Vabb igen?


Kikar in och önskar er alla en godnatt. Imorgon blir det dessvärre vabb för mig eftersom jag hämtade hem en hängig pojke som senare fick 39 graders feber. Olägligt de där sjukdomarna ständigt kommer alltså. Får passa på och försöka sova lite nu innan nattens maraton börjar. (Behöver jag nämna att det inte går sådär jättebra för barnen att sova i egna rum och sängar?) Det får ta tid helt enkelt, men man blir aningens trött på köpet...

Ny vecka.

Men godmorgon måndag <3.  Jag tror verkligen vi kommer stortrivas på nya stället när vi väl kommit i ordning. Allting känns så stort, luftigt och fräscht. Inget mögel och jag hoppas innerligt detta byte av bostad ska göra familjen friskare i längden. Idag står utstädning av tidigare huset på schemat, himla passande att jag hade en ledig dag från skolan. Fram tills
Jag packat upp min kamera så får ni nöja er med mobinlägg och försök bli bättre på att lämna avtryck. Tyvärr ekar det tomt bland kommentarerna här inne för tillfället. 



En paus.


 Att flytta är krävande och tar tiiid! Vi tog oss liten välförtjänt paus och behövde bara gå cirka tre minuter hemifrån för att komma till skogen, hur underbart är inte det? Nu ska jag ta mig lite middag och sedan är det nog på tiden att premiärbada i badkaret, vilken vardagslyx! 

Nya stället.

 En första tjuvkik på en del ur Hugos rum. Spjälsängen är borttagen och han ska bli stor nog att sova i riktig säng i eget rum. Jag tvivlar på att detta kommer gå, båda barnen har samsovit med oss sen nyfödda och det blir nog väldigt svårt att ändra på en sån vana. Men vilken besvikelse när vi kom hit och dom tapetserat fel med fondväggarna och helt misslyckats med städningen (trots att dom haft städfrima här). Tre långa sidor med klagomål med helt oacceptabla grejer ska jag ringa och prata med dom om på måndag, hyresavsrag är ett måste för det här är inte okej alls!  Tror dock det kommer
Bli kanon när det är åtgärdat och när vi kommit i ordning. Dags att fortsätta packa upp - natti.

Nu flyttar vi!

Nu har jag tillbringat sista natten i detta huset, känns helt galet att vi inatt sover i vårt nya hem.
Det ska bli skönt att komma härifrån, jag har hittat ännu mer mögel här hemma när jag röjt och flyttat på möbler, det kan inte vara hälsosamt att bo här och det kommer nog bli ett sista bråk med hyresvärden innan flytten avgår.
 
Så under tiden vi bott här har familjen utökas med en lillebror två katter och en till hund, inte illa va? ;)
Några fler djur blir det inte men jag hoppas att det blir ett till syskon i framtiden, ja fast inte än på ett par år eftersom jag först vill studera och förhoppningsvis komma in på högskolan för att börja läsa till sjuksköterska och sedan vidare till barnmorska som är mitt drömyrke.
Vi får se vad de nya stället bjuder på helt enkelt, men en nystart blir det helt klart<3
 
 
Fortsätter morgonmyser framför barnpogrammet ett tag till innan jag drar igång. Gissa när Hugos nya tid att vakna är föressten? 04:45 (!!)
 
 
 

Sista natten.


Jag är helt slut efter denna dagen med packning, fruktansvärt mycket att göra och jag är tacksam för hjälpen jag fick från mamma och Helena. Det är egentligen inte klart alls ännu men jag känner mig helt slut efter att ha hållt på sedan 07:45 imorses, nu lämnar jag över ansvaret till Johan att slutföra det sista. Svårt att förstå att detta är sista natten i detta huset..

Packa!

Idag är det dags, nyckeln till nya hemmet hämtas och vi har bara en natt kvar att tillbringa i detta huset.
Tänk så mycket vi upplevt här?
Ebba var bara ett när vi flyttade hit och hon har hunnit börja förskola , bli storasyster och vår familj har utökas med lite fler djur också ;)
Jag hoppas såå att nya stället håller de mått jag hoppas på, mest nervöst är det om hur området är. Men har pratat med folk som bor där och fått till svar att det är lugnt med mycket barn, så håller alla tummar att det stämmer.
 
Idag är det packning som gäller, jag är ledig från skolan och ska begrava mig i lådor. Undrar helt ärligt om jag hinner klart?
Bara att satsa gärnet och hoppas på det bästa helt enkelt.
 
Ser fram emot att sätta upp dessa i deras rum sedan när flytten över och vi börjar komma i ordning.
 

En stänga av knapp?

