En tidig morgon på tåget.

Tenta-dags och jag sitter på tåget på väg mot Skövde sedan 40 minuter tillbaka. Kan inte påstå att jag sover som en prinsessa om nätterna med alla dessa i min säng. Var så trångt inatt att jag var tvungen att gå upp och ta ett kort, och här ser ni hela familjen samlade förutom en av katterna. Att få plats i sin säng är alltså inget man kan ta för givet hemma hos mig. Håll nu tummarna, det kan jag behöva !


Kvällen innan tentan.

Jag försöker att inte stressa och bryta ihop totalt men den senaste veckan har verkligen varit intensiv med plugget och imorgon sätts alla mina kunskaper på prov. Jag vet att jag kan en hel del, men frågan är bara om jag kan formulera mig på rätt sätt och om jag kan minnas allt jag borde tills imorgon. Själva tenta-situationen i sig är ju sjukt stressande i sig och att få en blackout är inte helt omöjligt i de läget.
Ska sätta på ett bad, krypa ner och försöka ta några minuter av total lugn och ro innan jag drar igång och läser igenom allt en sista gång innan läggdags.
 
 
Jag skulle gärna snabbspola tiden och vakna upp 12:30 när tentan är över och sedan ta en välförtjänt helg och ett dygn som barnfri. Att bara få vara Emmelie och slippa vara mamma 24/7, att få slappa, vila och bara vara för några timmar. Jag har otroligt svårt att ta vara på tiden och ta det lugnt, men detta kommande dygn i helgen så känns det som om det kommer gå som en dans. Risken finns att jag slocknar av veckans stress och sover mig igenom hela min barnfria tid, men det får vara okej isåfall.
 
Önskar er en godnatt, och tack till alla som lämnat avtryck idag. Jätteroligt att logga in och mötas av era ord!

Den där tidsomställningen.

Dagens mysbild i soffan när vi precis hade stigit upp <3
 
 
 
Att få sova till sex nya tiden känns riktigt lyxigt, jag håller tummarna att det inte bara var en engånsföreteelse utan att de snart faktiskt vänjer sig vid tidsomställningen.
Men jag måste säga att jag föredrar sommartiden, dagarna blir så sjukt långa av vintertid och det är ändå mörkt som bara den.
Barnen är redan ute på bakisdan och leker nu, och klockan är bara åtta. Går liksom inte att hålla dom lugna längre än så så nu passar de på att leka i frosten och de tror på allvar att vintern har kommit och båda två är överlyckliga över det.
Nu är det dock dags att ge sig iväg mot fritids och dagis och jag får sätta mig ner med huvudet i böckerna i sex timmar framöver och hoppas på mirakel och att jag förstår efter dagens slut.
 
Önskar er en fin torsdag.

Tenta-ångest!

Tenta-ångesten har lamslagit mig totalt här hemma vill jag lova.
Om det igår kändes som en ganska lovande dag för studier så var det tvärtom idag och jag är tillbaka på ruta ett och förstår inte allt jag borde förstå för att klara mig på tentan på fredag.
Jag försöker sitta och läsa men efter att ha pluggat sex timmar konstant i förmiddags och sedan bara kommit hem och tagit hand om barn, matlagning och tvättstuga så sitter jag nu helt oförmögen att orka. Där har vi en nackdel med att studera och vara ensamstående, du har liksom ingen chans att dagtid gå undan och läsa lite och när kvällen kommer och du gjort alla måsten så är du helt slut och orkar knappt hålla ögonen öppna.
Den där lilla egentiden är så fruktansvärt viktig för att man ska orka i längden och det är jobbigt de dagar man inte har någon som helst möjlighet att sätta sig ner och hämta andan när barnen väl somnat.
Bit ihop eller bryt ihop säger man ju, men förtillfället tror jag att jag gör det sistnämnda nästan.
 
Önskar er en godnatt och vädjar om att ta vara på egentid om ni har någon, att bara köra på och inte känna efter alls är inte hälsosamt i längden och jag börjar redan känna sviterna från det beteendet.
 
 

Morgonens tankar.

 
Godmorgon.
Den här viktnedgången som jag håller på med går så fruktansvärt långsamt, jag antar att jag inte är supernoga med vad jag stoppar i mig och att jag kunde varit lite  hårdare, men jag anser att man ska kunna leva också och det är väl egentligen därför jag gillar viktväktarnas koncept. Kör på en ny vecka och fortsätter tänka på det jag äter och försöker desperat få in mer vardagsmotion. När man pluggar så blir det ju verkligen inte överdrivet mycket rörelse, så i form av lite mer motion och lite mer nogrannhet med maten så kanske jag gått ner mer än 0,2kg till nästa vecka ;)
 
Barnen får möjlighet att vara hemma med Johan idag, han tog ut en pappadag och det tror jag är bra för dom. Att få lite egentid med sin pappa, och i helgen ska de även sova där bäggetvå ett dygn och jag ska ut på äventyr på egenhand, ska bli skönt att bara få vara Emmelie för några timmar.
 
Dags att kicka igång dagen, och denna tidsomställningen alltså? Har ju vant barnen vid att vara vakna en timma längre men det vaknar ändå som små klockor 05:00 vareviga dag, långa dagar blir det minst sagt.
 
 

Snart tre år gammal.

Det har varit en förvånadsvärt bra dag, jag som inte gillar tisdagar har hållt uppe humöret enda tills kvällen.
Jag vet inte om det beror på att jag petade i mig en koffeintablett i morses för att orka, herregud vad trött jag var när jag kom till grupprummet för att plugga. Tack gode gud så hjälpte tabletten bra och jag tycker vi lyckades få en hel del bra gjort under dagen som var. Tanken är att börja läsa igenom det vi gick igenom nu under dagen, men ögonen går verkligen i kors och jag misstänker jag kommer somna om jag lägger mig och läser nu.
 
Hugo blir snart tre, det är mindre än en månag kvar och jag undrar vart tusan dessa åren tagit vägen?
Alldeles nyss gick jag där höggravid och undrade vem som gömde sig där inne.
Denna lilla charmiga omtänksamma människa har de senaste veckorna börjat prata om att han minsann vill ha ett kalas. Och inte vilket kalas som helst utan ett "jordgubbskalas" , han vill då bli serverad jordgubbstårta utan grädde och dricka jordgubbsjuice. Denna lilla underbara unge, han säger så mycket och han har helt enkelt bestämt sig för detta är vad han önskar till sin treårsdag. Så hur spinner jag vidare och plockar upp jordgubbs-temat tro?
 
 
 
 
 

Stark , jag?

Godmorgon tisdag.
 
Trött morsa som var vaken lite för länge igår för sitt egna bästa, men vissa dagar får man helt enkelt ta den smällen och bara bita i det sura äpplet dagen efter. Idag börjar jag dagen med extra starkt kaffe och hoppas det ska kunna hjälpa mig att klara mig igenom denna dag med tenta-plugg.
 
Sedan några veckor tillbaka så känner jag mig verkligen tillfreds med att vara ensam. Jag har vant mig och känner mig stark, och skulle aldrig gå tillbaka till det som var eftersom jag vet jag förtjänar något så mycket bättre.
I framtiden förtjänar jag någon som kan få mig skratta och uppskatta mig för den jag är.
Det är tufft att hinna med allting, att ständigt vara den som får ta allting och aldrig kunna ta en paus när man känner att det blir tufft.
Jag får höra att jag är stark, men egentligen vet jag inte? Jag har ju liksom inga andra möjligheter än att kämpa mig igenom dagarna på bästa möjliga vis. Att följa min dröm om att börja studera till sjuksköterska på annan ort som ensamstående var ett självklart val - vad skulle jag annars göra?
Det är min dröm och jag kan inte låta någon annan människa förstöra den för mig.
Jag har mitt förflutna, folk trodde nog aldrig jag skulle nå dit jag ens är idag, det ska bli jäkligt skönt att knäppa dom på näsan och bevisa dom motsatsen, att allt går om man bara ger sig fan på det och vägrar ge upp.
 
