Lärorikt och spännande.

Första dagen på min vfu-placering på en vårdcentral i Skövde och jag är jättenöjd ! Spännande att se hur det
Går till från insidan och inte bara veta hur det är att vara där som patient. Jag står böjd och tittar och iaktar på allt jag får medverka på och tycker snarare att saker och ting är spännande än obehagliga. Ser fram emot kommande två dagar och hoppas få möta stort urval av patienter. Enda nackdelen är avståndet, mitt tåg går hemifrån redan sex imorgon så ni kan ju gissa hur tidigt jag kommer behöva kliva upp , dags att sova med andra ord.

Nytt i sovrummet.

 
Godmorgon.
Äntligen har jag hittat en sängram begagnat som föll mig i smaken, i alla år jag haft sängen så har den stått utan ram och sett tråkig ut. Ser tusen gånger mer inbjudande ut och jag börjar bli ganska nöjd med hur mitt sovrum ser ut från de hållet iallfall. Jag har fofrtfarande kortsidan som man ser ifrån sängen kvar, där står en byrå som skulle passa in tusen gånger bättre med vit färg och lite fina prydnader att ställa uppe på, får bli ett senare projekt att lösa helt enkelt.
 
Idag påbörjar jag min första vfu-period som sjuksköterskestudent! Spännande och skoj ska det bli att under tre dagar få vara på en vårdcentral och observera olika möten. Just vårdcentral är ett ställe jag aldrig tidigare varit i och därför ska det bli extra spännande att få vara med där. De kommer dock bli långa dagar ifrån barnen eftersom arbetstiderna är långa och jag ska ta mig hem med tåget också. Får sakna dom ordentligt under dessa dagar <3
 
 

En måndag på hemmaplan.

Och så var måndagen nästan över, tänk om det kunde vara så jämt? Att arbetsveckan bestod av fyra dagar istället för fem, det hade passat mig perfekt.
Dagen har gått långsamt, Ebba har bara haft runt 38 grader i temp och därmed varit sitt vanliga jag och med samma höga energi. Jag har dock velat ta det relativt lugnt med henne för att inte överanstränga kroppen och få ett bakslag och ännu mer feber, så vi har vart hemma hela dagen och försökt hitta på saker häromkring oss.
Började morgonen med att ge oss ut och samla löv och andra hösttecken, Ebba satt sedan uppe på rummet och pysslade ett bra tag.
Jag skulle verkligen behöva tips på vad ni andra gör vid hemmadagar? Då ni inte har någon att träffa och ej kan ge er ut på för långa äventyr. Snart kommer regnet, kylan  och mörkret och jag inser att det kommer bli mer timmar inomhus än vad jag anser kännas okej för mig.
Så vad gör ni under hösten med era barn för att få dagarna att gå och för att hålla syskonbråken i chack?
 
Bilder från morgndagens utevistelse.
 
 
 

En svacka och massa känslor.

Barnen känner av hur jag mår, de gnälls och trottsas ännu mer här hemma just nu.
Jag är nere i en svacka, framtiden känns så långt bort och jag undrar om jag någonsin kommer nå dit jag önskar. Jag känner mig förnedrad och liten, som om jag är så fruktansvärt lätt att glömma bort och som om jag bara är mamma. Att vara mamma är det mest fantastiska som hänt mig, missförstå mig inte , men jag vill vara Emmelie också och inte bara betyda något för rollen som mamma.
Jag anstränger mig verkligen för att få vardagen att gå ihop och varje dag innebär ett evigt pusslande för att det ens praktiskt ska fungera och det tär på mig.
Att sedan se människor runt omkring fortsätta livet som om ingenting känns lite som ett slag i magen på mig som verkligen kämpar.
Måste med ord försöka få ihop vad jag känner, det underlättar att få det i text och inte bara i ett virrvarr av tusen känslor.
 
Som pricken över i:t så fick jag hem Ebba med 39 graders feber under eftermiddagen, så himla olägligt! Imorgon är det skolfotografering och jag hoppas inerligt att hon är feberfri så jag kan skicka henne så hon får vara med kortet som hon tjatat om iallfall, sedan får hon komma hem igen.
På tisdag börjar min vfu på en vårdcetnral och då måste jag vara på plats, tjugo timmar är kravet att göra för att bli godkänd och att vabba är inte att tänka på.
Förstår ni? gång på gång möts jag liksom av små käppar i hjulet som gör vardagen ännu svårare att få ihop.
När vänder allting och går mot ljusare lättare tider?
 
 
 

Fel dag att besöka djurparken.

Godmorgon.
Att starta söndagen med sovmorgon till sju var inte helt fel, det händer inte ofta hemma hos oss vill jag lova.
Känns lite tomt att Ebba inte är här, kommer man någonsin vänja sig vid att inte ha barnen hos sig för jämnan?
Än så länge så är ju inte barnen iväg varannan helg, men när det väl sker så kommer det bli tufft att vara utan dom.
Tänkte försöka skynda på här hemma lite och ta och åka ner en vända till på loppisen nu under morgonen, bara för att se om det finns många fynd kvar som man missade i kaoset igår.
 
Igår efter loppisen tog vi oss till Borås och besökte Borås djurpark, och herregud vad folk det var säger jag bara! Började med att det var kaos på parkeringen och folk hade parkerat i diken, och cirukulerade runt, runt för att hitta en ledig plats. Det var Elfsborgsdagen eller något sådant, så därför var det ju så sjukt mycket människor där. Men det var gratis inträde eftersom min kompis skänkte biljetterna till mig, så det är jag tacksam för.
Dock kändes det som fel dag att besöka parken pga att det var knökfullt, och Hugo var sig inte lik alls och hade utbrott efter utbrott i parken och ingenting var bra. Så blev en snabbis igenom allting och på två timmar var vi ute på parkeringen igen.
Helt fel dag helt enkelt, men vi var hemmifrån iallfall och det är alltid något :)
 
 
 
 

Fyndat!

 
Här ser ni dagens fynd på barnloppisen, herregud vad mycket grejer det fanns!
Jag lyckades knycka till mig en hel del märkeskläder till superpriser och tycker de ser så härligt ut med alla färgglada plagg jag fått ihop.
Det var sjukt mycket folk, fick köa i över en timma för att komma fram och få betala men det var det helt klart värt. Imorgon funderar jag på att ta mig en vända dit igen för att se om det finns några guldkorn kvar, eftersom det var sån stor mängd kläder så är jag övertygad om att de finns massa fint kvar som folk ännu inte fått syn på.
 
Nu blir det att bädda ner sig i soffan, jag önskar er en fin kväll <3
 

En ledig lördag med de jag älskar mest.

Godmorgon lördag!
 
Gissa om det var skönt att ligga igårkväll och bara glo på gamla bigbrother avsnitt och äta godsaker istället för att sitta med huvudet ner i skolböckerna? Egentligen borde jag verkligen börja plugga för tentorna mer men jag känner att vissa kvällar måste man frå pauser ifrån det lite också.
Klarblå himmel här redan och det är väldigt passande eftersom vi har fått tag i biljetter till Boråsdjurpark och kommer åka dit och spendera dagen direkt efter jag varit på barnloppisen och försökt fynda lite.
Ska bli roligt att se om man på loppisen kan hitta lite av barnens födelsedagspresenter, tycker det är helt idiotiskt med köphetsen och tänker att man faktiskt kan köpa delar begagnat också.
Sen att sedan få spendera dagen med barnen - underbart!
 
En fråga, hur gör ni så att era barn ska bli mer delaktiga i hushållssysslorna hemma?
Hjälpa till att städa sina rum och hjälpa till med andra vardagsssysllor, jag vill verkligen att hjälpa till lite men vet inte riktigt hur jag ska motivera dom att göra det. Vill inte det ska bli ett tvång, utan vill det ska gå per automatik att man hjälps åt sedan. Försökte göra ett litet papper där de fick tjäna ihop stjärnor, och vid ett visst antal sjtärnor får det sig en liten belöning. Tänkte att de kunde vara ett bra sätt att vänja dom?
Kom gärna med tips och råd hur ni för in det där hemma!
 