Brr vad kallt det är här hemma.
Jag snålar med med värmen som bara den och det märks på övervåningen vill jag lova. Ännu en fördel med att flytta blir att slippa tänka på att värme och varmvatten faktiskt kostar massor av pengar
(eftersom det ingår i hyran), jag ska dra på och ha riktigt varmt och mysigt inne och passa på och bada vareviga dag bara för att jag kan ;)
 
Börjar morgonen med att depserat hitta en knapp för att stänga av mina egna öron (går sådär) Hugo har nämligen en väldigt stark vilja och det skriks i högan sky nu eftersom hans favoritflingor är slut. Det är bra och veta vad man vill, men han får gärna vänta med att visa sin vilja innan klockan sju på morgonen ;)
 
Får fortsätta här hemma, hoppas ni fått en lugnare start på torsdagen än jag fått - godmorgon föressten!
 
 
 

När ni har rester.

Tre nätter kvar i detta huset, sen är vi på de nya stället och försöker bygga upp ett nytt hem.
Helt otroligt vad fort denna tiden gått, känns som nyligen då jag fick svaret om att jag var den som fick skriva kontraktet på nya stället och det har redan gått tre månader sedan dess nästan.
Jag har helt gett upp om att kunna packa så länge barnen är hemma, det är helt omöjligt helt enkelt. Tio lådor och en massa säckar har jag fått ordning på, men resten får jag ta på fredag då jag är ledig helt enkelt.
Förhoppningsvis hinner vi allt som ska göras innan det bär av på lördag, stress, stress och åter stress.
 
Vill kika in och ge ett litet middagstips om ni har köttfärssås kvar i kylen. Vi måste bli bättre och mer ekonomiska med maten här hemma så idag kombonierade jag ihop en hel ny maträtt av gårdagens rester.
Skivade potatis och morot och kokade några minuter, blandade sedan dom och köttfärs i en ugnssäker form och på med lite grädde och ost på toppen, in i ugnen och - Voila, klart att äta.
 
 
 

Onsdag, en favorit dag.


Skoldagen går redan mot sitt slut och jag längtar redan hem till mina hjärtan. Tur att man har 1-2 gånger i veckan som jag hämtar hem dom redan efter lunch och har flera timmar på eftermiddagen tillsammans med dom, idag är en sån dag <3

Hösten är här!

 
Hösten har verkligen hittat till Alingsås på riktigt nu de senaste, löven är röda och på morgonen har det tillochmed varit frost vid ett tillfälle.
Jag gillar hösten de dagar då solen skiner och de är vackert och färgglatt, men de dagar då regnet smattrar mot rutorna samtidigt som barnen har extremt mycket energi och behöver ut så är det inte lika charmigt alls ;)
 
Morgonen fortsätter att starta innan klockan ringer här hemma, och de där med att han förra veckan sov lite längre var nog bara en tillfällighet. Igår strax efter fem så vaknade jag av att han tryckte upp sitt lilla ben i mitt ansikte och sa "blod" , ja för han har ett plåster på benet efter ett sår som han fick för över två veckor sedan.
Den här killen alltså, med en vilja av stål och sitt charmiga sätt - tänk att han snart blir två år!
 
 
 

Sista måndagen.

Måndag igen och inte taggad alls att gå tillbaka till vardagen redan, helgen går som bekant alldeles för fort-
Men detta är sista måndagen i detta huset, nästa vecka startar jag veckan på en helt ny plats.
Detta hus har vart vårt hem i fyra år och det känns faktikt lite vemodigt att vi snart inte bor här längre. Vi flyttar till ett nytt och fräscht ställe utan något mögel, allt kommer att bli till det bättre såklart.
Men ändå, här är barnen uppvuxna och detta är vårt hem.
 
Vi var en trip till Ikea igår och köpte lite smågrejer, här ser ni lite av de jag fick med hem.
Tänkte köra lite gröna detaljer i nya badrummet och tror att det kommer bli kanon med lite färgklickar här och var i de annars väldigt vita hemmet.
Ljuslyktan blev jag helt förälskad i, den ger ett jättefint sken och kommer göra sig fin tillsammans med lite andra ljus på en bricka på nya vardagsrumsbordet som jag fyndade begagnat.
 
 
 

Charmigt.

 
Eftermiddagens sysselsättning här hemma :)
Min plastbror tog nämligen med sig sin tatueringsmaskin och Ebba målade en gubbe på Johans ben så Mattias fick möjlighet att föreviga den. Lite charmigt är det trots allt, men jag hade ju aldrig tatuerat mig av en som bara gör de för skoj skull :)
 
Annars har vi tillbringat denna regniga dag på Ikea, fick med mig lite nya grejer hem iallafall. Lite nyheter så jag kan få ett relativt nytt badrum med matta, handuk osv och sedan massa småplock som ljuslyktor, tavelhyllor osv. Tråkigt bara att lägga allt nyköpt i en låda istället för att få ställa de på rätt plats direkt, men snart så <3
 
 

En gäst.