"And once the storm is over you won´t  remember hor you made it through, how you managed to survive. You won´t  even be sure, in fact whetever the storm is really over. But one thing is certain. When you come out of the storm you won´t be the same person who walked in"
 
 

Vilken tabbe!

Vilken tabbe jag gjorde idag på tentan alltså , herregud så stressad jag blev!
Började med att jag var lätt nervös och kikade igenom allting lite fort innan jag startade, möts av MASSOR av ben och muskler som jag inte hade någon aning om vad de hette, hundratals latinska termer skulle sitta. Så i ren panik började jag skriva för glatta livet och kände verkligen hur hoppet om att klara tentan försvann. Problemet var bara att folk runt omkring blev klara så otroligt fort och inte alls verkade uppleva samma problem som jag, så tio sidor senare när jag nästan var själv kvar i tenta-salen så började jag kika i mina papper igen och inser att jag missat läsa ett instruktionspapper! Så typiskt mig, har skrivit allting i onödan eftersom det bara var ett fåtal kända muskler och ben som skulle märkas ut på bilderna och inte ALLA som jag hade fått för mig att vi skulle göra. Så fick slänga mina tio skrivna papper och börja om i de sista minuterna och lämna in tre sidor istället.
Så typiskt mig att göra en sån tabbe, tur bara att jag upptäckte mitt misstag innan det var för sent.
 
Barnen har nyligen lagt sig, att hålla de uppe en timma längre är svårt vill jag lova. De är trötta som bara den och Hugo bad om att få läga sig redan 17:20 i eftermiddags men vi höll ut till strax innan sju så nu hoppas jag de båda kan sova gott inatt.
Det ska jag försöka göra iallfall, imorgon börjar nya tenta-stressen inför fredagens fysiologi!
 
Någon som har tips om vart man kan köpa billiga halskedjor så vi kan börja använda våra fina halsband?
 

Sista veckan i oktober.

Okej, nu har klockan ringt och dagen är kommen för tentan. Jag känner mig egentligen ganska säker på min sak men blir stressad inför själva grejen med tenta, det är en stor press att sitta där och allting är så seriöst. Man vet att man måste prestera och lyckas, att det är nu kunskaperna sätts på plats. Håll tummarna kära ni!
 
 
I helgen fick vi äntligen tummen ur och gjort våran alldeles egna halloween-pumpa! Resultatet blev väl långt ifrån perfekt men jag är ju som bekant ingen pysselmänniska alls och barnen blev nöjda, så då är jag också nöjd och den står utanför vår dörr och lyser så fint om kvällarna.
Under veckan som kommer så ska jag se om vi lyckas knycka till oss en träff med min kompis, vi pratade om att ta en eftermiddag med halloweenpyssel nämligen. Barnen kommer ju få gå på både förskola och fritids under hela höstlovet eftersom jag inte har några lediga dagar alls att plocka ut inför tenta nummer två, får köra korta men intensiva dagar och ta vara på våra eftermiddagar på bästa sätt helt enkelt.
 
Önskar er en fin start på veckan.
 
 

En söndag med besök.

Nu var även söndagen snart över och imorgon är det dags för stora dagen och veckans första tenta på alla ben, muskler, hjärnan osv på latin. Tror det är cirka 200 ord som ska sitta och jag håller verkligen tummarna hårt att jag inte drabbas utav världens blackout imorgon.
 
Fick äntligen chansen att återigen träffa fina Michaela igen, vi har setts ett par gånger och det är alltid lika trevligt när man får möjligehetn att umgås. Ibland kan bloggen vara riktigt bra och ha, man möter likasinnade som man aldrig hade träffat annars. Vi fick umgåts ett par timmar här hemma, äta lite lunch och ge oss ut på lekplatsen i riktigt skitväder. Jag kände mig som en såndär himla tråkig mamma som stod under taket och tryckte och frös och bara tittade på medan barnen lekte i regnet, men dagens väder var  verkligen ingen höjdare.
Ett par helt fantastiska bilder lyckades hon fånga under sitt besök, hon fångar känslan precis så som jag önskar jag kunde göra när jag fotograferade och jag är väldigt tacksam jag fick mig ett par bilder på mina hjärtan.
 
 
 
 

En väldigt tidig söndagsmorgon.

 
Att försöka fota en två månaders bebis under kvällen i mörker är inte lätt, jag var tvungen att få på blixten och resultatet blev därför inte alls bra. Jag behöver verkligen tips och råd hur tusan man fotar manuellt utan blixt under dåliga ljusförhållanden utan att bilderna blir alldeles suddiga och gryniga? Hur gör ni?!
Lilla Melvin skojade dessutom till hela alltet genom att kissa ner hela mig, det är tacken det liksom ;)
 
Hade iallafall en mysig dag igår där jag hade och göra från morgon till kväll. Eftersom regnet öste ner så startade jag morgonen med att ta bussen till stadens lekland så barnen kunde springa av sig och jag kunde öva latin, lär bli mer av latin idag eftersom jag helt enkelt glömde studierna resten av dagen igår. Sedan fick jag besök av min mamma som gjorde middag som vi åt tillsammans och hade även besök av min vän och hennes två yngsta barn.
Att hålla en bebis måste vara bland det mysigaste man kan göra, jag vet inte om det utsöndras oxitocin bara genom att vara nära dom men det borde vara så? När  han somnade i min famn så satt jag helt slut i soffan med honom och det kändes som man var helt avskärmad från allt runt omkring. Jag hoppas verkligen jag får uppelva att få en liten egen trea någon gång i framtiden <3
 
 

Drömmer på latin.

Lördagen startade i vanlig ordning innna sex och nu en timma senare börjar barnen bli uttråkade här hemma. Jag känner likadant, detta konstanta regnade och blåsande gör mig tokig och  jag känner mig bara så trött. Vad gör man när vädret är så här egentligen?
Jag är så beroendne av vädret för att må bra och då kan ju tänka er vad hösten gör med mig. Igår ringde jag iallfall till vårdcentralen för att boka tid för att ta lite prover pga min extrema trötthet, men får vänta en hel månad på tiden tyvärr.
Ser fram emot att träffa vänner idag, kanske få använda min kamera som tyvärr legat orörd alldeles för mycket de senaste. Hoppas kunna få fota min kompis lilla bebis på två månader, få se om man kan få några fina bilder på ett motiv som ligger relativt stilla ;) Haha bra övning i början när man lär sig mer om kamrean att fota på relativt stilla objekt.
 Nu är det dags att kicka igång dagen.
Haha helt seriöst inatt vaknade jag ett x antal gånger och rabblade olika delar av hjärnan - Thalamus, cerebellum, corpus callosum, aqueductus cerebri osv osv. Haha helt otroligt vad många olika ställen vi ska kunna peka ut på kroppen på latin på måndag då första tentan är.
 
Godmorgon till er.
 
 
 
 
 
 
 

Besök av kusinen.

Och så var det äntligen helg och ett av två barn sover gott i sin säng.
Ska bli skönt att slippa stressa iväg och lämna på skola och dagis imorgon och spendera helgen med mina två hjärtan. Även om en del av helgen kommer ägnas åt studier så hoppas jag kunna komma iväg och vara social bland vänner, för helt seriöst har jag knappt träffat några sedan jag började högskola i augusti.
 
Till barnens stora förtjuselse så fick vi låna min systerdotter ett par timmar idag. Det var längesedan de sågs och de är så skoj och se hur glada dom är i varandra alla tre, så det dansades, pysslades och badades badkar innan hon begav sig hemåt igen. Ja det var inte bara frid och fröjd utan en hel del gråt och gnäll ifrån lillebror som inte riktigt fick vara med på de viset han önskade. Att leka tre är svårt uppenbarligen och jag förstår verkligen inte varför det ska vara så krångligt?
 
