Hemstudier.

Godmorgon onsdag och mitt i veckan!
Tanken var att åka till Skövde men eftersom gårdagens föreläsare var så grymt dålig och svår och förstå har jag bestämt mig för att läsa hemmifrån och hoppas att det räcker. Får varva lite nyttosysselsättningar här hemma de timmarna barnen är hemifrån, det ska läsas, antecknas och om jag har tur kanske jag hinner röja undan lite här hemma så att de är ordentligt rent när jag åker iväg i helgen och spenderar den hos Henrik.
 
Så sängarna ska bäddas, det ska dammsugas, och golven ska tvättas så jag kan komma hem till ett någorlunda rent hem sedan efter dagarna hemifrån. Barnens väskor ska packas och likaså min egna, jag hatar att göra saker i sista stunden och är nog lite av ett kontrollfreak på vissa plan.
Dags att sätta igång med andra ord, många sidor i litteraturen som ska plöjas igenom också - hemmastudier när de är som bäst!
 
 
 
 
 
 
 

En härlig måndag..

Godmorgon tisdag.
Nu börjar min vardag efter en härlig långhelg, jag hade lätt kunnat vänja mig vid sådär korta veckor och långa ledigheter i mellan sådär.  Jag tycker många gånger en helg är för kort, man har egentligen bara lördagen att njuta av ordentligt för under söndagen börjar redan måndagsångesten krypa sig på igen.
Hade iallfall en härlig ledig dag med barnen igår och vi tog tåget till Göteborg och hängde i Slottskogen hela dagen, att vi dessutom fick sällskap av Henrik gjorde ju inte saken sämre. Riktig lyx att få möjligheten att pussa på honom en dag extra i veckan sådär och barnen blev lyckliga att han följde med. Han är liksom redan en i familjen för oss alla tre här hemma, så när han är hemma hos sig så känns det lite jobbigt för oss alla och barnen frågar gång på gång vart Henrik är och när han kommer tillbaka. Jag är väldigt tacksam att det funkar mellan han och barnen, man har ju hört om gånger då de verkligen inte går alls.
 
Bjuder på bilder från gårdagens utevistelese, nu är det dags för mig att stressa igång dagen på riktigt.
 
 
 
 

En hemmadag.

 
 
Godmorgon måndag.
Nu sitter barnen i soffan och äter frukost i sina pyamasar, ibland får man göra det tycker jag. Eftersom vi oftast sitter vid köksbordet så blir det lite vardagslyx för dom att få sitta uppkrypta framför tvn och äta för omväxklings skull.
Idag har jag en ledig dag och därför tänkte jag att istället för att ta tag i mina självstudier så får barnen en välförtjänt extra ledig dag från förskola/skola och får va hemma idag istället. Vet inte vad vi ska hitta på men planerar att ta oss en tur till biblioteket och låna lite nytt att ha här hemma.
 
Önskar er en fin start på veckan, dags att börja med morgonbestyren för mi här hemma!
 
 

Återigen söndag.

Och så var helgen redan över, hur kan den gå så fort?
Henrik och Liam har återigen åkt hem och kvar är bara vi tre här hemma, lika tomt varje gång, men jag försöker tänka på vår fina helg vi fick tillsammans och att vi ses snart igen och då har en hel barnfri helg tillsammans att njuta av.
 
Idag var det uppvisning för Ebbas gymnastik och nu sitter vi alla tre helt slut i soffan efter att ha ätit pizza. Två trötta barn efter en intensiv helg och de lär bli tidig sänggång ikväll. De blir liksom ett helt annat tempo när Henrik o hans son är här. Min kärlek har ju dessutom en tendens att egga igång mina barn och de har inte riktigt vett att lugna sig igen sedan, så när vi är ensamma är de betydligt lugnare, Kan ju vara en typ av avundsjuka från barnens sida med, de är inte vana att dela min uppmärksamhet med någon annan och får njuta av den på ett annat vis när vi är ensamma.
Dags för läggdags för barnen, godnatt.
 
 
 
 

Ledighet och japanskt körsbärsträd.