Godmorgon.
 
Här sitter vi tre barn istället för två eftersom min systerdotter Nea återigen så gärna ville sova över.
Haha, varje gång vi ses så frågar hon om hon får stanna över, och inte kan man tacka nej till det inte?
Det blir inget problem utan snarare tvärtom eftersom Ebba och hon på så sätt underhåller sig bra själva och då kan jag hinna med ytterligare lite mer packning.
Ska köra ett sista race idag här hemma, sedan blir det nog inte förens min lediga dag på fredag som jag kör igen eftersom jag har så sjukt mycket skolarbete osv att hinna med också.
Behöver jag säga att jag längtar till flytten är gjord och saker och ting är på plats? Just nu är det ett litet kaos här hemma och det känns lite stressigt för mig.
 
Önskar er alla en fin söndag, ta  vara på den!
 
 
 

Förberedelser.


Morgonen har vart igång ett par timmar och flyttförbetedelserna fortsätter. Vi har vart och slängt lite av alla grejer som ska till tippen och sedan har vi vart vid nya stället och kollat lite hur långt dom har kommit. Om en vecka går flytten och det är galet mycket som ska hinnas med tills dess , lika bra att dra igång led andra ord.

En danstjej?

Så nöjd hon var på första danslektionen idag Ebba, hon sprang omkring tillsammans med alla de andra flickorna och gjorde verkligen sitt bästa och lös som en sol när hon kikade på mig.
Jag såg att några gånger tyckte hon nog minsann att vissa delar var mindre roliga men när jag frågade henne efteråt så sa hon gång på gång att hon ville börja.
 Jag vill inte välja åt henne, jag vill att hon dansar för att hon vill och inte för att göra någon annan nöjd.
Men det verkar godkänt och jag tror vi kör på denna terminen och ser om vi får en liten danstjej eller om hon helt enkelt  väljer att prova på något annat nästa gång, valmöjligheterna är hennes <3
 
 

Fredag, igen!

 
 
Lite av den här känslan har jag i kroppen denna morgonen.
Jag vet att alla kanske inte tror på mig fullt ut, tror att jag kommer klara nå mina drömmar, många gånger tror jag inte att jag kommer klara det själv ens. Samtidigt blir jag så grymt taggad att visa er som inte tror på mig att ni har fel och att jag kan nå precis hur långt jag vill.
 
Så med den känslan startar jag fredagen och avslutar min vecka i skolan, kort dag och jag ser fram emot lite välförtjänt ledighet här hemma. - Godmorgon på er finisar <3

Att hinna med.


Här har ni anledningen till att de blir färre inlägg än vanligt. Man försöker att få allt att flyta på men just nu blir bloggen tyvärr lite lidande. Imorgon är det redan fredag, galet vad fort det går och Ebba ska få testa en lektion dans och se om det är något för henne, det pratas det väldigt mycket om just nu här hemma :) Får fortsätta försöka varva ner kroppen med lite matematik, den behöver vila efter kvällens zumba pass och hjärnan behöver inta en högre växel än normalt för att kunna förstå vad jag ska göra med dessa siffror och bokstäver ;)

Att känna tacksamhet.

Ingen har väl missat beskedet om att Kristian Gidlund igår förlorade kampen mot cancern?
Jag har kikat in på hans blogg under några gånger och många gånger tänkt läsa hans bok, men än inte hunnit iväg för att köpa den.
Jag blir så fruktansvärt berörd när jag idag lyssnat igenom hans tid i sommarpratarna i P1. Gråtfärdig och jag får mig en tankeställare, ta vara på tiden här! Vi vet aldrig när den är slut.
Försök se de positiva, var tacksam att du är frisk för det är verkligen ingen självklarhet.
Tusentals människor berörde han med sina ord, vila i frid och jag sänder all min styrka till hans anhöriga.
 
Gå in och lyssna, stanna upp och se på vad du har och var tacksam, det ska jag försöka bli bättre på!
 
 
 
 

Så stor.

 
Det slår mig hur fruktansvärt stor Ebba har hunnit bli, i december är hon redan fem år.
Vart har de åren tagit vägen?
Detta är hennes sista år på dagis och nästa år är det dags för skolan - det känns stort!
Mamma upp i dagen, ja det sägs att vi är fruktansvärt lika och jag kan ju hålla med till viss del.
Lika envis är hon iallafall, och jag vet inte om det är en bra eller dålig egenskap ;)
Återigen måste vi bli bättre på och göra saker bara hon och jag, lite mor och dotter tid helt enkelt.
 
