En pysseldag.

Vilken trevlig och intensiv dag vi haft!
Vid halvtio redan satt vi på tåget mot min kusin, promenerade dit i fullkomligt ösregn och spenderade sedan resten av dagen där.
Det pysslades girlanger, änglar och annat julpyssel,det bjöds på himla god lunch och bakades bullar.
Barnen lekte och stojade och vi hade himla skoj allihopa, minst sagt intensivt och jag hade en övertrött gosse som gallskrek HELA vägen hem både genom tågresan och bussresan.
Måste bli mer sånna här tillfällen snarast <3
 
Ska tappa upp ett varmt bad nu och försöka varva ner ordentligt, jag känner att det är välbehövligt ikväll.
Godnatt till er alla, och välkommna ni nya som valt att följa mig på bloglovin - himla roligt <3
Hade vart grymt skoj med en liten minipresentation av läsarna? Så jag vet vilka ni är och så jag kan hitta nya guldkorn att följa i bloggvärlden.
 
 
 

Med en vilja av stål.

 
Tre gånger om dagen ska man försöka muta ner pencillinet till Hugo, det är nästintill en möjlighet vill jag lova. Mutar jag så går det lite bättre än att jag bara försöker ge honom, om det tvingas i så kommer det upp lika fort igen vill jag lova.
Lär få sätta barnen på en sockerdetox efter denna kur, för det enda som jag kan göra för att få i honom den är att muta med något gott i utbyte såsom godis glass osv.
Nåväl, det viktigaste är faktiskt att det kommer ner.
 
Haha men han har börjat med en ny grej de senaste dagarna. Han sätter armarna i kors, skjuter ut underläppen och säger att han är sur. Så galet sött och jag vill bara ta tag i honom och ge han ungefär tusen pussar. Haha men jag misstänker att det inte hade varit populärt att göra i det tillfället.
 
 
 
 

Tar vara på sömn möjligheter.

Tända ljus överallt och tystnad när det två mycket energiska barnen äntligen sover.
Jag sitter här med ögonlock som hänger som bara den, det där med vintertid tar på kraferna för mig också märker jag. Lär krypa ner i sängen snart och känner jag mig själv rätt så sover jag innan klockan slagit nio, det gäller att ta vara på den sömn man kan få när man har två otroligt morgonpigga barn.
Godnatt fina ni <3
 
Föressten, blommorna ser fortfarande exakt lika fina ut på bordet.
 

Framsteg på sjukdomsfronten.

Godmorgon.
Första morgonen på länge som Hugo inte startar dagen med feber, visst kan det med största sannolikhet komma tillbaka under dagen men det struntar vi i förtillfället.
Barnen har nyss tryckt i sig morgonens första isglass, jo för det är mutning på hög nivå som gäller för att Hugo ens ska kunna tänka sig att få i sig sitt kåvepenin. Riktigt räv-gift den där medicinen, jag förstår inte varför dom inte kommit fram med något nytt som smakar lite bättre än just det.
Tilda är även hon lite bättre i benet, hon haltar lite än men inte lika illa som igår. Det går framåt i sjukstugan här hemma med andra ord!
 
Ska plocka fram frukosten och sedan börja med första morgonröjet här hemma innan det blir dags att hjälpa en kompis langa lite lådor, hon flyttar nämligen in och blir granne med mig tillsvidare - mysigt <3
 
 

Veterinärbesök.


En olycka i skogen resulterade i ett besök hos vetrinären med Tilda. Hon hoppar på tre ben och har uppenbart himla ont i sitt framben. Domen blev att hon antingen fått en rejäl stukning eller en spricka i benet, så antiinflamatorisk medicin ett par dagar och sedan hålla tummarna det ger med sig. Allt kommer så otroligt olägligt, jag känner bara att snart får oturen vända!

Älskar ränder.

 
Det blev något tokigt med inlägget när jag skulle publicera imorses, så det uppdaterades utan någon som helst text.
Jag är i vilket fall som helst helt förälskad i nya cirkus kollektionen från pop, tur i oturen att det inte finns någon butik här i stan alltså. Pyamasen med stjärnor fick följa med mig hem från allum i söndags och bli Hugos första födelsedagspresent iallafall. Sen misstänker jag att den nyöppnade villervalla butiken kommer tjäna en slant på mig inför två kommande födelsedagar och sedan jul.
 
Vi försöker fördriva tiden på bästa möjliga sätt här hemma men det är svårt!
Regnet öser ner och barnen har feber som kommer och går. Jag som längtade så efter lov börjar istället längta till skola och vanliga rutiner igen. Blir dom bara helt friska så kommer vi säkert ha det jättemysigt på hemmaplan<3

Trött på sjukdom.

 
Nej nu är jag galet trött på sjukdommar alltså!
Började förmiddagen med ett besök på vårdcentralen där vi med största sannolikhet kunde konstatera
falsk-krupp, ett stycke sprucken trumhinna och tackvare det blev det en kur pencillin till Hugo.
De tog sig en titt i Ebbas hals med, irriterad men ingen halsfluss. Därimot ville dom vi skulle återkomma för att få en remiss till barnmottagningen, hennes halsmandlar var riktigt stora och skulle eventuellt behöva opereras bort. Kunde tydligen vara stora mandlar som orsakar hennes sömnproblem.
Väl hemma igen så får Ebba feber igen, relativt pigg men ändå feber.
 
