördag!
Igår fick jag åkt iväg och lämnat in en hel del barnkläder som ska säljas på loppisen idag. Jag hoppas självklart få sålt massor men samtidigt så tvivlar jag för det var ju mängder med saker där redan igår.
Väl hemma igen så blev jag övertalad att gå ut och ta ett glas vin, och jag har inte druckit sedan sommaren 2010 så idag är jag bakis.
Haha och ändå drack jag bara 1 glas vin och 1,5 cider + mängder med vatten! Där har ni anledningen till att jag aldrig går ut, minsta lilla och jag blir dålig dagen efter och jag tycker inte de är värt att förstöra en hel dag. Men det var ändå skönt att komma iväg ett par timmar och bowla och ha roligt!
 
Nu ska jag hinka mera vatten och dra iväg på loppisen till nio och hoppas på att få fynda!
 
En del kläder lämnade jag in ...

Här och nu!

Fredag!
Jag borde ge mig själv en spark i arslet och försöka att tänka snälla tankar om mig själv, men hur ändrar man ett tankesätt som suttit så länge?
Fokusera på här och nu istället för imorgon och framtiden, för livet är ju NU och inte imorgon.
 
Jag har laddat ner appen shapeup efter att ha blivit tipsad om den på olika håll. En bra början med att få bättre självkänsla är väl att skaffa sig en bättre kropp och kanske se sig själv med lite bättre ögon.
Jag har ju egentligen ätit bra, men tydligen inte helt tillräckligt eftersom vikten står ganska stilla. Vi får se hur länge jag orkar med att ha sån stenkoll, men kanske ett tag iallafall för att få en inblick i hur mycket jag kan äta för att ändå gå ner i vikt.
 
Fredagar brukar bli bra, så ska försöka sudda bort tankarna och bara köra på istället.
Godmorgon på dig, föressten!
 

Kvällens tankar.

Ni vet känslan av att man står och stampar på samma ställe?
Den känslan befinner sig hos mig just nu.
Jag vill så gärna komma någon vart i livet, men jag vet fortfarande inte vad jag vill göra av min framtid. Jag vill ha drömmar som inte kräver massor av år i skolan.
Samtidigt så försöker jag intala mig själv hur långt jag faktiskt kommit, tjejen som jag var för 5-6 år sedan finns inte kvar.
Men självkänslan är den samma nu som då, jag ser på mig själv och skakar på huvudet.
Vill bara bli kvitt tankarna och ha ett klart mål med min framtid....
 
Bäst jag lägger mig innan jag fortsätter spinna vidare i tankegångarna..

Glass till frukost!

 
Igår testade jag på att göra fruktglass, mixade helt enkelt olika frukter (melon, mango och hallon) och frös sedan in. Ebba har ju väntat länge och självklart fick de provsmaka varsin "glass" efter frukosten. Verkar vara minst lika uppskattad som vanligt glass och tusen gånger nyttigare. Att de var ett rent helsike att förska få ur dom ur plasten behöver vi ju inte nämna, fick skära ut dom.
 
Annars skiner faktiskt solen idag och vi hoppas att den stannar hela dagen så vi kan vara ute och få lite välförtjänt frisk luft. Ska börja röja i ordning nu här och dessutom förhoppningsvis få hinna prismärka lite mer kläder som jag ska lämna in att sälja på barnloppisen som är på lördag.
 
Önskar er en godmorgon!

Sol byttes mot regn.

Ni vet de där solskenet som jag pratade om i morses?
Det försvann snabbt efter jag uppdaterat och ytbyttes mot ösregn och blåst, dagen har därför gått ganska långsamt.
Vi har vart på bibloteket och lånat ett gäng nya böcker till Ebba, för dom hon hade nu hade vi läst massor av gånger. Det är något speciellt att gå till biblotekt , för trots att hon har en STOR bokhylla fylld med mängder av barnböcker (vi hade turen att få flera kassar böcker av folk som annars skulle slängt dom) så är det alltid mer spännande att låna och läsa lite nytt hemma.
 
Jag har känt mig lite hängig idag, tung i kroppen och lite illamående tillochfrån. Maten har slarvats med och därför har jag dessutom fått en hel dos dåligt samvete med.
Hoppas på en piggare och soligare dag imorgon - Godnatt på er alla fina.
 
Hundarna har lagt sig tillrätta här i sängen och blänger lite surt på mig då och då. Dags att gosa lite med dom innan man somnar.

Vårtecken.

Men GODmorgon!
Sovmorgon till sju och dessutom solsken ute, vilken underbar start på dagen. Så istället för vid denna tid typ stå och vänta på att få gå och lämna Ebba till dagis så sitter vi i soffan och kollar barnkanalen och har inte ens ätit frukost ännu.
 
Johan har ledigt idag och jag borde verkligen ta tag i att göra en ordentlig storstädning här hemma då det verkligen är hund och katthår överallt och saker på massor av ställen där dom inte borde vara. Tror dock inte Hugo är jätte sugen på att underhålla sig själv så jag får istället ta och göra ett snabbröj under den tiden han sover efter lunch.
Och nu påminnner jag er återigen att visa att ni finns, de där med kommentarer verkar verkligen gå i perioder men det är tråkigt när statestiken ökar men kommentarerna minskar.
 
Och årets första vitsippor är funna, nu väntar vi bara på lite varmare grader och gröna träd!
 