Hugos nystädade rum som han hjälpte till och städa.
 

Äntligen helg!

 
Helg!
Äntligen är det helg och det innebär att jag slipper pendla under två dagar och har mina barn nära.
Ebba sover visserligen hos sin pappa inatt så lite tomt är det, kommer aldrig någonsin vänja mig vid att behöva vara utan dom sedan längre fram när de ska vara varannan helg.
 
Under kvällen nu så har jag fått vara iväg och lämnat iväg ett helt gäng uppmärkta kläder inför morgondagens stora barnloppis. Jag hoppas jag ska få sålt för en del och tjäna ihop lite hundralappar, och dessutom går en viss procent av de vi alla säljer för till barn-cancerfonden.
Så in och fynda förmiddagar nu på lördag och söndag i Alingsås alströmmers matsal, kan säga att det fanns överflöd med kläder, skor och leksaker.
 
Nu ska morsan slänga sig i soffan med filten och dippa lite grönsaker.
Ha en fin fredagskväll <3
 
 

Att vabba och försöka plugga.

Och så har man då vabbat för första gången denna termin i skolan, och jag hoppas innerligt de båda håller sig friska för jag fick verkligen inget skolarbete gjort alls idag nästan. Kan nog bero på att Hugo var betydligt piggare idag och låg bara strax över 38 grader i temp och hade därmed energi igen, humöret har dock inte varit på topp ännu och det  plus energin resulterade att jag inte kunde sitta mer än tio minuter och försöka plugga inför morgondagens seminarium.
Blir istället att sätta på en kopp te och sätta sig lite framför anteckningarna nu istället och hoppas att de räcker helt enkelt, hatar att behöva ta av den lilla egentid jag har under kvällstid och spendera den på studier egentligen, men vad gör man inte för att lyckas.
 
Jag och Hugo har hunnit gosa lite med dessa två nu, herregud jag dör söthetsdöden hundra gånger om typ!
 
 
 

Med folk omkring mig men ändå ensam.

Lillpojken är verkligen inte kry, 39,5 i temp och har knappt velat äta eller dricka på hela dagen. Fick i sig lite innan läggdags iallfall, blodpudding av allt som fanns och välja mellan och ett glas oboy till det. Jag är nöjd bara han pillar i sig och framförallt dricker lite, sen struntar jag ganska mycket vad det är dagar som dessa.
Imorgon blir det min tur att vabba och jag hoppas att under tiden kunna plugga lite hemifrån inför fredagens seminarie.
 
 
 
 På tal om annat,jag känner mig så ensam i allting jag gör, ni vet känslan som om allting bara rullar på men man aldrig riktigt blir sedd ordentligt? Som om människorna bara ser det ytterska skalet men inga har orken att komma riktigt nära inpå.som om de är rädda för vad de ska finna där innanför.
Jag har kommit en bit sedan i sommras då allting hände, då jag blev sviken och lurad av en av de som stod mig närmast.  Men jag känner mig fortfarande inte hel och lagad, det känns som om något fattas och jag kan inte sätta ordet på vad det faktiskt är. Sedan vissa dagar är allt mycket jobbigare och jag bryter ihop för minsta lilla, men jag försöker bana framåt så gott de går men det känns som om jag gör det alldeles ensam och utan någon som riktigt finns vid min sida.
 
 

Sjukstuga.

 Dagens status hemifrån. Hugo var orolig inatt och pratade om massa konstiga saker , kände snabbt att han hade feber och antagligen hade feberyrat. Som tur var så kunde Johan vabba idag så jag fick ge mig av och göra ännu ett grupparbete i skolan , skulle kännas hemskt jobbigt att behöva vara hemma i sånna tillfällen. Nu kör vi på ett par timmar effektivt och hoppas på en piggare pojke i eftermiddag! Trevlig onsdag på er!Små ulltussar.

Det jag saknar med jobb är att kunna vara ledig när man kommer hem, nu är det egentligen så att jag varje kväll borde sitta ner och studera en del. Denna kvällen har jag hängt över engelska forskningsartiklar och blir helt tokig på att jag förväntas kunna förstå vad dom vill påstå med den, ett språk jag inte behärskar mer än enkelt och lägg sedan på svår forskning på det också. Sitter bara här och skakar på huvudet och ger faktiskt upp för denna kvällen, lite egentid måste jag ha för att inte köra slut mig totalt.
 
Fick besök av två vänner idag efter skolan, kaffe, tjöt och uppvisande av de två bedårande kaninungarna. Är så glad att jag nu hittat hem åt de bäggetvå, min kompis som var här och kikade bestämde sig för att hon ville ha båda och inte bara en som hon först tänkt sig. Nu har en av dom öppnat ögonen helt, den andra är på väg och helt plötsligt kan de röra sig lite, utecklingen går fort framåt och fram till helgen lär de nog vara ännu sötare, får passa på och njuta i de veckor de bor hos oss. Svårt att mostå de små ulltussarna, kolla bara på denna liksom <3
 
 
 

Tids nog ska jag nå toppen.

 
Var ute och försökte leka lite med kameran igår, tyvärr har jag nästan ingen tid att lära mig den på men det kommer väl det också kan jag tänka mig. När hösten blivit färggrann så ska jag ge mig ut med kamreran och försöka mig på att lära mig mer om min nya vän.
 
Gillar denna bilden, den sammanfattar på något vis lite hur det känns för mig för tillfället. En lång väg, en lång uppförsbacke med suddig framtid som bara är visualierad i mitt inre. Förut var framtiden helt svart, jag visste ingenting, nu vet jag iallfall lite mer och det är jag tacksam för. Jag vet att jag vill utbilda mig till det jag har börjat med, men det känns fruktansvärt svårt att nå toppen och flera gånger i veckan så tvivlar jag på min förmåga att klara det enda fram.
Det känns så jobbigt att vara ifrån barnen så mycket, men jag får lita på de som sagt att termin ett och tre är bland de jobbigaste och tro på att de blir lite mer självstudier sedan, jag måste bara stå ut just nu.
Att få vardagen att gå ihop som ensamstående, studerande och mamma är verkligen inte lätt, det blir nog lättare med tiden och det är lättare nu än vad det var igår.
Tids nog ska jag nå min alldeles egna trädtopp.
 

Jag kör på så länge det går.

Och så var även måndagskvällen här, hur är det möjligt att dagarna går så fruktansvärt fort?
Är himla tacksam det blev en kort dag i skolan idag, var hemma redan halvtvå och de är ju verkligen rena lyxen med tanke på hur lång tid det tar och pendla varje dag.
Man får vara tacksam för det lilla och just nu är jag tacksam för just den tidiga dagen och även att jag fick möjlighet till lite egentid med Ebba idag eftersom Hugo var tillsammans med sin mormor.
Vad hade jag gjort utan min familj och mina vänner som gång på gång ställer upp och hjälper mig hämta hem barnen i tid. Utan er hade jag inte haft chans att påbörja drömmen mot att bli sjuksköterska.
Vardagen och studierna kommer krocka i framtiden, och ärligttalat vet jag inte alls hur jag ska lösa det än men det får bli ett senare bekymmer helt enkelt. Jag kör på så länge det går och hoppas jag fortsätter ha sån uppbackning som jag haft hittills.
 
Ska sätta på en kopp te, slänga i lite mörkbrun hårfärg i håret och sätta mig och börja göra klippkort till alla miljontals latinska ord vi ska kunna till tentan om en månad.
Måste bara visa dagens fynd, blev helt förälskad i denna tavla.
 

Hösten är här!