Dags för fredagsmys, idol och lite latin - kan det bli bättre?
Haha helt seriöst efter dessa veckor med intensivt lärande av latin så börjar jag tröttna på det språket faktiskt.
 
 

Fredagsmorgon.

Godmorgon.
 
En sista dag kvar innan vi tar välförtjänt helg här hemma, helgen kommer visserligen bestå av mycket studier trots allt eftersom den första tentan sker på måndag.
Jag ska ladda med en vända till affären så jag har något sött att tillta när vi pluggar idag, vi är väldigt duktiga på att köra intensivt ett par timmar men när lunchen närmar sig så bryter vi ihop alla tre tjejer och tappar fokus helt. Vi lovade varandra skärpning idag, så får se om vi klarar det!
Är glad vi är tre stycken från Alingsås som pendlar iallafall, det ger ju möjlighet att plugga på hemmaplan vilket är guld värt för mig.
 
Efter plugget idag så tänker jag mig att man kan bjuda hem någon kompis, pyssla med att fixa en pumpa att ställa utanför dörren och äta tacos och fredagsmys tillsammans. Får se om jag hittar någon frivillig som kommer hit, annars får jag och barnen göra det själva. Det har tjatat om att göra pumpa i flera veckor nu och jag vet två som kommer bli glada när det äntligen är dags.
 
Pumpor från åren som gått:
Alltså seriöst, Ebba tre år gammal <3
 
 
 

Tre dagar med matkassen.

Då har jag då testat en vecka med Linas matkasse och är över lag jättenöjd!
Jag valde barnkassen där det är snabb och lättlagagade middagar med smaker som ofta faller barnen i smaken, samt att jag valde recept för tre dagar istället för fem. Det kändes riktigt lyxigt när det ringde på dörren och man fick påsar med allt man behövde för tre middagar och slapp fundera över vad tusan man skulle äta varenda dag. Dessutom tyckte jag det var bättre med tre dagar istället för fem just för att då fanns chans till improvisation de andra dagarna.
Ekologiska matvaror var det till största del av påsen och barnen gillade två av tre middagar jättemycket. Den tredje hade säkert varit godkänd också om det inte var så att mina inte är jätte förtjusta i tomatsås.
 
Dagens middag, torsk med äggsås och den smakade helt ljuvligt!
Den enda middagen jag haft fördelen att smaka på eftersom jag är vegitarian och endast äter fisk.
 

Nu ska jag kika vidare här på nätet ett litet tag till innan jag sätter mig vid köksbordet och glor ner i böckerna och försöker lära mig mer om nervsystemet. Allt de andra som vi ska lära oss är svårt, men nervsysstemet känns som en omöjlighet att lära sig!
Godnatt på er alla.
 

På hemmaplan.

Och så var det återigen morgon och tillsammans med Hugo och en stor kopp kaffe så sitter jag och försöker vakna till liv. Är tacksam vi haft så mycket möjlighet till studier i Alingsås det senaste, det är så himla skönt att slippa pendla tio mil och anpassa sig efter tågavgångar och restider. Tillsamans arbetar vi på intensivt ett par timmar på hemmaplan och jag känner att jag lärt mig lite mer om fysiologin igår, den där anatomin och all latin är det bara och nöta in antar jag.
 

Ni är dåliga på att lämna avtryck nuförtiden, det går lite i perioder jag vet men bloggandet blir så mycket roligare när man har små kommentarer att mötas av. Dels så tycker ju jag det är intressant och veta vilka ni är som läser, hur länge ni läst och på så sätt hitta nya bloggar att följa. Så en liten presentation kanske skulle vara på plats? Det hade jag uppskattat iallafall.
 
Dags att starta dagen och väcka storasyster som sover gott ännu, ha en fin torsdag kära ni!

Envishet behöver inte vara en dålig egenskap.

04:47 tyckte Hugo det var morgon idag, jag höll verkligen inte med men att försöka få den ungen att somna om när han väl bestämt sig är omöjligt. Jag hör så många säga "Jag hade vägrat kliva upp" haha och tro mig det gör jag med, men det hjälper inte att man totalignonerar honom, säga att det är natten, inte tänder lampan osv för har han bestämt sig för att kliva upp så gör han det oavsett vad jag gör. Mina barn har en vilja av stål och jag misstänker att det ärvt den egenskapen av mig. Det behöver ju egentligen inte vara något dåligt att vara envis, kolla på mig nu tex hade det inte varit för min envishet så hade jag gett upp och lagt mig ner för längesedan.
Det är envisheten och mitt jävlaranama som gör att jag kommit en bit på väg idag, de som kände mig för tio år sedan hade aldrig kunnat tro eller hoppas på att jag skulle befinna mig där jag gör idag. Visst har jag lång väg kvar, men jag är på väg och personen som jag var då är helt borta.
Känns så skönt att visa de personer som inte trodde på mig då vart jag befinner mig idag, hur jag förändrats och att allt är möjligt oavsavsätt ditt förflutna. Livet har verkligen haft en tendens att jäklas med mig, men som sagt med lite envishet kan man komma långt.
 
"Ibland ger inte livet dig det du vill ha, inte för att du inte förtjänar det. Men för att du förtjänar mer."
 
Herregud vad jag ser mig själv i Ebba på denna bild. hon kommer komma långt och det är jag övertygad om.
 

Tisdagen som gick.

Här har ni en som har lust att hoppa i sängen med detsamma, har egentligen varit en lugn dag men känner mig ändå helt slut i kroppen och hoppas verkligen inte Hugos förkyldningsbaciller hoppar över till mig.
Studierna idag har gått skit, har knappt fått gjort någon nytta alls men nu väntar tre dagar framöver med plugg-sällskap och då brukar man kunna hjälpas åt och få gjort det man tänkt från början.
 
Kom hem i tid och fick lite utomhus tid med barnen iallfall. Såg fram emot att spendera en eftermiddag utomhus eftersom förmiddagen bjöd på blå himmel , men lagom till att jag var hemma igen så hade det dragit ihop sig och var alldeles grått och rått utomhus igen.
En stunds utelek innan det begav sig hemåt för att laga dagens recept från matkassen, och tyvärr så föll det inte barnen i smaken alls denna dag. Men gillar själva grejen, lättlagat och snabbt med smaker som ofta gillas av de yngre och det var himla lyxigt att få matvarorna serverad till dörren med tillhörande recept.
 
 
Nu ska jag mysa ner mig ordentligt i soffan med lite filtar, och le lite extra åt Ebbas kommentar på väg hem från kvällens gymnastik
"Mamma, jag undrar verkligen hur bussar kan svänga ? Dom är ju så raka? - Ebba snart 6 år."
 
 
 
 

Tisdag, en jobbig veckodag.

Tisdagsmorgon och ännu en mörk och regning start på dagen.
Jag vet inte varför men tisdagar och torsdagar är de dagar jag ogillar mest i veckan, de känns så fruktansvärt långsamma och jag har alltid extra jobbigt att kämpa mig igenom dom. Lägg dessutom till att det är höst på det och vi har en dålig kombination för någon som är otroligt beroende av ljus och frisk luft för att må bra. Längtar till snön, ljuset och adventsljusstakar i alla fönster för att få lite mer myskänsla.
Jag undrar hur man kan få ordning på den känslan? Vi är duktiga på att försöka ta vara på de dagar då det inte öser ner regn och passa på att vara ute, men när det regnar konstant?
Får helt enkelt införskaffa oss alla helt nya regnkläder och dra den gamla drönan "det finns inga dåliga kläder"
 
Gamla höstbilder, då tog vi vara på dagarna trots kylan. Får blir bättre på det och att använda kameran som legat helt orörd de senaste.
 