En favoritbild på Ebba i vitsippe-havet, här var hon i Hugos ålder.

Alfonshuset var en hit.

Vilken dag vi haft i storstaden!
Vi åkte ifrån ett regnigt och kallt Alingsås och framåt lunch så sken solen i Göteborg så vi kunde äta lunchen på en uteservering. Visserligen blåste det halv storm men ändå trevligt att få lite sol i ansiktet medan vi åt och Hugo sov.
 
Alfonshuset var verkligen en hit , dessutom inte så mycket folk eftersom det var mitt i veckan. De hade byggt upp hela huset för att efterlikna hur de ser ut i böckerna. De kunde gå in och kolla alfons filmer i en liten mini-biograf och små mataffärer fanns som de kunde leka i.
Jag tycker det var bra anpassat för alla åldrar och jag tror båda barnen uppskattade på olika vis.
Kommer nog åka dit fler gånger under sommaren, men fram tills dess får vi nog spara ihop liten semester kassa. Jag tycker det är viktigt att faktiskt prioritera att göra saker tillsammans ibland, även om man egentligen "borde" spara.
 
 

Blir en dag i Göteborg.

 
Godförmiddag, vi hade planer på att ta oss till Göteborg och slottskogen men eftersom det envisas med att regna så blev det ändrade planer. Istället åker vi till storstaden och går till Alfonshuset, ska bli riktigt skoj att hitta på något utanför Alingsåskommun för en gångs skull.
 
Så kikar egentligen bara in för att göra ett litet snabbis inlägg innan vi går till tåget , hoppas solen skiner hos er iallafall och att ni får njuta lite av våren.

Saker överallt i detta hem.

Godkväll.
 
Många av er andra bloggare tar sånna fina bilder på erat hem, och det slår mig varje gång hur tusan ni kan ha det så rent med små barn? Ställs liksom allt i ordning och kort knäpps fort som bara den?
Jag tycker verkligen inte jag gör mycket annat än att lägga tid på att städa, plocka osv och ändå blir det kaos här hemma på två röda.
Hur mycket tid lägger ni ner på hemmet dagligen?
Jag saknar ju diskmaskin och har ingen tvättmaskin i detta huset utan få gå ner i källaren i ett annat hus, det drar ju ut lite på tiden.
 
Nu ska här hoppas in i duschen och jag ska göra lite ansiktsmasker och sedan måla naglarna i någon ny färg, en myskväll med mjukiskläderna helt enkelt - Efter städningen..
 

En ny vecka.

En ny vecka har vi framför oss, härligt men jag längtar redan till helgen då jag ska lämna in massa barnkläder till försäljning på en barnloppis. Så ni som är i Alingsåstraken så tipsar jag er om att besöka Alströmmers Aula på lördag 27/4 med start klockan 09, kommer säkert kunna finnas massor att fynda =)
 
Igår hade vi en väldigt trevlig trevlig dag på gården här hemma. En kompis och hennes dotter var här och barnen lekte och vi grillade. Allt som allt var vi nog utanför huset i tre timmar och det är verkligen underbart att man faktiskt kan tillbringa tid ute nu utan att förfrysa totalt. Fortsätter dock att drömma mig bort till eget hus med egen liten trädgård med staket runt - men i framtiden så kanske jag har den drömmen...
 
 

Mycket frisk luft.

 
Nyss satt mig i soffan efter en långpromenad runt sjön , perfekt promenadväder då de inte blåste och jag fick se solnedgången från olika vinklar och höjder under nästan hela promenaden.
Sju kilometer blev det dessutom, behövligt efter helgens lite slarvande med maten.
 
Ska faktiskt göra mig ordnign för sängen nu, för efter en dag med såhär mycket frisk luft så är jag faktiskt helt slut.
Natti natt.

Söndag.

Godmorgon söndag och solsken.
Ser fram emot en dag med vänner, grillning och utevistelse.
Vi måste under förmiddagen ta oss och göra den där välbehövliga storhandlingen först, skönt när det är gjort och man kan välja och vraka ur en full kyl och frys iallafall. När jag väl är ute så måste jag förbi apoteket, Hugo har haft sin envisa ögoninflamation i 1,5 vecka nu och jag får liksom ingen bukt med den, borde väl finnas någon salva som kan skynda på processen lite?
 
Nu ska vi försöka oss på att skrapa fram lite frukost ur den ekande kylen och sedan är jag även sugen på att hinna med en långpromenad runt sjön på morgonen medan vädret är så underbart, får se vad dagen har att erbjuda helt enkelt - Trevlig söndag!
 
Årets första maskros plockades igår av bästa vännerna Ebba och Nova.
 

Sleeping beauty.

 
Möts av denna sovande skönhet när jag kommer ner efter att ha varit uppe och nattat Hugo. Frisk luft hela dagen och det blir man uppenbarligen väldigt trött av, mitt hjärta smälter en aning när jag ser dessa bilder på henne.
Resten av dagen blev fin i vilket fall som helst, spenderade den på lekplatsen blandannat tillsammans med Ebbas absoluta bästa vän Nova. Imorgon hoppas vi kunna bli ett gäng och grilla lite här hemma, underbart med vårdagar!
 
Natti.

Ingen bra start.