Haha ser ni minen på min snart sexåriga dotter? Så här ser hon ut för jämnan nuförtiden.
 

Usch idag har hösten verkligen kommit hit på riktigt! Sex grader, mörker, blåst och regn och jag känner inte för att gå utanför dörren alls idag. Tur att barnen har ordentliga kläder att palta på sig, värre är det dock med mig som är i stort behov utav en riktigt jacka och inte bara den öppna skinnjackan jag äger. Visst är det så att man nästan aldrig köper något till sig själv när man harbarn? Jag borde verkligen unna mig själv ibland också men det känns liksom inte riktigt lika prioriterat helt enkelt.
 
Dags att starta dagen, en del som ska hinnas med och göras innan vi ska vara iväg - Godrmogon på er!
 
 
 

Återförenad.

Herregud jag är så himla trött och frusen att jag kunde lagt mig för natten redan nu, men först ska väskorna inför morgondagen packas och kläder ska läggas fram, allt för att underlätta morgonkaoset som alltid infinner sig här hemma trots hur tidigt vi än går upp.
 
Lär vakna med träningsvärk imorgon eftersom jag äntligen idag återförenades med min gamla häst som jag ägde för nio år sedan. Hon var ju min ögonsten under flera år och jag lånade ut henne i hopp om att hon skulle få det bättre någon annanstans när jag  själv hade det jobbigt. Tyvärr försvann hästen spårlöst och först nu för ett år sedan så hittade jag henne igen bara två mil härifrån, där har hon det superbra och det känns så skönt att veta. Idag var jag där och red henne igen för första gången på nio år, jag är ju gammal ridtjej men har inte suttit på hästryggen överdrivet många gånger sedan jag gjorde mig av med henne. Men herregud vad jag saknar stallet, lugnet, lukten och att vara helt närvarande i nuet på hästryggen och koppla bort alla andra måsten för en stund. Kanske borde ta upp intresset igen?
 
Nu ska här njutas av en hembakad tekaka, Johan var här förut och bakade med Ebba och lämnade kvar ett gäng för oss att dela på.
Natti <3
 

Lördagens skördesmarknad.

 
 
Igår vid lunchtid så drog vi på skördesmarknad på Nolbygård, tyvärr var det inte jättemånga där som sålde grejer så blev en liten flopp. Men var helt värt ett besök ändå eftersom barnen fick rida ponnyridning och kolla i det gamla tåget som står där. Är ni i Alingsås så måste ni nästan besöka detta eko-kafé som ligger lite utanför centrum, supergod fika!
Efter att Ebba sprungit och provsmakat oliver vid tre tillfällen så fick jag köpa med mig en ask hemåt. Mamma frågade henne om hon fick välja mellan en påse godis och oliver vad skulle hon valt då? Oliver blev svaret då.
 
Idag får vi se vad dagen har att erbjuda, himlen är alldeles grå och de ser ut som de är slut på värmen som bjudits på ett tag. Ebba har gymnastik under förmiddagen så jag får ta med mig Hugo dit och lämna av henne och sedan se vad resten av dagen erbjuder helt enkelt.
Önskar er fin sista dag på helgen, ta vara på den!
 
 
 

Helt i onödan.

Och så var lördagen över och mamman sitter trött och irriterad i soffan.
Delar av dagen spenderades på akuten eftersom 1177 tyckte vi skulle in och kolla upp Ebbas fästingbett. Kaos på akuten efter lunch så vi fick en tid och de sa vi skulle komma tillbaka till sju. Vid strax innan nio kom läkaren och hämtade oss och sa att de tar inga prover på sånt här för det är en utdragen process att göra och att jag istället skulle kontakta min vårdcentral på måndag. Summan av allt blev alltså att jag suttit av delar av lördagen helt i onödan eftersom vi ändå inte fick någon hjälp. Blir så fruktansvärt irriterad och tycker de kunde sagt de från första början istället, jag vet iallfal hur jag inte ska bli och bete mig som sjuksköterska i framtiden.
 
Barnen är nog nöjda med dagen iallfall, den började på skolan där de hade en liten dag för att fira lite.
Helt ärligt var det inte mycket att ha, lite olika stationer med lekar, en tipspromenad men annars ingenting. Var där och frös i 1,5 timma innan vi begav oss hemåt igen iallfall. Ebba fick gå till skolans dag, och det är det vikgiaste att hon är nöjd så får vi andra anpassa oss <3
 
Kallt, dimmigt och jag insåg att hösten verkligen är här.
 
 
 

Lördagsmorgon.

 
Morgonen har startat och leksakerna är redan framplockade, men vad gör de så länge de faktiskt kan leka en liten stund tillsammans? Det händer inte allt för ofta men de gånger de händer så är det väldigt fint att se.
Att ha tre år mellan barnen alltså, det är stundtals tufft eftersom de går igenom alla dessa utvecklingsfaser samtidigt, fast kanske lika bra att ha det överstökat?
Jag blev iallafall alldeles varm i hjärtat när Ebba vaknade tidigare och sa att hon älskade mig mer än ostbricka medan Hugo direkt kramade om både oss båda.
 
Föresten, hur tar man fina bilder utan blixt inomhus där ljuset inte är optimalt? Jag ogillar starkt att ta med automatiska inställningar men gav det ett försök att fota manuellt i morses men möts bara av jättesuddiga och mörka bilder. Hur gör jag ?!
 
Ska snart plocka fram lite frukost här, ringa ett samtal till 1177 eftersom jag misstänker Ebba kan fått borelia och sedan ska vi vandra upp till Stadsskoleskolans-dag.
 
Godmorgon fina ni och jag önskar er en fin lördag <3
 
 

Lite egentid med storbarnet.

Äntligen är detta seminariet över!
Herregud vad skönt att ha helgen till att andas och koppla bort skolan för ett tag, tror det är viktigt att ta dagar då man lägger allt åt sidan och inte sitter med huvudet i böckerna hela tiden. Men på måndag är det dags att börja plugga inför kommande tentor som sker i oktober.
 
Var hemma redan vid lunchtid och hämtade hem Ebba tidigt och fick chansen till egentid med min stora tjej. Hugo var med min morbor och lill-kusin i simhallen så jag och Ebba passade på och ta en vända på stan. Eftersom gymaskorna är urvuxna och trasiga så fick hon vara med och välja ett par nya och lotten föll på ett par från villveralla och dessutom för halva priset. Mössa och skor för 200kr, perfekt för studentplånboken.
Kvällen avslutades iallfall med ostbricka, och lite dippande av grönsaker, haha jag är ganska övertygad om att jag proppat i mig lite väl mycket idag men ibland får man unna sig något lite extra.
 
Dagens fynd:
 
 
 

Fredags tankar.

Godmorgon.
Dagen är här, seminaruim står på schemat. Vårt tredje seminarium sedan vi började men detta är de första då vi ska stå framför hela klassen och prata utifrån en powerpoint- Att stå framför mycket människor är inte min starka sida i vanliga fall, lägg då till att vi ska prata om något som jag inte förstår mig på och därför blir man ju självklart ännu mer nervös- ser fram emot när de är över!
 
Väl tillbaka i Alingsås igen så ska jag ha fredagsmys med en kompis och hennes barn, lär bli kaosartat i vanlig ordning när våra huliganer träffas men det är alltid lika mysigt ändå. Så tacos, fredagsmys och någon bra film innan de går hem ikväll och jag får lugn och ro.
Ska smyga in och väcka barnen nu, det tar alltid emot att väcka dom de få gånger det faktiskt behagar att sova men Ebba ska vara på fritids halvsju och sedan ska jag stressa vidare ner mot stan för att lämna Hugo.
- Ha en fin fredag kära vänner, och hörrni det är tyst bland kommentarerna, skärpning ;)
 
 

Att hjälpas åt.