Jag längtar efter pigga barn, utevistelse och en son som äter (han har inte ätit riktig mat sen i torsdags, utan bara välling och nån isglass).
Håll nu tummarna pencillinet hjälper, och att vi snart är på benen här hemma igen.
 

Lov-vecka!

En ny vecka och inte vilken vecka som helst utan lov.
Vi startar lovet med att vänta in att vårdcentraln ska öppna så vi kan ringa in och be om en tid för att kolla upp Hugos eventuella krupp. Stackarn låter riktigt ansträngd i andningen i mellanåt och hostan låter vidrig, det tillsammans med feber så jag antar det är dags att kolla upp det.
 
Vi börjar med att försöka vitaminboosta frukosten med massor av frukt som inhandlades igår.
Jag njöt verkligen , men barnen pillade bara i sig , också ett tecken på att de inte mår bra eftersom de annars slukar allt som har med frukt och göra.
Så nu hoppas vi innerligt på att bli friska så vi kan njuta av lovens alla aktiviteter som finns.
- Godmorgon föressten!
 
 

En färgklick.

 

Men se så fin puff vi hittat<3
Hittade denna och en till identisk på blocket, skrev ett mail och det visade sig vara min kusin som sålde dom, haha så idag när jag och Ebba var iväg på egentid så kom dom med hemkörning av dessa, en härlig färgklick och barnen älskar dom.
 
Nu väntas alltså en vecka höstlov för både mig och barnen. Jag håller tummarna hårt att Hugo blir frisk, han har nämligen fortfarande runt 39 graders feber och dessutom med största sannolikhet dragit på sig krupp.
Imorgon blir det att dra på ett besök till vårdcentralen om hostandet och febern inte gett med sig.
 
Önskar er en fin söndagskväll <3

Nej till tidsomställningen.

Den här tidsomställningen alltså, de flesta föräldrar mardröm och min likaså.
Tycker det är helt galet att man två gånger om året ska behöva gå igenom denna omställning. Och denna gången innebar det att lilleman vaknade ännu mer mitt i natten än vanligt (strax efter fyra snåret)
Så NEJ det innebär inte att vi får sova en timma längre som så många tjatar om, nej det handlar om att kliva upp mitt i mörkaste natten och försöka fördriva timmarna så gott det går fram tills andra människor vaknar.
 
Idag hoppas jag på att barnen är friska, framförallt Ebba eftersom vi hade planerat att förenea lite nytta med nöje och ta egentid tillsammans med en liten tågresa mot Partille och Allum. Jag  ska nämligen lämna in min telefon på lagning. Jag kommer bli helt handikappad utan telefonen, men eftersom hela telefonen blev helt kass efter uppdateringen på iphone så måste den lagas innan min garanti går ut nästa helg.
 
Önskar er en fin dag och hoppas ni fått sova längre än jag.
 
Med hopp om egentid, såååå välbehövligt!
 
 

Ansiktsmålningar.

Lördag och sjukstugan fortsätter här hemma.
Inatt hade vi två kokheta barn i sängarna med en riktig jobbig hosta, men med lite febernedsättnade i kroppen så mår dom betydligt bättre än tidigare.
Tillräckligt bra för att köra lite ansiktsmålning på egenhand medan jag och Johan plockade fram lite möbler som en köpare skulle komma och hämta.
Kom tillbaka till köket och upptäcker dessa fina ungar, blev ett bad på direkten vill jag lova =)
 
 

Höstpyssel.

 
Dagens pyssel här hemma i sjukstugan, att göra ljuslyktor av gamla glasburkar.
Blev inspirerad av en vän, hennes var ju mycket finare men jag tycker Ebba gjorde ett riktigt bra jobb och med ett litet band högst upp så tror jag det blir jätte charmiga.
De enda du behöver göra är att vispa äggvita och pensla i burkarna, "bröa" sedan burken med strösocker och låt torka - Voila, klart!
 
Nu blir det fredagsmys här i stugan, två sjuka barn som just nu mår okej av febernedsättande i kroppen men imorgon hoppas vi på att de är lite kryare <3
 

Vabb-fredag.

Vabb var det här! Med lite febernedsättnade i kroppen så mår ju hon betydligt mycket bättre iallafall och det känns skönt. Men jag tycker det är svårt och veta hur mycket man faktiskt kan göra? Jag menar om hon vill och orkar gå ut på gården och leka så måste ju det vara okej? För hon lär ju säga ifrån så fort hon blir trött.
Hugo startade morgonen med feber han med, så lugnt som bara den här hemma vill jag lova.
 
Hoppas kunna lura hit någon så jag kan komma iväg och handla lite till kvällens fredagsmys.
Fram tills dess får jag underhålla dom på bästa möjliga vis, änsålänge har vi averkat trolldeg och gjort ljuslyktor. Men nu då? Pysseltips tack!
 
Haha, kanske dags att hämta ur ungarna från gaderoben där dom just nu ligger och knör medan Ebba spelar?
 

Hej vabb.