Oj vilken kaos morgon de blev, ingen tid alls till något blogginlägg.
Som jag nämt tigiare så är barnen just nu inte alltid så samarbetsvilliga och denna morgon vart det lite smått kaotiskt helt enkelt.
Med mindre bra humör så tog vi på oss kläder och gick ner till sjön en stund och kastade lite stenar i vattnet, dock blev vi inte kvar länge eftersom bägge två ville i vattnet och det tyckte jag var lite onödigt :P
 
Hoppas helt enkelt att resten av dagen fortlöper lite bättre. Solen skiner återigen efter ett par regniga dagar så det är ju en humörhöjare i sig.
Önskar er alla en fin lördag!
 

Fredag.

 
It dosn´t matter how many times you fall.
What matters is how many times you´ll stand up, shake it off and keep on moving forward.
 

Med de orden önskar jag er trevlig fredag, ska hoppa ner och mysa med Ebba innan läggdags nu.
 

Tur jag har en räddare i nöden.

Innan fem slog Hugo upp sina ögon och tyckte att det var dags att kliva upp, det tyckte INTE jag vill jag påpeka.
Men gissa vem som vann? Låg kvar i sängen till sex och försökte slumra så gott de gick med klättrande 1,5åring över sig och sedan gav jag upp.
Sitter just nu och väntar räddning från min pappa, världens största spindel har satt sig på min vägg i badrummet och jag vägrar kliva in där förens någon har kommit och haft ihjäl den fort som bara den!  Så fram tills min räddare kommit så är allt på paus här hemma eftersom jag inte har tillgång till badrummet.
 
Annars kör vi på hederlig fredag här hemma, dvs antagligen ett besök på öppnaförskolan medan Ebba är iväg och sedan tar vi oss nog in till stan och lekrummet för lite pyssel, hoppas på en mysig dag för fredagar tenderar att bli det.
 
Morgonmys!

Vilken talang.

 
Till er som missat denna talang. Alltså på riktigt, hur kan man sjunga så det berör så långt in i hjärtat?
Jag blir sällan direkt berörd av musik längre (om man bortser från legenden Lars Winnerbäck) Men detta alltså, han ligger nog nästan på samma plats som LW och det är ett högt betyg från mig - Lyssna och njuut!
 
Lägger mig och lyssnar lite jag med, och vilar mina ben efter ett benpass på gymmet denna regniga kväll. Natti natti<3
 

En regnig dag.

Förstår inte varför Hugo envisas att vakna klockan fem varje dag, dagarna blir så himla långa. Drömmen vore att få sova till sju, men halvsju hade ju vart heeelt okej också. Som småbarnsförälder är verkligen sömn en bristvara minst sagt, förutom för de lyckliga som tycks få barn som sover hela nätterna.
Jag väljer dock tidig morgon och egentid om kvällarna istället för tvärtom, Hugo han lägger sig runt sju och Ebba brukar sova vid åtta.
 
Tur vi var utomhus igår för idag öser regnet ner här hemma. Så vad gör man då för att få dagen att gå? Svårt att anpassa inomhus aktiviteter som passar de båda.
 

En påfrestande period.

Åh Gud, de är verkligen tufft att ha en pojk på snart 1,5 år här hemma!
Minns perioden som krävande när Ebba var liten med men detta tar nästan knäcken på mig vissa dagar. Han har en vilja av stål, och han har nog insett att han liksom inte riktigt får bestämma helt själv över sitt liv ännu och det protesterar han mot vill jag lova.
Senaste veckan har det skrikits tills han spytt, han har slängt sig på golven ett x antal gånger, blivit alldeles lealös i kroppen när jag försökt ta upp honom. Efter denna tid lär jag vara döv pga allt skrik här hemma förtillfället.
Förstår att de har mycket med talet att göra, att han faktiskt inte kan berätta vad han känner utan bara visa det.
Låt denna härliga lilla period gå över fortast möjligt , gärna innan jag får gåra hår på kuppen ;)
 
Haha Hugo blir alldeles förtvivlad när Melker snor hans boll, och Melker han ser grymt nöjd ut istället.

En onsdag.

Även om Hugo sovit oroligt sedan strax efter halvfyra så ger det ändå otroligt med energi att komma upp och mötas av solsken och redan fem grader varmt. Jag blir otroligt sugen på en liten utflykt, slottskogen i Göteborg och kolla djuren och leka. Känner mig dock inte vidare sugen på att sätta mig på tåg och spårvagn själv, jag har inget lokalsinne och skulle bergis kunna vela bort mig totalt.
 
Igår fick Ebba åka med morfar hem efter jobbet själv för första gången. Tror hon kände sig riktigt stor när hon vinkade glatt ifrån bilen. De hade ätit Ebbas favoriträtt (fiskbullar) och varit ute i växthuset och grejat lite. Hon kom hem strax innan läggdags och var himla nöjd över de timmars egentid hon fått. Med sig hem hade hon dessutom världens sötaste lilla vårbukett<3
 

Första riktiga vårvärmen.

Rosig om kinderna och med värkande ben sitter jag nu i soffan efter kvällens utomhuspass. Jag kände mig egentligen inte kropsligt i form alls men jag klarade det och de är en skön känsla när de nu är gjort. Luktade verkligen vår ute, sen att de regnade lite i början gjorde att det luktade ännu mer.
Första riktiga dagen med vårvärme, så converse på och barnen fick använda sina fina vårjackor medan jag kunde vandra om kring i endast kavaj utan att frysa - De ni!
 