 
Här ser ni vår eftermiddag i bilder.
Efter att ha pluggat ett par timmar nere på biblioteket så kunde jag ta mig hemåt och hämta barnen på olika ställen, fick med mig en extra hem men det gjorde absolut ingenting. Jag tycker det känns så härligt när man kan hjälpa  till med varandras barn och att hämta lite tidigare då och då. Så idag gick Elsa med oss hem, åt mellis, middag och badade badkar, det är nästan lättare att ha en kompis med hem så Ebba har någon och leka med och på så vis slipper hamna i onödiga konflikter med Hugo - Det är inte lätt att snart vara sex år gammal vill jag lova!
 
Ska fortsätta öva inför morgondagens seminarium, jag är så sjukt nervös inför att redovisa denna delen med powerpoint och hela köret eftersom detta med cellen och kemi är något som jag inte behärskar alls. Ska bli så sjukt skönt när morgondagen är över och man förhoppningsvis blir godkänd och kan lägga det där bakom sig.
 
Önskar er andra en fin kväll, jag ska sätta mig med huvudet i kurslitteraturen en stund till nu, natti <3
 
 
 
 

De växer!

 
Kolla här vad de små ulltussarna växer! Helt otroligt vad mycket större de blivit på fem dagar, mer päls på kroppen och större till storleken. Den ena av dom trodde vi skulle bli helsvart men det visar sig att den får bruna nyanser i det svarta också och den kommer nog bli jättefin.
Nu ska de bara hitta nya hem framöver, jag tror de kommer bli perfekta husdjur åt någon annan men vi har tyvärr inte platsen att ha kvar dom sedan när de blivit tillräckligt stora.
 
Idag kör jag alltså en hemmadag på biblioteket och det känns riktigt skönt att slippa stressa iväg med tidigt tåg direkt på morgonen, det är vardagslyx om något!
Jag måste bli bättre på att ta vara på dagar som dessa och denna morgon lyser dessutom solen från klarblå himmel så jag tror vi ska spendera eftermiddagen utomhus någonstans. Medtagen middag på någon lekplats kanske?
Nu ska jag gå in och väcka den där trötta storasystern som sover än, slog mig precis att skolan börjar om 45 minuter och innan dess så ska kläder tas på, frukosten ner i magen osv.
Önskar er en fin torsdag <3
 
 

Nya kameran har anlänt.

Åh va underbart med en kort dag i Skövde idag, var hemma redan halvtvå och det är rena lyxen även om det innebär många timmar hemifrån trots allt. Imorgon tänkte jag dessutom för första gången våga hoppa en föreläsning och försöka läsa mig till det på egen hand hemma i stadens bibilotek. För att studierna ska kunna fungera i framtiden så måste jag börja läsa lite ensam, jag måste inse faktum och det är att jag aldrig kommer ha möjlighet att gå på precis alla föreläsningar som erbjuds. Så får hoppas jag har den studieteknik jag har att klara plöja litteraturen själv helt enkelt.
 
Äntligen så fick jag hämta ut min nya kamera idag! Och vilken skillnad det är mot min förra vill jag lova. Kameran spelar stor roll när man fotograferar har jag insett nu och det är skönt att vara lite mer uppdaterad eftersom jag trots allt tar så mycket bilder. Fick chansen att provknäppa lite under eftermiddagen och är helnöjd med resultatet och tror Nikond3200 kommer passa mig perfekt!
 
Testade att fotografera tre olika objekt och är lika nöjd med alla tre, helt plötsligt kommer det bli mycket roligare att ta kort igen :)
 
 
 

Ett paket att hämta ut.

Godmorgon.
 
Ännu en tidig morgon då det var riktigt svårt att kliva upp när klockan ringde, men jag ser fram emot att det är en kort dag och att jag idag är hemma någon gång efter lunch om tågen behagar att gå som det ska vill säga.
Då ska jag gå direkt och hämta ut min nya kamera, hittade en för mig ny på blocket en NikonD3200 och det innebär en ganska stor uppdatering från den D40 som har hängt med mig i snart fem år nu. Jag tar så mycket bilder och har länge önskat mig en lite nyare modell, så när jag hittade en på blocket så kändes det rätt att unna sig en sådan. Min gamla kamera säljer jag till lillaysrran för ett bra pris, den funkar felfritt än och har mycket kvar att ge någon annanstans.
Så se fram emot mycket bilder framöver.
 
Fortsätter kämpa på med viktväktarna föresten, och idag har jag hållt på i två veckor och gårr ner lite mer än ett kilo. Känns lite lite men samtidigt så sägs det ju att för en hållbar viktnedgång så ska man inte tappa mer än omkring ett halvkilo i veckan. Tillägger jag träning kommer viktnedgången gå mycket fortare som sagt, men jag har helt enkelt inte den tiden just nu. Så fortsätter kämpa på med maten och väljer vad jag vill lägga mina points på, perfekt att kunna prioritera så och inte ha några förbud.
 
Ha en fin onsdag, nu måste jag stressa igång dagen här hemma.
 
 

Om jag bara kunde bära smärtan.

Ni vet känslan när allt går på rutin och man bara räknar ner inför kommande helg?
Så känner jag nu, jag går allt jag måste och saker och ting går verkligen bara på rutin för tillfället. Mentalt så har jag tusen tankar som snurrar i huvudet medan en annan del av tankarna redan har tagit helg. Det ska bli så fruktansvärt skönt när denna gruppuppgift är över och vi kan fokusera på något annat för en stund, för just denna delen får mig att tvivla på allting. Jag är tacksam för de fåtal människor som faktiskt tar sig tiden och försöker hjälpa mig förstå det svåra vi sysslar med just nu. Jag hoppas att mentaliteten på högskola är helt annorlunda, att man hjälps åt lite eftersom alla är ute efter samma mål, tyvärr har jag även sett andra tendenser, men det är  liksom ingen tävling utan något som alla kämpar för att uppnå.
 
Jag oroar mig för barnen, för hur dom tar separationen. Ebba visar sidor som jag aldrig sett hos henne förut och jag tror det beror på en kombination av det här med att börja helt ny skola och även att det ser annorlunda ut på hemmaplan för henne. Jag önskar så inerligt att jag kunde ta den smärta hon eventuellt känner och bära den själv. Hon är bara snart sex år gammal och ska inte behöva genomgå sådant här.
Bokat en ny tid på familjerådgivningen, där kan man kanske få tips att nå fram till henne på rätt sätt och hjälpa henne genomgå denna stora förändring.
 
Älskade barn, om jag bara kunde trycka på en knapp och ställa allting tillrätta igen <3
 
 

En stjärnklar morgon.

Godmorgon.
Klockan ringde alldeles förtidigt, fem närmare bestämt och utomhus är det fortfarande kolsvart men stjärnklart. Var längesedan man såg stjärnorna och jag inser återigen att hösten verkligen är här. Vinterkläder är ett måste och inskaffa, barnen har jag hittat en hel del begagnat men jag saknar fortfarande det som behövs. De betyder att jag kommer få frysa ordentligt
 
Jag känner mig lite nere denna dag, allt känns så övermäktigt och det känns hemskt att ställa klockan på fem, ge sig hemifrån vid sex och inte vara tillbaka på hemmaplan igen förens vid sju ikväll. Så ska det inte behöva vara!
Biter ihop och gör mig bästa av denna tisdag helt enkelt, godmorgon på er allesammans <3
 
 

Tvivel.