-Älskade Ebba!
 
 

På högvarv i mitt huvud.

Veckans längsta dag är gjord och jag misstänker att resterande delen av veckan kommer gå i ett himla tempo. Packa, plugga, hålla hemmet ifrån att falla ihop och därimellan ta hand om barnen, det är mycket nu och jag ser fram emot att slippa stressen när flytten väl är överstökad. Som det är nu så går allting på högvarv innuti och jag vill bara komma till ro och andas ut, men om max två veckor så har vi flyttat och då kör vi en nystart här i livet.
 
Fram tills dess är det bara och bita ihop och försöka få allting gå runt, det gäller att inte stanna och känna efter bara ;)
Kryper ner i soffan jämte mina två hårblollar och försöker få tankarna på annat - natti.
 
 
 

Prylar att önska.


En del av mängder av småprylar jag hade velat köpa hem från lagerhaus, nyheter till badrummet och de där pappersbollarna i olika färger hade nog kunnat göra sig fint någonstans inne i Ebbas rum.
Finns ju hur mycket som helst i den affären, likaså indiska och jag ser fram emot att köpa lite nytt därifrån till nya hemmet.

Vi är sena idag, så får sätta igång och göra ett röj om vi ska hinna i tid - godmorgon på er alla fina!

Regn som smattrar.

Vilken höstig dag med regn, blåst och mörker. Jag tror detta vädret har varit på besök i nästan hela landet idag.                  Ser så mycket fram emot att flytta in i nya hemmet sedan, ställa fram ljuslyktor och tända ljus under kvällarna medan jag fortsätter ställa alla saker på rätt plats. Sitter och drömmer mig bort om att besöka både Ikea, Ullared , Lagerhaus och indiska för att fynda lite. Ska krypa ner under täcket nu och fortsätta läsa lite medan jag hör regnet smattra mot takfönstret - de här ljudet kommer jag att sakna!                   



Måndag.

Idag chockades jag av att vakna av att klockan ringde, det händer ju inte alltför ofta och jag hoppas innerligt att det håller i sig. Känns liksom som värsta lyxen att få möjligheten att sova enda tills sex, vi har ju två  väldigt morgonpigga här hemma.
 
Åh va jag vill ta en tur till IKEA, sånna tillfällen kan jag verkligen känna att jag önska att jag hade haft körkort. Har massor med grejer som jag vill och behöver köpa såsom byråer till barnen, fönsterlampor och en himla massa förvaring. Kikade på loppis efter en byå i helgen som man kan måla vit och köpa nya knoppar till, men dessvärre så fanns där bara en som jag gillade och den hann bli såld till en annan.
 
Dags att göra sig ordning, en lång dag i skolan och jag kommer sakna halvt ihjäl mig efter barnen <3
 
 

Höst var de här!

 
En sån höstdag!
Det har blåst, regnat och vart sådär riktigt typiskt höst idag. Har passat på att se till att packa ännu lite fler lådor och det är så fruktansvärt tråkigt att göra.
Jag ser dock fram emot att sedan ställa allt på sin plats när vi flyttat, att ha ordning och reda (fast känner jag mig själv rätt så blir skåpen och gaderoberna röriga fort som bara den igen:)
 
Passade på att vara ett par timmar i simhallen hela familjen, det var längesedan sist och riktigt uppskattat av dom bägge två.
Men efter en dag fylld, packning, bad och  av bråk från Ebbas sida så ser jag riktigt mycket fram emot en ny vecka med nya möjligheter och förhoppningsvis ett nytt glatt humör ;)
 

En sovmorgon.

Men godmorgon.
Regnigt och ruskigt utanför fönstret men det berör mig inte alls just nu, för gissa vem som fick sovmorgon tills efter sju?! Hugo vaknade redan vid fem som vanligt men jag var så otroligt trött och hade turen att han somnade om efter en hel dels kämpande - underbar start på dagen med andra ord.
 
Vi fick en himla fin eftermiddag igår och det är jag extra tacksam över idag eftersom vädret är som det är.
Enligt väderprognosen så skulle gårdagen varit sista dagen med sensommarvärme och att hösten nu startar på allvar. Vi åkte i vilket fall som helst till Gräfsnäs, ett ställe utanför Alingsås som är helt otroligt vackert. Det lektes på lekplatsen, kastades stenar i sjön och vi fikade Ebbas hemmagjorda muffins.
Som avslut så svängde vi förbi min morbror där  vi fick möjligheten att träffa på massor av katter, höns, kaniner och sist men inte minst se på när han plockade kräftor direkt från bäcken.
Fler sånna dagar önskas absolut innan den mörka hösten drar igång på allvar.
 