Segstartad.

Gomorgon.
Sitter tillsammans i soffan och kollar barnkanalen, längtar extra mycket till sommaren eftersom dom fiskar krabbor just nu. Det är något jag vill att Ebba ska få testa i sommar, vi måste helt enkelt planera in ett besök till havet.
Hugos ögon tycks vara lite bättre nu så nu kan vi nog besöka öppnaförskolan igen om vi vill, läser man på sjukvårdsrådgivningen står det att barn får vara på dagis så länge det inte kletar för mycket.
 
Ser fram emot ikväll då vi ska ge oss ut och köra utomhusträning igen, fram tills dess finns det inte många planer alls. Ska krypa ner under filten i soffan med barnen och fortsätta kolla på barnkanalen nu, en segstartad tisdag.
 

Nytt till mamman.

 
Kolla vad jag har fått idag!
Min kära mormor tyckte jag var i behov av lite nya kläder, jag prioriterar nämligen aldrig mig själv utan barnen går såklart i första hand. När jeansen börjat gå sönder så tyckte hon att det var dags för något nytt och ingen är mer tacksam än jag. Glitternagelacket hittade Ebba och blev helt fäst vid så de fick följa med hem också.
 
Vi har haft 13,5 grader varmt idag, helt otroligt! Visst har det regnat lite tillochfrån men det är en underbar känsla att kunna slänga på sig regnjacka och hunterstövlarna igen efter denna långa vinter.
Nu ska jag sätta på tvn och skratta åt de Morgan och Ola-Conny på "En stark resa igen", haha fy bäst att ta fram kudden för fy tusan vad man skäms för dom imellanåt.
- Godnatt...

En regnig måndag.

Måndagsmorgon åtta grader varmt och regnet faller, kan inte låta bli att tycka det är lite mysigt. Var så himla längesedan det regnade att man njuter lite av tillochmed det. De mindre roliga med reng måste ju vara utgifterna det innebär eftersom Ebba vuxit ut sitt helt kanona fodrade regnställ från didriksson, så fort pengar börjat komma in så måste det prioriteras.
 
Igår hade vi en riktigt mysig eftermiddag nere i Nolhaga, tittade på djuren, besökte lekplatsen och gick upp på berget och kollade utsikten. Jag hade gjort en matsäck så vi slapp stressa hem till middagen, barnen åt visserligen inte direkt av min tonfisksallad men jag blev mätt iallafall ;)
 
 
Älskade fyraåringar, skiljer två dagar mellan Isac och Ebba (vi möttes tilloch med på bb) och herregud va de kan bråka, men därimellan är de riktigt söta tillsamans.
Den där nappen ogillar jag starkt att han har när han går, men är man hängig så får man rucka lite på reglerna.

Mätt och belåten.

 
Godkväll, denna goda kvällsmat ligger nu gott i min mage, gårdagens hembakade bananbröd smakade alldeles utmärkt till filen och muslin. Är alltså mätt, belåten och himla trött efter denna söndag. Har hunnit med både träning och utevistelse nästan hela dagen. Hugos ögon fortsätter kleta och han får feber tillochfrån , får hoppas det går över snarast för honom. Segt att inte kunna gå till öppnaförskolan som vi annars brukar, men det sägs ju vara rätt smittsamt.
 
Nu ska det hoppas in en varm go dusch och sedan ska jag krypa ner under filten och fortsätta läsa lite ut boken som är väldigt spännande just nu - Trevlig kväll<3

Grå söndag.

En frukost bestående av lättfil, fullkornsflingor och toppad med nötter och torkad frukt satt fint i magen. Äter man rätt så mår man ju tusen gånger bättre och jag kan verkligen inte förstå varför det är så himla svårt att ändå hålla sig till vad som är bra? Nu äter jag iofs inte överdrivet mycket skräpmat utan mer husmanskost men kanske tar en portion för mycket eftersom jag oftast får äta så himlans fort med barnen att man inte hinner känna när man faktiskt är mätt. Misstänker att detta är ett  vanligt fenomen hos småbarnsföräldrar ;)
 
Grå himmel även idag men vi tänkte ge oss ner till Nolhaga i eftermiddag och kolla alla djuren, uppskattat av bägge barnen och vi får den friska luften på köpet.
Under förmiddagen så får jag nog dra fram dammsugaren och försöka någon ordning här hemma, för stökigt blir de fort som attan med alla djur och barn.
 
Ha en fin söndag alla fina läsare, och glöm inte att lägga till min på bloglovin ;)
 
 
Från senaste besöket i Nolhaga.

En sån hemmadag.

Oj, oj, oj vilken lång dag det varit!
Hugo har varit lite febrig  tillochfrån och väldigt gnällig hela dagen, men nu till kvällen fick han en dos ipren så jag hoppas på lite mer sömn denna natt.
Så en hemmadag har det varit om man bortser från ett besök på maxi i förmiddags. Istället har vi sysselsatt oss med at byta till sommardäck, varit ute på gården och lekt lite samt ätit en himla god lunch som bestod av hemmagjord potatisgratäng, lax och en god sallad. Jag har även lyxat till det med att testa baka ett nytt bröd, nämligen bananbröd och det smakade himla gott och kändes riktigt saftigt att det dessutom är nyttigt är ju bara ett stort plus i kanten.
 