 
Och så var det dags igen, vabb.
Möts av en tjej som säger hon fryser, har ont i magen, halsen och är otroligt ynklig på vägen hemåt.
Och mycket riktigt, tempen stod på 39,1 och det var bara att inse faktumet att imorgon blir vi hemma.
Nåväl, sjuka blir dom och en ganska bra tidpunkt har hon "valt" eftersom det imorgon är sista dagen innan lovet och vi redan hunnit med det allra viktigaste.
 
Ska passa på och njuta av tystnaden här hemma lite så länge den varar..
Våra nätter är kaos i vanliga fall, lägg till lite feber och sjukdom på det och ni kan räkna ut följderna.
Önskar er en fin kväll allesammans <3
 
 
 

Torsdag.

 
Godmorgon i höstrusket.
Inatt har jag legat vaken under kortare och hört hur regnet smattrat mot rutorna.
Jag som är fruktansvärt beroende av ljuset har väldigt ont av denna årstid, mörkret drar ner mig och ger mig ju knappast någon energi över alls. Den lilla energi man har går åt till att göra det nödvändiga.
Nåväl, vi ska nog inte klaga med tanke på hur fin sommar och höst vi faktiskt haft hittils antar jag.
 
Lång dag i skolan idag och jag hämtar inte mina två hjärtan förens halvfyra! Jag är otroligt nöjd med förskolan vi har till dom, men jag kan tycka att det är lite väl långt att vara där 7,5 timmar två dagar i veckan.
Nästa vecka ska vi njuta av höstlovet och lediheten tillsammans helt enkelt.
Önskar er en fin torsdag <3
 
 

Familjen kaos.

Det hederliga gamla småbarnskaoset kom helt enkelt i mellan idag, därav inget inlägg alls hittills.
Jag känner att det är minst sagt "familjen kaos" här hemma just nu.
Ni vet den där känslan när man knappt hinner stanna upp och andas? När dagarna flyter samman och veckorna går på raketfart.
 Saker som att vaaaaarje morgon skriker Hugo hysteriskt när vi kliver på bussen eftersom han vill sitta "fälv"
Den pedagogiska mamman i mig förklarar samma sak vareviga dag "Nej Hugo på morgonen får du sitta i vagnen för vi har bråttom" (Inombords låter det helt annorlunda och jag stressar upp till tusen)
Sen har vi samma kamp varje gång han ska i vagnen igen.
Min kära dotter då? Ja hon har sina egenheter just nu med.
Helt plötsligt så tycker hon inte om maten hon gillat innan, och helt plötsligt är man dum för att man haft i lök.
 En pausknapp till denna mamman just nu känner jag, för herregud så intensivt allting är förtillfället.
Jag tror iofs detta är något ALLA föräldrar går igenom i perioder, men det måste vara okej att erkänna att tycka det är lite jobbigt vissa perioder.
Självklart älskar jag dom till månen och tillbaka tusen gånger om ändå ;)
 
 Ännu en grej som är inne just nu, att gömma sig när det är dags att byta blöja.
 

När man inte har orken.

 
När man kommer hem sent ifrån skolan och sista lektionen var ett hårt stationspass på idrotten så är middag inget jag orkar tänka på att laga till mig själv, detta fick fungera aldeles utmärkt som substitut helt enkelt. Många gånger kan jag bortprioritera mig själv gällande maten eftersom jag är vegitarian och alltid måste laga extra mat till mig själv. Det är nog  faktiskt enda nackdelen med att inte äta som resterande av familjen gör, att man ibland helt enkelt struntar i sig själv och bara lagar till de andra.
Förövrigt lär jag väl dra på mig världens träningsvärk efter dagens pass, grymt jobbigt!
 
Nu ska jag plocka undan här hemma, krypa upp i soffan med barnen sista halvtimman innan det är dags för att natta dom bägge - Önskar er en fin tisdagskväll <3
 

Tisdag.

 
 
Godmorgon regniga och mörka tisdag, hösten har verkligen kommit igång på allvar och hela natten har jag hört hur det smattrat mot rutorna. Mysigt om man är på insidan men mindre mysigt när man står i väntan på bussen.
Idag väntas min längsta dag, det innebär att jag inte kommer vara hemma igen förens halv sex ikväll.
Jag är otroligt tacksam att jag har en lillasyster som ställer upp och hämtar barnen tidigare varje tisdag.
 
Väldigt tyst här hemma nu, jag inser att Hugo smitit iväg till toaletten och leker med vattnet i handfatet igen, haha det är hans nya lilla grej!
Blir att börja dagen med att torka golvet och byta kläder med en blöt unge med andra ord ;)
 
 

Boktips.

Det är så satans lätt att se vad man inte har, att klaga på smågrejer och bara fastna i allt negativt tänkande.
Tro mig jag är en av alla dom, men sedan jag började läsa denna boken så lär man sig vara lite mer tacksam över sin helt vanliga vardag.
Kristian Gidlund hann inte bli 30 år förens cancern tog honom, han hade hela livet framför sig men alla hans drömmar försvann pågrundav denna hemska sjukdom!
Han skriver så himla naket och ärligt om sin kamp som han tillslut förlorar, hans ord har ju berört tusentals människor.
Vi måste lära oss att inte ta något för givet, att stanna upp och inse att livet kanske inte är så dumt trots allt.
Jag ska försöka lära mig bli bättre på och se det jag faktiskt har istället för det jag saknar.
 