Dags att starta igång dagen ordentligt med frukost och att väcka Hugo som chockar med att sova ännu, sedan ska jag på något vis finna motitvationen att plugga inför tentan på egenhand.
Önskar er en fin dag!
 
 

En måndagskväll.

Och så var kvällen här igen, barnen somnade riktigt tidigt och jag har därmed lite extra egentid denna kväll. Har tagit ett varmt bad, läst igenom lite mer fysiologi och håller nu på och färdigställer en uppgift som jag fick lite påbackning på att ändra under min praktikperiod. Jag har suttit och ändrat och hållt på länge nu och jag hoppas innerligt att den blir godkänd denna gång så jag kan lägga det bakom mig och fokusera helt hundra på de kommande tentorna som tycks vara omöjliga att lära sig.

Annars så har dagen gått i bra tempo, jag har studerat och fick med mig en kompis och hennes dotter hem så vi gemensamt kunde laga mat och äta middag, det blir så mysigt med lite vuxet sällskap ibland vid matbordet.
Hugo är dock i världens trotsperiod och jag undrar stundtals vem som tagit mitt charmtroll och lämnat kvar denna lilla argbigga?
Håll nu tummarna att han ej blir sjuk, han börjar återigen dra på sig en ordentlig förkyldning och börjar även få en jobbig hosta på det. Har helt enkelt inte tid för några sjukdommar nu!
 
Natti<3
 
 

Måndag och nedräkning.

Godmorgon.
Nätterna är fortfarande inte helt okej här hemma, det vaknas en hel del och det är trångt med två barn och fyra djur i min 160cm säng. När julen kommer så önskar jag mig mer ostörd sömn och ett dygn på spa där jag ordentligt kan ladda upp batterierna. De är en sak som jag upplever vara lite jobbigt med att vara ensamstående, att inte kunna gå ifrån och bara ta en paus när det behövs, att du ständigt måste vara på plats och ej kan smita ut på en längre kvällsrunda efter en jobbig dag tex.
 
Nedräkninen inför mina första anatomi-tentor har börjat och idag är det exakt en vecka kvar till första delen ska skrivas. Jag är så sjukt nervös, detta vill verkligen inte fastna i huvudet för det är så himla mycket som ska läras. Och även om gränsen på godkänd på tentorna är 60% så spelar det ingen roll för du måste kunna de mesta eftersom du inte har någon aning om vad som faktiskt kommer frågas om på tentamen.
Jag tragglar latiniska ord för alla kroppens ben, muskler, riktningar osv och försöker även lära mig hur allting fungerar i förhållande till varandra rent fysiologiskt - jättesvårt!
 
En sak som kommer underlätta vardagen, igår ringde det på dörren och min första leverans av Linas matkasse kom. Jag valde tre dagar "barnkasse" som är snabblagade rätter med smaker som ofta faller barn i smaken. Kändes himla lyxigt att få levererat till dörren sådär. Får se om jag fortsätter med det eller bara kör en testomgång, men perfekt att slippa fundera på mat under tre dagar denna vecka iallfall.
 

En ny vecka och nedräkning.

Godmorgon.
Nätterna är fortfarande inte helt okej här hemma, det vaknas en hel del och det är trångt med två barn och fyra djur i min 160cm säng. När julen kommer så önskar jag mig mer ostörd sömn och ett dygn på spa där jag ordentligt kan ladda upp batterierna. De är en sak som jag upplever vara lite jobbigt med att vara ensamstående, att inte kunna gå ifrån och bara ta en paus när det behövs, att du ständigt måste vara på plats och ej kan smita ut på en längre kvällsrunda efter en jobbig dag tex.
 
Nedräkninen inför mina första anatomi-tentor har börjat och idag är det exakt en vecka kvar till första delen ska skrivas. Jag är så sjukt nervös, detta vill verkligen inte fastna i huvudet för det är så himla mycket som ska läras. Och även om gränsen på godkänd på tentorna är 60% så spelar det ingen roll för du måste kunna de mesta eftersom du inte har någon aning om vad som faktiskt kommer frågas om på tentamen.
Jag tragglar latiniska ord för alla kroppens ben, muskler, riktningar osv och försöker även lära mig hur allting fungerar i förhållande till varandra rent fysiologiskt - jättesvårt!
 
En sak som kommer underlätta vardagen, igår ringde det på dörren och min första leverans av Linas matkasse kom. Jag valde tre dagar "barnkasse" som är snabblagade rätter med smaker som ofta faller barn i smaken. Kändes himla lyxigt att få levererat till dörren sådär. Får se om jag fortsätter med det eller bara kör en testomgång, men perfekt att slippa fundera på mat under tre dagar denna vecka iallfall.
 

En regnig söndag.

Barnen har somnat, underbart att de lägger sig i tid så man har ett par timmar varje kväll med egentid för det är extremt välbehövligt nu när barnen trotsar och jag studerar. Den där klockomställningen som kommer inom kort kommer ställa till det för mig i vanlig ordning, förstår inte varför vi inte kan enas om att ha samma tid året runt istället.
 
Fått gjort en hel del idag och under eftermiddagen spenderades dagen hos min kompis. I hennes trea var vi tre mammor och sju barn, så ni kan ju tänka er hur ljudnivån var där ett tag. Men tack vare det så trotsade vi regnet och begav oss till lekplatsen som låg i närheten för att låta barnen göra av med överskottsenergi under en timma och det var välbehövligt för dom kan jag lova.
Sedan att man fick chansen att gosa med lilla Melvin som redan hunnit bli sju veckor gammal ser jag bara som ett plus i kanten. Herregud vad bebissugen man blir när man har han i sin famn, men någon gång i framtiden kanske det blir en trea får vi hoppas på <3 Tills dess får jag njuta av de småttingar som finns och kommer födas i min närhet, supermysigt.
 
 
 

Söndag.

Godmorgon.
 
Inget inlägg alls på bloggen igår, det hör inte till vanligheterna men jag vart helt slut efter att ha sovit ett fåtal timmar under min egentid på fredag till lördag. Så igår gick jag i dimma hela dagen och var otroligt tacksam när kvällen kom och jag fick krypa i säng. Jag känner fortfarande mig extra trött, men efter lite kaffe så hoppas jag min kropp kickar igång och fungerar som den ska . Var härligt med lite egentid ett par timmar under fredagen, att bara vara Emmelie ett par timmar och inte mamma.
 
Söndagen började runt sextiden och nu en timma senare så är Ebba redan i full gång med att sitta i köket och pyssla, det där med lugn och ro under morgonen har aldrig passat mina huliganer.
Eftersom regnet smattrar mot rutorna och det blåser som bara den så lär jag behöva sysselsätta dom med liknande aktivteter under hela dagen. Jag som inte är någon pysselmänniska alls har otroligt svårt för att hitta på bra aktivter för dom dagar som dessa, det är ju så mycket lättare att ge sig ut och leka av sig energin istället.
Haha kan hända att även mamman i familjen har lite myror i benen och svårt att sitta still, kanske är lika välbehövligt för mig att rastas som dom ;)
 
Skogsutflykter funkar ju att göra även vid regn, men jag lyckas aldrig få med mig sällskap då och det är lite tråkigt.
 
 

Vem är jag utan dom?

Godmorgon fredag.
 
Jag tog nästan lite smyg helg igår redan eftersom sista föreläsningen i Skövde avklarades nu. Nu har vi bara ett tillfälle till som vi måste upp till skolan igen innan tentan den 27/10 och annars blir det Alingsås och hemmaplugg med de andra tjejerna härifrån. Är så himla värdefullt att plugga från hemstaden och att bara kan traska och hämta barnen när man känner sig färdig för dagen och slipper vänta på passande tåg och ha en timmas restid.
Jag börjar dock få tenta-ångest som bara den, det är inga lätta saker att lära sig i anatomin och det är ju så att antingen har man rätt eller så har man fel. I omvårdnaden kan man ju ordbajsa ut sig vad som helst och på så sätt få ihop sig ett poäng eller två.
 