Många gånger tvivlar jag på mig själv, undrar hur tusan jag ska få allt att gå ihop och om jag verkligen kommer klara allt som utbildningen kräver.
Jag ger kanske skenet utåt att jag kämpar på och verkligen klarar allting, och tro mig jag är envis och ger upp gör jag inte i första taget men allt är tusen gånger jobbigare än vad jag visar utåt.
Just nu är vi mitt uppe i en gruppugift som vi ska ha seminarium på under fredagen och jag läser texten gång på gång och försöker verkligen förstå vad det står men lyckas inte. Det där med kemi, molekyler osv är verkligen inte min starka sida och hela denna uppgift bygger ju på sådant.
Man blir liksom så frustread när man verkligen försöker förstå men ändå inte lyckas,det slår mig att tänk om det fortsätter såhär och om jag inte når min dröm?
Viktigast för mig kommer alltid att att vara att vara den bästa mamma jag kan, men just nu känns det tillochmed som om jag sviker dom. Lämnar dom långa dagar och fem dagar i veckan går dom bägge. Jag har tack och lov familj som ofta hämtar iallfall Hugo redan innan mellanmålet, men man märker tydligt att Ebba tycker det är jobbigt med de långa dagarna också.
Jag kan inte dela på mig, en del av mig vill vara i Skövde och kämpa arslet av mig för att nå min dröm medan andra delen skriker efter att åka hem och hämta hem barnen.
Hur får man det gå ihop?
Hur är man den bästa mamman samtidigt som man försöker uppfylla sin dröm?
 
En gammal bild på mig och en liten Ebba , på hennes ettårsdag närmare bestämt<3
 
 

Man skäms över att vara svensk idag.

Hur söta var de inte igår när de hade somnat i samma säng då?
Jag sitter nu på tåget och har lämnat mina hjärtan på förskola och fritids, hade mentalt förberett mig på att arbeta hemifrån idag och känner mig riktigt bitter över att åka in. Det innebär en väldigt lång dag för Ebba och det tar på krafterna för henne. Annars, vad ska man säga om valet ? Jag skäms en aning över att vara svensk idag, och undrar vad tusan framtiden bär med sig. Jag är övertygad om att inte alla som röstat på SD är rasister, men de rör sig nog snarare om okunskap samt att de vill ha någon att skylla på - fruktansvärt är det iallafall . Jag välkomnar dock de röda in efter ett x antal blåa år. Första och sista jag kommer säga om årets val.  Får försöka rycka upp mig nu, gilla läget att de är måndag och försöka göra det bästa av kommande vecka!


Helgen som varit.

Sitter här med lite söndags ångest och inser att helgen är över och det väntar ännu en hektisk vecka framför mig i skolan med både seminarium och att börja traggla de där latinska orden inför tentan som dyker upp om en månad.
Jag känner viss oro hur jag ska klara allting om jag ska vara ärlig, för det är så fruktansvärt mycket kunskap som ska in och jag tvivlar många gånger på om jag kommer klara av det. Men som jag sagt förut, en dag i taget och sedan får vi se hur långt det räcker helt enkelt.
 
Idag blev det äntligen dags att få åka iväg och träffa den sex dagars gamla lilla Frida <3
Så söt och puttinuttig hon var, det är verkligen något speciellt med små nyfödingar. Tanken var en snabbvisit dit och sedan hemåt igen men istället blev jag och Hugo kvar hos pappa och Christina resten av dagen och jag hade alla möjligheter i världen att gosa bebis under dagen.
Så man får sammanfatta helgen som väl godkänt helt enkelt och hoppas veckan fortsätter i samma tema.
Nu ska jag upp och tjuvkika lite på barnen när de sover, de bestämde sig nämligen för att sova tillsammans i Ebbas säng inatt <3
 
 
 
 

Färgglada ränder.

Söndag och helgen börjar gå mot sitt slut redan, får se till att ladda batterierna och njuta lite extra av att slippa stressa idag helt enkelt. Ser fram emot att åka och träffa nya lilla tillskottet Frida idag, helt fantastiskt de är med små nyfödda människor. Hugo har pratat mycket om att han vill klappa och hålla i bebisen och det är fint och se hur otroligt försiktig han är med småttingarna <3
 
Igår under förmiddagen gick vi in till stan jag och barnen, var på jakt efter en fleecetröja till Hugo eftersom han växt ur alla sina. Gick in i villervalla butiken och in på outlet avdelningen där jag lyckades fynda två onepice i fleece till båda barnen för halva priset, perfekt att ha kalla höstdagar eller under overallen en iskall vinterdag. Dessutom blir man så himla glad av alla färger och ränder.
En liten välkommen till världen gåva till Frida och en vanlig fleecetröja blev det också.
 
Nu är det en frukostsugen pojke jämte mig här, redan full av energi eftersom han varit gång en timma redan trots att klockan bara är halvåtta. Det där med sovmorgon, vad är de? ;)
 
 

Frisk luft och brev från tomten.

 
Såhär tillbringade vi eftermiddagen, i skogen.
Vi lyckades gömma liten raggsocka, ett brev och ett gäng klubbor  och sedan så barnen fick leta och insåg snabbt att tomten varit i skogen och tappat sina strumpor och skrivt ett brev till dom. Älskar att se lyckan i ögonen och hoppas att Ebba ska få lov att tro på tomten och allt annat såntdär underbart ett par år till<3
Korvgrillning och lek i mängder, och båda mina barn sover nu gott efter all frisk luft de fått idag.
Jag sitter fortfarande och huttrar här hemma, även om vi varit hemma från skogen i över två timmar, för nog att solen värmer gott och skönt men där solen inte når så blir det sådär ruggit, fuktigt och kallt på två röda och jag inser att hösten verkligen är här.
 
Nu avslutar jag kvällen här i soffan tillsammans med mina fyrbenta, jag borde plugga men helt ärligt så orkar jag inte öppna de där tunga böckerna just nu.
Ha en fin lördagskväll på er där ute <3
 
 
 

Tankar om skolan och en uppskattad fredag.

Godmorgon lördag och helg <3
Helt underbart att ha två hela dagar framför sig att tillbringa med barnen utan några akuta måsten som måste göras. Jag borde börja läsa lite inför tentan i fysiologi i oktober, då har vi nämligen mängder av latinska ord som ska in och de tar nog tid att lära sig, lika bra att börja i tid tänker jag.Så ikväll tänkte jag sätta mig och göra lite memorykort av orden för att enklare lära mig. Många gånger känner jag att jag aldrig kommer fixa detta, hur tusan ska det vara möjligt? Sen försöker jag vända på det och tänka att många klarat det innan mig, och jag är nog inte dummare än dom förhoppningsvis. Men en sak är säker, det är något helt annat att läsa på högskola än på andra ställen och jag har fortfarande inte kommit in i det än.
 
Igår hade vi som sagt en ledig dag och efter att jag och Hugo varit hos Malin och gosat med lilla nytillskottet Melvin så tog vi oss vidare bort till min mamma där kusinerna fick leka och Simon bjöd på fika och det var uppskattat av både stora och små. Nea hade ordnat ett bryt-armband åt Ebba och hon blev jätteglad över att få vara Neas bästa vän<3
 
 
 
 

Nattens nykomlingar.

 
Detta var vad som mötte mig imorses när jag skulle ut och ge kaninerna sin frukost. Två små alldeles färska kaninungar. Jag blev minst sagt chockad och det var inte något sådär jättevälkommet om man säger så.
Men ganska farsinerande hur buren kan bli förvandlad till ett litet bo bara på några timmar, lilla kaninmamman har jobbat flitigt <3
De ska få flytta till andra hem så fort de blir tillräckligt stora, och tills dess får vi väl passa på att njuta av dom ordentligt.
 
Nu ska här slappas ordentligt med lite välförtjänt fredagsmys och tända ljus.
Ha en fin fredagskväll!
 
 

Ledig dag.

 
Fredag och frukosten är i magen, Ebba är lämnad i skolan och jag och Hugo har återigen gått hemåt och tar det lugnt en stund. Till min stora förtjusning så blev det en ledig fredag idag för oss eftersom vi i vår studiegrupp lyckades sammanställa vår uppgift och genom facebook bestämde oss för att läsa igenom och rätta allting, jätteskönt att slippa åka till Skövde idag vill jag lova.
 