 
Önskar er alla en godnatt med detta boktips <3
 
 
 

Bara vanligt vatten.

 
Godmorgon måndag!
Jag försöker vara duktig och starta dagen med ett stort glas kallt vatten innan kaffet. Jag dricker fruktansvärt dåligt och måste nog bli bättre på att få i mig mer vätska. En sak jag måste bli bättre på igen är att tänka på kosten och träningen lite mer, jag är så fruktansvärt trött och orkeslös hela tiden och jag tror att rätt mat och motion kan få mig piggare tids nog igen.
 
Tänka sig att det är sista veckan innan lovet.
Det är en av fördelarna med att studera på folkhögskola - alla loven!
 
Önskar er en fin start på veckan, nu måste jag sätta igång att välja lite kläder till barnen inför dagens fotografering.

Veckans längsta dag.

Men oj vilken lång dag det varit!
Ser riktigt fram emot att gå och lägga mig nu snart och läsa lite och bara koppla av.
Att underhålla mina två vildar inomhus en hel dag är nästintill omöjligt, så det har tagit på krafterna denna dagen.
Tur att vi fick lite besök under eftermiddagen så timmarna gick lite fortare <3
 
 
 

Utan fungerande teknik.

Men fy vilken söndag!
Regnet smattrar mot rutorna, det är mörkt och endast tre grader varmt.
Barnen klättrar på väggarna och jag har ingen som helst lust att gå utanför dörren alls idag, men med deras energi så lär jag väl bli tvungen är jag rädd för.
Lilleman sover iallfalla sin lunch-vila nu och Ebba ligger och spelar lite Alfons på telefonen, perfekt underhållning ett par minuter när man själv är helt slut.
 
Har ni uppdaterat era iphones?
GÖR DET INTE!
Jag har väntat in i de längsta med att uppdatera för att jag har ogillat tanken på det, men sedan blev jag tvungen eftersom telefonen började bli så himla långsam. Ångrar mig kan jag lova, kameran är jätte kass, nätverket försvinner gång på gång och de enda tre har att säga är att nya uppdateringen suger och att allt jag kan göra är att försöka ominstallera den till fabriksny, får testa och hoppas på förbättring.
Helt galet var handikappad man känner sig när den inte fungerar.
 
 

Status:

 
Lördagens status.
Har suttit i ett varmt bad och skrubbat ansiktet med delar av min lilla miniserie som kom fram efter flytten igen.
Jag känner mig helt avslappnad och det är nog väldigt nyttigt för mig med lite återhämtning.
Vi har fått plocka och omorganisera i vårt knök-fulla förråd så ytterligare med lådor är nu intryckta där istället för att stå här inne och ta plats. Hade även turen att hitta en begagnad expedithylla till barnen som rymmer en hel del leksaker, känns så himla skönt att lite fler saker är på plats här hemma.
 
Önskar er en godnatt, jag ska strax krypa ner i min renbäddade säng och läsa lite.
 
 

En lördag.

Godmorgon från ett kolsvart Alingsås.
Här började morgonen i vanlig ordning runt femsnåret och hela kroppen skrek efter att få ligga kvar i sängen några minuter. Särskillt skönt med sovmorgon hade det varit denna morgon eftersom vi låg hela familjen i vår lilla säng på 160 cm. Ebba hade återigen otroligt ont i magen igår på kvällen och fick somna i vår säng med värmekudden, så det har varit trångt vill jag lova.
 
Nu sitter vi alltså framför barnkanalen och väntar att kusinen ska vakna som fick sova över här igår. En riktig sjusovare den där och självklart vill Ebba hon ska vakna direkt så de kan börja leka.
Helgen har vi inga planer för, men jag hoppas den inte går alltför fort och att vi får göra något kul tillsammans hela familjen.
Önskar er en godmorgon <3
 
 

Nu mot då.

Tada, favoritdagen är äntligen här!
Två lektioner väntas innan jag återigen får sätta mig på bussen hemåt och hämta hem mina skatter.
Idag får jag med största sannolikhet tillbaka två av mina skriva prov och det känns spännande eftersom jag igår fick tillbaka två andra med toppbetyg. Många gånger tänker man att det här klarar jag inte, jag har två barn har varit mitt i en flytt men hinner ändå sätta mig ner och studera - jag borde vara stolt över mig själv.
Det är lättare att se vad man gjort fel, men varför är det så svårt att bara vara stolt över det man presterat?
Jag vet att jag har en hel del att öva på gällande mig själv, men om man jämför hur långt jag har kommit mot förut  så är det en enorm utveckling. Jag tror bara folk som kände mig då kan intyga att jag är en ny människa idag.
 
The only time you ever should look back is to se how far you come!
 

En rutin hos oss.

Morgon klockan fem i vanlig ordning, det enda positiva med att gå upp så fasligt tidigt måste ju vara att man i lugn och ro hinner vakna till liv på morgonen med en kopp kaffe framför barnkanalen.  Men på något knepigt vänster lyckas det alltid bli stressigt i slutändan ändå.
 