Godmorgon fredag.
Efter en heldag i skolan igår med odling av bakterier, olika prover och övning på steriluppdukning och handtvätt så är jag klar i skolan för denna veckan. Jag klantade till mig igår och råkade sticka mig på en kanyl efter att sjusköterskan tydligt sagt "Var försiktiga det händer att folk sticker sig, men det var ett par år sedan sist" Insåg att jag stack mig när jag drog av locket till kanylen och fick skämmas och erkänna min miss eftersom min handske fylldes med blod. Tur att de skedde en dag som denna när jag var sterilttvättad och använde mig av sterla kanyler.
 
Nu har jag alltså ledig tid ända till fredag och denna dagen kommer gå åt till att åka tåg mestadels av tiden eftersom jag och Hugo ska åka med och hämta Henriks son som också ska vara här i helgen. Ser fram emot en hektisk helg och förhoppningsvis kan vädret visa sig från sin bästa sida så vi får njuta av våren lite till. Herregud vad det är vackert när körsbärsträden står i blom, jag skulle kunna stå och beundra dom i all evighet.
 
 
 
 
 

Massor med frisk luft.

Godmorgon.
När klockan ringer kvart i fem så tycker tillochmed jag som är morgonpigga det är jobbigt att gå upp, extra jobbigt blir de ju när man har Henrik vid sin sina som gott ligger kvar och sover. Men nu laddar jag får en heldag i Skövde då vi ska in o kolla på labbet på  våra egna bakterier som vi fått ta odling på, roligt när föreläsningarna byts av med lite praktiska övningar.
 
Underbar dag igår med riktigt sommarvärme. Jag passade på att njuta i fulla muggar av solen eftersom jag vet att de dåliga vädret skulle komma tillbaka nu igen. Så tog välförtjänta solpauser i studerrna, promenerade ner till förskolan och hämtade Hugo istället för attt ta bussen och under kvällen när barnen åkt till Johan så passade jag och Henrik på och ta en cykeltur till klipporna och vattnet. Ett jättefint ställe i Alingsås men tyvärr blåste de lite igår men de hindrade ju inte min kära från att ta årets första dopp. Jag var övertygad om att han bara snackade om att han skulle bada och blev minst sagt förvånad när han faktiskt vågade sig i . En bra dag igår med andra ord och vi passade på att njuta av vår barnfria tid innan mina barn kommer hem och vi imorgon åker o hämtar honoms.
 
Ha en fin torsdag <3
 
 
 

Mitt i veckan.

Godmorgon onsdag.
 
Mina föreläsningar blev inställda och det betyder att jag har två extra dagar på hemmaplan där vi tillsammans försöker läsa oss igenom allt vi skulle gått igenom på plats. De är så lyxigt att lämna barnen och sedan ses hemma hos mig och tillsammans läsa och disskutera om de vi lär oss, men mikrobiologi får min värld att gunga lite om man säger så. Allt man tidigare hört visar sig vara fel och det finns verkligen bakterier och virus överallt som kan ge upphov till massa obehagliga sjukdomar - så tvätta händerna!
 
Annars har våren verkligen hittat till Alingsås och det har verkligen exploderat överallt och trädena  börjar bli gröna. Våren är verkligen min årstid eftersom allt känns så nytt och underbart och man har en stor längtan efter sommaren och allt vad de innebär. För att inte tala om ljuset, helt plötsligt så kan man gå ut ett par timmar till efter middagen och ta in barnen precis innnan läggdags bara och då är de både trötta och smutsiga.
Ska passa på och njuta ordentligt av dagens väder, för redan imorgon så förväntas de bli sämre igen.
 
Min älskade sexåring kan verkligen visa käsnlorna med ansiktsuttrycket;)
 
 
 

Något som förstör i min vardag.

Jag har vart med om fruktansvärt mycket under mina tonår och fram tills jag fick barn, och mycket av de har gjort mig starkare och jag har bevisat min styrka genom att klara av saker som varken jag själv eller folk i min närhet trodde jag skulle klara. Jag ångrar egentligen inte speciellt mycket av det jag genomgått för de har gjort mig till den jag är idag. De enda jag önskar är att jag slapp möta är alla människor som svikit mig utan att blinka och utan att de rör dom i ryggen, människor som lovat dyrt och heligt att det alltid ska finnas där och ställa upp för att sedan bevisa motsatsen när de väl behövdes.
Detta har gjort mig väldigt misstänksam, jag litar gärna på människor men jag är ständigt livrädd för att de ska svika mig. Jag oroar mig ständigt för att jag gör fel och för att inte vara bra nog för andra människor. Min självkänsla är väldigt låg mycket detta pga människor som tryckt ner mig. Detta förstör så mycket i vardagen och gör mig så osäker gällande Henriks känslor och extra jobbigt blir de då så fort vi är ifrån varandra. Jag önskar så jag var annorlunda på detta plan och mer självsäker och litade på mina närmsta, men mitt förflutna sätter delvis käppar i hjulet för mig.
Och hur tränar man bort sådant och får en bättre självkänsla?
 