I morses när vi gav oss ut för att mata kaninerna så möts vi av ett bo och två nakna små ungar! Jag har misstänkt de men hållt tummarna över att de inte var så att hon var dräktig, tur det bara blev två och att man förhoppningsvis har några som är intresserade. Kan säga att hannen kommer få åka till vetrinären och bli kastrerad snarast möjligt. Barnen blev överlyckliga över bebisar såklart, men förklarade att dom inte ska stanna här förevigt. Så någon intresserad av kaninungar om 6-8 veckor? ;)
 
 

En tid för bara hon och mig.

Och så har hela torsdagen även gått, jag har verkligen njutit i fulla drag över att inte behövt åka till Skövde på två dagar. Grupparbetet har blivit uppdelat och vi har kunnat göra våran del och sedan sammanställer vi allt gemensamt, passar mig perfekt.
Jag hoppas verkligen studierna kommer kunna bli så mer sedan, mer egenstyrda och med möjlighet att läsa hemifrån så jag slipper åka de där tio milen för att komma till skolan.
 
När Johan kommit hit för att träffa barnen så passade jag och Ebba på att gå själva upp till skogen, hon ville visa mig lite olika svampsorter eftersom det arbetat en del med svampar i skolan just nu. Stolt visade hon upp skivlingar och diverse flugsvampar, men tyvärr hittade vi inget ätligt alls på den lilla runda vi tog. Det viktigaste för henne va nog bara att få komma ut lite ensam med mig, utan lillebror och få min hela uppmärksamhet och de lyckades vi med iallafall<3
 
 
 
 
 
 
 

Denna uppgift alltså.

Herregud vilken uppgift jag sitter med nu, att läsa detta  om cellens funktioner osett helt nytt språk och att försöka trycka in så mycket komplicerade grejer i hjärnan och sedan sammanfatta det som en text känns typ omöjligt. Jag har jobbat på flera timmar på bibliotket idag och satte sedan igång med det direkt när barnen somnat igen och än är jag inte färdig på långa vägar.
 
Morgonen började iallfall med att jag lyckats gått ner 0,5kg under en vecka med viktväktarna. Jag kan inte påstå att jag är nöjd med de siffrorna men de sägs ju att de ska gå i lagom takt neråt för att vara hållbart. När eftermiddagen kom var barnen i vanlig ordning ute och lekte på gården, det är så tacksamt för de är ett helt gäng med ungar i ungefär samma ålder och de har så himla roligt tillsammans. Men ibland måste man faktiskt lära sig att ta det lugnt med, de märks på tydligt på Ebba att de blir långa dagar eftetrsom hon börjar skolan tidigt och jag måste lämna den tiden även om jag kanske inte är i behov av det förens senare. Hon behöver ett par kortare dagar framöver för att ladda batterierna <3
 
 
 

Hur ska jag lära mig det där?

Åh denna morgonen känns seg , jag vet vad som väntar i studieväg och det känns tufft bara av att tänka tanken.
Jag tycker det är intressant att lära mig om hur kroppen fungerar och allt sånt där men på cellnivå med kemi och sådant intresserar mig inte ett skvatt eftersom det är sjukt komplicerat och känns nästan omöjligt att lära sig.
Men idag ska jag då göra ett försök att sammanfatta allting i en text på två sidor, önska mig lycka till säger jag bara.
 
 
Jag har en liten kaktjuv här hemma som just nu sprungit iväg under köksbordet samtidigt som han trycker munnen full av de kakor vi bakade igår, så känns som om jag får avbryta inlägget här och återgå till verkligheten.
Ha en fin onsdag!
 
 

Två stolta syskon.

 
Vad varm jag blir i hjärtat av denna bilden, jag bad Ebba att ta med sig Hugo och gå några huslängor längre bort och låna socker. Gissa om båda två blev stolta att de fick ta sig an en sån stor uppgift alldeles på egenhand?
Ebba var noga med att hålla Hugo i handen ordentligt men de gick raka vägen till huslängan några hundra meter hemmifrån och kom tillbaka lika stolta bägge två.
Jag tror stenhårt på att de växer i sig själva av att få ta lite mer ansvar ibland och få testa på något som de vet hjälper sin mamma och som känns lite stort att klara ensamma.
Av sockret vi lånade så blev de en liten sats med kakor, jag är en sån mamma som väldigt sällan bakar med barnen så efter att de bad om att få baka så kunde jag inte säga nej.
 
Nu ska jag göra mig en kopp te, öppna de där tunga böckerna och börja ta mig igenom uppgiften som ska göras denna veckan - cellbiologi och kemi.
För mig är det bland de tråkigaste man kan göra och läsa om, får försöka ändå helt enkelt.
Kram på er, hoppas ni får en bra kväll.
 

En tisdagsmorgon.

De må vara dåligt ljus i bilderna men de struntar jag i <3
 

Godmorgon, exakt som på kortet ser det ut hemma hos oss nu, lillebror sitter i soffan tillsammans med hundarna och kollar på barnkanalen medan Ebba sover.
 
Jag låter alltid henne sova in i det längsta eftersom hennes skola och fritids verkligen tar på krafterna, inte för att hon någonsin själv skulle erkänna att hon är trött men det märks tydligt. Sedan har jag ju fått en liten mini-tonåring här hemma tidvis, vilken skillnad det blivit sedan hon började skolan kan jag säga!
Helt förståligt, det är en stor omställning både med skolan men även hemma sedan Johan flyttade, men herregud vad tufft det är med deras humör stundtals.
 
Nu ska sängarna bäddas och det är snart dags att ge sig ut i höstvädret med regn och rusk, mössväder idag tillochmed!
- Ha en fin dag kompisar!
 

Att studera på högskola och vara ensamstående.

Godkväll.
Skolveckan har kickat igång igen och vi startar ny kurs i anatomi och fysiologi, och jag känner att det är här utmaningen börjar. Herregud vilken gruppuppgift vi fick tilldelad och herregud vad det blir att nöta latin framöver.
Man blir lätt stressad när man ser hur fruktansvärt mycket man ska kunna, men jag väljer att ta en dag i taget och beta av de jag kan istället för att se framåt och bli ännu mer stressad över hela situationen än vad jag redan är. Jag känner att mitt liv under vardagarna får stå lite på standby, för det som hinns med nu är pendling, skola och allt det där prakitska hemma med barnen och när det sedan tystnat här hemma om kvällarna så känner jag hur himlans trött jag är.
Nej att studera på högskola som ensamstående är jäkligt tufft och jag beundrar alla andra som klarat av de.
Ibland önska jag att jag vore smart nog att utbildat mig direkt, innan barnen just för att ha mer tid till studierna än vad jag har just nu- men jag ska klara det här!
 
Medan tvättmaskinen går varm här så ska jag kvällsplocka lite, förberda allt för att underlätta morgonens kaos och sedan försöka ladda batterierna och bara vara ett par minuter, jag tror det är viktigt att försöka ta vara på varje lugn stund man kan få.
Sedan får jag väl skära upp lite frukt och sätta på en kopp te, jag har nämligen dragit igång och startat med viktväktarna igen. Har ett par kilo att gå ner och de hjälpte mig sist att få den kollen på vad man stoppar i sig, och det bästa av allt var ju att de ej fanns förbud utan gäller bara att prioritera vad man vill äta.
Får se om jag får fina resultat även denna gången.
 
Dagens middag blev alltså mos på morötter,potatis och broccoli, mycket godare och mycket nyttigare när man inte behöver ha så mycket potatis.
 

Tankar som snurrar.