En sak som jag läste här om dagen var att det blev mer och mer ovanligt att man som föräldrer läser för sina barn.
För oss har det varit en rutin i flera år för Ebba att läsa lite innan läggdags. Jag blev uppritkigt förvånad att så få tydligen gör det, eftersom jag hade uppfattningen om att detta var en rutin i de flesta hem med barn.
Hugo läser vi inte för lika regelbundet som storasyster men jag hoppas vi kan få det till en fin rutin öven där när han tålamodet att sitta still lite längre.
 
Läser ni?
 
 
 
 

En god bit på väg.

Jag är så himla trött om kvällarna, ser nog riktigt sliten ut nuförtiden alltså.
I helgen ska jag försöka mig på att ha ett litet hemmaspa med ansiktsmask, långt bad med inpackning, måla naglar osv. Ingen kul känsla att både känna sig trött/stressad och samtidigt mötas av i spegeln och se att det inte bara känns utan också syns.
 
I eftermiddags så kom Becka hit och började hjälpa mig att fixa lite mer i Ebbas rum, det kommer bli så himla fint när det är klart! Väggdekoren är på plats och blev en riktigt färgklick i rummet och under sängen där hon har sin tv och myshörna finns nu en matta, lite matchande kuddar och den där ljusslingan som jag köpte för ett tag sen ger härligt sken. Långt ifrån klara men en god bit på väg!
 
 
 
 
 

En favorit dag.

 
Kolla in vad vi hittade undangömt nere i källaren efter vi flyttade!
Visst är den charmig?
Först tänkte jag att jag skulle måla den vit, men jag ändrade mig väldigt fort och tycker den ska få vara precis såhär. Undra hur gammal den kan vara?Har sett att gamla kaffekvarnar kan man få rätt mycket för om man säljer, men denna ska få stå som prydnad i köket och användas vid speciella tillfällen.
 
Kort men intensiv dag i skolan väntar, så idag hämtar jag hem mina skatter efter klockan tolv.
Onsdagar har blivit lite av en favoritdag under veckan, idag kommer dessutom min fina vän hit och hjälper mig lite med inredningen här hemma som står på paus,  eftersom man tydligen bara kan göra en sak i taget.
-Godmorgon!
 
 
 

Det måste sitta!


Godkväll. Här sitter jag och försöker mata in matte i hjärnan, alla regler måste helt enkelt sitta till morgondagens prov. Hjärnan börjar dock säga stopp efter lektioner enda till fem och sedan hem och ta hand om två barn (varav en extremt trotsig tjej som snart blir fem) Efter de senaste dagarnas stress så behöver jag minst sagt en nystart framöver gällande allt, kör på sparlågan fram tills lovet och passar sedan på att andas ut ordentligt och vila upp mig under höstlovets ledighet - jag längtar!

Mardrömmar.

Vilka mardrömmar jag drömt de senaste nätterna!
Inatt drömde jag om jordens undergång, jag såg på himlen hur en bit av månen började gå sönder och sedan föll den mot jorden i en himla fart och träffade oss.
Undra om alla sånna här drömmar hänger ihop med stressen inför alla skolarbeten?
Jag känner verkligen att jag är i stort behov av vårt kommande höstlov, en nystart då jag kan försöka satsa på att komma ordentligt ordning i hemmet och göra en liten minimakeover på mig själv eftersom jag känner mig sådr grymt tråkig och alldaglig förtillfället.
 
Idag är vi sena, Ebba sover sött ännu och jag borde rappa på istället för att sitta här uppkrupen i soffan med kaffekoppen som min närmsta vän - ha en fin dag kära  vänner , och en stort tack till alla som lämnar avtryck ifrån sig <3
 
seg-startad tisdag.
 

Vinterkläder - check!

 
I helgen som var så fyndade jag en till vinteroverall till Hugo, den oranga från Molo och idag fick jag äntligen tummen ur att prova både den nya och den lila didriksson han ärvt från Ebba. Måste säga att jag blev glatt överasskad över hur bra den lila färgen passade honom, tycker ni inte?
Självklart passade han på att kissa i den oranga eftersom han var byxlös under provningen (får skylla mig själv), så in i tvätten innan vi ens hunnit premiäranvända den.
Känns skönt att ha de mesta av vinterkläderna fixade redan, sådant har ju en tendens att kosta en hel del. Och just ytterkläder är något jag gärna lägger lite extra pengar på eftersom jag tycker det är sååå viktigt att de håller måttet!
 
Ska krypa ner i badet och plugga inför morgondagens prov samtidigt som jag försöker kurrera min förkylda kropp.
Önskar er en godkväll.
 

Måndag.

Godmorgon vänner.
 
En ny vecka har startat och jag känner mig något stressat för hur den ska gå med alla prov och inlämmningar.
Att ha så mycket samtidigt kan inte vara bra, hur stor är chansen att jag lyckas på båda två? Halvdant kan jag säkert klara mig, men jag vill inte vara halvdan utan jag vill alltid göra mitt bästa.
 
Jag har egentligen noll tid för bloggen denna morgonen, sängarna ska bäddas, barnen och jag ska göras ordning, frukost ska ner i magen och hundarna ska promeneras innan bussen går om 55 minuter.
Vi får höras ikväll helt enkelt.
 