Barnen ska sova hos sin pappa idag till imorgon, det känns lite jobbigt men eftersom det bara gäller en natt så ska jag försöka ta tillfället i akt och bara vara Emmelie en stund, inte endast mamma. Sedan jag fick barn så har jag väldigt svårt och veta vem jag är utan dom, vad uppskattar jag att göra på egenhand?
Tror det är vanligt, att man liksom bara blir mamma.
Vad säger ni andra? Har ni behållt era intressen och känner att ni vet vilka ni är utan barnen med?
Jag får helt enkelt börja lära känna mig själv på nytt, för jag är ju inte samma person  nu som jag var innan barnen kom.
 
 

En längtan till ljuset.

 
Det är mörkt, regnet öser ner och jag längtar så otroligt mycket tillbaka till sommaren som var.
Det är samma visa varje år, hösten kommer och jag börjar desperat längta efter en ny årstid. Det där med mörker och regn har jag fruktansvärt svårt för helt enkelt.
Sommaren var jobbig på många plan, jag mådde fruktansvärt dåligt stundtals och att det är skönt att jag numera mår bättre i mig själv. Men de här mörkret tar redan knäcken på mig och vi har ju fruktansvärt många månader kvar tills ljuset återvänder. Allt vi kan göra är att hoppas på en ordentlig vinter, med någon decimeter snö, fem grader kallt, solsken . Då kan man njuta med pulkaåkning, grilla och ut och pimpla på sjön. Jag får sikta in mig och längta efter den istället för att sörja över att sommaren är över för längesedan helt enkelt.
 
Natti.
 
 
 

Svårt att veta om man gör rätt.

Godmorgon.
Regnet riktigt smäller mot rutorna och det har hållt mig vaken under natten, barnen har sovit oroligt de också så det är en minst sagt trött morsa som sitter här med kaffekoppen i högsta hugg.
Det är mycket nu, dels i skolan men även med reaktionen efter separationen, framförallt för Ebba.
Jag vet ärligttalat inte hur man ska göra för att det ska bli så bra som möjligt för henne, hon träffar sin pappa varje dag en liten stund men det blir en sån sorg när han åker varje gång så jag funderar nästan på om det är bättre och ses mer sällan?
Så svårt och veta hur man ska förhålla sig och hur man ska göra rätt, allt man vill är att göra de som är bäst för barnen och sätta egna känslor och tankar åt sidan.
Samtdigt är detta något nytt för mig, något jag aldrig behövt genomgå innan och därför är det extra svårt och veta hur man agerar rätt.
Jag hoppas inerligt det vänder för mig nu, jag har behövt uppleva alldeles för mycket i mitt liv och har varit på botten och vänt ett x-antal gånger och kämpat mit upp igen. Jag antar jag är en sån där envis jäkel som helt enkelt vägrar ge upp trots att livet ger mig käftsmäll efter käftsmäll.
 
 
 
 
 

Alla kan göra något.

 
 
 
Denna månaden är en månad då vi skänker extra mycket till cancerfonden, jag kan tycka att det ska uppmärksammas året om och inte bara under oktober månad men tycker det är fantastiskt hur mycket pengar vi kan samla in om alla gör något.
Jag har tidigare stött både Aktivt liv mot cancer, Formeli med sina nya tavlor där hon skänker en viss del till cacerfonden , Mejas änglar och nu de senaste i tillskottet Alvas änglar.
 Vad hemma hos en kompis idag som hade dessa änglar hemma och sålde så plockade jag och barnen på oss en ängel var som vi kan ha som halsen för att visa att vi bryr oss samt som en skyddsängel.
Vill tipsa er andra om dessa smycken samt att påminna er att alla kan göra något och att vara extra tacksamma för att ni faktiskt har hälsan, det är egentligen inget man kan ta för givet.
 
Kram på er.

Onsdagsmorgon.

Startar dagen med ännu er viktnedgång, jag hinner ju iprincip bara ha lite i åtanke på vad jag stoppar i mig och träning är inte och tänka på i mitt speckade schema och därför får jag nog vara mer än nöjd med de resultat jag fått hittills.
Jag kan sakna träningen, men när man knappt hinner sitta ner och andas dagtid och under kvällen vill ha tid att bara få sitta ner och vara ett par minuter innan det är dags för studierna så känns träningen omöjlig att genomföra för tillfället.
Inte kunde jag ana att det var SÅ tufft att läsa, alla sa tilll mig innan att helttidsstudier på högskola inte innebar heltid i skolan och att studierna kunde läggas upp lite hemifrån, så är det INTE i Skövde kan jag meddela.
 
Idag har jag dock bestämt mig för att åka upp och endast gå på den utsatta föreläsningen. Jag behöver få tid med barnen, få chans att umgås några timmar med dom innan läggdags. Ja även om det innebär att studierna blir lidande så är min tid med dom de jag värderar allra mest just nu <3
 
 
 

Långa dagar.

 
Egentid, barnen har äntligen somnat och jag har haft en minst sagt hektisk dag.
De må vara lite tid på föreläsningarna just nu men när man samtidigt ska klämma in tenta-plugg och två timmars restid så drar saker och ting ut på tiden.
Som idag så klev jag innanför dagisdörren vid kvart i fem och Hugo var ensam kvar med pedagogen, har aldrig hänt förut och jag hoppas det bara behöver bli så ett fåtal gånger framöver.
Ebba hämtade jag inte hem förens en halvtimma senare men hon hade iallfall kompisar kvar, lider med dom som har så långa dagar till barnen jämt. Mitt hjärta höll ju på och brista bara över en dag.
Jag håller tummarna denna vecka går fort, imorgon ringer klockan innan fem och jag är redan trött.
Det där med att plugga heltid på annan ort och vara ensamstående är inte alltid den lättaste ekvationen att få att gå ihop.
 
Ska sätta på en kopp te och läsa igenom lite mer gamla föreläsningar nu och hoppas poletten trillar ner, det där med nervssystemet är ju nästintill omöjligt att förstå sig på och lära sig.
 
 
 

Hösten och dåligt med energi.

Hösten gör mig så extremt trött, spelar ingen roll hur länge jag får sova för jag är ändå nästan alltid trött när jag stiger upp och lever delvis i dimma under dagarna.
Undra om det är mörkret som drar ner mig eller någon typ av vitaminbrist?
Jag borde boka in tid för provtagning för att kunna sluta ut det sistnämnda men eftersom jag är så stickrädd så drar jag mig in i det längsta att göra det. Stickrädd blivande sjuksköterska, visst låter de fint? Haha när det gäller sår, blod och sånt på andra så är det inga problem utan de blir bara jobbigt när det gäller olika injektioner på mig själv.
 
Barnen ligger och myser med alla djuren denna morgon, är fint och se hur nära de faktiskt är våra fyrbenta familjemedlemmar. Ebba med Tilda i knät och Hugo med katten Texas hos sig och han konstaterar att katten har skägg medan han drar i morrhåren.
Jag har lite ångest inför hur jag ska lägga upp min dag, åka tidigare och därmed får mer på att studera på tentan innan föreläsningen, eller vara hemma längre och därmed få längre tid hemma med barnen. Vad hjärtat vill är helt självklart, men det är jobbigt när hjärtat och hjärnans viljor krockar och det känns de som de gör alltmer de senaste.
 
Önskar er en godmorgon och en fin dag <3
 
Älskar min fina maskroslampa under hösten och vintern iallfall.
 
 

Kommer jag klara detta?