 

Kontraster.

 
 
Jag fullkomligt älskar kontrasten med en tatuerad stor hand mot en mindre och otatuerad. Att bilden dessutom tillhör killen jag älskar gör ju att bilderna symboliserar så fruktansvärt mycket för mig. De fångar en känsla helt enkelt och dessa två är de enda vi har på oss tillsammans.
Henrik har åkt hem till sig nu efter flera dagar här och det är lika förbannat tomt varje gång, försöker tänka att vi ses ju snart igen och att det är bra att vara ifrån varandra också men hela kroppen skriker att den vill vara honom nära. Helt fantastiskt att man kan känna så starkt för en annan människa, känslor som jag aldrig tidigare varit inärheten av att känna för någon annan.
 
Barnen kommer hem om ett par timmar och som jag längtat efter dom, de har vart iväg sedan onsdags kväll och hade de inte varit för att jag träffade dom på begravningen i fredags så hade de vart betydligt svårare att vara ifrån dom. Men vi har fått röja o ordna mycket här hemma och det känns skönt att få hem dom till ett betydligt mer organiserat hem - han kan min Henrik <3
 
 

6 timmars slit.

Tre timmars sömn inatt, bra jobbat Emmelie.
Jag kunde verkligen inte somna efter gårdagens röj som jag och Henrik gjorde här hemma, sovrummet möblerades om för att de skulle bli mer funktionemllt och en gaderob flyttades upp till övervåningens klädkammare (som innan var överfylld med grejer) i sex timmar höll vi på igår och vi är egentligen inte klara men vi fick ge upp för dagen. Det kommer bli bra och ordning och reda när det blir klart, problemet är bara att Henrik ser till de funktionella och ordningsamma först medan jag istället tänker mer på det estetiska och vill att det i första hand ska se snyggt ut på utsidan och bryr mig ganska lite om hur bra de fungerar i verkligheten. Så det svåra ligger i att hitta en balans mellan oss för att göra bra förändringar. Sedan han kom in i mitt liv har jag fått betydligt mer ordning och reda vill jag lova, han gillar och organisera medans jag istället föredrar o städar de som finns på utsidan och istället har kaos innanför varje skåp.
 
Idag blir en tung dag och vi sätter oss och åker de 45 milen upp till Borlänge över dagen för att gå på barnens farmors begravning. De blir alltså att sitta i bilen omkring tio timmar för att få möjlighet att ta avsked av den fina människan. Jag är kluven, jag fullkomligt hatar begravningar och får ångest av blotta tanken men vill samtidigt ta farväl eftersom hon var en stod del i mitt liv under många år och stod mi nära. Jäkla cancer, förbannade jäkla cancer!
 

Bakterieskräck.

 
Jag har börjar läsa en ny kurs i skolan - mikrobiologi.
Jag misstänkte att denna kurs skulle gå mig lite över huvudet eftersom jag sedan innan är lite av en människa som stundtals är fruktasnvärt nojig för bakterier. Det blir ju inte bättre när man läser om det vill jag lova, när man får reda på hur smittor sprids och hur länge smittor kan vara kvar på ytor tex. Så direkt när jag kom hem från skolan så började jag saneringen av övervåningen och barnens rum, nu ska de nog vara betydligt färre bakterier än innan ;)
 
Idag kommer äntligen Henrik hit igen, som jag längtat! Nu hoppas jag att timmarna i Skövde går fort och att jag återigen får hoppa upp i hans famn där jag hör hemma.
Barnen åker till sin pappa redan idag eftersom de åker till Borlänge imorgon för begravning, de blir många dagar ifrån mina hjärtan och jag kommer sakna dom bägge som bara den <3
 
 
 

Jobbiga tankar.

Godmorgon.
 