Kolla vad jag fick av mina fina syster igår <3 En bukett rosor gjorda av lönn-löv, hon är bra pysslig hon.
 
 

Järngänget.

 
Det blev en liten utflykt till skogen iallafall, även om de inte blev riktigt så många personer som jag hoppats på från början så hade vi trevligt. Det hederliga gamla järngänget som grillade korv och avslutningsvis besökte en nyfunnen lekplats här uppe i nya området.
Känns bra att ha avslutat helgen med att göra något litet tillsammans, för nu väntar återigen en fullspäckad vecka med två(!) prov och en svenska inlämmning. Jag kan med andra ord inte sitta kvar här och lata mig, får förflytta mig till köksbordet och studierna återigen.
- Hoppas ni har haft en fin helg!
 
 
 

Söndag.

Host och snörvel, den här förkyldningen har nått mig och värst är det ju alltid som bekant under morgonen och kvällen. Jag har inte tid att bli hängig pga lite hosta, så jag väljer att strunta i den och köra på som vanligt med andra ord.
 
Idag hoppas jag på lite hjälp av syrran att fixa och trixa lite med inredningen här hemma, jag får inte till det alls! Tur att hon har öga för sådant och förhoppningsvis kan hjälpa mig lite på vägen.
Jag förstår att allting måste få ta sin tid, men jag har inte tålamodet att vänta och vill bli klar direkt.
Sen hoppas vi på att spendera lite tid av eftermiddagen uppe i skogen tillsammans med vänner, grilla korv, leka och få massor med frisk luft på köpet - önskar er alla en fin dag <3
 
 
 

Väldigt långa dagar.

Klockan fem så slår Hugo upp sina blå i vanlig ordning och jag håller på att bli galen på att ständigt gå upp mitt i natten. Jag kräver inga långa sovmorgnar, men att få sova till efter sex eller kanske ibland klockan sju ibland hade varit rena drömmen för mig. Dagarna blir så galet långa och mycket av vår vakna tid tillbringar vi uppe när inga normala människor är uppe och röjer.
 
Klockan börjar nu närma sig åtta och Johan passar barnen i badet för att få tiden att gå och jag ska passa på att bädda husets alla sängar och lägga fram nya kläder till barnen. Sen hoppas vi på besök idag så tiden kan gå något fortare än vad den gör just nu.
 
Godmorgon!
 
 
 

En speciell dag.

Och så var en skolvecka över för denna gången och helgen har börjat med idol och fredagmys under filten efter ett varmt bad. Jag lär väl som vanligt somna här i soffan inom snar framtid. Igår hände något magiskt. Eva fick hennes efterlängtade tvillingar Agnes och Vincent <3 Att de dessutom valde att komma på ett väldigt speciellt datum får mig att rysa och vara övertygad om att det finns mer än vad vi faktiskt kan se med blotta ögat. Stort grattis finaste du, dom är underbara <3



Vad spelar det för roll?

Godkväll.
 
Oj vilka reaktioner jag fick på bilden när Hugo hade kjol på dagis!
Ärlitgttalat vad spelar de för roll?
Han ville ha kjol för att Ebba hade en, han ville dansa precis som henne och var grymt stolt över att visa upp den när han kom innanför förskolans dörrar.
Jag kan inte se felet? Ändå fick jag ett par påhopp om att jag minsann ger han men för livet och att det är sjukt av mig att "tvinga" på honom tjejkläder. Jag skulle aldrig tvinga på någon av barnen kläder, vare sig det gäller Ebba eller Hugo, jag vill att de ska känna att de har egna och fria val.
Härligt att de flesta verkade tycka som jag iallafall eftersom bilden fick omkring 300likes i forumet jag valde att posta den i.
 
Ska ta ut de två hundarna i familjen på en kvällsrunda nu, sedan blir det plugg och soffläge innan jag börjar nedräkningen inför helgen - sov gott <3
 
 

Fin i kjol!

Den här bilden la jag upp i morses. Det verkar ha blivit en stor grej och folk har verkligen åsikter om detta är rätt eller fel. Men varför ska han inte få ha kjol till dagis? Han kände sig fin och var så stolt. Det kändes rätt enda in i hjärtat och det är huvudsaken !

Att bli klar.

 
Åh titta dessa söta lampor som jag köpte till någon av barnens rum. Älskar deras sken och de kommer göra sig väldigt bra när jag väl hittat en lämplig plats till dom.
Jag vill verkligen bara komma i ordning här nu, det finns fortfarande MASSOR som inte är klart men jag förstår inte när tusan jag ska ha tiden att ta tag i det?
Det är svårt att pussla ihop dagarna med studier, barn och alla andra måsten som det är, lägg då till en flytt på det och ni förstår säkert problemet.
Får se om vi kan göra ett röj till helgen och dessutom köra ett par vändor till tippen.
 
Önskar er en fin fortsättning av kvällen, nu ska jag gräva ner mig i de sista plugget inför provet imorgon.

Klockan fem.

Onsdagsmorgonen började i vanlig ordning klockan 05:00, hur tusan ska vi få honom att sova längre?!
Jag menar snart ställer vi om klockan och fem blir helt plötsligt fyra, nej fy tidsomställningar är aldrig roliga med barn. Om jag hade fått bestämma så hade vi kört på samma tid året runt, det hade underlättat en hel del för småbarnsfamiljerna.
 