 
 
 

Mums!

Är bara inne för att lämna ett litet lunch/middagstips - fisksoppa!
Så himla lätt att bara slänga ihop lite fort med det man har hemma och passar ju perfekt under hösten.
I denna hade jag potatis, morot, lax, lök, majs och ärtor. Kokade samman allt tillsammans med en grönsaksbuljong, salt, citronpeppar, dill och en skvätt grädde, serveras med en klick creme fraisch.
 
 

Att minnas med värme.

När jag håller på med packningen så inser jag att sommaren verkligen är slut, även om vi fortfarande har runt 20 grader varmt så tycker jag att oktober månad räknas som höst och det är ju bara två veckor kvars tills dess.
Flyttstressen har egentligen inte dragit igång än men jag vet hur extremt mycket vi har framför oss, och jag borde verkligen packa mer än vad jag redan gjort.
 
När hösten närmar sig så kommer minnerna från sommaren sommaren som varit tillbaka, och vilken sommar vi hade i år! Strandhäng med släkt och vänner nästan vareviga dag, grillning i mängder, besök på Skara sommarland osv osv.
Kommer minnas denna sommaren med värme, sista sommaren hemma med Hugo innan studierna drog igång på allvar igen <3
 
 

Fredag den trettonde.

Aldrig att jag behöver ställa alarmet på telefonen i den här familjen...
Vi har ju en Hugo som envisas med att vara galet morgonpigg och galet bestämd på att gå upp. Att säga nej och och försöka vägra gå upp funkar inte vill jag lova, nej vår pojk är morgonpigg som bara den och bestämd också.
 
Fredag, så himla skönt och välbehövligt med lite ledighet och tid med mina fina barn.
Inga planer för helgen men ungarna brukar hålla oss sysselsatta om man säger så :)
Idag ska jag ringa och kolla om vi får möjlighet att komma till radhuset och fixa på uteplatsen innan vi får nyckeln, det är nämligen helt igenvuxet av buskar och vi kommer ha tillräckligt att fixa med på insidan när vi väl är där.
 
Önskar er alla en härlig fredag och ingen otur på otursdagen, nu får ni fasen bli bättre på att visa att ni finns och läser, det är tomt bland kommentarerna och det är otroligt trist...
 
 
 
 

Tråkigt men nödvändigt.

 
Nyduschad, tända ljus och redo för lite plugg efter en hel dag i skolan och lite mer packning när jag kom hem igen. Att packa, sortera och slänga är så otroligt tråkigt och det tar tiiid! 1-2 lådor om dagen har jag lovat mig själv för att slippa stressen precis innan vi flyttar.
Öppnar skolböckerna, plockar fram lite kvällsmat och börjar snart nedräkningen inför helgen - Trevlig kväll <3
 

Framtidsdrömmar.

Godmorgon.
Det märks verkligen av att det är mörkare och mörkare för varje morgon nuförtiden, klockan är 06:15 och än har inte solen gått upp.
Jag försöker desperat se fördelar med hösten, vackra färger, frisk luft och stearinljus (men det som egentligen far igenom huvudet är snarare regn,blåst,ytterkläder och mörker) Nej jag är en sommarmänniska helt igenom och sörjer verkligen att min favorit årstid är över.
 
Jag trivs med att börjat studera och kan inte annat än fundera på framtiden. Ska jag våga ta steget ut till högskolan?
Upfylla drömmen om att bli barnmorska?
Tiden dit känns lång, väldigt lång. Men att folk inte tror på mig gör mig snarare mer peppad att visa att dom har fel än tvärtom - Jag har viljan och alla möjligheter ligger framför mig!
 
 

Korrekt dag.


Hämtat hem Ebba från dagis och Hugo hemifrån. Redan hunnit med dagens lektioner och kan nu med gott samvete spendera en tid på lekplatsen tillsammans med barnen.  Man får passa på att ta vara på denna tiden på dygnet eftersom eftermiddagen oftast bara består av andra sysslor såsom matlagning , disk och tvätt. Dags att lära sig lägga ifrån sig telefonen lite mer och engagera sig i leken, det är något jag behöver bli bättre på!

Fyra av hundra.