Och så var det söndagskväll igen och hela helgen är över, tiden går så fruktansvärt fort när man är ledig och jag känner att jag redan nu längtar tills nästa helg.
Denna skolvecka går vi på anatomin och cellbiologi och jag blir trött av bara tanken på vad vi ska ställas inför, tur det innebär en hel del grupparbete och jag förhoppningsvis kan studera någon eller några av dagarna hemmifrån.
Jag måste säga att jag beundrar er alla ensamstående mammor där ute som klarat av barn och högskole studier på egen hand, för herregud vad tufft det faktiskt är redan nu att få vardagen att gå ihop.
 
De senaste dagarna så har tanken slagit mig att det är så tomt om kvällarna när barnen somnat, ingen att prata med och ingen som finns där och frågar hur jag har haft det. Jag slås av tanken att tänk om det kommer fortsätta vara så här resten av livet? Jag vet att jag inte ska tänka så men som tvåbarnsmamma så känner jag mig redan förbrukad och ganska dömd att leva ensam resten av livet.
Och nog för att jag är nöjd med tillvaron just nu, men kommer jag alltid vara det?
Jag har tusen tankar som snurrar i huvudet på mig just nu, försöker depserat pussla ihop det för att klara kommande vecka med lämning, hämtning av barn, promenad av hundarna osv osv.
Ge mig lite sinnsro, det är välbehövligt ikväll.
Och hörrni, nu är det en period då ni kommenterar fruktansvärt dåligt igen och det där med avtryck gör ju bloggandet tusen gånger roligare.
Ska gotta ner mig i soffan en stund till och försöka koppla bort mina tankar så gott det går.
 
Snart kommer de där färggranna lönn-löven och nya rosor kan göras och byta ut de andra som stått fint på bordet i ett års tid.
 

Vackert kakfat.

Godmorgon.
Sista lediga dagen och vi kommer börja förmiddagen med att ge oss iväg ner så Ebba får gå på sin gymnastik. Hon har verkligen hittat något som passar henne av alla olika aktiviteter som finns att göra. Hela sommaren har ju hon hjulat, stått i brygga osv, så hon är väldigt glad över att terminen startat igen.
Eftermiddagen är fortfarande fri, men eftersom vädret är så himla fint så hade det varit skönt att göra någon ute-aktivitet och jag hade inte tackat nej till en skogspromenad då man kan plocka lite svamp och hundarna kan springa lösa, vi får se helt enkelt.
 
Igår var det som sagt mamma-pyssel medan vi hade personer som hjälpte till att passa barnen. Till min stora förtjusning så fick vi möjligheten att göra vårat eget kakfat. Svårt att misslyckas och därmed är det ett pyssel som passar mig perfekt eftersom jag egentligen inte är så pysslig av mig alls.
Var bara att välja tallrikar, borra igenom och se till att välja en av alla kakfats-pinnar och sedan montera ihop det. Jag blev riktigt nöjd och har fått mersmak och ska ge mig iväg och leta tallrikar på loppis framöver, perfekt att ge bort en sånhär grej i julklapp ju!
 
 
 
 

Tankat batterierna <3

En sådan härlig dag vi haft tillsammans!
Perfekt väder att tillbringa på Pojkebo, så otroligt vackert där ute med huset precis intill sjön.
Vi åt mängder av mat, pysslade medan det fanns barnvakt till alla ungarna och jag har verkligen haft chans att ladda batterierna ordentlig idag.
Dessutom passade barnen på att ta sig ett litet dopp i sjön, årets sista förmodligen eftersom de alla tyckte det var väldigt kallt.
Hugo tillverkade sitt allra första armband till mig och blev sådär himla stolt när han lyckats och jag kommer bära den på armen för jämnan.
Ebba hade möjlighet att leka med sina bästa vänner, pyssla armband med hjälp av gummiband och slutligen göra jongleringsbollar av ris och ballonger.
En dag fylld av solsken, barnskratt och god mat !
 
 
 
 

Ett tips för att organisera kaoset.

 
Åh kolla här vad som damp ner i brevlådan i början av veckan, är den inte bedårande?
Efter att jag startat skolan, har barnen på två olika ställen i stan och Ebba har aktiviteter så kände jag att det var viktigt för mig att ha lite mer koll eftersom min lilla almanacka inte riktigt räckte.
Letade och fann denna, tjejen som gjorde kalenderna var snäll nog att skicka med 2014 modell på köpet eftersom jag hade behov att börja använde en direkt. Ja så nu har jag lite mer koll på hur kommande vecka ser ut iallfall, tipsar er andra också och denna hittar ni HÄR.
 
Idag väntar utflykt till ett ställe precis utanför centrum, det ligger fint vid sjön och där ska vi vara hela dagen lång. Det är mammagruppen jag gick med när Ebba var liten som bjuder in till olika aktiviteter tre gånger om året, så himla mysigt och uppskattat av både föräldrar och barn. Så idag väntar pyssel, lek, mat och annat skoj på denna vackra plats och dessutom har vi vädret på vår sida och klarblå himmel - det blir en bra dag!
 

Fredag <3

 
Herregud vad skönt med fredag nu äntligen!
Var ju ett par månader sedan jag gick mån-fre och helgen kändes inte riktigt lika unik när man arbetade och var ledig lite när som denna sommaren.
Ska försöka ta mig tid att ladda batterierna så gott det gå dessa dagar, för bara genom att tänka på kommande vecka så går jag igång och blir superstressad.
Dessutom känns det lite tråkigt på högskolan att lärarna är så oförstående och inte villiga att underlätta för oss som bor långt bort överhuvudtaget.
Men jag ska kämpa på tills jag inte orkar mer och förhoppningsvis når jag hela vägen fram och blir tillslut sjusköterska efter dessa kommande åren.
 
Nu ska jag nörda ner mig framför massa avsnitt av Big Brother och Paradise, sådär lagom ansträngande att kika på. Och varför kollar man egentligen ens när man bara blir irriterad och skäms över människorna som medverkar i pogrammet?
Ha en fin kväll kompisar <3
 

Vissa dagar slår det mig.

När det börjar tjuta i mobilen vid fem då känns allt tungt, att behöva ställa klockan så okristligt tidigt för att hinna när skolan börjar vid nio - det där pendlandet gör mig tokig ibland.
Igår kväll var det jobbigt, jag har varit ensamstående och gått igenom massor av skit denna sommaren och jag försöker verkligen satsa på och ta mig igenom en dag i taget men ibland blir det bara tvärstopp. Man undrar hur fasen man ska klara detta med skolan, hur tusan man ska lösa de här långa dagarna som är på schemat, hur allt ska fungera ekonomiskt, och om jag kommer vara ensam resten av livet nu.
Jag försöker som sagt att bara ta mig igenom dagen, att göra mitt bästa men frågorna inför framtiden snurrar ju ständigt på lite och ibland går det inte trycka dom åt sidan.
Jag anstränger mig ända ut i fingertopparna för att klara allting, går upp tidigt som bara den för att cykla och lämna på två olika ställen, försöker vara uppmärksam och göra mitt bästa i skolan, sköter djuren och försöker hålla hemmet i skick - men jag erkänner att det ÄR så jobbigt att vara ensamstående!
En stor medalj borde ni alla mammor har som klarar det på egen hand år ut och år in, först nu förstår jag hur svårt det är att få alla dagens moment att gå ihop.
Och en stor medalj till de fåtal men underbara vänner och familj jag har som ställer upp med att hämta barn, och promenera hundarna när jag har långa dagar i skolan - En dag ska jag ge tillbaka till er alla!
Jag är starkare nu än vad jag var för en månad sedan, men jag har fortfarande lång väg kvar att gå. Förhoppningsvis kommer jag klara att nå min dröm att bli barnmorska och samtidigt klara av vardagen där barnen är i fokus, jag vet inte hur jag ska klara det , jag vet bara att jag måste göra det.
 