Annars är det en seg mamma här denna morgonen, min rygg har återigen pajat och man känner sig så himla handikappad med ond rygg och en förkyldning med hosta på det underlättar ju inte precis. Lika bra att köra på och låtsas som ingenting, bit ihop eller bryt ihop som jag så gärna använder mig av.
 
Alltså denna lilla sovvägrande, energiska och envisa unge <3
 
 

Studier.


Kikar in en snabbis här för att önska er alla en godnatt senare. Jag har bäddat ner mig i sängen för att fortsätta plugga till provet vi har i ekonomi på torsdag . Vissa saker är bra ointressant att lära in vill jag lova, hoppas att det viktigare fastnar och att jag kan prestera bra på förhöret. Jag har så grymt höga krav på mig själv och blir sällan nöjd med det jag utför, jag önska jag kunde sänka kraven bara en aning iallfall. Men för att komma dit man vill så måste man prestera bra , så bara att försöka tänka på det mitt i stressen när almanackan fylls på med mer och mer prov och inlämningar. Jag inser bara att det är så mycket svårare för oss föräldrar att hitta tiden till att plugga, finns ju mängder av andra viktiga saker och göra när barnen somnat. Men återhämtning och egentid, vad är det ? ;)

En lång dag väntar.

Godmoron.
 
En trång natt med hela familjen i vår lilla 160cm säng, tanken var ju att båda skulle sova i egna rum och sängar men vi orkar inte gå till varken skola eller jobb om vi får springa upp och ner för trappan och natta om under natten.
Dessutom har mina kära barn börjat smitta mig med sin hosta, så innan jag kom till ro så har det hostas så tårarna rann, förkyldningar brukar inte ta på mig alls men denna verkar letat sig in i kroppen.
 
Idag hämtar finaste lillasyster barnen, det blir en kort dag till innan två för dom medan jag har oturen att inte vara hemma förens efter klockan fem i eftermiddag. Så tacksam jag har henne som ställer upp och hämtar så de slipper så himla långa dagar på förskolan.
Så jag önskar er alla en fin dag och får fortsätta ta hand om kaoet här hemma, lugn och ro existerar inte i denna familjen.
 
 

Tillbaka till vardagen.

En sån dag, fullt upp från tidig morgon tills nu i princip.
Men jag gillar att vara tillbaka till vardagen, lite mer rutiner och man uppskattar tiden hemma mycket mer då.
Inser att det är en hel del jag missat i skolan under de dagar jag vabbat, bara att jobba på som bara den och sedan hoppas på att inte även Ebba blir dålig också.
 
På tal om Ebba, efter nattningen av Hugo så möts jag av detta när jag kommer ner till soffan igen.Var visst någon som tyckte det var jobbigt att komma tillbaka till rutinerna efter många dagar på hemmaplan.
Dags för en liten kvällspromenad med hundarna och sedan väntar plugg vid köksbordet.
<3
 
 

Mellis i skogen.

Imorgon är det återigen dags för rutiner igen och jag kan tycka det känns lite skönt eftersom det varit så himla bråkigt mellan barnen den senaste veckan. Flytt och helt andra rutiner pga sjukdom har nog gjort en hel del, så jag hoppas att de vanliga rutinerna bidrar till bättre humör igen.
 
Imorses runt niotiden tog vi på oss ordentligt och vandrade över vägen och upp mot skogen.
Medhaven varm chocklad och lite mellis fick vi äran att sitta och äta på en stubbe. Jag misstänker att jag kommer hänga en hel del där uppe framöver, så himla skönt att slippa oroa sig för bilar och låta både barn och hundar springa fritt!
 
Dags för plugg och godnatt på er alla sedan när det är dags att krypa till sängs.
 
 
 

Älskade ränder.

Godmorgon.
Här har morgonen varit igång sedan strax efter klockan fem som vanligt, herregud vad jag önskar att Hugo kunde tänka sig sova lite längre iallafall. Dagarna blir så himla långa och många av timmarna går åt av att vänta på att alla andra normala människor ska vakna.
Idag väntas ännu mer uppackning här hemma och kanske få lite mer ordning, just nu känns hela hemmet som ett skal och jag vill ha det lite mer personligt såklart.
 
Föresten, igår öppnade en villervalla butik här i Alingsås. Kunde såklart inte låta bli att kika in där eftersom jag fullkomligt älskar ränder och färger. Ebba fick själv välja en kjol och ett par strumpbyxor. Hon upplyste mig nämligen om att hon minsann inte har någon "danskjol" hemma ;)
 
 

En kombination.

Frukost i magen och är på väg ut i regnrusket till skogen för att göra av med lite energi hos hundar och barn.
Jag förstår inte, de gör inget annat än och bråkar och efter denna veckan hemma är jag helt slut mentalt av allt bråk och skrik. Tror säkert det är en kombination av flytten, sjukdom och lite trots men en sak är säker - jobbigt och påfrestande är det verkligen!
 
Önskar er alla en fin lördag!
 
 
 

Höstdekoration.

Fredagskväll, med tända ljus i soffan framför idol - lätt bästa sättet att fira in helgen på.
 