Igår höll jag mig sysselsatt nästan hela dagen men hade ändå en riktig deppig dag då de var svårt för mig att koppla bort alla känslorna. Det var en kombination med allt jag missat i skolan under sjukdomsperioden och saknaden av Henrik. Jag känner mig faktiskt lite skoltrött, trött på att pendla de där tio milen och trött på att aldrig kunna känna sig ordentligt ledig utan man har ständigt något man måste eller i vilket fall borde läsa och skriva ihop. Ett jobb lämnar man ju studen man stämplar ut, men studierna har man med sig hem och de är där och stressar mig mentalt hela tiden.
Får hoppas på en bättre dag idag helt enkelt.
 
Igår eftermiddag tog vi cyklarna och tog oss till närmaste närmaste vitsippehav, jag är så tacksam att det äntligen är vår och att kvällarna är ljusare så man kan vara ute utan att det är helt mörkt ute. Nu börjar årstiden med mycket frisk luft, myggbett och skrapsår på benen och friskare tider. Jag får försöka tänka på de postivia i mentalt jobbiga tider helt enkelt.
 
 
 
 
 

Vabb igen.

 
Godmorgon måndag och ny vecka!
Vi startar den återigen med vabb men förhoppningsvis blir det rutiner imorgon igen eftersom Hugo var feberfri större delen av igår och även denna morgon. Nu har de varit sjuka sedan skärtorsdag och jag börjar känna att de får vara nog nu. Jag förlorar så fruktansvärt mycket viktig information i skolan genom att vabba, och om jag ska klara dessa kurserna så krävs de nu att de faktiskt förblir friska framöver.
Så en hemmadag då jag passar på att träffa en kär vän för en lekdate, var alldeles förlängesedan sist men jag hinner verkligen inte med att träffa folk längre framöver.
 
En natt utan Henrik vid min sida, tomt och ensamt att vakna utan att ha någon famn att krypa upp till men jag får försöka hålla mig så sysselsatt som möjligt för att inte sakna halft ihjäl mig efter honom. Jag har ju de problemet att jag har väldigt svårt att koppla bort känslor, jag känner av dom konstant men jag har blivit ganska bra på att låtsas som ingenting och köra på ändå, så får satsa på och göra likadant idag.
 
-Hoppas alla får en fin start på veckan!
 
 
 

Han tar en del av mig med sig.

 
Igår hade vi en sån fantastisk vårdag med runt 15 grader varmt utomhus, det känns verkligen att våren snart är här ordentligt och att vi har den bästa årstiden framför oss - sommaren.
Vi åkte ut till min pappa allesammans och letade påskägg som påskharen gömt eftersom de ej blev något förra helgen, sedan åt vi mat och umgicks ute på verandan och avslutningsvis fick alla barn ta en sväng på fyrhjulingen.
 
Henrik har åkt hem igen idag och de känns lite värre vid varje tillfälle som jag behöver säga hejdå. Jag har aldrig tidigare haft så starka känslor för någon som för denna killen och jag blir nästan rädd över att det känns för bra. Jag har alltid tidigare blivit sviken och sårad och någonstans inombords så antar jag att jag är rädd att det ska ske igen även om jag litar på honom fullt ut.
När han packar sina grejer ur badrumskåpet och ur sin plats i gaderoben och går ut genom dörren med sin stora väska så känns det bara så fel, för för mig känns det som han hör hemma här hos oss.
Jag är glad jag fann denna människa som känns som en pusselbit som passar mig och min familj alldeles perfekt <3
 
 
 
 
 

Fredags morgonen.

Godmorgon fredag och ett par hemmadagar framför oss.
Vilken dag igår, var i skolan precis hela dagen och upptäckte under förmiddagen en studieuppgift som jag helt missat att vi skulle lämna in idag. Så när jag väl kom hem igår efter klockan sex på kvällen och efter barnen somnat så blev det att sätta sig och skriva som bara den, jag hann inte klart en hoppas på samarbetsvilliga barn idag på morgonen så jag kan få skriva klart och lämna in min uppgift.
 