Äntligen fick jag chansen att klippa Ebbas lugg! Den senaste tiden har den verkligen hängt ner i ögonen men hon hade fått för sig att hon ville spara ut den, idag ångrade hon sig dock och bad mig klippa bara där fram. Så ett par cm kortare blev det allt när håret torkat och självklart blev hon jättefin.

Grå och trött start.

Lördagen är här och det är grått och duggar utomhus. Idag är en av de dagar jag verkligen hade behövt solsken eftersom Hugo knappt sovit inatt, vaknat säkert en gång i timman. Jag är lite orolig eftersom han ramlade ner från soffan igår kväll innan läggdags, att han ska ha vaknat pga smärta någonstans men det kan ju lika väl bero på hans ögoninflamation, förkyldning och hosta.
 
Får göra mitt bästa av dagen, börjar med en förmiddagsträning på gymmet sedan får vi helt enkelt se hur mycket vi orkar. Bygga kojor, rita och andra inomhusaktiviteter blir det nog mycket av skulle jag tro. Jag kommer garanterat klättra på väggarna eftersom rastlösheten i mig går igång av att bara vara inne.
Nu ska här ordnas frukost och klunkas lite av en av lokas nyheter, för ni MÅSTE testa dom. Har druckit choklad och jordgubb och det smakar verkligen glass och chocklad - underbart!

Fredag men ingen vidare godmorgon.

Men att vakna till snö är väl inte riktigt okej? Ganska väntat eftersom april månad är rätt knepig när det gäller vädret. Barnen hostar på kapp och jag torkar näsor som aldrig förr, Hugos ögoninflamation har spridit sig till andra ögat och jag känner väl inte direkt att detta är någon supermorgon. Får ta tillfället i akt att fortsätta få någon ordning bland mina skåp helt enkelt , om lilleman tillåter vill säga.
 
Nu ska jag börja plocka fram lite frukost här hemma och hoppas jag piggnar till lite i humöret efter mat och ytterligare en kopp kaffe  - Godmorgon FREDAG!
 

Tystnad.

Jag sitter i tystnad och bara njuter, så underbart skönt att bara vara alldeles ensam och tillochmed sambon somnade när han la Ebba.
Om man bortser från ett litet besök på Ica och ett liten snabbvisit på närliggande lekplats så har vi bara vart hemma och degat idag. Barnen har haft sina one pieces och jag har känt mig allt annat än ordninggjord, men måste säga det vart skönt att ha en sånhär dag. Tyvärr har Hugo vart lite småfebrig och himla gnällig hela dagen så därför är det extra skönt med tystnad förtillfället.
Och jag fick faktiskt rensat två köksskåp, bara en miljon andra ställen och plocka på framöver.
Ska fortsätta bara vara nu ett tag, snart vaknar lilleman och vill komma över till min säng...
 
Världens godaste mellanmål gjorde vi idag, att man inte gör de oftare egentligen? Gott, nyttigt och snabbt!

Morgonmys.

Godmorgon torsdag.
 
Idag är det grått på himlen och det minns jag inte när de var senast, nästan lite härligt att inte ha sol så man med gott samvete an göra lite mer inomhus aktiviteter. Jag har en tanke att försöka rensa lite i något skåp i köket för jag är nämligen en människa som tänker lite såhär "det som inte syns finns inte". Skåpen är en enda röra, överallt de det finns plats så har jag knött in saker till höger och vänster och har ingen som helst ordning.
Önska verkligen jag vore mer ordningsam för jag gillar ordning och reda men får helt enkelt inte till det.
 
Ebba och Hugo sitter under filten och håler om varandra samtidigt som de kollar på barnen i bullerbyn och jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser dom så tillsammans. Båda är jätte förkylda och Hugo har dessutom dragit på sig en ögoninflamation så får se vad vi gör för att fördriva denna lite gråare dag.
 
Önskar er en fin dag och jag ska försöka tänka på att inte stressa runt konstant hela dagen idag, försöka njuta av de små ögonblicken.
 
Stackarn, men han verkar inte ha ont av det iaf...
 

Ett underbart sätt att träna på.

Alltså vilken underbar kväll med träning! Jag fick med mig en vän och testade något för mig helt nytt. Testade köra lite styrka utomhus, lite armhävningar och planka mot parkbänk och även några benövningar efter att vi sprungit klart vår runda. Helt otroligt roligt och underbart att stå mitt framför självaste solnedgången och träna, nu ska här bara kommas på fler övningar så kommer jag garanterat testa detta igen. Kanske har ni några övningar att tipsa om som går att göra utan redskap?
- Ni måste testa!
 
Jag mitt i en armhävning mot bänken, funkade riktigt bra!
Angelica kämpar här med plankan, haha något hon tänkte ge upp för de va "för jobbigt" Men jag tvingade henne köra på ändå såklart ;)

Vår trötthet?

Onsdags morgon och vi har redan hunnit med frukost, kojbygge och massa städning (som som vanligt inte syns men ändå) Förstår inte varför jag känner mig så otroligt segstartad om morgonen nuförtiden, kan de vara någon vitaminbrist? Har läst att vårtrötthet är vanligt pågrundav att i många fall är D-vitaminerna i kroppen typ slut efter en lång vinter. Kanske dags att köpa lite vitaminer och äcklig blutsaft?
 