Kikar bara in för att lämna ett pysseltips så här i hösttider, väldigt uppskattat och alldeles lagom avancerat för den opyssliga mamman i familjen med för den delen ;)
Gav oss ut i skogen och samlade fina höstgrejer från naturen såsom rönnbär, färggranna löv och kastanjer.
Sedan la jag allt i en vas och voila - En höstdekoration på två röda ;)
 
 
 

En skylt för oss.

 
 
Den här lilla kylskåpsmagneten sprang jag förbi igår och jag kunde inte låta bli att köpa hem den.
Min lillasyster frågade "men vilket budskap signalerar den?"
Haha, men det stämmer såå in på vår familj! Det där med lugn start existerar inte här, det ska has välling direkt, tvn ska på, det ska hoppas i soffan och mamman får inte sitta och dricka sitt kaffe och vakna till liv i särskillt många minuter.
Så denna passar på vårat kylskåp perfekt ;)
 
Hugo vaknade feberfri men det vi får väl se hur det ter sig under dagen, jag håller tummarna att han tillfrisknar snarast. Är han piggare idag så tänkte vi nog fortsätta och göra lite höstpyssel, någon bordsdekoration kanske?
 
Önskar er en god morgon, nu ska mamman stressa vidare till barnen som tydligen vill rulla boll redan, trots att klockan inte ens är sju.

Pyssel på hemmplan.

Jag som trodde Hugo var på bättringsvägen blev ganska chockad när jag märkte han återigen fick högre feber och bara ville ligga i sängen eller sova, det vankas vabb imorgon med alltså.
Det är väl självklart jag är hemma när barnen är sjuka och jag skulle aldrig skicka iväg dom halvdana till dagis , men det känns fruktansvärt segt att vara hemma nu när jag vet hur otroligt mycket jag missar när jag inte är där.
Jag håller mig uppdaterad med uppgifter via mailen, men ändå det är ändå frånvaro och det känns väldigt stressande att vara hemma.
 
Har försökt fördriva denna långa dag på bästa möjliga vis, med lite ärenden på stan och sedan lite pyssel i köket till Ebbas stora förtjuselse.  Vi hade plockat färggranna löv som vi klippte i småbitar och satte på målade trädstammar.Ja hon kan sitta i timmar med sådant om hon har någon som engagerar sig med, tyvärr är jag fruktansvärt dålig på att just pyssla dessvärre. Jag får öva upp mitt tålamod och göra det för Ebbas skull helt enkelt !
 
 
 

En väldigt tidig start på dagen.

Godmorgon till ytterligare en vabbdag.
Igår var Hugo mycket piggare med lägere feber och idag likaså, så nog är det på bättringsvägen alltid.
Jag hoppas kunna gå tillbaka till skola imorgon igen, för även om jag håller mig uppdaterad med vad som ska göras så missar man mycket på att vara borta en dag.
Idag väntar jag mig att det kommer komma en massa hantverkare hit och fortsätta ordna det dom gjort fel med fel tapeter och skåp som inte passar in i köket. Jag längtar innerligt tills det är klart så man har större chans att komma i ordning här hemma.
 
Klockan är sex och Hugo har vart igång sedan femtiden, jag är helt slut redan..
Blir spännande och se vad denna dagen har att erbjuda - godmorgon.
 
Soluppgången vid vårt gamla hus är en av få grejer jag kommer sakna.
 

Lite av det nya.

 
Delar av vårat nya hem.
Vi är långt ifrån klara, men vi har fått upp de allra nödvändigaste såsom sängar, kökssaker osv.
Massor av lådor kvar att sättas upp som ni ser, sen saknas allt så som hyllor, tavlor, gardiner och sånt som gör hemmet personligt. Bolaget vi hyr av har även saker kvar att fixa, som tex skåpet som saknas i köket + att tapetsera om det som blivit fel och det börjar dom med idag.
Men när detta blir klart så kommer de bli SÅ bra! Jag var rädd att allt det vita skulle kännas lite sterilt , men det känns bara luftigt och fräscht.
Inget mögel så långt ögat kan nå heller, helt underbart!
Skrämmande det var att städa ur de gamla huset då jag hittade massor av mer mögel som jag tidigare inte sett, nej det kan inte vara hälsosamt på något vis att leva i, så jag är tacksam för våran nystart även om vi just nu lever i kaos ;)
 

Hög feber.

Godkväll i stugorna.
 
Idag har det vabbats och det ordentligt!
Hugo har legat mellan 39,5-40 grader i temp stora delar av dagen och har verkligen varit påverkad av det denna gång. Han har sovit en massa och annars bara velat ligga nära i sängen och tröstas, stackars liten.
Man känner sig så fruktansvärt maktlös när de små är sjuka,.Jag har försökt lindra på de bästa sätt jag kan genom att erbjuda mycket vätska och glass, men när tillochmed det sistnämda ratas ja då vet man att han är dålig.
 
Så vi kommer ingenstans med uppackandet av lådor, lite fler kläder är invikta men innan vi kan bli helt klara så måste vi iväg och köpa någon byrå eller annan förvaringsmöbel.
Det får ta den tid det tar, men allra helst hade jag velat vara klar igår typ för det där med tålamod är inte riktigt min starka sida.
 
Mammas sjukling <3