Och så var även måndagen sanrt över och efter denna dagen känns det som om min hjärna behöver en veckas vila ungefär. Tentan som vi har om två veckor är om anatomi och fysiologi, det är inte bara så att jag ska lära mig hundratals olika namn på latin utan jag ska även förstå och kunna förklara hur nervsystemet, endokrinasystemet, vävnader, sinnesorganen, blodet osv fungerar!
Jag kan säga att efter att ha suttit på en tre timmar lång föreläsning i eftermiddags men ändå inte fattat så känns det inte jätte hoppfullt framöver.
En sak i taget men vissa dagar börjar man verkligen tvivla om man verkligen kommer att klara av detta, för det är verkligen tufft.
 
Hur fungerar livet som ensamstående då?
Jag kan säga att jag börjar få mer koll på saker och ting, fortfarande kan jag sakna möjligheten att gå på promenad eller träna då barnen somnat och bara få rymma verkligheten lite, men det vänjer jag väl vid snart att inte kunna göra längre.
Jag anpassar mig och är numera van vid att vara ensam, det skönaste med det är nog att inte behöva förvänta sig något av nån annan. Blir saker och ting inte gjorda här hemma nu så har jag bara mig själv att skylla tex.
Jag kan bara hålla tummarna och tro att någon gång i framtiden så hittar jag nån som respekterar mig och älskar mig för den jag är, och fram tills den dagen så får jag och barnen kämpa på tillsammans helt enkelt.
 
 

Måndag och sovmorgon.

Godmorgon.
 
Struntar i att ställa klockan igår och vaknar i lite lätt panik idag 07:15, det händer ju liksom aldrig att vi får sova så länge typ och är det inte typiskt att Hugo väljer att ta sovmorgon en måndag?
Tur vi har lite extra tid på oss denna morgonen eftersom Ebba inte ska till skolan vid åtta utan först har en tid till vårdcentralen.
Jag har en sen dag framför mig, sista föreläsningen är i Skövde vid fem och det innebär att jag inte är hemma i Alingsås igen förens sju.
Det är dags att börja plugga ordentligt inför tentan som är om en vecka, det är så sjukt mycket som ska kunnas på de tentorna som är på den veckan och det är först nu jag är riktigt orolig över att jag inte ska klara det.
 
Gårdagens fotografering gick bra, jag fick ett gäng fina bilder men tyvärr vill en av tjejerna inte visas på bild på internet och det får jag acceptera. Så bjuder på lite bilder på min syssling som mer än gärna agerar modell, synd bara att jag inte kunde visa helheten och de fina bilderna som de blev på de två tillsammans.
Jag har lovat ta bilder på henne varje vecka, så hoppas på bättre väder då så vi kan göra lite mer roligt utomhus utan att bli pisseblöta.
 
 
 
 
 
 

Medaljören.

 
Här ser ni henne, stolt medaljör efter första gymnastik tävlingen!
Helt ärligt kan jag tycka det var lite för tidigt att vara med i tävling, även om de bara var övning idag så var många av barnen väldigt ouppmärksamma och Ebba satt och lekte med kompisarna och hade många gånger inte en aning om vad hon skulle göra när det var hennes tur att gå ut på golvet och visa upp sig. Kan inte vara lätt att lära ut till barn i denna åldern, haha uppmärksamheten håller inte så länge om man säger så.
Hon är nöjd och det huvudsaken såklart.
 
Resterande av eftermiddagen så spenderade jag bakom kameran, gravidfotografering av min syssling och hennes vän som hon hade med sig. Roligt att dom uppskattar det man gör men jag känner mig som världens nybörjare på det där. Får fortsätta öva tills jag känner mig ännu mer bekväm bakom kamaran helt enkelt.
 
Önskar er en fin söndagskväll.
 
 

Snart tre år sedan.

Om jag tyckte det var tidigt att gå upp igår så var det ingenting mot dagen då morgonen började vid 05:10. Många säger att dom hade protesterat att kliva upp och sagt att det är natten, men tro mig jag har försökt. De människorna som säger så har ingen Hugo ;)
Jag låg kvar i protest länge och sedan när han började tjata om att han var hungrig så försökte jag mig på att gå upp och göra en macka för att se om han kunde somna om efter det, men bara att inse att det var inte en chans,
Hugo, Mamma 1-0.
 
Det är ganska fantastiskt att sitta och tänka på att jag snart har en treåring här i huset, att min minsta lilla bebis redan hunnit blivit så stor. Vid denna tiden med Ebba så var jag redan höggravid och nästan tvåbarnsmamma, lite galet att tänka på det när man fortfarande ser Hugo så liten.
Denna morgonen startade Hugo med att fråga om inte han kunde få komma in i min mage igen, när jag frågade vad han skulle in där och göra så svarade han att han skulle ligga där och suga på en napp - sötunge. så stor men fortfarande så liten <3
Mina graviditeter var jobbiga och riktigt tunga, jag mådde verkligen inte sådär bra som många har turen att göra. Men jag hoppas ändå att i framtiden få uppleva den fantastiska resa en gång till.
 
Två dagar innan Hugo föddes <3
Nyfödd på 4490g och 53cm
Snart tre år
 
 
 
 

Fint att se dom tillsammans.

 
Godmorgon lördag.
Barnen slog upp sina ögon runt sex och tio minuter senare så satt Ebba med garn och flätade armband i vardagsrummet medan Hugo satt framför barnkanelen, de där med sovmorgon bara för det är helg är bara att glömma helt enkelt.
Jag blir så varm i hjärtat när jag ser barnen tillsammans på detta vis, de var Hugos första dag med feber och lugna aktiviteter var ett måste, mer tips på enkla pyssel som passar båda?
Mina barn är sällan vänner längre perioder och jag vet inte om det beror på åldersskillnaden eller att båda är i känsliga åldrar just nu, men  de retas, bråkas och båda två vet precis vilka knappar de ska trycka på för att irritera den andra. Jag hoppas såklart de kommer närmare varandra med tiden, men är medveten att vissa syskon bråkar lite livet ut, jag och min lillasyster var sånna.
Därimot så är Ebba väldigt mån om sin lillebror när jag inte är med, när han slår sig eller är ledsen så är hon gärna den som tröstar.
Just nu sitter hon och flätar armband så vår hela lilla familj kan ha likadana, älskade barn som jag älskar er!
 
Ha en fin lördag, ta vara på den ordentligt!
 
 

Fredag.

Och så var den tidiga morgonen över och tentan gjord och jag är återigen på hemmaplan igen.
Det kändes som om tentamen gick kanon, allt det jag hade övat på frågades om och jag tror jag satte alla frågor utom möjligtvis en som jag fick gissa på. Återstår och se hur resultatet blev men jag räknar med att ha klarat min första tenta.
Nu sitter jag återigen i soffan med Hugo som fortfarande är febrig och sänkt av någon typ av höstvirus, det värsta med dessa årstider är ju alla sjukdommar som drabbar de allra flesta barnfamiljer. Nu är det bara att hålla tummarna stenhårt att Ebba klarar sig från sjukan denna gång eftersom hon på söndag ska vara med i sin allra första gymnastiktävling, hade vart så himla typiskt om hon missar den eftersom hon sett fram emot det så länge.
 
Gillade ni inlägget igår om lönn-rosorna?
Så svårt att veta vad folk uppskattar att läsa om, jag har ju bloggen framförallt för att dokumentera min vardag men det är ju skoj med många läsare och om ni uppskattar det.
Det viktigaste för mig är att skriva så som jag känner, inte måla upp någonting perfekt och falskt - Av hela mitt hjärta helt enkelt.
 
Ska fortsätta mysa ett tag till innan vi går upp och hämtar storasyster och kör fredagsmys.
 
Min fina nya soffa som min faster och henens man skänkte till mig , så himla uppskattat!
 

Så gör du lönn-rosor!