Igår hade vi en underbar eftermiddag nere i Nolhaga. Något jag älskar med Alingsås är den parken med djur, lekplats, härliga promenad vägar och strand i närheten. Nu när våren börjar komma så smått så är de roligare att ta sig dit eftersom man slipper frysa. Nu hade dessutom små djurungar börjat födas, massa små kycklingar och två par helt bedårande killingar fick vi se. Båda barnen var på strålande humör och njöt verkligen över de lilla miljöombytet de blev eftersom vi nu hängt på samma lekplats länge.
 

Trötta ben.

Godkväll.
Sitter här helt mör i benen efter att jag bestämt mig för att köra ett litet mini-benpass på hemmplan eftersom jag var för lat för att ta mig till gymmet. Verkar ha funkat för de bränner verkligen just nu, kort men effektivt uppenbarligen.
De sägs ju att det inte är längden på passen som räknas utan hur mycket man faktiskt tar ut sig. Tycker dock inte detta räknas som träning , egentligen helt idiotiskt eftersom man inte behöver besöka gymmets lokaler för att få nytta gjord för kroppen.
 
Idag var jag iväg och hämtade andra delen ur triologin hungerspelen så ska snart krypa ner under filten och läsa lite samtidigt som jag får i mig lite välbehövlig kvällsmat. Hoppas såklart att denna ska vara lika spännande och fängslande som ettan.
Dags att njuta av tystnaden , Johan är uppe och lägger Ebba nu så snart så - sovgott sedan.
 

Familjen kaos.

 
Så här ser det ut hos oss just i detta nu, barnen har redan lyckats röja fram massor av saker och håller mig sysselsatt. Det är kojbygge och tågbanor på golven och här sitter jag med en kopp kaffe och bara ser mer och mer saker komma fram och inser att det är mestadels jag som som vanligt kommer få städa undan allt.
Man är verkligen konstant sysselsatt med något som två barnsmamma, städning, matlagning, försöka få barnen hålla sams osv.
Haha kan längta framåt lite tills Hugo är lite större och kan berätta lite mer vad som är fel istället för att bli så arg som han är nu.
Lite smått kaos som vanligt, men det hör la till de normala och jag tror de flesta i samma sits känner igen sig ;)
 
Dags för att äta lite frukost och sedan börja dagens "arbete"
 
Hoppas ni får en fin start på dagen ;)

En stark resa.

Kvällen är här och bägge barnen har precis somnat, jag sitter uppkrupen i soffan med täcke och är jätte trött. Har väl egentligen inte gjort något speciellt idag mer än en löprunda på morgonen men det i samband med nattens lite sämre sömn har gjort mig helt slut.
Ska precis sätta igång tvn och kolla på "En stark resa igen" med Morgan och Ola-Conny från Ullared, haha jag bara smäller av vad blåsta de två männen är - underbart!
 
Så slå på tvn och skratta åt dessa, de ska jag göra!

Det gick ju smidigt att lära sig.

Ny vecka och ett stycke trött mamma idag.
Har drömt drömmar om farfar inatt och inte kommit i något direkt djupsömn så när Ebba väckte oss vid sex så hade jag ingen lust alls att kliva upp ur varma sängen. Börjar vakna till liv nu efter en kopp kaffe och antar att frukosten gör så jag piggnar till ännu mer sedan.
 
I fredags köpte vi en ny cykel till Ebba. Hittade en begagnad på en köp och säljsida och tyckte 200kr var perfekt. Hon har ju tidigare haft en liten där man kan ta av stödhjulen men tyckte hon  behövde en storlek större för att ha en chans att lära sig cykla. I lördags började vi öva lite på morgonen och sedan på eftermiddagen cyklade hon första rundan SJÄLV till stan. Helt otroligt va snabbt hon lärde sig hålla balansen, tror mycket är tack vare balanscykeln som hon haft i ett års tid. En stolt mamma och en ännu stoltare Ebba som ska få ta cykeln till förskolan idag.
 
Och hörrni, ni kan väl visa att ni läser ibland? Nu är de sådär tråkigt tyst bland kommentarerna igen, går lite i perioder de där. Väldigt uppskattat när ni lämnar era ord lite då och då <3
 

7 timmar ute i friska luften.

Nyss hemkommen efter en kvällspromenad med hundarna tillsammans med en vän, alltid härligt att få lite frisk luft precis innan man ska lägga sig tycker jag.
Dagen har verkligen bjudit på frisk luft i mängder. Ebba var ute i sammanlagt 7 timmar idag, så jag hoppas och tror att hon kommer sova gott inatt.
 
Vi gick till lekplatsen och mötte upp lite vänner och satt där i solen och tjötade. Någon lugn stund med en 1,5åring får man ju knappast. Man får jaga och hålla koll på honom hela tiden, för han vill vara överallt och får han inte som han vill så låter han dig höra det kan jag lova.
 
Imorgon är den riktiga vardagen här igen, påsklovet är över och Ebba ska tillbaka till förskolan igen. Blir nog skönt för henne att komma iväg och aktiveras lite på ett annat vis än vad man klarar och göra på egen hand.
Godnatt fina ni!
 

Frisk luft och friskare barn.

Jag är så fullkomligt överlycklig över att solen väljer att visa sig, de ger så himla mycket mer energi att på morgonen komma upp till en blå himmel.
Våren gör liksom allt lite enklare, visst vi har fortfarande inte de där riktigt varma och goa graderna ännu för Hugo behöver fortfarande overall men snart så är den här på riktigt!
 