Oj en sån lång dag med två energiska barn och höstrusk utanför fönstret.
Under hela förmiddagen så var vi bara inomhus, både jag och barnen klättrade nästan på väggarna av tristess. Jag förstår verkligen inte hur man på bästa sätt fördriver tiden inomhus med två som snart är två och fem år.
Tips?
Jag menar vi har den mörkaste årstiden framför oss och jag inser det kommer bli lite mer tid inne framöver.
 
De första fyra lådorna är packade!
Helt otroligt vad mycket av ens liv som ska ner i kartonger och hur mycket som ska kastas. Jag tänkte försöka mig på att packa lite varje kväll framöver, att få bort de vi faktiskt inte använder just nu för den första oktober närmar sig med stormsteg...
 
 

Vabb.

Nästan att jag kan kalla denna morgon sovmorgon eftersom Hugo chockerade och sov tills 06:20!
Det är sällan att han vaknar efter sex, brukar alltid gå upp i ottan här hemma :)
Vi kör alltså på första vabbdagen idag, känns inte bra och missa något i skolan såhär och särskillt inte eftersom han är frisk om man bortser från blåsorna på händer och fötter. Blir att vara hemma idag och Johan imorgon så får vi hoppas att han inte får några symtom och kan gå på torsdag då han inte smittar längre.
 
Får försöka oss på en hemmadag, med allt vad de innebär och hoppas tiden går fort som bara den.
Kartonger anlände till dörren igår, jag borde börja packa ner sådant vi ändå inte använder...
 
Helgens grillning och sensommarväme.
 
 
 
 
 

En lättnad.

Vilken härlig start på veckan!
Det var nämligen första gången jag lämnade Hugo utan att han gallskrek efter mig när jag gick.
Dessutom hade det gått bra hela dagen och han hade varit inte det minsta ledsen och frågat efter mig. Det har verkligen varit en pärs att lämna honom gråtandes och vetande att han haft jobbigt att komma in i det, jag är så himla tacksam att det börjar vända äntligen.
Första provet som jag gjorde lyckades jag dessutom kamma hem alla rätt på, så en övervägande bra dag helt enkelt.
 
Ja, tills jag hämtade hem barnen och märker alldeles för välbekanta blåsor på Hugos händer/fötter och rumpan, höstblåsor IGEN?!
Ringer och rådfrågar sjukvårdsupplysningen och får till svar att man minann kan ha de fler än en gång.
Han är symtomfri än så länge men smittas dessvärre ändå, därför blir det att hålla honom hemma och hoppas han slipper bli så himla sjuk som han blev senast - Håll tummarna!
 
 

Soluppgång.

 
 
 
När man kliver upp tididigt varje dag så får man ta del av något så vackert som soluppgången, ett par minuter då himlen är alldeles rosa - så otroligt vackert.
 
Ny vecka och en massa nya grejer att prestera och klara av, tiden bara springer iväg och snart är det dags för vår flytt (3 veckor!)
Igår tog vi oss en cykeltur upp till nya hemmet, det visade sig vara cirka 2,5km uppförsbacke men Ebba klarade det galant. Konditionen kommer nog förbättras avsevärt när jag flyttat upp dit ;)
Radhuset stod nu tomt och de har börjat med totalrenoveringen. Men mer än insidan som behöver fixas, uteplatsen på framsidan och baksidan är helt igenvuxna av buskar och allt sådant ska väck, man vill ju ta vara på den lilla yta man kommer ha till sin egen. Blir att ringa några samtal idag och se om vi kan få tillgång och börja fixa i trädgården innan vi har nycklarna.
 
Frukostdags, jag önskar en fin start på nya veckan!
 

En dag tillsammans på Pojkebo.

Redan söndagsmorgon och Hugo har vaknat typ 100 gånger inatt, jag misstänker att han är på gång att håller på att bli sjuk. Några sjukdomar har jag verkligen inte tid med nu när skolan dragit igång på allvar, så jag hoppas innerligt att detta bara stannar vid en vanlig förkyldning.
 
Vilken dag vi hade igår tillsammans med andra mammor och barn!
Sensommarvärme och aktiviteter från morgon till kväll. Det pysslades, gicks tipspromenader och åts en himla massa mat och fika ;)
Mina barn var gött trötta och håll på och somna i bilen på vägen hem, det tar på krafterna att springa runt och leka från klockan 09:30-17:30 helt enkelt.
 
Idag hoppas vi på ännu en dag utomhus med massa frisk luft och trevligt sällskap, svampplockning kanske?
 
 
Huset vi var i igår låg underbart vackert med sjön alldeles nedanför.
 
 
 

En tidig start.