Hämtade hem en febrig son från dagis idag efter lunch, så eftermiddags aktiviteterna blev väldigt lugna och jag försökte sitta ner vid bordet och pyssla med barnen.
Jag är verkligen ingen pysselmänniska men kom och tänka på att nu är det ju tid för att göra lönnrosor eftersom de löven har börjat falla ner i fina färger.
Nu var det ett tag sedan jag gjorde dessa och jag behöver nog öva ett par gånger för att resultatet ska bli riktigt som jag vill men jag tänkte ändå visa hur man gör dom. Perfekt att ha på bordet och mina som jag fick från syrran förra året är fortfarande jättefina som torkade lönnrosor.
 
Börja med att hämta ett gäng lönn-löv, ju större ju bättre.
 
Vik sedan ner kanterna på lövet och börja rulla ihop dom med den färggranna sidan utåt. Jag brukar rulla samman cirka två löv innan jag snurrar runt  och fäster med någon typ av mjuk ståltråd innan jag fortsätter med fler löv. För så verklighetstroget resultat som möjligt så gäller det att försöka väcka löven lite medan du rullar dom. En färdig ros brukar kräva ungefär fem stycken stora lönnlöv, men det är ju en smaksak och beror även på hur hårt man rullar dom.
 
Eftersom det är sjukstuga här hemma idag så hann jag inte göra fler än tre rosor, men om man gör cirka tio stycken så blir det riktigt fint att ha och ställa på bordet,  jag brukar även sätta lite löv runt rosorna jag är klar för att få mer känsla av bukett.
Håller förevigt, bra va? ;)

 
 

Tre dagar av egenstudier.

Godmorgon.
Idag är det sista dagen att plugga inför tentan som är imorgon och jag känner mig himla nervös. Det är mitt livs första tenta så konstigt vore det väl annars. Jag brukar helt ärligt ha bra resultat på prov och liknande, men då har det varit mer tydligt om vad som faktiskt kommer vara innehållande och jag har inte haft hälften så mycket litteratur som nu. 60% rätt är allt jag behöver, det tror jag kan skrapa ihop utan problem men man vet aldrig hur nerverna reagerar och hur allting känns imorgon, håll tummarna helt enkelt!
 
De bästa med dessa dagar av hemstudier har varit att vara hemma i tid. När man pluggar i stan kan man själv bestämma hur man vill lägga upp studierna och det har denna vecka inneburit kortare dagar för barnen. Ebba har hunnit vara ute och leka mycket med sina vänner här på gården , och Hugo har fått mer tid med mig.  Den minsta av barnen hade lätt klarat sig helt utan förskola och endast varit hemma med mig, vissa barn har helt enkelt mer behov av sina föräldrar och Hugo är en sådan gosse och därför känns det extra skönt att kunna hämta hem tidigt denna vecka.
 
Önskar er en fin dag !
 
 
 

Reaktionen kom först nu.

Först nu två månader efter vår separation så börjar barnen reagera.
Jag kommer inte gå in på några som helst detaljer men det gör så fruktansvärt ont att se sina barn lida på olika vis och inte kunna göra ett skvatt åt saken. Jag försöker finnas där och trösta, men mina ord tar inte bort deras sorg. Ikväll var den värsta kvällen hittills och jag känner mig helt jäkla trasig inombords, mina underbara barn har inte valt detta och förtjänar inte att behöva genomlida det heller.
Man känner sig så fruktansvärt maktlös när allt man kan göra är att krama om och försöka trösta.
 
Jag måste egentligen plugga inför tentan på fredag, men efter denna kvällen så snurrar tankarna i hundratio och jag kommer få svårt att sitta ner och koncentrera mig på det jag borde.
Jag kan trycka mina egna känslor åt sidan ganska bra, det har jag tyvärr fått lära mig genom åren. Men att stänga av de som drabbar de två jag värderar högst i hela världen är helt omöjligt.
 
 

Svårt att hinna med allt man önskar.

Godmorgon på er.
Herregud vilken natt, hösten är ju här och regnet har smattrat helt otroligt mot rutorna och hållt mig vaken delar av natten. Ena katten har dessutom varit extremt kelig hela natten och velat lägga sig över barnen, stod och trampade hysteriskt samtidigt som han spinner. Kan säga att det är inte världens piggaste mamma som sitter här denna morgon. Tacksam över att jag ska vara i Alingsås och plugga även idag, men herregud vad nervös jag är över första tentan som är på fredag.
Det jobbigaste med att plugga som ensamstående är tiden, ja tiden att hinna sätta sig ner och läsa det man måste. När barnen väl somnat om kvällarna så är det annat som ska göras och sen är det ju även så att efter en heldag är man helt slut själv och behöver lite tid för återhämtning.
Jag finner det lite svårt och kämpigt att balansera tiden, och jag önskar ibland att dygnet hade fler timmar.
Men jag kommer fortsätta kämpa på och hoppas att det räcker för att nå min dröm.
 
 
 

En tisdagskväll.

Jag vill börja med att säga tack till alla er som tar er tid att lämna kommentarer, bloggandet blir så himla mycket roligare då och just idag har jag fått ett helt gäng. Går lite i vågor det där med jag försöker lämna avtryck med jämna mellanrum i de bloggarna jag läser.
 
Regnet smattrar mot rutorna och det blåser som bara den, hösten är verkligen i Alingsås denna kväll. Jag sitter dessutom i min för mig nya soffa i detta nu. Jag har nämligen letat efter en ny soffa en längre period eftersom den vi hade innan har varit trasig och dålig länge, tyvärr har ekonomin inte tillåtit varken begagnat eller nytt. Men så var min faster och hennes man så underbart snälla och skänkte mig deras gamla soffa som endast var två år gammal, en precis sån soffa jag letat efter dessutom. Är så otroligt glad och tacksam för deras hjälp <3
 
Nu ska jag snart tappa upp ett bad och försöka läsa igenom lite av all den litteratur som ska läsas inför fredagens tenta, min allra första tenta och jag är nervös som bara den!
Ha en fin kväll kompisar.
 
Mina aktiva barn, regniga höstdagar passar inte för deras energinivå alls ;)
 
 

Soppa hör hösten till.

Jag vill börja denna kväll med att tipsa om en perfekt höstlunch - grön ärtsoppa!
Det finns ju inget så höstigt som soppor och grytor och denna är så fruktansvärt lättlagad och gillas starkt av barnen även om den ser lite läbbig ut kanske. Funkar alldels utmärkt att kalla den typ slajm-soppa och barnen slukar den ännu bättre ;)
Allt som behövs är:
Gröna ärtor
Grönsaksbuljong
vatten och grädde efter smak
Salt och peppar.
Sedan kokas allt samman och man får hälla i lite vätska på känn, beroende på hur man vill konsistensen ska bli och hur nyttig den ska vara.
Söt, god och lättlagad och gott att servera med en klick keso och lite knäckebröd - testa!
 
 

En ny människa på väg.

En sån där supertidig morgon igen och jag lär aldrig vänja mig vid det.
När jag börjar vid åtta så måste jag ta tåget från Alingsås som går vid sex, det innebär att klockan ringer innan fem och jag alltid måste ordna så att Johan kommer hit innan och tar barnen till fritids och dagis eftersom det inte är öppet när jag åker. Det är ett evigt pusslande för att få allting att gå ihop som ensamstående och jag hoppas inerligt att det lugnar sig för detta blir en mental stress för mig och det är utmattande!
 
Till något roligare, igår var min syssling på besök och vi fick se hennes lilla 23 veckors mage <3
Ännu en liten människa är på väg in till i vår släkt och det känns såklart jätteskoj. Hon fick med sig lite kläder från Ebba och Hugo när de var små och lite barnvagnsmobiler osv, himla bra när man kan ärva saker och jag ger gärna bort till människor jag känner.
Jag och Ebba fick även känna oss en liten spark ifrån människan där inuti, en såndär liten försikig buff som man känner i början och det var himla mysigt och jag tycker det är lika fantastiskt varje gång man får chansen att känna det sparka i någons mage.
Fick ta lite bilder på henne, tyvärr under dåliga ljusförhållanden och inomhus , men hon har lovat stå modell framför kameran fler gånger och det känns jättekul eftersom gravidfotografering alltid intresserat mig. Så nu får jag möjlighet att öva lite ett par månader framåt i tiden <3
 
 
 
 

En för oss ny aktivitet.