Idag kommer återigen Henrik hit och med sig har han sin son, jag ser fram emot en helg med alla barnen här och vi har lite småsaker planerat att göra tillsammans med. Nu får vi hålla tummarna att Ebbas feber är över idag bara, hon har ju varit dålig sedan i lördagskväll och pencilinnet har inte tagit udden av det ännu - så håll tummarna för att det vänder idag.
Dags för morgonbestyr så som frukost och påbörjan av att skriva uppgiften, sedan kör vi nog och städar här hemma så de är ordning och reda till de andra killarna kommer hit i eftermiddag.
 
Ebbas planteringar växer som bara den här i Hugos rum, pumpa, tomatplantor och örter.
 
 

En dålig natt.

Godmorgon torsdag.
Eller stryker de där med god, barnen har vart vaken och gnällt bägge två hela natten och jag är så inte redo för att sätta mig på tåget mot Skövde och dessutom klara av att prestera. Ebba har fortfarande feber som kommer och gå men är relativt pigg medan Hugo är feberfri men fortfarande märker man att han har något i kroppen eftersom hans humör är fruktansvärt att tas med just nu.
Visst är det typiskt att de är sjuka och sover illa när man har något viktigt framför sig?
Tur jag har Henrik som stanade en extra natt för att kunna passa dom tills mamma slutar jobbet och tar över för dagen, utan honom hade jag missat denna viktiga dag i skolan.
 
Vi tog oss ut med engångsgrill i skogen i tisdags, tanken var att grilla korv men det var nästintill omöjligt att få fyr på grillen. Nej jag och engångsgrillar har aldrig kommit vidare överens och jag brukar lyckas bättre med vanliga eldar. Vi fick snällt gå hem igen efter massor av försök för att få fyr och äta vid köksbordet istället, men vi fick frisk luft och fick komma ut i naturen och det är väl huvudsaken.
 
Hugo checkar in byggd koja vid grillplatsen.
 
 
 

Mitt i veckan.

 
 
 
Ett försök som jag o Henrik kom på igår för att barnen kanske kunde vara lite mer villiga att hålla sams och lyssna. De får samla stjärnor och när de har ett visst antal så kan de få en liten uppmuntran i form av en present. De kommer inte innan få veta vad de ska göra för att få de hade de ju säkert gjort ett visst stjärnor, hade de vetat de så hade ju de önskade beteeendet delvis bara kommit pga det. Nej de ska själva få fundera över hur man kan få stjärnor och kan vid illa beteende förlora stjärnor också, vi får se om det har någon god effekt överhuvudtaget men det kan vara värt att testa.
 
Idag är det sagt att Henke ska åka hem till sig igen och komma tillbaka på fredag med sin son. De är bara två dygn men de kommer kännas som en halv evighet att inte få ha honom nära,  jag har så vant mig vid att han hör hemma här hemma med oss och varje gång vi är ifrån varandra så känns det otroligt fel och jag längtar som bara den - är det inte kärlek så säg?
 
 

Påsken är över.

Godmorgon tisdag och vardag igen. Nåväl någon vidare vardag blir det väl inte med vabb på hemmaplan med två sjuka barn och en sjuk pojkvän, de är rätt ynkliga hela bunten. Jag sitter och väntar på att de ska ringa upp från vårdcentralen så jag kan få åka dit och ta ett halsprov jag också, känns helt osannolikt att vi haft de där sablans streptokockerna här hemma fem gånger sedan i december och risken är ju att någon är bärare utan att få symtom.
 
Så här hemma får vi en hemmadag igen men jag hoppas de är piggare och har lite bättre humör än vad de båda hade igår. Herregud vad syskonbråk de är mellan dom alltså, jag vet verkligen inte hur man ska bemöta de på bästa vis, någon som har tips? Man blir helt slutkörd på att ständigt ha konflikter och slagsmål mellan syskonparet och som mamma vill man inte bara skälla och tjata konstant.
Igår fick vi iallfall bakat lite och ätit på baksidan som jag förövrigt började vårstäda från kvistar och annat , i år hoppas jag få en fin och inbjudande baksida att spendera mycket tid på!
 
 
 

Min påskhelg.