05:15 och Hugo skriker UPP, nej att kliva upp så tidigt blir aldrig okej och absolut inte på helgen.
Bara att gilla läget och göra det bästa av dagen trots allt.
Idag åker vi iväg tillsammans med massor av andra mammor till ett ställe lite utanför stan och umgås. Det blir en dag full av pyssel, promenader och massa annat skoj för barnen såklart.
 
Varannan fredag har jag turen att sluta redan vid 12, så himla skönt och jag hann tillochmed med en lekdate med en kompis och hennes son. Jag tror seriöst inte jag träffat någon sedan skolan drog igång, men tiden finns inte riktigt på samma sätt längre.
Lekplatshäng i värsta sommarvärmen och sedan promenad tillbaka - en lyckad fredagseftermiddag helt enkelt!
 
 
 

Middagen av Ebba.

 
Idag fick alltså Ebba chansen att alldeles själv med hjälp av kokboken hon lånade igår på bibloteket göra middagen. Stolt, koncentrerad och lycklig över att hon klarade det, tror att vi får försöka oss på att låta henne göra så iallafall en gång i veckan, för hon växte nog en hel meter :)
Maten hade hon valt själv och det blev hemmagjorda hamburgare som föll henne mest i smaken, till mig blev det en liten laxbit mellan bröden istället och det smakade förvånandsvärt gott.
 
Tummen upp för Ebba ikväll!
 
 
 

Fredagslyx till kvällen.

Tada, fredag!
 
Idag slutar jag redan vid tolv och kan hämta hem älsklingarna direkt efter lunch, ska bli mysigt att få lite fler timmar tillsammans med dom båda.
Det ser ut att kunna bli en fin dag och det passar ju perfekt eftersom vi har en liten lekdate i eftermiddag och hade tänkt besöka en lekplats.
 
Igår besökte vi bibliotket tillsarmmans under eftermiddagen och Ebba valde att låna en kokbok för barn. Perfekt med bilder som visar hur man gör de olika stegen och ser ut att vara lättlagad hälsosam och GOD mat! Så ikväll blir det Ebba som får laga maten i familjen <3
Tänkte göra det lite speciellt med tända ljus, fin duknining och en riktig fredagslyx.
 
 

Den där omeletten.

Nedräkningen inför helgen har startat, imorgon är det två ynka lektioner kvar tills välförtjänt helg!
Helt galet vad mycket starkare helgkänslan blir nu när man studerar igen.
Dock kan jag inte slappna av riktigt än, har en del glosor i engelska som måste sitta tills imorgon, så får öva, öva och åter öva innan jag kan hoppa välförtjänt ner i säng.
 
Tack för tipen angående magen.
Jag tror att jag kan äta vete fram tills lunch utan några större problem, men det är när jag börjar få i mig det på eftermiddagarna som magen säger stopp. Mitt första försök blir alltså att sluta äta sådant kvällstid och se om det ger mig någon förbättring.
Svåraste är att komma på något snabbt och gott och äta, idag blev det omelett och det är tyvärr något som jag inte gillar alls. Perfekt om man hade gillat de eftersom de går fort, är nyttigt och går och variera i oändlighet.
Mottager gärna snabba tips på snabbmat utan vete så jag slipper den där jäkla omeletten ;)
 
 

Ett speciellt band.

 
Här sitter dom tillsammans de två  vännerna i soffan framför barnkanalen.
De har alltid haft något speciellt band mellan varandra och Tilda var redan under graviditeten väldigt intresserad av magen, kom och la huvudet där precis som hon förstod att där inne låg det en liten bebis.
Fint att se dom två tillsammans och jag är tacksam barnen får möjligheten att växa upp tillsammans med djur.
 
Regnet hänger i luften och jag känner mig fortfarande inte helt kry, trött orkeslös och magen är inte helt okej. Jag tycker det verkar som om ja börjar bli mer känslig för vissa saker jag äter, tex mackor, flingor och pasta, så jag borde nog verkligen undvika vitt mjöl in i det längta.
Någon som känner lika ang det och kan komma med lite tips?
 
Dags att kicka igång dagen, om en timma ska vi vara på dagis och innan dess ska massor av grejer fixas.
Önskar er en godmorgon!
 

En sån härlig dag!

Vilken härlig dag vi haft!
Vi vann på femkampen som innehöll bla yxkastning, balansgång på lång bana, pilbåge och luftgevär - grymt roligt att tävla och ha kul tillsammans.
Jag åkte dessutom en linbana som dom hade spänt upp ifrån ett stort torn som gick rätt ner över sjön. Livärdd men var tvungen att våga ta steget ut och bara åka eftersom jag inte vågade ta trappan ner igen :)
Så denna dagen har vi lärt känna varandra bättre i klassen och det känns riktigt bra eftersom jag vet det blir bara plugga nu ett par veckor framåt i tiden.
 