Åh va härligt det var att krama om barnen igen när de kom till mig i morses.
Hugo berättade att han hade saknat mig och ropat efter sin mamma, det känns lite bra att han saknat mig också även om att jag självklart vill att han ska vara trygg hos sin pappa. Men det får komma längre fram, det var hans första natt där borta och det lär nog dröja innan han vänjer sig helt och hållet.
 
Bestämde oss för att testa på detta med geocoaching idag efter att ha läst om det på flera bloggar. Tänkte att det kunde vara en bra aktivitet för barnen och samtidigt få massa frisk luft.
Men vad svårt det var?! Gällde att ha koll på telefonen och se så man kom närmare målet genom att se att metrarna tickade neråt, men några ledtrådar till var skatten faktiskt var gömd fick vi inte alls. Första vi letade efter hittade vi aldrig men den andra lyckades vi leta upp när vi gått en sväng i skogen och den var väl kammoflerad vill jag lova!
Ebba och de äldre barnen gillade aktiviteten medan de två snart små treåringarna blev trötta i sina ben och gnällde över en de ena och en de andra.
Hiss till aktiviteten, men får nog göra det som ensamgrej med Ebba framöver eller hoppas man kan hitta skatter där vagn går att ta med sig.
 
 
 
 

Fel dag och fel plats.

Godmorgon söndag.
Här sitter jag alldeles ensam denna morgon, barnen har sovit hos Johan båda två för första gången.
Kommer man någonsin vänja sig vid att inte ha dom nära hela tiden?
Det är fruktansvärt jobbigt och igår när jag skulle lägga mig så kändes sängen så stor och ensam, trots att jag hade tre fyrbenta i sängen som sällskap.
Gick ut igår på kvällen, men återigen känner jag bara att det är verkligen inget för mig. Pubar får mig att känna mig felplacerad och jag tänker hela tiden på hur jag kommer vakna upp och må under morgondagen.
Som tur var så var jag hemma innan tolv och drack inte så mycket alls, så känner mig bara lite trött idag men ingen bakfylla i sikte.
 
På tal om gårdagen, Ullared. Alltså vi valde nog årets sämsta dag att åka dit eftersom hela Sverige nog var i det varuhuset samtidigt som oss!
Det var kö på 30 minuter för att komma in, och väl där inne var det så mycket folk att man inte hittade något av de man sökte. Jag hittade ett par födelsedagspresenter till barnen och en vinterjacka till mig + lite andra hygienartiklar men sedan gav jag upp. Vi får planera in ett besök längre fram, det sägs vara lite folk dagarna innan julafton.
I kön till kassan stod vi över en timma och kassörskan kunde bara hålla med om att idag var det kaos och så här var det bara några gånger per år, snacka om att välja fel dag att åka dit på.
 
Dags för lite frukost och sedan ska jag försöka färdigställa min studieuppgift innan barnen kommer hem snart - herregud som jag längtar!
 
 
 

Loppis resultat.

Godmorgon lördag!
Hugo slog upp sina små ögon strax efter halvsex och hade inga som helst planer på att somna om igen kan jag lova. Var helt enkelt bara att kliva upp ganska omgående så han slapp väcka Ebba redan.
Jag möttes av att jag fått mail ang vad jag fått sålt på loppisen från förra helgen, fick sålt för hela 1700kr efter de dragit av från de de skänker till barncancerfonden och det får man ju vara nöjd med. Förövrigt kan jag säga att ett helt gäng märkeskläder ligger ute på min tradera emmgus_86 med sluttid idag och det är lägsta utropningssumma, så in och kolla!
De är ju pengar man fått på grejer som inte används, och det kommer väldigt lägligt eftersom jag åker till Ullared idag och där ska det letas både födelsedagspresenter och julklappar till barnen. Välplanerat att fått barn i november och december, det blir två dyra månader även om jag inte brukar köpa så grymt mycket saker som jag vet vissa andra gör. Köp-hets har jag fruktansvärt svårt för och barnen hinner många gånger inte ens uppskatta de de får i paketen om de blir så många.
Hur gör ni med julklappar? Vilken summa brukar ni lägga per barn? Jag brukar även se om jag kan hitta lite begagnat, men i år var det dåligt med grejer på loppisen så det blir helt enkelt en tur till Ullared istället.
 
Kanelbullens dag idag inte sant?
Jag och barnen passade på att baka ett gäng i måndags när jag vabbade med en febrig Ebba, så får plocka fram ur frysen och njuta lite extra av dom idag.
Önskar er en fin lördag!
 
 

Mer död än levande efter dessa dagar.

Alltså herregud vad jag är trött, ögonen går ju verkligen i kors här hemma och det känns som om jag skulle kunna somna sittande efter dessa intensiva dagar med praktik.
Ebba låg gott och sov på soffan efter jag nattat Hugo och de händer inte ofta det heller vill jag lova, så det tar på kraferna för henne också även om hennes dagar varit betydligt mycket kortare än mina.
 
Fruktansvärt skönt att komma hem i tid idag och jag hann tillochmed åka och handla det viktigaste, det kändes som en hel evighet sedan jag var på affären sist och det märkres i kylen vill jag lova. Två barn kommer bli lyckliga över att få möjlighet att äta tomtegröt till frukost imorgon.
Eftersom jag var hemma innan det mörknat idag så fick barnen även möjligheten att gosa lite med kaninungarna, det är så otrolgit gulliga nu och hoppar fritt omkring i buren. Vi försöker hantera dom så mycket som möjligt så de är tama när de ska flytta till sitt nya hem om fem veckor. Skönt att veta att de kommer få bo hos en man känner , på landet och att vi kommer ha möjlighet att hälsa på dom och se dom växa framöver.
Men ett tag till njuter vi av att ha dom små som våra familjemedlemmar <3
 
 

En tidig morgon på tåget.

Tåget har redan rullat i snart en timma och helt plötsligt skymtar man omgivningen utanför fönstret, innan var det helt kolsvart. Jag har så otroligt ont av mörkret och hela vinterhalvåret är jobbigt för mig pga det. Försöker desperat arbeta med min uppgift som jag ska lämna in efter vfu-perioden och jag blir lite nervös att mina reflektioner 
är riktiga eftersom detta är min första enskilda inlämmningsuppgift.  Alla dessa regler hur texten ska se ut, hur man refererar korrekt osv - allt är nytt för mig så håll tummarna det går vägen. Lovar på bättre uppdateringar efter dagen, de senaste dagarna har jag varit hemifrån 13 timmar dagligen och bara mött barnen precis innan läggdags, blir att ta igen det i helgen ! - godmorgon till  er alla.När klockan ringer mitt i natten.

Känslan när klockan ringer mitt i natten och man vaknar i panik och undrar vad tusan det ringer för?
04:45 ringde mitt alarm idag, bussen ner mot stationen går om en timma och tåget mot Skövde och praktiek går några minuter efter sex. Nog för att jag tycker det är otrolgit spännande på att praktisera på vårdcentral men att ställa klockan mitt i natten för att hinna dit till åtta känns inte lika roligt.
Idag kommer jag dessutom med största sannolikhet smyga iväg medan barnen sover och inte vara hemma förens det är dags att lägga dom, det står jag ut med under tre dagar men hur blir det sedan?
Har bestämt mig för att ansöka om förflyttning till Borås för termin två, jag vet att chansen att komma in där via förflyttning är liten men jag tänker ge det ett försök och påtala hur min familesituation ser ut för att få ökad förståelse.
 
Dags att klä på sig ytterkläder och ge sig ut i kylan, men först måste jag smyga in och kolla på de två sovande syskonen.
Önskar er alla en fin dag!