Vi har inga planer inför dagen, men jag hoppas att vi kan hitta några vänner att umgås med och gå till skogen eller någon lekplats för så länge vädret fortsätter så här så blir de frisk luft i mängder för hela familjen. Sedan vi har börjat kunna va ute lite mer så har sjukdomarna minskat, ja visst är de förkylda och hostiga men det räknas knappt. Efter denna vinter med magsjugor, feber, vattkoppor osv så är tacksamma för varje frisk stund.
 
Hugo älskar tågbanor på öppnaförskoaln och kom på att ett sånt har ju vi sedan Ebba var liten. Och vilken hit, de är de första han säger på morgonen. Där kan han sitta en liten stund utan att bli uttråkad och behöva min fulla uppmärksamhet - perfekt!
 

Smörgåstårta på kalas.

 
 
Så vart de färdigkalasat med smörgåstårta och kakor. Mysigt att ha hem lite folk här hemma under eftermiddagen. Fick lite porslin och en bukett blommor , av Johan har jag fortfarande inget fått så får väl se vad han har i görningen. Har berättat att jag önskar något till mig själv för de blir så himla sällan jag unnar mig själv något och lite nya kläder är tex väldigt behövligt.
 
Nu mys det här i soffan med filt och lördagsgodis för Ebba framför madicken. Jag inser att det kommer bli en riktig tidig kväll då jag är helt slut.
Önskar er en fin lördag!

Kalas.

En senare uppdatering än vanligtvis idag men hittills har dagen gått i ett.
Jag har hunnit med att besöka gymmet och kört lite armar och inser hur jäkla fort man tappar allt man byggt upp med träningen. Denna gången kändes vikterna extra tunga, man måste verkligen hålla igång regelbundet.
 
Kikar egentligen bara in för att säga hej, jag har fullt upp med förberedelser inför mitt lilla kalas som ska va här i eftermiddag, det ska plockas leksaker, duschas och kokas kaffe nu medan Hugo sover sin lilla vila.
Så på återseende ikväll ;)
 

En jobbig period.

Freeedag med lets dance och fredagsmys väntas. Även om jag försöker äta nyttig och bra mat så vägrar jag välja bort allt jämt, ibland får man faktiskt unna sig lite anser jag.
Ebba är himla nöjd med dagen då hon blev medlånad av min morbror till simhallen. De hade badat i nästan två timmar och sedan avslutat hela besöket med en pizza på stan. Tror hon mår bra av att komma ifrån lite själv ibland faktiskt.
Annars är vi inne i en såndär "härlig" trotsig period, Ebba hon kan nämligen stänga av öronen totalt. Värst är hon när Johan är hemma då hon blir otroligt sur om han inte leker med henne konstant. Antar att de är för att hon verkligen vill ha all hans uppmärksamhet när han väl är hemma från jobbet.
Lillebrorsan är inte sämre han och har ett himla humör, tror  mycket beror på frustration för han inte kan uttrycka sig.
Så minst sagt hektiskt här hemma nu och morsan i familjen skulle ibland behöva en liten paus. Livet som småbarnsmamma kan faktiskt va riktigt påfrestande vissa dagar och inte bara sådär rosa och fluffigt som vissa vill måla upp det som.
 
Lite av veckans instagrams bilder (emmgus86)

Fredag.

Börjar dagen med ett boktips - Hungerspelen! Blev tipsad här på bloggen om denna serie och har nu läst igenom första boken och kunde knappt lägga ifrån mig den - jätte spännande! Den var lite seg att komma in i men när man väl förstod sammanhanget så kunde jag inte slita mig och nu väntar jag på att nr två i triologin ska bli ledig på biblioteket.
 
Fredagsmorgon! Solen skiner, vi planerar att åka till öppnaförskolan för att fördriva dagens första timmar på ett bra sätt, Ebba blir lät uttråkad när det är påsklov från dagis och Hugo mår bra av att aktiveras han med. I eftermiddag har min morbror bett att få låna med sig Ebba till simhallen och det är något hon sett fram emot mycket, så får väl se vad jag och lilleman hittar på här själva.
Dags för dagens bästa mål - frukost!

En dag som alla andra.

Tack för alla ni som gratuerat mig på min dag, värmer otroligt när några få av er tagit er den tiden.
Som jag misstänkte så har de blivi precis som vilken dag som helst, lite grattis via fb, sms och samtal. Min kära barndomskompis gjorde nog dagen minnesvärd på såsätt att hon kom hit med blommor och lite fika.
Jag hoppas på lite mer gratulationer till helgen då mormor lovat att komma hit med en smörgåstårta, så himla gott!
 
Dagen har vart lugn och bestått av mestadels lek på gården eftersom jag verkligen inte orkade flänga omkring idag. Vi har hunnit med att besöka bibloteket och lånat med lite nya böcker till nattningen, tyvärr så fanns inte boken jag letade efter inne så nu väntar jag på mail att den kommit in och finns reserverad för mig.
 
Nu ska här fortsättas plöjas igenom one tree hill, mitten av sesång fem nu.
 

4 april.