Dags för dusch, soffhäng och idol och lite inspiration för maten framöver.
 
 
 
 
 
 

Mitt i skogen.

Klassdag mitt ute i skogen, det väntas femkamp och jag är taggad till tusen. Jag är en sån himla tävlingsmänniska så en sån här dag passar mig perfekt!


En omställning.

Jag tror att omställningen har börjat slå på först nu.
Från att vara hemma med barnen hela dagarna till att helt plötsligt sitta och försöka mata in kunskap i huvudet, det är faktiskt en ganska stor omställning.
Så nu är jag bara galet trött och ligger hellre på soffan och glor på tvn en stund efter barnen somnat än att lägga tid på bloggen.
Tålamod, jag kommer tillbaka!
 
Godnatt.
 

Det går bättre.

Tisdag och därmed veckans längsta dag för mig, 08:30-16:40 och då ska jag ju ta mig hem med buss efteråt också. Det blir alldele för många timmar från barnen kan jag tycka, man kommer liksom bara hem och sedan ska de i säng igen runt sjutiden.
Först innan skolan så väntar tandläkarbesök för Ebbas del, hon är spänd och tycker nog det ska bli riktigt roligt faktiskt, knasfia som gillar sådant :)
 
Det känn så himla bra nu att det börjar gå bättre på förskolan för Hugo!
Han skriker fortfarande när jag lämnar men han lugnar sig tillräckligt fort för att kunna vinka i fönstret med hängande läpp. Innan var vinka inte ett alternativ för då fick de hålla honom för att han var så hysterisk.
Äter bra, sover okej och gnäller inte mer än vanligt under timmarna där.
Det gör de hela lite lättare att vara ifrån dom då, även om jag saknar de bägge som bara den!
 
 
Älskade, underbara, bestämda du <3
 

Ointressant.

 
Jag försöker sitta ner och lära mig lite av innehållet i Naturkunskap B, det är svårt att försöka trycka in något i hjärnan som man finner så himla ointressant. Jag håller tummarna för att det fastnar tillräckligt mycket inför morgondagens lilla förhör.
Annars har dagen känts lång och jag har inte mått riktigt bra, varit matt, illamående och alldeles svag i kroppen. Har känt mig som man gör efter att ha tränat sådär otroligt hårt ni vet, helt orkeslös.
Laddar med mycket sömn och förhoppningsvis lite nya krafer för imorgon.
Godnatt på er vänner.
 

September.

Första veckan i september och nog är det höstigt ute alltid. Igår blåste det som bara den och idag när jag vaknat är det alldeles mörkt och regnigt. Idag har jag tillochmed rotat fram vinterns tofflor, ja dom har jag på mig under årets kalla månader och nu är det dags, hösten r ett faktum med andra ord.
 
Idag har jag en seg dag framför mig, jag startat nämligen dagen med en lektion som slutar vid tio och min nästa lektion börjar inte förens 13:40! Hade man haft bil och körkort så hade det ju vart perfekt att åka hem ett par timmar på dagen, men att ta bussen fram och tillbaka kommer nog bara bli ett himla rännande.
 
Igår var vi impulsiva och bestämde oss för att ta tåget ner till Göteborg, 30 minuter senare så satt vi på tåget. Ja och att åka tåg med mina hulliganer är minst sagt tålamodsprövande och svettigt! ;)
Nåväl, ett par timmar i en annan kommun och ett besök på Alfonshuset, riktigt trevligt sätt att avsluta veckan och helgen.
 
 

En kalas lördag.

Godmorgon, strax innan sex var vi uppe i denna familjen som vanlig ordning.
Sitter och kikar på gruppträning under dagen, funderar på att boka för att verkligen veta att jag kommer iväg.
Det är så himla lätt i att strunta i träning och skjuta det framför sig med  "imorgon," eller "nästa vecka" och jag vill tro att det är lite svårare att ångra sig om jag väljer att köra lite pass istället för att träna ensam på gymmet.
Tål att funderas på helt enkelt.
 
Igår var stora barnkalaset i stan och vi hade besök av fina Michaela och en av hennes bedårande söner.
Vi gick och kikade i stan en liten stund innan vi köpte med oss lunch och vandrade hit för att äta lite och försöka få Hugo att vila en timma.
Mysig dag och Ebba fick äntligen möjligheten att springa sitt lopp som hon pratat om och längtat efter så länge.
Taggad till tusen med nummerlapp och allt så var hon med på uppvärmning innan en hel drös med barn sprang iväg. Alla fick dessutom en medalj i "guld" till hennes stora förtjuselse - underbara dag!