 
 

Ett första möte <3

Vilken välbehövlig dag på hemmaplan<3
Satt bara 1,5 timma på biblioteket innan jag gav upp och kände mig ganska färdig, det innebar ju att Ebba inte behövde vara på fritids alls idag utan blev hämtad direkt efter skolan och Hugo fick komma hem redan efter tre timmar och det var välbehövligt för de bägge två.
 
Cyklade bort till min fina vän som kom hem med sin nyfödda lilla son igår. Helt underbart att hålla en sån liten människa på endast fem dagar  i ens famn<3 Ingen av mina barn har ju varit sådär pluttig och vägt under tre kilo så denna lilla gosse kändes extra ömtålig at hålla i. Både Ebba och Hugo fick äran att hålla och tyckte båda han var jättesöt o liten, men Hugo uppskattade det nog mest av dom båda och klappade och berättade till den namnlösa lilla gossen att han älskade honom. Han såg så stor ut helt plötsligt Hugo, och det slog mig precis att när Ebba var typ lika stor som Hugo är idag så blev hon storasyster. Tiden går så fruktansvärt fort!
 
 
 
 
 

Hugo.

Idag klädde sig en bestämd kille på egen hand. Efter sin lilla dans-session hemma så ville han bestämt ha kvar storasysters klänning på till förskolan.   - älskade du, låt dig alltid ha modet att gå din egna väg<3Till min stora förtjusning.

 
 
 
Studentstaden Skövde levererar uppenbarligen!
Efter en föreläsning idag hade vi lite extra tid över och ett gäng blivande sjuksköterskor bestämde oss för att checka in stan, och till min stora förtjusning så fanns Polarn och pyret i Skövde.
Jag åker ju sällan till någon stad där affären finns men nu lär det bli farligt framöver. Skaffade mig ett medlemsskap och fick 25% rabatt på den blåa träningströjan till Ebba, perfekt nu när gymnastiken dragit igång till att utövas två gånger i veckan och sedan har hon ju dessutom börjat ha idrott i skolan också.
Tightsen till Hugo har jag kollat på länge och jag kunde inte låta bli när jag var där och kände på dom, och ja mössan åkte med för den var så nedsatt i priset - Fin, fina grejer.
Sen väl hemma i Alingsås igen så mötte mamma upp mig och hade shoppat ett par skor till Hugo med, himla uppskattat eftersom dom tycks växa ur allt jag köper på två röda.
 
Nu ska här slappas resten av kvällen, jag kör hemmastudider imorgon och det känns riktigt lyxigt <3
 
 
 

Baciller på ingång.

Godmorgon.
 
Jag kommer aldrig vänja mig vid att stiga upp vid fem då det fortfarande är alldeles kolsvart ute.
Men eftersom tåget går mot Skövde innan halv åtta och jag har två barn att lämna på två olika ställen i stan utan körtkort så tar det tid. Herregud vad ett körkort hade underlättat min vardag, men helt ärligt så har jag varken tiden eller pengarna att börja ta det just nu. Känns som att jag har fullt upp under dygnets alla timmar och känner att jag kan inte ta på mig mer för tillfället. Men i framtiden så är det nästan ett måste att ha när jag bor där jag gör och dessutom är ensam med barnen.
 
Bacillerna har börjat hitta hit och barnen har börjat bli lite små förkylda, jag håller tummarna stenhårt att det stannar just vid detta och ej utvecklas till något med feber eller liknande. Känns som många drabbas av det ena och andra när vardagen drar igång igen, och mycket är nog för att föräldrar lämnar sjuka barn! Blir tokig på egoismen man märker när barn är på dagis när det helt synligt inte mår bra! Allra värst är det ju när magsjuke perioden drar igång och folk skickar syskon till barn som ligger i kräksjuka till dagis och ej håller på sina 48 timmar.
Nej håll er hemma om ni är sjuka så slipper de bli en sådan spridning på skiten , med det säger jag godmorgon och stressar vidare med dagen.
 
 
 

Kanske jag överreagerar?

Herregud så fruktansvärt skönt med att plugga ifrån hemstaden idag!
Vi arbetade på och plöjde igenom litteraturen på ett par timmar och jag kunde sedan kila iväg från bibliotket och hämta Hugo utan att behöva vänta på tåg som går och sedan spendera minst en timma åkandes för att komma hem igen.
Hugo var bara två timmar på förskolan idag men lyckades under den tiden ramla ner från en stol och få sig en rejäl bula i bakhuvudet, tydligen gick allt bra men jag känner mig lite besviken över att det inte ringde och berättade vad som hade hänt iallfall. Kanske överreagerar? Men för min del så tänker jag att det är bättre att det ringer en gång för mycket än en gång för lite!
 
Lyxigt värre kändes det iallfall att spendera eftermiddagen på hemmaplan, barnen lekte på vår lilla baksida och jag passade på att märka upp lite kläder inför kommande stora barnmarknaden som är i Alingsås. Har ni möjlighet så kom ner sista helgen i september och kolla in loppisen! Många som lämnar in och 10% av allt alla tjänar går till barncancerfonden. Brukar finnas prylar i överflöd och man kan fynda inför kommande vinter - perfekt!
 
 
 
 

Morgon humör.

Sällan jag postar mobilinlägg men jag blev så full i skratt när jag såg denna sura femåring sitta i soffan. Anledningen till denna minen? Hon fick inte sitta och kolla på program vid datorn, så värre än så har det inte varit men munnen hänger fortfarande tjugo minuter senare.            Idag är det lite enskilt arbete och jag kan ta mig till biblioteket i stan istället för att behöva åka tio mil till skolan - lyx!

En första del avklarad.

Åh herregud vad härligt det är att ha första seminariet avklarat!
Nu vet jag lite mer vad det innebär och vad man har och vänta sig framöver, kanske kommer det inte kännas lika nervös inför kommande omgång.
Men vi kör verkligen igång direkt, ingen lugn stund alls och vi är igång på fullaste allvar på en gång. Det där med mjukstart existerar inte på sjuksköterske programmet i Skövde.
 
Men att vara ifrån mina hjärtan från tidig morgon till sena kvällen är fruktansvärt. När man inser att förskolepersonalen träffar dom mer än mig liksom. Jag är tacksam för att familj och vänner stället upp och hämtar dom i tid så det slipper bli det där otroligt långa dagarna. Jag kommer behöva er hjälp under en period men hoppas att det lugnar sig inom kort. Eller att jag iallfall lär mig prioritera på vad jag kan läsa hemmifrån och vad som faktiskt är viktigt att medverka på,
Det skulle aldrig för mig fungera att sätta mig i centrum, att satsa på utldnigen och låta barnen komma i andra hand. För mig kommer barnen alltid först, och mina drömmar får bli något som kommer sekundärt.
 
Ni är allt jag någonsin önskat.
 

En lugn start på veckan.

Svart kaffe, lugn och ro ett par minuter - det är de  bästa sättet att starta en ny vecka.
Barnen sover fortfarande och jag uppskattar de dagar jag hinner smita upp några minuter innan dom, få dricka mitt kaffe och bädda sängarna och bara vakna till liv lite. Sedan är de ju så himla söta och se när de ligger där i sängen och sover tillsamnans, huller om buller och det är ett under att vi får plats hela familjen och alla djur <3
 
Jag är riktigt nervös inför dagens seminarium, hur det är upplagt och vad läraren verkligen kräver och är ute efter. Jag tror att de flesta känner likadant eftersom det är första gången för oss alla 90 i klassen. Denna dagen känns pendling inte lika jobbigt, det ger mig ett tillfälle att plugga ännu mer men jag måste verkligen hålla tummarna att sj håller tågtiderna bara.
 
Min tid av lugn för idag är över, dags att stressa igång dagen.
Jag har tänkt mycket på att jag måste bli bättre på att vara i nuet, annars kommer jag gå in i väggen av all stress inom kort. Lättare sagt än gjort bara - Godmorgon!