4 april - 86 så föddes jag, det gör alltså denna dag till min 27de födelsedag!
Jag misstänker att detta kommer bli precis som vilken dag som helst och inget direkt firande alls. Jag brukar inte fira något direkt mer än möjligtvis lite kaffe och fika till de närmaste men visst hade de vart lite skoj att bli ordentligt firad någon gång med.
Ebba hade iallafall förberedd och beställt en bricka med en macka som hon fick ge mig på sängen när hon vaknade, hon var så stolt när hon kom bärande på brickan och kröp ner i sängen. Bättre start på dagen kunde det knappast blivit eller hur?
 
Nu får vi se hur resten av dagen fortsätter, kanske blir jag överasskad trots allt? :)
 

Nyttigt.

 
Nyss avnjutit denna goda kvällsmat, fil, flingor, nötter och toppat med jordgubbar och det smakade helt fantastiskt. Nyttigt är de ju dessutom också. En annan väldigt nyttig sak jag gjorde va att ge mig ut på en liten löprunda när Johan precis kommit från jobbet. Stängde dörren med barnskrik bakom och satte musiken i öronen och sprang en stund, och visst de är inga långa rundor men jag klarade de och jag är nöjd.
 
Annars har vi storhandlat och besökt lekplatsen i solskenet , barnen har tyckts vara på varandra och bråka konstant så det är extra skönt med lite lugn och ro nu.. - Godnatt.

Inget toppen humör.

Vaknar och får en tanke på att nu är det dags att ställa sig på vågen igen, och det skulle jag inte gjort! Jag har gått upp ett par kilo mer än vad som är okej och blotta tanken ger mig panik. Varför är det så satans lätt att gå upp när man faktiskt vet hur man ska äta och vet vad som är hälsosamt för dig? Jag har kämpat så under åren för att nå dit jag är idag och jag vägrar gå upp ett ynka gram till.
Så vi kan sammanfatta detta så att de är ingen Emmelie med ett toppen humör denna morgon inte, sen passar barnen på att trotsa extra mycket också.
 
Vissa dagar är tuffare än andra, men jag vägrar låta de sänka mig - nya tag och mycket frisk luft!
 

Mycket frisk luft.

 
Så sitter man här alldeles rosig om kinderna efter att ha spenderat över tre timmar utomhus under eftermiddagen. Tog oss upp till "fårhagen" och hade med oss pannkakor att äta. Hundarna sprang omkring, Ebba lekte med min minsting kusin Erik och Hugo tultade omkring i backarna han med. De är verkligen de perfekta stället att besöka, bara fantasin sätter stopp för barnen.
Den friska luften har gjort mig helt slut, så nu återstår nog bara att titta på lite "unga mödrar" och sedan gå upp till sängen för att få lite välbehövlig sömn.
 
Godnatt på er.
 

Vardag igen.

Godmorgon tisdag och återigen vardag.
Jag måste erkänna att jag tycker det är rätt skönt med vanliga rutiner igen, Ebba har visserligen påsklov men annars är allt som vanligt. När Johan är hemma blir hon så himla trotsig och visst kan hon vara de med mig med men hon brukar inse att jag vinner striden och ge upp.
 
Hela veckan så är det nästan en stor sol över Alingsås och jag hoppas verkligen den prognosen stämmer, för fy tusan vad mycket energi de ger med solljus och frisk luft i mängder. Jag planerar iallafall att packa matsäck flera dagar i veckan och äta middag utomhus för att verkligen ta vara på vädret.
Ska verkligen försöka att njuta av sista tiden hemma med Hugo, snart är sommaren över och han ska lämnas (hur tusan de nu ska gå eftersom han skriker hejdlöst bara när jag går på toaletten)

En sak jag måste bli bättre på är att njuta av stunden och inte bara längta framåt hela tiden, svårt!
 
Barnen med sina funna påskägg i söndags, Hugo fick till sin lycka en chockladboll för godis får han vänta med.
 

Sista lediga dagen.

 
Men vilken underbar dag! Termometern visade som mest 8 grader varmt i solen och vi har verkligen vart ute nästan hela dagen. Lekdate med en kompis till Ebba på morgonen och avslutade allt med att plocka upp grillen från förrådet och premiärgrilla. Efter sömn för Hugo så tog vi oss ner till torget och gick till glasscafet för första gången detta år, riktigt skönt att sitta där med solen lysnades i ansiktet. Tänka sig att på vägen mot lekplatsen såg vi dessutom årets första krokus, nu äntligen är våren nära!
Hoppas ni andra njuter medan vi har dagar som dessa, man måste passa på att ta vara på livets små guldkorn.

Jag hoppas hon minns dagar som dessa.

April månad!Äntligen kommer årets första riktiga vårmånad, min 27 års dag närmar sig så jag njuter av de sista dagarna som ung 26åring ;)
Idag planerar vi att köra grillpremiär här hemma till lunch, finns det något godare? Hoppas ett par vänner gör oss sällskap också.
 
Igår lös det verkligen från Ebbas ögon. Påskharen hade lämnat en karta i morfars brevlåda och vidare därifrån fick man hålla ögonen öppna för olika platser där han lämnat en fjäder. Tre olika platser med fjädrar innan hon tillslut fann påskäggen under en gran, och vilken lycka! Att något sådant litet kan göra så mycket, ja de är sånt jag vill att hon minns när hon blir äldre. Småttingarna Hugo och Alice vandrade med utan att fatta så mycket, så Ebba kände sig nog lite stor som dessutom fick leda hela alltet.