Sista röda dagen är här och min barnfria helg blev väl kanske inte som man hoppats.
Hugo blev ju ordentligt sjuk natten till fredag och har knappt ätit eller druckit sedan dess, så i lördags åkte han med sin mormor till jouren och de visade sig att han hade fått scharlakansfeber och behövde behandlas med pencillin. Ebba och Henrik började få ont i halsen under lördagen och igår hade båda feber och var dåliga, så de fick bli en vända till till jouren där båda två visade positivt på halsprover och behandlades även dom med pencillin. Så nu är vi inne på 4-5 halsflussen här hemma sedan i december och jag börjar oroa mig för att de är jag som är bärare på strepthokockerna utan att visa symtom, så imorgon ska jag till vårdcentralen och be dom kolla upp mig också - trött på sjukdomarna!
 
 
Vi fick en fin lördag tillsammans iaf, jag och Henrik var med hans familj och bowlade och åt sedan en jättegodatmiddag efter en promenad vid kajen, god efterrätt med frukt och choklad hemma hos hans mamma och det var skönt att vara barnfria tillsammans för första gången på länge. Men hjärtat har ju varit till stor del hos barnen som vart dåliga så jag har inte kunnat njuta fullt ut, men idag får jag hem dom och det blir att fortsätta kurrera oss på hemmplan allihopa!
Hoppas er påsk varit bättre.
 

Påskafton och födelsedag.

Godmorgon påskafton och även min födelsedag.
Jag är inte mycket för att fira alls och denna dag känns som vilken som helst bara det att jag råkar ha blivit ett år äldre. När försvann de där roliga med att bli firad? Var de när man fick egna barn och slutade bli ordentligt uppvaktad?
 
Det är min barnfria helg nu och barnen åkte till sin pappa igår eftermiddag, men herregud vad ont de gör i hjärtat att lämna bort en sjukling. Hugo sov dåligt natten till igår och vaknade med hög feber och magont på morgonen och sov sedan nästan konstant hela dagen och tog bara små drickpauser, har nog faktiskt aldrig tidigare sett honom så allmänpåverkad av en sjukdom förut. En del av mig ville ha kvar honom hemma men Hugo har pratat om sin pappahelg jättelänge och eftersom de inte varit där sedan 14/2 så var det välbehövligt både för dom och mig. Så fort klockan blivit lite mer så ska jag ringa och fråga hur han mår och se så han vårdas efter alla konstens regler. Den blivande sjuksköterskan och hönsmamman inom mig kommer fram och jag vill ha full kontroll så det blir så bra som möjligt för han.
 
Dags för frukost, lite plock här hemma och sedan åker jag och Henrik hem till honom och drar ut och bowlar och käkar ikväll med hans familj - ha en fin påskafton!
 
 
 

Han är underbar.

Ordningen är återställd och jag har återigen Henrik vid min sida här hemma. Han gör mig trygg och jag får ett lugn i kroppen som jag annars sällan har, nästintill varje kväll med honom här så somnar jag på hans arm i soffan och det säger en hel del om hur bekväm och lugn han får mig att bli.
Igår när jag kom hem från Skövde mötte han mig på stationen och vi gick tillsammans hem igen, väl hemma igen så står tre röda rosor på bordet och min favoritchocklad. Då har han alltså vart hemma innan, lämnat blommorna och tagit med sig sin väska ner till stationen igen för att jag inte skulle misstänka något. Jag blev så himla glad och sådant har nog nästintill någon aldrig tidigare gjort för mig, tänk att den killen får jag kalla min pojkvän?
 
Nu ska jag göra mig och barnen ordning och sedan blir de att bege sig till Skövde för seminarium för sista gången denna veckan, sedan satsar jag på långledighet. Tänk att seminarium fortfarande gör mig nervös, jag vänjer mig nog aldrig vid att prata framför andra människor på så vis.
Ha en fin torsdag.Första april.

 
Och så var mars månad över och vi går in i en riktig vårmånad. Äntligen kan man nog säga att våren är på ingång och innan vi vet ordet av så står vi intill försommaren, som jag längtar!
Mars har vart en ganska hektisk månad, jag har haft praktik, en kurs i skolan som innebar mycket plugg och mycket stress och jag har haft barnen helt själv och utan att de varit hos sin pappa, barnens underbara farmor somnade in och saknaden efter henne är stor.
Nu hoppas vi april bjuder på ett litet lugnare tempo, friska barn och mycket kärlek!
 
Nu ska jag ta min onda rygg och börja väcka storbarnet och bädda alla sängar, sedan väntar ett par timmars grupparbete i Skövde innan jag återigen får åka hem - Ha en fin första april.